|
|
Stranica: 23/37.
|
[ 918 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Heero
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 23 sij 2016, 16:03 |
|
|
daramo je napisao/la: I Heero pa jel imaš pristup Beti Tsardoms ovo lijepo izgleda konjica, daj još malo slika domaćih jedinica.
Šta fali sučelju, turnovi ido ok brzinom ako imaš SSD, imaš i modove za maknuti brodove, oblake itd. da ide brže ako je slabiji komp. Slingere ja jednostavno riješavam konjicom ili strijelcima, isto kao i katapulteve. To za Attilu je nova mehaniha migracije, nomadska plemena nisu imali gradove i naselja nego pokretne šatore, huni jesu užasni to stoji ono stane ti u grlu kad ti navru preko granica.
Dobro meni odgovara što moraš malo i upravljati državom, pratiti odnos tvoje obitelji i ostalih plemića i raspoloženje u provincijima. Ako ima hrane i vojske u blizini za pobunu nema brige, samo se mora riješiti u 1-2 turna inače je kasnije prava frka kad prerastu u pravu frakciju.
Pobunu je lako spriječiti hrana, držati vjerski mir, gradi crkve i samostane i drži svećenike da motiviraju puk, nisu loši ni špijuni da prate stanje.
Ja u AoC uživam s Hrvatskom a još je tek Beta, nisu sređena imena, jedinice nisu sve dostupne i njihova nadogradnja, nema ni misija i dodatnih zadataka. S Avarima sam imao epski dugogodišnji rat do konačnog trijumfa, svim gradovima dajem hrvatske i slavenske nazive od Segedina, Blatnograda pa nadalje. Tata radi betu,radii AoC nisam puno probao jer mi je komp u kvaru,ma steka sucelje,onaj zvuk kad kliknes na nesta uvjek kasni jednostavno je sve nekako u neredu nije lijepo pregledno ko u fall of samurai tamo mi je divota bila e sad mehanika igre mi je katastrofa u attili slingeri mogu potuc konjicu,katastrofa balancing,u medieval se jos nekako i radilo o taktici i onda ako si lukav tuces protivnika do koljena sa gubitkom 100 ljudi a on izgubi 1500 ili tako nesta u atilli ako imas 1000 ljudi neprijatelj ima 900 ti pobjedjujes s tim da ti ostane 100 živih nakraju LOL katastrofa mi je vise se radi o brojevima nego o icemu drugom a da negovorim da jedinice izgledaju ko mravi odozgo,formacije nikad nedrze i bitke prekratko traju,ja kad posaljem svoju pjesadiju na njihovu dok sa konjicom dojdem njima iza ledja i dok je pozicioniram za zalet bitka vec zavrsena LOL Pogledaj samo na modovima za med2 third age mod kako formacije drze i kako dugo traju bitke hebote u atili se vojska postavi u 3 crte njih 2000 koda cu ih pošmrkat pa nije to formacija nizasta... katastrofa mi je igra negledljiva i neigriva bozesacuvaj a jos da nespominjem grafiku,pa tsardoms jedinice su ostrije nego ovo u attili nemogu ti bas sa screenshotom prenjeti kako izgleda u igri,ali ove sad jedinice sta sam vidio koje su kraljevi napravili izgledaju realisticnie i ostrije nego ista u AoC
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 23 sij 2016, 16:11 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39030 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Daj može li se odraditi Hrvatska za AoC dinastijsku linija, jedinice, misije?
U AoC nema šanse slingeri su laka meta za konjicu, čim se približiš bježe a ne da razvale konjicu. Preduge borbe mi baš ne odgovaraju, pa jel imaš pristup beti ima li mod na workshopu?
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 23 sij 2016, 21:16 |
|
|
ne igram
_________________ Dobar moto za sve nas: BiH je sredstvo a ne cilj
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 23 sij 2016, 21:21 |
|
|
gle ja sam vidio tamo na youtube neko igra sa hrvatskom vec,neznam kako je otkljucao nije mi ni bitno posto su sve frakcije iste,ja cu igrat karla velikog i jednu partiju sa asturijom posto sam pelyo fasn!
a dinastije samo preimenuju,neznam na sta mislis valjda na ono stablo porodicno? kako ne samo preimenujes likove postojece a ni slike nije problem druge ubacit
svaka izrada moda je zasebna,tsardoms nem bettu neg imamo campagne neizradjen do kraja,nema jedinica u gradovima i to neg sam sluzi za kartu izradjivat a mislim da je ona cak gotova i ima jedan drugi nakup podataka to je ono sto ce bit battle beta di ces samo borbe mocii igrat to je vec igrivo al fale zastave i unit card koje ja radim,isto tako moraju banermene slozit za srbe i turke a to su reklis samo sastavit od postojecih predmeta,uglavnom mogla bi brzo izac.
pristup imam svemu nedovrsenome nesmim dilit,al sam mislio izmjenit onaj historycal descrip za banovinu nasu,to bi da mi neko drugi napise meni se neda!
slika jedinica mogu izbacit kolko oš
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 24 sij 2016, 12:59 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39030 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Pa vidiš da sam stavljao, otključana je Hrvatska i ja sam njom igrao ali samo je omogućeno igranje kao kneževina, bez misija i dodatnih zadataka to je trenutno odrađeno samo za Temu bizantsku Siciliju i to vrhunski. Imena su općenita slavenska tako ti kralj može ispasti Lech, jedinice su opće slavenske i veoma oskudne, nemaš nikakve zadatke osim doći do Imperium level 5 za short victory.
To bi se za Hrvatsku moglo odlično odraditi tipa da je zadatak osvojiti Panoniju da se ujedine dalmatinska i panonska Hrvatska kako bi proglasio kraljevinu.
Onda odraditi dinastijsku liniju s tradicionalnim hrvatskim imenima toga doba trenutno ima samo Porga. Dalje onda povijesno zadaci isto uništiti i protjerati Avare iz Panonije.
Da je ovako odraditi Hrvatsku to bi bio pravi užitak za igrati
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 24 sij 2016, 14:09 |
|
|
Asturiju ti u svakom slučaju preporučujem za početak pošto je najlakša, cijela kršćanska Europa je s tobom u dobrim odnosima i raspoložena za trgovinu tako da plivaš u lovi.
Kalifatlije imaju dosta jaku vojsku tako da je na bojištu odličan izazov, većinom udaraju konjicom dok je na političkom planu donekle lakše ako ih uspješno izoliraš i riješavaš jednu po jednu. U urbanim borbama je lakše dok na otvorenom treba koristiti prednost terena. Zafrkano je na početku ćim napadneš tipa taifu Zaragozu svi te muslimanske države objave rat tako da moraš imati dobar strateški backup.
Ja sam prvo prešao kampanju s Mercijom pošto sam bio ufuran u utemeljenje Kraljevine Engleske gledajući Last Kingdom seriju nedavno. Dosta teža kampanja, irska kraljevstva su odmah agresivna tako da sam sklopio savez s Nortumbrijom brakom. Dok su se oni borili sa Piktima i škotskim gorštacima ja sam rješavao prvo Wales i Wassex potom irski otok. Na kraju udario i pokorio Nortumbriju za uspostavu kraljevstva.
Dalje sam se mislio da li iz preventive napasti Dance ali sam odustao radi udaljenosti i opasnosti pomorske borbe s vikinzima gdje ne bi imao šanse, pa sam krenuo u savezu s Francima na Bretanju, Friziju i franačke pobunjenike. Na kraju su Franci toliko bili slabi da sam morao s pobunjenicima sklopiti mir i uništiti Franke i onda sam naravno eksomuniciran iz Katoličke Crkve. Sreća pa je kampanja bila brzo nakon toga gotova jer bi se ugušio u pobunama pošto nisam htio ubiti kralja za poboljšanje odnosa sa Crkvom.
Svega tu bude od izdaja plemića žednih vlasti do neočekivanih izdaja saveznika tipa Kent koji me kukavički napao s leđa dok napado Irsku i spalio London, ma meni pravi užitak za igrati.
Sljedeća kampanja vjerojatno bude Franačka ili Danska to će biti izazov s Vikinzima bez konjice ali zato haranje morem, pokušat ću zadržati vjeru i oduprijet se kršćanskim silama.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 24 sij 2016, 20:31 |
|
|
hm samo ja se nemogu uvuc u tu igru,nije mi tako dobra nemos vjerovat kolko mi idu na zivce na primjer na karti oni simboli koje vojsa nosi,oni neki krugovi mjesto zastava
boze sacuvaj..... moracu ti jednom pokazat kako na tsardomsu izgledaju jedinice ove do kraja ugladjene najnovijom grafikom,nemozes vjerovat kako su lijepe pa i teren i stabla i sve to ima sada novi skin,od roe 2 ili atile igra izgleda onako kvalitetno kako je rome 2 izgledao u trailerima prije relesea i gameplay ima dubinu onu staru nije plitak ko u novim igrama
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 24 sij 2016, 20:49 |
|
|
Misliš na oznake vojnih jedinica, meni ne smeta, čak olaksava strateški raspored na terenu.
Tsardom ću probati svakako, jel ima mp kampanju?
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 26 sij 2016, 16:52 |
|
|
daramo je napisao/la: Misliš na oznake vojnih jedinica, meni ne smeta, čak olaksava strateški raspored na terenu.
Tsardom ću probati svakako, jel ima mp kampanju? kad izadje battle beta skupit ce se svi developeri pa ce vidit oceli ici dalje radit uopce,ima i to al nedovrseno,mapa sama je ja mislim 99%gotova ako ne i 100% to radi jedan odvojeni clan pa neznam. ako i nenastave radit objavit ce nedovrseno tako da ce nekakav kampaigne biti mozda ne skroz sa svime sta su tili imat u kampanji al ajde opet bolje od originala imat ce bolji AI,ekonomiju kompliciraniju i pojedini karakteri ce imat svoj novac koji opet ti mozes trosit na neke stveri,takodjer ce i one kule sta imas na mapi a nisu gradovi u igri donosit lovu tak oda ce bit super i nedovrseno i opet ce se kad tad neko nac i dovrsit to
|
|
Vrh |
|
|
granica
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 26 sij 2016, 16:54 |
|
|
Upravo s Langobardima brijem papu i Karla. Hrvati su mi vazali, dobro ih tretiram i branim od onih sto su im ime dali, ostavio sam im jedan grad na obali Jadranskog mora.
Bitke su lude, pogotovo uz blood efekat (na ovom snimku je bez).
_________________ Recte facti fecisse merces est.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 26 sij 2016, 17:44 |
|
|
Hajde granica dobar si nemoj na nas, udri Franke ko ih šljivi i ja sam ih zgazio sa Saksoncima. Kad dirneš papu više ćeš vremena provesti u borbi s rebelsima nego s neprijateljskim nacijama, mene je papa eksomunicirao, dobiješ drama penale na order i sve kršćanske frakcije se zacrvene, tako da bude pravo veselo Sljedeća kampanja će mi sigurno biti s Dancima mislim da će biti pravi izazov zadržati nordijsku religiju i obračunavati se s pola Europe. Mislim da je najteža kampanja Westphalije koliko sam čitao.
|
|
Vrh |
|
|
granica
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 26 sij 2016, 17:50 |
|
|
daramo je napisao/la: Hajde granica dobar si nemoj na nas, udri Franke ko ih šljivi i ja sam ih zgazio sa Saksoncima. Kad dirneš papu više ćeš vremena provesti u borbi s rebelsima nego s neprijateljskim nacijama, mene je papa eksomunicirao, dobiješ drama penale na order i sve kršćanske frakcije se zacrvene, tako da bude pravo veselo Sljedeća kampanja će mi sigurno biti s Dancima mislim da će biti pravi izazov zadržati nordijsku religiju i obračunavati se s pola Europe. Mislim da je najteža kampanja Westphalije koliko sam čitao. Pa nisam na vas, kazem, stitim vas od Avara. Inace Avari obicno sve uzmu. A to sto kazes i jeste cilj ako ces s Langobardima (kampanja je samo interesantna pravo ako igras s glavnim akterima, primjetio sam...s Avarima poptuno dosadno, primjera radi, tako i sa Saksoncima, iako sam s njima odmah igrao da se osvetim za ono posjeceno drvo u Paderbornu 780-i neke). Dakle cilj i jeste da te Hadrian I. ekskomunicira, kao sto je i bio slucaj, a da ga ti onda naguzis prije nego mu Franci dodju u pomoc. Gore se osiguras i pravis ubitacne i nemilosrdne prodore s dvije elitne postrojbe..pljackas, palis, i tako ga slabis, dok s jednom armijom zauzimas ciljano prostor, tj. jednu ili dvije provincije (primjera radi Burgund - prije toga, ali to nema veze s Francima, onu provinciju oko Marseja), dok ne ojacas. Nemam energije, igram Atilu i Rim u razlicitim verzijama evo 13 mjeseci. Dakle nista drugo.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 26 sij 2016, 20:37 |
|
|
Ma to ti misliš na vanillu.
S Mercijom odnosno engleskim kraljevstvom sam razvalio Franke u AoC pa me papa eksomunicirao. Anglo-saksonski Thegns sve gaze.
Da Avari obično uzmu Hrvatsku, nisam igrao Lombarde sad krećem s Dancima.
Rome 2 sam igrao DeI s Dalmatima i Daorsima.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 26 sij 2016, 21:23 |
|
|
dudu je napisao/la: ako nema opcije da se oslobodiš Njemačke, to je bezveze jer je onda besmisleno igrati s NDH, sa svim resursima i vojskom Njemačka upravlja. zato bi moglo biti zanimljivo s Jugoslavijom jer s njom možeš birati na koju ćeš stranu.
Disclaimer: Sve sličnosti sa današnjim stvarnim stanjem su nenamerne, slučajne i proizvod su umetničke interpretacije. Izvinjavam se što komentarišem post od pre par godina. Ja ne mogu više da igram nijednu Paradox-ovu igru jer sam ih sam sebi usrao kada sam saznao kako se vara, pa sada ne mogu da odolim da ne varam, a onda igra brzo postane dosadna. Pizdim zbog toga jer sam stvarno mnogo voleo da igram Europa Universalis, a sada više ne mogu jer nemam samokontrolu da se suzdržim od varanja.
|
|
Vrh |
|
|
granica
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 26 sij 2016, 21:49 |
|
|
Volio sam i ja ali brate isuvise zahtijevno. Nemam vise energije da citam citavu knjigu bogte prije nego sto pocnem igrati. A EU i jos jedna slicna koja se tice 2.SR (isti princip, sad nece da mi padne napamet, ali poznate sigurno) su upravo takve igrice. Isto Paradox.
Zato ove Total War zajebancije taman nekako dodju..ni isuvise jednostavno, ni isuvise komplikovane, super mehanika, super grafika, sasvim ok atmosfera i neke pratece komponente. Al treba imati vala i kompjuter mocan inace ...
|
|
Vrh |
|
|
granica
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 26 sij 2016, 21:53 |
|
|
daramo je napisao/la: Ma to ti misliš na vanillu.
S Mercijom odnosno engleskim kraljevstvom sam razvalio Franke u AoC pa me papa eksomunicirao. Anglo-saksonski Thegns sve gaze.
Da Avari obično uzmu Hrvatsku, nisam igrao Lombarde sad krećem s Dancima.
Rome 2 sam igrao DeI s Dalmatima i Daorsima. Cekaj, kakvim Dalmatima? To neki mod? S Langobardima je zaista interesantno, obrati paznju na diplomaciju - dakle pametno samo sklapas saveze i kad ti Karl objavi rat naci ce se potpuno izolovan. Tako da je vec nakon dvije runde spreman na mir (moja inicijativa) iako je jaci. Samo ne kontam zasto generali, tj. senatori (ovi sto upravljaju provincijjama, na svapskom Statthalter), kod Lanbobarda ne mogu imati one "predmete" (one tri stvari koje mozes mijenjati zavisno od toga sta ti se nadje pri ruci). Mozda je nekakav bug, ko ce ga znati.
|
|
Vrh |
|
|
granica
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 26 sij 2016, 21:54 |
|
|
Inace najvise volim ove frakcije koje su u reali bile luzerske..dakle Langobardi, Saksonci, Kordoba. S Karlom jos nisam igro ali cu probati s Karlmanom (nisam sasvim siguran da li je moguce). S Kordobom sam naravno islamizirao Rim i preimenovao ga u neko arapsko sranje, sad sam zaboravio u sta tacno. A sa Saksoncima vratio Evropi veru pradedova, tj. nordijske bogove.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 26 sij 2016, 22:01 |
|
|
granica je napisao/la: Volio sam i ja ali brate isuvise zahtijevno. Nemam vise energije da citam citavu knjigu bogte prije nego sto pocnem igrati. A EU i jos jedna slicna koja se tice 2.SR (isti princip, sad nece da mi padne napamet, ali poznate sigurno) su upravo takve igrice. Isto Paradox.
Zato ove Total War zajebancije taman nekako dodju..ni isuvise jednostavno, ni isuvise komplikovane, super mehanika, super grafika, sasvim ok atmosfera i neke pratece komponente. Al treba imati vala i kompjuter mocan inace ... Jesu malo teške da se nauče, ali kad shvatiš barem osnove, shvatiš koliko su to nenormalno dobre igre. Mnogo bolje i kompleksnije od Total War serijala, barem što se strateškog dela tiče, pošto u njima nema taktičkog aspekta i ne možeš da vodiš same bitke kao u Total War igrama. Paradox-ova igra koje ne možeš da se setiš je Hearts of Iron. Treba da izađe četvrti deo uskoro.
|
|
Vrh |
|
|
granica
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 26 sij 2016, 22:06 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: granica je napisao/la: Volio sam i ja ali brate isuvise zahtijevno. Nemam vise energije da citam citavu knjigu bogte prije nego sto pocnem igrati. A EU i jos jedna slicna koja se tice 2.SR (isti princip, sad nece da mi padne napamet, ali poznate sigurno) su upravo takve igrice. Isto Paradox.
Zato ove Total War zajebancije taman nekako dodju..ni isuvise jednostavno, ni isuvise komplikovane, super mehanika, super grafika, sasvim ok atmosfera i neke pratece komponente. Al treba imati vala i kompjuter mocan inace ... Jesu malo teške da se nauče, ali kad shvatiš barem osnove, shvatiš koliko su to nenormalno dobre igre. Mnogo bolje i kompleksnije od Total War serijala, barem što se strateškog dela tiče, pošto u njima nema taktičkog aspekta i ne možeš da vodiš same bitke kao u Total War igrama. Paradox-ova igra koje ne možeš da se setiš je Hearts of Iron. Treba da izađe četvrti deo uskoro. Da, HoI, sad se sjecam. Prestao sam igrati kad je izasao treci dio. Sve stoji to sto ti kazes ali sam se isuvise ulijenio. A sjecam se da sam volio poceti s nekom frakcijom, napraviti neku situaciju, i onda to memorisati a otvoriti memorisano s nekom drugom frakcijom. Fakat su to napravili da skoro sve, ali bas sve mozes. Znam da sam svojevremeno s Jugoslavijom (imali su neke greskice, petokraka, a general Draza Mihajjlovic, itd.) prvo uzeo Albaniju, pa Bugarsku, pa Madjarsku, dio Austrije, da ojacam dok ne napadnu Nijemci. Ali pomalo zna biti i zbunjoza kad igras s velikim drzavama..ono nisam nikad predavao kontrolu nad flotom ili eskadrilama, itd..vec sve sam. Dakle cetvorka izlazi..hm..interesantno..mozda se fakat opet nakanim jer mi Total War polako ali sigurno dosadjuje (13 mjeseci nije shala).
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 26 sij 2016, 22:27 |
|
|
ovo mi je bolje od svega u rome 2/attila fuj fuj fuj strasan dizajn a bugovi tamo kad je tek iasao,formacije su mi najgora stvar u rome 2 svaki total war mi je bio bolji za svoje vrijeme nego rome 2 a shogun bolji i od rome u tehnickom smislu iako mi je medieval najdrazi radi svijeta koji obuhvaca,imas od mongolskih provala do kontinenata novih koji se pojavljuju a i krizarski pohodi odnosno jihadi su bili isto nova dimenzija kako warhamer daje naznake da ce bit isto ko i dosada meni preostaju modovi,moracu kad mi vrate maticnu sa servisa snimiti ili nekako ako uspijem dobar screenshot napravit da vam pokazem kakva je grafa u tom modu,rezolucija je tako punoi bolja a i dizajn nego u rome 2,kad probližiš na one žicane kosulje vidis one rupice na njima i bolje izgleda neg u attili danas nemogu naci al vidio sam i bolje slike
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 26 sij 2016, 22:28 |
|
|
Gledao sam neke Paradox-ove klipove na Youtube o HoI 4 gde su rekli da razvijaju igru da bude mnogo lakša da se nauči kako se igra, a da zadrži svu kompleksnost koju su prethodne igre imale.
|
|
Vrh |
|
|
granica
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 26 sij 2016, 22:30 |
|
|
Bravo care, fakat mocno izgleda. Grafika mi se zaista cini u najmanju ruku istog kvaliteta kao kod Rome 2.
Kako to? Ne kuzim se u te mod zajebancije.
|
|
Vrh |
|
|
granica
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 26 sij 2016, 22:31 |
|
|
Ne kontam, starije je par godina bogte.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 26 sij 2016, 22:33 |
|
|
ovo je third age jedan stari mod,ne tsardoms
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Igrate li PC igrice??? Postano: 26 sij 2016, 22:35 |
|
|
Shogun je najbolja TW igra. Rome 2 je neoptimizovano sranje koje baguje i na kompjuterima od 2000€.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|