Springfield Armory Hellcat proizveden naravno od strane našeg HS Produkta je dobio dvije prestižne nagrade u SAD-u. Proglašen je pištoljem godine za 2020 od strane poznatog časopisa Guns and Ammo. # Druga nagrada za pištolj godine dolazi od Nacionalnog udruženja veletrgovaca sportske robe (NASGW) i Profesionalnog udruženje medija na otvorenom (POMA) koji su se spojili u novo zajedničko NASGW-POMA udruženje. Ovu drugu nagradu je zapravo dobio Hellcat u varijanti OSP koja ima tvorničku pripremu za postavljanje optičkog/hologramskog ciljnika. Hellcat je u ovom trenutku najpopularniji pištolj za skriveno nošenje u Sjedinjenim Američkim Državama.
Jasno je to meni ali reci mi, ako znas, jel se radi sta na tome ili je samo jedan vise CAD crtez koji je nestao negdje u nekoj latici ?
Mnogo toga se projektuje, sto ce u konacnici ugledati svjetlo dana zavisi od gore pomenutih uhljeba.
Ideja i nije nesto novo ali (nisam siguran) mislim da jos niko "serijski" ne proizvodi podmornice na daljinski. Kako se to kaze na Hrvatski ? "Bezpilotne" su letjelice ali ovde nije pilot nego mornar, jel to onda "bezmornarska" podmornica ili kako u tekstu pise "bezposadna"? I koliko god da pitanje zvuci glupo, ozbiljno pitam.
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 21:34 Postovi: 12584 Lokacija: Sjeverna Bosna
VUKsaJUGA je napisao/la:
DrMag je napisao/la:
Mnogo toga se projektuje, sto ce u konacnici ugledati svjetlo dana zavisi od gore pomenutih uhljeba.
Ideja i nije nesto novo ali (nisam siguran) mislim da jos niko "serijski" ne proizvodi podmornice na daljinski. Kako se to kaze na Hrvatski ? "Bezpilotne" su letjelice ali ovde nije pilot nego mornar, jel to onda "bezmornarska" podmornica ili kako u tekstu pise "bezposadna"? I koliko god da pitanje zvuci glupo, ozbiljno pitam.
bezposadna podmornica.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
U škveru položene kobilice za posljednja dva broda iz serije obalno ophodnih brodova ugovorenih za MORH https://slobodnadalmacija.hr/split/u-sk ... rh-1058278 Ovoga nije bilo ni u Jugi - da se paralelno grade 4 novogradnje za mornaricu.
Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32 Postovi: 6607 Lokacija: Izvan sebe
Clint Eastwood je napisao/la:
U škveru položene kobilice za posljednja dva broda iz serije obalno ophodnih brodova ugovorenih za MORH https://slobodnadalmacija.hr/split/u-sk ... rh-1058278 Ovoga nije bilo ni u Jugi - da se paralelno grade 4 novogradnje za mornaricu.
Nije lose, ali ipak je to sve malo. Ima li sta vece na programu? Pa mi smo ipak pomorska zemlja.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
Nije lose, ali ipak je to sve malo. Ima li sta vece na programu? Pa mi smo ipak pomorska zemlja.
Mislim da veci brodovi nisu potrebni. Hrvatska je pomorski ispred svi u okruzenju, osim Italije. A njih svakako ne mozemo dostic. A nije ni potrebno ipak su to NATO partneri.
Mislim da veci brodovi nisu potrebni. Hrvatska je pomorski ispred svi u okruzenju, osim Italije. A njih svakako ne mozemo dostic. A nije ni potrebno ipak su to NATO partneri.
Nije poanta dostić Italiju, ovakvi brodovi su nam itekako potrebni a "skočimiš" mornarica sa raketnim kaićima je stvar prošlosti, takvi ne bi dugo potrajali u možebitnom sukobu, ovaj će barem imati nekakav PZO i zaštitu od protubrodskih raketa. Osim toga osim ratne naša mornarica ima još dvije zadaće mirnodopsku-nadzor ZERP-a, međunarodne misije NATO/EU nadzora sredozemlja, za što nam treba IOB. Svjedoci smo sve izraženije teritorijalizacije pomorskih prostora,sviđalo se to naučnicima i političkoj magaradi, te s ozbiljnim krizama, posebno u istočnom Mediteranu, gdje je mornarica u nemogućnosti ikakvog interveniranja pred „kućom“ u Jadranu, zajedno s ostalim mornaricama, kako bi pomogala u razrješavanju sve težih situacija.
Što se mene tiče trebaju nam nosači aviona a ne ovo ostalo. Svaki otok treba imati svoju flotu od a do ž. Mi prijatelja nemamo a samo debili mogu misliti da će ovaj trenutni mir potrajati dovijeka. Nije nikad u povijesti pa eto sad će.
Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32 Postovi: 6607 Lokacija: Izvan sebe
Bobovac je napisao/la:
Kako se to nekoć govorilo: Trebaju nam i brodovi koji će slavu hrvatskog imena širiti i izvan hrvatskog mora.
Pa to mi nije strana ideja. U svakom slucaju je bolje braniti interese Hrvatske izvan teritorijalnih voda i teritorije hrvatske nego kod kuce. Kada se neprijatelj uvali u kucu to pokazuje slabost domacina.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 21:34 Postovi: 12584 Lokacija: Sjeverna Bosna
Za europsku ophodnu korvetu zainteresirane su i Grčka, Španjolska i Francuska...
Europska unija odobrila novu klasu ratnih brodova koju razvija hrvatska DIV grupa
Citat:
Nositelji razvoja EPC-a zainteresirani su i za proširenje suradnje na Hrvatsku koja također ima potrebu za izvanobalnim ophodnim ratnim brodovima sličnih karakteristika kao i EPC. No Hrvatska ima kapaciteta i sposobnosti za razvoj vlastitog projekta i izgradnju brodova na domaćim navozima. Tako je sredinom ožujka, nedugo nakon odluke EU-a o odobrenju djelomičnog financiranja projekta EPC-a, hrvatska DIV grupa javnosti predstavila svoj projekt, izvanobalni ophodni brod – korvetu BIS 91. Razvoj i izgradnja broda koji odgovara osobinama EPC-a, a u nekim elementima ih i nadmašuje, u splitskom škveru bili bi ne samo jeftiniji nego bi se ostvarile i posredne koristi kao što je očuvanje radnih mjesta i tradicije izgradnje brodova u hrvatskim brodogradilištima. Brod kakav predstavlja tvrtka DIV imao bi šanse afirmirati se i na svjetskom tržištu
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.