|
|
Stranica: 5/10.
|
[ 246 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 14 kol 2019, 23:35 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12571 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Uz dopustenje ekipe pustam prvi teaser projekta pod kodnim imenom Viktor-25
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 14 kol 2019, 23:52 |
|
|
Radje nek odrade do kraja pa da vidimo. Mani se teasera.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 14 kol 2019, 23:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60065 Lokacija: DAZP HQ
|
lani smo proizveli preko 4000 tona granata, jel nam to dosta?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 15 kol 2019, 00:14 |
|
|
dudu je napisao/la: lani smo proizveli preko 4000 tona granata, jel nam to dosta? Dovoljno za odrzavanje toplog pogona.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
gušter
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 15 kol 2019, 09:03 |
|
|
dudu je napisao/la: lani smo proizveli preko 4000 tona granata, jel nam to dosta? Svaki džihadist ima ljudsko pravo na jednu. Koliko je ono Kolinda rekla da ih ima u protektoratu?
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 15 kol 2019, 13:52 |
|
|
DrMag je napisao/la: Uz dopustenje ekipe pustam prvi teaser projekta pod kodnim imenom Viktor-25 Sta bi to trebalo bit?
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 15 kol 2019, 14:21 |
|
|
To kao neki hrvatski tomahawk
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1083 of 2558 - 42.34%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 15 kol 2019, 16:15 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: To kao neki hrvatski tomahawk Da, zvaće se "Sikira" za uporabu u bejha ili "Sikirče" srpska verzija , jerbo mi ne koristimo indijanske tomahawke
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 15 kol 2019, 23:16 |
|
|
volvoks je napisao/la: DrMag je napisao/la: Uz dopustenje ekipe pustam prvi teaser projekta pod kodnim imenom Viktor-25 Sta bi to trebalo bit? Promjer: 128 mm Duzina: 1200 mm Raspon raskplopljenih krila: 498mm Ocekivani domet do 30km Ocekivana preciznost: jako precizno. I biti ce postavljeno na oklopljeni kamion baziran na Tatri. To je sto znam.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 22 ruj 2019, 17:37 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 25 stu 2019, 22:30 |
|
|
Rimac ulazi u hrvatsku vojnu industriju i sa partnerima ce ponuditi besposadne strojeve. Ono sto sam cuo prije 6-7 mjeseci da Drakon ekipa razvija posve novi tip podmornice ili ti besposadnog borbenog podvodnog vozila, sa hibridnim dizel-elektricnim pogonom. Ta podmornica bi nosila dva torpeda, trebala imati elektromotorni doplov od 200 nm, nakon cega bi se digla podpovrsinu i pomocu dizel agregata napunila baterije za sljedecu etapu doplova. U standby modu trebala bi tjednima mirovati ispod povrsine i cekati metu. Osim sto bi dimenzijama bila daleko manja od bilo koje borbene podmornice sa ljudskom posadom, nabavna cijena i odrzavanje bi trebali biti samo 10% cijene od onih sa ljudskom posadom. Iako nisam imao potvrdu da ce za elektricne sklopve biti zaduzen Rimac, odmah sam pomislio na njega. https://www.vecernji.hr/vijesti/ekskluz ... ma-1268729 https://www.zabranjeni.url/Promo/buducnost ... e/9645691/
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 19 pro 2019, 23:52 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 08 sij 2020, 16:28 |
|
|
za sada je igra: Citat: Interes posjettitelja za Iron Bullom, malo je reći, ogroman je. Netom nakon otvaranja sajma na štand hrvatskih digitalnih tenkista došli su predstavnici Amazona, a nakon njih i Applea, raspitujući se o mogućnostima plasmana ovog proizvoda za jedinstveno gaming iskustvo na američko tržište. Štoviše, nakon ova dva velika imena, prvog dana sajma ekipa iz Iron Bulla razgovorala je s čak desetak zaintresiranih američkih franšizera koji bi vrlo rado plan izgradnje 3D tenkovske igraonice - kakvu dečki uskoro otvaraju u Hrvatskoj - realizirali i u SAD-u,
https://www.bug.hr/sajmovi/hrvatski-iro ... u-ih-13190U buducnosti nece biti samo igra ;)
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 10 stu 2020, 01:25 |
|
|
Veceras VHS-2k na Mostarskim ulicama
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 10 stu 2020, 01:36 |
|
|
DrMag je napisao/la: volvoks je napisao/la: Sta bi to trebalo bit? Promjer: 128 mm Duzina: 1200 mm Raspon raskplopljenih krila: 498mm Ocekivani domet do 30km Ocekivana preciznost: jako precizno. I biti ce postavljeno na oklopljeni kamion baziran na Tatri. To je sto znam. Isti kalibar kao na Ognju, samo što ima 10km veći domet i nije balistička nego krstareća. Verovatno je zamišljeno da ide i u iste kontejnere kao rakete na Ognju. Nije loš koncept, ne znaš koji će biti metod navođenja, ali znaš da će preciznost biti jebačka. Zanimljivo. Jel su napredovali dalje od CAD crteža ili niko neće da plati razvoj?
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 10 stu 2020, 17:55 |
|
|
Ne znam sto se desava sa tim projektom, ako te zanima mislim da trebas upitati ovdje https://www.madlerd.hr/Citat: Znači, za lanser RAK 4, koji ćemo sad početi proizvoditi, a čija će raketa od 220 centimetara imati domet od čak 20 kilometara, tražimo neka nova tehnološka rješenja.
https://www.glasistre.hr/istra/napustio ... etu-568950
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 10 stu 2020, 19:01 |
|
|
DrMag je napisao/la: Veceras VHS-2k na Mostarskim ulicama Avdo, Emire, ... Hrvatska potajno oprema policiju u BiH gdje su Hrvati vecina. No treba ih obuciti kako se to oruzje koristi i kako se postupa u ovakvim situacijama, ovo sto vidimo je cisti amaterizam, dobro se izmedju sebe nisu pobili.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 10 stu 2020, 20:07 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Ne znaju pajde ni pištolj držat al zato cipelare uhićenika dok je na podu. Kakav jad od pandurije.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 10 stu 2020, 20:11 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Ne znaju pajde ni pištolj držat al zato cipelare uhićenika dok je na podu. Kakav jad od pandurije. Znaš li ijednog normalnog čovika da je otiša u "pandure"?
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 10 stu 2020, 20:28 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Planina je napisao/la: Znaš li ijednog normalnog čovika da je otiša u "pandure"? Dobro govoriš.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 11 stu 2020, 15:27 |
|
|
DrMag je napisao/la: Rimac ulazi u hrvatsku vojnu industriju i sa partnerima ce ponuditi besposadne strojeve. Ono sto sam cuo prije 6-7 mjeseci da Drakon ekipa razvija posve novi tip podmornice ili ti besposadnog borbenog podvodnog vozila, sa hibridnim dizel-elektricnim pogonom. Ta podmornica bi nosila dva torpeda, trebala imati elektromotorni doplov od 200 nm, nakon cega bi se digla podpovrsinu i pomocu dizel agregata napunila baterije za sljedecu etapu doplova. U standby modu trebala bi tjednima mirovati ispod povrsine i cekati metu. Osim sto bi dimenzijama bila daleko manja od bilo koje borbene podmornice sa ljudskom posadom, nabavna cijena i odrzavanje bi trebali biti samo 10% cijene od onih sa ljudskom posadom. Iako nisam imao potvrdu da ce za elektricne sklopve biti zaduzen Rimac, odmah sam pomislio na njega. https://www.vecernji.hr/vijesti/ekskluz ... ma-1268729 https://www.zabranjeni.url/Promo/buducnost ... e/9645691/Evo uskoro ce godina proc od kako je ovo izaslo pa da pitam jel se nesto pomaklo u ovom pogledu ? Ovo m privatno i poslvno mnogo zanima ali posto nista ne cujem o ovome zanima me jel bila patka ili se radi nesto. Ovo bi bila top stvar, kao sto su dronovi pokazali da in obicni radari nemogu otkrit i tako bombardiraju sve ispod sebe bez problema. Ove podmornice bi imale slican nacin djelovanja.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 11 stu 2020, 16:47 |
|
|
Imamo uhljebe koji koce napredak i tehnoloski iskorak hrvatske vojne industrije i same vojske.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 11 stu 2020, 17:19 |
|
|
DrMag je napisao/la: Imamo uhljebe koji koce napredak i tehnoloski iskorak hrvatske vojne industrije i same vojske. Jasno je to meni ali reci mi, ako znas, jel se radi sta na tome ili je samo jedan vise CAD crtez koji je nestao negdje u nekoj latici ?
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 11 stu 2020, 17:28 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: DrMag je napisao/la: Imamo uhljebe koji koce napredak i tehnoloski iskorak hrvatske vojne industrije i same vojske. Jasno je to meni ali reci mi, ako znas, jel se radi sta na tome ili je samo jedan vise CAD crtez koji je nestao negdje u nekoj latici ? Mnogo toga se projektuje, sto ce u konacnici ugledati svjetlo dana zavisi od gore pomenutih uhljeba.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska vojna industrija Postano: 11 stu 2020, 18:17 |
|
|
stize prva polimerska antikalasnjikov kaciga
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|