HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 vel 2025, 00:16.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 525 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Aleksandar Stanković i Nedjeljom u dva
PostPostano: 31 lis 2012, 00:19 

Mi smo Hrvati i to je jedini identitet koji valja jačati, a ne ova višenarodna grupiranja u mitelojropejce, balkance, slavene, kurce-palce.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2012, 00:32 

DzoniBG je napisao/la:

Objasnio sam u proslom postu zasto vidim Hrvate i kao deo Balkana...

Ne bi voleo da se ponavljam, mogli bi i da produbimo analizu, ali da ne mastimo ovu temu sad...

Pa uredu. Slažemo se da se ne slažemo.

@ pozitivac, apsolutno. Nije to za mene identitet nego znamo gdje pripadamo. Normalno da smo Hrvati, neki su onakvi, neki obakvi ali smo jedan narod.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2012, 12:21 

pozitivac je napisao/la:
Mi smo Hrvati i to je jedini identitet koji valja jačati, a ne ova višenarodna grupiranja u mitelojropejce, balkance, slavene, kurce-palce.

:klanjam

Vrh

PostPostano: 03 stu 2012, 21:45 

volvoks je napisao/la:
Ta se raznolikost preuveličava , jedini koji su totalno drugačiji su dalmatinski boduli, svugdje drugdje pistoji kontinuum u glazbi, jeziku, narodnim nošnjama...

Ti jako volis bodule i dalmatince, jel' to moze bit'?

Vrh

PostPostano: 03 stu 2012, 22:00 

puntar2.0 je napisao/la:
volvoks je napisao/la:
Ta se raznolikost preuveličava , jedini koji su totalno drugačiji su dalmatinski boduli, svugdje drugdje pistoji kontinuum u glazbi, jeziku, narodnim nošnjama...

More bit' :dinamo
Ali realno, postoji dosta oštra granica između štokavskog zaleđa i otoka, dok drugdje ipak postoje finiji prijelazi...

Vrh

PostPostano: 03 stu 2012, 22:04 

volvoks je napisao/la:
puntar2.0 je napisao/la:

More bit' :dinamo
Ali realno, postoji dosta oštra granica između štokavskog zaleđa i otoka, dok drugdje ipak postoje finiji prijelazi...

Prilaz je obala, kakav finiji je potriban? Svi gradovi i sela na obali su mix bodula i vlaja.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2012, 11:57 

Nema reakcija na jučerašnjeg gosta?

Jedan od zanimljivijih ljudi koji je gostovao.

Darko Mihajlović, ekonomist, EUskeptik, Srbin, HOS-ovac.

"Kad je Hrvatska postala samostalna, poštujući sve uljudbene i demokratske kodekse, na nas je krenula jedna vrlo opasna neofašistička doktrina, koju su neki nazivali velikosrpskom. Ja kao Srbin kažem u njoj nije bilo ništa ni veliko ni srpsko. Stati tada uz Hrvatsku, čak i da nisam građanin Republike Hrvatske, stati uz predsjednika Tuđmana, kao vrhovnog zapovjednika, za mene tada nije bila stvar političkog opredjeljenja nego prvenstveno stvar moralnog opredjeljenja. To je geneza iz koje je sve dalje išlo. Ja sam se potpuno stavio na raspolaganje i predsjedniku i svojoj domovini. I činio sam skromno što sam sve mogao."

:klanjam

Vrh

PostPostano: 05 stu 2012, 11:58 

Vrh

PostPostano: 05 stu 2012, 12:10 

"Mi smo u Vukovaru, gospodine Stankoviću, vojno, moralno i politički, do nogu potukli NATO i takozvani demokratski svijet, pod navodnicima demokratski. Pokazali smo im što je uljudba, što je domoljublje i što je pravda. Naravno to je vojna komponenta, a što su naše političke elite s tom slobodom učinile kasnije to je stvar o kojoj smo već govorili. Ja sam na taj period izuzetno ponosan. Ja osobno nemam status branitelja, mada sam i ranjen kod Kupe teško. Ja sam preko 70% formalno gledano vojni invalid. Nisam uzeo činove. Od predsjednika Republike sam osobno bio predložen i želio me je odlikovati za još neke druge stvari u diplomatskom poslu. Uljudno sam to otklonio. Zašto? Jer ako kažeš na početku. Ja sam za to odlučio poradi mojih moralnih principa. pa s kojim pravom da ja tražim nekakve penzije, nekakve činove, nekakva ordenja. I na kraju krajeva, vi i ja smo tu živi. Neko bi rekao pa ti si stvarno dosta učinio. Ma što to znači u odnosu na mojeg prijatelja, kojeg poznam od vrtića, kojeg više nema. Ništa."

Vrh

PostPostano: 05 stu 2012, 14:08 

Reci da si Srbin, i da si stao uz rame jedinici koju je osnovao Dobroslav Paraga... i vise je nego smesno...

Njegov izbor...i moj izbor da se tome ironicno smejem...i izbor moderature i da ovo obrise :neznam

Vrh

PostPostano: 05 stu 2012, 14:17 

DzoniBG je napisao/la:
Reci da si Srbin, i da si stao uz rame jedinici koju je osnovao Dobroslav Paraga... i vise je nego smesno...

Njegov izbor...i moj izbor da se tome ironicno smejem...i izbor moderature i da ovo obrise :neznam

e moj džoni, da se većina srba u hrvatskoj ovako postavila, ne bi bilo ni vukovara, ni oluje, jednom riječju ne bi bilo rata....

Vrh

PostPostano: 05 stu 2012, 14:24 

osa je napisao/la:
e moj džoni, da se većina srba u hrvatskoj ovako postavila, ne bi bilo ni vukovara, ni oluje, jednom riječju ne bi bilo rata....

Bilo je Srba koji su bili mirnodopski nastrojeni, cak i ratovali za Hrvatsku...to mogu da razumem...

Biti clan HOS-a, jedinice potekle od HSP kao izrazito anti-srpske stranke, koja je skupljala uglavnom likove koji su se kleli u Pavelica i tu ideologiju... i reci da si Srbin... :001_huh

Pandan tome je Hrvat, clan seseljeve garde...kako ti to zvuci?! E meni tako zvuci ovaj Mihajlovic...

Da je to neki nalozeni klinac koji ne zna gde udara, pa da kazes zaneo se...ovaj covek je obrazovan, udedljiv u nastupu... ali u ovoj stvari se ofirao... reci da si po poreklu, imenu i prezimenu Srbin, ali da si to odjebao jos odavno...to da je rekao, ne bi slovo napisao...

Vrh

PostPostano: 05 stu 2012, 14:29 

DzoniBG je napisao/la:
osa je napisao/la:

Bilo je Srba koji su bili mirnodopski nastrojeni, cak i ratovali za Hrvatsku...to mogu da razumem...

Biti clan HOS-a, jedinice potekle od HSP kao izrazito anti-srpske stranke, koja je skupljala uglavnom likove koji su se kleli u Pavelica i tu ideologiju... i reci da si Srbin... :001_huh

Pandan tome je Hrvat, clan seseljeve garde...kako ti to zvuci?! E meni tako zvuci ovaj Mihajlovic...

Da je to neki nalozeni klinac koji ne zna gde udara, pa da kazes zaneo se...ovaj covek je obrazovan, udedljiv u nastupu... ali u ovoj stvari se ofirao... reci da si po poreklu, imenu i prezimenu Srbin, ali da si to odjebao jos odavno...to da je rekao, ne bi slovo napisao...

mi nismo imali organiziran sustav, pa se svatko hvatao puške gdje je mogao, iako, i ja teško mogu zamisliti čovjeka ovakvog obrazovanja u hos-u, ali hos je kratko trajao i ma šta u njemu mislili, bio je tek minorna pojava u ratu u hrvatskoj...
šta reći tek za franka simatovića, koji je navodno hrvat...

Vrh

PostPostano: 05 stu 2012, 14:41 

osa je napisao/la:

mi nismo imali organiziran sustav, pa se svatko hvatao puške gdje je mogao, iako, i ja teško mogu zamisliti čovjeka ovakvog obrazovanja u hos-u, ali hos je kratko trajao i ma šta u njemu mislili, bio je tek minorna pojava u ratu u hrvatskoj...

Zna se ko je Dobroslav Paraga, i sta je pricao, i Blaz Kraljevic u BIH... nismo se juce rodili, jasna je ideoloska podloga tih osnivaca i glavnih komandanata HOS-a.

Ja tu ne vidim veliku razliku sa Seseljom, lice i nalicje iste devijantne sovinisticke ideologije...jedan je sanjao Karlobag, drugi Drinu...

Simatovic je po poreklu Hrvat, ali cim je stao na celo Sluzbe koja stoji iza mnogih sranja protiv Hrvata, on se bukvalno ispisao iz pripadnosti tom narodu... al za njega nisam cuo da je rekao da je Hrvat, bar je u tome imao obraza...

Mihajlovic, kao Srbin i clan HOS-a...sta reci... :zubati Najjaci je ovaj kraj, kad sa Paraginom ekipom zavrsi sa velikosrbima, onda ce kao nesto da sedne da se dogovori... :laugh

Inace sve ostalo u intrvjuu je dosta dobro govorio, al kraj mu je iz 1001 noci...

Vrh

PostPostano: 05 stu 2012, 14:45 

DzoniBG je napisao/la:
osa je napisao/la:

Zna se ko je Dobroslav Paraga, i sta je pricao, i Blaz Kraljevic u BIH... nismo se juce rodili, jasna je ideoloska podloga tih osnivaca i glavnih komandanata HOS-a.

Ja tu ne vidim veliku razliku sa Seseljom, lice i nalicje iste devijantne sovinisticke ideologije...jedan je sanjao Karlobag, drugi Drinu...

Simatovic je po poreklu Hrvat, ali cim je stao na celo Sluzbe koja stoji iza mnogih sranja protiv Hrvata, on se bukvalno ispisao iz pripadnosti tom narodu... al za njega nisam cuo da je rekao da je Hrvat, bar je u tome imao obraza...

Mihajlovic, kao Srbin i clan HOS-a...sta reci... :zubati Najjaci je ovaj kraj, kad sa Paraginom ekipom zavrsi sa velikosrbima, onda ce kao nesto da sedne da se dogovori... :laugh

Inace sve ostalo u intrvjuu je dosto dobro govorio, al kraj mu je iz 1001 noci...

teško možeš staviti znak jednakosti između parage i šešelja, osim po verbalnom preseravanju, paraga je u hrvatskoj bio minorna ličnost, a čak i to jedno vrlo kratko vrijeme, njegova stranka također, dok su se vojvodu neke stvari u srbiji pitale do nedavno.
u hrvatskoj nemaš lika koga mi mogao uporediti sa šešeljom...

Vrh

PostPostano: 05 stu 2012, 14:52 

osa je napisao/la:

teško možeš staviti znak jednakosti između parage i šešelja, osim po verbalnom preseravanju, paraga je u hrvatskoj bio minorna ličnost, a čak i to jedno vrlo kratko vrijeme, njegova stranka također, dok su se vojvodu neke stvari u srbiji pitale do nedavno.
u hrvatskoj nemaš lika koga mi mogao uporediti sa šešeljom...

Precizno sam ih uporedio, ideoloski... ne po snazi...

Krenuli smo od HOS-a, njenog osnivaca, sta stoji iza te price... da je HOS bio jedina vojna formacija u koju si mogao da udjes, prica bi imala vec neku tezinu... pa nisu svi u Vukovaru, Slavoniji, ili bilo gde bili pripadnici HOS-a, to je bilo odabrano drustvo clanstva i simpatizera HSP koji su se ukljucili u borbu sa jasnom ideoloskom profilacijom...

Nije ovaj jedini, ima jos nekih Srba koji su krenuli tim putem, ima Hrvata koji su se borili za srpsku stvar... ali to su po meni ljudi sa kojima ne bi voleo da sedim za stolom...

Vrh

PostPostano: 05 stu 2012, 15:02 

Pa HOS je bio u početku skoro kao pandan ZNGa, malo oštriji likovi i dobre cijevi, brija na ustašluk i sličan folklor, ali u onoj situaciji kada još nije bila priznata Hrvatska, a niti se znalo hoće li biti, pada grad za gradom, čuka za čukom, JNA nas tjera ko bog maglu, posve je bilo svejedno gdje si, u ZNG ili HOSU, za JNA i četnike smo bili i jedni i drugi ustaše/zenge koje treba pobiti. Šešelj je bio obična budala, protuha i šarlatan, iznenadio sam se koliki on značaj ima među Srbima danas, a Paraga i ovi iz HOSa su bili i onda i sada marginalci kod Hrvata.

Srba je bilo u tim postrojbama iz raznih razloga, valjda su ih rekli onima što su ih primali ali ih je bilo koliko god to bilo Džoniju nepojmljivo. ZNG je tu bio nešto rigorozniji, a u HOS se moglo bez puno pitanja i čekanja.
Poznavao sam lika Miloševića, lik je bio Hrvat, ali je iz inata brijao da je Srbin iz zajebancije da bi izazvao neku reakciju, ali je nije bilo osim što bi ga nekad na motorolu zvali sa "Čedo javi se..." :D

Vrh

PostPostano: 05 stu 2012, 15:07 

Čačić, ne samo da je upropastio Koning, nego i sve tvrtke proizašle iz njega. tako da mi nije jasno na tememlju čega Mihajlović vidi u njemu izvrsnog "logističara i organizatora".

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 05 stu 2012, 17:18 

HOS je bio ˝najčišća˝ vojna formacija na prostorima ex-Yu.. Niti jedan HOS-ovac nije osuđen za ratni zločin.. Džoni nezna gdje udara..

Inače imam susjeda starog ˝komunjaru˝(bio u partiji od kad zna za sebe) SDP-ovca koji HDZ nemože očima smislit.. Poznavao Paragu, Kraljevića i Paradžika osobno(bio u HOS-u).. Baš pričam nedavno s njim o HOS-u i toj priči famoznoj sa ustaštvom i nekim idejama ˝ubi Srbina˝.. Kaže mi lik:˝šta ti ja ličim na ustašu˝ ? .. Pošteni i časni ljudi (kao niti u jednoj drugoj vojsci), izuzetni ratnici i ljudi spremni ići do groba za domovinu.. Kasnije se UDBAška klika uplela u priču.Manolić sotonizira HOS... HDZ instalira Đapića i onda kreće famozno ˝ustašovanje˝..

Uspoređivati Kraljevića, Paradžika pa i onog šašavca Paragu sa koljačima i silovateljima par excellence kao što su Šešeljevci, Arkanovci il slični je epic fail..

Darko može biti samo uzor i model za sve Srbe u Hrvatskoj i za sve nas Hrvate kako se voli svoja domovina.. I u ratu i u miru.. Kapa do poda!

Vrh

PostPostano: 05 stu 2012, 18:54 

DzoniBG je napisao/la:

Na hrvatskom si forumu i znaš da ismijavanje čovjeku koji je stao na crtu obrane naše zemlje nije umjesno.

Komentiraj i reci šta misliš ali ono nije bilo uredu.

Inače mislim da je čovjek naglasio da je išao u HOS jer su bili beskompromisni u borbi za obranu Hrvatske, a ne da se slagao s njihovom politikom (naglasio je da će se poslije poraza agresora se sjesti za stol i dogovoriti, ne znam što bi to naglašavao da se slagao s politikom). Imaš i ratne dokumentarce o HOS-u gdje ti masa pripadnika kaže da su tamo jer su dobri borci, a ne slažu se s politikom. Tad je HOS bio na prvoj liniji i puno ljudi je išlo tamo da bi branili Hrvatsku, a s politikom koju su propagirali vođe HOS-a nisu veze imali.

Uglavnom čovjek je jako zanimljiv. Mi smo se ovdje referirali samo na jedan dio, a praktički je cijelu emisiju govorio o ekonomiji.

Knjigovođa :zubati , diploma ekonomije, 4 doktorske disertacije, govori 6 jezika, nije da je neki seljak, Srbin, a očito politički Hrvat. Vrlo zanimljiva osoba.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2012, 20:29 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
U ekonomiji razvaljuje. :klanjam Ja sam se oduševio likom. Odavno nije bio netko tako intelektualno superioran u emisiji. Moj osbni dojam, ne želim u politiku ulaziti i njegovo etničko podrijetlo.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2012, 22:08 

doc je napisao/la:
Darko Mihajlović, ekonomist, EUskeptik, Srbin, HOS-ovac.

"Kad je Hrvatska postala samostalna, poštujući sve uljudbene i demokratske kodekse, na nas je krenula jedna vrlo opasna neofašistička doktrina, koju su neki nazivali velikosrpskom. Ja kao Srbin kažem u njoj nije bilo ništa ni veliko ni srpsko. Stati tada uz Hrvatsku, čak i da nisam građanin Republike Hrvatske, stati uz predsjednika Tuđmana, kao vrhovnog zapovjednika, za mene tada nije bila stvar političkog opredjeljenja nego prvenstveno stvar moralnog opredjeljenja. To je geneza iz koje je sve dalje išlo. Ja sam se potpuno stavio na raspolaganje i predsjedniku i svojoj domovini. I činio sam skromno što sam sve mogao."

Šta je najgore dozvoljeno reći o ovakvom liku a da se ne dobije ban ili upozorenje? Računajte da sam to napisao. Iz poštovanja prema tome da sam ovde gost, neću napisati šta mislim.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2012, 22:44 

doc je napisao/la:
Uglavnom čovjek je jako zanimljiv. Mi smo se ovdje referirali samo na jedan dio, a praktički je cijelu emisiju govorio o ekonomiji.

Jest fino gleda NU2 kad Stanković samo šuti. Ovo je bio skoro pa monolog od 1h.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 05 stu 2012, 22:45 

lider30 je napisao/la:
U ekonomiji razvaljuje. :klanjam Ja sam se oduševio likom. Odavno nije bio netko tako intelektualno superioran u emisiji. Moj osbni dojam, ne želim u politiku ulaziti i njegovo etničko podrijetlo.

Jedan od rijetkih forumskih ekonomskih ljevičara?? :zubati

Vrh

PostPostano: 05 stu 2012, 22:52 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
volvoks je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

Jedan od rijetkih forumskih ekonomskih ljevičara?? :zubati

Ima ondje idealizma. Nisam napisao da se slažem, nego sam oduševljen kako raskrinkava neoliberalizam. :zubati

Ali lik je skužio funkcioniranje EU i vladavinu korporacija, koje mogu sve dovesti do bankrota svojim sebičnim interesima. Pogotovo u zemlji, gdje je EU svojevrsni fetiš.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 525 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: