HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 sij 2025, 02:26.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 660 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene
PostPostano: 01 lis 2010, 09:51 

zaba1111 je napisao/la:
Inkvizitor je napisao/la:
BBB su imali falingu jer su zadnji osnovani. Kao zadnja organizirana navijačka skupina. To ne znači da prije nije bilo navijačkog đira ali 1986..to je malo kasno. Dok su se organizirali nestalo Juge. Za to vrijeme su se trudili stvoriti respect, najviše u tučama. Dobijali su i davali, to je tako u navijačkom svijetu.

Što je bilo do 86.? Zar ništa organizirano nije bilo? Je li bilo masovnih gostovanja? Kako je uopće moguće da klub s toliko navijača nije imao nikakvu navijačku organizaciju?

bilo je svega i prije ali na puno nižoj organizacijskoj i kohezijskoj razini.
prije su navijače činile skupine iz pojedinih kvartova koje bi ište same za sebe.tek nakon 86, počinje se stvarati neko jezgro koje čine ljudi sa svih strana i koji svoju ekipu za utakmice polako nalaze, ne više strogo po kvartu, nego među ljudima sa raznih strana.
zbog toga je ta godina prijelomna iako su ljudi koji su od tada tu igrali najveću ulogu postojali i ranije.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 12:43 

E jebem ti novine i "dizanje" tenzija...

http://www.index.hr/sport/clanak/sprije ... 15459.aspx

Najgore je sto o navijanju pisu novinari koji veze nemaju o istom.. Dosli bi, glupi novinaru, pod pratnjom helikoptera i transportera kao i Cigani u Zapresic, bili bi dobri i mirni i tako se vratili odakle su dosli.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 12:47 

Tulkas je napisao/la:

Najgore je sto o navijanju pisu novinari koji veze nemaju o istom.. Dosli bi, glupi novinaru, pod pratnjom helikoptera i transportera kao i Cigani u Zapresic, bili bi dobri i mirni i tako se vratili odakle su dosli.

ma tko bi došao, kad bi to hrvatska policija za utakmicu s Grcima pustila 1000 ljudi sa srpskom putovnicom? ni u snu, a 1000 Grobara se ne može skupiti na gostovanju i kad im Partizan igra, a kamoli neki Paok.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 12:51 

Tulkas je napisao/la:

ma ne bi ni došli.
priča mi jedan znanac na tribini u sofiji, kak osu autom ušli u bugasku taman kad i bus grobara koje došao s namjerom da maju laju za nama.
osim pokazivanja prsta preko vrata i i sličnih gesta ništa se nije dogodilo.
baš ništa.
poslije su pričali po kuriru kako su "odvalili" jednu grupu hrvata koja ije imala šanse protiv srpskih momaka :smijeh :smijeh
naknadnim raspitivanjem ustanovili smo da nitko registirao ijedan napad.
tipični srpski pozeri, šta ti je.
sjećam ih se iz dubrave 05'
još 5 minuta nakon kamenovanja su čučali u autobusima skupljeni ko pilići oko kokoške s jaknama prebačenima preko glave da se zaštite stakla.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 12:58 

caporegime je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:

ma ne bi ni došli.
priča mi jedan znanac na tribini u sofiji, kak osu autom ušli u bugasku taman kad i bus grobara koje došao s namjerom da maju laju za nama.
baš ništa.
poslije su pričali po kuriru kako su "odvalili" jednu grupu hrvata koja ije imala šanse protiv srpskih momaka :smijeh :smijeh
još 5 minuta nakon kamenovanja su čučali u autobusima skupljeni ko pilići oko kokoške s jaknama prebačenima preko glave da se zaštite stakla.

napad je išao iz mog kvarta, iz zgrade prostitutke. ona ima nekoliko prolaza, tako da ih do zadnjeg trenutka policija nije ni vidjela kad su izašli i zasuli ih bakljama i zamalo molotovljev koktel ubacili u raspali ZET-ov bus. to su uglavnom bili klinci od 16-17 godina i Janjoši. :zubati

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 13:22 

Svakom je jasno da nema sanse da bi dosli, al velim i ako bi..
Ostaje prica o njima kao velikim lajavcima i lazovima a znam ih vrlo dobro.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 13:37 

dudu je napisao/la:
ma ne bi ni došli.
baš ništa.

napad je išao iz mog kvarta, iz zgrade prostitutke. ona ima nekoliko prolaza, tako da ih do zadnjeg trenutka policija nije ni vidjela kad su izašli i zasuli ih bakljama i zamalo molotovljev koktel ubacili u raspali ZET-ov bus. to su uglavnom bili klinci od 16-17 godina i Janjoši. :zubati

dudu......malo griješiš.
nažalost došlo je samo pola ekipe koja se spremala za doček, negdje na mjestu pogodno da bi se moglo doći do dvije potencijalne trase.
neki su tek dolazili i u dolasku se mimoilazili s ekipom koja je bježala buduću su grobari imali policijsko osiguranje koje je bilo brojenije od njih samih.
misli da je murje tada izletilo više nego što je bilo napadača.
jedino grobari nisu izletili.
oni poslovično nikad ne izletavaju kad ih se napada.
ni u zagrebu...ni u mostaru.....
a svugdje pričaju da je obezbeđenje zapravu tu radi njih...da ne rasture grad. :001_huh :mellow :001_smile :zubati :sega =))

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 13:48 

dudu je napisao/la:

dudu......malo griješiš.
nažalost došlo je samo pola ekipe koja se spremala za doček, negdje na mjestu pogodno da bi se moglo doći do dvije potencijalne trase.
neki su tek dolazili i u dolasku se mimoilazili s ekipom koja je bježala buduću su grobari imali policijsko osiguranje koje je bilo brojenije od njih samih.
a svugdje pričaju da je obezbeđenje zapravu tu radi njih...da ne rasture grad. :001_huh :mellow :001_smile :zubati :sega =))

znam dvojicu klinaca iz moje zgrade koji su sudjelovali u napadu, to je doslovno 200 metara od mene, praktički na vrhu moje ulice. bilo je dosta ljudi, sjećam se da su se taj dan grupice rasporedile po čitavom gradu, ali nevjerojatno je to da ih je policija provela ravno kroz Dubravu i Sesvete. =)) mogli su ih dovest preko autoputa, pa Čulinečkom do Branimirove i onda na Aveniju Gojka Šuška, tu im se nitko ne bi mogao ni približiti s obzirom da je vrlo slabo naseljeno i uglavnom na čistini, a oni njih po glavnoj ulici. eh da se to na vrijeme znalo, sumnjam da bi oni prošli Aveniju Dubrave živi.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 13:50 

Nikad mi nije leglo to kamenovanje, to su dičija posla. Samo fajt na šake priznajem, dobro i ostali ekstremiteti tijela i nekako..nikakve paliceletve teleskopi, nunčake, bokseri kurci palci..

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 13:52 

Inkvizitor je napisao/la:
Nikad mi nije leglo to kamenovanje, to su dičija posla. Samo fajt na šake priznajem, dobro i ostali ekstremiteti tijela i nekako..nikakve paliceletve teleskopi, nunčake, bokseri kurci palci..

misliš na livadare? ma nema toga više, a kad su Srbi u pitanju, udri s čim stigneš. :smajl006

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 14:30 

dudu je napisao/la:

dudu......malo griješiš.

znam dvojicu klinaca iz moje zgrade koji su sudjelovali u napadu, to je doslovno 200 metara od mene, praktički na vrhu moje ulice. bilo je dosta ljudi, sjećam se da su se taj dan grupice rasporedile po čitavom gradu, ali nevjerojatno je to da ih je policija provela ravno kroz Dubravu i Sesvete. =)) mogli su ih dovest preko autoputa, pa Čulinečkom do Branimirove i onda na Aveniju Gojka Šuška, tu im se nitko ne bi mogao ni približiti s obzirom da je vrlo slabo naseljeno i uglavnom na čistini, a oni njih po glavnoj ulici. eh da se to na vrijeme znalo, sumnjam da bi oni prošli Aveniju Dubrave živi.

i ja se sjećam :wink

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 17:52 

ali bilo je ekipe svugdje po gradu rasporedjene,doslovno..ja sam dobio poruku da su stigli na stanicu prije zagreba,kad je bilo nemoguce za vecinu stici do dubrave..

navodno, pricao decko koji ima poznanika u mup-u,da kad je nas interventni kazao grobarima kako im ne mogu garantirati sigurnost i dali zele dalje nastaviti put, svega nekoliko ih je diglo ruke..

sad,moze biti rekla-kazala i mirise na takvu pricu,al opet kad se sjetim koja bolest od ekipe je bila tada na ulicama..
opet kod danasnjeg four points-*a,kad su svi misliloi da su njihovi busevi dolsli, krenuo je stampedo..unatoc policije koje je bilo gro..e tu je bila jako dobra ekipa :klanjam ..

i naravno scena iz dvorane kad je cegi digao tri prsta :zubati ...i ulet sa zapada legende nase..kasnije rekao da ga iziritirala tri prsta :herceg_bosna ..
nadam se da se skrasio i da je sve ok sa njim :palacgore1

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 19:10 

patriot je napisao/la:
ali bilo je ekipe svugdje po gradu rasporedjene,doslovno..ja sam dobio poruku da su stigli na stanicu prije zagreba,kad je bilo nemoguce za vecinu stici do dubrave..

navodno, pricao decko koji ima poznanika u mup-u,da kad je nas interventni kazao grobarima kako im ne mogu garantirati sigurnost i dali zele dalje nastaviti put, svega nekoliko ih je diglo ruke..

sad,moze biti rekla-kazala i mirise na takvu pricu,al opet kad se sjetim koja bolest od ekipe je bila tada na ulicama..
opet kod danasnjeg four points-*a,kad su svi misliloi da su njihovi busevi dolsli, krenuo je stampedo..unatoc policije koje je bilo gro..e tu je bila jako dobra ekipa :klanjam ..

i naravno scena iz dvorane kad je cegi digao tri prsta :zubati ...i ulet sa zapada legende nase..kasnije rekao da ga iziritirala tri prsta :herceg_bosna ..
nadam se da se skrasio i da je sve ok sa njim :palacgore1

par naših, koje sigurno znaš, da im ne spominjem imena su cijelo vrijeme bili s grobarima u vlaku.
uredno ušli u tovarniku i cijelo vrijeme se prešetavali i javljali u zagreb na kojoj je vlak stanici.
jedan od tih je toliko poznat i toliko puta slikavan da valjda nema navijača u bivšoj jugi koji ga ne bi mogao prepoznati.
ko mi npr. pecu pankera ili ćumeta ili žareta.
na kraju ih je murja proaktala i sl. brodu i skinula s vlaka.
a grobari......ništa. vrlo mirni.

A naša legenda uredno taksira po španjolskoj....
oženio se pred par godina.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2010, 20:07 

Da zavrsimo ovu pricu o Groblju.. Mislim da su im Grci spasili zivote i to je to..mogu ih ljubit u dupe iz zahvalnosti

Vrh

PostPostano: 20 lis 2010, 11:27 

Citat:
Nije mi jasno da neko može ganjat studente po gradu, ja znan neke koji su dinamovci, pa šta bih sad tribalo ganjat ih po gradu, i to odrađivanje i sl. to su gluposti maljoljetnika ili nažalost starijih kojima IQ ne dozvoljava nešto više u životu.....

studente kao obične ljude ili studente kao navijače koji igrom prilika žive u drugom gradu?
ovi prvi, istina, znaju nastradati ali za prave navijače, fajtere, oni ne predstavljaju nikakav cilj. takvi sudenti uglavnom nastardaju, kad nastradaju, od vikend navijača isfrustriranih ljudi. onih koji razbijaju tramvaje, pišaju u govornice i krevelje se nakinđureni navijačkim obilježjima. vrsta ljudi izrazito nepoštovana od strane pravih navijača fajtera.
takvi često ne znaju hijerarhiju na tribini, seru, izvode svoje kerefeke i vjeruj mi vrlo često su se na sjeveru znale događati šore gdje bi takvi dobijali batine od strane navijača fajtera.
priča o studentima je uvijek dobra isprika za one koji dobiju po glavi zbog vlastitog neopreza i opuštanja.

Citat:
Ne znam koliko si aktivan u stvarnom zivotu a koliko u internetskom, ali ako si imalo aktivan vrlo dobro znas sta predstavlja Torcida u gradu, di je se moze vidit, kad je se moze vidit i koji od vasih su je u zadnjih 20 godina puta vidili, a i ko im je nakon toga sašio glave. Hajducki pozdrav iz Zagreba

ništa.
nigdje.
samo na derbiju u masi na navijačkoj tribini (suprotnoj)
ja. više puta, glava uvijek ostala cijela kad je torcida bila u igri.

a ti mangupe ako ciljaš na onaj događaj na gornjem gradu otprije kojih par godina, slučajni susret, bez utakmice, u omjeru 2:1 za vaše pa ni tu niste odradili posao kako treba....mnogo se ljudi otada provezlo gepekom, a bilo je i onih koji su potpise u indeks skupljali šaljući druge na faks, koji su izbjegavali i menze i predavanja.....
ili misliš na črnomerec, diverzija kontra dva debila sa šalovima koji sa boysima imaju veze ko modni mačak sa skinheads pokretnom.....
pa ratni i predratni skojevci nisu bili toliko tajnoviti i skriveni kao vi.
šuti i poklopi se.

Vrh

PostPostano: 20 lis 2010, 11:38 

Ni jedan susret nije slucajan, samo si ti slucajan u cijeloj ovoj prici. Ne vrijedjaj momke koji vode borbu po ulicama, svoje ni nase, a ti ustašo prikupljas informacije i glumis ludilo po internetu majmune. Jedino mi zao kak nisam odma shvatio da je to legendarni thomas bauer. zbogom

Vrh

PostPostano: 20 lis 2010, 12:55 

Svak po tipkovnicu u ruku i OSVETA za gornji grad! DRZI CRTU

Vrh

PostPostano: 20 lis 2010, 13:56 

ZA: caporegime

Malo sam proletil ovim forumom pa me zanima...
1.po pitanju indijanca i one Pule.... sjećam ga se ujutro na dan tekme u Rijeci po izlasku s vlaka,nemrem se zaklet al mislim i u Puli..cugali,nas bacili iz busa lokalca,on mrtav se provuko,kroz maglu se sjećam da smo se opet sreli i do zg skupa,a vratili se
s tog gostovanja u utorak il srijedu....piso o tom na bbb forumu. bio sa M... sa Savice samnom
2.vidim da spominješ neke događaje u kojima smo sudeći po svemu skupa sudjelovali,kao i ona teza (istinita) o petrinjcima i ostalih 40ak,50ak...očito je da se dobro znamo sad,ko je konkretno.... imaš privat
Petrinjci,M sa savice,K.... iz Španskog,plus nas 20.30.... ekipa standard na gostovanjima plus zgb mališani,B,J,C sa Črnomerca,stari madnessi iz Stenjevca,goričani,itd,itd...sve od 18 do 22,3 g
sve ostalo stoji kaj si napiso i mi kao akteri i svjedoci toga svega

Vrh

PostPostano: 20 lis 2010, 14:37 

exX je napisao/la:

1.po pitanju indijanca i one Pule.... sjećam ga se ujutro na dan tekme u Rijeci po izlasku s vlaka,nemrem se zaklet al mislim i u Puli..cugali,nas bacili iz busa lokalca,on mrtav se provuko,kroz maglu se sjećam da smo se opet sreli i do zg skupa,a vratili se
s tog gostovanja u utorak il srijedu....piso o tom na bbb forumu. bio sa M... sa Savice samnom
2.vidim da spominješ neke događaje u kojima smo sudeći po svemu skupa sudjelovali,kao i ona teza (istinita) o petrinjcima i ostalih 40ak,50ak...očito je da se dobro znamo sad,ko je konkretno.... imaš privat
Petrinjci,M sa savice,K.... iz Španskog,plus nas 20.30.... ekipa standard na gostovanjima plus zgb mališani,B,J,C sa Črnomerca,stari madnessi iz Stenjevca,goričani,itd,itd...sve od 18 do 22,3 g

:zivili :zivili
osijek 2005. nas tri auta......11,12 ljudi, pred kohortu kod tribine, cijela ulica na nas.....održali crtu

Vrh

PostPostano: 20 lis 2010, 17:44 

exX je napisao/la:

:zivili :zivili
osijek 2005. nas tri auta......11,12 ljudi, pred kohortu kod tribine, cijela ulica na nas.....održali crtu

je,taj sam...točnije 18 nas je bilo al 6 pijanih paradera ostalo sa strane,i moj kum koji je jedini popil šljivu i to pred našom tribinom,nakon svega....al je crno bilo nebo kad one flaše poletile,isusa ti......al održali se

Vrh

PostPostano: 20 lis 2010, 20:46 

Ocigledne provokacije..da ne pricam za gornji grad..
masu puta se kruzilo zagrebom sa zg regama i otimalo transparente napadom na pojedince..kasnije ide runde plakanja kad se proba kazati kako nije u recu imati takve diverzantske akcije u gradu di zivis..
gepek nije u redu nikako i nije mu mjesto na netu..

Vrh

PostPostano: 20 lis 2010, 20:54 

patriot je napisao/la:
Ocigledne provokacije..da ne pricam za gornji grad..
masu puta se kruzilo zagrebom sa zg regama i otimalo transparente napadom na pojedince..kasnije ide runde plakanja kad se proba kazati kako nije u recu imati takve diverzantske akcije u gradu di zivis..
gepek nije u redu nikako i nije mu mjesto na netu..

jedino tako ste i znali uzimat transparente, i unatoc tim jajarskim napadima i dalje ste popušili debelo više transparenata, ma kako se nebi smijo kad je Žan prije par dana izjavio da bi "rađe umra nego nesto torcidino ostavi drugima" a evo danas popušiše bubnjeve...

Vrh

PostPostano: 20 lis 2010, 20:59 

??
decko,ja nisam tovar..
i znam dobro kako nam uzeta dubrava,ljubljana,zabok itd..kao i split kako skinut sa gornje ograde..zato i naveo isto..mislim,svaka cast na diverzantskoj akciji,al akcija povlaci i reakciju..poslije koje boysi znaju dobiti epitete picketina koji love neduzne studente..

Z. je ime stekao jos u jugi..vjeruj,opravdano

Vrh

PostPostano: 20 lis 2010, 21:04 

patriot je napisao/la:
??
decko,ja nisam tovar..
i znam dobro kako nam uzeta dubrava,ljubljana,zabok itd..kao i split kako skinut sa gornje ograde..zato i naveo isto..mislim,svaka cast na diverzantskoj akciji,al akcija povlaci i reakciju..poslije koje boysi znaju dobiti epitete picketina koji love neduzne studente..

Z. je ime stekao jos u jugi..vjeruj,opravdano

Ma ne, nisam ja rekao ništa loše kontra njega, znam da je legenda i veliko ime, samo sam malo ismijava totema koji ne napiso da ce oni razgulit ruse..., izvini mislio sam da si torcidaš...iskreno nemogu se sitit nijednog transparenta koji su oni osvojili u tuči :neznam

Vrh

PostPostano: 20 lis 2010, 21:05 

pinco je napisao/la:
TG-B.B.B je napisao/la:

Jebali su vas rusi danas, pretukli torcidaše od kojih 6 teže ozljeđenih i ukrali vam bubnjeve :sega , zato tišina, oduvijek ste bili najjaći na internetu :biceovodobro

Aha, u gradu od miljon stanovnika imate od 1000 do 2000 navijača na utakmicama, eto internet navijaća... :sega
Ispada da Dinamo i nije najpopularniji klub Zagrebu, :zubati
Mislin da je ta agresija i nasilje dovelo do toga, pa bi se tribali zapitat koga se to "odradilo" , nemogu virovat da uopće postoji tako nešto organizirano, bilo bi bolje da idete na tribine, veselite se, pivate i navijate za svoj klub, onda van nebi smetali ni tuđi navijaći, sav bis moš izbacit iz sebe davajući 90 minuti podršku svojoj ekipi, naravno ako opće prićamo o balunu......

jbga trenutno dragovoljac i zagreb bolje kotiraju

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 660 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: