HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 svi 2025, 07:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3571 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 143  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske
PostPostano: 02 kol 2017, 19:09 

Zadar1993 je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Ti znaš postotke društveno-humanističkih predmeta na hrvatskim sveučilištima i njihovo popunjenje? Onda bi znao da pravni fakulteti imaju problem s manjkom interesa i to se proteže na sve društveno-humanističke predmete. Ujedno bi znao da su tehnički prebukirani te da im se povišuje kvota. A i da nije tako tržište se brzo riješi viška društvenjaka i humanista.

Ku*ac moj vi dečki znate što se u RH proizvodi.

Znam da je nedavno prosvjedovano na jednom takvom fakultetu u Zagrebu jer su smanjene upisne kvote.
Znam šta studenti iz RH većinom upisuju na Sveučilištu u Mostaru.
Nemoj ti meni FER, koliko ih upiše agronomiju, strojarstvo, šumarstvo, rudarstvo a koliko pravo, ekonomiju i filozofiju?

Ne znam, da nisu Vivax, Noa i ostali pametni "hrvatski" proizvodi? =))
Municiju sigurno niste jer čak i to uvozite od Muslimana, pored svinjetine iz Danske i govedine iz Brazila.
Čak pšenicu i brašno uvozite, šta imamo dalje onda.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 19:13 

daramo je napisao/la:
Ronaldinho je napisao/la:
Znaci kad nam iseli 15-20% fertilnog stanovništva to je dobro za RH. Dobru robu imate vi u mladeži, pošalji mi broj obavezno.

Taj će problem riješiti Hrvati Made in P.R.C samo ih ofarbaju u kockice i sve riješeno, naravno odmah dobiju i pravo glasa s odgovarajućim programom za domoljubno glasanje a Kinezi su u tome vala stručni =))

Ne da je taj broj 20% nego daleko viši, pa je to još strašnije. Radi ovakvih zamisli Hrvatska skoro pada po broju stanovnika ispod BiH a za koje desetljeće će se moći ponositi sa 2 milijuna pametnih vss Hrvata visokog iq.
Naručito je poznato da takvi prave djecu, tako da nema zime.
To su ti domoljubi koji većinu svojega naroda smatraju otpadom kojeg treba odložiti vani jer nisu "dovoljno" pametni, dobro da im skoro ne padne pa da ih ko nacisti ostranjuju za dobrobit nacije, da se dobije čistoća.
Samo UberHrvati s viskoim iq i crvenim i plavim partijskim iskaznicama zaljepljenim na čelo ima da žive.

I zamislite sad reakcije nekog Hrvata vani koji ovo čita, užas, taj će se baš sutra vratiti.

Dobro sam ja rekao da za pratiti vas treba uzeti LSD. Večernjak je davno objavio istraživanje po kojem Hrvatice sa VSSom rađaju daleko više od one proste reprodukcije , a prenio je to i jutarnji http://www.jutarnji.hr/vijesti/istrazivanje-koje-je-sokiralo-hrvatsku-visokoobrazovane-i-zaposlene-hrvatice-radaju-cetiri-puta-vise-od-zena-bez-skole-i-posla/299533/.

Niti će se koga eksterminirati niti kome uzimati i jedno pravo. U RH eugeničke procese odrađuju iseljavanje i fertilitet žena po obrazovnim skupinama. To je bio i cilj izvornog posta : krah mita kako u RH ostaju samo konobari i spremači. To nam daje osnovu za napraviti nešto od ove države unatoč medijskim crnjacima, pa će se jednog dana u nju vraćati svi Hrvati koji to žele.

Vaše teorije urote pričajte i shareajte sa KiMom na njegovoj analitičkoj stranici.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 19:17 

Leeroy Jenkins je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:
Višak svakih tih društveno - humanističkih će biti kronično nezaposlen. Iselit će(i tako biti jedan od onih 7% VSSovaca od ukupno iseljenih). Vrlo jednostavno. No čak i oni imaju veću vjerojatnost zaposlenja jer mogu konkurirati za višestruko više radnih mjesta no NSS i SSS . Najtraženiji faks u RH (kao prvi izbor maturanata) već treću godinu zaredom je FER.

Ne znam kako se kotiraju vaši humanistički fakulteti u Evropi, ali ovde je iskustvo da studenti tih fakulteta uglavnom ostaju jer vani sa njima praktično mogu samo da konobarišu (nije baš da Nemcima nedostaju filozofi i politikolozi).
Sa druge strane, oni koji odlaze su uglavnom ljudi sa tehničkih, medicinskih i prirodnjačkih fakulteta.

Pokušavam objasniti ovim dripcima da upravo takvi nama većinom iseljavaju što se dobro vidi po podacima njemačkog zavoda za statistiku - across the board iseljavaju oni kronično nezaposleni(prvenstveno jer je to kod nas značajno lakše nego kod vas). To što bi Daramo i ostala ekipa svršavala od sreće da je 89% kronično nezaposlenih onih s VSSom, a ne onih sa NSSom i SSSom, kao i priča da sam ja ovdje došo prorokovati evanđelje po Hitleru su njihovi tripovi.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 19:25 

daramo je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Ti znaš postotke društveno-humanističkih predmeta na hrvatskim sveučilištima i njihovo popunjenje? Onda bi znao da pravni fakulteti imaju problem s manjkom interesa i to se proteže na sve društveno-humanističke predmete. Ujedno bi znao da su tehnički prebukirani te da im se povišuje kvota. A i da nije tako tržište se brzo riješi viška društvenjaka i humanista.

Ku*ac moj vi dečki znate što se u RH proizvodi.

Znam da je nedavno prosvjedovano na jednom takvom fakultetu u Zagrebu jer su smanjene upisne kvote.
Znam šta studenti iz RH većinom upisuju na Sveučilištu u Mostaru.
Nemoj ti meni FER, koliko ih upiše agronomiju, strojarstvo, šumarstvo, rudarstvo a koliko pravo, ekonomiju i filozofiju?

Ne znam, da nisu Vivax, Noa i ostali pametni "hrvatski" proizvodi? =))
Municiju sigurno niste jer čak i to uvozite od Muslimana, pored svinjetine iz Danske i govedine iz Brazila.
Čak pšenicu i brašno uvozite, šta imamo dalje onda.

FERu su povećane kvote zadnjih godina. Ako se referiraš na tekstilno industrijski fakultet ja bih mu zatvorio vrata u potpunosti dok se ne rasčiste priče o kvaliteti prenošenog znanja. Na FER se ove godine želi upisati 1200 ljudi.

Evo vidiš da imaš prvi pojam o gospodarstvu bi shvaćao da mi ne možemo konkurirati proizvodnjom pšenice Amerima ili Francuzima koji obrađuju višestruko veće površine zemlje. Općenito bih ukinuo poticaje svakom seljaku koji se na površini manjoj od 105 hektara usudi posaditi pšenicu i bilo koju kulturu koja za konkurentnost zahtjeva ogromne zasijane povrsine (prosječni Amer pšenicu obrađuje upravo na 105 hektara).

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 19:30 

Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
Zadar1993 je napisao/la:

Ne znam kako se kotiraju vaši humanistički fakulteti u Evropi, ali ovde je iskustvo da studenti tih fakulteta uglavnom ostaju jer vani sa njima praktično mogu samo da konobarišu (nije baš da Nemcima nedostaju filozofi i politikolozi).
Sa druge strane, oni koji odlaze su uglavnom ljudi sa tehničkih, medicinskih i prirodnjačkih fakulteta.

Pokušavam objasniti ovim dripcima da upravo takvi nama većinom iseljavaju što se dobro vidi po podacima njemačkog zavoda za statistiku - across the board iseljavaju oni kronično nezaposleni(prvenstveno jer je to kod nas značajno lakše nego kod vas). To što bi Daramo i ostala ekipa svršavala od sreće da je 89% kronično nezaposlenih onih s VSSom, a ne onih sa NSSom i SSSom, kao i priča da sam ja ovdje došo prorokovati evanđelje po Hitleru su njihovi tripovi.

Ne pokazuje to tvoja statistika, već samo da se iseljavaju oni koji su slabije obrazovani.
Nigde ne piše da su visokoobrazovani politikolozi i filozofi.
Ti ljudi se potcenjuju, neće neko ko je fakultetski obrazovan da sve to baci u vodu i da ode da kelneriše u zapadnoj Evropi (tj. bar neće u većem broju), već će da visi na roditeljskoj sisi dok se ne uhlebi u nekim novinama, državnoj ustanovi, institutu ili NGO.
Nađi ako možeš neku statistiku o tim visokoobrazovanim, šta su po struci. Ja verujem da je tu humanista daleko najmanji broj.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 19:36 

Zadar1993 je napisao/la:

Ne pokazuje to tvoja statistika, već samo da se iseljavaju oni koji su slabije obrazovani.
Nigde ne piše da su visokoobrazovani politikolozi i filozofi.
Ti ljudi se potcenjuju, neće neko ko je fakultetski obrazovan da sve to baci u vodu i da ode da kelneriše u zapadnoj Evropi (tj. bar neće u većem broju), već će da visi na roditeljskoj sisi dok se ne uhlebi u nekim novinama, državnom preduzeću ili NGO.
Nađi ako možeš neku statistiku o tim visokoobrazovanim, šta su po struci. Ja verujem da je tu humanista daleko najmanji broj.

Pokazuje trend - s obzirom da je od nezaposlenih visokoobrazovanih u RH 2/3 društveno-humanističkog smjera , a iseljavaju kronično nezaposleni potpuno je logično da su to upravo oni.
O tome da ih ovi naši teoretičari potcjenjuju to ne treba ni pričati. Neki od nakbistrijih ljudi koje znam su filozofi no oni se ujedno i snađu ovdje. Jednopredmetni smjerovi poput indologije, ženskih studija ect...su obično jednosmjerna karta za Njemačku ako se ne nađe uguženje u NGOu u Zagrebu. Osobito zadnjih godinu i pol dana otkad im financije presušuju.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 19:42 

Pa kažem, nema precizne statistike.
Objektivno, iz tvog okruženja, je l' znaš više lekara, biologa i inženjera da su iselili ili politikologa i sociologa?

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 19:43 

Ta si rekao da iseljavaju niže obrazovani, a samo 7% sa vss.
S druge stane većina vss su društvenjaci
Tih 89% vss društvenjaka je upravo i uvaljeno na natječaje gdje mogu konkurirati na osnovu vvs.
Tako da kod nas profesori hrvatskog rade u Elektru i ostalim uhljeb državnim agencijama za trošenje proračuna, isto je i kod vas, profesor matematike je ministar prometa i komunikacija itd.

Sad to ti svakoga tko ima suprotno mišljenje i smatra da ta logika čekanja robota koji će Hrvatsku s dna EU ljestvice progurati u vrh upravo i jeste odlika jugo škole jednoumlja.
Ako nisi uz nas glup si i seli, to jr gle cuda vrijedilo i prije.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 19:48 

u 5. mjesecu 2017. preko 200 rođenih više nego u istom mjesecu prošle godine. to znači samo jedno...hrvatska se vojska diže.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 19:49 

broj rođenih u Dubrovniku kroz godine. kakvi padovi, kakvi bakrači, nema izlike, samo naprijed u poklapanje.

2000. 422
2001. 398
2002. 369
2003. 374
2004. 401
2005. 408
2006. 486
2007. 411
2008. 478
2009. 468
2010. 440
2011. 447
2012. 487
2013. 420
2014. 480
2015. 467
2016. 488

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 19:58 

Kakva je statistika za Vinkovce?

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 19:59 

Zadar1993 je napisao/la:

FERu su povećane kvote zadnjih godina. Ako se referiraš na tekstilno industrijski fakultet ja bih mu zatvorio vrata u potpunosti dok se ne rasčiste priče o kvaliteti prenošenog znanja. Na FER se ove godine želi upisati 1200 ljudi.

Evo vidiš da imaš prvi pojam o gospodarstvu bi shvaćao da mi ne možemo konkurirati proizvodnjom pšenice Amerima ili Francuzima koji obrađuju višestruko veće površine zemlje. Općenito bih ukinuo poticaje svakom seljaku koji se na površini manjoj od 105 hektara usudi posaditi pšenicu i bilo koju kulturu koja za konkurentnost zahtjeva ogromne zasijane povrsine (prosječni Amer pšenicu obrađuje upravo na 105 hektara).

Ne, nego je bio neki smjer na Filozofskom.
Ali će zato hrvatski m san roboti biti konkurentni američkim i francuskim?
Ako tebe ne zabrinjava što Hrvatska uvozi pšenicu, ne samo nju nego većinu prehrambenih proizvoda i sto je uništeno toliko malih opg uvoznim lobijem a samim time i hrvatsko selo i pogotovo Slavonija, sta reći.

Ma sta ima saditi pšenicu glupan, najbolje da briše u Njemačku.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 20:25 

5 je stupova demografske revitalizacije Hrvatske, ali i šire od toga, uspješne hrvatske države koja može sigurno dočekati postojanje i u 22. stoljeću.

1. konačna pobjeda domoljubne Hrvatske i totalni poraz jugofila i zatiranje njihove alternativne istine- takva pobjeda da od njihovih ideja ostanu samo gumbići
2. tranzicija hrvatskog gospodarstva u ekonomiju visokog dohotka (25000+ EUR per capita, 100+ milijardi EUR-a GDP)
3. povrat iseljeništva u što širim razmjerima, pogotovo potomaka druge, treće i četvrte generacije- još uvijek sam u dilemi je li za Hrvate bolje da sirotinja odlazi vani i tamo stvara obitelji ili ostaje u Hrvatskoj i ne stvara obitelji, je li bolje 5000 rođenih Hrvata u Njemačkoj i Irskoj ili 2500 od tih istih u Hrvatskoj
4. birana imigracija- svi Slaveni su nam dobrodošli, sve ih možemo smatrati za naš pool, lako ih je uklopiti i bogomdani su za nas
5. sve ove stavke provoditi jednako na području cijele domovinske Hrvatske, a to znači i u RH i u BIH s obzirom da i u BIH držimo apsolutno sve poluge koje nam omogućuju ovakvo djelovanje

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 20:29 

Zadar1993 je napisao/la:

Pokušavam objasniti ovim dripcima da upravo takvi nama većinom iseljavaju što se dobro vidi po podacima njemačkog zavoda za statistiku - across the board iseljavaju oni kronično nezaposleni(prvenstveno jer je to kod nas značajno lakše nego kod vas). To što bi Daramo i ostala ekipa

svršavala od sreće da je 89% kronično nezaposlenih onih s VSSom, a ne onih sa NSSom i SSSom, kao i priča da sam ja ovdje došo prorokovati evanđelje po Hitleru su njihovi tripovi.

Svakog ste nahranili sa LSD i osobno izvrijedjali. Što govori o vama. Vašoj napaćenoj duši i necistom srcu i zloj nameri.

Stožerna stranka sa takvim kadrovima može slobodno da otvori logore za nepocudne Hrvate.
Posto nema Srba sada bi vi ove neistomisljenike da .....

Već 4 puta me spominjete u par stranica. Ne znam čime sam izazvao vašu pozornost.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 20:34 

dudu je napisao/la:
1. konačna pobjeda domoljubne Hrvatske i totalni poraz jugofila i zatiranje njihove alternativne istine- takva pobjeda da od njihovih ideja ostanu samo gumbići

Kaže Zadar da je veći fertilitet visokoobrazovanih, a oni statistički više glasaju za liberalnije opcije nego za nacionalne.
Plus kaže Zadar niskoobrazovani iseljavaju.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 20:44 

Zadar1993 je napisao/la:
Višak svakih tih društveno - humanističkih će biti kronično nezaposlen. Iselit će(i tako biti jedan od onih 7% VSSovaca od ukupno iseljenih). Vrlo jednostavno. No čak i oni imaju veću vjerojatnost zaposlenja jer mogu konkurirati za višestruko više radnih mjesta no NSS i SSS . Najtraženiji faks u RH (kao prvi izbor maturanata) već treću godinu zaredom je FER.

Apsolutno netocno.

Tocno je pak ovo za filozofe i sociologe da vani mogu samo u konobare - to i rade da se razmemo.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 20:45 

PCM je napisao/la:

Apsolutno netocno.

Tocno je pak ovo za filozofe i sociologe da vani mogu samo u konobare - to i rade da se razmemo.

Kažem od ljudi koji su visokoobrazovani, ne generalno.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 20:46 

dudu je napisao/la:

Kaže Zadar da je veći fertilitet visokoobrazovanih, a oni statistički više glasaju za liberalnije opcije nego za nacionalne.

Glasaju itekako za nacionalne opcije.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 20:47 

Sve to stoji.
Hrvatska se prije svega treba boriti za one koji nisu otisli u mogućnosti da ih sačuva, jer država je njen narod.
Bez toga nema ništa, niti ikakve mogućnosti razvoja, ako je jednoj državi teret dio njenog stanovništva onda je i uitna sama svrha njenog postojanja.

Prvo se treba boriti za one koji su tu a onda postepeno privlačiti iseljene kao kapital koji treba iskoristiti a be odbaciti.
I da dudu uvijek bolje i 1000 Hrvata u Hrvatskoj nego 5000 u Njemačkoj.

Idemo barem alpske Švabe u nogometu razbiti, ajmo Rijeka.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 20:59 

PCM je napisao/la:

Glasaju itekako za nacionalne opcije.

Pa ne kažem da ne glasaju već da manje glasaju u proseku.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 23:59 

Rekao bi da i nije toliko bitno koje struke odlaze. Ima ljudi koji su izgradili kuću sami a nisu nikad vidjeli građevinsku školu, kamoli fakultet.

Bitno je sljedeće , postoje 2 osnovne skupine, jedna su penzioneri i zaposleni na raznim proračunima koja je dosta stabilna, iz nje nema previše odlazaka u inozemstvo ili u realni sektor.

Druga su zaposleni u realnom sektoru i nezaposleni. Problem je što su te skupine već sada brojčano jednake, a trend je da dok je prva stabilna druga se smanjuje.

I kažem opet nema previše veze da li odlaze nuklearni fizičar ili SSS perač guzica, jer i perač guzica se može prekvalificirati u neko potrebno zanimanje.

Nezaposleni i zaposleni sa slabim plaćama su oni na koje se računa ako dođe do velikog investicijskog ciklusa, ako njih nema nema ni investicija.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2017, 02:46 

dudu je napisao/la:

Ne kužim ovu - neki lik pogleda "Bujicu", napali se na nekog gosta koji odbrusi nešto na račun Pupovca/UDBE i ode povalit ženu?

Vrh

PostPostano: 03 kol 2017, 06:20 

Ministry of Sound je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Ne kužim ovu - neki lik pogleda "Bujicu", napali se na nekog gosta koji odbrusi nešto na račun Pupovca/UDBE i ode povalit ženu?

Ne, tiče se pravilne asimilacije imigranata. :zubati

Vrh

PostPostano: 03 kol 2017, 09:24 

Dudu,tih pet stupova koje si naveo je moguće provesti samo jednim jednostavnim potezom,a to je zavrnuti pipu sa ustaškim kunama svim tim ostacima jugoslavenastva i staljinizma u Hrvatskoj,kao i raznim novokomponovanim gradŽanskim NVO udrugama...

jer to je ono što ja stalno ponavljam,da su njima drage samo pare i da ih jedino i isključivo državna lova svih proračunskih obveznika drži u Hrvatskoj,razne Šerbedžije,Pupovce,mlađe Glavaševiće,Pusiće,Jovanoviće,Stankoviće,Borzane,Milakoviće,Radmane,Goldsteine i ine crvene,žute i crne vragove...jer ni Aleksandar Vučić ne bi davao tim jebivjetrima tolike pare,nije ni on toliko lud...

zbog toga je bila onolika hajka na Hasanbegovića,(a i sada je zbog Titovog trga) i zbog toga je Plenković pozitivna ličnost u hrvatskim medijima dok god ne dira njihove milijune kuna iz proračuna na godišnjoj razini...

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2017, 21:34 

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3571 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 143  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: pomocnik kuhara i 74 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: