|
|
Stranica: 24/28.
|
[ 685 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 17:39 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Junuz Djipalo je napisao/la: @SDB ne mislim na pravnike, ni na pravu se nije lako provući kao i na tehničkim faksovima za razliku od FF. Upravo hiperprodukcija nepotrebnih i nekvalitetnih pravnika i ekonomista i jest glavni problem društveno-humanističkog sektora u sustavu obrazovanja RH. Junuz Djipalo je napisao/la: Sve odreda ljudi koji trpaju u proračun pare...  Meni je to sve kao hobi, pčelarstvo ili nešto slično ali uz nešto konkretno. Eto i mene zanima i povijest i filozofija ali prije svega treba znat unosit proračun pare a ovo onako usput malo istraživat. Opet zagovaraš materijalizam, a ovaj put i amaterizam, odnosno u globalu relativiziraš do krajnosti. Mene isto tako može zanimati procesno inženjerstvo, medicina ili nogomet i to ne predstavlja problem sve dok svoje zaključke o kvaliteti opeke ne počnem nametati tehnologu iz Tondacha, obavljati operativne zahvate umjesto kirurga s Rebra ili si počnem umišljati kako mi Simeone treba dati priliku u prvoj postavi Atletica jer sam u najmanju ruku podjednako dobar kao David Villa, no ovdje je problem upravo to što si svaka amaterska šuša umišlja da je profesionalac. Inače, ako baš hoćeš očit primjer obrtanja para, eno ti Despot i njegova nakladnička kuća, da ne nabrajam škole stranih jezika, prevoditeljske i turističke obrte, privatne medije i sl. Junuz Djipalo je napisao/la: Pametni ljudi, Nijemci napose. Problem je s njima što su najčešće ograničeni ne na prostor EU nego samo nacionalnih država, a tu se možeš politički provlačit a ne znanjem, kako i jest većina naših filozofskih znanstvenika. Eto, nek su se onda svojim "znanjem" i stručnošću istaknuli Mudrinić, Rajić, Mravak, Kalem, Kutle, Lijanović... Junuz Djipalo je napisao/la: Jebote, ljudi se ubiju dok smisle koju temu za doktorat da uzmu na tehničkim znanostima, a ja se sad mogu sjetit 5-6 tema za doktorirat na FF. Mogu ih se i ja sjetit 20 za bilo koje područje znanosti, ali ključ je u tome da tema mora biti neistražena, dobro obrazložena u sinopsisu rada, obranjena pred stručnom komisijom od triju članova te potvrđena na vijeću za poslijediplomske studije matičnog fakulteta i naposljetku samog sveučilišta. Junuz Djipalo je napisao/la: Evo ovdje su 2 dobra primjera. Radoš je završio ETF i uz njega FF, a Petir Teologiju uz PMF, to treba bit usputno. Političari nikako nisu dobar primjer, posebno ako su nešto od toga završili tijekom ostvarivanja političke karijere ili "nedajbože" u trenutku kada su doživjeli politički zenit. Npr. Tomislav Čuljak iz HDZ-a je navodno završio neki stupanj Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Iz tog je razloga rektor osječkog Sveučilišta postao bivši dekan Ekonomskog fakulteta. Klasična trgovina. P. S. Ako živiš u uvjerenju da društveno-humanističke, a posebno humanističke znanosti nisu egzaktne, evo ti primjera da mogu biti itekako egzaktnije od nekih prirodnih koje se baziraju na upitnim teorijama i hipotezama: http://www.forum.hr/showthread.php?p=30939065(čitati od upisa 52, autor "dilecto filio"; nažalost, tablice više nisu dostupne)
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 20:21 |
|
|
U Rvackoj obična raja misli da se na FF uči "vilozofirati", dok se u svijetu znaju cijeniti ljude koji su završili npr. hinduistiku ili sinologiju. Ali im je zato Zdravko Mamić car, čovek koji "stvara vrijednost".
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 21:13 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
protein je napisao/la: SDB je napisao/la: Savjest, naravno. Savjest onih koji su glasali za ukidanje Županijskog doma skupa s trećesiječanjskom koalicijom (HSP)? Savjest onih koji su podržavali Platformu u BiH (HSP)? Savjest onih koji su bili spremni pomoći SDP-u da promjenama Ustava spriječi predaju Perkija u Njemačku (HDSSB) od čega su odustali kad su shvatili da bi to bila njihova politička smrt? Savjest onih koji su htjeli ubacivanjem regionalizma u Ustav ponovno probuditi davno umrtvljeno autonomaštvo (HDSSB)? Savjest onih koji su doveli Sanadera na vlast u HDZ-u (Glavaš)? Koja je to savjest, svaka čast.  Ono što vrijedi u Savezu su HRAST i OS te dio kvalitetnog članstva (ne vrhuške) HDSSB-a i HSP-a. Prvospomenuti su u koaliciju ušli iz želje za okrupnjavanjem domoljubne opcije unatoč tome što njih to oslabljuje kao stranke. Da se tom Savezu pridruže HSS i HSP AS (nemoguće), to bi bila zbilja prava stvar. Jako dobro za Hrvatsku jer bi HDZ imao moćan korektiv koji im ne bi dozvoljavao da se upuštaju u ono u čemu su sve sudjelovali u Sanader-Kosor eri. Pa sami HRAST ih je korigirao dobrano u posljednje vrijeme, a korekcija će biti još nužnija kada budu na vlasti. Sve to što si nabrojao kao prigovore savjesti za glas Savezu je mizerno, neusporedivo s vrištećim prigovorima savjesti za glas HDZ-u. Nego, oćel' Jandroković opet bit ministar?  How yes no. Peterostruka izdaja temeljnih načela u koja se kunu mizerna. 
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 21:17 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: @SDB ne mislim na pravnike, ni na pravu se nije lako provući kao i na tehničkim faksovima za razliku od FF. Upravo hiperprodukcija nepotrebnih i nekvalitetnih pravnika i ekonomista i jest glavni problem društveno-humanističkog sektora u sustavu obrazovanja RH. Junuz Djipalo je napisao/la: Sve odreda ljudi koji trpaju u proračun pare...  Meni je to sve kao hobi, pčelarstvo ili nešto slično ali uz nešto konkretno. Eto i mene zanima i povijest i filozofija ali prije svega treba znat unosit proračun pare a ovo onako usput malo istraživat. Opet zagovaraš materijalizam, a ovaj put i amaterizam, odnosno u globalu relativiziraš do krajnosti. Mene isto tako može zanimati procesno inženjerstvo, medicina ili nogomet i to ne predstavlja problem sve dok svoje zaključke o kvaliteti opeke ne počnem nametati tehnologu iz Tondacha, obavljati operativne zahvate umjesto kirurga s Rebra ili si počnem umišljati kako mi Simeone treba dati priliku u prvoj postavi Atletica jer sam u najmanju ruku podjednako dobar kao David Villa, no ovdje je problem upravo to što si svaka amaterska šuša umišlja da je profesionalac. Inače, ako baš hoćeš očit primjer obrtanja para, eno ti Despot i njegova nakladnička kuća, da ne nabrajam škole stranih jezika, prevoditeljske i turističke obrte, privatne medije i sl. Junuz Djipalo je napisao/la: Pametni ljudi, Nijemci napose. Problem je s njima što su najčešće ograničeni ne na prostor EU nego samo nacionalnih država, a tu se možeš politički provlačit a ne znanjem, kako i jest većina naših filozofskih znanstvenika. Eto, nek su se onda svojim "znanjem" i stručnošću istaknuli Mudrinić, Rajić, Mravak, Kalem, Kutle, Lijanović... Junuz Djipalo je napisao/la: Jebote, ljudi se ubiju dok smisle koju temu za doktorat da uzmu na tehničkim znanostima, a ja se sad mogu sjetit 5-6 tema za doktorirat na FF. Mogu ih se i ja sjetit 20 za bilo koje područje znanosti, ali ključ je u tome da tema mora biti neistražena, dobro obrazložena u sinopsisu rada, obranjena pred stručnom komisijom od triju članova te potvrđena na vijeću za poslijediplomske studije matičnog fakulteta i naposljetku samog sveučilišta. Junuz Djipalo je napisao/la: Evo ovdje su 2 dobra primjera. Radoš je završio ETF i uz njega FF, a Petir Teologiju uz PMF, to treba bit usputno. Političari nikako nisu dobar primjer, posebno ako su nešto od toga završili tijekom ostvarivanja političke karijere ili "nedajbože" u trenutku kada su doživjeli politički zenit. Npr. Tomislav Čuljak iz HDZ-a je navodno završio neki stupanj Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Iz tog je razloga rektor osječkog Sveučilišta postao bivši dekan Ekonomskog fakulteta. Klasična trgovina. P. S. Ako živiš u uvjerenju da društveno-humanističke, a posebno humanističke znanosti nisu egzaktne, evo ti primjera da mogu biti itekako egzaktnije od nekih prirodnih koje se baziraju na upitnim teorijama i hipotezama: http://www.forum.hr/showthread.php?p=30939065(čitati od upisa 52, autor "dilecto filio"; nažalost, tablice više nisu dostupne) Glupost (boldano). Ne znam niti jednog nezaposlenog pravnika (protiv svoje volje nezaposlenog), za razliku od svih drugih nabrojanih. Razlika između pravnika i tih ostalih je u tome što pravnici imaju cijeli pravosudni sektor (sudstvo, DORH, odvjetništvo, javno bilježništvo) u kojemu nemaju konkurenciju. Druga stvar je što za odvjetnike više nemaš enormnih zarada kakve su bile do prije 4-5 godina, ali nije ni da gladuju. Osim toga, Pravo u ZG upisuje 700-800 studenata na prvu godinu, a Ekonomija preko 2000. Dakle, niđe veze. 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 21:24 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
SDB je napisao/la: Glupost (boldano). Ne znam niti jednog nezaposlenog pravnika (protiv svoje volje nezaposlenog), za razliku od svih drugih nabrojanih. Razlika između pravnika i tih ostalih je u tome što pravnici imaju cijeli pravosudni sektor (sudstvo, DORH, odvjetništvo, javno bilježništvo) u kojemu nemaju konkurenciju. Druga stvar je što za odvjetnike više nemaš enormnih zarada kakve su bile do prije 4-5 godina, ali nije ni da gladuju. Osim toga, Pravo u ZG upisuje 700-800 studenata na prvu godinu, a Ekonomija preko 2000. Dakle, niđe veze.  Nota bene pravo godišnje u ZGu završi oko 50 studenata od početnih 600(smanjili su sa 800 prošle godine, ekonomija se nije smanjivala zbog jednog lepog potpredsjednika Vlade  ), od čega redovno 25-40 u prosjeku.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 21:40 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17413 Lokacija: יום טוב
|
vidi društvenjaka što se brane. 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 21:44 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38732 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ima na FF ljudi, evo Nino je primjer, ma to je predivno čitat.
Ali većina ogromna su nematematičari (potrebna za tehniku ili PMF) i nepamtaši (potrebno za pravo i medicinu) i oboje za pravu ekonomiju. Dakle oni koji idu na f. su otpad od nabrojanog. Toliko ih je u politici jer nemaju na koji drugi način se probit i postići nešto. Inženjer će naći ugovor, ekonomist u banku, liječnici da ne pričam ili pravnici a gdje će filo? Gdje? Vani nemre, u biznis nemre, i onda heto hi seru u politici.
Evo pukao u google doktorat s f.
Afirmativna američka drama Modeli i vrednovanje multimedijske i hipermedijske prezentacija virtualnih muzeja u Hrvatskoj Kulturno-animalistički aspekti suvremenoga kajkavskoga pjesništva
Ovo su prva tri koja su mi izletila.
Problem je što troše pare i prostor nekome ko može smislit bolji nasip koji štiti od poplava ili efektivnije gašenje požara ili jeftin način pretvaranja valova u el. energiju...
Pa gdje će se Tesla novi npr. probit kraj obrađivača čakavskog dijalekta, doktora k. palaca.
Inače, neki dan sam se bavio mišlju da upišem postdiplomski na FF, ili čak upisat 1. godinu, 'nako. Malo sam prestar pa se kolebam. Doista, ne škodi kao dopuna ali kao primarna djelatnost...
Daleko im kuća, političarima filozofima...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 21:45 |
|
|
Pih, pravo je kategorija za sebe i ne ide u isti koš ni s kim. 
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 21:49 |
|
|
Opet, FF je preheterogen da se stavlja u isti kš. Jezičari će, recimo, uvijek naći posao. Baš sam danas za prijevod par stranica jednog službenog dokumenta iskeširao 1500 kuna. Osim toga, neka polja poput povijesti i arheologije su od strateškog značaja za državu.
S druge strane, u nekim područjima stvarno postoji hiperprodukcija (nepotrebnih) kadrova. Ekonomija je primjer hiperprodukcije u struci za kojom postoji solidna potreba na tržištu, ali su se upisne kvote otele svakoj kontroli.
S treće strane, postoje sektori u kojima su realne tržišne potrebe stvarno minimalne. Primjeri sociologija, filozofija, itd.
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 21:51 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: SDB je napisao/la: Glupost (boldano). Ne znam niti jednog nezaposlenog pravnika (protiv svoje volje nezaposlenog), za razliku od svih drugih nabrojanih. Razlika između pravnika i tih ostalih je u tome što pravnici imaju cijeli pravosudni sektor (sudstvo, DORH, odvjetništvo, javno bilježništvo) u kojemu nemaju konkurenciju. Druga stvar je što za odvjetnike više nemaš enormnih zarada kakve su bile do prije 4-5 godina, ali nije ni da gladuju. Osim toga, Pravo u ZG upisuje 700-800 studenata na prvu godinu, a Ekonomija preko 2000. Dakle, niđe veze.  Nota bene pravo godišnje u ZGu završi oko 50 studenata od početnih 600(smanjili su sa 800 prošle godine, ekonomija se nije smanjivala zbog jednog lepog potpredsjednika Vlade  ), od čega redovno 25-40 u prosjeku. Btw., Pravni fakultet u Zagrebu više od 50% svojih prihoda ostvaruje iz vlastitih izvora. Dakle, državni proračun pokriva manje od 50% potreba Pravnog fakulteta u ZG.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 22:01 |
|
|
SDB je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Nota bene pravo godišnje u ZGu završi oko 50 studenata od početnih 600(smanjili su sa 800 prošle godine, ekonomija se nije smanjivala zbog jednog lepog potpredsjednika Vlade  ), od čega redovno 25-40 u prosjeku. Btw., Pravni fakultet u Zagrebu više od 50% svojih prihoda ostvaruje iz vlastitih izvora. Dakle, državni proračun pokriva manje od 50% potreba Pravnog fakulteta u ZG. Da, znam. Pričao nam je veliki meštar Eugenove katedre da im je država u par godina dodijelila sredstva nedovoljna za plaćanje struje i plina za godinu dana.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 22:04 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: SDB je napisao/la: Btw., Pravni fakultet u Zagrebu više od 50% svojih prihoda ostvaruje iz vlastitih izvora. Dakle, državni proračun pokriva manje od 50% potreba Pravnog fakulteta u ZG.
Da, znam. Pričao nam je veliki meštar Eugenove katedre da im je država u par godina dodijelila sredstva nedovoljna za plaćanje struje i plina za godinu dana. Dobro, to je sad jedna druga igra, nećemo o tome tu.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 22:05 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27568 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
SDB je napisao/la: Ne znam niti jednog nezaposlenog pravnika (protiv svoje volje nezaposlenog) Biće da ovi nezaposleni pravnici u HR koje ja znam neće da rade u struci.  Više vole da konobarišu.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 22:05 |
|
|
SDB je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Da, znam. Pričao nam je veliki meštar Eugenove katedre da im je država u par godina dodijelila sredstva nedovoljna za plaćanje struje i plina za godinu dana.
Dobro, to je sad jedna druga igra, nećemo o tome tu. Dogovoreno.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 22:06 |
|
|
SDB je napisao/la: Opet, FF je preheterogen da se stavlja u isti kš. Jezičari će, recimo, uvijek naći posao. Baš sam danas za prijevod par stranica jednog službenog dokumenta iskeširao 1500 kuna. Osim toga, neka polja poput povijesti i arheologije su od strateškog značaja za državu.
S druge strane, u nekim područjima stvarno postoji hiperprodukcija (nepotrebnih) kadrova. Ekonomija je primjer hiperprodukcije u struci za kojom postoji solidna potreba na tržištu, ali su se upisne kvote otele svakoj kontroli.
S treće strane, postoje sektori u kojima su realne tržišne potrebe stvarno minimalne. Primjeri sociologija, filozofija, itd. Tu bih još dodao i psihologiju kao primjer kvalitetnog studija ba FF-u, teže upasti nego na većinu PMF-a. Ekonomiju upiše previše drugorazrednog kadra, a i sramotno je da se traži niža razina matematike za upis recimo.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 22:07 |
|
|
Kako bi se plavilo tek da je neko drugi umjesto Karamarka... 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 22:11 |
|
|
Bobovac je napisao/la: SDB je napisao/la: Ne znam niti jednog nezaposlenog pravnika (protiv svoje volje nezaposlenog) Biće da ovi nezaposleni pravnici u HR koje ja znam neće da rade u struci.  Više vole da konobarišu. Svatko se kreće u svojim krugovima. Ja sam prvenstveno mislio na ljude koji završavaju Pravo u ZG, u roku od 5-6 godina i sa solidnim ocjenama.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 22:20 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27568 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
SDB je napisao/la: Svatko se kreće u svojim krugovima.
Pazi ti fraze... koja diplomacija čovječe.  Znači onaj tko nije u tim tvojim krugovima taj je u dreku.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 22:28 |
|
|
SDB je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Da, znam. Pričao nam je veliki meštar Eugenove katedre da im je država u par godina dodijelila sredstva nedovoljna za plaćanje struje i plina za godinu dana.
Dobro, to je sad jedna druga igra, nećemo o tome tu. a Pravni fakultet je kao iznimka?  ja sam radila u labosu koji je dobio 60.000 kuna godišnje za fundamentalna istraživanja, a onda sam otišla u Njemačku u grupu koja je imala budžet od 3,5 milijuna maraka. 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 22:37 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: SDB je napisao/la: Dobro, to je sad jedna druga igra, nećemo o tome tu.
a Pravni fakultet je kao iznimka?  ja sam radila u labosu koji je dobio 60.000 kuna godišnje za fundamentalna istraživanja, a onda sam otišla u Njemačku u grupu koja je imala budžet od 3,5 milijuna maraka.  Pravni fakultet je ovdje spomenut kao pozitivna iznimka. 
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 22:57 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: a Pravni fakultet je kao iznimka?  ja sam radila u labosu koji je dobio 60.000 kuna godišnje za fundamentalna istraživanja, a onda sam otišla u Njemačku u grupu koja je imala budžet od 3,5 milijuna maraka.  Pravni fakultet je ovdje spomenut kao pozitivna iznimka.  a kak' to ako nisu mogli pokriti ni režije? :plavuša
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 23:30 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
SDB je napisao/la: Glupost (boldano). Ne znam niti jednog nezaposlenog pravnika (protiv svoje volje nezaposlenog), za razliku od svih drugih nabrojanih. Onda se valjda previše krećeš među nekakvom elitom, nemam drugoga objašnjenja... Ja ih znam dosta. SDB je napisao/la: Osim toga, Pravo u ZG upisuje 700-800 studenata na prvu godinu, a Ekonomija preko 2000. Dakle, niđe veze.  Previše i jedno i drugo, posebno Ekonomija.
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 23:33 |
|
|
SDB je napisao/la: Opet, FF je preheterogen da se stavlja u isti kš. Jezičari će, recimo, uvijek naći posao. Baš sam danas za prijevod par stranica jednog službenog dokumenta iskeširao 1500 kuna. Osim toga, neka polja poput povijesti i arheologije su od strateškog značaja za državu.
S treće strane, postoje sektori u kojima su realne tržišne potrebe stvarno minimalne. Primjeri sociologija, filozofija, itd. To je to otprilike. 
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 26 svi 2014, 23:42 |
|
|
Kvote za upis na Sve. Zg u tekućoj godini: http://www.unizg.hr/fileadmin/rektorat/ ... -2014..pdfPrirodnjaci 812 Tehnika 3200 Biomedicina 745 Biotehnika 970 Društvenjaci 4682 Humanisti 1711 Ukupno: 9120 Humanisti su oko 19 %. Otkud ih onda ovoliko u politici? Traži se zemlja znanja i veća ulaganja u znanost, kod nas bi se samo povećao broj ljudi koji znanstveno obrađuju WWII.  Citat: Ukupan broj doktorata povećan je tri puta u odnosu na 2003. godinu, ali pritom je udio doktorata iz društvenih znanosti povećan sa 10% na 22%, dok je iz tehničkih pao sa 25% na 10% http://www.zabranjeni.url/template/article ... id=1030472 Evo zašto su svi bolji od nas i zašto naše diplome ništa ne vrijedeTo je ludilo što se kod nas radi, ali i objašnjava zašto nam je društvo šizofreno. Ovo je kao kad 5 policajaca vrte jednog da zavrne žarulju. I niko da se pojavi da to prekine. Čak nam je novi rektor - filko.
|
|
Vrh |
|
 |
Crni Božo
|
Naslov: Re: Izbori za Europski Parlament 2013.g. i 2014.g. u RH Postano: 27 svi 2014, 00:40 |
|
|
Upisne kvote na pojedinim fakultetima u RH su veoma upitne, pogotovo na društvenim i humanističkim studijima, a i ti ljudi su si sami krivi što upisuju studije suficitarnih zanimanja ("sam pao, sam se ubio", štono bi se reklo, tako da se nemaju kome plakati što nisu bili pažljiviji pri odabiru životnog zvanja), no mislim da smo debelo zabrazdili van početne teme.
Btw. što se nekakve projekcije budućnosti tiče, što mislite o položaju Ruže Tomašić i Marijane Petir u HDZ-ovoj vladi nakon sljedećih parlamentarnih izbora.
Mislim da će Ruža svakako tražiti ministarstvo unutarnjih poslova (to je ionako njen fah), a neznam gdje bi Petir mogla završiti, možda ministarstvo obrazovanja i sporta (nevjerujem da bi nekome iz HSS-a Karamarko dao ministarstvo financija ili vanjskih poslova).
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|