|
|
Stranica: 12/37.
|
[ 903 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 22 tra 2020, 22:43 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ne znam baš. Naši koji su odselili u Njemačku zadnjih par godina ne žale se baš na to. Stara hrvatska emigracija, 'moja', se doduše žali. Zanimljivo je kako se doseljeni zahvaljujući ljevičarima okreću u desničare nakon par desetljeća. Možda će i Hazim i Hasan branit njemački način života 2050. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 22 tra 2020, 23:07 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Možda će i Hazim i Hasan branit njemački način života 2050. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Nije moguće da vjeruješ u to. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1111 of 2558 - 43.43%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 22 tra 2020, 23:07 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25959 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa nije baš, zašto se mi recimo ne vratimo u Bosnu u Zenicu i sl. Nije samo muslimanska vlast u pitanju. Sve staro od Hrvata tamo. Bilo što da trebaš, od mesara do zubara, ginekologa, frizera, automehaničara nemaš koga, ako slučajno i ima netko tko odgovara obično je puno skuplji i moraš čekat. Što onda mladi rade? Pa emigriraju. Staroj populaciji mnoge stvari i ne trebaju, npr. automehaničari, građevinari, pa i zubari. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) . Ništa ja tebe ne kužim. U Zenici da nema zubara, ginekologa, frizera, automehaničara...? Ja mislim da ima.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 22 tra 2020, 23:21 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Možda će i Hazim i Hasan branit njemački način života 2050. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Nije moguće da vjeruješ u to. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Da, ali nije današnji njemački način života ono što je bio prije 30 g. pa neće bit isti kao danas ni za 30 g.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 23 tra 2020, 17:09 |
|
|
Evo kaze kolega bauštelci u Zagrebu full uposleni nakon potresa. Traže strane radnike. Već su nezadovoljni s ovima koji dolaze iz BiH zadnje vrijeme. Valjda su oni kvalitetniji i vrijedniji već zaposleni u EU negdje. Eto, s BiH se zakasnilo.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 23 tra 2020, 17:36 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1660 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
Smiješno je čitati ove Junuzove postove o RH kao da je New York 1820 pobogu. I ne, nećeš "prekrstiti" Vujadina jer bi ti taj taman da se nekako Srbija spoji s RH otišao živjet u Moskvu ili slično mjesto, ali nije sam on bitan jer je ekstremniji od prosjeka, već je činjenica da je više od 50% ljudi u Srbiji bliže (ne istovjetno) njemu nego tebi, a mislim da je i u RH više od 50% onih koji ne bi imali ništa sa Srbima ni ko radnicima u fakin centru Zg. I, da, sad je u RH sjajno ako radiš u građevini u Zg, ili na nivou države u farmaciji, kao trgovac hranom ili imaš nešto dostavljački biznis ili posjecen portal dok su skoro svi doma, a pitaj kako je nekom tko radi od turizma/hotelijerstva, kulture, u neesencijalnoj edukaciji i slično. Potpuni slom ! Ali njih tko j..., je li? ![wacko :wacko](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/wacko.gif) Moja je djevojka izgubila posao ODMAH čim je počelo sranje s koronom i zatvorile se granice, još nisu ni došle mjere od 19.ožujka, jednostavno jer je radila kao pomoćni kuhar u hotelu. Nestalo gostiju panikom u Europi i zatvaranjem granice, cap radna mjesta u njenoj branši. Ja ga ne bih zadržao da sam radio igdje u kulturi ili turizmu kao mag pov i eng. Tko nam kriv što svi nismo išli na FER, FSB ili Farmaciju, priroda nas selektirala jer smo glupi. Gdje će radit taj Srbin ove godine u Puli?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 23 tra 2020, 17:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77690 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
NiceBoyZg je napisao/la: već je činjenica da je više od 50% ljudi u Srbiji bliže (ne istovjetno) njemu nego tebi, a mislim da je i u RH više od 50% onih koji ne bi imali ništa sa Srbima ni ko radnicima u fakin centru Zg.
Ne treba nikakvih "više od 50%" , pa necemo uvoziti pola Srbije. 1000 od 7 000 000 = 0.014% I to sve dinamicki kontrolirano, ovisno o rezultatima integracije i asimilacije imigranata. To znaci moze biti i 0 ako su rezultati losi.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 23 tra 2020, 18:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77690 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ovim tempom, do 2070 Slovenija ce imati vise stanovnika od Hrvatske.
Po meni oni imaju najbolju imigrantsku politiku u Europi.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 23 tra 2020, 18:04 |
|
|
Naravno nikakva imigracija nije potrebna ako Hrvati pocnu radjati vise od 1 djeteta.
Hrvatska sa 1 milijun stanovnika, ili ne znam, 800 000, dugorocno ne moze zadrzati svoj teritorij. Nije izolirana kao Island.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 23 tra 2020, 19:05 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39962 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Evo kaze kolega bauštelci u Zagrebu full uposleni nakon potresa. Traže strane radnike. Već su nezadovoljni s ovima koji dolaze iz BiH zadnje vrijeme. Valjda su oni kvalitetniji i vrijedniji već zaposleni u EU negdje. Eto, s BiH se zakasnilo. Ja ti to i govorim, svi građevinci s iskustvom su ti po Zapadu. Možete jedino grebati s dna kace.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 23 tra 2020, 19:06 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ovi azijski i afrički "migranti" ne rade na građevini. Vidio sam poneke ali bez radnog odijela. Dižu socijale, plaćen im stan i na crno zarađuju pored toga. Paratiziraju od vašeg novca, proračun. I oduzimaju jedno radno mjesto Hrvatu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divizija
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 23 tra 2020, 19:27 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Naravno nikakva imigracija nije potrebna ako Hrvati pocnu radjati vise od 1 djeteta.
Hrvatska sa 1 milijun stanovnika, ili ne znam, 800 000, dugorocno ne moze zadrzati svoj teritorij. Nije izolirana kao Island. To ovisi o okruženju, ako bude slično depopuliralo, nemamo problem. Veća je opasnost heterogenost stanovništva nego brojnost.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 23 tra 2020, 19:28 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39962 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Robbie MO je napisao/la: Ovim tempom, do 2070 Slovenija ce imati vise stanovnika od Hrvatske.
Po meni oni imaju najbolju imigrantsku politiku u Europi. Imaju bolji standard od Hrvatske, Slovenci ne iseljavaju. I jednostavno koriste to što su narazvijenija republika exyu.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divizija
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 23 tra 2020, 19:30 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ovim tempom, do 2070 Slovenija ce imati vise stanovnika od Hrvatske.
Po meni oni imaju najbolju imigrantsku politiku u Europi. To će vrijeme pokazati, ja ne bi bio tako optimističan s ovako velikim brojem muslimana, pa makar i balkanskih. To je jako opasno. U manjim koliinama to se asimilira, ali u Sloveniji ih je već previše.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 23 tra 2020, 19:40 |
|
|
Treba prihvatiti da imigracija ne može biti rješenje.
Ok, ako netko kulturan, lijep i sposoban jako želi postati Hrvat, tko sam ja da mu branim. Ali realno, ni puno bogatije države nisu uspjele integrirati te manjine. Nema nikakvog osnova za vjerovati sad odjednom Hrvatska će uspjeti izbjeći te no-go zone, porast kriminala a pad plaća itd.
Hrvatskoj treba barem 50 000 Hrvata godišnje za održavati 4 milijuna stanovnika. To može isporučiti samo natalitet.
1111 of 2558 - 43.43%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 23 tra 2020, 21:02 |
|
|
Po meni oni imaju najbolju imigrantsku politiku u Europi. Baš tako. I trebamo ih kopirati. Zagreb, Istra i dijelovi Dalmacije su bar jednaki Sloveniji što se standarda tiče. Mi bi trebali zbog nedostatka jezične barijere bit i bolji u imigraciji od Slovenaca. Najveći problem je ova konzervativnost i isključivost.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 23 tra 2020, 21:06 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ovim tempom, do 2070 Slovenija ce imati vise stanovnika od Hrvatske.
Po meni oni imaju najbolju imigrantsku politiku u Europi. Baš tako. I trebamo ih kopirati. Zagreb, Istra i dijelovi Dalmacije su bar jednaki Sloveniji što se standarda tiče. Mi bi trebali zbog nedostatka jezične barijere bit i bolji u imigraciji od Slovenaca. Najveći problem je ova konzervativnost i isključivost. Ovima koji su protiv, reći da će za svako dijete koje naprave biti uvezen 1 imigrant manje. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 23 tra 2020, 21:30 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25959 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Po meni oni imaju najbolju imigrantsku politiku u Europi. Postojeći trend je neodrživ jer će se uskoro njen tradicionalni imigrantski bazen isprazniti. A njena imigrantska politika je skovana u ex Jugoslaviji. Unutarnja migracija u njoj je išla dobro. Ista rasa, sličan jezik i nacionalna skupina + ista ideologija. A i Muje su mirne dok ih je do 3%. Komunizam je inače dobar za stvaranje melting-pota ( ex SSSR je dobar primjer) Vidjećemo za koju godinu.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 23 tra 2020, 21:40 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ovim tempom, do 2070 Slovenija ce imati vise stanovnika od Hrvatske.
Po meni oni imaju najbolju imigrantsku politiku u Europi. Baš tako. I trebamo ih kopirati. Zagreb, Istra i dijelovi Dalmacije su bar jednaki Sloveniji što se standarda tiče. Mi bi trebali zbog nedostatka jezične barijere bit i bolji u imigraciji od Slovenaca. Najveći problem je ova konzervativnost i isključivost. Joj vi i vaše fetišiziranje Slovenije. Da se zadnji rat nije onoliko razvukao, tj da smo ga riješili kao Slovenci u 10 dana, do danas bi već prešli Slovence u svakom pogledu. Kad uzmeš u obzir da su stoljećima uvijek bili ispred nas u gospodarskom smislu ispada da im država nije toliko bajna koliko vi mislite. A to da Slovenci ne iseljavaju isto nije istina. Ako će nas konzervativnost i isključivost spriječiti u uvozu trećesvjetske sirotinje koja se nikada neće asimilirati na našu (a i na njihovu) štetu, onda to nisu najveći problemi nego najveće prednosti. Naša Kvačica je napisao/la: Treba prihvatiti da imigracija ne može biti rješenje.
Ok, ako netko kulturan, lijep i sposoban jako želi postati Hrvat, tko sam ja da mu branim. Ali realno, ni puno bogatije države nisu uspjele integrirati te manjine. Nema nikakvog osnova za vjerovati sad odjednom Hrvatska će uspjeti izbjeći te no-go zone, porast kriminala a pad plaća itd.
Hrvatskoj treba barem 50 000 Hrvata godišnje za održavati 4 milijuna stanovnika. To može isporučiti samo natalitet. Ovo je jedina prava istina. Kratko, jednostavno i točno. Ako ne možemo održat 4 milijuna onda neka bude 3 ili 2. Ako smo mogli funkcionirati s 2 milijuna prije 100 godina kada nije bilo današnje tehnologije, zašto onda danas ne bi mogli?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 23 tra 2020, 21:43 |
|
|
A kojom to silom ćeš zaustaviti da broj stanovnika ne padne ispod 2 milijuna.
Ne postoji nikakva magična donja granica gdje broj stanovnika odjednom "odbija" padati.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 23 tra 2020, 21:49 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: A kojom to silom ćeš zaustaviti da broj stanovnika ne padne ispod 2 milijuna.
Ne postoji nikakva magična donja granica gdje broj stanovnika odjednom "odbija" padati. Pa kako je narastao tako će i pasti i obrnuto. Bilo bi nam pametnije da utvrdimo koji su razlozi pada. Ima pametnih ljudi na forumu koji su već dali jasne odgovore. Već sad u RH imaš situaciju da informatizacija omogućava ljudima da se ne tiskaju u gradske sredine. Kao optimist mogu zamisliti budućnost u kojoj ćemo zbog tehnološkog napredka omogućiti trend života na selu, u prirodi a da to nema negativne ekonomske posljedice i da se ne osjećaš isključen od svega. Tada će se krivulja možda usmjeriti prema gore. Važno je i da održimo naše tradicionalne vrijednosti koje je Junuz prozvao najvećim problemima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 23 tra 2020, 21:53 |
|
|
I kakva je bila starosna struktura prije 100 g.?
Robi to može izračunat ali bi vjerojatno išli u spiralu nestajanja. Rekoh već, emigracija Hrvata bi se povećala.
Ja sam u Zenici svjedočio depopulaciji Hrvata.
O.K. prvi val je izbjegao ali drugi je nastao jer mladih više nije toliko bilo a Hrvata je bilo premalo za zivot u nekom paralelnom svijetu. U roku 20 g. će ova starost pomrijet. Znači, u roku 100 g. Od većinski hrvatskog grada do grada bez Hrvata. O.K.i ratovi su imali ulogu naravno ali spirala nestajanja nije stala i kad su se stekli uvjeti za normalan život. Naprosto u jednom trenutku se prijeđe rubikon.
Pored tebe su bogatije zemlje i ako ti ne raste standard, a ne može ti rast jer nemaš ljudi, ti nestajes.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zaba1111
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 23 tra 2020, 21:57 |
|
|
Znači ti si svjedočio kako su Hrvati nestajali paralelno sa povećanjem broja muslimana i zato se ti zalažeš za imigraciju muslimana u Hr.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 23 tra 2020, 21:59 |
|
|
Nismo mi na to naviknuti. Navikli smo da nema posla a ljudi ima, da nam je normalno vidjeti trudnice, rodilje koje guraju kolica, da se djeca igraju po parkinzima i igralištima.
E sve to već lagano postaje aorist. ŠB, Mostar, Posušje, Čitluk bi u RH bili demografske zvijezde. Toga već u Hr nema.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 23 tra 2020, 22:01 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: A kojom to silom ćeš zaustaviti da broj stanovnika ne padne ispod 2 milijuna.
Ne postoji nikakva magična donja granica gdje broj stanovnika odjednom "odbija" padati. Silom zakona i politike. Uvesti velike kazne za ljude bez djece i proglasiti ih neprijateljima naroda i države.
1111 of 2558 - 43.43%
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|