HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 sij 2025, 07:30.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1363 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 55  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Život damo, Perkovića ne damo
PostPostano: 27 lip 2013, 19:50 

Drago mi je da su se i Nijemci počeli postavljat, a ne da se boje svoje sjene.

Mada ipak se nadam da je ono s kartom bila omaška, a ne želja da ponovno pokušaju dobiti neki rat. :D

Generalno mislim da bi osovina Berlin - Moskva - Pariz bila dobitna kombinacija.

I za nas.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 19:56 

Pa ta osovina funkcionira i sada vec, manje vise. Bivsi njemacki kancelar Schröder je bija ljubimac Rusa, i danas tamo zaradjuje neke novce. To je sto ja tvrdin, nisu Rusi germanofobi, dapace. Sto se tice afere oko Perkovica, najbolje bi bilo da ga Hrvatska sudi.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 20:01 

Neće mu Hrvatska suditi, mogla je i do sad. Neće jer Pereci biraju Perkovićeve jarane u vlast i sudstvo.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 20:03 

opet se diže osovina Berlin-Beč-Budimpešta-Zagreb, ponovno se sječe Europa na dva dijela. samo još da smjenimo ove naše crvene koji se ne uklapaju u novu eruopsku realnost. :D

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 21:33 

to je nasa hrvatska

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 22:31 

Ovaj stvarno ne misli stati sa svojim štetnim glupostima. Najgore je što svojim izjavama pokazuje da pojma nema kako je država ustrojena. Današnja tajna služba veze nema sa njemačkim potjernicama, niti sa pravosuđem. I sa strane državljanstva nisu Perkoviću tad mogli ništa uraditi.

Citat:
Kontroverza oko Josipa Perkovića mogla bi svoj nastavak dobiti u vidu saborskog istražnog povjerenstva, čije bi osnivanje tražila vodeća stranka vladajuće koalicije. Tu je mogućnost u Bruxellesu najavio predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović.

- Sada vidimo da ima cijeli niz pitanja. I dobit ćemo odgovore, ako treba, možemo formirati saborsko povjerenstvo. Da se ovo događa u Americi već bi imali kongresno povjerenstvo da ispita činjenice - rekao je Milanović u Bruxellesu.

........................

- Idemo vidjeti što se radilo. Znamo da je u tome sudjelovao i tadašnji šef POA-e, odnosno njegova agencija. On je sad predsjednik jedne stranke... - rekao je Milanović jasno aludirajući na Karamarka, što bi također moglo dati novo svjetlo njegovoj nedavnoj izjavi upućenoj HDZ-ovcima "tjerali ste lisicu, istjerat ćete King Konga".

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 22:43 

Javio se seronja Tomac o ovome. Jest ga nasrao. A što god kaže "to je i Domazet Lošo rekao", kao to bi trebala biti neka potvrda da Tomac istinu govori.
Nek se goni u krasni, glava mu narasla kao Memorandum II.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/9 ... rzave.html

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 22:54 

'Niste fer, Njemačka se najviše borila za Hrvatsku'
Nije fer da Njemačku, zemlju koja se za vas najviše borila, gledate samo kroz protokolarno pitanje nedolaska kancelarke Angele Merkel, kazao je njemački europarlamentarc Brok

http://www.vecernji.hr/vijesti/niste-fe ... nak-575548

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 23:06 

http://www.vecernji.hr/vijesti/povjerenstvo-bi-aferi-perkovic-moglo-istrazivati-t-karamarka-clanak-575951
Citat:
Povjerenstvo bi u aferi Perković moglo istraživati i T. Karamarka

Citat:
Kontroverza oko Josipa Perkovića mogla bi svoj nastavak dobiti u vidu saborskog istražnog povjerenstva, čije bi osnivanje tražila vodeća stranka vladajuće koalicije. Tu je mogućnost u Bruxellesu najavio predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović.

- Sada vidimo da ima cijeli niz pitanja. I dobit ćemo odgovore, ako treba, možemo formirati saborsko povjerenstvo. Da se ovo događa u Americi već bi imali kongresno povjerenstvo da ispita činjenice - rekao je Milanović u Bruxellesu.

Nekoliko saborskih zastupnika iz redova SDP-a, pak, danas nam nije moglo potvrditi hoće li se sigurno ići u osnivanje povjerenstva jer, kako kažu, o tome se nije raspravljalo na stranačkim tijelima, a neki su i prvi puta za to čuli kad smo ih nazvali. Povjerenstvo bi, ako bude osnovano, trebalo pokušati dati odgovor na niz pitanja koja su se pojavila a neka od njih su kada je, i je li uopće, nastupila zastara za progon Perkovića te tko je odgovoran ako je do toga došlo. Također bi trebalo utvrditi i tijek onoga što su institucije, u prvom redu DORH, činili od prve prijave iz 1994. do danas, a sudeći po Milanovićevim riječima moglo bi se baviti i ulogom Tomislava Karamarka

- Idemo vidjeti što se radilo. Znamo da je u tome sudjelovao i tadašnji šef POA-e, odnosno njegova agencija. On je sad predsjednik jedne stranke... - rekao je Milanović jasno aludirajući na Karamarka, što bi također moglo dati novo svjetlo njegovoj nedavnoj izjavi upućenoj HDZ-ovcima "tjerali ste lisicu, istjerat ćete King Konga".

Koja pila naopako Tito dragi. Totalno je prošvikao, pa POA nije bila nadležna za suradnju u ovom segmentu s drugim državama već redovna policija i DORH .
Ono što me zabrinjava više od svega jest činjenica da sada želi koristiti i Saborske istražne odbore za svoje partijske ciljeve.
Tipičan boljševički način razmišljanja, odnosno možemo zaključiti da je Zoky mentalni boljševik prisiljen činjenicom parlamentarne demokracije na meljševičke metode unatoč povremenim izljevima radikalnije misli na bespuće naše političke scene. Ukratko tipičan Araličin mentalni komunist, par excellance.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 23:08 

Zadar1993 je napisao/la:
Ono što me zabrinjava više od svega jest činjenica da sada želi koristiti i Saborske istražne odbore za svoje partijske ciljeve.
.

Zar im je stvarno ovoliko bitno zaštititi, kako Njemci jasno kažu, Tita i Titine ubojice. Ili iza svega ovoga ima još nešto što tek trebamo saznati.
Saša Perković je blizak sa tajnom službom. Da ne ucjenjuju Milanovića sa nečim ?

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 23:15 

To ne bih znao, no nije ni bitno. Suština je da se zbog sitnog interesa uništava međunarodni ugled RH.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 19:19 

Sabor odlučio
Lex Perković izglasan! 78 glasova za i 6 protiv
Sa 78 glasova za i šest protiv Hrvatski sabor izglasao je Zakon o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama EU, odnosno Lex Perković, a tijekom glasovanja HDZ-ovi zastupnici nisu bili u sabornici.

http://www.vecernji.hr/vijesti/lex-perk ... nak-576264

Zoran Milanović:
'Kako mogu biti protiv ovog zakona ako su za promjene Ustava?'
Europska komisija misli drukčije, ali dobro, razgovarat ćemo, ali nećemo se dati pokolebati iz prve. Pa ako na kraju budemo u krivu, povući ćemo se, kaže Milanović o Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama EU

http://www.vecernji.hr/vijesti/kako-mog ... nak-576289

Udba je likvidirala 69 hrvatskih emigranata - dokumenti ostali u tajnim arhivima
Ivo Banac: Perković previše zna o vladarima Hrvatske
Bruno Bušić ubijen je u Parizu, kamo je došao na pripreme za izvanredni sabor Hrvatskog narodnog vijeća

http://www.vecernji.hr/vijesti/ivo-bana ... nak-575954

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 19:26 

slika

Čista logika govori da je Perković odgovoran za sve hrvatske emigrante koji su ubijeni od 1979. pa sve do raspada Jugoslavije – kaže Vukušić ističući da Perković treba odgovarati za ono loše što je napravio bez obzira na sve zasluge koje ima u obrani Hrvatske.

Povjesničar dr. Tvrtko Jakovina smatra da je političko vodstvo Jugoslavije načelno moralo znati za likvidacije, ali da još nije do kraja istražena njihova uloga u pojedinim egzekucijama.

– Policija nikada nije predala u arhiv dokumentaciju hrvatske Udbe pa tako mi ne znamo što je istina – ističe Jakovina.

Što se tiče Perkovićeve obrane u koju se upregla hrvatska politička elita, Jakovina kaže da je to normalno jer ne postoji država na svijetu koja ne štiti svoje nacionalne interese ili ono što je procijenila da su joj nacionalni interesi. U Hrvatskoj su se stvari dodatno zakomplicirale jer su udbaši imali istaknutu ulogu u stvaranju države. Jakovina kaže da se nije dogodilo ništa drugo, nego ono što se dogodilo u Njemačkoj nakon Drugog svjetskog rata kada su Hitlerovi obavještajci stvarali novu njemačku tajnu službu.

Dobra umreženost

Povjesničar dr. Ivo Banac uvjeren je da Perković zna vrlo mnogo o ljudima koji trenutačno vladaju na političkoj i društvenoj sceni te da su oni zato stali u njegovu obranu. Ovakva podrška, smatra Banac, samo pokazuje do koje su mjere umreženi moćnici u Hrvatskoj. Uvjeren je da će se sve promijeniti kada se “odčepi” ova situacija oko Perkovića.

– Oni štite svoje biografije, interes i konkretnu moć. Za Hrvate je važno da počne proces čišćenja. To nije samo ubijanje, nego i kontrola cijelog društva. Udbaši su kontrolirali sve tvrtke koje su se bavile uvozom i izvozom. Ta mračna tajna hrvatskog društva nekima je dala veliku prednost u tranziciji – zaključuje Banac.

Banac: Tito najavio likvidaciju dr. Jelića

Ivo Banac ističe da su se odluke o likvidacijama “državnih neprijatelja” donosile na razini političkog vodstva te da u nekim slučajevima zapovjedna odgovornost ide do samog Tita. Iznosi zanimljiv podatak da je Tito 30. travnja 1971. na XII. sjednici Predsjedništva SKJ na Brijunima najavio likvidaciju dr. Branka Jelića.

– Zbog toga vas upozoravam da ćemo morati poduzimati izvjesne oštrije mjere prema nekim ljudima vani za koje znate svi, za koje već znamo, koji igraju tu jednu igru – rekao je Tito svojim partijskim drugovima, a samo pet dana zatim izvršen je atentat na dr. Jelića.

http://www.vecernji.hr/vijesti/ivo-bana ... nak-575954

Lijepo ih je pionir opisao. Kao Hitlerovi nacisti u poslijeratnoj Njemačkoj.

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 21:01 

Milanović u Bruxellesu
'Ja sam kriva osoba za pitanja o Udbi. Ima živih ljudi, sila je s njima'

Što se pitanja o Udbi tiče ja nisam ta generacija. Oni koji su to politički sponzorirali već su umrli, oni koji su to organizirali možda još nisu, a trebaju odgovarati zato. Nešto što smo tvrdili da je bio rezultat nekih mračnih sila, koje nisu naše nego su iz Beograda na kraju se pokazalo da je to napša priča i i da su nakon ‘74. ružne stvari radile naše službe, dakle naši dečki. Tko god to bio. Ja sam kriva adresa za ta pitanja. Ima ljudi živih, hodaju i sila je s njima i hoda s njima, oni vam na to mogu dati pravi odgovor, ja ne mogu jer ne znam, i drago mi je da ne znam, zaključio je premijer.

http://www.vecernji.hr/vijesti/ja-sam-k ... nak-576571

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 21:02 

tom čovjeku treba zabranit da otvara usta. :facepalm

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 21:05 

ZLATA ĐURĐEVIĆ, REDOVITA PROFESORICA PRAVNOG FAKULTETA:
'Lexom Perković Hrvatska krši obveze prema pravu EU'
Donosimo pismo Zlate Đurđević, redovite profesorice Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, o "Lex Perkoviću"

http://www.vecernji.hr/vijesti/lexom-pe ... nak-576071

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 21:14 

doc je napisao/la:
Donosimo pismo Zlate Đurđević, redovite profesorice Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, o "Lex Perkoviću"

I ne samo to. Sama zakonska odredba je ništetna ab initio od 1.07. jer se protivi acquis communautaire EU, što u prijevodu znači da će po "Simmenthal dužnosti" nacionalni sudovi u RH morati zanemariti zakonsku odredbu i postupiti direktno po pravu EU odnosno direktno će trebati primjeniti odredbe EUNa (europskog uhidbenog naloga). Ukoliko to propuste učiniti svi sudovi uključujući i najviše (Vrhovni i Ustavni Sud) RH će biti prvo upozorena od Europske Komisije (ne znam jeli se ovo upozorenje i mišljenje prije donošenja zakona računa, ali mislim da da s obzirom da institucije EU imaju naviku tumačiti sve svoje ovlasti i postupke -izuzev onih koje bi eventualno zadirale u osnovne vrijednosti ustavne tradicije neke zemlje- ekstenzivno), a nakon toga slijedi infrakcijski postupka pred Europskim Sudom kojeg pokreće Komisija. Kada nas osude zbog povrede prvi put to će biti samo deklaratorne naravi, a sljedeći postupka koji se provodi po puno bržoj proceduri nam nameće teške novčane penale zbog kojih bi se i Linić mogao malo prestrašiti.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 21:20 

samo do ponedjeljka (SDP :D) gosn Perković je izvan domašaja. :neznam

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 21:24 

ZGabriel je napisao/la:
samo do ponedjeljka (SDP :D) gosn Perković je izvan domašaja. :neznam

U prijevodu da.
Mada možemo i ignorirati EU pa dobijati novčane penale od EJCa, no čisto sumnjam da će se najmoćnijem čovjeku u Vladi - Liniću -to svidjeti.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 22:02 

puntar2.0 je napisao/la:
'Niste fer, Njemačka se najviše borila za Hrvatsku'
Nije fer da Njemačku, zemlju koja se za vas najviše borila, gledate samo kroz protokolarno pitanje nedolaska kancelarke Angele Merkel, kazao je njemački europarlamentarc Brok

http://www.vecernji.hr/vijesti/niste-fe ... nak-575548

Vjerovatno i je. Al i tu leze ineteresi... Al kako god, mislim da je ocito da nije u pitanju nikakav protokol, jer zna se vec neko vrijeme datum ulaska RH u EU, pa mi je ovo malo smijesno. Mislim da je ovo reakcija na Perkovicev slucaj, i to sasvim opravdana. Izgleda da RH jos uvijek drmaju komunisti i ex udbasi. A tek ono Milanovicevo pozivanje na branitelje... :rigam

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 22:04 

Zadar1993 je napisao/la:
doc je napisao/la:

I ne samo to. Sama zakonska odredba je ništetna ab initio od 1.07. jer se protivi acquis communautaire EU, što u prijevodu znači da će po "Simmenthal dužnosti" nacionalni sudovi u RH morati zanemariti zakonsku odredbu i postupiti direktno po pravu EU odnosno direktno će trebati primjeniti odredbe EUNa (europskog uhidbenog naloga). Ukoliko to propuste učiniti svi sudovi uključujući i najviše (Vrhovni i Ustavni Sud) RH će biti prvo upozorena od Europske Komisije (ne znam jeli se ovo upozorenje i mišljenje prije donošenja zakona računa, ali mislim da da s obzirom da institucije EU imaju naviku tumačiti sve svoje ovlasti i postupke -izuzev onih koje bi eventualno zadirale u osnovne vrijednosti ustavne tradicije neke zemlje- ekstenzivno), a nakon toga slijedi infrakcijski postupka pred Europskim Sudom kojeg pokreće Komisija. Kada nas osude zbog povrede prvi put to će biti samo deklaratorne naravi, a sljedeći postupka koji se provodi po puno bržoj proceduri nam nameće teške novčane penale zbog kojih bi se i Linić mogao malo prestrašiti.

Uvijek mi je bio cudan ovaj izraz. :neznam

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 22:25 

Aztec je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Uvijek mi je bio cudan ovaj izraz. :neznam

LOL, a acquis communautaire je potpuno OK =)) ?

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 22:32 

Ma dobro, ovo je hrvatska rijec, ovo drugo nije...

Samo kazem da mi je cudna... Recimo ovdje se koristi izraz "nistava"... A ja opet to govorim nistavna, sto mi je nekako "najnormalnije". :zubati :neznam

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 22:45 

ništavno je baš dobra riječ. :D

pričaj ti šta hoćeš, al to ništa ne vrijedi. ;)

Vrh

PostPostano: 29 lip 2013, 06:51 

Ovaj Boljševik poziva direktno na kršenje zakona i prikrivanje ubojica. Lepo bre moroni pereci, lepe ste sebi na vlast izabrali. Ne bi vam bolje izglasali ni oni četnici sa Ravne Gore.

Citat:
Boljkovac: Perkovića ne treba izručiti, nije on sam odlučivao
Boljkovac smatra da Perkovića terete za događaje “iz nekih drugih, ludih vremena”

Bivši visoki dužnosnik Udbe i prvi ministar policije u samostalnoj Hrvatskoj Josip Boljkovac smatra kako Josipa Perkovića ne treba izručiti Njemačkoj, piše Slobodna Dalmacija.

- Jedno vrijeme bio sam Perkoviću šef i mogu reći da je bio dobar radnik. Ne mogu se sve stvari pripisivati njemu, jer nije on sam o svemu odlučivao. Mora se sagledati cijeli kontekst situacije u kojoj smo se tada nalazili. Zato ga treba zaštititi, jer se štiteći njega štite i drugi koji bi se danas-sutra, mogli naći u istoj situaciji - komentirao nam je Boljkovac, dodajući kako Perkovića terete za događaje “iz nekih drugih, ludih vremena”.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1363 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 55  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: