HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 ruj 2025, 02:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1023 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 41  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Novak Đoković
PostPostano: 08 sij 2022, 14:26 

Isplivalo je nešto vrlo nezgodno za Đokovića i/ili Srbiju.

Zatražio je iznimku od cijepljenja na osnovi nedavne zaraze COVIDom (na stranu što se ispostavilo da to nije validan razlog za ulazak u AU).

Pojavio se podatak da je on 16.12. imao pozitivan test na COVID i da je to priložio kao dokaz da se ne može cijepiti. Ali pazi sad ovo.

Istog dana je bio na eventu gdje se rukovao s ljudima, slikao, sve bez maske.

Možda bi se mogao izvući na fazon da nije dobio rezultate testiranja. Međutim, sljedećeg dana se pojavio s nekom djecom i dijelio im pehare. Teško vjerovati da je jedan Đoković nekoliko dana čekao na rezultat testiranja.

slika

Koliko sam vidio po srpskim propisima, ako si pozitivan, moraš se izolirati 14 dana. Nisam vidio koje su kazne.

Postoje 2 opcije:

1. Test je lažiran (pa je zbog toga išao okolo bez bojazni da će zaraziti ljude)
2. Bio je doista pozitivan, i svjesno je išao okolo prenoseći to na ljude

Vrlo zanimljiv info za Srbiju, a možda će se osvrnuti na ovo i na sudu kao možda tezu da uopće i nije bio zaražen, ili da je pak opasnost po ljude oko sebe. U igri više nije samo ulazak u AU, nego je moguće dobiti i zabranu od ulaska u zemlju 3 godine, ukoliko se dokaže da se svjesno išlo na neku prevaru.

E sad, ako je Srbija pravna država, trebali bi ga kazniti jer nije išao u izolaciju.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2022, 14:49 

Prateći Srbijanske medije od početka epidemije moglo se jasno vidjeti da osobe poput Novaka Đokovića (koji je protivnik svih ovih novih mjera prema običnom ljudskom rodu, uključujući protivljenje vakcini i upitne mjera predostrožnosti koje nisu uvijek logične i potkrepljene naučnim saznanjima, ljude kojima elita nije pomutila razum, ljude koji se okreću zdravom životu i sl.) vlada degaradira na više načina. Nije li ta ista vlada proganjala i ismijavala hiljade ljudi kojima su mnoge stvari bile nerazumne i naučno neutemeljene, mnoge ljekare, sociologe, umjetnike, ljude iz javnog života...
Zar i u Srbiji nisu bile donesene odluke koje se kose sa ljudskim pravima, koje stanovništvu nanose štetu, šire strah i promovišu neznanje?
Ovo što Đoković doživljava u Australiji, mnogi su Srbi doživjeli u svojoj zemlji.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2022, 14:59 

.aj dobro da je australija odigrala nešto mutno mada sumnjam ali zašto kome je inters da đoković ne bude na turniru...najmanje njima...

Vrh

PostPostano: 08 sij 2022, 15:06 

Cjepivo ujedinjuje retarde svih nacija. Čini se da samo penzionerske ili antivakserske stranke mogu prevladati štetne, nazadne nacionalističke podjele i ideologije. :smijeh

slika

Vrh

PostPostano: 08 sij 2022, 15:10 

Ministry of Sound je napisao/la:
Cjepivo ujedinjuje retarde svih nacija. Čini se da samo penzionerske ili antivakserske stranke mogu prevladati štetne, nazadne nacionalističke podjele i ideologije. :smijeh

slika

..ma sve se svodi na to..i ajmo neć nekakva solidarnost s balkanike iz teniski krugova...

Vrh

PostPostano: 08 sij 2022, 15:18 

Listam srpske medije. Uredno su naveli da je u svojoj apelaciji naveo da je dobio pozitivan test 16.12. Ali nitko ne spominje gdje je bio i šta je radio 16.12. i 17.12.

Ako bih se morao kladiti, rekao bih da je lažirao test, i nikad nije očekivao da bi se datum pozitivnog testa mogao pojaviti u javnosti, pa da ljudi onda vide šta je radio i gdje je bio nakon pozitivnog rezultata.

Doduše, moguće je da ga je zarazio i neki košarkaš 14.12. ali opet ne objašnjava zašto se Đoković nije izolirao nakon pozitivnog testa 16.12.

Zatražio je iznimku od cijepljenja na osnovi nedavne zaraze COVIDom (na stranu što se ispostavilo da to nije validan razlog za ulazak u AU).

Pojavio se podatak da je on 16.12. imao pozitivan test na COVID i da je to priložio kao dokaz da se ne može cijepiti. Ali pazi sad ovo.

Možda bi se mogao izvući na fazon da nije dobio rezultate testiranja. Međutim, sljedećeg dana se pojavio s nekom djecom i dijelio im pehare. Teško vjerovati da je jedan Đoković nekoliko dana čekao na rezultat testiranja.

slika

Koliko sam vidio po srpskim propisima, ako si pozitivan, moraš se izolirati 14 dana. Nisam vidio koje su kazne.

Postoje 2 opcije:

1. Test je lažiran (pa je zbog toga išao okolo bez bojazni da će zaraziti ljude)
2. Bio je doista pozitivan, i svjesno je išao okolo prenoseći to na ljude

Vrlo zanimljiv info za Srbiju, a možda će se osvrnuti na ovo i na sudu kao možda tezu da uopće i nije bio zaražen, ili da je pak opasnost po ljude oko sebe. U igri više nije samo ulazak u AU, nego je moguće dobiti i zabranu od ulaska u zemlju 3 godine, ukoliko se dokaže da se svjesno išlo na neku prevaru.

E sad, ako je Srbija pravna država, trebali bi ga kazniti jer nije išao u izolaciju.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2022, 15:24 

Ne razumiješ. Svi ovi na fotki su prebolovali Covid zadnih nekoliko tjedana. Nije bilo rizika. :)

Vrh

PostPostano: 08 sij 2022, 15:30 

Malo guglam kazne za nepoštivanje mjera izolacije (propisano je 14 dana u Srbiji ako si pozitivan). Hoće li ijedan medij barem postaviti pitanje šta je mučenik i budući svetac Đoković radio između 16.12. i 30.12.?

Citat:
To je rekao danas predsednik etičkog odbora udruženja tužilaca i sudija Srbije Milan Knežević.

Za krivično delo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, kako kaže, zatvorska kazna je do tri godine, a za kršenje mera samoizolacije novčano u minimumu 100.000.

"Za ljude koji napuštaju izolaciju novčana kazna, koja može da bude izrečena u sudskom postupku, može da iznosi i do milion dinara. Budući da za ovo krivično delo nije predviđen posebni minimum, primenjuje se opšti maksimum, koji je milion dinara", kazao je Knežević u jutarnjem programu TV Pink.

Mere Republičkog javnog tužilaštva dale su jasne instrukcije javnim tužiocima na teritoriji cele Republike Srbije i, prema rečima Kneževića, dale su rezultate budući da su oni svoje postupanje maksimalni zaoštrili.

On naglašava i da je prenošenje zarazne bolesti u vreme vanrednog stanja takođe krivično delo.

"Dakle, nulta je tolerancija za izvršioce krivičnog dela člana 248, nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije budući da neko u ovoj fazi prekrši mere samoizolacije koje su izrečene od strane sanitarnog inspektora. Sledeće krivično delo je po članu 249 je prenošenje zdravstvene bolesti. Teško delo protiv zdravlja ljudi je član 259 kada usled izvršenja krivičnog dela prenošenja zarazne bolesti neko lice teže oboli, ili nažalost premine", objašnjava Knežević.

Za nekoliko dana će početi i suđenja, jer kako kaže, nema se ništa od toga što su puni pritvori, a ljudi nastave i dalje da krše zakone.

"Lično mislim da je maksimalna kazna zatvora jedino što priliči onima koji namerno zaraze nekoga. Primer toga je stomatolog iz Novog Sada koji je imao veliku sumnju da je oboleo. Logično da je kao doktor upućeniji u simptome više od drugih, a on je nastavio da leči pacijente. Mislim da je to posao za pravosudne organe i za kaznu zatvora. Molim sve zdravstvene radnike da povećaju stepen odgovornosti", istakao je Knežević.

Za tri dana je država naplatila sedam miliona dinara, naglašava Knežević, 148 lica je kažnjeno za kršenje policijskog časa, što je prema njegovim rečima izuzetno veliki broj.

"Kolegijalno bih uputio i aplauz svim kolegama koji danonoćno procesuiraju sve koje krše zakon. Oni su takođe izloženi, a u slučaju da uđe virus u pravosudne organe, ne postoji zamena za njih i to treba imati u vidu", istakao je Knežević.

Oprema je stigla za pravosuđe i Ministarstvo pravde je preuzelo preko 25.000 maski, rukavica i tečnosti i to će uskoro biti prosleđeno sudovima širom zemlje.

"Sutra kreću suđenja i ona moraju da budu što bezbednija. Nadamo se što strožim kaznama", ističe Knežević.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2022, 15:32 

...nole mutljavina...sad više neću tvrdit da hrvat nema šanse... :zubati

Vrh

PostPostano: 08 sij 2022, 15:35 

Pozitivan na COVID 16.12.

Bogat društveni život u narednim danima, ovo je samo što je zabilježeno.

16.12.

https://rs.n1info.com/lifestyle/posta-predstavila-jedinstveno-izdanje-maraka-posvecenih-djokovicu/

17.12.

https://sport.blic.rs/tenis/novak-djokovic-urucio-pehare-najboljim-takmicarima-teniskog-saveza-beograda-za-2021/2s5bc4m

25.12.

https://rs.n1info.com/lifestyle/djokovic-igra-tenis-ispred-zgrade-u-beogradu/

Vrh

PostPostano: 08 sij 2022, 15:45 

Test je vrlo vjerovatno lažiran. Meni je prva asocijacija bila, ako su stavili 16tog, to znači da je uzeo sedmicu do deset dana u kojoj se nije pojavljivao u javnosti, pa da kaže da je bio u izolaciji.

Ali eto nisu. Možda će se izvlačiti da je test odradio 16tog, a 17tog uveče dobio rezultate. Bio mu skup onaj test što se rezultati dobijaju istog dana :D

Vrh

PostPostano: 08 sij 2022, 16:18 

Legionnaire je napisao/la:
Test je vrlo vjerovatno lažiran.

Test je "lažiran", u svakom slučaju. Divan alat za hebavanje narodnih masa u zdrav mozak.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2022, 17:24 

Mar-kan je napisao/la:
Legionnaire je napisao/la:
Test je vrlo vjerovatno lažiran.

Test je "lažiran", u svakom slučaju. Divan alat za hebavanje narodnih masa u zdrav mozak.

Ma Novak je legenda a testovi su za tašte institucije kojima yebu mase, točno kako kažeš.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2022, 17:28 

Obrni, okreni, ozezi i jopet... obori

Vrh

PostPostano: 08 sij 2022, 20:28 

Nisam imao priliku da se do sad izjasnim u vezi ovog za covjecanstvo ocigledno veoma bitnom pitanju posto me je banovao jedan moderator koji ima izrazito jak osjecaj za pravdu i jednakost, a bogami i umjerenost, ali evo sad cu:

Svako zna kakav je moj stav u vezi vakcina i da sam zagovornik toga posto mislim da drugacije necemo nikad svo ovo sranje ostaviti iza sebe, ali ovo sta se s Djokovicem trenutno radi je cisti licemjerluk i podlost, podlost jednog drustva koje u medjuvremenu izgleda goni rekorde u licemjernosti i pederluku. Zivim na Zapadu, pratim medije, vidim sta pisu, a citam i komentare.. i nakon svega ne mogu drugacije a da ne kazem govnima da mogu Djokovica samo za kurac da povuku. Dabogda nasao nacina da im uzme sve i jednu titulu i sve i jedan rekord obori. Eto, rasisti drugacije i ne zasluzuju. A neda mi se sad u detalje, kako i zasto, jednostavno je tako.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2022, 20:30 

ZDRAV

TESTIRAN

PREBOLIO 2 x

I kakva je on sad opasnost za kengure? Gdje, kako, zasto?

Ah da...zakoni su jednaki za sve..zaboravih.

(Uvijek se jednakosti sjete kad treba nekog baciti rulji pod noge ali inace - 364 dana u godini - im se za jednakost zivo jebe, stavise: protiv su iste jer libeRetardi vele da svakom slijeduje onoliko koliko je zasluzio..trziste, jebiga..kolko se trudis tolko i dobijes, ha ja.)

Vrh

PostPostano: 08 sij 2022, 20:41 

turbotakija je napisao/la:
Nisam imao priliku da se do sad izjasnim u vezi ovog za covjecanstvo ocigledno veoma bitnom pitanju posto me je banovao jedan moderator koji ima izrazito jak osjecaj za pravdu i jednakost, a bogami i umjerenost, ali evo sad cu:

Svako zna kakav je moj stav u vezi vakcina i da sam zagovornik toga posto mislim da drugacije necemo nikad svo ovo sranje ostaviti iza sebe, ali ovo sta se s Djokovicem trenutno radi je cisti licemjerluk i podlost, podlost jednog drustva koje u medjuvremenu izgleda goni rekorde u licemjernosti i pederluku. Zivim na Zapadu, pratim medije, vidim sta pisu, a citam i komentare.. i nakon svega ne mogu drugacije a da ne kazem govnima da mogu Djokovica samo za kurac da povuku. Dabogda nasao nacina da im uzme sve i jednu titulu i sve i jedan rekord obori. Eto, rasisti drugacije i ne zasluzuju. A neda mi se sad u detalje, kako i zasto, jednostavno je tako.

Turbo, vidim nešto si sentimentalan a i zapjenio si dobro, ali si potpuno u pravu. Čitam evo njihovu štampu, pljuju bukvalno po čovjeku, sve totalno negativno. I Beker ga je dobro kritikovao, podrške skoro ni od koga. Evo što mu oca napadaju, zaslužio je za bezvezne izjave, ali Nole je u ovoj situaciji ostao vrlo dostojan. Ovako nešto nisam doživio, sramota. Čitao sam negdje izjavu Nikija Pilića, potpisao bih je.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2022, 22:15 

babo je napisao/la:
turbotakija je napisao/la:

Turbo, vidim nešto si sentimentalan a i zapjenio si dobro, ali si potpuno u pravu. Čitam evo njihovu štampu, pljuju bukvalno po čovjeku, sve totalno negativno. I Beker ga je dobro kritikovao, podrške skoro ni od koga. Evo što mu oca napadaju, zaslužio je za bezvezne izjave, ali Nole je u ovoj situaciji ostao vrlo dostojan. Ovako nešto nisam doživio, sramota. Čitao sam negdje izjavu Nikija Pilića, potpisao bih je.

Vjerovao ili ne, potpuno sam smiren bio dok sam to pisao. To je vise stil, ili, ako tako hoces, moje emotivno stanje duha. Radikalan sam. :)

Na stranu sve, kao sto kazes, ovo se vise ne moze nazvati ni bljuvanjem, ovo je medijski linc nezapamcen od ne znam kad. Pastetu otvoris, iskace Djokovic. Njegovog oca, cudaka, koriste sad da docaraju osjecaj a on zahvalan kakav je pruza podijum za svakakve kultur-rasizme zapadnjacke provenijencije.

Oni u biti o svima nama tako razmisljaju i nikad me niko nece do kraja zivota moci ubijediti da je Jugoslavija bila pogresna stvar.

O ona dva pederska skota, Nadalu i Federeru, bolje necu jer su se obadvojica vec dovoljno ispederisala u onom videu koji su kao namijenili Djokovicu a zapadni mediji - ofkors - prenijeli uz gust. Sad ih jos vise vole. Sad njega jos vise mrze.

Austrijanci vade cak Thomasa Mustera iz teniserskog i svakog drugog groba da on ko fol sad tu moralise i objasni kako je los covjek Novak Djokovic. A on ga izmislio kad se radi o humanistickim akcijama itd.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 00:11 

Možda je mislio 16.12. po julijanskom kalendaru? :neznam

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 06:02 

Ažuriranje:

Pozitivan COVID test 16.12.

Društveni angažmani:

16.12.

16.12.

17.12.

18.12.

25.12.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 09:37 

Ako ima imalo mozga shvatit će da je nepismen i da je njegovo da nabija lopticu kad mu se kaže, a da sve ostale odluke u životu mora prepustit stručnom shtabu. :zubati

Treba ga ko Britney Spears proglasit ludim i dati mu da nastupa, ali da bude pod skrbništvom i da nikakve odluke ne može sam donositi.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 09:54 

U laži su kratke noge haha.

A vjerojatno lažni test, sad to treba javno priznati...

1328 of 2558 - 51.92%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 10:37 

Ja sam na nogama proveo virus, i tek na kraju sam sticajem okolnosti saznao da sam zarazen tjs vec prelezao.

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 10:49 

Tankosic je napisao/la:
Ja sam na nogama proveo virus, i tek na kraju sam sticajem okolnosti saznao da sam zarazen tjs vec prelezao.

To je ok, ali ti nisi znao da si zaražen. Novak se testirao i imao pozitivan test i sa tim saznanjem ugrožavao živote drugih ljudi što je još gora opcija.

Jbg sad ima opcije loše i gore.

1328 of 2558 - 51.92%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2022, 10:59 

Pa šta ako je bio pozitivan i u to vrijeme socijalno aktivan!?
Moj komšija radi u hitnoj pomoći, testirali ih i on pozitivan. Poslali ga kući i za dva dana zovu i pitaju kako je? Dobro sam, nemam neke simptome. Ok, dolazi odmah, nema ko da radi!
Koleginica s posla se vakcinisala, revakcinisala i primila Buster dozu i pozitivna!
Virus će svakako prije ili poslije ,,proći,, kroz sve ljude!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1023 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 41  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: