HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 lip 2025, 05:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 660 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene
PostPostano: 08 lip 2010, 20:25 

Malo je bez bezvezno opravdanje Grobara o nedolasku u Split u vecem broju.. Nema gdje vas nije bilo "unchained", ako ne Grobara onda barem "obicnih" navijaca Partizana.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2010, 20:47 

unchained je napisao/la:
caporegime je napisao/la:
Ništa što je opisano nije naduvano kako ti kažeš.
iz tvog traktata proizlaze stvari koje su se događale (tvoja priča i verzija) početkom osamdesetih.
ne pričaš ni o jednom događaju koji je spomenut niti ga demantiraš.
ukoliko, međutim smatraš da su neki događaji napuhani izvoli se dohvati pravog događaja pa ga demantiraj a ne da pričaš kako je toi bilo 83 godine dok navijačkog pokreta nije ni bilo u onom pravom smislu riječi.
i da, bbb nikad nisu išli na cibonu osim ako ne smatraš da su gledaoci koji bi ponijeli navijačke rekvizite i malo pjevali bili bbb iako vidim da činiš krucijalnu grešku izjednačavajući navijače i "navijače".
to ti i ne mora biti toliki minus obzirom da pričajući o vremenu o kojemu pričaš skrećeš pažnju da si ušao u godine u kjima artritis, demencija, reuma, povećane masnoće i slična obilježja postaju tvoj vjerni životni pratitelj.
Ipak, volio bih da ovdje netko može pročitati neke od klokanovih priča koje najbolje opisuju razvoj navijačkog života u zagrebu osamdesetih godina i stanje stvari.
mislim da su to najvjerodostojnija sjećanja iz tog razdoblja.

:basket
Sto se tice BBB i Cibone nisi u pravu, kop im je bio u donjem delu sa leve strane odmah kod terena u Drazenovom domu i navijali su fantasticno a zastitni znak na istom im je bila pesma o slatka mala Marijana. Pogledaj neku utakmicu Cibone i Partizana iz tog vremena i to ces i videti. Bilo je i dimova i baklji. Poceo sam da pisem o istoriji sukoba nas i BBB tj navijaca Dinama pre 1986. a nije fer prema starom Dugiju i ekipi iz Dubrave koja je bila u pravoj navijackoj prici a to sto je to kod BBB i cigana malo kasnilo osvescenje sire populacije koju smo Torcida i mi vec uveliko imali. To su cinjenice koje sada pokusavaju da se kao pokret pojavio tek krajem 80-tih. Kao sto sam i napisao zeleo sam da dublje udjem u te sukobe i nekadasnji navijacki kodeks. Konkretno se ne slazem sa jednim napisom pripadnika Armade o dogadjaju iz 1987. jer sam bio prisutan dogadjaju ali cu o tome napisati posebno. Inace, uopste nisam pisao da smo mi ikog prebijali vec da smo se tukli onako kako i jeste najbolje-pesnicama tako da je bilo lepo ucestvovati u svemu tome. Tada se osim navijaci na navijace nikada civili nisu napadali! Stavicu vam fotku jezivo dobre ekipe protivnika iz tog vremena i jedino njihovo misljenje i cenim, ostalo su sve price koje su se prepricavale i dodavale. Bio sam u Beogradu na doceku bas te ekipe a to je opisani dogadjaj u postovima pre, najbolje gostovanje BBB u Beogradu ikada maj 1988. Partizan-Dinamo 2:1! Ovo je bila respektabilna ekipa BBBa
slika
Mladji Dugi, Josip, Zlodija, ..
Ovo su momci sa kojima je bilo cast pobiti se, fale tu na slici Petko i jos par momaka koji su bili taj prvi talas zagrebacke ekipe.
Jesam mator ali se borim sa svim tim bolestima koje si mi prisio! :zubati

ako su se pojavili na cibona aek po pozivu i nakon te utakmice zamrzili cibonu zašto inzistiraš na tome da su boysi pratili cibonu?
možda pojedinci i to u vrijeme osvajanja kupa prvaka plus gledaoci koji bi navijali ali to ipak nije bilo organizirano praćenje cibone.
nekoliko navijača primamljenih gostovanjem srpskog kluba se ipak ne mogu nazvati boysima koji prate cibonu.
pa više boysa prati rudeš nego tada cibonu.
kao što je bilo organizirano praćenje rk badel zagreb.
nisi tu u pravu nikako.

p.s. nemoj ulaziti rasprave s likom koji se krije iza nicka totem. jedino ukoliko ne želiš ekspresno utvrditi da je lik retardiran.
p.p.s. gdje vidiš zlodija?
jako dobro ga poznam i ne bi rekao da je ovdje.
vidim sarmu zato haha . jel ovo s lijeva toni? nekako mij e mlad.....
di si petka ubacio u vrh fajtera? :zubati :zubati
petko jest stara koska ali ipak....

evo ti. imaš malo nene nikolića, talijana, robija....i sušta istina koju je izrekao miro (zadnji s desna) fajtera ima 150-200 a navijala 5000.
i to je uvijek tako. kod svih.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2010, 21:24 

vratija se šime :D ;)

Vrh

PostPostano: 09 lip 2010, 01:39 

Nemoj Petka da diras, bio je uvek gde je bio fight i tako smo ga i upoznali. Ni ja nisam bio neki udarach, bio sam cesto plav jer imam takvu svetlu kozu, neko me pipne i ostane mi modrica. Moji su me stalno zezali idi kuci mislice ljudi da su nas prebili. Upoznali smo se u Maksimiru 1987. on je bio sa jedne strane sa ekipom a mi sa druge. Posle smo bili ispred one kafane na ulazu u park i stalno smo se sretali posle u svim tim tucicama kasnije. Ja sam mislio da je nadimak onog momka sa dugom kosom taj ali je ipak proslo 19 godina od nasih drugarskih 'susreta', on je medju prvima izasao na onom ludilu na stanici u Beogradu kada ih je najvise i doslo.
Napisali ste ovde da je bila zajednicka ekipa grobara i cigana i to nije tacno. Cigani jesu dosli ranije na stanicu i posto smo se znali a oni su kao pitali da li hocemo zajedno u akciju sto smo mi odbili. Tada smo mi jos uvek drzali primat iako smo imali bas smenu generacije. Kao sto ste i napisali Trlaja i ekipa u kojoj je bio i Pampi je uvek pre derbija isla gde su se skupljali cigani da ih maltretira, nasih je bilo 9 i Trlajina riba. To je bilo u septembru 1987. koliko se secam [kada je Pixi dao gol iz kornera-to je bilo pre te utakmice] i cigani su tada a tu ih je bilo na stotine [i sami znate da su oni najbrojnija mozda grupa i sire od nasih zemalja] odlucili da pruze otpor i posto je ovih bilo malo dobili su batine a navodno je Pampi sa Trlajinom ribom zapalio taxijem na stadion. Trlaja je na stadionu pozvao samo svoju uzu ekipu da se opet popeglaju sa ciganima na gomili i nama drugim prvim ekipama tada su rekli da zele da idu sami. Pobili su se opet, bilo ih je manje i Trlaja je zavrsio na podu. Nikada se vise nije pojavio na jugu, dobio je batine dva puta u jednom danu i nije zeleo vise da dolazi. Mi smo svi morali da cenimo takvu njegovu odluku. Kao sto sam u prvom postu napisao BBB dosli u maju a mi kao navijacka grupa prvi put doziveli poraz od cigana u novembru te iste godine na autokomandi, poenta ove price je da je jedan od cigana koji je tada dosao na docek BBB mene odvalio stanglom sa ledja i da sam pola sata bio bez svesti. Ni BBB ni Torcida me nikada nisu udarili motkom vec samo pesnicama i jednom sam u Splitu pao pa popio par udaraca nogom ali nista opasno.
Jos uvek smo mi bili dobra ekipa ali se tu na stanici videlo koliko su nam falili Trlaja and co. Ono sto je meni cudno bilo a isvima koji su dosli do stanice je da je bilo mnogo vise pandura i marica nego inace. Iskreno, mislili smo da ce BBBa biti 100-150, moja ekipa je krenula sa standardnih 20-30 ljudi i pjavila se ekipa Front sa NBG, cigana koji su se tu pojavili na pocetku je bilo 20tak u toj ekipi i nije iskljuceno da ih je bilo i vise kasnije jer smo mi i Front uspeli da se u manjim grupicama ubacimo u stanicu. Opet, mislili smo da ce ih doci manje pa je i ovo bio dovoljan broj da se zaletimo, panduri ulete pa ko nema srece umesto na stadion u 29. Novembar kod brkatih drugova na prevaspitanje!
Ja cigane unutar stanice nisam video a oni su negde pustili i pricu da su razbili tada BBB ali to nije bilo tako pa da nastavim sa opisom tog dogadjaja sa druge strane jer vasu vec imate. Taj voz je obicno stajao na poslednjem peronu medjutim ovaj put je stao na prvom. Mi smo se rasturili po peronima da bas ne budemo providni i bili spremni da jurnemo na taj poslednji peron. Jos je tu uslo nekih nasih pojedinacnih poznatih likova a meni su boli oci neki klinci koji su stajali ka onom izlazu ka autobuskoj stanici gde su panduri po svemu kako je izgledalo hteli da izvedu gostujuce. Ja ih nisam poznavao cak ni iz vidjenja, mozda su oni bili i ciganski podmladak a mozda i nas jer su tada stalno dolazili novi klinci. Spiker je javio da je voz usao na prvi peron i mi smo krenuli lagano tamo, nije proslo ni minut i pojavljuje se par pandura i za njima BBB, od voza mi nismo ni videli koliko ih je a u tom trenutku ovi klinci su poceli da gadjaju kamenjem i flasama BBB a i mi smo ostali zblaznuti jer to mi nikada nismo radili. Dobro se secam lika sa dugom kosom i devojke pored njega koja je bila u plavom dresu i da je flasa pogodila, kako su panduri krenuli na te klince tako su i BBB poleteli za njima. Tu smo mi usli misleci da ih tu nema vise puno ali je to bio zajeb, tek kada smo tu preprecili smo imali sta da vidimo, peron krcat BBB koji krecu prema nama a jos uvek ludaci iskacu kroz prozore jer im je bilo jasno da se ovde nesto desava. Po meni je BBBa bilo sigurno 450-500, tu je pocelo bilo nabadanje pesnicama, nogama, cim je ko stigao i kada su oni poceli da guraju napred izleteli su panduri iz zgrade a tu je tacno i bila ta sorka pa su kupili i nas i njih, nas dvojica smo uspeli da zapalimo nazad ali su sve ostale a i pun k BBB pohapsili tu. Da nismo mi tu bili da to razvodnjimo ko zna sta bi bilo da je ta cela ekipa izletela napolje. To je bilo zaista njihovo najbolje izdanje, jedina zamerka je bila sto smo mi napolju uspeli da iscupamo nase likove i par BBBa iz marice a ti isti likovi su par meseci kasnije na nekom basket turniru u Zagrebu prepoznali naseg druga pa su ga jurili. Ja zaista nemam pojma sta se desavalo van stanice kada su oni prvi BBB izleteli a tamo su po meni bili cigani, ako imate vasu verziju neka neko napise. Petko je i tu uspeo da ga ne uhite koliko se secam. Mi smo morali da se malo stekujemo jer smo se plasili da ne popadamo zbog vadjenja drugara iz marica, pa smo krenuli ka stadionu a BBB su odatle pod pratnjom poveli gore prema Slaviji iako je obicno goste na JNA MUP vodio prema petlji pa pored pivare i Rudog na sever JNA. To im je bila jeziva greska jer su se vasi zaleteli i na plato ispred juga [nisam bio tamo ali mi pricali nasi momci koji nissu znali da treba da dodju na stanicu sto svaki navijac mora samoinicijativno da zna] pa je ono malo nekih likova i simpatizera poskakalo ka pomocnom terenu JNA. Sledeca epizoda je bila ispred severa kada je nas par doslo da se vidimo sa Petkom, ono pozdravimo se i prokomentarisemo dogadjaje. Neki lik nam je rekao da ce da ode po njega i tu polako prilaze likovi a mi smo bili usli u taj perimetar koji su opkruzili panduri i bili kod BBB, tu nas prepoznaju neki likovi sa stanice i krenemo da prepricavamo to kada se pojavio momak koji je na onoj slici sa pivom u plasticnoj casi i pocne da kenja ovima kao sta pricate sa njima i kako je krenuo prema nama a mo nismo ocekivali da bi to takve situacije moglo da dodje jer smo se i ranije na isti nacin vidjali ispred stadiona. Moj drugar je pomislio da cemo biti napadnuti iako ja mislim da je ovaj hteo da povuce svoje od nas pa je vec bio pripremio neko penkalo i grunuo ga kroz pivo, u tom trenutkusu svi zapalili a ostli smo samo taj drugar, BBB i ja i tisina u trenutku. Panduri su skocili a realno nisu imali pojma sta se dogadja pa su udarali sve redom samo nas trojicu ne pa smo mi polako zapalili da nas ne uhite ni za sta. Posle utakmice je bilo dobro jer su svi smekeri koji su dosli na jug a videvsi koliko je BBB na stadionu shvatilo da su nas ostavili na cedilu pa je posle utakmice bukvalno ceo jug dosao ispod severa, bio je mrak navijanje, panduri na konjima, lik kao u filmu gadja konja kamenom, pozitivan haos i bili su krenuli da izvode BBB koji su se pojavili na onom prstenu severa ali su panduri njih vratili na tribine pa nas ocistili, trebalo im je vise vremena ali je tada pandur bio vise postovan nego sada. Cuo sam da je Sarma imao sukob u toaletu na severu sa ciganima, bio sam naravno kao i svaki Grobar na jugu, pa su price dijametralno suprotne. Cigani pricaju drugu pricu tj da su razvalili likove. Lik iz BBB koji mi je rekao da je tuca bila dobra na stanici sa nama i da smo mi bili dobri tu mi je rekao da su cigani popili maru u toaletu tako da bih verovao njemu jer je bio uvek objektivan. Mislim, moje licno misljenje je da tu ekipu tada BBB ne bi dobili ni sa najjacom ekipom tj to bi bio verovatno egal. Svako ko je bio u navijackoj tuci zna da kada stane 100 ljudi nece ih niko dobiti a ovo su bili momci koji ne bi ni bezali sigurno jer na gostovanju nemas gde da bezis i napad je uvek najbolja odbrana.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2010, 09:11 

petka da diram?
bože sačuvaj. :zubati :zubati :zubati
zanimljivo je da sam od svih tih ljudi koji su predstavljali one bitnije, osamdesetih godina, upravo s petkom nekako najbliži ha ha.
kako je petko nekoliko godina stariji od mene (69? mislim) puno toga se moglo čuti od njega.
a o sarmi i šori u wcu najbolje da zaključiš sam.
sarma i par likova sami i čopor cigana i to likovi koji su spadali u bitniju ekipu jer u to vrijeme nisi mogao očekivati da će indijanci ići na utakmice suprotnog kluba samo da bi napali mrske im navijače i to u wc-u.
sarma bez štete jedan cigan teško ozlijeđen (slomljna vilica).
a nije jedini koji je te zgode zalegao.
jednostavno se dogodilo da se naleti na krivoga koji je ekstremno krupan i jak i zna udarit.
svaka navijačka grupa bi znala imati po nekog takvog pa bi se realno gledajući takva situacija mogla dogoditi svima kada bi se karte poklopile.
taj put se poklopilo ciganima.
međutim, ajde da ti dam zadatak.
moj dobar prijatelj koji pripada toj generaciji i ima dosta gostovanja u beogradu, dakle relevanta je lik za priču, mi je ispričao jedan događaj.
upozoravam da su moguće i vremenske greške kao i u navođenju imena ljudi ali bitna je cjelina.
uglavnom, cigani su prolazili kroz zagreb vjerojatno na putu za rijeku, a isto jutro samo nekol8ko sati kasnije boysi su trebali ići za banjaluku (?)
uglavnomj, jedna manja grupa boysa (tada podsjećam nije bilo mobitela za dogovor a većina nije imali ni fiksni telefon)
došla je puno prije i odlučila iskoristiti priliku i napadati cigane u prolazu.
krenulo je dobro. opušteni cigani kji su se šetkali i kupovali što sokiće i sendviće nesvjesni opasnosti bili su lak plijen međutim problem je nastao kad su ovi prebijeni pobjegli do svoje glavnine i uzbunili komplet ekipu u vlaku.
cigani svi izletavaju i situacija se mijenja jer je omjer postao bitno nepovoljan.
ova grupica boysa se povlači s tim da poneki pojedinci koji nisu uspjeli na vrijeme izmaknuti (peroni, ograde, vlakovi)dobijaju batine (kizo?).
ono što je ostalo od ekipe odlučuje stat na crtu i to kod burek kioska kojega više nema kod tramvajeske stanice a na njih kreće grupa top cigana sa čoporom "pješaka" iza leđa.
spominje šucu, žorža....
uglavnom, situacija nije bila dobra jer je cigana puno više a i najjači ljudi su im na okupu.
e sad priča ide ovako.
uglavnom šuca vadi nož leptir, malo ga vrti, smješka se i govori svaka čast momci izveli ste dobru akciju.
a pored njega neki lik sa jasnim vidljivim ožiljcima na glavi onako cinično poručuje da pozdrave kalimera jer mu je koju godinu ranije štetu napravio kalimero s lance po glavi (je li to ona šora koju opisuje klokan?)
uglavno cigani tada odlaze nazad na svoj vlak, ova ekipica boysa čeka svoje gostovanje i eto. to je to.
ako se radilo o banja luci onda im ni nastavak dana pa noći nije donio ništa dobra.
osim onoj ekipi na koje su naletile neke bosanke koje su na povratku iz zatvora ušle u vlak i išle u bosnu kući.
navodno je red za redaljku bio po dva vagona na svaku stranu a jednoj su sprejem na guzici napisali bbb. :sega :sega :sega

ako dakle znaš nekoga tko bi ti mogao ispričati o događaju raspitaj se pa napiši jer me jebeno zanima druga strana iako su vjerujem glavni akteri cijele priče što mrtvi što jebeno stari da ne kažem dementni.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2010, 09:24 

ovaj što se predstavio kao manijak, blago poluretardiran lik.
iako je imao dosta gostovanja. uvijek je vukao neke dvije fanfulje sa sobom koje su izgledale kao ciganke (pripadnice romskog naroda)i koje su se u jednij prilici hvalile kako su istukle neke ciganke (zvezdašice) :ucelo
znam da je u ratu bio ranjen a ponekad ga se i devedesetih znalo vidjeti na tribini.
inače je tamo negdje oko velike gorice koja je tada davala iznimno zanimljive likove.
ko ne zna bradu kojega su u turopolju zvali čamaza taj nije išao na tekme.
taj je mamu zatvorio u škrinju, priča se, jer mu nije dala lovu za gostovanje a znam da je ostišao sa ženama iz bedema ljubavi u beograd misleći da se igra neka utakmica.
brada, braća indijanci, pokojni buba, pokojni popaj....to se više ne rađa.
jebenoi mi je drago što sam ih sve poznavao.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2010, 09:36 

ovaj što se predstavio kao manijak, blago poluretardiran lik.
iako je imao dosta gostovanja. uvijek je vukao neke dvije fanfulje sa sobom koje su izgledale kao ciganke (pripadnice romskog naroda)i koje su se u jednij prilici hvalile kako su istukle neke ciganke (zvezdašice) :ucelo
znam da je u ratu bio ranjen a ponekad ga se i devedesetih znalo vidjeti na tribini.
inače je tamo negdje oko velike gorice koja je tada davala iznimno zanimljive likove.
ko ne zna bradu kojega su u turopolju zvali čamaza taj nije išao na tekme.
taj je mamu zatvorio u škrinju, priča se, jer mu nije dala lovu za gostovanje a znam da je ostišao sa ženama iz bedema ljubavi u beograd misleći da se igra neka utakmica.
brada, braća indijanci, pokojni buba, pokojni popaj....to se više ne rađa.
jebenoi mi je drago što sam ih sve poznavao.

:smijeh :smijeh

nemoguće.. :smijeh

ultra dobre priče, gušt je čitat staru ekipu. osobno mislim da onakvih događaja kao što je bilo 80-tih, onog štimunga i one atmosfere, nikad više. To meni tako izgleda kao običnom navijaču a mogu mislit kako je vama "starim" štemerima. I što je najbitnije bilo je nekog fera do samog kraja. obično na šake a to je muški.

Kad sam bio u JNA bio je sa mnom neki grobar iz Doboja. Tog nije ništa zanimalo osim tih priča sa gostovanja. Kad je čuo da sam živio u Splitu ( srednja škola) samo je mene tražio za priču. Zvao me Torcida..iako ja nisam bio osim nekoliko puta na sjeveru. Stalno je spominjao Bubu Ludaka i rekao da nema luđeg tipa na kugli zemaljskoj. Dušan Božić se zvao. Dobar momak.

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 09 lip 2010, 09:38 

PCM je napisao/la:
vratija se šime :D ;)

mora se vratit..pa forum nije pola..kad ga nema.. :zubati

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 09 lip 2010, 10:04 

iako molim te, nemoj uzeti to 100%.
naime, tih dana 91' sreo sam ga u goričkom busu. sjedi na sjedalu u donjem dijelu busa, uvijek nosi neku bocu neke cuge i od njegovog frfljanja nisi mogao previše precizno skužit jer jer sam hvatao na mahove; ono kuiš...idu u beograd...kaj sad idemo u beograd...kaj sam ja znal....tekma...ono sve žene....ja gledam niš mi jasno.....došli mi u beograd......u pičku materinu...kaj je sad ovo.....

inače, bio je dobar borac, navodno nije imao problema zbog svog izgleda ući među četnike (nalik na gorilu), s njima jest i pit, i u jednom trenutku.....
u sisku početkom 90' a tamo nije bilo tribine nego zemljani nasip, kišovito blatnjavo, eto ti brade u havajkama i zepama.
da dinamo gol, on od sreće skoči, oklizne se i i odsanjka niz blato na guzici sve do ograde. :sega :sega :sega

indijanac 95 krene za pulu, izbace ga iz vlaka po putu.
ekipa se dovuče do pule, završi tekma i u lupoglavu gdje se presjeda sa vlaka na bus, sutradan vide indijanca kako još uvijek putuje prema puli. :sega :sega :sega

Vrh

PostPostano: 09 lip 2010, 10:18 

U mojoj školi je bio jedan luđak..Torcidaš..a škola nije bila poznata kao rasadnik Torcidaša jer je bila više....ženska..da ne dužim..ekonomija..kako sam tamo završio..to je priča...a kako je on tek završio na ekonomiji to je tek misterij...Marasović se zvao..

on je bio baš lud..a nije bio visok, ništa..al lud lik..par puta sam s njim priča..on nije kužio ništa..ama baš ništa..nije znao da se zemlja vrti oko sunca..samo Torcida..brale, ludilo, gostovanja, tuče, murija..

kad se igrala tekma, ono finale kupa sa Rijekom mislim 87-me ili 86-te, nisam siguran..ode on u Beograd i još jedan lik iz škole..

kad su se vratili..ja gledam lika..ne mogu poznat lika..faca deformirana, otekao, crni podlivi svuda, ono facu ne moš skužit nikako a vidiš da ga znaš..oči se ne vide uopće..nabubrio, nos ogroman..

šta je bilo..priča on meni poslije..

prije tekme odvojili se od grupe..jer je ludi Marasović uvik volio te šeme..ušli u neki kafić..naručili pivu i kad im je konobar dao piće..Maras ga odma zapuca pivom u glavu. Bez povoda bez ičega, samo onako..ovaj se samo složio..momak pojma nema..konobar obični

naravno kad su to vidili ostali ljudi, valjda i obični nenavijači..il su skužili da su ovo Splićani..satrali ih..i to ovog pet puta više..Maras se izvuka za nešto bubotaka a ovoga mater ne bi poznala..

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 09 lip 2010, 10:28 

plus još onaj video sa manijakom....
izgleda je krađa po samoposlugama bila hit tih godina.
inače, ovaj drugi je ićo purger, dinamovac iz splita. upoznao ga tek 95' na tekmi u splitu.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2010, 10:33 

evo malo i grobara u zagrebu. 88/89, konkretno proljeće 89' godine.

inače, ovdje nitko ne spori torcidinu veličinu ali ima ovdje ljudi koji svojim dječjim komntarima samo dokazuju da su uvjerljivo najnerelavantniji za ikakvu priču o navijačkom pokretu.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2010, 10:51 

jedan jedini....vječni....legendarni.....pokoj ti duše frende, davno si otišao ali nitko te nikad neće zaboraviti.
bila čast poznavati te.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2010, 13:30 

petka da diram?
bože sačuvaj. :zubati :zubati :zubati
zanimljivo je da sam od svih tih ljudi koji su predstavljali one bitnije, osamdesetih godina, upravo s petkom nekako najbliži ha ha.
kako je petko nekoliko godina stariji od mene (69? mislim) puno toga se moglo čuti od njega.
a o sarmi i šori u wcu najbolje da zaključiš sam.
sarma i par likova sami i čopor cigana i to likovi koji su spadali u bitniju ekipu jer u to vrijeme nisi mogao očekivati da će indijanci ići na utakmice suprotnog kluba samo da bi napali mrske im navijače i to u wc-u.
sarma bez štete jedan cigan teško ozlijeđen (slomljna vilica).
a nije jedini koji je te zgode zalegao.
jednostavno se dogodilo da se naleti na krivoga koji je ekstremno krupan i jak i zna udarit.
svaka navijačka grupa bi znala imati po nekog takvog pa bi se realno gledajući takva situacija mogla dogoditi svima kada bi se karte poklopile.
taj put se poklopilo ciganima.
međutim, ajde da ti dam zadatak.
moj dobar prijatelj koji pripada toj generaciji i ima dosta gostovanja u beogradu, dakle relevanta je lik za priču, mi je ispričao jedan događaj.
upozoravam da su moguće i vremenske greške kao i u navođenju imena ljudi ali bitna je cjelina.
uglavnom, cigani su prolazili kroz zagreb vjerojatno na putu za rijeku, a isto jutro samo nekol8ko sati kasnije boysi su trebali ići za banjaluku (?)
uglavnomj, jedna manja grupa boysa (tada podsjećam nije bilo mobitela za dogovor a većina nije imali ni fiksni telefon)
došla je puno prije i odlučila iskoristiti priliku i napadati cigane u prolazu.
krenulo je dobro. opušteni cigani kji su se šetkali i kupovali što sokiće i sendviće nesvjesni opasnosti bili su lak plijen međutim problem je nastao kad su ovi prebijeni pobjegli do svoje glavnine i uzbunili komplet ekipu u vlaku.
cigani svi izletavaju i situacija se mijenja jer je omjer postao bitno nepovoljan.
ova grupica boysa se povlači s tim da poneki pojedinci koji nisu uspjeli na vrijeme izmaknuti (peroni, ograde, vlakovi)dobijaju batine (kizo?).
ono što je ostalo od ekipe odlučuje stat na crtu i to kod burek kioska kojega više nema kod tramvajeske stanice a na njih kreće grupa top cigana sa čoporom "pješaka" iza leđa.
spominje šucu, žorža....
uglavnom, situacija nije bila dobra jer je cigana puno više a i najjači ljudi su im na okupu.
e sad priča ide ovako.
uglavnom šuca vadi nož leptir, malo ga vrti, smješka se i govori svaka čast momci izveli ste dobru akciju.
a pored njega neki lik sa jasnim vidljivim ožiljcima na glavi onako cinično poručuje da pozdrave kalimera jer mu je koju godinu ranije štetu napravio kalimero s lance po glavi (je li to ona šora koju opisuje klokan?)
uglavno cigani tada odlaze nazad na svoj vlak, ova ekipica boysa čeka svoje gostovanje i eto. to je to.
ako se radilo o banja luci onda im ni nastavak dana pa noći nije donio ništa dobra.
osim onoj ekipi na koje su naletile neke bosanke koje su na povratku iz zatvora ušle u vlak i išle u bosnu kući.
navodno je red za redaljku bio po dva vagona na svaku stranu a jednoj su sprejem na guzici napisali bbb. :sega :sega :sega

ako dakle znaš nekoga tko bi ti mogao ispričati o događaju raspitaj se pa napiši jer me jebeno zanima druga strana iako su vjerujem glavni akteri cijele priče što mrtvi što jebeno stari da ne kažem dementni.

Evo ti fotke sa te tuce boysa i cigana kada su cigani isli za Rijeku, mozda si ih video vec ali evo da drugi vide. Mozda prepoznas nekog
IMG]http://i49.tinypic.com/149mddv.jpg[/IMG]
slika
To je bas ta tuca na peronu, slike su raritet i veliko bogatstvo obzirom da tada niko nije nosio aparat

Vrh

PostPostano: 09 lip 2010, 13:33 

slika
ovo je pocetna fotka koja nije izasla sa prethodnom fotkom, nisam bas neki haker ocigledno.
Hvala za video sa Bubom, bio je prava legenda i mi smo ga bas gotivili.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2010, 13:41 

zanimljivo.
nemogu prepoznati nikoga jer su to očito cigani, budući da su kod intercity vlaka kji je prometovao samo na dužim relacijama dakle beograd-rijeka.
moguće da je to scena u kojoj su cigani uspjeli uloviti zaostalog kizu pa ga tuku?
pogotovo zbog slike 2, jer mi je frend ispričao da je kizo na kraju upao pod peron a to je iz slike broj 2 vrlo izgledno da se desilo zbog položaja aktera.
vrlo zanimljivo.
stvarno raritet.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2010, 18:12 

Samo nastavite zanimljivo Vas je čitat.
A ne priče u stilu moj je tata jači.
Može li neko naći priče od Klokana, pa da ih stavi? Šteta što slabo piše na ova zadnja dva foruma od BBB, stvarno ga je bilo užitak čitat.

Mislim da sam nekad davno pročitao na Torcidinom forumu, o tome kako su prepoznavali gostujuće navijače (uglavnom BiH klubova i cigane iz Knina), po hlačama koje se nisu mogle kupit u Splitu... Uglavnom zanimljiva priča.

Nestrpljivo čekam nastavak

Vrh

PostPostano: 10 lip 2010, 00:22 

caporegime
promasio si gore na klipu Grobara u Zagrebu, ovo sto si stavio je kup a imas i tacan datum 22.11.1989.
To je inace zandarski snimak a secas se kako su bili drzali kameru ispod kopova pod suncobranom koji je bio i kisobran ako zatreba. Ovu smo utakmicu dobili a onu u martu smo pukli kada nas je doslo najvise ikada, iz Beograda specijal vozom tacno 2006 navijaca. Moj drugar je voleo da broji i navijace koji su nama dolazili a uvek i koliko nas ide. Bas sam bio u diskusiji sa jednim starim Torcidasem koji je bio tada u Zagrebu i uspeli smo da odgonetnemo sta je u stvari bilo u Maksimirskoj sumi koju mi iz Beograda, tih 2006 nismo ni videli osim sa istoka stajanje tj tada je vec bio jug stajanje. Stariji navijaci se secaju da dugo uopste nije bilo ograde izmedju tih delova a ja imam i sacuvane karte gde pise istok stajanje. Elem tada smo prvi put za Zagreb krenuli jutarnjim vozom koji je ionako bio neka vanredna sema, bilo nas je bas brutalno mnogo i nakon vec opisanog prethodnog gostovanja BBB kod nas kada smo ih podcenili a oni nas ispostovali sa mozda i najboljim gostovanjem ikada po svemu prikazanom. Mi smo ih ovog puta ispostovali maximalno i to je najvece gostovanje neke grupe u EXYU na PRVENSTVENIM utakmicama da odmah ne skoce ovi sto su isli na finale Kupa jer je ovo nesto drugo.
Slabo smo se poradovali bili dolasku na Kolodvor Zagreb jer su nam na sred pruge ispod Borongaja i stadiona stali i docekalo nas je puuun k pandura pa su nas odatle sproveli pravo na jug a mocno je zvucalo kada smo digli ruke i skandiralo se ono Partizane, eeee-Napred -napred Partizan! I tako smo zavrsili na tribini i nismo ni prisli Maksimiru. E sada respektabilna ekipica iz Torcide tvrdi da je dobila Grobare u parkicu a spominju broj oko 300 ljudi.
Ako mozes ti mi napisi vasu verziju toga a izgleda da su to bili Grobari vecinom iz Bosne i Hrvatske jer su ovi likovi oko Bg verovatno stigli sa nama iz Beograda direktno.
Likovi koji nisu iz price da izmisljaju pricaju da su razbili Grobare a nas odveli pravo na stadion pa su nas i posle utakmice prevezli ka nazad tako da je to osim onog na stadionu malo gadjanja i lomljenja inventara stadiona, ja sam se pitao ko je tu lud ali smo odgonetnuli na kraju.
Sto se tice basketa izgleda da se nismo dobro razumeli, ja sam nekako pogresno skapirao da se ovde tvrdi da BBB nikada nisu bili na basketu a ono sto sam ja gledao je bilo negde 1987-1988 i samo na par tekmi i to je to. Iskreno, to su bila fantasticna izdanja i vizuelno a dobro je i grmelo!

Vrh

PostPostano: 10 lip 2010, 03:02 

Evo i jedna fotkica sa utakmice Kupa 22.11.1989.
slika

Vrh

PostPostano: 10 lip 2010, 04:57 

Evo ti jos fotke cigana u Rijeci tada kada ste se peglali na stanici i na kraju cu ti pastati ono sto su cigani na to dodali, cirilica jer branitelji srBstva kako ih mi zovemo ne koriste latinicno pismo.
slika
slika
slika
Opis
Постављам ексклузивне слике са нашег путовања у Ријеку 1989-90 где су се Бојси мало осмелили да нас као сачекају па онда шта би,пуче тамбура.Они који су били бржи од ветра нису добили али су барем лепо шпринтали по околним улицама свога града а ови што су ухићени на колодвору,прођоше како прођоше .
caporegime
da li mozes da prosledis neke fotke Petku da se priseti nekadasnjih 'druzenja', sada smo svi matori ali tada smo bili mladi?

Vrh

PostPostano: 10 lip 2010, 05:35 

Spominjali ste i rukomet Partizan-Zagreb, evo vam fotka odslikana sa nase strane ako do sada niste imali priliku da vidite
slika

Vrh

PostPostano: 10 lip 2010, 08:27 

unchained je napisao/la:
caporegime
promasio si gore na klipu Grobara u Zagrebu, ovo sto si stavio je kup a imas i tacan datum 22.11.1989.
To je inace zandarski snimak a secas se kako su bili drzali kameru ispod kopova pod suncobranom koji je bio i kisobran ako zatreba. Ovu smo utakmicu dobili a onu u martu smo pukli kada nas je doslo najvise ikada, iz Beograda specijal vozom tacno 2006 navijaca. Moj drugar je voleo da broji i navijace koji su nama dolazili a uvek i koliko nas ide. Bas sam bio u diskusiji sa jednim starim Torcidasem koji je bio tada u Zagrebu i uspeli smo da odgonetnemo sta je u stvari bilo u Maksimirskoj sumi koju mi iz Beograda, tih 2006 nismo ni videli osim sa istoka stajanje tj tada je vec bio jug stajanje. Stariji navijaci se secaju da dugo uopste nije bilo ograde izmedju tih delova a ja imam i sacuvane karte gde pise istok stajanje. Elem tada smo prvi put za Zagreb krenuli jutarnjim vozom koji je ionako bio neka vanredna sema, bilo nas je bas brutalno mnogo i nakon vec opisanog prethodnog gostovanja BBB kod nas kada smo ih podcenili a oni nas ispostovali sa mozda i najboljim gostovanjem ikada po svemu prikazanom. Mi smo ih ovog puta ispostovali maximalno i to je najvece gostovanje neke grupe u EXYU na PRVENSTVENIM utakmicama da odmah ne skoce ovi sto su isli na finale Kupa jer je ovo nesto drugo.
Slabo smo se poradovali bili dolasku na Kolodvor Zagreb jer su nam na sred pruge ispod Borongaja i stadiona stali i docekalo nas je puuun k pandura pa su nas odatle sproveli pravo na jug a mocno je zvucalo kada smo digli ruke i skandiralo se ono Partizane, eeee-Napred -napred Partizan! I tako smo zavrsili na tribini i nismo ni prisli Maksimiru. E sada respektabilna ekipica iz Torcide tvrdi da je dobila Grobare u parkicu a spominju broj oko 300 ljudi.
Ako mozes ti mi napisi vasu verziju toga a izgleda da su to bili Grobari vecinom iz Bosne i Hrvatske jer su ovi likovi oko Bg verovatno stigli sa nama iz Beograda direktno.
Likovi koji nisu iz price da izmisljaju pricaju da su razbili Grobare a nas odveli pravo na stadion pa su nas i posle utakmice prevezli ka nazad tako da je to osim onog na stadionu malo gadjanja i lomljenja inventara stadiona, ja sam se pitao ko je tu lud ali smo odgonetnuli na kraju.
Sto se tice basketa izgleda da se nismo dobro razumeli, ja sam nekako pogresno skapirao da se ovde tvrdi da BBB nikada nisu bili na basketu a ono sto sam ja gledao je bilo negde 1987-1988 i samo na par tekmi i to je to. Iskreno, to su bila fantasticna izdanja i vizuelno a dobro je i grmelo!

u poravu si za klip.
prilično brzo sam tražio klipove pa mi se u brzini potkrala greška.
malo mi se činilo nelogičnim da netko postavi 10 minutni klip za gostovanje koje ni blizu nije bilo onako zanimljivo kao ovo koje si sad opisao.
a kad smo kod šore u maksimirskoj šumi stvar je vrlo jasna.
procjene koliko je bilo partizanovaca, koje ćemo za ovu priliku paušalno nazvati grobari, jer nije svaki partizanovovac grobar išle su od 150, preko 300 a bilo je i onih čija je mašta radila do neba.
uglavnomn nitko od aktera ne poriče da se tu radilo o kojekakvim "grobarima" iz "brčkog", "laktaša", "gline", "rijeke", "sombora", "pizde materine" (nadam se da kužiš smisao nabrajanja ovih imena i navodnika)
njih je murja hvatala što po željezničkom kolodvoru, što po autobusnom...sa svih prijevoznih sredstava u koju ne spada vlak s kojim je glavna grupa iz beograda došla.
moguće da je tu bilo i koja ekipa iz beograda koje nije koristila centralni vlak.
uglavnom, potajice ulet sa strane i juriš.
sve je trajalo jako kratko i bolno za "grobare" jer iskreno rečeno, ne moš očekivati od perifernih (u smislu navijačkog značaja) ekipa neku vrijednost.
i to je to.
nitko ne tvrdi da su to bili grobari u smislu prva ekipa , nego upravo nabrojani, navijači sa strane plus pokoji zalutali beograđanin.
samo bilo ih je ipak dosta, više nego napadača a nisu pokazali ništa (iako je opće poznato bolje 10 pravih nego 50 jazavaca pa i ne zamjeram)
s druge strane, jebiga, šta je na stolu, ponuđeno je.
sumnjam da bi i vi svjesno odlučili propustiti priliku da se sve ovo izdogađalo u beogradu samo sa suprotnim akterima.
tada nisam bio na utakmici.
ali vidiš, na ovoj što je na klipu sam bio.
murja mi uzela transparent na ulazu.

Vrh

PostPostano: 10 lip 2010, 08:35 

unchained je napisao/la:
Evo ti jos fotke cigana u Rijeci tada kada ste se peglali na stanici i na kraju cu ti pastati ono sto su cigani na to dodali, cirilica jer branitelji srBstva kako ih mi zovemo ne koriste latinicno pismo.
slika
slika
slika
Opis
Постављам ексклузивне слике са нашег путовања у Ријеку 1989-90 где су се Бојси мало осмелили да нас као сачекају па онда шта би,пуче тамбура.Они који су били бржи од ветра нису добили али су барем лепо шпринтали по околним улицама свога града а ови што су ухићени на колодвору,прођоше како прођоше .
caporegime
da li mozes da prosledis neke fotke Petku da se priseti nekadasnjih 'druzenja', sada smo svi matori ali tada smo bili mladi?

viš ti cigana.
pričaju samo jednu verziju priče.
lako ti je kad cijeli vlak izleti na desetak ljudi.
iako ne zamjeriti je i onim ciganima što malo ranije dobili po glavi jer ipak i oni su bili iznenađeni.
slična stvar se dogodila nama 96' u maksimiru s tovarima ali završilo je na najfascinantniji način koji sam ja doživio u navijačkom svijetu.
zapravo završilo je gotovo slično kao kad je šuca(jel to bio na kraju šuca ?) pred burekanom održao monolog i vratio ljude u vlak.
evo ovaj tren sam išao zvati petka ali očito je promijenio broj.
nema veze, bili smo susjedi. ja kad idem do stare uvijek naletim na njega pa ću mu napomenuti.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2010, 08:38 

kako sam ja te godine tek završavao osnovnu školu ne mogu ti iz vlastitog iskustva pričati o događajima prije utakmice
jer je moj doprinos toga dana bio bacanje kamenja na murju za vrijeme kuršlusa.
bio sam i na terenu i poslije pod jugom pa se dobro sjećam nekih detalja.
o nekim zbivanjima prije tekme ću se ipak više morati raspitati kod malo pouzdanijih jer se te priče mogu rastegnuti na najfantastičnija viđenja od jedne strane na drugu.
istina je da su neki naši pobjegli u jednoj šori pred ciganima ali treba reći i to da se radilo o dečkim od 16-18 godina (neki su još aktivni-thomas bauer npr, tada 18 god i slični ), koji su se precijenili pa napali malo zajebaniju ekipu cigana.
vidiš, sad kad pričaš neke stvari nisi ni svjestan koliko smo bili blizu.
dobro se sjećam detalja ispred sjevara.
koči auto na maksimirskoj, iz auta izlazi lik i baca punu vreću s ceste na tribinu.baklje.
sjećam se da je jedna ispala i jedan lik je pokušava pokupiti s poda ali drot ga uspijeva uloviti, hapse ga a poslije se drot šetkao s bakljom u ruci.
inače, izgorjeli auto nije bio bg nego sk (skoplje)
probili smo vrata ograde od juga koristeći neku prikolicu koja je bila parkirana na parkingu ispred ograde od južne strane kao ovna.
kad smo se probili pred jug, imamo šta vidjeti.
kordon vojne policije jna s psima osigurava južnu tribinu s ciganima.
tu smo stali jer nam nije bilo svejedno ići na jna.sreća za murju jer su se uspjeli konsolidirati pa nas potinuli stotinjak metara nazad.
tu je palo dobro međusobno kamenjarenje, a bilo mi je užasno smiješno gledati pedesetak drotova kako se nabacuje kamenjem ko da su protivnička ekipa. :zubati :zubati .

Vrh

PostPostano: 12 lip 2010, 03:26 

Gostovanje BBB protiv cigana 1989. vidi se i nas kop a bilo nas je bas dosta. Pojavili su se i snimci vaseg dolaska na youtube pa ako nekog ne mrzi neka stavi
slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 660 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 27 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: