|
|
Stranica: 7/23.
|
[ 556 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 09:37 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17412 Lokacija: יום טוב
|
hihihi, nađoh stolicu uz policu.  
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 10:10 |
|
|
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 13:52 |
|
|
Gabi, moj sto će izgledati kao na foto, ostalo je da finiširam radove. Obrada i dorada moja za oba elementa.   Kada dođeš nećemo sedeti na terasi već u bašti, slično kao na fotografiji. ;)
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 17:22 |
|
|
shabby chic mi se sviđa na fotkama i kod drugih ljudi, ali u moj dvorac ne. 
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 18:21 |
|
|
mislio sam ti predlozit neke stolice,odlicne dizajnerske...al su malkice skuplje... 500evra komad 
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 18:29 |
|
|
pagan je napisao/la: mislio sam ti predlozit neke stolice,odlicne dizajnerske...al su malkice skuplje... 500evra komad  ove koje sam ja gledala idu od 150 kn pa do 3000+ kn.  malo pomalo i skupit ću ih sve. tako da...samo ti opleti.  cijenim konstruktivne upise. 
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 18:53 |
|
|
vec si neke stavila EAMES  klasik    zavisno kakav ti je interijer,vintage,barok,rococo... :)
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 18:56 |
|
|
sve znaš.  i ako Bog da, imat ću po jednu u blagovaonici.  osim ove classic, ta mi se ne sviđa. baš sam jučer gledala ove Eamesove, koštaju negdje oko 2500 kn. ima nekih i za 7500, ali to mi je malo previše. 
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 19:07 |
|
|
znam da u zg pate od markica i statusnih simbola, ali ti ostani vjerna sebi, skromna i umjerena kao i do sada ako dugorocno gledas,ne moras najskuplje a ni najjeftinije
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 19:12 |
|
|
pagan je napisao/la: znam da u zg pate od markica i statusnih simbola, ali ti ostani vjerna sebi, skromna i umjerena kao i do sada ako dugorosno gledas,ne moras najskuplje a ni najjeftinije meni je gušt urediti svoj dom tako da se ugodno osjećam u njemu. cijena mi je najmanji problem. bit će i unikata i masovne proizvodnje.  za prvu ruku kupit ću stol i 4 stolice u ikei za petstotinjak kuna.  to je odmah dostupno. kad dobijem pravi stol i stolice, ikea će na balkon. 
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 19:15 |
|
|
iz ikee samo valjaju neke gluposti za kuhinju,ostalo sve em nekvalitetno em koda placas rucni rad
samo polako,sitnicu po sitnicu
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 19:20 |
|
|
uuu, nemoj mi na ikeu.  još nisam prežalila madrac i krevet od kovanog željeza.  ostavila ga susjedu kad sam se selila iz Njemačke.  ali generalno si u pravu. ako su im stvari kvalitetnije, koštaju kao i ručni rad. a tih gluposti već imam hrpu.  nikako da odem po neke prugaste šalice (crno-bijele).  stalno gužva. dobro će se uklopiti sa preskupim podmetačima i krpama. 
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 19:31 |
|
|
Ti si već kod stolica a ja još kod kamina. Konačno pronađoh model, kamen visoko koliko se bude imalo. lol  Moram dodati ovo ludilo od peći. 
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 19:36 |
|
|
prije par godina živjela sam u kući s kaminom.  romantika na n-tu.  malo se nadimiš dok ne skužiš kako se podešava "cug", ali osjećaj je neponovljiv.  ajmo dalje - spavaća soba.  budući da ću imati zasebnu garderobu (:clap), u SS ću staviti samo krevet i noćne ormariće. eventualno neku poličicu na suprotnom zidu i udobnu fotelju za čitanje. ovako nešto sam imala prije 10-ak godina...nostalgija   još se dvoumim oko baldahina.  
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 19:37 |
|
|
u emezzeti imas dobrih stvari
najbitniji su ti elementi za jutarnju kavu,dzezva,fildzan...rahat lokum i daljinski
za ostalo ces lako
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 19:37 |
|
|
i dodajem veliki "lajk" za Le Corbusier fotelje. 
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 19:39 |
|
|
pagan je napisao/la: najbitniji su ti elementi za jutarnju kavu,dzezva,fildzan...rahat lokum i daljinski
za ostalo ces lako
khm...nisam ti ja Fata.  ne pijem tursku (ali rado ću je skuhati gostima) i nemam tv, niti ću ga imati.
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 19:41 |
|
|
ugledah na slici
kad su naseljavali pacenike u volksdeutscherske kuce po bivsoj jugi, najcudniji dio interijera bila im kaljava pec...nisu znali sta je
sad su opet u modi
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 19:42 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: pagan je napisao/la: najbitniji su ti elementi za jutarnju kavu,dzezva,fildzan...rahat lokum i daljinski
za ostalo ces lako
khm...nisam ti ja Fata.  ne pijem tursku (ali rado ću je skuhati gostima) i nemam tv, niti ću ga imati. cuj ne pije crnu svaka cast za tv
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 19:45 |
|
|
pagan je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: khm...nisam ti ja Fata.  ne pijem tursku (ali rado ću je skuhati gostima) i nemam tv, niti ću ga imati. cuj ne pije crnu svaka cast za tv pila sam ja crnu godinama, i to "komšijsku", s dva prsta pjene na vrhu, ali sad mi nekako ne paše. radije si smućkam cappuccino ili neki čaj. a efekt je isti, naročito ujutro. sjedim, čmrljim uz topli napitak i planiram dan. 
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 19:54 |
|
|
@pagan
Stare kaljave peći su uvek bile i ostale u modi jer ih savremena arhitektura ili bolje enterijer ne poznaje. Te na koje ti misliš i nisu neke vrednosti osim što su grejale. Naravno da su ih ljudi izbacili jer je bilo praktičnijih grejnih tela ali su mnogi zadržali iste i dan danas.
Npr. kaljava peć na fotografiji koju sam postavila je malo žešća i takav stan se sigurno nije dodelio kako ti kažeš paćenicima (?!).
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 19:56 |
|
|
kad smo kod kave...prije jedno 20 godina u labosu, završavam Southern blot (zeznuta stvar) i trčim između dvije sobe u nadi da će slika ispasti dobra, kad dolazi the šef (pokoj mu duši šovinističkoj) i kaže: Gabi, dolazi nam Radman (jok, ne znam), možeš li skuhat onu svoju kavu, ali da Lidija ne zna, uvrijedit će se.  ja nosim membrane u rukama i trčeći kroz hodnik dovikujem: dobro, hoću, za tri minute (toliko mi treba da stavim membrane u peć i vidim ima li rezultata). dolazi Radman u fensi Burberry baloneru i s lulom u ustima, a ja ko muha bez glave trčem od jedne sobe do druge, stavljam džezvu na plamenik, istjerujem mjehuriće iz vrećice, smješkam se ljubazno i Boga molim da sve bude ok.  ah, those were the days. 
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 20:09 |
|
|
za doktoricu
pa dobro,napaceni jesu bili od rata i zivota u krajevima gdje su zivili do tada.neko manje neko vise nisu dobivali "stanove",nego kuce sa salasima o kojima su mogli samo mastati.
grijesis da nisu bile vrijedne (peci),jerbo ih je bilo svakakvih,od kuce do kuce,pa do kreveta od kovanog zeljeza koji se danas masno placaju. naravno,osim unistavanja istog,unistavan je cak i parket...nalozen u pec....jedno od mogucih uredjenja interijera
al nije tema,poenta je da su "prave" gazde znale ziviti
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 20:19 |
|
|
@pagan
Nisam to rekla. Kaljave peći jesu dobre ali nisu sve iste vrednosti što zavisi i od materijala od koga su pravljene a zatim i od stila. Ove koje ti pominješ da su davane "paćenicima" je čist socrealizam, a u salonskim stanovima su bile raskošne kaljave peći koje su se jedino u tako velikom prostoru mogle naći i takvi stanovi nisu deljeni paćenicima već zna se kome.
Nije mi poznato da su salaši imali kaljave peći ali zidane sam viđala i ne samo na salašima.
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 20:26 |
|
|
bilo je i kaljavih,zavisno od kuce. zidane su vjerovatno prevladavale,mada ugodjaj nije nesto drasticno manji
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|