HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 stu 2025, 19:50.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4657 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 187  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: NK Dinamo Zg
PostPostano: 02 svi 2013, 15:46 

Citat:
PRERANO preminuli Ivan Turina dao je prije nekoliko dana posljednji intervju za hrvatske medije u kojem je govorio u svom životu u Stockholmu te budućnosti u švedskom nogometu.

"Na kraju prošle sezone dobio sam nagradu navijača za najboljeg i najpožrtvovnijeg igrača sezone. Klub je odmah reagirao i tijekom priprema u SAD-u ponuđen mi je novi ugovor s identičnim uvjetima i nisam previše razmišljao", rekao je Turina za tjednik Max.

"Malo je danas klubova u Europi koji 33-godišnjem vrataru nude trogodišnje ugovore. A već imam ponudu da nakon prestanka branjenja ostanem u klubu i treniram mlade vratare", ponosno je dodao hrvatski vratar.

U glavnom švedskom gradu živio je sa suprugom i blizancima...

"Obitelj će sa mnom biti do lipnja, a onda se vraćaju doma, idu na more. Najviše mi nedostaje Zagreb i naše prekrasno more. No, ovdje ima dosta Hrvata, družimo se, iako ne kao u našoj zemlji", pričao je nekadašnji vratar Modrih.

Tužno je ovo čitati...

Vrh

PostPostano: 02 svi 2013, 19:06 

Počivao u miru.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2013, 19:17 

Bio je solidan vratar i velika ljudina, uvijek se sjetim onog gola kojeg je primio protiv Auxerra, skoro pa sa centra....ali to je sad nevažno.....Počivao u miru...

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 22:11 

Roma tražila hitni odgovor za Jedvaja, Mamić poludio: 'Tko ste vi da nam postavljate rokove!?'

Ma i tu AS Romu nabijem na k. :zubati

slika

Nitko neće Dinamo ucjenjivati i postavljati bilo kakve rokove! Mi smo ozbiljan klub, pa se nitko s nama ne može tako ponašati, makar to bila i Roma! - rekao je Mamić

Zdravko Mamić objasnio je zašto je propao transfer Jedvaja u Romu. Razlog je pomalo bizaran...

- Kad sam ja imao vremena i bio raspoložen, ljudi iz Rome su bili zauzeti. Onda sam ja bio na kratkom petodnevnom odmoru, rekao sam im da u četvrtak stižem u Zagrebu. Jučer sam im se prije povratka stavio na dispoziciju, rekao sam im da odrede mjesto i vrijeme sastanka. Ili u Rimu ili u Zagrebu. Roma je poslala službenu ponudu, postali su jako nervozni, naročito u srijedu. Nekoliko puta su zvali, a u zadnjoj poruci koji su poslali mom bratu Zoranu je pisalo; 'tražimo odgovor do četvrtka u 21 sat'. Zoran im je rekao da sam na putu, te da me se mora pričekati. Ja sam u Zagreb došao oko 21.15 sati. Pa smo poslali poruku Romi da Jedvaj nije na prodaju! Nitko neće Dinamo ucjenjivati i postavljati bilo kakve rokove! Mi smo ozbiljan klub, pa se nitko s nama ne može tako ponašati, makar to bila i Roma! - rekao je Mamić uz dodatak:

- Jedvaj sto posto ne ide u Romu! Ali ne mogu kazati hoće li otići ili ne. Za njega postoje mnogi upiti.

sportske.zabranjeni.url (nema izravnih klikova za EPH)

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 23:34 

Pametan postupak, neka Jedvaj odigra jednu sezonu na nivou i sigurno će ga prodati barem duplo skuplje. Dečko djeluje stabilno, nema šanse da izgori, to je Mamiću siguran ulog...

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 23:44 

volvoks je napisao/la:
Pametan postupak, neka Jedvaj odigra jednu sezonu na nivou i sigurno će ga prodati barem duplo skuplje. Dečko djeluje stabilno, nema šanse da izgori, to je Mamiću siguran ulog...

Ček malo, nije valjda da fakat pušiš ovo?

Vrh

PostPostano: 21 lip 2013, 00:04 

Divlja svinja5 je napisao/la:
volvoks je napisao/la:

Ček malo, nije valjda da fakat pušiš ovo?

Možda nije bila ovakva sapunica, no jučer je o transferu pisalo u la Repubblici, dakle do odbijanja je došlo...

Vrh

PostPostano: 21 lip 2013, 00:14 

Nije ništa čudno šzo se neki talijanski klub zanteresirao za nekog talenta iz Hrvatske. Ali sigurno nisu nudili iznose koje pišu Mamićevi novinari, prije 10 puta manje.

Vrh

PostPostano: 21 lip 2013, 01:25 

Kova je rano prodan, a i s bonusima je to 15...

Vrh

PostPostano: 21 lip 2013, 07:29 

Badelj je pušten u zadnjoj godini ugovora, Kovačić mrvicu prerano za punu cijenu. iz Dinama nitko ne ide ispod 5 milijuna eura osim ako je škart i za otpis, i to zna svaki kupac da je Dinamo skup izlog. Jedvaj vrijedi onoliko koliko nude za njega, a ne koliko ti misliš i to bog te pitao iz kojeg razloga, kao da Dinamo već dosad nije napravio preko 10 takvih transfera od Bišćana i Balabana, pa nadalje. za Dinamo nije problem ni da ode odmah jer ima još dvojicu mladih stopera Šimunovića i Čalušića koji su u nižim kategorijama kotirali i bolje od Jedvaja.

Vrh

PostPostano: 21 lip 2013, 21:34 

Arsenal told L8.5m will land Dinamo Zagreb starlet

slika

By talkSPORT | Friday, June 21, 2013

Arsenal will have to fork out L8.5m to land Croatian prospect Tin Jedvaj after Roma had a lower offer rejected.

The 17-year-old is highly sought after having broken into the Dinamo Zagreb first-team earlier this year.

Serie A side Roma are also keen on him but they saw their opening bid of L5m dismissed by Dinamo.

And that has opened the door for Arsenal to firm up their interest with a bid - although Arsene Wenger will have to part with at least L8m to bring the defender to the Emirates.

Vrh

PostPostano: 21 lip 2013, 21:39 

Jebateled ovaj Mamić stvarno zna posao, prodaje djecu za više para nego drugi klubovi ozbiljne igrače :sega .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 21 lip 2013, 22:40 

ZDRAVKO MAMIĆ ZA SN 'Svake godine nam odlaze najbolji, a Dinamo je stalno jači i jači!'

Dinamo je u sezoni koja je pred nama visoko postavio ljestvicu . Cilj je, naravno, Liga prvaka, tu nema nikakve dvojbe. Najbolje i najljepše je igrati među bogatima. Da bi se opet igralo u najelitnijem klupskom natjecanju na svijetu, trebalo je u momčad ubrizgati novo gorivo. Zdravko Mamić je odlučio odriješiti kesu i u modru svlačionicu stigla su nova lica, i to ne bilo kakva. Dinamo je doveo igrače s imenom i prezimenom, što zorno pokazuje kakvi su planovi i ambicije. Naravno, treba vidjeti kako će cijela priča završiti, tek se mora vidjeti u kojoj mjeri će se novi dečki uklopiti u momčad Krunoslava Jurčića.

Jučer smo u Maksimirskoj 128 razgovarali s izvršnim predsjednikom hrvatskih prvaka Zdravkom Mamićem.

Dinamo je bitno drukčiji nego prošlog ljeta. Je li bolji ili lošiji?

- Sigurno smo igrački bolji, perspektivniji, to sam siguran i znam. Ostaje samo jedan upitnik, hoćemo li dobiti utrku s vremenom. Mnogo je novih igrača, pitanje je kako će se momčad posložiti u kratkom vremenu. Ovisi dosta o protivnicima koje ćemo dobiti na ždrijebu za pretkola, jer i o njihovoj snazi ovisit će koliko ćemo imati vremena za uigravanje.

Kako ste se odlučili za dovođenje tolikog broja stranaca?

- Vrlo je jednostavno. Dinamo želi pohrvatiti momčad, pružili smo veliku priliku mladim igračima . Međutim, mi mnogo prodajemo, ne možemo tako brzo iz vlastitih redova popuniti momčad. Ako vam odlaze najbolji igrači, obično se ne može sljedeće sezone biti još jači. A nama se to događa. Svake godine nam odlaze najbolji, a mi smo uvijek jači. Po tome je Dinamo jedinstven u svijetu, tu nam svi daju priznanje. Bilo gdje u svijetu gdje se pojavimo, svi pitaju “kako je to moguće?”. Mi smo našli formulu. Kad dođe do deficita na određenoj poziciji, reagiramo na inozemnom tržištu. Osnova je domaća, dopuna je strana. Ali moraju doći igrači s “imenom i prezimenom”. Tako ćemo raditi i ubuduće.

Otišao je Kovačić, sada se priča da će otići Jedvaj, sigurno će stizati ponude za Halilovića... Odlaze tinejdžeri, moraju li se prodavati tako mladi, možete li ih zadržati?

- Ne možete ih zadržati iz tri razloga. Prvi je egzistencijski, kad se radi o klubu. Bez prodaje igrača Dinamo u ovakvom obliku ne bi postojao. Nogometni Globus, na našu sreću, traži mlade igrače, a prepoznao je Dinamo kao dvorište u kojem stasaju nadareni klinci. Nitko na svijetu tako mlade igrače ne može unovčiti kao što ih može Dinamo. Drugo, neka mi netko objasni tko će objasniti igraču i njegovim roditeljima kad dobiju ponude najvećih europskih klubova po kojima će zarađivati milijun ili dva milijuna eura neto godišnje! Ako ga ne prodamo, na koji način ga možemo učiniti zadovoljnim i sretnim? Konačno, treba se promijeniti mnogo toga u hrvatskom nogometu. Naši stadioni moraju biti lijepi i komforni, puni raspoloženih gledatelja, koji su pozitivni, podižu adrenalin i rade atmosferu. Ma i tada će igrači razmišljati o inozemstvu, ali će ih biti lakše zadržati. Trenutačno naši igrači čekaju samo prvu priliku da zbrišu iz Hrvatske. To je porazno za hrvatski nogomet.

Da možete vratiti vrijeme, kojeg igrača ne biste pustili u inozemstvo?

- Ne bih pustio mnoge, ali jedan od najbolnijih odlazaka je onaj Matea Kovačića. On će sigurno postati najbolji vezni igrač Europe. A posebno je draga osoba. Donio nam je mnogo novca, ali na terenu nismo doživjeli prave partije za Dinamo. O Modriću, jasno, ne treba pričati, ali Luka je mnogo više dao Dinamu nego Kova.

Kakva je situacija sa Sammirom, što se događa s hrvatskim reprezentativcem? Zašto nema nikakve ponude, kakva mu je budućnost? Djeluje nezadovoljno?

- Sammir je kao igrač napravio jako puno za Dinamo, mnogo je ugradio u Dinamovu povijest, najtrofejniji je igrač našeg kluba. Nije bio “beba”, ali hrvatska javnost je nepravedna prema njemu. Mnogo veće svjetske zvijezde radile su veće nepodopštine, pa se one nisu prikazivale tako dramatično. Sammiru se stvorio loš imidž. Meni je neshvatljivo, mene je toga stid. Sammir to nije zaslužio, nije takav čovjek. Našlo bi mu se malo konkretnih mana. Da je imao veću podršku i veće razumijevanje, da nije bio žrtva obračuna onih istih snaga o kojima sam pričao, priča bi bila drukčija. Sve se koristilo za obračun s Dinamom, pa tako i Sammir. Njega se sotoniziralo, makar je naravno, za krivicu potrebno dvoje. Dakle, čovjek je mnogo dao Dinamu i hrvatskom nogometu, uzeo je hrvatsko državljanstvo i postao reprezentativac, a s druge strane je negativan stav dijela navijača i javnosti. To je nemoguća situacija, dobro da je normalan.

Sve u redu, ali takva priča se negativno može odraziti na klupske interese, što će vam u momčadi nezadovoljni Sammir?

- Što će biti sa Sammirom, samo Bog zna! Svi scenariji su mogući. Niti ja koji držim nekakve uzde u rukama, ne mogu predvidjeti što će se dogoditi. Ništa ne znam, ali svega se bojim.

sportske.zabranjeni.url

Vrh

PostPostano: 23 lip 2013, 14:18 

NOVO MODRO POJAČANJE
Mamić potvrdio dolazak braniča: 'Pinto je riješen, priključuje sa našoj momčadi'

slika

Gotovo je! Portugalac Ivo Pinto u ponedjeljak potpisuje ugovor s Dinamom na pet godina! Toga dana će obaviti i liječnički pregled, a dan kasnije skupa sa sportskim direktorom i Alžircem Soudanijem putuje na pripreme Jurčićeve momčadi u Moravske Toplice. Tako je okončan transfer nogometaša koji su Sportske novosti ekskluzivno najavile prije desetak dana.

- Da, Pinto je riješen, priključuje sa našoj momčadi - potvrdio je izvršni predsjednik Zdrako Mamić.

Tako su Modri zaokružili pojačavanje momčadi za ovu sezonu. Tu su, dakle, Migliore, Fernandes, Soudani i četvrti stranac koji je stigao u ovom prijelaznom roku, Pinto.

Pregovori oko dolaska Pinta nisu bili tako jednostavni. Prva odštetna suma koju je Rio Ave tražio za Pinta iznosila je milijun eura. Međutim, onda se naglo popela na gotovo tri milijuna, da bi se po našim informacijama klubovi dogovorili za odštetu od dva milijuna eura. Dinamo želi graditi jaku momčad, pa se ovoga puta nije štedjelo. Pinto bi prema neslužbenim izvorima trebao zarađivati oko 450.000 eura godišnje.

Pinto (23), dosad branič Rio Avea a sada Dinama, prošlu sezonu proveo je na posudbi u Cluju. Na njegovu dolasku posebno je inzistirao sportski direktor Zoran Mamić koji ga je prvi put gledao u Kazalištu snova, na utakmici Lige prvaka Manchester United - Cluj (0:1). Već tada je kazao: “Pinta moramo dovesti, to je sjajno rješenje za poziciju desnog bočnog.” Gledao ga je mlađi Mamić još nekoliko puta, a zaključno na finalu Rumunjskog kupa između Cluja i Petrolula. Pinto je uvijek ispunio sva očekivanja, pa je pokrenuta akcija njegova dovođenja.

Dolaskom Pinta, približio se transfer Šime Vrsaljka. Mogli bismo zaključiti da je on sad definitivno izvjestan. Prije neki dan Zdravko Mamić nam je kazao:

- Moglo bi se dogoditi da Pinto bude pričuva Vrsaljku!

U to ipak ne vjerujemo. Pinto je došao da bi igrao i bio pravo pojačanje. Pa je logično da se sad otvaraju vrata za Vrsaljkovu prodaju.

SN

treba se zaustavit s pojačanjima, pa ne idemo valjda po titulu prvaka Europe. :zubati

Vrh

PostPostano: 23 lip 2013, 14:32 

Ja ne mogu vjerovat da smo istresli 2 milke za desnog beka, bolje da je doveo kvalitetnog veznjaka ili napadača

Vrh

PostPostano: 23 lip 2013, 14:35 

veznjaka imamo i previše, ostaju upitne pozicije špice i lijevog beka, ovo ostalo je pokriveno s po dva igrača. nekako mi Čop i Kramarić ne ulijevaju povjerenje, iako i Soudani može igrati špicu.

Vrh

PostPostano: 23 lip 2013, 14:38 

2006/07 - ispali u 1. kolu UEFA kupa
2007/08 - skupina Europske lige - 2 boda (od 12 mogućih - 17%)
2008/09 - skupina Europske lige - 3 boda (od 12 mogućih - 25%)
2009/10 - skupina Europske lige - 6 bodova (od 18 mogućih - 33%)
2010/11 - skupina Europske lige - 7 bodova (od 18 mogućih - 39%)
2011/12 - skupina Lige prvaka - 0 bodova
2012/13 - skupina Lige prvaka - 1 bod

ove godine nam ne ginu 3 boda u LP. :zubati

Vrh

PostPostano: 23 lip 2013, 14:42 

Imamo ih puno na papiru, kao i napadača što će biti dovoljno za još jednu šetnju HNL-om dok za europu nisam baš siguran, treba prodat beqiraja i rukavinu, prošle sezone su bili srednja žalost, rukavina zabija do listopada i onda stane a za beqiraja se ni nesjecam kad je zadnji put zabio, uglavnom mislim da je ovo najjači dinamov prijelazni rok, sve neki "kvalitetni" stranci su doverdeni pa me baš živo zanima na šta ćemo iduće sezone ličit u europi

Vrh

PostPostano: 23 lip 2013, 15:06 

Najviše me strah Migliorea, navodno je već primio pacerski gol protiv nekih drugoligaša, a izvan terena Sammir je mila majka za njega...
Ne znam zašto smo se riješili Kelave :neznan

Vrh

PostPostano: 23 lip 2013, 15:14 

Kelava ne zna igrati nogom i točka. od Migliorea se očekuje samo to i ništa više. :D meni je ok, mogao bi biti omiljen, ima gard, zajeban je.

slika

treba nam takvih fakina.

Vrh

PostPostano: 23 lip 2013, 23:10 

Gledao sam snimku Barcelona-Malaga i neki Morales zabije gol,gledam i sliči mi na onog iz Dinama,ali kažem ne može taj :wheelchair igrati za Malagu.Kasnije sam provjerio i stvarno Pedro Morales igra za Malagu. :w00t

Vrh

PostPostano: 23 lip 2013, 23:29 

bio je na posudbi iz Dinama u Malagi s tim da mu je krajem sezone isticao ugovor, pa je potpisao novi za Malagu. zabio je par golova u Primeri, solidan se pokazao.

Vrh

PostPostano: 24 lip 2013, 00:02 

Morales je tip igrača za kojeg čitava momčad mora raditi da on pokaže šta zna.
Igrač poteza i trenutka, a ne kontinuiteta. Znalac, vidi se iz aviona, al nedovoljno za Dinamo onakav kakav je bio.

Vrh

PostPostano: 24 lip 2013, 14:38 

Nedovoljno za Dinamo, a dovoljno za Malagu. :neznam

Bit će da Pedro nije htio potpisati graDŽanski ugovor, a teško je i ne biti psihički sjeban pored genijalaca tipa Jurčića.

Vrh

PostPostano: 24 lip 2013, 14:45 

ma jebo Moralesa, imao je tri godine da se dokaže, bio je dobar u prvoj polusezoni, onda je bio potres u Čileu i nestao je. nekidan je opet Santiago pogodio potres, znači opet pada u ambis na jedno tri godine. :D

dobar ždrijeb u drugom pretkolu, napokon lagana šetnjica.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4657 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 187  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: