|
|
Stranica: 94/113.
|
[ 2807 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
chat nick
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 16 pro 2015, 01:37 |
|
|
Tako je gospodine Svarog.Od ovoga će svaki muškarac koji je normalan i zdrav biti srećan i zadovoljan.
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 16 pro 2015, 01:41 |
|
|
Aztec,vidi nađi negde bukovače.Ne znam jesi li jeo.Malo su žilavije i kad su gotove ali imaju jači ukus od šampinjona.Kad već nema pravih gljiva..
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 16 pro 2015, 12:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Jesam, uz sampinjone samo njih jos vidim za kupiti. Sad su sampinjoni bili na akciji. Znas sta, ovi sampinjoni su bili kao med, kad su stariji (s otvorenim klobukom i onako pomalo smedjkasti) puno su aromaticniji od ovih mladih, bijelih sa zatvorenim klobukom, ti su manje vise bezukusni. Sad sam se zeznuo pa kupio te i nisu ni blizu ovima sa slika, osim sto mozda ljepse izgledaju, al okus ni blizu. Uslikao sam i te pa cu postaviti sliku kad stignem. I sampinjoni su jako zdravi.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 16 pro 2015, 12:21 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: ako bura gleda, plava daščica je iz ikee. Ja se grozim inace plasticnog pribora. U mene nista nema plasticno u kuhinji dok je kod mojih sve od plastike skoro, kad vidim da u kljucalu juhu ubace plasticnu kutljacu...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 16 pro 2015, 12:24 |
|
|
chat nick je napisao/la: Aztec je napisao/la: Moja vjerna zeljezna tava (jos iz Juge ) Nista nije ukusno kao iz nje. Prva slika su rezanci sa Zdenkom i sampinjonima te bijelim lukom. Druga isto samo umjesto Zdenke Livanjski sir. I jedno i drugo je fantasticno. Prvo gljive poprzim pa ih poslolim, pri samom kraju dodam jedno dva velika raznjica bijelog luka (prvo ih zgnjecim pa isjeckam), onda na to odmah istresem tjesteninu i onda sir, sve izmjesam i to je to. Opet mi je duhan upao u kadar. Ovo sa sirom je dobro.Pojeo bih.Tkz.Zdenka je malo prejaka za to sve. Ma 15% m.m. ima Zdenka, light verzija, mada ni "normalna" nije posebno masna, mislim 35%. Livanjski je vec pomasan, mislim da ima 50% m.m. Sinoc sam vecerao gljive s kajmakom, tako da...
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 16 pro 2015, 12:52 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17409 Lokacija: יום טוב
|
Aztec je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: ako bura gleda, plava daščica je iz ikee. Ja se grozim inace plasticnog pribora. U mene nista nema plasticno u kuhinji dok je kod mojih sve od plastike skoro, kad vidim da u kljucalu juhu ubace plasticnu kutljacu... aha, stara oguljena tava je dobra, a nova daska nije? da je opasno po zdravlje, netko bi već negdje zabranio upotrebu plastičnog pribora...dok se to ne dogodi, koristim sve što je dostupno. p.s. zašto ubacivati kutlaču (bilo kakvu) u ključalu juhu?
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 16 pro 2015, 13:18 |
|
|
Zeljezna tava je zeljezna tava, vjerovatno ce i mene nadzivjeti, mozes po njoj strugati, grebati bez opasnosti da ces ostetiti tavu ili da je lose po zdravlje a ako je ugrijes kako treba pred przenje nece si ni zalijepiti. Ne govorim ja o estetici, meni (ocito) i nije bitna. Mislis zabraniti ce neko ko sve to pomno prati i brine za nase zdravlje toliko da ce povuci svu plastiku iz kuhinje? Ma sve u redu, nemoj me krivo razumijeti da imam nesto protiv tvoje daske , samo ne volim plastiku u kuhinji, rezati na njoj, stavljati je u vrucu hranu, odnosno u nju vrucu hranu, u mikrovalnu itd... kako mnogi rade. Pa juha kljuca a oni je mijesaju tom kutljacom i kad je skinu sa sporeta vade sa njom juhu. Ja to kad vidim...
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 16 pro 2015, 13:21 |
|
|
ok, ti ne voliš, drugi vole...svaka roba ima svog kupca. ja juhu (i sve drugo) miješam drvenom kuhačom, al dobro, to sam ja. danas pijem (tj. kusam - uvijek smiksam pregusto) smoothie od domaće kovrčave salate i banana. dodala sam chia i lanene sjemenke.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 17 pro 2015, 00:24 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2506 Lokacija: United States Of Balkan
|
ZGabriel je napisao/la: ako bura gleda, plava daščica je iz ikee. Moja je zelena i nije iz ikee Elem, i ja koristim plasticnu dasku i kuhacu iz jednog prostog razloga- jer idu u perilicu. Drvo ne ide u perilicu i ne pada mi napamet da ribam dasku i perem kuhacu.
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
miota
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 17 pro 2015, 00:39 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 17 pro 2015, 02:29 |
|
|
Ukusno to izgleda. S cim si to posuo? Sendvic: Ovo su mladi sampinjoni.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 17 pro 2015, 02:37 |
|
|
Opet juha.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 17 pro 2015, 02:42 |
|
|
zanemarite pepeljaru.
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 17 pro 2015, 17:17 |
|
|
E ovi špageti ti baš super izgledaju
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 17 pro 2015, 17:19 |
|
|
Mesne okruglice u umako od rajčice: Pizza:
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 pro 2015, 15:34 |
|
|
Aztec,razbijaš. Sa čime su ti ove špagete? Pravio sam one testenine sa sirom i šampinjonima.Malo je neobičan i blag ukus.
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 pro 2015, 15:35 |
|
|
Ćufte @Zlatne Ribice izgledaju sasvim OK.
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 pro 2015, 15:37 |
|
|
Aztec je napisao/la: Opet juha. Malo je masna jebo ga ti,a?Daj neki komentar.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 19 pro 2015, 00:43 |
|
|
Aztec je napisao/la: zanemarite pepeljaru. Zar je tebi toliki problem da tu pepeljaru maknes?? Pa ne mogu da vjerujem! Hrana i pepeljara.....
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 19 pro 2015, 06:25 |
|
|
Reci ti meni jesu dobri spageti?
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 19 pro 2015, 06:28 |
|
|
zlatna ribica je napisao/la: E ovi špageti ti baš super izgledaju Ma kod mene sve super izgleda. Meni ova tvoja salata djeluje ukusno. Da se uzajamno iskomplementiramo. Inace, od nekad velikog mesozdera u zadnje vrijeme sam meso skoro pa prestao jesti...
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 19 pro 2015, 06:40 |
|
|
chat nick je napisao/la: Aztec,razbijaš. Sa čime su ti ove špagete? Pravio sam one testenine sa sirom i šampinjonima.Malo je neobičan i blag ukus. Aaa, osnovno je pelat iz konzerve (kad je ljeto znam i smiksati paradjz nakon sto ga malo poprzim, al ovo je svakako jednostavnije). Dodam masline od kojih neke izgnjecim, puno, ali puno bijelog luka izgnjecenog i sitno isjeckanog, isjeckano pola ljute paprike, celer, bosiljak, origano, sol, biber, maslinovo ulje i ostalo sta se nadje pri ruci ako bude tipa mrkva... Nekad stavim glavicu crvenog luka pa je malo poprzim, al mi je finije bez... Po zelji parmezan. U svakom slucaju ukusno i vjerujem jako zdravo. I juha nije masna. Samo malo maslinovog ulja na kraju, ne radim ja nikad zaprsku i rijetku uopce ista przim na ulju, jer sam primjeti da u vecini slucajeva i nema potrebe. Ulijem recimo pola litre pasirane rajcice i cca 250 ml. vode, kad prokljuca ide sol, biber, isjeckano sitno dosta, dosta celera, persina, boslijak, bijeli luk par raznjica samo zgnjecim i ubacima (to malo prije kljucanja) i to je to. To je jednostavnija opcija. Nasao sam recept sto ovome prethodi skuhati dvije vece mrkve, svjez paradajz, crveni luk, bosiljak, pa onda to smiksati i tek onda sos i ostalo. To je malo vise pegalanja ali morati cu to probati jednom. Vjerovatno je malo slatkastija zbog mrkve. Eto.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 20 pro 2015, 14:16 |
|
|
Aztec je napisao/la: Reci ti meni jesu dobri spageti? Pa ne sumnjam ja u tvoje kulinarske sposobnosti. Ps. Manje bijelog luka.
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 21 pro 2015, 23:19 |
|
|
brzinski recept za kolač koji nestane u pola sata. tijesto kao za čokoladne muffine (količinu prilagoditi kalupu - ja sam pekla u onom za kruh . ) gotov kolač okrenuti na pladanj, preliti čokoladnom glazurom i ukrasiti. moja varijacija - u tijesto sam dodala žlicu maka i ribanu čokoladu, tako da je šaren a ne smeđ i po glazuri uzduž posula mak i kokosovo brašno. kokos po sredini a dvije crte maka sa strane.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 30 pro 2015, 20:21 |
|
|
Odlican.
Privitak/ci: |
kolac_gabriela.jpg [ 35.48 KiB | Pogledano 2184 put/a. ]
|
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|