|
|
Stranica: 16/27.
|
[ 660 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 20 stu 2010, 20:18 |
|
|
unchained je napisao/la: Jedno pitanje za sve BBB, da li mozete da proverite da li je Z. 1987me na stanici u Zagrebu uvece posle utakmice na kraju ogrnuo veliku zastavu SR Hrvatske i okrenuo se od nas. Proslo 23 godine a malo mesam tih par svetlokosih dugokosih BBB? Mi smo bili kod one lokomotive a okruzeni Mupovcima koji su u stvari bili Supovci tada. Tu ti i bez provjere mogu reć da to nije bio Z. iz jednostavnog razloga jer nije to jednostavno bio njegov stil,njegova priča o navijaštvu bila je jednostavno drugačija. To je netko drugi odradil,možda i saznam ko ak se itko sječa tog detalja,al garantiram da Z.nije bio sigurno.
|
|
Vrh |
|
|
ključ u bravu!
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 20 stu 2010, 22:52 |
|
|
exX je napisao/la: ŠIBENIK,rujan 1992 Šibenik - Dinamo 1:2
Zapravo prvo masovnije gostovanje na jug zemlje nakon početka rata.Buseve je organiziral Neno koko se sjećam,a išla su 4 busa.Polazak je bil u 2 ujutro.Vrijeme do polaska kratili smo u Lapu,tj Lapidariju,i oko jedinice lagano prema busevima...Nas par bilo je u busu kojeg su uglavno popunili ljudi iz ZG 80, a tom prilikom nakon povratka iz zatočeništva u S.Mitrovici po prvi put je i D.Z. putoval na tekmu.Cuge i ostalih stimulansa ko u priči,tak da je vrijeme letilo.Putovalo se prek G.Kotara,pa na Senj,pa trajekt za Pag ( Maslenica je tad,tj novigradsko more i R.Kotari bilo okupirano) tak da je put trajal oooohoho.Stajanka u Vili Velebita i pravac trajekt na kojem izbija i prva pizdarija jer je neko bacil u more nekakve ključeve od trajekta.Nekak se u cik zore ipak krenulo dalje i onda legendarna piš pauza u Pagu koja se odužiiiiiiiiiiiiiiilaaaaaaaaaaaaa.Naravno,prvo se ekipa raspršila po birtijama,pa taman kad bi ih se skupilo neki su izveli desant na čamce i ostala plovila u lučici,naravno da nije moglo proč bez štete...pa su nas opkolili mještani i murja,pa natezanje...i naravno,opet ekipa rasuta po bircevima pa ih skupi taman kad se murja smiri.pa opetr murja pizdi,i tak u krug...Na sve to ludi C.iz Stenjevca ( taman došel s terena u Bosni na odmor) zavezal crni povez oko oćiju,upalil bus i kreće...ma kaos...Vozači skaču,ljudi ga preklinju,ovaj umireeeee od smjeha i zadovoljstva.ma trajalo pun k dok nismo krenuli.slijedeće stajanje na paškom mostu i naravno,mrtva ekipa skače sa konstrukcije mosta u more...Stariji skaču,smiruju,kume da neskaču jer tak pijani poginut će neko,ali...zbogom pameti.Napokon,oko podne dolazimo u Šibenik i pravac riva.Onak mrtvi ljudi su se samo nadotakali i žderali,naravno,većinom na ler,a bilo je i kupača u rivi.Šibenčani koji su bili u kafićima pokupili su se kućama jer ovo je stvarno blo totalno mrtvo,razulareno,raspušteno...kad se dobro popilo a bližila se tekma,PAZI SAD!!!!!,od murje se zahtjevalo da po nas dođe bus da nebi pješaćili do stadiona.Iako su se isprva nasmijali,bome nakon našeg neodstupanja najozbiljnije su nas shvatili... Na tekmi,fina bakljada s naše strane i provokacije i kamenice od lokalne Torcide,al nikakvih sranja.U povratku preumorni za išta pa smo i puno brže stigi u Zg Ono što je još bilo zanimljivo za to gostovanje da bude totalno nadrealno kad ga se sjetim danas, to je upozorenje od Paraginih ljudi na Glavnom da nam se dolje sprema jebeni doček. Nakon toga se ekipa rastrčala okolo i vraćali su se , netko sa letvom, netko sa dijelovima štangi, pa sve skupa trpaj u bukse od busa.Kad se došlo u Šibenik, pomalo smo glupo izgledali tako naoružano jer je većina ljudi bila i više nego gostoljubiva.
|
|
Vrh |
|
|
unchained
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 20 stu 2010, 23:25 |
|
|
Evo jedna slika na kojoj je Peca panker ili Peca bolesnik kako su ga zvali, ima tu jos puno poznatih faca iz vremena odprilike kada sam i ja krenuo u navijacku pricu, ovo je konkretno 1982ga i cigani u "Zagreb moj kaj se skrivas v megli toj", malo se bolje zagledati i poznate face su tu... Tima i Peca pobedili na fotki Fotka nije nikakva provokacija vec prikaz davno proslih a za nas lepih vremena, iako su cigani u pitanju lepo je sto su bar fotkali pa da se svi prisetimo tih vremena...
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 21 stu 2010, 09:43 |
|
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 21 stu 2010, 22:18 |
|
|
Ključ u bravu: ja se tog detalja fakat nesjećam bemti.... A vidim skuplja se fina grupica zg squad, ,headhunters zg 1991
|
|
Vrh |
|
|
Hz2
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 22 stu 2010, 12:46 |
|
|
patriot je napisao/la: Navijaci novog tipa??!..
Ti si nesto opako zabrijao..ljudi koji idu 20+ godina po utakmicama,dakle bas idu po gostovanjima i imaju ih iz ex yu,ti nazivas navijacima novog tipa?!
Bit ce da si Sirko ili Djine glavom i bradom Postoje ubjedljivi razlozi za razlikovanje tri vrste navijača: a) "stari tip" kojeg predstavljaju odrasli: sjedenje na tribinama, pasivno praćenje utakmice itd. b) "stari dimanični tip'' - tip kojeg mogu predstavljati i mladi i stariji: češće se stoji, aktivno se prati utakmica (moguće je skandiranje, pjevanje, pa i nasilničko ponašanje), ali ponašanje ostaje u neposrednoj vezi sa sportskim događanjem i c) "novi tip" kojeg predstavljaju isključivo mladi: hiperaktivno ponašanje, često je bez ikakve veze sa događajima na terenu, razrađena ikonografija (dominiraju engleski i drugi inostrani simboli), nasilje je dio rituala. Od ova tri tipa navijača, samo "novi tip" organizovano dolazi na fudbalske stadione i organizovano navija. Sa pojavom ovih grupa dolazi do novog načina navijanja i ponašanja na stadionima. Karakteristike novog načina "navijanja: 1.Dosadašnja navijanja na sportskim priredbama su se prven-stveno odnosila na igru i na aktere igre. 2.Nije bilo pirotehničkih sredstava, baklji , petardi i sl. 3.Nije se posebno pripremalo za sportske priredbe. 4.Nije bilo vođa navijača, niti saradnje sa upravama klubova. 5.Publika je prije bila dobno starija. 6.Nove navijačke grupe imaju tačno izabran prostor na stadionu na kojem se okupljaju gradu prije utakmica, odakle organizovano navijaju kako na terenu, tako i van njega. 7. Povećana je netrpeljivost i prestiž između novih navijačkih grupa. 8. Učestalije nasilje nad pojedincima i materijalnim dobrima, kao i nesporazumi sa organima reda 9. Sadašnje organizovane navijačke grupe su iznutra struktuirane tako da imaju: a) "ljude za navijanje" b) "ljude zadužene za pirotehniku" c) ''ljude za tuču i stvaranje nereda". Sve ove karakteristike jasno pokazuju da promijenjen način navijanja, tako da se većina sprema za utakmicu i za svoj nastup na tribinama. @Patriot, no sikiriki.Nazovite vi to kako vam je volja, bitno je da se razumijemo. Uploaded with ImageShack.us
_________________ Biti srcem vezan, u tom leži snaga!?
|
|
Vrh |
|
|
Hz2
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 22 stu 2010, 13:00 |
|
|
unchained je napisao/la: Pozdrav, verovatno si vec primetio da sam grobar ali imam pitanje za tebe, da li si bio na utakmici Sarajevo-Rijeka negde krajem novembra 1988me? Bio je bas veliki sneg a rezultata se ne secam osim da je bilo i gostiju u za to vreme lepom broju a koliko se secam da su bili smesteni na jugu do istoka. Bio sam na toj utakmici, i imao sam kraći kontakt sa pokojnim Antom i nekoliko momaka sa njim.Bili smo zainteresovani za pirotehnička sredstva koja su njima bila dostupnija.Ponašali su se normala u našem gradu pa smo ih tada gledali uslovno rečeno prijateljski. Kao i svi ostali navijači gostujućih klubova, južna tribina im je bila destinacija. Ne tvrdim, ali po mom sjećanju ih nije bilo više od 15-tak pripadnika Armade. P.S. Mislim da smo prva pirotehnička sredstva koristili zahvaljujući upravo pok. Anti.
_________________ Biti srcem vezan, u tom leži snaga!?
|
|
Vrh |
|
|
unchained
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 22 stu 2010, 18:48 |
|
|
Hz2 je napisao/la: unchained je napisao/la: Pozdrav, verovatno si vec primetio da sam grobar ali imam pitanje za tebe, da li si bio na utakmici Sarajevo-Rijeka negde krajem novembra 1988me? Bio je bas veliki sneg a rezultata se ne secam osim da je bilo i gostiju u za to vreme lepom broju a koliko se secam da su bili smesteni na jugu do istoka. Bio sam na toj utakmici, i imao sam kraći kontakt sa pokojnim Antom i nekoliko momaka sa njim.Bili smo zainteresovani za pirotehnička sredstva koja su njima bila dostupnija.Ponašali su se normala u našem gradu pa smo ih tada gledali uslovno rečeno prijateljski. Kao i svi ostali navijači gostujućih klubova, južna tribina im je bila destinacija. Ne tvrdim, ali po mom sjećanju ih nije bilo više od 15-tak pripadnika Armade. P.S. Mislim da smo prva pirotehnička sredstva koristili zahvaljujući upravo pok. Anti. Bio sam ja tada na toj utakmici igrom slucaja, dosao sam bio sam na sever jer sam bio 2 dana tada u Sarajevu a do kraja utakmice sam se zakacio sa onim vasim najmatorijim koji je bio tu. Ako se secas nalozio je klince da me gadjaju nekom vecom balom snega. Infantilno za coveka koji je imao svojih godina. Secam se tipa koji je imao okrenutu fajerku na narandzasto i tamniju i poludugu kosu a on je prvi krenuo za vreme utakmice gore preko onih rubova prema jugu a preko istoka a i jos par likova za njim. Posle je bio mali korteo do Kina Radnik pa sam ja otisao na svoju stranu. Od vasih ekipica Raja sa Anexa dubok respect za 1985tu.. 15-tak je sjajan broj za onu maziju i snegcugu!
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 25 stu 2010, 23:56 |
|
|
ključ u bravu! je napisao/la: exX je napisao/la: ŠIBENIK,rujan 1992 Šibenik - Dinamo 1:2
Zapravo prvo masovnije gostovanje na jug zemlje nakon početka rata.Buseve je organiziral Neno koko se sjećam,a išla su 4 busa.Polazak je bil u 2 ujutro.Vrijeme do polaska kratili smo u Lapu,tj Lapidariju,i oko jedinice lagano prema busevima...Nas par bilo je u busu kojeg su uglavno popunili ljudi iz ZG 80, a tom prilikom nakon povratka iz zatočeništva u S.Mitrovici po prvi put je i D.Z. putoval na tekmu.Cuge i ostalih stimulansa ko u priči,tak da je vrijeme letilo.Putovalo se prek G.Kotara,pa na Senj,pa trajekt za Pag ( Maslenica je tad,tj novigradsko more i R.Kotari bilo okupirano) tak da je put trajal oooohoho.Stajanka u Vili Velebita i pravac trajekt na kojem izbija i prva pizdarija jer je neko bacil u more nekakve ključeve od trajekta.Nekak se u cik zore ipak krenulo dalje i onda legendarna piš pauza u Pagu koja se odužiiiiiiiiiiiiiiilaaaaaaaaaaaaa.Naravno,prvo se ekipa raspršila po birtijama,pa taman kad bi ih se skupilo neki su izveli desant na čamce i ostala plovila u lučici,naravno da nije moglo proč bez štete...pa su nas opkolili mještani i murja,pa natezanje...i naravno,opet ekipa rasuta po bircevima pa ih skupi taman kad se murja smiri.pa opetr murja pizdi,i tak u krug...Na sve to ludi C.iz Stenjevca ( taman došel s terena u Bosni na odmor) zavezal crni povez oko oćiju,upalil bus i kreće...ma kaos...Vozači skaču,ljudi ga preklinju,ovaj umireeeee od smjeha i zadovoljstva.ma trajalo pun k dok nismo krenuli.slijedeće stajanje na paškom mostu i naravno,mrtva ekipa skače sa konstrukcije mosta u more...Stariji skaču,smiruju,kume da neskaču jer tak pijani poginut će neko,ali...zbogom pameti.Napokon,oko podne dolazimo u Šibenik i pravac riva.Onak mrtvi ljudi su se samo nadotakali i žderali,naravno,većinom na ler,a bilo je i kupača u rivi.Šibenčani koji su bili u kafićima pokupili su se kućama jer ovo je stvarno blo totalno mrtvo,razulareno,raspušteno...kad se dobro popilo a bližila se tekma,PAZI SAD!!!!!,od murje se zahtjevalo da po nas dođe bus da nebi pješaćili do stadiona.Iako su se isprva nasmijali,bome nakon našeg neodstupanja najozbiljnije su nas shvatili... Na tekmi,fina bakljada s naše strane i provokacije i kamenice od lokalne Torcide,al nikakvih sranja.U povratku preumorni za išta pa smo i puno brže stigi u Zg Ono što je još bilo zanimljivo za to gostovanje da bude totalno nadrealno kad ga se sjetim danas, to je upozorenje od Paraginih ljudi na Glavnom da nam se dolje sprema jebeni doček. Nakon toga se ekipa rastrčala okolo i vraćali su se , netko sa letvom, netko sa dijelovima štangi, pa sve skupa trpaj u bukse od busa.Kad se došlo u Šibenik, pomalo smo glupo izgledali tako naoružano jer je većina ljudi bila i više nego gostoljubiva. http://lh5.ggpht.com/_7dSifJRFmDo/TOmtB ... naFoto.jpgevo jedna sa tog gostovanja,odmor u Pagu
|
|
Vrh |
|
|
ključ u bravu!
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 29 stu 2010, 01:26 |
|
|
exX je napisao/la: Ključ u bravu: ja se tog detalja fakat nesjećam bemti.... A vidim skuplja se fina grupica zg squad, ,headhunters zg 1991 Ne znam kako se toga ne sjećaš, inače sudbina transa Headhunters je moguća samo Sigećanima. Sumnjam da se to može dogoditi više ikome.
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 29 stu 2010, 17:40 |
|
|
ključ u bravu! je napisao/la: exX je napisao/la: Ključ u bravu: ja se tog detalja fakat nesjećam bemti.... A vidim skuplja se fina grupica zg squad, ,headhunters zg 1991 Ne znam kako se toga ne sjećaš, inače sudbina transa Headhunters je moguća samo Sigećanima. Sumnjam da se to može dogoditi više ikome. Godine jebiga, neki dan me jedan koji nije bio tad nakon tekme ostao u ŠI sjetil na jedan detalj koji sam ja zaboravil a iznimno je važan i kaj je najgore i akt i sredstvo su mojih ruku djelo (ne nije tuča il slićno),al opet nije ni za javno iznošenje,(ja i ekipa super prošli zbog toga i sfinancirali si provod,tek toliko o tome)...eto kak pun k stvari izblijedi,tal i glavni.... Headhunters...hi,hi,sjećam se upita P.M.,policajca koji je tada bio zadužen za navijače kad nam je jednom zgodom uletio,a vi ste ti headhuntersi ha,..mislim da smo neki k sa transpovima kemijali oko stadiona,dal ih postavljali il kaj već
|
|
Vrh |
|
|
North Stand
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 14 sij 2011, 05:24 |
|
|
Šta se događa ovdje, stali mitovi stale priče? Ajmo stara garda, dosta bilo spavanja, udri priču.
|
|
Vrh |
|
|
unchained
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 16 sij 2011, 04:39 |
|
|
Nece da se jave druge grupe, samo BBB i ja pa smo dosadili verovatno. Jos plus su sada i BBB povezani sa stanovitim nindzama... Bio je pisao i tip iz HZ ali je nestao, bili su oni jako dobra grupa pa bi imali sta da napisu ovde.
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 17 sij 2011, 19:26 |
|
|
unchained je napisao/la: Nece da se jave druge grupe, samo BBB i ja pa smo dosadili verovatno. Jos plus su sada i BBB povezani sa stanovitim nindzama... Bio je pisao i tip iz HZ ali je nestao, bili su oni jako dobra grupa pa bi imali sta da napisu ovde. tzv "Ninja squad",bace dimne zavjese pa sa sjevera skaču do centra i napadaju šurikenima i katanama jadne goste i čuvare reda i mira
|
|
Vrh |
|
|
NarsilZG
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 19 sij 2011, 13:01 |
|
|
Pozdrav! Zasto je ovo stalo? Zamolio bih vas starije da nastavite pisati! Exx? iz kojeg ste djela vrapca? GW? Na aleji ? ili kod Oš Grofa Janka Draskovica?
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 19 sij 2011, 15:51 |
|
|
NarsilZG je napisao/la: Pozdrav! Zasto je ovo stalo? Zamolio bih vas starije da nastavite pisati! Exx? iz kojeg ste djela vrapca? GW? Na aleji ? ili kod Oš Grofa Janka Draskovica? evo samo da još pogleda koji mu je oib pa će objaviti sve podatke. i naravno, htio bi ostati anoniman
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 19 sij 2011, 22:45 |
|
|
caporegime je napisao/la: NarsilZG je napisao/la: Pozdrav! Zasto je ovo stalo? Zamolio bih vas starije da nastavite pisati! Exx? iz kojeg ste djela vrapca? GW? Na aleji ? ili kod Oš Grofa Janka Draskovica? evo samo da još pogleda koji mu je oib pa će objaviti sve podatke. i naravno, htio bi ostati anoniman Ma i bračno stanje,i ime roditelja ostavim,nije bed...
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 19 sij 2011, 22:52 |
|
|
Iskreno,nekužim smisao rasprave kad stalno piše nas 3 o gstovanjima i ekipama,ukljući se i splićo,ostali samo čitaju i kao daj još...pa nije to bit foruma,neželim ja nikom prodavat priče pa da ispadne radim se pametan..ak ste navijači imate svoje priče,svoje doživljaje,svoje stavove,poglede,pa ih iznesite... Ja nisam išo na tekme da bi hranio ljude pričama i slično,išao sam zbog kluba,grupe,prijateljstva teško objašnjivog nekom ko nije grzo navijački kruh i zato jer sam htio ić,a ne da bi sraćko po forumima.Svoje stavove imam,kako one nacionalne,tako i one navijačke,poslovne,životne,ljudske i nemam ih namjeru ikome nametat.Ak možemo svi ovdje raspravljat ajmo,al ak je rasprava piskaranje nas triju,četvero,e jbg onda....nevidim se u tome
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 20 sij 2011, 02:04 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
exX je napisao/la: Iskreno,nekužim smisao rasprave kad stalno piše nas 3 o gstovanjima i ekipama,ukljući se i splićo,ostali samo čitaju i kao daj još...pa nije to bit foruma,neželim ja nikom prodavat priče pa da ispadne radim se pametan..ak ste navijači imate svoje priče,svoje doživljaje,svoje stavove,poglede,pa ih iznesite... Ja nisam išo na tekme da bi hranio ljude pričama i slično,išao sam zbog kluba,grupe,prijateljstva teško objašnjivog nekom ko nije grzo navijački kruh i zato jer sam htio ić,a ne da bi sraćko po forumima.Svoje stavove imam,kako one nacionalne,tako i one navijačke,poslovne,životne,ljudske i nemam ih namjeru ikome nametat.Ak možemo svi ovdje raspravljat ajmo,al ak je rasprava piskaranje nas triju,četvero,e jbg onda....nevidim se u tome Pa jebiga, neki uopće nemaju EX-YU iskustva jer su premladi, a neki opet nemaju iskustva koja smatraju posebno zanimljivima za prepričavanje, dok neki možda imaju i jedno i drugo, ali ne žele dijeliti svoja iskustva, ne znam...
|
|
Vrh |
|
|
unchained
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 20 sij 2011, 04:47 |
|
|
Skočiste na dečka, mlad je pa još ne zna da svuda vrebaju udbaši koji bi da nas opet sastave. Mi smo matori pa smo se namazali svim bojama a i pregurali smo preko pola životnog veka. Kako sam živeo i šta sam sve prošao silom prilika i ovo sada mi je čist bonus. Bilo bi lepo da se jave i Sarajlije i da napišu opšte stvari i kakva je kod njih podela grada. Da li je kao kod nas gde većina podavi manjinu pa imate skoro čiste delove grada i potpunu dominaciju jedne ili druge grupe. Bez obzira što je tema EX YU ipak mislim da bi ljudi voleli da znaju neke osnovne stvari koje su i sada aktuelne. Pošto nemate prigodnu Partizanovu zastavicu ja ću staviti ovu fotkicu pa kao da to bude moja kontra...
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 20 sij 2011, 15:00 |
|
|
Maher za ferijalac bio je Ćelić pa je znao x puta ljude povaljat... Klokan nije u australiji već na sjeveru Europe,stari mu je brbin iz Bosne,stara zagorka,okolica Sesveta.Nakon Zvezde 90 bio je konstantno privođen zbog svega kaj je bilo i ujesen je zapalil za Norvešku. Prvi put vidjel sam ga posle u Auxerreu 1994 di je stajo zajedno sa ekipom ZG80 i nama mlađima.Sad da je bil pandur i druker već tad bi mu neko razbil glavu,a navedena ekipa nebi ni riječ prozborila s njim,tak da pusti priče.....
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 20 sij 2011, 16:17 |
|
|
Blaž?Misliš na Renčija iz Gajnica?on je popio u Bergamu. Sarma (malo se iskompromitiro sa Uvijek Vjernima) ode na zapad,ko i dobar dio starijih,Ćos,Bruno itd...Toni Ć.je svakako čovjek koji zaslužuje respekt,al nema ga već godinama te kao ni njegov kum nema više utjecaj unutar današnje grupe,al za mene svakako jedan od najvećih. Z..o iz Sesveta(vjerojatno i ponajveći mangup),Miro potrgani,pokojni Pan i Kelava,Bosak,Peki,pa garda iz ZG80....ima,ima ih
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 20 sij 2011, 16:33 |
|
|
exX je napisao/la: Blaž?Misliš na Renčija iz Gajnica?on je popio u Bergamu.
Haha, tako je - Renato mu je ime. Blaž od prezimena - Blažević ili tako nešto? Uh, njega bi volio vidit. On je prije stanovao u Cvjetnom naselju sa starom. exX je napisao/la: Sarma (malo se iskompromitiro sa Uvijek Vjernima) ode na zapad Sarma je čovjek sa mudima a usput velika dobričina. On je nokautirao nekakvog "uglednijeg" Grobara u WC-u(ne sjećam se imena) na stadionu u BG-u da je ovaj jedva ostao živ. Kako su i njega i mene taj put zatvorili pitao sam ga šta se desilo. On ga je navodno promašio, tj. gašao ga u glavu ali ga pogodio u vrat i čovjek skoro umro jer ga je skoro zagutio. A Sarma je čovjek koji je imao akromegaliju, tj. ekstremiteti mu rastu pa čovjek ima šaku tako da kad se ja rukujem sa njim ( a mene ima) čini mi se kao da sam ruku stavio u lavor. U Večernjim Novostima su kasnije stavili sliku tog Grobara, valjda da dokažu kako "su Ustaše besne". Oni su u biti stalno isticali to nasilje nad njihovim navijačima pa kad god bi ih u Splitu kamenovali kukali bi po novinama a mi smo redovito bili kamenovani od Šida do Beograda i na to se gotovo niko nije niti osvrtao. exX je napisao/la: ,ko i dobar dio starijih,Ćos,Bruno itd...
Ćos mi je poznato, ne znam tog Brunu. Možda kad bih ga vidio.... exX je napisao/la: Toni Ć.je svakako čovjek koji zaslužuje respekt,al nema ga već godinama te kao ni njegov kum nema više utjecaj unutar današnje grupe,al za mene svakako jedan od najvećih.
Ko je uopće njegov kum? BTW: bila je još jedna ekipa iz Dubrave koja se kretala sa Tonijem. Bio je jedan čupavi lik, plava dugačka kosa, visok? Citat: Z..o iz Sesveta(vjerojatno i ponajveći mangup),Miro potrgani,pokojni Pan i Kelava,Bosak,Peki,pa garda iz ZG80....ima,ima ih Kelave se sjećam, ovih ostalih - naja. Ma ja sam u biti tu upao bezveze. Moj prijatelj iz kvarta je patio na navijače ali je bio žgoljavko nije se mogao nametnuti ja sam mu valjda bio sponzor među tom ekipom da ga ne koksaju stalno. Dugo me je nagovarao da idem, jer ja baš nisam pratio nogomet, a onda kad me nagovorio, onda sam se ošišao na čirokija da već idem "sa stilom".
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 20 sij 2011, 16:40 |
|
|
Ćos.....osnovo i vodio prvi Fan Club Tonijev kum je Macko,a čupavi je Miro potrgani,zvjer. Bruno Širok,isto jedan od pokretača tog Fan Cluba Bosak-legenda iz Vinkovaca,Novi Sad 90e Peki napiše mrzim ćirilicu a Bosak doda ekipa Vinkovci i ajmo.... stanica Zuju znaš sigurno,nemoguće da ga neznaš
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 20 sij 2011, 16:52 |
|
|
exX je napisao/la: Ćos.....osnovo i vodio prvi Fan Club Tonijev kum je Macko,a čupavi je Miro potrgani,zvjer.
Ja tamo baš nikoga nisam znao osim tog svog frenda. A on je tamo bio vreća za nabijanje. Pokojni Zec, možda si čuo za njega? On je bio pijandura (pokoj mu duši) a jedini kojeg je on mogao nalupat je bio Buba ;) Sve ostale sam upoznao kroz neko vrijeme. Inače, nisam znao da su Macko i Toni kumovi... Doduše Macko je u to doba ('87-'88) bio isto mlad i nije bio nekakav "vođa". Vođe zapravo nije niti bilo. Sreo sam Tonija negdje 2000 i rekao je da je u nekakvom biznisu. Citat: Bruno Širok,isto jedan od pokretača tog Fan Cluba Bosak-legenda iz Vinkovaca,Novi Sad 90e Peki napiše mrzim ćirilicu a Bosak doda ekipa Vinkovci i ajmo.... stanica
Imena se slabo sjećam ali iz Vinkovaca se sjećam Maxa. Visok, mršav, kao utvara, vjerojatno jedini razlog zašto ga se sjećam je zato jer je imao čiroki kao ja ;) Čuo sam da je umro prije koju godinu. Navodno je imao petero djece. Citat: Zuju znaš sigurno,nemoguće da ga neznaš Zujo? Znam da zovu Zujo a ga zovem Zulfer. Ne znam da li mislimo na istog? Ovaj je imao dvojicu braće. Jedan je nedavno(možda 3-4 mjeseca) umro u komuni u Biogradu. Bilo u novinama. Predoziranje.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|