|
|
Stranica: 110/113.
|
[ 2807 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 30 sij 2019, 11:19 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ovo je fotka nekih Australaca koji plivaju preko La Manche-a. Plivanje umjerenim tempom kakav je za duge staze ne sagorijeva mast ni blizu kao biciklizam i trčanje. S trčanjem je problem što je teško ostat neozlijeđen kad gaziš velike kilometraže a s biciklizmom što se teško natjerat na visoku turažu na duže vrijeme. Meni je puls na utrkama kad vozim bajk za 20 otkucaja u prosjeku niži nego na trčanju (135 vs 155). Najviše plivanjem mršave oni koji ne znaju dobro plivat jer od silne borbe s vodom izgaraju. Tarzani npr. No, ako imaš iole dobru tehniku kraula, ne ide. Pogotovo što si nakon svakog plivanja gladan, bez obzira koliko jeo, pa i to malo što skineš nadoknadiš. To je mana plivačkog sporta općenito, non-stop si gladan. Iako je vjerojatno najzdravija tjelesna aktivnost.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 30 sij 2019, 11:21 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Jednom mom frendu se život srušio kad je otkrio da pro plivači dobro izgledaju zbog teretane a ne plivanja. Moram priznat da sam i ja mislio kako su od plivanja takvi.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 30 sij 2019, 12:50 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8384 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Da se vratimo na temu.
Evo gabi slika musake s keljem.
Dakle, sve ti ide isto kao i kod obične musake. Možda se mora malo manje peći.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 30 sij 2019, 13:17 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17412 Lokacija: יום טוב
|
nisam tražila sliku nego recept.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 30 sij 2019, 13:57 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8384 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
ZGabriel je napisao/la: nisam tražila sliku nego recept. onda ništa.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 30 sij 2019, 15:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Robbie MO je napisao/la: Inace poceo sam kuhati (prije 100% ovisan o restoranima), da bi si mogao bolje kontrolirati sto tocno jedem, lakse mi brojati kalorije i proteine. I sada kada dobijam "oci" za kuhanje i razumijem logiku i probleme, mogu reci da su Zgabrijel i Ministar poprilicni majstori kuvanja. No nadam se da cu za koju godinu biti i bolji od njih. Barem za neka jela. Mozda negdje 2022. postiram prve slike.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 30 sij 2019, 16:25 |
|
|
ne može Ministar bez Srba.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 30 sij 2019, 16:56 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: ne može Ministar bez Srba. Stevo je kuhao sa Oliverom u onoj emisiji Male tajne....sa vegetom?
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 30 sij 2019, 17:52 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: ne može Ministar bez Srba. Stevo je kuhao sa Oliverom u onoj emisiji Male tajne....sa vegetom? prvo sa Ivom Serdarom. male tajne velikih majstora kuhinje. i žlica vegete.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 16 kol 2019, 22:02 |
|
|
Đavolji kotleti
Staviti kotlete u pajc i to tako da sameljete sve vrste papra i premažete kotlete s smjesom papra i složite u posudu u kojoj će se pajcati, zatim posipate po tom mesu kim, sol, peršin i češnjak, i na samom kraju uzmite 1 listić anisa i sameljite i pospite po svemi i prelijte maslinovim uljem ,i neka stoji preko noči u frižideru.
kad se meso dobro napajcalo ,zagrijemo tavicu i metnemo maslinovo ulje iz pajca i na njega poslažemo kotlete koje lagano pirjamo nekih 45 minuta i na samom kraju ,kada je meso gotovo dolijemo vrhnje, i ružmarin i poslužimo s njokama ili tjesteninom!
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 16 kol 2019, 23:35 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7422 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Lapo-lapo je napisao/la: Đavolji kotleti
Staviti kotlete u pajc i to tako da sameljete sve vrste papra i premažete kotlete s smjesom papra i složite u posudu u kojoj će se pajcati, zatim posipate po tom mesu kim, sol, peršin i češnjak, i na samom kraju uzmite 1 listić anisa i sameljite i pospite po svemi i prelijte maslinovim uljem ,i neka stoji preko noči u frižideru.
kad se meso dobro napajcalo ,zagrijemo tavicu i metnemo maslinovo ulje iz pajca i na njega poslažemo kotlete koje lagano pirjamo nekih 45 minuta i na samom kraju ,kada je meso gotovo dolijemo vrhnje, i ružmarin i poslužimo s njokama ili tjesteninom! ej Lapo lapo,ako smijem pitati... voliš li ti jesti paprike,kao salatu? ali ne žute,roge,nego crvene? onako,ukiseljene...
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 16 kol 2019, 23:51 |
|
|
kiler je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Đavolji kotleti
kad se meso dobro napajcalo ,zagrijemo tavicu i metnemo maslinovo ulje iz pajca i na njega poslažemo kotlete koje lagano pirjamo nekih 45 minuta i na samom kraju ,kada je meso gotovo dolijemo vrhnje, i ružmarin i poslužimo s njokama ili tjesteninom! ej Lapo lapo,ako smijem pitati... voliš li ti jesti paprike,kao salatu? I paprike i papricice volim! ali ne žute,roge,nego crvene? onako,ukiseljene...
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 17 kol 2019, 00:29 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7422 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Lapo-lapo je napisao/la: kiler je napisao/la: ej Lapo lapo,ako smijem pitati... voliš li ti jesti paprike,kao salatu? I paprike i papricice volim! ali ne žute,roge,nego crvene? onako,ukiseljene... kaj je bilo Lapo? imaš problema sa quotanjem?
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 24 stu 2019, 04:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76727 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Da malo oživim temu s finalom dječjeg Masteršefa 2015 kako brutalno kuhaju
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 24 stu 2019, 14:52 |
|
|
Koliko vidim tu je dekoracija odigrala ulogu, a ne izbor namirnica i samo jelo.
Moj izbor je madjarski teleci gulas. Za prilog moze riza, krompir kuvani, tjestenina, palenta...
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 11 srp 2020, 17:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Omlet, iznimno jednostavno jelo za napravit, pa nije nešto za ponos, ali nekad je jednostavne stvari najteže pogodit. Tek sam nedavno kužio da ne bih trebao koristiti uobičajenih 5-6 jaja jer neravnomjerno ispeče, i ne može se saviti. Maksimalno 2 jaja (može i samo 1), debljine možda malo više od palačinke, za savijanje. - 50-100gm sitno isjeckane slanine - 20ak gm pavlake - 2 jaja - Pola crvenog luka sitno, isjeckano - 10gm putera - 2 šnite (40gm) Gouda sira Prvo zapržiti puter, slaninu i crveni luk. Razmutiti dva jaja i dodati malo pavlake. Maksimalno spustiti temperaturu, dodati smjesu da prekrije cijelu tavu. Na to položiti Gouda sir (isjeckan na 6-8 tankih komada). Nakon 1-2 min, kad se gouda sir počne topiti, saviti omlet s obje strane (neće uvijek ispasti savršeno, kao ni meni). Još nigdje vani nisam imao bolje od ovoga.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Leonardo Da Vinci
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 12 srp 2020, 18:32 |
|
|
Je li gouda izgovarate guda , Nije ni uobicajeni hrvatski izgovor tocan, nedavno sam naucio da je originalni naziv chauda (sa hrapavim h). Ali dobro, kad je nesto uobicajeno onda se ne moze mijenjati, postaje legitimna rijec.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 13 srp 2020, 13:10 |
|
|
Pica omlet Nasjeckati jedan paradajz, 2 jaja, 3 kašike brašna, kašicica soli, pola kašičice šecera, origano, kačkavalj, sunka, slanina i par maslina za dekoraciju! Prvo umutiti brašno, jaja s malo mlijeko, ostalo dodati i peći u tignju. Dobar tek!
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 09 ruj 2020, 14:54 |
|
|
Bilo bi bolje da je odrezak bio deblji (tad je puno lakše imati dobro ispečen vanjski sloj dok unutra ostane medium-rare), ali može proći.
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 09 ruj 2020, 15:05 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Bilo bi bolje da je odrezak bio deblji (tad je puno lakše imati dobro ispečen vanjski sloj dok unutra ostane medium-rare), ali može proći. Izgleda ko u restoranu
|
|
Vrh |
|
|
LakePlacid
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 09 ruj 2020, 15:39 |
|
Pridružen/a: 23 tra 2018, 01:25 Postovi: 2842 Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
|
Gledaj krompira ko iz Tasmanije
_________________ Govorio je tad' moj debeli stric nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh za svu vasu zajebanciju jednom cete platiti ceh ...
Vjerski program nije obrazovni program i tačka !
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 19 ruj 2020, 14:19 |
|
|
Znam da je slično prethodnom obroku, ali moram postaviti ovo jer je najbolji steak kojeg sam napravio u zadnjih barem pet godina. Samo kad je ove debljine je moguće napraviti ovo gdje je jako fino pečen izvana a unutra crvenkast i ekstremno sočan (tzv. medium-rare). Prilog je pomfrit od slatkog krompira (batat), predobar.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 19 ruj 2020, 14:33 |
|
|
Nigdje ne mogu da nađem recept za pravljenje deserta od bundeve. To sam probala u jednom Arapskom restoranu i oduševila sam se. Mislim da se bundeva kuha, ne peče. Jedino znam da se zaljeva sokom od tahan takve koja ima prepoznatljiv ukus. Posuto je i nekakvim, meni nepoznatim sjemenkama. Ukusno jako i neobično.
|
|
Vrh |
|
|
LakePlacid
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 20 ruj 2020, 05:44 |
|
Pridružen/a: 23 tra 2018, 01:25 Postovi: 2842 Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
|
Lapo-lapo je napisao/la: Nigdje ne mogu da nađem recept za pravljenje deserta od bundeve. To sam probala u jednom Arapskom restoranu i oduševila sam se. Mislim da se bundeva kuha, ne peče. Jedino znam da se zaljeva sokom od tahan takve koja ima prepoznatljiv ukus. Posuto je i nekakvim, meni nepoznatim sjemenkama. Ukusno jako i neobično. nadam se da mislis na ovo ... Sastojci: 250 grama pirea od bundeve 350 ml pavlake 3-4 kašike meda Kesica vanilije Po manju kašiku mješavine začina (cimet, muškatni oraščić, klinčić) Malo soli Nasjeckani orasi/lješnjaci/bademi Preljev od karamele Priprema: 1. U piru od bundeve dodaj 350 ml pavlake i začine te blendaj dok ne dobiješ homogenu smjesu 2. Prelij u posudu/čašu i na vrh stavi ostatak pavlake, pospi nasjeckanim orašastim plodovima i prelij preljevom od karamele
_________________ Govorio je tad' moj debeli stric nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh za svu vasu zajebanciju jednom cete platiti ceh ...
Vjerski program nije obrazovni program i tačka !
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 20 ruj 2020, 07:46 |
|
|
LakePlacid je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Nigdje ne mogu da nađem recept za pravljenje deserta od bundeve. To sam probala u jednom Arapskom restoranu i oduševila sam se. Mislim da se bundeva kuha, ne peče. Jedino znam da se zaljeva sokom od tahan takve koja ima prepoznatljiv ukus. Posuto je i nekakvim, meni nepoznatim sjemenkama. Ukusno jako i neobično. nadam se da mislis na ovo ... Sastojci: 250 grama pirea od bundeve 350 ml pavlake 3-4 kašike meda Kesica vanilije Po manju kašiku mješavine začina (cimet, muškatni oraščić, klinčić) Malo soli Nasjeckani orasi/lješnjaci/bademi Preljev od karamele Priprema: 1. U piru od bundeve dodaj 350 ml pavlake i začine te blendaj dok ne dobiješ homogenu smjesu 2. Prelij u posudu/čašu i na vrh stavi ostatak pavlake, pospi nasjeckanim orašastim plodovima i prelij preljevom od karamele Hm, moguće da je to. Samo nedostaje sok od tahan halve, nije karamel sigurno.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|