|
|
Stranica: 15/27.
|
[ 660 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 18 stu 2010, 17:44 |
|
|
Delije zg je furo jedan lik kojem je buraz kasnije držo birc na Črnomercu,i bio onak u kriminalnim vodama,grobar.Ovaj mlađi za zvezdu.
|
|
Vrh |
|
|
unchained
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 18 stu 2010, 19:32 |
|
|
Koliko se ja secam 90% ekipe Red Devils je tog 13.5.1990. bio na Ravnoj Gori gde su iz SPOa otkrivali spomenik Dragoljubu Mihajlovicu a posle im je bilo krivo sro nisu isli za Zagreb. Jedna od jacih scena tog dana je bila (posle je identicna bila u filmu Lepa sela lepo gore) kada je na severu u toku onih ludila uneo neki vas zastavu Saveza komunista na stapu, mahao sa njom kod onog drugog od levo ulaza na staroj tribini sever, suzavac na sve strane a BBB bacaju dimove male na pubove a tip pali baklju i pale tu zastavu sa njom, i naravno tip mase dok ona gori. Tada smo jos bili na donjoj tribini a kamenje je letelo sa svih strana, ja sam odvalio deo one ograde (ista koju smo mi grobari godinu dana ranije lomili) iz cisto prakticnog razloga da mi ne prsne glava ali me je pandur coban uhitio zbog toga. Cak su nas poveli posle i na gornju tribinu ali su nas prve spustili ispod juga, pre glavnine i to bas kada je bio najzesci napad na ulaz ka stadionu koji je branila Vojna policija JNA. Hiljade ludila u jednom velokom ludilu...
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 18 stu 2010, 20:55 |
|
|
Da sjećam se da je Tima govorio o tome da je dio ljudi bio na R.Gori,čak da su sastančili prije zg dal da idu na tekmu il R.Goru. A cigani su tjedan dana ranije,dok je Dinamo igro u Ljubljani bili u ZG na rukometu u kutiji šibica,Zagreb-Zvezda,50ak njih,većinom mlada ekipa,16-19 god,al i jedan stariji,cca 25g,onak frizurka talijanka,smeđa kosa. U dvorani ni traga bbb,tek 500tinjak običnih navijača,i to rukometnih tak da nije ni bilo ičeg vrijednog spomena,cigani okruženi pandurima,pokoji srednji prst u zrak i to je to...
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 18 stu 2010, 23:52 |
|
|
Evo za mlađe sa bbb foruma,prve godine HNL-a,kad se do Splita i nazad i po 3,4 dana putovalo
Odg: Priče sa gostovanja « Odgovor #172 na: Rujan 18, 2010, 18:52:17 » Citat: Uredi Izbriši
--------------------------------------------------------------------------------
E sad,po pitanju gostovanja.... o Ex Yu neću pričat jer iako sam skupil nešto gostovanja,bil sam prebalav da bi bil u nekakvim zbivanjima,u većini slučajeva bil sam u skupini koju je murja skupljala na vlaku pa na stadion. HR prva plovica 90ih...hm,realno,Rijeka mi je ostala u sječanju kao najčupavija u to vrijeme.Nemojte sad krivo shvatit pa da ispadne da je Split bil k il tak.Naime,U Splitr sam išo par puta na način koji sam opisal,dakle neorganizirano,i svaki put prošlo bez problema.Napetost i neizvjesnost da, al nikakvih događaja.Opet kad se išlo organizirano murja je odradila svoje tak da su mogućnosti za kontakt bili minimum.U Rijeku si opet mogao uć na više načina,vlak,auto,bus,i izbječ murju,pa je samim time gostovanje nudilo i veću prigodu za avanturu.U to vrijeme Armada je redovito bila na "čeki" i takva šetanja gradom bila su rizik,tak da zato velim da je bilo čupavije.Osim spomenutog uleta Armade na tribinu,bilo je još bliskih kontakta u kojima smo ipak bolje prolazili.Iz tih razloga Rijeku do 95 držim čupavijim gostovanjem.U rijeci su znali kojim putem bi mogli doć,pa su tak i reagirali,dok su u Splitu bili nekak se uspavali,nebi očekivali baš da ćemo osvanut tak na divlje,pa je i to valjda razlog.Osijek sam vlakom redovito išo od prvog u HR ligi,studeni 1992 pa do 96,7 al ono...nula.Bilo je likova koji su čekali i tak,dosta im je ljudi bilo na liniji koja je bila blizu stadiona oa im nogomet i nije bil na jvažnija stvar.Ak se nevaram izmedju 98 il 2000 su osječani naletili na minu doma u izvedbi jednog zapadnozagrebačkog kvarta,i to na dobruuu minu,al inače ništ extra.Tam se nekaj ozbiljnije počelo događat od 2002 naovamo.Ostali....pa nisu ni postojali zapravo...neš sitno u VŽ,pojedinci il grupice od 20ak u Puli,i svakako Vinkovčani,oni su konstantno bili prisutni
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 18 stu 2010, 23:54 |
|
|
Iako nisu bili brojni ultrasi su bili konstantni.Sad istina je da im se protiv Dinama na stajanju pridruživalo i dosta tamošnjih tovara,to znam jer sam poznavao neke od njih iz Vinkovaca i okolice.Sad,tam sam išo 2 x vlakom sredinom 90ih,ništ extra,nesjećam se nekih pizdarija,a 93 na prvim Vinkovcima nisam bio jer sam bio van HR taj tjedan.Tad su išla 2 il 3 busa Fan Cluba ak se dobro sječam,bilo je prijetnji prije no kad su naši došli ništ extra. Još 3 x sam išo vlakom i par puta autom od 2000 naovamo,jednom je bila gužva kad su neki iz ZG zaradili kriviične prijave a domaći napadaći fino zalegli u parku,i ono kad su d42 bili napadnuti u birtiji. Kostrena,Pazin,Belišće,Pula,i sl bila su gostovanja pijanke,baš ono avanturice i zajebancija,Vinkovci,Zadar,Osijek shvaćani su ozbiljnije,dok su Split i Rijeka bili ono,ko i danas,vrh. Sa šibenčanima nikad nije bilo problema nit smo se forsirali srat nekaj,znalo je bit čarki sa lokalnim tovarima,al po pitanju Funcuta uvjek ok kolko pamtim. Sl.Brod i legija su se naglo digli,bilo je grdo sranje jednom dole,al brzo su nestali sa scene,osobito nakon kaj je Dinamu vraćeno ime te su se ljudi vratili staroj ljubavi Zadrani...Tornado na košarci i onaj na nogometu je ipak sasvim druga priča.Dugo su se grčili i onda naletili na minu u svom gradu s naše strane,kad su im i neki glavni ljudi naj..... Iako,nisu baš toliko sami zadrani provocirali koliko lokalna Torcida,sve u svemu rezime odnosa i dešavanja na tekmama sa njima bio bi puno priča malo djela.Ukratko. Jedno vrijeme sredinom 90ih došlo je do booma navijačke scene u HR pa se pojavio niz skupina,neke su ojačale,no to je bilo kratkog vijeka. Trzavica bi bilo kad bi se neki naši odvojili i bauljali sami,al baš same udarne ekipe BBB nisu imale problema nigdje,ak bi i bilo išta,rješili bi. Europa???Hmmm,druga priča.Nakon Bergama i Auxerrea,sa svim sranjima iz ex yu i Hr lige,u Europi smo nailazili na popriličan resprekt spram nas,dok su se od Euro skupina u ZG iskazali jedino navijači Marseillea,ostali jako slabi.
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 18 stu 2010, 23:57 |
|
|
bilo je još tih situacija,ufff.šteta kaj Zg Nered nema vremena jer je bil akter većine navedenih,pa mu je primjerice i taj ulet u Antibesu drugačije izgledo..Recimo jedno gostovanje Vinkovci il Osijek,neznam,početak 90ih kad je cijeli bus u povratku skrenul u disco club u Našice.Možete si mislit kak je to izgledalo,uf... Vođa napada Ž.iz Dubrave,pa onda gostovanje kad je dio ekipe isfuro radne mandure,isto početak 90ih.... Bratislava 94,repka,Slovačka - Hrvatska 4:1 Put neću opisivat,al kad smo došli....prvo,bio sam u ekipi sa stenjevčanima(orginalni blue madness,ne današnji),uletimo rano ujutro u birc,koji ima šank u stilu pravog puba,dakle kcka šank.Ulazimo i tranu 15ak likova,30,40 g,sjedamo u kut šanka.i tak pijuckamo i nepričamo,lagano hvatamo snagu nakon burne noći.Snimimo lik vadi ogroooooman bunt dojč maraka i broji,samo smo se pogledali,ostali nekaj tiho šapuću.Kad najednom uleti lik i urla neš u stilu: Gde je ....(taj i taj),mater mu,ubit ću ga bre ko kera,ovo,ono,počeli i ovi drugi.Ekavica buraz da se smrzneš,vika,galama,napeto postaje,otkapčaju se jake,neki odjurili van...lagano koristimo gužvu i anva...bog te prava jazbina Bg mafije... i odemo na neki kiosk birc,ko ovi kod nas na placu,kad dođe cigo sa gitarom.Prljav,brko,krezub,al svira.Uvalimo mu neku pivu od koje fakat bo glava kad cugneš i neke kovanice sitnije od tadanjih kruna,i kao mi idemo...ali...idemo mi,al cigo praši zanama majke ti i svira,pjeva ko lud,teramo ga,al ne,ide on.A ništ,ajd,i nama postalo zabavno.I tak hodam kroz Bratislavu a ovaj za nama i svira li ga svira....i eto pred robnom kućom naši,ulazimo,prvo kaj vidim nečije marte vire iz dječjeg šatora Pogledam tranu,a ono S. (punker) iz Travnog malo prilego da mu svjetlo nesmeta.Jedan se voza na dječjem biciklu,neki nose plišane mede od 1 i pol mertar van,prodavačice neznaju kaj bi....Ekipa se šeća sa pivama po robnjaku,puši,ma ono,jebeni balkanizam ko iz filmova.A vništ,odosmo dalje,tak cuganje i pred nekom pivnicom vidim G iz Utrina hoda ulicom i vuče plastičnu stolic za sobom.Naravno,galama,di ste,kaj ste i u pivaru...unutra ZGB Mališe,i lokanje,hi da lokanje. Putem prema stadionu stojie tramvaji,njih nekoliko,grupica ljudi oko pruge,uf sranje neko ziher.Mi bliže a skužimo tko je ta grupica i imamo kaj vidjet.B s črnkasa leži sred pruge na skretnici,drži bezbol palicu i neće se maknut ni za boga.... Jebeni kolaps,sad nas je već 20,30,dok ovaj odbija dizanje,ekipa navija,kao nedaj se,ovo ono,zetovci pizde,neznaju kaj će,a ni patrola ne pomaže.Neznam više kak al ide se nekak dalje,ka stadionu.Tam je pak bil neki kiosk di su prodavali i šalove euro klubova.Par dečki iz ZG80 i nas par smo završili tam i Z kao ide kupi ženi šal od Celtic-a.Okupile se i slovačke skinjare,njih 15,možda 20.I dave,dave,e kad su ovi iz ZG80 krenuli,pomeli su prvih 5,6 ostali kud koji mili moji...Bogu fala,došo i predah,tj tekma koju smo izgubili jer su igrali samo igrači iz hnl.i kad smo krenuli ka busevima....spektakl! pred stadionom,na parkingu puca legendarna šora s murjom,a omjer snaga 1:1.I sad,dok je rija uspjela nas van busa skontrolirat,zapravo razgrupirat,par ljudi u busu je napravilo pušku murji.zatvorili su vrata,pa pustili da pandur udje i odma zatvorili vrata.Kakav tulum,bus se ljuljo jebote.I to su uspjeli ponovit par puta dok fakat nije došlo gro murje pa je i zabava završila.Nema hapšenja već nas sterali u bus i pićite...Povratak,ništ extra....cuga,priča,gledanje video kazeta o ICF,HH itd..Al ono,činilo se da će bit glupo gostovanje,a ispalo sadržajno do jaja
Još dok imam vremena i volje da nastavim o gostovanjima.... Malo da objasnim situaciju mlađima,početak 90ih i to.Ovak,rat,neimaština,nema autocesta,vlakom do Rijeke trebalo je 6 do 7 sati( prva linija bila je u Genaralskom stolu 50 m od ceste za Ogulin,blizu pruge za RI),U Slavoniju po Podravskoj magistrali,Split,Šibenik,Zadar preko Paga s tim da je svako putovanje,ne samo navijačko već općenito bilo zapravo opasno po život jer granatiranja su bila stalna.U Zg nije bilo prjevozničkih firmi ko danas,i nać bus da te vozi bilo je umijeće. Jedno vrijeme dok nije bilo Fan Cluba,Neno,Zg Nered,"Profesor" i ostali su znali nacimat klub da se organizira kakav bus za gostovanje,a to je pstalo redovitije tek nakon kaj je obnovljen Fan Club.Za tekme za koje nisi imo ništ organizirano moro si se sam snač,vlak,bus,šverc,stop itd...Nije bilo ko danas,da ti udruga sve omogući,sjedneš i odeš.Trebalo je bome puno *** pojest.Primjerice: sezona 92/93 organizirano busem sam išo u Šibenik,Pulu,Pazin,Belišće,Split prvenstvo,a šema bus/vlak/stop Split kup,Sisak,Varaždin Prvenstvo i kup,Rijeka,Osijek i još jedno,nemrem se sjetit sad. sezona 93/94,organizirano sam išo busom na gostovanja u Pulu(0:0 Istra),Ljubljanu ( Steaua),Šibenik(opisano gostovanje),dok je šema vlak/bus/stop bila u igri za Split,Sisak,Belišće,Varaždin,Zadar,Varaždin kup,Vinkovci,Rijeka prvenstvo,Finale kupa Rijeka,Stobreč,Pazin....0d jeseni94 nakon Auxerrea opet bez organizacije,sve se svelo na volju,vlak i zabranjeni.url tekme(Steaua),košarka ( Barcelona,Milano,Antibes),rukomet (Graz,Barcelona,) ne ubrajam jer osim steaue ipak nije bila riječ o nk Dinamo. Znali smo se zezat da kad mi idemo na gostovanja samo mi i kurve smo na glavnom,obzirom da se na sva gostovanja na more putovalo vlakom preko rijeke koji je polazio iz Zg nešto prije ponoći.Dosta klubova je bilo iz ZG i okolice tih godina tak da i nije bilo puno gostovanja(na kopnu Osijek,Vinkovci,Belišće,Varaždin,Sisak,more Pula,Pazin,Rijeka,Zadar,Šibenik,Split,Dubrovnik,Stobreč,) al je zato odlazak na ista bio sladak i prava avantura.Npr,u usporedbi sa putem u Ljubljanu,B.Luku,Osijek,il Split u ex yu,ova ratna su mi bila kudikamo napetija i neizvjesnija.Osobito jer smo redovno uspjevali izbječ murju kad bi išli neorganizirano.Tak da imalo je to vrijeme svoju draž...
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 19 stu 2010, 00:06 |
|
|
ŠIBENIK,rujan 1992 Šibenik - Dinamo 1:2
Zapravo prvo masovnije gostovanje na jug zemlje nakon početka rata.Buseve je organiziral Neno koko se sjećam,a išla su 4 busa.Polazak je bil u 2 ujutro.Vrijeme do polaska kratili smo u Lapu,tj Lapidariju,i oko jedinice lagano prema busevima...Nas par bilo je u busu kojeg su uglavno popunili ljudi iz ZG 80, a tom prilikom nakon povratka iz zatočeništva u S.Mitrovici po prvi put je i D.Z. putoval na tekmu.Cuge i ostalih stimulansa ko u priči,tak da je vrijeme letilo.Putovalo se prek G.Kotara,pa na Senj,pa trajekt za Pag ( Maslenica je tad,tj novigradsko more i R.Kotari bilo okupirano) tak da je put trajal oooohoho.Stajanka u Vili Velebita i pravac trajekt na kojem izbija i prva pizdarija jer je neko bacil u more nekakve ključeve od trajekta.Nekak se u cik zore ipak krenulo dalje i onda legendarna piš pauza u Pagu koja se odužiiiiiiiiiiiiiiilaaaaaaaaaaaaa.Naravno,prvo se ekipa raspršila po birtijama,pa taman kad bi ih se skupilo neki su izveli desant na čamce i ostala plovila u lučici,naravno da nije moglo proč bez štete...pa su nas opkolili mještani i murja,pa natezanje...i naravno,opet ekipa rasuta po bircevima pa ih skupi taman kad se murja smiri.pa opetr murja pizdi,i tak u krug...Na sve to ludi C.iz Stenjevca ( taman došel s terena u Bosni na odmor) zavezal crni povez oko oćiju,upalil bus i kreće...ma kaos...Vozači skaču,ljudi ga preklinju,ovaj umireeeee od smjeha i zadovoljstva.ma trajalo pun k dok nismo krenuli.slijedeće stajanje na paškom mostu i naravno,mrtva ekipa skače sa konstrukcije mosta u more...Stariji skaču,smiruju,kume da neskaču jer tak pijani poginut će neko,ali...zbogom pameti.Napokon,oko podne dolazimo u Šibenik i pravac riva.Onak mrtvi ljudi su se samo nadotakali i žderali,naravno,većinom na ler,a bilo je i kupača u rivi.Šibenčani koji su bili u kafićima pokupili su se kućama jer ovo je stvarno blo totalno mrtvo,razulareno,raspušteno...kad se dobro popilo a bližila se tekma,PAZI SAD!!!!!,od murje se zahtjevalo da po nas dođe bus da nebi pješaćili do stadiona.Iako su se isprva nasmijali,bome nakon našeg neodstupanja najozbiljnije su nas shvatili... Na tekmi,fina bakljada s naše strane i provokacije i kamenice od lokalne Torcide,al nikakvih sranja.U povratku preumorni za išta pa smo i puno brže stigi u Zg
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 19 stu 2010, 00:08 |
|
|
A kako se preživio rat i opstalo tih dana,ko je sve nosil na leđima,i po pitanju tzv casual stila,evo iz prve ruke
bilo je fakat mnoštvo tih scena po tim gostovanjima...ufff Nije tad bila spika ko danas,kad se isfuravaju šilterice,markice itd... Da se razumijemo,ta casual špreha...kod nas je počela krajem '80ih,najviše su je isfurali dečki iz ZG80. U vremenima o kojima pišem furali smo "civilku" u 99% slučajeva na gostovanjima, ali i u ZG.Govorim o tadašnjem jezgru ( koje je bilo znatnooooo mlađe od današnjeg a i od onog unazad 10 g,tim više kaj je veći dio jezgre od 2000 do 2006/7 zapravo i bio sastavljen upravo od tih ljudi iz 90ih).Dakle,ZGB Mališani sa svojim proširenim sastavom,dio ljudi iz ZG80 sa starom gardom iz Travnog,Utrine,Dubrava starija ekipa plus ovi mlađi ( 18 - 20 g ),stenjevački Blue Madness( ovo STENJEVAČKI ističem jer za mene će BLUE MADNESS uvijek biti samo ti ljudi,da im ne nabrajam imena sad),Goričani,Petrinjci,K. iz španskog( za mene najveći frajer i fajter kojeg sam ikad vidio na tekmama),Metkovčani,legendarni T.i M. iz ST,par ljudi s područja Kozjak-Bukovac-Petrova-Maximir,pojedinci sa Črnomerca,Prečkog,...Tam negdje 93/94 stasa i jaka ekipa iz Španskog,par ljudi iz RI,Senja,Vukovara,a i mlađi iz NZG se bude... Dakle,to neko jezgro skupine,zapravo stvarno jezgro koje je nosilo puno tereta na svojim leđima fura taj neki "casual stil",naravno plave spitke su i dalje prisutne ali pomalo se gube...Markirane trenirke,trapke Levis ( već odavna),Diesel,Replay,Nike,adidas,asics tene,sportiva majčice,pojavljuju se prvi put masovnije i Lonsdale,TH,Lacoste.....uglavnom onak,urbana šprehica,eventualno šal i to je to.gostovanja,civilka obvazno,dres il majca il šal grupe ispod obleke,il vani ovisno o tome kak se i kak "upadalo". Udarni transpovi: Ja volim samo dinamo,Volim te mama,blue madnesss,Zg neredi,ZGB Mališani,blue lions i onaj stari,"kosi" Bad blue boys,Petrinja.U fakat moru uistinu velikih transpova ovi su bili udarni,bez dvojbe.Kasnije je napravljen DINAMO SVETINJA.tE SE ČUVALO KO OĆI U GLAVI. Kak je nakon prestanka rada BBB fan cluba bilo pitanje di ih stavit,o hooooho vremena Blue Lions,Volim te mama ( oba 40 metarska),ja volim samo dinamo,bili su kod mene mado.XXXYYY puta j..o sam sam sebe u usta zbog tog jer sam ih mokre od kiše sam il sa frendom teglil tramvajem il busom do doma,jebote,svaki je bil po sto kila...tek tam 96 za derbi ih je D.iz španskog pokupšil s V.iz dubrave i napokon me rješil muke i brige,hi,hi.
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 19 stu 2010, 00:14 |
|
|
Osobno,jedno od najdražih i najluđih: Rijeka 92/93,Rijeka - Dinamo 2:1 Nakon puno vremena na noćnom vlaku za RI okupila se naka veća brojka ljudi...zapravo bilo je ovo prvo masovnije gostovanje vlakom od izbijanja rata,tj od Ljubljane 1991.Jednostavno se desilo samo po sebi,ljudi se zaželili tekmi,gladni provoda,avanture,zezancije....Več tjekom večeri u okolnim bircuzima i parkovima (importannea nije tad bilo) okupi se poveći broj gradskih ekipa plus neki sa strane,inače redoviti..naravno,bez pizdarija nije moglo...Ukrcavanje na vlak već kompletno vesele ekipe od nekih 200-300 ljudi uz klasične poteškoće....Količina stimilansa u vlaku impozantnaaaa,de facto nisi kraj čovjeka mogo proć a da te ne ponudi nečim....Nastavak lude karavane iz ex yu,totalna anarhija,bezvlašće,pravi old school...anaeki stariji iskoristili su vikend i odmor nakon fronte da zapale za RI,željni tekmi al i bijega od surove stvarnosti,krvi i rata....Neki su pak htjeli naplatit neke stare račune riječanima ( ja sam pizdil na njih jer sam na zadnjoj Ri u Zg u ex ligi završil u đorđijani sa madnessima nakon ganjavke sa gostima po centru( tad je bila priča da bu tad u Zg palo generalno pranje,armada došla u valda najboljoj postavi ikad,i najbrojnijoj,mi imali 2 ekipe,mlađu i stariju,zasebno se nalazile naše ekipe,bome itekak brojne) međutim za nas je završilo prilično rano,a kaj je bilo anva.....) Svejedno,kak reko već,totalna anarhija,alkoholn ludilo,demoliranja inventara,nastavak klokanove igre ( izadje se na vrata dok vlak vozi,pa se po prozorima prebacuje od kupea do kupea, pa tak do vrata na drugom kraju vagona...Ma pizdarija milijon,živa komedija kaj se sve događalo,pravi old school velim... Karte niko,kondukteri i murja na pratnji vlaka zmaltrani do bola,pokušavali su do Karlovca,posle Zvečaja ih nismo ni vidli više...do Rijeke naravno,drukeri,hi,hi. A vrhunac noći bila je masna,prljava,ružna kurva R.... iz OG....Provalil ju je dio ekipe i uvalil se u kupe....tarjalo je to nekih 5 sati,a krvnici su se izmjenjivali non stop,red u hodniku,uuuuuffff.a bilo je tu i ..,pa ..,pa onda ..,a i malo ..,pa i ,i hopa cupa,i priključivanja na kisik, i trajalo,i trajalo i onda njen legendarni nervozni upit: dobro,oćete me tuć il jebat? E tad stupa na scenu dotični, i izvodi legendarnu foru zvanu Renault 4.E sad,obzirom da ono 4 predstavlja 4 prsta ostalo prepuštam vama na maštu... i Izlet iz kupea...kao..eeeeeeeeeeeeeee ti m.... 4vorku je zgutala,eeee ma scena za ne opisat.Popadali smo..a tek kad je ekipa počela po njoj pišat,zalijevat pivom,nacugavat je....kfs U drugim vagonima ništ bolja slika,prestravljeni putnici i hrpetina flaša po podu,nabrijanci koji tumaraju vlakom,pol vagona kao višak završilo u šumama G Kotara...kakve scene,a tek face. Dolazak u Ri oko 7,pol 8 ujutro,malo smo kasnili jer je bilo stajanja radi pizd...a.,i pokušaja lokalaca da nas smire,pa se na nekim stanicama trčalo po cugu i orobljavalo konobarice,i naravno kasnilo na vlak pa je radila navijačka solidarnost zvana ručna kočnica... Naravno,odbor za doček na peronu jer su ovi iz vlaka javili kaj je bilo...s druge strane iz pravca silosa par kamenica od sakrivenih RI izvidnika,par ih je snimljeno na kraju kolodvorske zgrade prema zapadu,pa je dio ekipe bil u ganjavki za njima,a murja za našima,pa ostatak naših pak za murjom da koji k teraju naše....uglavnom,kreće se van,u birtiji prek puta GK,na ćošku ( oni stariji je pamte,tam se i pilo al pili su i domaći,pa ko prvi njegova djevojka) grupica rječana,al sve ostaje na poledu i gestikuliranju,jer tog dana ipak smo bili ( a kad nismo) prekrupan zalogaj za njih. I tak nekak,murja nas utrpa na stadion,zatvori vrata i kao,mirni su s nama...ali general Z..o,sesvećanin,povede vojsku u juriš...preko zida kantride,na vrhu kojeg su bile ubetonirane razbijene boce,do obližnje plaže...kakav turizam.još je bil neki mali birc,zapravo kućica/štand di je frajer prodavo cugu ekipi koja se tam inače kupala.taj dan nije imal sreće...jer em je murja odlućila popustit nakon silnih nastojanja da nas vrati tranu em smo mi bili žeeedniii.Panduri su zatvorili prilaz plaži s ceste,tak da nas nisu ni vidli dole,bilo im je važno da ne izadjemo prema stadionu,a mi zaposjeli birc...e sad frajer je bil odsječen od murje i mogo je birat: il bu dal cugu kak mi naručujemo i pojel ***,il bu trčal po murju i riskiral da u međuvremenu ostane ne sam bez alkohola,već i birtije i svega...kak nije bilo mobitela treće opcije nije imal...telefona nigdje...pa si zamislite to,na kaj je ličilo...svi bahati u pm i vrte runde ko rockfeleri..pa trk u more pa nazad...uf. Negdje pred tekmu nas utrpavaju na stadion,al su zab,da su kljeba već bile tranu sakrivene od jutra tak da se nekaj i zapalilo,dimilo,navijanje onak mrtvi i ubijeni od sunca sasvim ok,prepucavanja i to...Posle tekme nas busevima voze na vlak,bilo je nekih gužvi ak se nevaram i zaletanja jer su rječani htjeli probit se do nas,al sve ostalo na tome...ak se sjećam...putem par kamenica po vlaku,izlazak iz RI i noćni dolazak u ZG uz odbor za doček...
|
|
Vrh |
|
|
unchained
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 19 stu 2010, 01:12 |
|
|
Svaka cast, kao prvo isti ste banditi kao i mi! Varate posten svet (ikad su posteni), znas da smo i mi u Milanu sjebali sve one standove oko San Sira sa crvenim yu novcanicama, Ante Markovic skinuo 4 nule, sve one stare sa x nula smo uvaljali a oni mislili da su nas prejebali. Ovo stivo koje si ostavio zaista vredi puno, ostace ovako po mrezi da generacije koje budu dolazile mogu da citaju sta smo mi radili 80tih, malo mladje generacije 90tih, i ono pre 10tak godina jer smo negde svesni da vlasti zele da nas iskorene... Ostavice me riba, samo citam o navijacima i nista drugo me ne interesuje a ti pucas ove tekstove zaredom! Nadam se da ce se i ostale grupe ukljuciti staviti zanimljive dogadjaje, pobede i poraze i ono sto fudbal cini magicnim-to su navijaci a to je vec sirok spektar!
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 19 stu 2010, 02:17 |
|
|
Bome,ni ja nisam daleko od sranja u obitelji,poslu.... Ma neda mi se jedan po jedan,pa kad stignem opalim ovak par komada,a ima ih još.................puno Čekaj da stavim onu Pulu,koju je caporegime spominjo.Ja tad iz Zg otišo u subotu,doma došo u srijedu ,2 dana do rijeke putovali od pule O nekim stvarima,koje navijači nazivaju "ulica" ipak nebih,ipak smo još aktivni ko i naše kolege sa tribine,a nikad neznaš ko čita..o tome čemo u penziju kad odemo
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 19 stu 2010, 02:36 |
|
|
Caporegime,evo ti ona Pula koju si spoinjo i mr B.Luka zvan Đemdo
Teško se ovak sjetit svakog gostovanja od a do ž,svakog za sebe,al neki zanimljivi trenuci ili dogadjaji su itekak u sječanju,pa neću ovak opisivat svako posebno,ko neki esej,već spomenut pikanterije kojih se sječam. Tak su neka sječanja vezana uz lika kojeg pamtimo kao B.Luku... mrak dečko,sve 5 a zahvaljujući njemu par gostovanja ispala su pravim spektaklom..Belišće,a tam negdje,95te cca..Išli smo vlakom iz Zg,i ništ posebno ni na tekmi ni prije,al zato posle u Valpovu,joooj.uđe nas 27 u birtiji i konobarica za šankom koja se zove Slavica.I proda joj ovaj priču kak mu je rodjendan i bez pardona daj 27 pivi,runda,zaka,zašprehavanje Slavice,pa daj još jednu,pa ajd Slavice nazdravi s nama,pa ovak,onak,ovo,ono i bome zapili se mi u pm,dobro zaglavili.E sad,već noć,treba i doma,a naravno,i ceh rješit.A ništ veli,ajte vi jedan po jedan lagano a ja ču rješit.I naravno,ekipa pomalo odlazi,a on sa Slavom na šanku,špreha i naravno nove runde,hi,hi.Bome,prođe i sat vrem,možda dva nema ga.Ajmo vidjet da nije gazda uletil pa da nije zaglavil,da ga čupamo...Kak došli blizu a BL proleti kraj nas u stilu Carl Lewisa a konobarica u borosanama stoji sred ceste i urla..teško je ovak opisat scenu,treba je doživjet..A ništ,posle natezanje sa plavcima,koji traže naplatu ceha(otkud ha,ha),i neznam kolko je trajalo znam da smo nekak pješke doteturali do Bizovca i uhvatili zadnji vlak za Zg Sa BL ista scena u Puli,94.Terasa puna istrana,na plaži pun k ljudi,kraj kolovoza...I mr.đemdo kak smo ga zvali sjedi sa istrijanima,cuga,naručuje,zove nas 10ak za stol,kao upoznaje na ssa "novim prijateljima",i stižu ture,pa galami na konobare da da jest,daj pizze,ovo,ono...priča ista,laganini..pitaju za ceh,a on.. nemam ja pojma,ha,ha.I bome izbila frka,došla i spec.murja i stjerali nas iza gola,na tenis teren i da će na nas...al tog dana imali smo anđele čuvare: nekoliko časnika 1 HGZdruga bilo je taman stiglo do nas,većinu sam ih znao,i ni a ni b,stali ispred nas prema murji i ajmo mup,palite...bome kak fin osječaj a ovi odoše ko zadnje pičke...posle tekme Demonima smo sa ograde pokupili sve,ama baš sve transpove,a nas 4 nastavili turneju po gradu...otišo zadnji bus,pa nas izbacili ujutro iz prvog u nekoj pustopolji...ko ga j,par pivi u dućanu i ajmo pehaka,pa malo u bus lokalac,pa ovak,i popodne oko 6 nekak prošli Pazin.Navečer nas pokuipil neki lik do rijeke,al zbriso vlak za Zg...Hvatamo neku vezu (ak me sječanje služi taj oko 9 navečer je bil zadnji za Zg) prema G.Kotaru,dal vlak il bus neznam al znam da su nas murja i kondori u Delnicama bacaju van pa do jutra brija po kolodvoru i okolici.Ubacimo se u vlak i opet nas roknu u Ogulinu,doslovno nas iznesu van..ništ stop i nekak došli do Zvečaja..utorak,dan i pol nakon tekme,a mi čekamo vlak za Zg,Nekak smo se dovukli lokalcem iz Ogulina do Karlovca i otamo do Zg...mrtvi umorni... Šibenik 93/94...već do Karlovca mrtav,u ŠI totalno razbijanje od alkohola cjeli dan,uz legendarnog Ivu šibenčana.Posle tekme express me okreče u mozgu i nas 3 izlazimo iz busa,P.( iliti gospon novinar današnji) mi u natezanju da me odgovori skinul jaknu i ja onak u dresu dinama van.Ivo,stvarno legendarni dinamovac iz Šibenika bio nam je anđeo čuvar doslovno,a u discoclubu Vesla totalno ubojstvo u alkoholu na očigled tovara kojima je pjena išla na usta radi dresa,ali jbg,njihov problem. Pa još završili ni sam neznam di u nakom selu u zaledju,prostor veličine 2 garaže,kao disco neki,ma totalni kaos..povratak do zg stara priča... Pa košarka recimo,Antibes(Francuska,azurna obala) vs KK Zagreb:prvo sam zajedno sa M iz Utrina kao vođa puta skoro završil u Genovi u zatvoru jer je murja klepila bus na jednoj benzinskoj.Naravno,kaj se radilo na bengi znate,ali problem je bil kaj trgovac,(kojem su police doslovno opustošene)nakon pretresa i istovara busa murji veli,:ali nije to sve moje.Možete zamislit kaj su sve i koliko našli kad smo od ulaska u Italiju stali na skoro svakoj jebenoj bengi..Praznih litrenki od žestice bilo je,evo da nelažem smanjit ću,bar za 5 tački.da ne spominjem bušilice,vadičepove,motorna ulja,brisače ma sve kaj se iz objesti moglo uzet.Naravno,hrana se tamanila na licu mjesta,na bengi.Ajd,nekak došli u taj Antibes,i ja se zapijem sa Š.iz utrina,i da neduljim: tekmu nismo vidli jer zakasnili,i naravno ponjeli si flašu skivija i paket piva da ne ožednimo do dvorane,jer nam je nakon cjelodnevnog opijanje umor sugeriral da bi ipak trebali nać dvoranu ak zbog ničeg onda zbog autobusa da se vratimo mado,al uspjeli smo je prekinut jer smo fulali ulaz na dvorani i ušli na neki ulaz koji nas je odvel na sami teren ispod koša,možda pol minute pred kraj tekme.Naravno,oooooduševljenje ostatka ekipe na tribini,odma nam bacili HR zastavu,na terenu šok i nevjerica,murja nevjeruje otkud sad ovi,prekid tekme od par minuta...jebena katastrofa,al smijeh i igrača Zagreba,jer bili smo tak evidentno "pod parom" i blago telećih pogleda da fakat ni nama nije bilo jasno di smo uopće i kak došli.Š je još u ruci držal mali paket od 6 pivi i pol flaše skivija koje smo uzeli kak nebi usput ožednili do dvorane...Povratak,isti k ko i dolazak,Italija majka,i zajebancija na temu prekida Isto tak,pamtim i Orijent,96te u Rijeci.Put noćnim vlakom,ujutro iskrcaj na Pećinama i ganjavka s murjom koja nas je htjela skupi.Uspješno eskiviranje i zajebancija po RI cijeli dan.Korzo prepun naših,pojedinci iz ZG80,kompletni ZG Mališani,Petrinja,Madnessi,sve udarne ekipe tog vremena u centru... Na Krimeji cuganje,zezancija,ja sa P.(danas novinar,stariji će znat o kome je riječ) itzlazim sa stadiona i cugamo u nekoj birtiji,vremenom(več o hoho nakon tekme) tu je i par likova iz Armade,P ih zna iz akcija protiv cigana po Ljubljani,nikakvih trzavica..I onda iza ponoći P naravno mora izvest nekaj i nabije lika iz armade,dobi ogrebotinu na glavi,natezanje,međutim i ovi rječani smiruju( pojeli bi nas da su baš htjeli),i ajd drž nedaj,P i ja prema busnom na zadnji bus..I ide nekih 6,7 likova cestom kad P ni a ni b neg j.majke riječke itd,skače,grize,ovi zbunjeni,ukopali se...i tak par puta do kolodvora..a Bog te reko,kad sad nismo poginuli...međutim,eto Bog čuva budale... Kaj se Rijeke tiče pamtim 92 i noćni vlak sa legendarnom Rankom i rečanicom: pa dobro očete me tuć il jebat!!!!!!!!!!!!!!!!!Strava,i fora "renault 4" od Z iz sesveta,hi,hi.Da skratim,reno 4 su bila 4 prsta ostalo sami zaključite.... Tad je bio i masovan bjeg sa stadiona na plažu jer su nas ujutro tzatočili na stadion,pa je taj isti Z. "poveo" bijeg u pobjedu kak smo ga nazvali.Tad se još cugalo u onoj birtiji na uglu na brdu,gdje se cesta spušta prema tribini za goste.Il godinu potom kad je tekma bila u tjednu,bilo nas je malo, a Petrinjci,K,ja i još 10ak nas bili smo najstariji na tribini(sa svojih 17 do 20 g).Uletila nam je tad tzv "stara Armada" na tribinu njih 20ak,al bome grdo su prošli,osobito onaj lik koji je stajo na štangi na ulazu na tribinu....Čupavo na faktor iznenadjenja,al nije im prošlo.Ja sam posle sa Š iz Martićeve bil u gradu,bilo je sranja rječana sa murjom i traženja Purgera,mi sjedili u birtiji na žabici i čekali bus za Krk,di išli kod frenda spavat. Finale kupa94 isto,išo sam autom,opatijska plaža Slatina puna ekipe,Arnada je tam popila dobre mare,ostali i bez nekih zastava...Karusel autima posle tekme kroz rijeku i vožnja sa sjebanim kočnicama do ZG. 96,97,isto ok,o 200 i 01 da ne govorim,masovni dernek u centru itd,il iskrcavanje 2006e,u 3 navrata:d42,pa mi pa agrameri,uf
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 19 stu 2010, 02:37 |
|
|
Caporegime,sječaš se one Rijeke u Zg 1991,upoznali smo se par mj ranije u tramvaju,a na RI išli sa mlađom ekipom za riječanima,ja pao tad?Tad je Armada došla u dobrom izdanju i dobroj postavi,najjačoj ikad valjda,osim finala kupa 94
|
|
Vrh |
|
|
unchained
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 19 stu 2010, 05:19 |
|
|
exX, spomenuo si Lapić (tako smo ga mi zvali) tj Lapidarij. Kada sam bio u JNA na Plesu to mi je bilo omiljeno mesto za izlazak, vise sam ga gotivio od Jabuke a Salun mi je bio malo šminkast. Jedino je malo nezgodno bilo što sam imao garderobu limitiranu a za to vreme specificni navijački kezual, 501, dux, i ako se sećate sebago cipela koje su bile smeđe (moja varijanta) ili u crnoj boji, i imao sam zelenu fajerku (zezali nas splićani misleći da govorimo frajerka a nije bilo tako). Malo je nezgodno bilo kada svako veče izlaziš isto obučen pa ribe pomisle da si psihić ali će svi iz moje generacije znati kakav je uspeh bio drzati u kasarni 80tih civilku. Štekovali smo uniforme kod one škole za aviomehaničare pa bi nam često neko krao uniforme pa je bilo ledilo po Plesu noću kada civili puze ka spavaonicama. Lapić je bio keva, baš kul mesto! Video sam danas Pampijevu sliku pa sam se setio jedne scene od pre 11-12 godina, anegdota. Često smo išli na Dorćol da se nađemo sa Grobarima na piću u tom 100% grobarskom kraju, bio je negde rani letnji dan oko 19h, profanđza i ja smo krenuli ka gradu a javili nam se klinci iz mlađe ekipe pa smo ih pokupili usput. Najbrže se generalno do Dorćola stigne od štajge pored Save pa pored Kalemegdana. Ja sam vozio i ugledam poznatu facu kako iz pravca Akademije ide prema Kališu i kažem profi eno ga Pampi, prozor je bio otvoren i zovnemo ga mi (poslednji put sam ga video krajem 1987me pre nego što je otišao u zatvor) i on se baš obradovao kada nas je video. I profa mu je rekao ono kao od kada si otišao u zatvor nismo se videli itd. Kako je to ulica prometna a jedna traka kao videćemo se negde i mi tu nastavimo dole ka Dorćolu. Tada nas pitaju klinci a što je Pampi bio u zatvoru a profa da odgovor da sam morao da stanem jer sam se otkinuo od smeha- 'Pa za silovanje, sigurno nije za hakerisanje!' Posle toga se pojavio na basketu protiv cigana i to je bio stao na šipku ali nije navijao Mi smo bili na drugoj strani hale a mislili smo da ćemo ga viđati pa kao nije bed, videćemo se na sledećoj. Posle toga je svratio jednom do stadiona i tu se već dogodilo šta je bilo i više se nije pojavljivao i nismo ga više videli.
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 19 stu 2010, 10:52 |
|
|
Je,je ta Rijeka.Al nije to bio Ajkula,je neki Riječan al nije dotični.Spomenuti nam je sa ekipom uletio na tribinu u RI 3 g kasnije kad nas je bilo jako malo ( ja i petrinjci najstariji na tribini,onda znaš kakva ekipa je bila). Da,Pupe..taj je fakat bil ono,mogo si ga srest i na marsu u pm,ko gljiva bi nico i pojavljivo se. Ha,ha,patrole....petak u 9 zbor kod repa il sata da i zadnji stignu koji nisu mogli ranije
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 19 stu 2010, 10:59 |
|
|
exX je napisao/la: Je,je ta Rijeka.Al nije to bio Ajkula,je neki Riječan al nije dotični.Spomenuti nam je sa ekipom uletio na tribinu u RI 3 g kasnije kad nas je bilo jako malo ( ja i petrinjci najstariji na tribini,onda znaš kakva ekipa je bila). Da,Pupe..taj je fakat bil ono,mogo si ga srest i na marsu u pm,ko gljiva bi nico i pojavljivo se. Ha,ha,patrole....petak u 9 zbor kod repa il sata da i zadnji stignu koji nisu mogli ranije nije bilo mobitela al su svi bili točni ko urica. i uvijek isti ljudi. onda dođeš na tribinu i sve vrvi tisućama pijanih, nabrijanih...ubi ovo, ubi ono, a na cesti i gostovanjima samo odabrani.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 19 stu 2010, 11:38 |
|
|
Joj neće da naiđe neki stari Torcidaš..puno ste mi se raspričali vi BBB-ovci.. da se zna tko je tata..
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 19 stu 2010, 13:58 |
|
|
Ma južina je,ko će sad pisat
|
|
Vrh |
|
|
Hz2
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 19 stu 2010, 16:39 |
|
|
Pozdrav navijačkom svijetu...malo sam čitao postove i primijetio da na temi učestvuje nekoliko autentičnih ''navijača novog tipa'' , kako se smatraju navijači koji pripadaju organizovanim navijačkim skupinama-grupama. Imam nekog iskustva iz tog perioda i rado ću ih podijeliti sa vama,a mlađe generacije bih , uz dužno poštovanje zamolio da malo iskuliraju . Za uzvrat im mogu obećati istinu o nekim događajima iz tog vremenskog perioda 1987-1992.
Dakle, slobodno pitajte sve u vezi navijačke grupe Horde zla Sarajevo.
_________________ Biti srcem vezan, u tom leži snaga!?
|
|
Vrh |
|
|
patriot
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 19 stu 2010, 19:49 |
|
|
Navijaci novog tipa??!..
Ti si nesto opako zabrijao..ljudi koji idu 20+ godina po utakmicama,dakle bas idu po gostovanjima i imaju ih iz ex yu,ti nazivas navijacima novog tipa?!
Bit ce da si Sirko ili Djine glavom i bradom
|
|
Vrh |
|
|
unchained
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 19 stu 2010, 20:54 |
|
|
Hz2 je napisao/la: Pozdrav navijačkom svijetu...malo sam čitao postove i primijetio da na temi učestvuje nekoliko autentičnih ''navijača novog tipa'' , kako se smatraju navijači koji pripadaju organizovanim navijačkim skupinama-grupama. Imam nekog iskustva iz tog perioda i rado ću ih podijeliti sa vama,a mlađe generacije bih , uz dužno poštovanje zamolio da malo iskuliraju . Za uzvrat im mogu obećati istinu o nekim događajima iz tog vremenskog perioda 1987-1992.
Dakle, slobodno pitajte sve u vezi navijačke grupe Horde zla Sarajevo. Pozdrav, verovatno si vec primetio da sam grobar ali imam pitanje za tebe, da li si bio na utakmici Sarajevo-Rijeka negde krajem novembra 1988me? Bio je bas veliki sneg a rezultata se ne secam osim da je bilo i gostiju u za to vreme lepom broju a koliko se secam da su bili smesteni na jugu do istoka.
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 19 stu 2010, 23:23 |
|
|
unchained je napisao/la: exX, spomenuo si Lapić (tako smo ga mi zvali) tj Lapidarij. Kada sam bio u JNA na Plesu to mi je bilo omiljeno mesto za izlazak, vise sam ga gotivio od Jabuke a Salun mi je bio malo šminkast. Jedino je malo nezgodno bilo što sam imao garderobu limitiranu a za to vreme specificni navijački kezual, 501, dux, i ako se sećate sebago cipela koje su bile smeđe (moja varijanta) ili u crnoj boji, i imao sam zelenu fajerku (zezali nas splićani misleći da govorimo frajerka a nije bilo tako). Malo je nezgodno bilo kada svako veče izlaziš isto obučen pa ribe pomisle da si psihić ali će svi iz moje generacije znati kakav je uspeh bio drzati u kasarni 80tih civilku. Štekovali smo uniforme kod one škole za aviomehaničare pa bi nam često neko krao uniforme pa je bilo ledilo po Plesu noću kada civili puze ka spavaonicama. Lapić je bio keva, baš kul mesto!
Kolke su genaracije uz Lap vezane....pa i neka prva iskustva "na ulici" skupljala su se nakon zatvaranja diska i odlaska u noć,na tramvaje.....bili su to lijepi dani Generacije raznih subkultura dane mladosti su ostavile gore. U Lapu sam čak i radio jedno vrijeme ko klinac, Sebagice....crne,smeđe,a onda se pojavile u svim mogućim bojama.Jedini problem je bio kad bi se smočile,a boja po čarapama....... Pamtim da je bila furka,tam 89/90/91 da su sebagice,Levis 501 (crvena markica i žig s unutarnje strane na đepu),spitka,majca sa kapuljačom (duks kak velite) bili ono,de facto code dressing,ko u operi di je odjelo obvezno...plus neuništive starke ( all star tenisice), a onda počela pucat moda sa hlačama na tregere ( ko radne mandure),a to valda izašlo od utjecaja rap muzike (bljak) koja pomalo ušla na ove prostore
|
|
Vrh |
|
|
exX
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 19 stu 2010, 23:32 |
|
|
A i pojava duty free shopova je imala utjecaja na navijače u kombinaciji sa Markovićevim dinarima... Više se nije pušila Opatija,filter 160,i sl...Marlboro,Winston,Davidoff....
I jebeni,legendarni meki sarajevski Marloboro...kakva cigareta,uffffffffffffffff ( jbg pušač sam i bome do dan danas ne nadjoh sličnu a da tako prija)
|
|
Vrh |
|
|
unchained
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 20 stu 2010, 00:48 |
|
|
exX Malo sam ponovo citao opis sa mojim poznanikom u Rijeci i nasmejao sam se. To sto je postao novinar mi sada ipak ima veze jer je bio jak autor pesama. Ne znam da li se zna ali je on autor stihova "Oj Grobari semenkari jeb'o vas je Fljamurtari" a premijera je bila u onoj kafani gde su nas do 1988me drzali. Da ne bude zabune, pola sata pre toga smo se dobro peglali onako na gomili od blagajne pa skroz desno u, na, i po zivoj ogradi! Posto su to bile stare dobre ferke nije smetalo i da se pomalo zezamo kada bi vec pubovi totalno odvojili grupe. Tada su i ti stihovi pusteni u etar...
|
|
Vrh |
|
|
unchained
|
Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene Postano: 20 stu 2010, 00:53 |
|
|
Jedno pitanje za sve BBB, da li mozete da proverite da li je Z. 1987me na stanici u Zagrebu uvece posle utakmice na kraju ogrnuo veliku zastavu SR Hrvatske i okrenuo se od nas. Proslo 23 godine a malo mesam tih par svetlokosih dugokosih BBB? Mi smo bili kod one lokomotive a okruzeni Mupovcima koji su u stvari bili Supovci tada.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|