|
|
Stranica: 6/10.
|
[ 246 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 12 stu 2020, 04:17 |
|
|
Springfield Armory Hellcat proizveden naravno od strane našeg HS Produkta je dobio dvije prestižne nagrade u SAD-u. Proglašen je pištoljem godine za 2020 od strane poznatog časopisa Guns and Ammo. # Druga nagrada za pištolj godine dolazi od Nacionalnog udruženja veletrgovaca sportske robe (NASGW) i Profesionalnog udruženje medija na otvorenom (POMA) koji su se spojili u novo zajedničko NASGW-POMA udruženje. Ovu drugu nagradu je zapravo dobio Hellcat u varijanti OSP koja ima tvorničku pripremu za postavljanje optičkog/hologramskog ciljnika. Hellcat je u ovom trenutku najpopularniji pištolj za skriveno nošenje u Sjedinjenim Američkim Državama.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 12 stu 2020, 10:21 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12568 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
skutor55
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 12 stu 2020, 13:55 |
|
|
Kako napreduje tvornica streljiva?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 12 stu 2020, 13:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59922 Lokacija: DAZP HQ
|
nema pomaka, možda bude povezano s kupnjom borbenih aviona.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 12 stu 2020, 16:40 |
|
|
DrMag je napisao/la: VUKsaJUGA je napisao/la: Jasno je to meni ali reci mi, ako znas, jel se radi sta na tome ili je samo jedan vise CAD crtez koji je nestao negdje u nekoj latici ? Mnogo toga se projektuje, sto ce u konacnici ugledati svjetlo dana zavisi od gore pomenutih uhljeba. Ideja i nije nesto novo ali (nisam siguran) mislim da jos niko "serijski" ne proizvodi podmornice na daljinski. Kako se to kaze na Hrvatski ? "Bezpilotne" su letjelice ali ovde nije pilot nego mornar, jel to onda "bezmornarska" podmornica ili kako u tekstu pise "bezposadna"? I koliko god da pitanje zvuci glupo, ozbiljno pitam.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 12 stu 2020, 17:23 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: DrMag je napisao/la:
Mnogo toga se projektuje, sto ce u konacnici ugledati svjetlo dana zavisi od gore pomenutih uhljeba.
Ideja i nije nesto novo ali (nisam siguran) mislim da jos niko "serijski" ne proizvodi podmornice na daljinski. Kako se to kaze na Hrvatski ? "Bezpilotne" su letjelice ali ovde nije pilot nego mornar, jel to onda "bezmornarska" podmornica ili kako u tekstu pise "bezposadna"? I koliko god da pitanje zvuci glupo, ozbiljno pitam. bezposadna podmornica.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 18 stu 2020, 19:15 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 22 stu 2020, 01:16 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6357 Lokacija: Izvan sebe
|
Clint Eastwood je napisao/la: U škveru položene kobilice za posljednja dva broda iz serije obalno ophodnih brodova ugovorenih za MORH https://slobodnadalmacija.hr/split/u-sk ... rh-1058278Ovoga nije bilo ni u Jugi - da se paralelno grade 4 novogradnje za mornaricu. Nije lose, ali ipak je to sve malo. Ima li sta vece na programu? Pa mi smo ipak pomorska zemlja.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 22 stu 2020, 02:58 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 22 stu 2020, 15:34 |
|
|
Oni planiraju suhi dok vec 3 godine. Ne valja njihove planove svatit ozbiljno.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 22 stu 2020, 16:01 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: Clint Eastwood je napisao/la: U škveru položene kobilice za posljednja dva broda iz serije obalno ophodnih brodova ugovorenih za MORH https://slobodnadalmacija.hr/split/u-sk ... rh-1058278Ovoga nije bilo ni u Jugi - da se paralelno grade 4 novogradnje za mornaricu. Nije lose, ali ipak je to sve malo. Ima li sta vece na programu? Pa mi smo ipak pomorska zemlja. Ozbiljniji brod košta i to podosta...
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 22 stu 2020, 16:45 |
|
|
Mislim da veci brodovi nisu potrebni. Hrvatska je pomorski ispred svi u okruzenju, osim Italije. A njih svakako ne mozemo dostic. A nije ni potrebno ipak su to NATO partneri.
|
|
Vrh |
|
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 22 stu 2020, 18:34 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Mislim da veci brodovi nisu potrebni. Hrvatska je pomorski ispred svi u okruzenju, osim Italije. A njih svakako ne mozemo dostic. A nije ni potrebno ipak su to NATO partneri. Nije poanta dostić Italiju, ovakvi brodovi su nam itekako potrebni a "skočimiš" mornarica sa raketnim kaićima je stvar prošlosti, takvi ne bi dugo potrajali u možebitnom sukobu, ovaj će barem imati nekakav PZO i zaštitu od protubrodskih raketa. Osim toga osim ratne naša mornarica ima još dvije zadaće mirnodopsku-nadzor ZERP-a, međunarodne misije NATO/EU nadzora sredozemlja, za što nam treba IOB. Svjedoci smo sve izraženije teritorijalizacije pomorskih prostora,sviđalo se to naučnicima i političkoj magaradi, te s ozbiljnim krizama, posebno u istočnom Mediteranu, gdje je mornarica u nemogućnosti ikakvog interveniranja pred „kućom“ u Jadranu, zajedno s ostalim mornaricama, kako bi pomogala u razrješavanju sve težih situacija.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 22 stu 2020, 19:06 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25697 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Kako se to nekoć govorilo: Trebaju nam i brodovi koji će slavu hrvatskog imena širiti i izvan hrvatskog mora.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 22 stu 2020, 23:00 |
|
|
Što se mene tiče trebaju nam nosači aviona a ne ovo ostalo. Svaki otok treba imati svoju flotu od a do ž. Mi prijatelja nemamo a samo debili mogu misliti da će ovaj trenutni mir potrajati dovijeka. Nije nikad u povijesti pa eto sad će.
|
|
Vrh |
|
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 01 tra 2021, 04:19 |
|
|
Na 19 minuti KOMODO platforma, nešto novo, skroz novo, nešto manji od tenka.
|
|
Vrh |
|
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 01 tra 2021, 04:56 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 05 tra 2021, 13:21 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6357 Lokacija: Izvan sebe
|
Bobovac je napisao/la: Kako se to nekoć govorilo: Trebaju nam i brodovi koji će slavu hrvatskog imena širiti i izvan hrvatskog mora. Pa to mi nije strana ideja. U svakom slucaju je bolje braniti interese Hrvatske izvan teritorijalnih voda i teritorije hrvatske nego kod kuce. Kada se neprijatelj uvali u kucu to pokazuje slabost domacina.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 09 tra 2021, 15:35 |
|
|
Dvije hrvatske tvrtke su partneri u razvoju buduce najbolje europske samovozne 8x8 haubice
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 01 svi 2021, 18:32 |
|
|
Hrvatica nakon Iraka, tamani jihadiste u Africi i priprema se na Filipnima.
puska, kaciga, prsluk, takticka torba, cizme, noz, pistolj nase proizvodnje.
|
|
Vrh |
|
|
Starac Vjest
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 01 svi 2021, 23:37 |
|
|
DrMag je napisao/la: Dvije hrvatske tvrtke su partneri u razvoju buduce najbolje europske samovozne 8x8 haubice Koje dvije tvrtke?
_________________ -1500
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 02 svi 2021, 00:48 |
|
|
Starac Vjest je napisao/la: DrMag je napisao/la: Dvije hrvatske tvrtke su partneri u razvoju buduce najbolje europske samovozne 8x8 haubice Koje dvije tvrtke? Jedna sudjeluje sa IT / GIS rjesenjem, druga je dobavljac neprobojnih stakala.
|
|
Vrh |
|
|
Starac Vjest
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 05 svi 2021, 13:28 |
|
|
DrMag je napisao/la: Jedna sudjeluje sa IT / GIS rjesenjem, druga je dobavljac neprobojnih stakala. Thanks. Ovo prvo se cini zanimljivo.
_________________ -1500
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 29 svi 2021, 00:34 |
|
|
Za europsku ophodnu korvetu zainteresirane su i Grčka, Španjolska i Francuska... Europska unija odobrila novu klasu ratnih brodova koju razvija hrvatska DIV grupaCitat: Nositelji razvoja EPC-a zainteresirani su i za proširenje suradnje na Hrvatsku koja također ima potrebu za izvanobalnim ophodnim ratnim brodovima sličnih karakteristika kao i EPC. No Hrvatska ima kapaciteta i sposobnosti za razvoj vlastitog projekta i izgradnju brodova na domaćim navozima. Tako je sredinom ožujka, nedugo nakon odluke EU-a o odobrenju djelomičnog financiranja projekta EPC-a, hrvatska DIV grupa javnosti predstavila svoj projekt, izvanobalni ophodni brod – korvetu BIS 91. Razvoj i izgradnja broda koji odgovara osobinama EPC-a, a u nekim elementima ih i nadmašuje, u splitskom škveru bili bi ne samo jeftiniji nego bi se ostvarile i posredne koristi kao što je očuvanje radnih mjesta i tradicije izgradnje brodova u hrvatskim brodogradilištima. Brod kakav predstavlja tvrtka DIV imao bi šanse afirmirati se i na svjetskom tržištu
key: buy our Rafale https://morski.hr/2021/03/08/foto-ovako ... eneracije/
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 29 svi 2021, 00:40 |
|
|
Jel ima šta više o hrvatskoj korveti?
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Ceha i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|