|
|
Stranica: 7/14.
|
[ 339 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
pasko
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 26 ruj 2013, 19:30 |
|
|
Malo me čudi da Hvidra nije nigdje se oglasli, šta da rade ljudi koji su već dobili ta rješenja ? Neki kažu tuži neki sačekaj, ni samo niznamo šta dalje al u rješenju piše može se tužba u roku od mjesec dana evo meni osobno neznam točno koji datum prošli mjesec došlo u sandučetu pronašo.. Zvo Hvidru niko ništa nezna .. Šta kad prođe mjsec?
|
|
Vrh |
|
|
pasko
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 26 ruj 2013, 19:30 |
|
|
Zašto se neizađe sa imenom i prezimenom tih ljudi štosu tužili?
|
|
Vrh |
|
|
pasko
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 26 ruj 2013, 19:33 |
|
|
Ja isto imam to rješenje po kojem su ti ljudi tužili, odvjetnik me nagovara da tužim ja nisam pristo..
|
|
Vrh |
|
|
Crotex
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 26 ruj 2013, 22:59 |
|
|
Paško,koliko je meni poznato moraš podnijeti tužbu u roku od 30 dana,a ako ne podneseš tužbu znači da se slažež sa tim rješenjem i sa svim što u njemu piše.Ja nisam do sada tuživao ali kad sam primio rješenje o ništavosti,onda mi nije ništa drugo preostalo nego da tužim,jer drugog pravnog lijeka nema!
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 27 ruj 2013, 11:33 |
|
|
pasko je napisao/la: Zašto se neizađe sa imenom i prezimenom tih ljudi štosu tužili? Ne budete li podnjeli tuzbu (jer Vam nije ostavljen drugi pravni lijek) a istekne zakonskih 30 dana rjesenje koje ste dobili ce postati pravomocno i ostati ce te bez ikakvih primanja! Da Vam se to nebi desilo, MORATE podnjeti tuzbu.
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 27 ruj 2013, 12:51 |
|
|
Ovim putem pozivam sve RVI koji su i clanovi udruga HVIDR-a da svoje predstavnike NATJERAJU, da im podnesu sva izvjesca o proteklih nekoliko sastanaka koja su se odrzala u RH!
Izvjesce mora sadrzavati, pitanja i odgovore uz nazrocnost pravnih osoba koje te udruge imaju (ili bi trebali imati), pisane tragove ucesnika sastanaka, video ili tonske zapise!
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 27 ruj 2013, 18:16 |
|
|
Cujem da se u Zagrebu vode pregovori oko RVI kojim je Matic posla rjesenja? Ovo niko nezna niti se tocno znaju pregovaraci...prema nekim izvorima na pregovorima je i monstrum ZUKAN HELES...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 27 ruj 2013, 18:18 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Neovisno za te vaše probleme i ostale probleme u HR, ali taj ministar Matić je tako odvratna i odbojna faca to je neopisivo. Trebaju ga novinari svaki dan pitati koliko je branitelja skinuo sa mirovine poslije objave registra.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
pasko
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 27 ruj 2013, 19:43 |
|
|
Jel netko zna jesu što uspjeli dogovorit ovi u Zg? Hvala unaprijed..
|
|
Vrh |
|
|
skrto
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 27 ruj 2013, 20:29 |
|
|
|
Vrh |
|
|
pasko
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 27 ruj 2013, 20:30 |
|
|
tosam pročito prijatelju ti znam imal šta od današnjeg sastanka?
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 27 ruj 2013, 20:32 |
|
|
Hrvatska mora riješiti problem sa svojim liječnicima. Ilegalna mirovina se ne može steći bez 1-3 podmićena liječnika.
|
|
Vrh |
|
|
skrto
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 27 ruj 2013, 20:37 |
|
|
ej neznam jos nista i ja cekam stace biti budemo vidjeli nadajmo se da ce bit sve ok ;)
|
|
Vrh |
|
|
pasko
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 27 ruj 2013, 20:43 |
|
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 27 ruj 2013, 22:30 |
|
|
Ovo sto pise Republika je izgleda NASILNO UGURAVANJE pod medudrzavni sporazum. Kasije ce se desiti ukidanje primanja 50%.
U prevodu,Matic i Helez su se vec dogovorili, te ce vrsiti pritisak na sve moguce nacine da ovu skupinu od 10.000 stavi pod medudrzavni sporazum na neki nacin, a onda stupa na scemu monstrum Helez, koji ce to sve skupa srezati da ce primanja biti dostatna zivota 10-15 dana. A naj tuznije u svemu ce biti kako i do sada, politicke stranke u BiH s hrvatskim preznakom,do sada su pokazali DJELIMA sto i kako skrbe za svoj narod,pa je bolje da ih NEMA, DA NESTANU SKUPA SA STRANACKIM CELNICIMA...
Za ovaj scenarij, koji se cini realnim ako se ostvari i Matic uspije u nakani onda nam preostaje ISELJAVANJE!!!!!!!!!!
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 27 ruj 2013, 22:44 |
|
|
Iskerno ne vjerujem pregovaracima, jer su do sada pokazali koliko su biliuspjesni!? Gotovo uvjek u pravilu su govorili samo jedno "sutite dobro je"!?
Uvjet isod kojega se nesmije ici;
-da prava dosadasnja ostanu ista, a to je mirovina, zdravstveno osiguranje, te da mirovina u slucaju smrti prelazi na supruznika, i djecu! Tocka.
Sve ostalo, ako se bude islo ispod ovoga, ja produzavanje agonije za jednu godinu ili par mjeseci...i na kraju ce se desiti, egzodus. Ako celnici udruga, pristanu na Maticeve uvjete da nas zive izruci Helezu i da on onda radi sto hoce...bolje je da nas odma STRELJAJU NA TRGU! Ja razliku ne vidim...ako je ima, neka neko napise?
Zamisljam sto bi uradili pripadnici i suborci iz RH da ih Matic nasilno pripoji Srbiji !?!?!?
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 28 ruj 2013, 11:46 |
|
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 28 ruj 2013, 12:56 |
|
|
Nezna covjek bi li se smijao ili plakao...u emisiji HRT-a Veterani Mira precjednik HVIDR-a Dragan Radic dao je takvu, nema veze sto vam rjesenja ukidanju sva prava, stizu na adrese obecano je da mirovine nece dirati,! Ja sam mislio da ljudi u zivotu nesto nauce,ali prema ovoj izjavi...strasno.
Zamjenica ministra je ponovila kao i ministar matic ,po ko zna koji put, da invalide 100% nece dirati, a imam dokaze da su i oni dobili rjesenja o kojima se govori, pa mi nije jasno o kojima se 100% RVI radi!?
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 28 ruj 2013, 15:50 |
|
|
Postignut dogovor u Zagrebu: Nema ukidanja mirovina za 10.009 pripadnika HVO-a Objavljeno Subota, 28 Rujan 2013 13:17
Kao što je republikainfo.com i najavila, jučer (petak, 27.rujna) u Zagrebu je održan sastanak ministra branitelja RH Predraga Matića, predstavinika ministarstva rada i mirovinskog sustava RH kao s predsjednikom HVIDRA-e HVO HB Draganom Radićem i Jasnom Zlomislić, predsjednicom Udruge poginulih i nestalih branitelja HVO-a. Jedina tema sastanka bilo je rješenje problema 10.009 pripadnika HVO-a.
Jučerašnji sastanak završen je na "obostrano zadovoljstvo", a pripadnicima HVO-a dano je obećanje da im se mirovine neće ukidati. Međutim, ministarstvo će do kraja godine za svih 10.009 pripadnika HVO-a uputiti rješenja o ukidanju statusa branitelja HV-a te će, istodobno, ova kategorija umirovljenika biti riješena posebnim člankom u zakonu o pravima i statusu branitelja Domovinskog rata RH.
Ovo je u današnjoj emisiji HTV-a 'Veterani mira' potvrdila i zamjenica ministra branitelja RH Vesna Nađ.
"Mirovine se neće ukidati", potvrdila je zamjenica ministra branitelja RH, ali je neizravno otkrila i nevjerojatne načine po kojim su pojedinci uvođeni u prava.
"Jedino će oni, koji u svojim dokumentacijama nemaju nikakvu medicinsku dokumentaciju, a dobili su mirovine, morati istu kompletirati", kazala je Nađ.
Predstavnici udruga HVO-a zadovoljni su ponuđenim rješenjem.
"Mi smo zadovoljni ovim sastankom, a zahtijevali smo i da se oglasi hrvatski zavod za mirovinsko da se neće dirati u isplatu mirovina", kazao je predsjednik HVIDRA-e HVO HB Dragan Radić. ________________________________________________________________________
Moj prijedlog;
Na temenlu zakona xxxx clana xxxx donesena je odluka Vlade RH da ce sva stecena prava ostati ista te se nece dirati. Svi ce biti uneseni u "registar branitelja" kao pripadnici HVO. Na temelju dogovora iz xxxx u xxxx kojim su stekli prava kao pripadnici HVO-a te sudjelovanjem u obrani RH (cinjenicno stanje). U RH imaju pravo na mirovinu,zdravstveno osiguranje,olaksice pri upisu djece u skole,obiteljsku invalidninu u slucaju smrti RVI. U RH su obavezni proci sve lijecnicke komisje, ministarsva Branitelja i HZZMO te im se mora utvrditi preostala radna sposobnost. (sto je uradeno jer je 90% islo na cetiri komisije)
U BiH imaju pravo na invalidninu, jer su sudjelovali u obrani i stvaranju RBiH, te sva prava koja proizilaze iz zakona o Braniteljima u BIH. U BiH su obavezni prisupiti lijecnicniko invalidsku komisiju koje ce vrsiti preglede po Zupanijama. Komisije ce biti sastavljene od lijecnika po jedan iz sva tri konstutivna naroda i dva pripadnika HVO-a (koje ce izabrati udruge proistekle iz Domovinskog rata).
Ovo bi bilo obavezno i prema onima koji su otisli pod medudrzavni sporazum, kako nebi bilo diskriminacije! Za sve isti postupak. Ovo bi mogao biti nacert okvirnog rjesenja, koje bi pravnici trebali staviti u zakonske okvire,kako niko nebi bio ostecen. Navedeno, misljenja sam da nebi bio nikakav problem staviti u zakonske okvire, ako za to ima volje.
Prema nekom nesluzbenim izvorima ostao mali broj onih koji su odselili u RH sa obitelji i iz BiH ne primaju nikakvu naknadu, te bi za njih trebalo naci neko rjesenje npr. dodati stambeno zbrinjavanje.
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 28 ruj 2013, 15:58 |
|
|
BBC je napisao/la: Hrvatska mora riješiti problem sa svojim liječnicima. Ilegalna mirovina se ne može steći bez 1-3 podmićena liječnika. Nisu krivi lijecnici,bio sam kod Taborskog koji mi se cinio realnim jer nije nikada previse gledao papirologiju, vec je zahtjevao da se ostecenja zadobijena u ratnim uvjetima moraju pokazati! Takve komisije mi je frend prosao cetiri!!! A znam mnoge koji komisije nisu vidjeli, pa bi bilo posteno, ali i korisno da svi produ itu proceduru ia de to pitanje konacno zavrsi za sva vremena! Vecina sa kojom sam pricao se sa ovim slaze, te nema nista da ih pregledaju i po peti put!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 28 ruj 2013, 16:10 |
|
|
Kako nisu. Poznajem 2 osobe koje su platili liječnicima da im poptišu nešto što nisu trebali dobiti.
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 28 ruj 2013, 17:22 |
|
|
BBC je napisao/la: Kako nisu. Poznajem 2 osobe koje su platili liječnicima da im poptišu nešto što nisu trebali dobiti. Vjerujem ti, sigurno ima. Ali bi se na komisiji morale pokazati ratna ostecenja...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 28 ruj 2013, 17:29 |
|
|
Malo je takvih. Nije ni bitno, samo kažem da glupi Matić ne može ništa dok liječnik ne prizna da je primio novac na crno. A to će se dogoditi kad Hrvatska bude imala veći DBP od Njemačke. Inače postoje "problemi sa leđima i glavom" koje komisija ne može dokazati da nema.
Što nas vodi do toga da objava registra branitelja nije ni urađena zbog novca i zakona, već iz čisto ideoloških razloga.
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 28 ruj 2013, 23:25 |
|
|
BBC ovdje niko ne spominje lijecnike (mada imaju putera na glavi) a najmanje onu nekolicinu koja je smislila kao da namakne novce. Ponovo cu reci i to tvrdim, da niko ne da nebi podnio tuzbu,bez nagovora iz Zagreba! Do tada nisu Zagreba vidili ni na mapi.
Ti su pravi krivci, i zanimljivo je da se njih pa gotovo ne spominje!? Zar to nije cudno? .---------------------------------------------------------------------------------
Ponaviti cu, sve dok se ne dobije nesto po zakonu napismeno i ovjereno, nikome ne treba vjerovati! Sistam cula-kazala-obecao...pa to je bilo i prije...evo gdje smo danas. Ponovo nude samo dogovor, pa doci opet neko drugi, i pokrenuti isto pitanje. Ovo se treba rijesiti konacno i zauvjek...i onako zivotni vijek HRVI u usporedbi sa bocima NOB-a nema nikakvih izgleda...zive ko Darvinove kornjace!
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: HVIDRA HRHB Postano: 29 ruj 2013, 20:14 |
|
|
Ima li od ove udruge sto napismeno iz Zagreba sa sastanka!? A vida li ko ti papir...ili su isli nako...na kavu pa svratili kod Matica!?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|