|
|
Stranica: 8/23.
|
[ 556 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 20:35 |
|
|
@pagan
Kada kažem zidane, to su zapravo peći poluovalnog oblika koje su ulazile u dve prostorije i okolo se nije videla cigla već neki sloj, ne razumem se i koji. Sa jedne strane se pekao hleb, druga strana je imala okolo sedište koje je pratilo poluovalni oblik gde se sedelo. Itekako su ih koristili Vojvođani, kolonosti.
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 20:47 |
|
|
vidjela se zbuka.oblik je varirao (zaobljene,pravougaone) i nisu sve ulazile u 2 prostorije.gledano je da budu u centralnom djelu kuce. uz te peci je se prakticki odvijao zivot u kuci,kao i na svakom ognjistu
slavonija isto
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 20:55 |
|
|
Recimo, ovo bi bila obična kaljeva peć rađena u vreme socrealizma u arhitekturi.  Stare peći velike vrednosti  Slažem se, u seoskim kućama nisu sve ulazile u dve prostorije, zavisi od kraja do kraja itd. Npr. u gonjem levom uglu je napribližnija onoj koju sam ja videla. 
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 21:07 |
|
|
to bi bilo otprilike to.ozbukane,samontne cigle...
pa nek tetka odabere
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 21:10 |
|
|
Vrlo rado bih imala jedan kućerak u Sremu, pa na salašu pa takva peć, pa toplo... Dobro, može i Bačka ali Banat već ne a da ne znam zbog čega.
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 21:13 |
|
|
najbolje ti je na fruskoj gori.mozes malo i vinograda,a petrovaradin iza ledja
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 21:23 |
|
|
Prelepa je Fruška gora i često odlazim ali vikendom, sa društvom.
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 21:31 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17412 Lokacija: יום טוב
|
pagan je napisao/la: to bi bilo otprilike to.ozbukane,samontne cigle...
pa nek tetka odabere neće tetka ništa osim centralnog. 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 21:35 |
|
|
ja, uzivala bi al da ne nosas drva hehe
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 21:36 |
|
|
pagan je napisao/la: ja, uzivala bi al da ne nosas drva hehe naravno. 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 09 lis 2014, 22:11 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: neće tetka ništa osim centralnog.  Centralno se podrazumeva a kamin mogu upaliti u sred leta ako je potrebno što i jesam činila tamo gde sam boravila jedno vreme.
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 10 lis 2014, 09:09 |
|
|
prije nego se bacim na svoju omiljenu prostoriju (poslije spavaće sobe), još jedna "terasa" za Ksenči.   a sada - kuhinja i blagovaonica.  tražila sam neku ideju za začine i evo je.  jedan zid sam svakako namjeravala ostaviti "otvoren", bez elemenata s vratima.   zgodno: 
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 11 lis 2014, 14:02 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: prije nego se bacim na svoju omiljenu prostoriju (poslije spavaće sobe), još jedna "terasa" za Ksenči.  Predivna atmosfera za sedenje a što se mene tiče rado bih prilegla uz vatricu pa da mi "peva" svoju pucketavu pesmu. Odlične su posude za začinsko bilje. Po nešto od toga imam ali nameravam proširiti asortiman bilja. Evo još predloga za ovakav skoro neophodan deo kuhinje.    I ovo što se podrazumeva 
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 13 lis 2014, 08:26 |
|
|
e ovo ću svakako nabaviti.  
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 13 lis 2014, 13:15 |
|
|
Štaš posejat u ćase? lol
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 13 lis 2014, 13:29 |
|
|
to su šalice.  eventualno mogu poslužiti za serviranje grickalica (iako ja to ne kupujem).
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 13 lis 2014, 13:57 |
|
|
Šalice, pa gde im je drškica?! A baš su slatke a i pašu uz misaoni ambijent. 
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 13 lis 2014, 13:58 |
|
|
e, sad bi ti i drškice. 
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 13 lis 2014, 14:38 |
|
|
Pa bih, kako da uhvatim tipkicu, pardon šoljicu a nema ni tanjirića a ni slamčice. Gabi, kako ti se sviđa ovaj ambijent? Kao ovo je za dečiju sobu ali meni je baš cool za mene pa mogu malo tamo, malo vamo ili kada mi ti dođeš u goste.  
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 13 lis 2014, 14:41 |
|
|
nisi čula za coffee cup cozy?   malo mi klaustrofobično djeluje tako ograđen krevet. hihihi, ovo kao da sam ja.  
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 13 lis 2014, 14:48 |
|
|
Ma čula sam nego se zadržah na izborima a i ne pijem ništa vrelo. Kako klaustrofobično, vidi koliko je svetla? Dobro, ne važi se, evo drugog ambijenta. 
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 13 lis 2014, 14:49 |
|
|
e, to je već bolje. imam i ja osvijetljenu sobu.   p.s. mislila sam na sam krevet, nekako mi onaj kosi krov ne djeluje "welcoming". 
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 13 lis 2014, 14:53 |
|
|
Prelepe boje, ma sve je divno ali previše je ravnih linija a ja to baš ne volim. Volim što više oblina. Znaš kako izgleda žena za koju kažu da je kao daska a kako ona za koju kažu da je "sisata, guzata i lomna u struku". 
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 13 lis 2014, 14:54 |
|
|
sad će dežurni pametnjakovići iz tvog upisa izvući određene zaključke. 
|
|
Vrh |
|
 |
BGabriel
|
Naslov: Re: Home, sweet home - kako (bi)ste uredili svoje gnijezdo? Postano: 13 lis 2014, 14:56 |
|
|
Mogu, ako su pametni naćiće se na sredini. 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|