|
|
Stranica: 45/55.
|
[ 1363 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 28 sij 2014, 23:10 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
bumbar92 je napisao/la: Podcjenjujete likove koji su u svakom sustavu nakon potopa/rata/prevrata isplutali i koji imaju skoro urođeni instinkt da svakom upadnu u bulju i opstanu u vlasti unatoč zločinima koje rade,... to nas je kao društvo koštalo i još uvijek nam se to naplaćuje.
Sposobnost da kao zagriženi i fanatični komunista doživi "prosvijetljenje" i bude hiper demorata je odlika samo onih najboljih konvertita i prodavača magle. Pa ne bih baš rekao da su to komunisti, prije zagriženi i fanatični sluge vlasti. Bilo koje. Kod nas bio komunizam pa i oni bili komunisti, malo je bilo više uđubreno pa su bolje rasli.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 29 sij 2014, 09:29 |
|
|
Opisao sam raspon ideologija i svjetonazora koje ovi gmazovi mogu progutati da bi plutali u vlasti, od komuniste do slobodarskog demokrate, stvarno univerzalni vlastodršci za svaki sistem i doba.
A glede komunista, bar onih koji su vjerovali u to i stvarno se bili spremni žrtvovati za tu ideju, primjer su španski borci, staljinisti i ostali zagriženi, su doslovno pometeni nakon rata uglavnom od ove konvertitske kamarile i ušupkivača. Dakle nema ih, bar onih iskrenih i pravih komunističkih prvoboraca i proletera jer su ih ovi prodavači magle i štafetari na i danas korištenu šemu sjebali: sotoniziraj, optuži, proglasi krivim, osudi, strijeljaj,...ili najboljem slučaju marginaliziraj.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 29 sij 2014, 10:38 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25809 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
U zadnjoj emisiji OBN REFLEX Nino Raspudić i Senad Avdić daju jednu kratku ali zanimljivu analizu samoga ovoga slučaja sa par relativno nepoznatih detalja, jedan kratki rezime od desetak minuta koji je dobar za sve one kojima je komplicirano detaljno pratiti i koji ukazuje značaj ovoga slučaja i za samu BiH, dakle zašto to nije relevantno samo za HR.
Od 0:50:10
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 29 sij 2014, 14:32 |
|
|
Ne znam zašto bi nedostatak ideologije bio minus.
To što ju mi imamo ne znači da ju i oni moraju imati, kao i uvjerenja.
Pa i to je uvjerenje nemati nikakvih uvjerenja osim želje za položajem, moći i novcem.
Jednostavno su najlukaviji i najbeskrupulozniji u našem društvu isplivali u komunizmu (kako netko reče prije pada Berlinskog zida u Istočnoj Europi nije našao komunista koji vjeruje u komunizam) i kasnije su preuzeli ideologiju liberalizma u koju isto ne vjeruju; ali ima dio blesavog naroda koji vjeruje pa im daje bazu, plus šta mogu biti prateći kupleraj Zapadnjaka koji isto u to vjeruju ili se pretvaraju da vjeruju pa im daju lovu i beneficije da laprdaju o tome.
Nažalost takve manipulativne i prijetvorne ljude je teško poraziti.
Lakše je pobjediti kad se ne obazireš na pravila i norme nego kad je one "sputaju". A njih ništa ne sputava. Zato su tu di jesu.
A ovaj pitomi, naivni, pošteni i blesavi narod neka guta...šta ću mu ja...
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 29 sij 2014, 21:07 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8391 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Bobovac je napisao/la: U zadnjoj emisiji OBN REFLEX Nino Raspudić i Senad Avdić daju jednu kratku ali zanimljivu analizu samoga ovoga slučaja sa par relativno nepoznatih detalja, jedan kratki rezime od desetak minuta koji je dobar za sve one kojima je komplicirano detaljno pratiti i koji ukazuje značaj ovoga slučaja i za samu BiH, dakle zašto to nije relevantno samo za HR.
Od 0:50:10
kako je đureković dobio njemačko državljanstvo? neka familijarna veza? kako je đureković od partizana postao "proganjani ustaša"? zbog knjiga? zbog INA-e? Ako je INA udbaška kasica prasica, kako to da su je tako razjebali? btw, ima li išta od đurekovićevih knjiga?
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 02 vel 2014, 14:22 |
|
|
Tribina i knjiga 'Slučaj Perković: Spašavanje zločinačke budućnosti'U knjizi autor bez zadrške navodi čitav niz imena i prezimena iz izvršne vlasti, od vrha pa do takozvanih tajkuna, lopova i pljačkaša državne imovine i dobara Udruga veterana treće bojne 3.Gardijske brigade u Velikoj dvorani Gradske knjižnice organizirala je tribinu i predstavljanje knjige prof.dr.sc Josipa Jurčevića pod nazivom "Slučaj Perković:Spašavanje zločinačke budućnosti". Brođani su pokazali iznimno veliko zanimanje za knjigu i ovu aktualnu temu, te došli u velikom broju napunivši dvoranu gotovo do posljednjeg mjesta iako autor, kako i sam kaže u knjizi ne nudi konačna rješenja, već samo činjenice na osnovu kojih se može jasno zaključivati. Tekst knjige prof. Jurčevića otvorio je cijeli niz tema u kojima se spaja hrvatska, ne tako davna prošlost prije devedesetih sa sadašnjošću. - U ovih 24 godine samostalne hrvatske države jasno se vidi kako su strukture koje su vladale prije devedesetih, zapravo preuzele pozicije moći u Hrvatskoj 1990. godine. Pri tome su im glavni operater i moderator bila služba državne sigurnosti, koje je u cijelosti preselila iz komunizma u Hrvatsku.Paradoks je u tome što je ta služba državne sigurnosti prije devedesete svim sredstvima branila komunizam i Jugoslaviju, a pri tom joj je glavni neprijatelj bila hrvatska država i demokracija. Devedesete su oni trebali braniti demokraciju, a kako su je branili vidimo po sadašnjem stanju u zemlji koja je u socijalnom kaosu i raspadu, gdje su heroji hrvatske obrane, zapravo malo po malo, proglašeni ratnim zločincima, a ratni zločinci i agresori postaju ugledni i bogati građani. Ono što je najbolnije i što najviše pogađa građane "slučaj Perković" otkriva. Postaje vidljivo tko nas je zapravo opljačkao od devedesete na ovamo. Vidi se da su ključne osobe koje su pokrale javna dobra, poduzeća i državu prije devedesete nastavile taj posao sa nekim novim ljudima i nakon devedesete, kaže prof Jurčević. Bez zadrške U knjizi autor bez zadrške navodi čitav niz imena i prezimena iz izvršne vlasti, od vrha pa do takozvanih tajkuna, lopova i pljačkaša državne imovine i dobara. -Sve dok se s tim ne suočimo nećemo se moći osloboditi zločinačke budućnosti. Raspad komunizma u Europi nije se dogodio neočekivano. Tadašnji sustav i njihove službe vrlo dobro su se pripremile za sve procese uključujući i srbijansku oružanu agresiju. Jedina od istočnoeuropskih zemalja koja se uspjela barem donekle riješiti te strukture je bivša istočna Njemačka, ali ne zahvaljujući svojoj unutarnjoj snazi, već snazi zapadne Njemačke koja je lustrirala sve pripadnike tajnih službi i onih koji su se kompromitirali. No, vidimo da i tamo jedan duh komunizma još uvijek živi, a traje i problem integriranja istočnih dijelova njemačke na zapadni, odnosno europski pluralni standard. U knjizi se otvara cijeli niz tema koje su bile prešućene, poput političkih likvidacija sa političkim motivima nakon 1990. godine, pa su obrađeni slučajevi primjerice Mire Barišića, Ante Paradžika, Ludvika Pavlovića i ostalih. Otvara se pitanje uloge službe državne sigurnosti u otimanju teritorijalne obrane Republike Hrvatske, prodavanju oružja Hrvatskoj po višestruko većim cijenama i tko se na tome obogatio. Tadašnji pomoćnici MUP-a koji su bili zaduženi za oružje danas su među najbogatijim ljudima u Hrvatskoj. Trag opljačkanog novca vodi preko europskih država do američkog kontinenta i tu su jasna imena i prezimena. Kontrola tijeka novca Američka CIA utvrdila je da je do 2012 godine iz Hrvatske opljačkano i izneseno novca u vrijednosti 23 i pol milijarde dolara, a taj iznos još nije konačan istraživanja traju i dalje. Amerika ovo istražuje prvenstveno da bi kontrolirala tijekove novca koji mogu ugroziti sigurnost i izazvati druge probleme u SAD-u, ističe Jurčević i nastavlja -Hrvatska je ostala obezglavljena, odnosno sadašnje službe sigurnosti ne služe interesima hrvatske države, hrvatskog društva i građana. To je veliki problem, a puno lošeg što se događa u Hrvatskoj uključujući i kriminal je zbog toga što one, umjesto da je štite, zapravo moderiraju pljačku Hrvatske. S tim ćemo se brzo morati suočiti, izgraditi sasvim nove službe koje će štititi državu, odnosno sustav koji ih plaća, zaključio je predstavljajući svoju knjigu prof.dr.sc Josip Jurčević. http://www.vecernji.hr/slavonija/slucaj ... sti-917794
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 02 vel 2014, 14:25 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 02 vel 2014, 14:40 |
|
|
Ovo je popis Udbaša zbog kojih je donešen Lex Perković! Jurčević svoje podatke temelji na knjizi-udžbeniku koju su 1997. napisali Josip Perković i Jan Gabriš za potrebe edukacije novih naraštaja obavještajaca: Služba državne sigurnosti – republičkog sekretarijata za unutarnje poslove SR Hrvatske u vremenu 1980.-30.svibnja 1990. godine (rekonstrukcija).Oko 90 posto djelatnika jugokomunističke Službe hrvatske sigurnosti 1990. godine ostalo je zaposleno u novostvorenim hrvatskim strukturama vlasti! Ovaj nevjerojatan podatak potvrđuje sve ono o čemu se stalno govori – da su jugoslavenske obavještajne službe gotovo u potpunosti preuzele hrvatski obavještajni sustav. Čak 750 od 854 'udbaša' ostalo raditi u Hrvatskoj!Opće je poznato da su upravljačke strukture novostvorenih hrvatskih obavještajnih službi u mnogome zauzeli ljudi koji su bili djelatnici jugoslavenskih tajnih službi. No dosad se rijetko baratalo egzaktnim podacima. Josip Jurčević u svojoj novoj knjizi Slučaj Perković: Spašavanje zločinačke budućnosti navodi podatak da je krajem 1989. u Službi državne sigurnosti (hrvatskom "ogranku" zloglasne Službe državne bezbednosti) bilo zaposleno 854 djelatnika; njih 750 ostalo je raditi i nakon sloma komunizma! Samo desetak posto zatražilo je umirovljenje. "Praktično, to znači da su djelatnici i struktura državne sigurnosti iz jugoslavenskog komunističkog razdoblja u cijelosti preuzeli sustav državne sigurnosti u samostalnoj i pluralno-demokratskoj državi Republici Hrvatskoj. Ova činjenica u svakom pogledu predstavlja povijesni presedan i paradoks, ali i ishodište odgovora na gotovo sve mnogobrojne presedane i paradokse koji se već četvrt stoljeća događaju u RH.", piše Jurčević. Popis vodećih SDS-ovacaJurčević svoje podatke temelji na knjizi-udžbeniku koju su 1997. napisali Josip Perković i Jan Gabriš za potrebe edukacije novih naraštaja obavještajaca: Služba državne sigurnosti – republičkog sekretarijata za unutarnje poslove SR Hrvatske u vremenu 1980.-30.svibnja 1990. godine (rekonstrukcija). Autor donosi popis rukovodećih djelatnika SDS-a u Hrvatskoj 1980.-1990., od kojih mi izdvajamo republičke i zagrebačke SDS-ovce. Republički sekretari: Zlatko Uzelac, Pavle Gaži, Vilim Mulc Zamjenici republičkog sekretara: Vinko Bilić, Zdravko Mustač, Đuro Pešut Pomoćnici republičkog sekretara: Srećko Šimurina, Josip Perković, Franjo Vugrinec Načelnici Odjela republičkog sjedišta Službe I. Odjel za obradu unutarnjeg neprijatelja: Svetislav Bilušić, Mihael Pavlović, Darko Starčević II. Odjel za obradu neprijateljske emigracije: Josip Perković, Branko Traživuk III. Odjel za obradu stranih obavještajnih službi: Franjo Vugrinec, Radoslav Bego IV. Odjel za poslove operativne tehnike: Čedomir Dijanović, Petar Šimundža, Krešimir Galić, Davor Pavičić, Zvonimir Žeger, Đuro Črnjak, Stjepan Višek V. Odjel za poslove evidencije, statistike i dokumentacije: Koviljka Šijan, Jan Gabriš, Veljko Pajić, Soka Spasojević, Dragica Drobac, Zoran Popović VI. Odjel za poslove osiguranja osoba i objekata: Ivica Mihaljević, Vinko Horvat VIII. Samostalni odsjek za obrambene pripreme: Živko Mileusnić, Predrag Vidović Centar SDS Zagreb: Zdravko Mustač, Franjo Vugrinec, Kolja Družić, Božo Kovačević, Goran Ljubičić, Željko Rajnović, Zoran Markunović, Rade Cervar, Mišo Deverić, Slobodan Vidović, Miroslav Studen, Darinko Pemić, Milan Rkman, Franjo Vučković, Sava Dmitrašinović, Ika Šimundža, Tomislav Lončar, Đorđe Višnjić, Milan Rapaić, Mladen Roguljić Pedeset posto Hrvata, 30 posto SrbaJurčević navodi i imena splitskih, osječkih, riječkih, pulskih, karlovačkih, varaždinskih, gospićkih i sisačkih SDS-ovaca. Napomenimo i kako je uz ime većine obavještajaca na popisu spomenuta i njegova nacionalnost. Tako je na popisu 51,3 posto Hrvata, 29 posto Srba, 15,9 posto Jugoslavena i ostali – nacionalna struktura potpuno nesrazmjerna nacionalnoj strukturi stanovnika Hrvatske."Naravno, u ovoj činjenici su i razlozi donošenja Lexa Perković", zaključuje Jurčević. http://www.braniteljski-portal.hr/Novos ... DcDRB.dpuf
|
|
Vrh |
|
|
Anyst
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 03 vel 2014, 16:52 |
|
|
Već sam spominjala te milijarde o kojima se govori u prošlom tekstu, koje nitko ne spominje. Kad je riječ o lovi, kod takvih ljudi svjetonazor ne igra nikakvu ulogu
_________________ Dok pametni sute, budale kolo vode, a fukara dolazi do para. (Ivo Andric)
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 03 vel 2014, 17:07 |
|
|
Ima u toj knjizi od Jurčevića dio o poslovima obitelji Milanović i Pusić.
Nisam kupio knjigu ni listao ali kao info...
|
|
Vrh |
|
|
Anyst
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 04 vel 2014, 00:08 |
|
|
doc je napisao/la: Ima u toj knjizi od Jurčevića dio o poslovima obitelji Milanović i Pusić.
Nisam kupio knjigu ni listao ali kao info... Kupit cu je, pa cu vam ispricati dojmove-:)
_________________ Dok pametni sute, budale kolo vode, a fukara dolazi do para. (Ivo Andric)
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 04 vel 2014, 17:40 |
|
|
Koviljka, Soka...
Kakva imena!
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 04 vel 2014, 18:00 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Ibar je napisao/la: Koviljka, Soka...
Kakva imena! Podebljano imam u bliskoj rodbini.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 04 vel 2014, 18:18 |
|
|
Ne rugam se, samo su mi neobična. Al dobro vi Hercegovci znate imat neobična imena. Najbolji frend mi je rodom iz Drinovaca a deda mu se zvao Radosav. Onda su tu Gojko, Bariša i ostala imena. Zemljak mog starog iz Slavonije se vjerovali il ne zove Hrvatko. Čuo sam i za imena tipa : Svemir, Kroacijana, Jugoslav, Srboslav, Srboljub, Koraljka, Vaskrsija. To su mi najneobičnija imena koja sam ikad čuo. Kod Muslimana mi je prečudno pak što od jednog imena naprave 5-6 komada, okrenu jedno slovo. Il su tak ful slična. Oni valjda imaju milijun imena
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 04 vel 2014, 18:54 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Ibar je napisao/la: Ne rugam se, samo su mi neobična. Pa rugaj se, rugam se i ja svemu, i tome, pa i sam sebi... Ibar je napisao/la: Al dobro vi Hercegovci znate imat neobična imena.
Najbolji frend mi je rodom iz Drinovaca a deda mu se zvao Radosav. Češća je varijanta Radoslav, a i te Radoslave znaju tako skraćeno Radosav (s naglaskom na drugom slogu). Ibar je napisao/la: Onda su tu Gojko, Bariša i ostala imena. Zatim Paško ili Drina kod ženskih, to mi je omiljeno.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 04 vel 2014, 19:04 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Drina je staro hrvatsko ime .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 04 vel 2014, 19:12 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Drina je staro hrvatsko ime .
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 04 vel 2014, 19:29 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5920 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Ibar je napisao/la: Kod Muslimana mi je prečudno pak što od jednog imena naprave 5-6 komada, okrenu jedno slovo. Amar Osim Amer Bahtijar Amir Salihagić Amor Mašović
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 04 vel 2014, 19:34 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Amar Osim
Amer Bahtijar
Amir Salihagić
Amor Mašović Još da nam je jedan Amur:
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 04 vel 2014, 19:40 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25809 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Pessimus dux je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Drina je staro hrvatsko ime . Imam jednu poznanicu zove se Drina Škoda. To je ono.. dupli brend brate! Nego zasrašmo mi temu, što je ovo- moderacija briši ova trolerska sranja!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 04 vel 2014, 20:30 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kod tebe izraz "Na Drinu" ima drugo značenje.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
limpus
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 04 vel 2014, 22:25 |
|
|
Ibar je napisao/la: Onda su tu Gojko, Bariša i ostala imena.
Bariša==Bartol.
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
|
Anyst
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 05 vel 2014, 00:23 |
|
|
Ibar je napisao/la: Ne rugam se, samo su mi neobična.
Al dobro vi Hercegovci znate imat neobična imena.
Najbolji frend mi je rodom iz Drinovaca a deda mu se zvao Radosav.
Onda su tu Gojko, Bariša i ostala imena.
Zemljak mog starog iz Slavonije se vjerovali il ne zove Hrvatko.
Čuo sam i za imena tipa : Svemir, Kroacijana, Jugoslav, Srboslav, Srboljub, Koraljka, Vaskrsija.
To su mi najneobičnija imena koja sam ikad čuo. Ne znam sta je cudno u Barisi i Gojku, to su prava hercegovacka imena. A tek da znas imena na P, a la Ferdo, Filip... Svemir nije hercegovacko ime, Kroacijani su mama i tata gastarbajteri, ovi sa srbo i jugo su srpska imena, Koraljka je staro hrvatsko ime, a Vaskrsja nije, ocito. A Muslimani imaju drugu logiku imena
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 05 vel 2014, 02:51 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Zatim Paško ili Drina kod ženskih, to mi je omiljeno. Paško daju i Janjevci, to je Pavao jel. Bariša znam da je Bartol, iako donedavno nisam znao. To ime Bariša mi je davnih dana zvučalo kao ono ne znam jer srpsko il Muslimansko nikako hrvatsko ehhe Što se tiče Drine, e vidiš tako se zvala kćer Mile Budaka. Mislim da sam čak čuo za ime Una, iako ne mogu reć sa sigurnošću. Što se tiče Gojka, ja znam da je vama Erama to ime bilo pod normalno, do nedavno i često, al to je samo jedno od tih imena koja vi imate i samo vi od svih Hrvata. Tadija mi je fora. Imam jednog dobrog prijatelja, porijeklom je Ljubušak, zove se Tadija. Tadija je bilo često ime u Slavoniji također, u selu mog ćaće ih je bilo. Vaskrsija mi je zapravo jako lijepo ime, značenje, da sam pravoslavac nazvao bi kćer tako. Zvali bi je Vasa. Koraljka mi je još ajde nekako može proć iako neobično. No ne bih ga dao, sam ne zvuči ful neobično to hoću reć Ferdo je švapsko ime.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 05 vel 2014, 13:36 |
|
|
Počelo suđenje Nobilo: Boljkovčeva optužnica je povijesni i politički skandalUoči početka suđenja, prvog hrvatskog ministra policije u kolicima su unijeli u zgradu suda Na zagrebačkom županijskom sudu počelo je suđenje Josipu Boljkovcu, 94-godišnjem optuženiku za zločine nad 21 civilom 1945. godine pokraj Duge Rese.
Prvog hrvatskog ministra policije u kolicima su unijeli u zgradu suda, a njegov odvjetnik Anto Nobilo izjavio je da će Boljkovac negirati krivnju, što je na početku suđenja i učinio. Odlučeno je da će se iskazi iz istrage 25 svjedoka članova obitelji žrtava koji znaju za zločine, ali ne znaju tko je odgovoran, pročitati na suđenju. U vezi sa zločinom koji mu se stavljaju na teret, da je kao šef kotarske OZNA-e naložio ubojstvo 21 civila jer su surađivali s ustašama, Boljkovac odgovara da je "sve moguće zbog prevelikih diskrecijskih ovlasti sudaca, iako likvidacija iz 1945. nema nikakve veze sa mnom. One sa slovom 'U' skupljala je logorska ekipa, a organizatore ustaškog pokreta kupila je OZNA okruga, a ne OZNA kotara, na čijem sam čelu bio ja, jer kotarska OZNA za to nije bila nadležna" – kazao je Boljkovac.U uvodnim riječima tužiteljica je kazala da će se provesti dokazi koji će potkrijepiti tvrdnje da je upravo on odgovoran za zločin počinjen nakon Drugog svjetskog rata. Tužiteljica tvrdi da je zatvor u kojeg su dovođeni poslije ubijeni civili bio upravo pod ingerencijom Boljkovca što će, kazala je, u iskazima potvrditi i predloženi svjedoci. Boljkovčev odvjetnik Anto Nobilo kaže da nitko ne spori da se u optužnici opisani zločin uistinu dogodio, ali da ne postoji ni pisani ni materijalni dokaz kao ni jedan svjedok koji bi mogao potkrijepiti da je krivac Boljkovac. On tvrdi da su svi civili ubijeni u istom danu, a da Boljkovac tada uopće nije bio u Dugoj Resi nego u bolnici u Karlovcu. Za optužnicu je kazao da je sačinjena na obmani i falsifikatu te kao takva neprihvatljiva. Prema njegovu mišljenju, ubijeni civili nisu stradali zato što su surađivali s ustaškom vlašću već se radilo o imućnim ljudima s ovog područja koji su ubijeni zato što su bili protiv uvođenja socijalizma. U državnom arhivu, kaže, našao je i dokaz za to. Riječ je o zapisniku iz lipnja 1945., kada su se sastali ondašnji partijski čelnici, i gdje je rečeno da počinje borba za vlast ili kapitalizma ili socijalizma.– Ova je optužnica pravosudno-povijesni i politički skandal jer se oslanja na točku iz haaške konvencije iz 1907. godine kojom se uređuje ponašanje okupatora na zauzetom teritoriju. Ispada tako da su okupatori bili partizani, a NDH legitimna državna tvorevina – kazao je Nobilo po završetku današnjeg ročišta. Suđenje se nastavlja 12. veljače saslušanjem svjedoka, od kojih je jedan već javio da neće doći jer živi u Americi, a jedan od svjedoka s popisa u međuvremenu je umro. http://www.vecernji.hr/hrvatska/anto-no ... nju-919225Drugi Josip u obradi. Čekamo trećeg, originalnog Jožu.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|