|
|
Stranica: 33/37.
|
[ 903 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 15 svi 2020, 11:31 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
To i ja mislim, ako nas bude previše da će Bog ili priroda već poslat neku katastrofu da nas regulira.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 15 svi 2020, 11:51 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: To i ja mislim, ako nas bude previše da će Bog ili priroda već poslat neku katastrofu da nas regulira. Teorijskom (biblijskom) fizikom i sl. granama možemo postulirati jednostavno rješenje - kao da je Stvoritelju problem napraviti (a moguće već i postoje) planete slične Zemlji.
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 15 svi 2020, 11:56 |
|
Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23 Postovi: 3605 Lokacija: Clown World
|
Jedina dobra stvar kod ova 4 jahača Apokalipse je što će Depopulacijom ove tamo pogoditi duplo jače... kumulativno!
Muslimani već neverovatno naglo opadaju (a natalitet im je bio praktično jedino oružje... to je kao da zmiji izvadiš zube... zamisli krezubog poskoka?), Indiji se već tepa "Cuckistan" (mogu staviti neke linkove da vidite koji Matrijarhat je već tamo iako ceo svet smatra da brutalno gaze jadne žene od zore do mraka), sever Afrike opada, J.Amerika...
Jedino se tzv. "crna Afrika" još drži (srećom, najviše Hrišćanski deo i gde su urođenička verovanja).
Japanci jedini decidno odbijaju migracije (sem za najurgentnije položaje, zanemarljiv procenat). Mada, njima Depopulacija koristi-ostrva su im siromašna resursima i njima bi odgovarala samoodrživa populacija od nekih 50 M.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 15 svi 2020, 12:03 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: To i ja mislim, ako nas bude previše da će Bog ili priroda već poslat neku katastrofu da nas regulira. Nas neće biti previše. Njih već jeste i zato ih nša policija na grčko-turskoj i hrvatsko-bosnaskoj granici mlati. Jer ih je previše pa hoće pobjeći. No passaran.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 16 svi 2020, 08:50 |
|
|
Neki koji govore o degeneraciji današnjeg čovjeka misle samo na degeneraciju liberalnim idejama u gradovima. Međutim, degeneracija je puno širi pojam. To je svako beskorisno provođenje vremena. Nekad je čovjek radio od zore do mraka, a danas radi 8 sati u firmi, ali i to radi tek 30% populacije a ostali su penzioneri, studenti i ostali zgubidani. Mladih sa najviše energije do 25 godina je ustvari vrlo malo u procesu rada I izgradnje društva pa se onda odaju jurnjavi autima, motorima, nogometnom huliganstvu, što je to nego degeneracija a nema nikakve veze sa lijevo - liberalnim idejama, nego su najčešće oni koji to prakticiraju ljubitelji tradicionalnog hrvatstva.
Čak i bavljenje sportom je za naše pradjedove degeneracija jer iz njihove perspektive nekome je bila mrska lopata i čuvanje krava pa je išao trčati za loptom. Naš proslavljeni alpinist Stipe Božić odrastao je u Dalmatinskoj zagori pa je pričao da kad je počeo hodati po planinama, majka ga je molila da ih ne sramoti po selu, a otac mu je skrivao gojzerice.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 16 svi 2020, 09:16 |
|
|
Ma ta njihova degeneracija je u 90 % slučajeva zapravo poželjan model ponašanja.
O.K. ima psihički bolesnih ljudi ali ima i kod 'nedegenerika'.
Evo, gledam omladinu oko sebe i moje djece i ne sjećam se kad sam vidio narkića, onog pravog heroinskog, tu i tamo miris travice nanjušim ali dođe mi da ih pitam koju smotku.
Ne sjećam se kad sam vidio mladog alkosa. Ne sjećam se kad sam vidio grupne makljaže ili mlaćenje omladine. Ne sjećam se kad sam zadnji put čuo pucnjavu ili uopće vidio nekoga s oružjem, ni da policija po nekog dolazi i odvodi ga iz mog kvarta. Ne sjećam se kad sam vidio maloljetnu trudnicu, čak niti curice u dopičnjacima. Ne znam nikoga za koga govore da snubi mlade dečke. Ne znam niti sam cuo da je netko silovatelj. Nema noževa i tuča na sve strane.
Sve te stvari su bile normalne prije 30 g. Nije da ih danas nema ali odmah završe u medijima a prije su bile normalne svukud.
Najveći krimen omladini je slušanje cajki. Ne znam što im to treba ali...
Nikad više nije bilo obrazovane omladine a manje one koja ne zna čitat i pisat, koja više putuje i više zna. Niti više omladine koja se bavi sportom. Posebno ženskih.
S moje sadašnje točke gledišta smo mi koji smo s 18 jedva dočekali alkohol, pušku i vozačku; zapravo degenerici.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 16 svi 2020, 09:40 |
|
|
Ti Junuze puno stvari govoriš na temelju dojmova, ali dojmovi su subjektivni i nerealni. Tako to tvoje npr. o "bavljenju sportom" je čisto tvoj dojam, koji nema veze s objektivnim stanjem. Da, službeno u kojekakvim klubovima ima sve više djece, ali stvar je upravo u tome da oni koji nisu u klubovima fizičke aktivnosti nemaju uopće. Prije su djeca trčala, verala se, igrala nogomet, skakala, penjala se, vozila bicikl po cijele dane, nije im trebao klub. Na školskom igralištu nisi mogao doći na red. Fizička aktivnost je u padu, u porastu je gejming i kojekavi poremećaji vezani uz to, od asocijalnosti od ovisnosti o EM stimulaciji.
Prema analizi vode, potrošnja narkotika u Europi i SAD je u dramatičnom porastu, udvostručuje se svakih 5 godina. Fertilitet je u banani, plodnost je u banani. Testosteron se kod muškaraca smanjio 70%, (možda zato ima manje pucnjava i noževa, ali to ima i negtivnu stranu), a broj pokretnih spermija za oko 45% Silovanja. palež i napadi noćevima, to ovisi koliko si dovukao ciganstanaca u svoju državu. Potrošnja antidepresiva raste po stopi od 5% GODIŠNJE. to ti je udvostručenje za 12 godina. Dešava se ekspanzija pretilosti.
Dakle to su podatci. Moderni urbani ljudi doživljavaju psihofizičko srozavanje. Tvoji dojmovi su nebitni, stvar je u objektivnim pokazateljima. Oni pokazuju psihofizičko srozavanje.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 16 svi 2020, 09:58 |
|
|
U rekreativnom sportu je isto došlo do napretka. Prije je bilo normalno da si kao dijete vrlo aktivan a sa 40 podbuli srčani bolesnik. To je degenerično. Danas je puno više ljudi uključeno u neki vid rekreacije, ne smatra se ih se vise degenericima. Zbog tog je dulji životni vijek ljudi.
Fala ti na testoteronu kod kojeg mužjaci uništavaju sve oko sebe. Neka se smanjuje. Neka inteligencija raste to he ljudsko, a životinjsko u nama neka se smanjuje.
Potrošnja antidepresiva raste ali draže mi je to od alkoholizirane rulje.
Nisu to samo moji dojmovi. Nama je u RH danas 3x manja stopa samoubojstava nego je bila u Jugi.
Veća obrazovanost ljudi omogućuje im ostvarivanje na više nacina a ne samo kao roditelja. Logičan je manji broj djece no ta djeca su bolja od onih prije jer roditelji se bave njima što u naše doba i nije bio slučaj.
Općenito ta druženja su bila precijenjena. Normalno da si se družio na igralištu sa razvaljenim koševima kad nisi imao izbora za nešto drugo. Evo i sad u doba epidemije ljudi pohrlili u zelenilo, kao nekad za 1. maj.
Danas i sami znamo da je dobro, sa skoro 50, ako imamo 2 prava jarana na koja možemo računat.
Ovo za pretilost je točno ali to je isto napredak donio. Ljudi mogu više jesti, imaju bolji standard, više se radi intelektualno a manje fizički, prijevozna sredstva su dostupnija.
Dakle, nisu ljudi prije bili bolji. Dapače!
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 16 svi 2020, 10:02 |
|
|
divizija je napisao/la: Ti Junuze puno stvari govoriš na temelju dojmova, ali dojmovi su subjektivni i nerealni. Tako to tvoje npr. o "bavljenju sportom" je čisto tvoj dojam, koji nema veze s objektivnim stanjem. Da, službeno u kojekakvim klubovima ima sve više djece, ali stvar je upravo u tome da oni koji nisu u klubovima fizičke aktivnosti nemaju uopće. Prije su djeca trčala, verala se, igrala nogomet, skakala, penjala se, vozila bicikl po cijele dane, nije im trebao klub. Na školskom igralištu nisi mogao doći na red. Fizička aktivnost je u padu, u porastu je gejming i kojekavi poremećaji vezani uz to, od asocijalnosti od ovisnosti o EM stimulaciji.
Prema analizi vode, potrošnja narkotika u Europi i SAD je u dramatičnom porastu, udvostručuje se svakih 5 godina. Fertilitet je u banani, plodnost je u banani. Testosteron se kod muškaraca smanjio 70%, (možda zato ima manje pucnjava i noževa, ali to ima i negtivnu stranu), a broj pokretnih spermija za oko 45% Silovanja. palež i napadi noćevima, to ovisi koliko si dovukao ciganstanaca u svoju državu. Potrošnja antidepresiva raste po stopi od 5% GODIŠNJE. to ti je udvostručenje za 12 godina. Dešava se ekspanzija pretilosti.
Dakle to su podatci. Moderni urbani ljudi doživljavaju psihofizičko srozavanje. Tvoji dojmovi su nebitni, stvar je u objektivnim pokazateljima. Oni pokazuju psihofizičko srozavanje. Jednom ti i ja da se slažemo... mora da će sneg momentalno zavejati Balkan, treba upozoriti putare, da se ljudi ne šokiraju.... Ovaj Junuz je od onih "rekao mi je 'dobar dan, čiko' svaki put kad me sretne tako da mora da je bio dobar dečko, uhapsili ste pogrešnog za sva ta ubistva" ljudi koji imaju prirodan antidepresiv & ulepšavač stvarnosti u obliku nekog "što se babi snilo-to joj se i zbilo" "wishful thinking is Reality" mentalnog mehanizma samoubeđivanja... što je dobro-ne troši na prave antidepresive koji imaju štetne sideeffects, ovo njegovo je prirodno i jedini sideeffect su čudni pogledi ljudi i zaprepaštenje sagovornika i kolega forumaša... I sada konačno znam kako se zove to Carstvo o kome sam toliko slušao kao dete: "Junuzija"
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 16 svi 2020, 10:06 |
|
|
Branko Kockica heroinski ovisnik iz doba kad nije bilo degenerika.
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 16 svi 2020, 10:13 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Branko Kockica heroinski ovisnik iz doba kad nije bilo degenerika. To ne znam dal' je bio al' bi pre poverovao da postoje "kuće od čokolade kojima su prozori od marmelade" nego ta nemoguća Fantazija od Hrvatske u koju ti nas ubeđuješ.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 16 svi 2020, 10:23 |
|
|
Joj tako mi odgovara ova promjena u ponašanju ljudi, ne mogu vam opisat.
Ljudi su danas sposobniji i više znaju. Klinci 5. Osnovne nakon sat vremena obuke programiraju robote. To je prihe 30-ak g. radio netko s završenim ETF-om.
Negativno je što je smanjena reprodukcija. Treba je nekako dopuniti. Sad razglabamo kako.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 16 svi 2020, 10:26 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Joj tako mi odgovara ova promjena u ponašanju ljudi, ne mogu vam opisat.
Ljudi su danas sposobniji i više znaju. Klinci 5. Osnovne nakon sat vremena obuke programiraju robote. To je prihe 30-ak g. radio netko s završenim ETF-om.
Svaka nova genereacija ima više znanja od predhodne, to će se samo povećavati eksponencijalno. Svakih novih 20 godina će tehnologija skakati kvantnim korakom. Pogledaj samo razliku između računala 1980-ih , računala 2000-ih i onih danas.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 16 svi 2020, 10:31 |
|
|
Točno, i baš mi je to dobro. Neki ljudi već sad mogu otići raditi na planinu gdje nema nikoga i ničega, a da ne štete okolišu, i da im ne fale sve prednosti grada.
Za očekivati je sve više toga. Ja trenutno radim od doma. Mogao bih i s Vlašića da su granice otvorene.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 16 svi 2020, 10:43 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Joj tako mi odgovara ova promjena u ponašanju ljudi, ne mogu vam opisat.
Negativno je što je smanjena reprodukcija. Treba je nekako dopuniti. Sad razglabamo kako. Negativno je što su ljudi psihofizičke olupine. Što se u SAD čak životni vijek počeo smanjivati. Negativno je što su NESPOSOBNI. Yebo ti programiranje, pola tih progragramera si ne zna žnjirance zavezat, asocijalni su, nisu onu stvar vidjeli, usrali su se neke prehlade šta je došla iz Kine, imaju anemriju jer nisu vidjeli sunca jer ne izlaze iz kuća, prebila bi ih curica iz Somalije koliko su slabi, oblače se kao da su cijele godine maškare, svagi cigo bi ih na placu prevario. Ak oti misliš da su onakve karikaturalne pojave kakve imaš naprimjer u TBBT poput Sheldona i Raya napredak, sačuvaj nas Bože napredka.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 16 svi 2020, 10:54 |
|
|
divizija je napisao/la: Ak oti misliš da su onakve karikaturalne pojave kakve imaš naprimjer u TBBT poput Sheldona i Raya napredak, sačuvaj nas Bože napredka. Iz prve ruke, kao programer, inžinjer, netko tko se bavi tehnologijom i recimo neki bi rekli geek (mada je meni pojam bezveze, možda je točniji onaj nerd), odgovorno tvrdim: 1. da je lik Sheldona kompletni debil. 2. da seriju TBBT programeri ni tzv. geekovi NE prate, ona je prestrašno dosadna, nije smiješna, serija je glupa i iritirajuća. 3. moja pretpostavka je da je prate normalni ljudi koji su negdje čuli da je geek sad cool, i samo hoće biti cool. Pokušao sam nekoliko puta gledati TBBT jer sam mislio da sam ciljano tržište, pa sam valjda obavezan to gledati. Ok, probao sam, ali svaki put sam prekinuo prije kraja jedne epizode. Serija je jednostavno popularna kultura, umotana u vrlo tanki celofan tehnologije.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1090 of 2558 - 42.61%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 16 svi 2020, 11:01 |
|
|
Kada sam ja počinjao programirati početkom 90-ih, programeri su bili debeli, ćelavi asocijalni podrumski tipovi. Danas su, uključujući mene, tjelesno najsposobniji ljudi. Svi su u nekom outdooru i aktivnostima. Općenito vrlo žilava skupina ljudi kad se nađe u planinama. Sve samo ne nesposobna. IT tvrtke poput Perpetuuma u Zg i.aju vlastite škole trčanja i sl. I ekipa iz TVP mi je bolja od crnačko-zatvoreničke, pune testosterona. I svakako su korisniji društvu.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 16 svi 2020, 11:17 |
|
|
Istina je da razvoj tehnologije ne prati i razvoj znanja, čak naprotiv. Primjer za to su neke stručne fb grupe u kojima sam i koje su pune odron komentatora i zombi komentatora koji samo dođu i odvale svoj komentar , najčešće pogrešan, bez gledanja uopće što je netko prije napisao. I njihov komentar ostaje zapisan i ima jednaku težinu kao i nekoga tko zna.
Tako da tehnologije ne samo da ne povećava znanje , nego omogućava i širenje neznanja. Prije takvi nisu mogli doći do izražaja nego su se uzimale knjige u knjižnici gdje je bilo barem 90% točnih podataka.
A što se tiče testosterona i prave muškosti, ona ima smisla kad je usmjerena u nešto korisno. I nogometni huligani prije 50 godina su bili jednaki degenerici kao i ovi feminizirani muškarci danas jer su rasipali energiju uzalud. Kad je moja prabaka gonila stoku po Velebitu , oni su imali te stočarske ratove, Dalmatinci s Ličanima jer je stoke bilo više nego pašnjaka , ali to je bila borba za životno važne resurse i kad bi osvojili resurse rat bi prestajao.
Dok netko tko se ide tući radi tuče ili jer drugi ima krivu majicu za mene je jednak degenerik kao i transrodni muškarac pa su sad izmislili te sve silne MMA sportove da bi opravdali i legalizirali tuču, ali suština je ista, oni se tamo bezveze mlate, a polja su neobrađena i krave nema tko čuvati.
|
|
Vrh |
|
|
Politikant
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 16 svi 2020, 11:27 |
|
|
June na liniji sa svime što je ovaj ikmd opisao na prethodnim stranama o uzp-u protiv "toxic masculinity". Bez zdravog testosterona ni jedno muško ne može bit zdravo ni fizički ni psihički niti imat nagon za razmnožavanjem niti ičim korisnim. Imaš depresivnog debelog jadnika koji provodi dane gejmajući. Evo malo Juninog napretka: Citat: U Hrvatskoj, kao i u Europi, više od polovice osoba starijih od 18 godina ima prekomjernu tjelesnu masu i debljinu, njih 57,4%, od čega debljinu ima 18,7% stanovnika. Muškarci su značajnije deblji od žena, njih 20,8% ima debljinu u odnosu na 16,8% žena. Citat: Prema posljednjim podacima za 2015. godinu, 34,9% djece u Hrvatskoj ima prekomjernu tjelesnu masu i debljinu, od čega debljinu ima njih 14%, značajnije više dječaka, njih 17,2% u usporedbi s 10,7% djevojčica. Zabrinjavajući je podatak da se proteklih 12 godina udio djece s prekomjernom tjelesnom masom i debljinom povećao za gotovo 15%. Citat: U Sjedinjenim Američkim Državama 65 % stanovnika ima prekomjernu tjelesnu masu, a 31 % debljinu Citat: Prema istraživanju „Europska inicijativa za praćenje debljine u djece, Hrvatska 2015./2016.“, čak 34,9 % djece u dobi od 8 do 9 godina ima prekomjernu tjelesnu masu i debljinu, što je poražavajuće s obzirom na to da je 2003. bilo 20,8 % djece s indeksom tjelesne mase većim do 25 kg/m2. Dječaci su danas deblji od djevojčica, a najveći je postotak dječaka s prekomjernom tjelesnom masom i debljinom u jadranskoj regiji, njih 42,2 %. Danas više od trećine djece ne sudjeluje u sportskim aktivnostima, a više od polovice, konkretno 56,1 %, dva ili više sati dnevno provede gledajući televiziju ili koristeći elektroničke uređaje. Više od trećine djece jede brzu hranu ili grickalice jedan do tri dana u tjednu. Citat: Po pitanju fizičke (ne)aktivnosti uočeno je da 56,1% djece radnim danima provede dva ili više sati dnevno gledajući TV ili koristeći elektroničke uređaje, dok se vikendom taj postotak povećava na 87,4%. Svako drugo dijete, njih 51,5 % provodi tri ili manje sati tjedno u organiziranoj tjelesnoj aktivnosti. Nadalje, 9,7% djece provede manje od jednog sata dnevno radnim danom igrajući se na otvorenom, a vikendom se 1,5% igra na otvorenom. Citat: U Hrvatskoj je 35% djece u dobi od 8 do 8,9 godina s prekomjernom tjelesnom masom i debljinom te smo prema statistici među prvih pet europskih zemalja s tim problemom, doznaje se na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Citat: Nastavimo li se debljati ovim tempom, do 2025. godine imat ćemo 2,7 milijardi debelih ljudi, milijardu pretilih te 177 milijuna ljudi s ozbiljno narušenim zdravljem čiji će uzrok biti prekomjerna tjelesna masa. Citat: U samo 40 godina broj djece školske dobi i adolescenata s prekomjernom težinom povećao se deset puta. Citat: Naša se djeca nedovoljno kreću pa je na tom planu potrebno dosta toga učiniti. Čak 72,6% dječaka adolescenata ne upražnjava zdravu dozu fizičkih aktivnosti kao ni 85,4% djevojaka. Citat: Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, 63% muškaraca i 54% žena u Hrvatskoj ima prekomjernu težinu, a pretilo ih je 20%, podjednako muškaraca i žena. Hrvatska se ubraja u "debele nacije", a povodom mjeseca u kojem obilježavamo Europski dan debljine, donosimo zabrinjavajuće podatke. ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 16 svi 2020, 11:36 |
|
|
Prije su bogatiji i obrazovaniji bili pretili, sad je obratno.
Idete mi na živce sa tim djeca... bla, bla.
Nije bitno samo jesu li djeca pretila nego ljudi.
Pogledajte malo oko sebe ljude od 50 g. na što liče a kao djeca su bili superaktivni.
Naš je mentalitet da djeca trebaju bit aktivna a odrasli ne. Ja mislim da je obratno važnije. Iako je bitno da su djeca aktivna. Moji svi se necim bave a idu i sa mnom trčat, planinarit, bajkat...
|
|
Vrh |
|
|
Politikant
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 16 svi 2020, 11:38 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Prije su bogatiji i obrazovaniji bili pretili, sad je obratno.
Idete mi na živce sa tim djeca... bla, bla.
Nije bitno samo jesu li djeca pretila nego ljudi.
Pogledajte malo oko sebe ljude od 50 g. na što liče a kao djeca su bili superaktivni.
Naš je mentalitet da djeca trebaju bit aktivna a odrasli ne. Ja mislim da je obratno važnije. Iako je bitno da su djeca aktivna. Moji svi se necim bave a idu i sa mnom trčat, planinarit, bajkat... Citat: U Hrvatskoj, kao i u Europi, više od polovice osoba starijih od 18 godina ima prekomjernu tjelesnu masu i debljinu, njih 57,4%, od čega debljinu ima 18,7% stanovnika. Muškarci su značajnije deblji od žena, njih 20,8% ima debljinu u odnosu na 16,8% žena. Citat: Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, 63% muškaraca i 54% žena u Hrvatskoj ima prekomjernu težinu, a pretilo ih je 20%, podjednako muškaraca i žena. Hrvatska se ubraja u "debele nacije"
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 16 svi 2020, 11:45 |
|
|
Pa da, to je posljedica prošlih vremena ne budućih.
Djeca s kojima moja djeca idu u školu i osnovnu i srednju uopće nisu debela.
Te debeljuce su djeca ljudi koji su iz onih prošlih vremena. Nastancaju ih i onda se ne bave s njima a naloču se pa nemaju para za pravu hranu nego se suho roka.
Uskoro dolazi porez na šećer što me veseli,.pa će se i to smanjit.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 16 svi 2020, 11:46 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kada sam ja počinjao programirati početkom 90-ih, programeri su bili debeli, ćelavi asocijalni podrumski tipovi.
Otkud ti to? U mojoj generaciji svi bili skoro aktivni sportaši.
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 16 svi 2020, 11:50 |
|
|
Politikant, badava pričaš, matori... i ja stavih neke statistike, podatke, činjenice - pa ih on izignorisa... Junuz Djipalo je napisao/la: Fala ti na testoteronu kod kojeg mužjaci uništavaju sve oko sebe. Neka se smanjuje. Budućnost koju Junuz priželjkuje:
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 16 svi 2020, 11:51 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|