|
|
Stranica: 6/6.
|
[ 138 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
BBC
|
Naslov: Re: Vaša konfiguracija Postano: 29 srp 2012, 20:35 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Ti očito nisi surfao par sati sa Smartphone. Da jesi ne bi tako govorio.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Vaša konfiguracija Postano: 29 srp 2012, 20:43 |
|
|
|
Ako se nema para za vrhunski desktop računar, vrhunski laptop i vrhunski mobitel najbolje je solidan računar(može se nabaviti za 300 eura skoro svaki); kakav laptop za surfanje, gledanje filmova, prikopčavanje na LCD(znači neka malo starija generacija sa 1/2 GB memorije, diskom od 80/150/300 GB i integrisanom grafičkom; solidan mobitel sa dobrim aparatom, par desetaka GB, touch screen a ne košta više od 150 KM.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Vaša konfiguracija Postano: 29 srp 2012, 21:25 |
|
|
Aztec je napisao/la: Pa imas danas kupiti otprilike takve strojeve, recimo HTC mislim da ima poprilicne pile (cak i visejezgrene procesore)... al sigurno i kosta ko bolji laptop... Imaju smartphoni, ali sa 1.2 GHz procesorom (1200 MHz). Moj 7 i kusur godina star desktop PC ima preko 2 GHz (preko 2000 MHz), a pritom isti takav kompjuter ko u mene mozes naci na pijaci za 70-80 KM uvrh glave, dok smartphone sa 1.2 GHz tesko je naci ispod par stotina KM. Em skupo, em sporo. Pa u mene kompjuter ko biblija, a i dan danas uz redovno odrzavanje (ciscenje od virusa, bugova, spywarea itd.) to shiba ko ludo. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša konfiguracija Postano: 29 srp 2012, 21:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11633 Lokacija: Varta drzava
|
BBC je napisao/la: Ti očito nisi surfao par sati sa Smartphone. Da jesi ne bi tako govorio. Nisam i necu. Jel ja govorim o tome???  Ja govorim uz desktop... Ne znam bas puno ljudi ni da surfa par sati na laptopu dok je na bateriji... na kraju, to i ne mogu... Ja ovdje samo govorim o neisplativosti laptopa u odnosu na alternativu... bar kako ja vidim stvari...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Vaša konfiguracija Postano: 29 srp 2012, 21:30 |
|
|
|
Aztec je nesvjesno u pravu. Kevin Mitnick, jedan od najpoznatijih hackera svijeta, je čuda radio sa vrlo slabom Internet vezom i slabim laptopom. Bila ona prastara 486DX. (50 MHz procesor, 200 MB HDD i 4 MB RAM)
Današnji Smartphones su zvijeri za taj laptop.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša konfiguracija Postano: 29 srp 2012, 21:31 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Aztec je napisao/la: Pa imas danas kupiti otprilike takve strojeve, recimo HTC mislim da ima poprilicne pile (cak i visejezgrene procesore)... al sigurno i kosta ko bolji laptop... Imaju smartphoni, ali sa 1.2 GHz procesorom (1200 MHz). Moj 7 i kusur godina star desktop PC ima preko 2 GHz (preko 2000 MHz), a pritom isti takav kompjuter ko u mene mozes naci na pijaci za 70-80 KM uvrh glave, dok smartphone sa 1.2 GHz tesko je naci ispod par stotina KM. Em skupo, em sporo. Pa u mene kompjuter ko biblija, a i dan danas uz redovno odrzavanje (ciscenje od virusa, bugova, spywarea itd.) to shiba ko ludo.  Taj mob ce taj nazovi brzi komp pojesti za dorucak. To sto ovaj radi na taktu od 2 Ghz, a ovaj na taktu od 1.2 Ghz nema puno veze s stvarnim performansama. Al ja ne znam o cemu vi vise pricate...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Vaša konfiguracija Postano: 29 srp 2012, 21:31 |
|
|
Aztec je napisao/la: BBC je napisao/la: Ti očito nisi surfao par sati sa Smartphone. Da jesi ne bi tako govorio. Nisam i necu. Jel ja govorim o tome???  Ja govorim uz desktop... Ne znam bas puno ljudi ni da surfa par sati na laptopu dok je na bateriji... na kraju, to i ne mogu... Ja ovdje samo govorim o neisplativosti laptopa u odnosu na alternativu... bar kako ja vidim stvari... Nije ni BMW isplativ kad je čitava Europa ograničila brzine na 80/130 km/h. Ne radi se o tome.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša konfiguracija Postano: 29 srp 2012, 21:34 |
|
|
BBC je napisao/la: Aztec je nesvjesno u pravu. Kevin Mitnick, jedan od najpoznatijih hackera svijeta, je čuda radio sa vrlo slabom Internet vezom i slabim laptopom. Bila ona prastara 486DX. (50 MHz procesor, 200 MB HDD i 4 MB RAM)
Današnji Smartphones su zvijeri za taj laptop. Aztec je u svjesno u pravu... A kakve to veze imaju Mhz i Ghz s performansama, da ne kazem brzinom bilo kojeg cipa, kad je arhitektura ono sto je bitno... od cache pa nadalje... Bili su i Athloni od 4 Ghz, pa i Pentiumi, pa ih i5 od 3 Ghz malo je reci pojede za dorucak... i7 i najnoviju Ivy Bridge arhitekturu da i ne spominjemo (samo za primjer).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša konfiguracija Postano: 29 srp 2012, 21:35 |
|
|
BBC je napisao/la: Aztec je napisao/la: Nisam i necu. Jel ja govorim o tome???  Ja govorim uz desktop... Ne znam bas puno ljudi ni da surfa par sati na laptopu dok je na bateriji... na kraju, to i ne mogu... Ja ovdje samo govorim o neisplativosti laptopa u odnosu na alternativu... bar kako ja vidim stvari... Nije ni BMW isplativ kad je čitava Europa ograničila brzine na 80/130 km/h. Ne radi se o tome. O cemu mi uopce vise govorimo ovdje? Kazem ti da nisam, al na laptopu nemas tu ni mogucnost (na bateriji), sve i da hoces surfati satima...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Vaša konfiguracija Postano: 29 srp 2012, 21:37 |
|
|
|
Ne znam što hoćeš reći. Da je uživanje buljiti u onaj mali ekrančić od Smartphone.
Nebitno kako on brzo radi ako ne pruža uživanje. Smartphone je stvar za nuždu, kad nemaš pri ruci drugi komp.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša konfiguracija Postano: 29 srp 2012, 21:42 |
|
|
BBC je napisao/la: Ne znam što hoćeš reći. Da je uživanje buljiti u onaj mali ekrančić od Smartphone.
Nebitno kako on brzo radi ako ne pruža uživanje. Smartphone je stvar za nuždu, kad nemaš pri ruci drugi komp. A ma ljudi kako se uhvatiti jedne stvari, a sve ostalo ignorirate... Ja smartphone spominjem uz desktop. Ti taj mob. imas u djepu, a lapotp tesko da ces vuci svugdje sa sobom, nego ga ljudi ionako koriste ugl. u kuci, pa kad je tako vec (a u uglavnom je) onda je bolje uzeti odmah desktop (em jeftinije, em jace i komfornije), a za te izlete kad se nesto ceprka po netu van kuce, sasvim fino ce posluziti i smartphone koji ti je ionaku uvijek u djepu, a ne vuci laptop za neka 3 sata (ili koliko vec drzi baterija, ovisno sta se radi). Ne znam sta vise reci, koju poslugu porati... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Vaša konfiguracija Postano: 29 srp 2012, 21:44 |
|
|
|
Nekad imam Notebook na stolu. Nekad ga stavim na pod pa se ispružim na čitavom kauču i uživam. Sa Desktopom to ne mogu raditi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša konfiguracija Postano: 29 srp 2012, 22:08 |
|
|
E jebi ga sad...  A ja imam monitor od 24" pa mogu komotno i iz fotelje...  Mogu i film odmah s neta pogledati ko covjek... A ne da mi se vise o ovome... 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|