|
|
Stranica: 3773/3825.
|
[ 95601 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 15:39 |
|
|
daramo je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Koliko nekog Kakanjca veže nešto za Livno, Isto tako ga veže i za Split. Svi mi uvijek biramo bolie i logično je kako će izbor pasti na Split.
Zato i nema šta srati po ljudima koji su ostali u Vitezu ili Kiseljaku. Ne biramo, da je tako u BiH ne bi postojalo Hrvata jer bi svi birali bolje i lakše pa bi se poturčili. Obilježje pobjegulja je izbjegavanje odgovornosti. Ne bi ja, nego otišo sam morao sam... morao šta će jadnik kad je morao, još će žrtva ispast. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1320 of 2558 - 51.6%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 15:40 |
|
|
Ma šta se ja svađan , ako ima iko volje i želje ja san tu još 10 godina na usluzi obučen . Iza toga poviše mostara neće se imat šta radit .
_________________ DAJ POLETI SOKOLE KROZ BRDA I DOLINE KRŠNE HERCEGOVINE , SREDNJE BOSNE PONOSNE PONESI NA KRILIMA PORUKU DEBILIMA OVO JE ZEMLJA HRVATSKA !
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 15:41 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: daramo je napisao/la: Zato i nema šta srati po ljudima koji su ostali u Vitezu ili Kiseljaku. Ne biramo, da je tako u BiH ne bi postojalo Hrvata jer bi svi birali bolje i lakše pa bi se poturčili. Obilježje pobjegulja je izbjegavanje odgovornosti. Ne bi ja, nego otišo sam morao sam... morao šta će jadnik kad je morao, još će žrtva ispast.  Jesu tebi spalili kuću a ? Jel tebi pljačkaju crkve nakon rata u mostaru ?
_________________ DAJ POLETI SOKOLE KROZ BRDA I DOLINE KRŠNE HERCEGOVINE , SREDNJE BOSNE PONOSNE PONESI NA KRILIMA PORUKU DEBILIMA OVO JE ZEMLJA HRVATSKA !
|
|
Vrh |
|
 |
POPOVO_POLJE
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 15:44 |
|
|
Srednji Prst je napisao/la: POPOVO_POLJE je napisao/la: Ako je uopće iz Kaknja mogao mu je ćaća ostati u Kiseljaku. Pa i u Mostar ako neće u Srednjoj Bosni. Nego ode u Split pa sad sere Hrvatima iz Srednje Bosne debilčina.
Da ko jebe moje šta su ginili 92 u derventi , šta su im spalili sve 93 , šta su ginili za kiseljak u kojem u 10 godina od 105 rođenih dođe na 54 . Lako je tebi iz hercegovine srat kad ste pokrali sve u ratu i švercali majmune Majmune moje je spaljeno 1991 u Popovom Polju. Ja sam iz dijela gdje su prve granate u BiH pale. Znaš li kako se zvao prvi poginuli civil u BiH? Jozo Stanković iz sela Trebimlja. Nikola Brajić koji mi je dalji rod vozač hitne pomoći poginuo 1.10.1991 u Hercegovini u Popovom. Moji nisu ništa švercali. Šverca je bilo i u srednjoj Bosni a napuši mi se kurca.
_________________ Inzko izrazio duboku zabrinutost
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 15:44 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43554 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Srednji Prst je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Obilježje pobjegulja je izbjegavanje odgovornosti. Ne bi ja, nego otišo sam morao sam... morao šta će jadnik kad je morao, još će žrtva ispast.  Jesu tebi spalili kuću a ? Jel tebi pljačkaju crkve nakon rata u mostaru ? Meni jesu svu imovinu u Mostaru, opet kupili u drugom dijelu grada, nismo u Splitu.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 15:50 |
|
|
daramo je napisao/la: Srednji Prst je napisao/la: Jesu tebi spalili kuću a ? Jel tebi pljačkaju crkve nakon rata u mostaru ? Meni jesu svu imovinu u Mostaru, opet kupili u drugom dijelu grada, nismo u Splitu. Ali opet si u svom gradu. I opet te nešto veže za taj grad i samo si se preselio kao što će i tvoja djeca možda samo u drugi kvart. Već te ništa ne veže za Stolac, a ne neka druga mjesta. Da ti je netko rekao možeš u Livnu, misliš da bi izbor bio Livno ili Split? Jer isto te veže i za Livno i Split, a DGG neću uopće spominjati kao mjesto gdje bi netko htio živjeti.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 15:50 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3018 Lokacija: Dridska Župa Upozorenja: 1
|
Ne mogu Hrvati pobic od regionalnih prepucavanja. A u SBŽ još možemo okrenit situaciju kombinacija da se dio ljudi vrati iz Njemačke i uvoz Nepalinja Biciklinja bi ih uništia tamo.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
Vrh |
|
 |
oslobodilismograhovo
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 15:51 |
|
|
saskia je napisao/la: Srednji Prst je napisao/la: Ja san bosanac iz kraljevskog mista Dejana Lovrena . U Kraljevoj Sutjesci inače pričaju kao i Spliće Napravi kuću u Travniku i pravi dicu, ne brani ti nitko. Zakazali smo kolektivno kao narod i to je surova istina sa kojom se moramo suočiti ukoliko želimo dug vijek Hrvatskoj. Dakle pitanje je da li smo nacionalno osvješten narod. Zašto ti ne preseliš u Travnik? Možeš i u Fojnicu, Busovaču, Jajce, Borovicu, Čatiće, Ratanj......... Sve lijepa i pitoreksna mjesta. Zašto si ubjeđen da bilo tko drugi ima prioritet, mamlazu hercegovački.
|
|
Vrh |
|
 |
POPOVO_POLJE
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 15:51 |
|
|
Ja sam iz Popova Polja malog dijela Hercegovine gdje 70% hrvatskih mladića nije preživjelo drugi svjetski rat. Gdje je u nekim selima iza 1945 bio zabranjivan povratak preživjelima kao u Dubljanima gdje je 1941 živjelo 450 Hrvata a 1948 na popisu 2 Hrvata. A ti si debil koji sere Hrvatima Srednje Bosne a sam živiš u Splitu.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 15:53 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3018 Lokacija: Dridska Župa Upozorenja: 1
|
POPOVO_POLJE je napisao/la: Ja sam iz Popova Polja malog dijela Hercegovine gdje 70% hrvatskih mladića nije preživjelo drugi svjetski rat. Gdje je u nekim selima iza 1945 bio zabranjivan povratak preživjelima kao u Dubljanima gdje je 1941 živjelo 450 Hrvata a 1948 na popisu 2 Hrvata. Živiš li u Popovom ili Dubrovniku?
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 15:54 |
|
|
daramo je napisao/la: Srednji Prst je napisao/la: Jesu tebi spalili kuću a ? Jel tebi pljačkaju crkve nakon rata u mostaru ? Meni jesu svu imovinu u Mostaru, opet kupili u drugom dijelu grada, nismo u Splitu. Evo ako želiš priču . Momak od 20 godine 91 otiša u zagreb kad je bilo otvoreno ono za redarstvenika . 92 se zakuhalo u posavini di mi stric gine kod dervente a moj ćaća 30 metara od njega stoji . 93 se vraća u svoje selo di cilo selo ima 2 puške jednu papovku bez pola usadnika i jednu tandzaru sa 50 metaka sve skupa . Vod el mudzahida kida pali sve i ubija mi pradida te spaljuje kuću . Odlaze u vareš di brane grad i vrše mini diverzije na području općine kakanj . Pada i vareš odlazi u kiseljak di je na koti prema visokom . Sudjeluje u bitki na bašinom brdu i zavrtaljci . Primirje se potpisuje . Momak od 23 godine tad nije ima za kruv . Ima 2 vrećice sa 5 graća i 4 majice . Čuje priču da u splitu primaju radnike na betonari i da u barakama imaju smještaj . On u Bosni više nema ništa , posla nema stanje teško . Odlazi u Split u 5 misec 94 . Al đava mu neda mira pridružuje se 4toj u 10 misec 94 . Sudjeluje u oluji i postaje i ostaje profi vojnik do 2009 umirovljen sa činom stožernog narednika u paucima . Šta je triba čovik napravit ? Spavat na ulici bez hrane u šumi u kiseljaku ? Dok pobjegulje 2018 s kućom okućnicom poslom hranom bez rata bježe u njemačku ? To je tebi isto jel ?
|
|
Vrh |
|
 |
saskia
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 15:55 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2559 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
oslobodilismograhovo je napisao/la: saskia je napisao/la: U Kraljevoj Sutjesci inače pričaju kao i Spliće
Napravi kuću u Travniku i pravi dicu, ne brani ti nitko.
Zakazali smo kolektivno kao narod i to je surova istina sa kojom se moramo suočiti ukoliko želimo dug vijek Hrvatskoj. Dakle pitanje je da li smo nacionalno osvješten narod.
Zašto ti ne preseliš u Travnik? Možeš i u Fojnicu, Busovaču, Jajce, Borovicu, Čatiće, Ratanj......... Sve lijepa i pitoreksna mjesta. Zašto si ubjeđen da bilo tko drugi ima prioritet, mamlazu hercegovački. Zato što sam Hrvat Hercegovac u ratu branio i napravio svoju djecu u Hercegovini, odradio svoju dužnost. Ovdje se radi o čovjeku koji iz Dalmacije vrijeđa Hrvate Bosne, a kao što sam lijepo objasnio, kolektivno smo zakazali. A slobodno mi se javi kad dođeš u Hercegovinu da ti se mamlaz u usta popiša
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 15:56 |
|
|
POPOVO_POLJE je napisao/la: Ja sam iz Popova Polja malog dijela Hercegovine gdje 70% hrvatskih mladića nije preživjelo drugi svjetski rat. Gdje je u nekim selima iza 1945 bio zabranjivan povratak preživjelima kao u Dubljanima gdje je 1941 živjelo 450 Hrvata a 1948 na popisu 2 Hrvata. A ti si debil koji sere Hrvatima Srednje Bosne a sam živiš u Splitu. Serem jer je moja krv na tom tlu . Jer je moja kuća spaljena i ubijani moji rođaci .
|
|
Vrh |
|
 |
oslobodilismograhovo
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 15:57 |
|
|
Noname01 je napisao/la: daramo je napisao/la: Meni jesu svu imovinu u Mostaru, opet kupili u drugom dijelu grada, nismo u Splitu.
Ali opet si u svom gradu. I opet te nešto veže za taj grad i samo si se preselio kao što će i tvoja djeca možda samo u drugi kvart. Već te ništa ne veže za Stolac, a ne neka druga mjesta. Da ti je netko rekao možeš u Livnu, misliš da bi izbor bio Livno ili Split? Jer isto te veže i za Livno i Split, a DGG neću uopće spominjati kao mjesto gdje bi netko htio živjeti. Itekako bi živjeli i u DGG. Kada bi postojala ozbiljna država da pomogne u egzistencijalnom opstanku.
|
|
Vrh |
|
 |
saskia
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 15:57 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2559 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Meni sam odlazak u Split i nije problematičan, štaviše razumljiv je. Problematično mi je kod Hrvata napuštanje i Hrvatske i BiH.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 15:58 |
|
|
saskia je napisao/la: oslobodilismograhovo je napisao/la: Zašto ti ne preseliš u Travnik? Možeš i u Fojnicu, Busovaču, Jajce, Borovicu, Čatiće, Ratanj......... Sve lijepa i pitoreksna mjesta. Zašto si ubjeđen da bilo tko drugi ima prioritet, mamlazu hercegovački. Zato što sam Hrvat Hercegovac u ratu branio i napravio svoju djecu u Hercegovini, odradio svoju dužnost. Ovdje se radi o čovjeku koji iz Dalmacije vrijeđa Hrvate Bosne, a kao što sam lijepo objasnio, kolektivno smo zakazali. A slobodno mi se javi kad dođeš u Hercegovinu da ti se mamlaz u usta popiša Lako je tebi iz širokog srat kad ti grad rata nije vidia i ima 99 posto hrvata pita bi te da je 70 posto muslića i 30 posto hrvata kako bi bia i dalje tu . Ti si napravia svoju dužnost a moji nisu imali dužnost nego prisilu , turska sablja nad vratom , spaljena zemlja opustošeno sve .
|
|
Vrh |
|
 |
oslobodilismograhovo
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 15:59 |
|
|
saskia je napisao/la: oslobodilismograhovo je napisao/la: Zašto ti ne preseliš u Travnik? Možeš i u Fojnicu, Busovaču, Jajce, Borovicu, Čatiće, Ratanj......... Sve lijepa i pitoreksna mjesta. Zašto si ubjeđen da bilo tko drugi ima prioritet, mamlazu hercegovački. Zato što sam Hrvat Hercegovac u ratu branio i napravio svoju djecu u Hercegovini, odradio svoju dužnost. Ovdje se radi o čovjeku koji iz Dalmacije vrijeđa Hrvate Bosne, a kao što sam lijepo objasnio, kolektivno smo zakazali. A slobodno mi se javi kad dođeš u Hercegovinu da ti se mamlaz u usta popiša Poput muslimana i dvorišnih kerova mnogo lajete al ne grizete.
|
|
Vrh |
|
 |
POPOVO_POLJE
|
|
|
Li Zongren je napisao/la: POPOVO_POLJE je napisao/la: Ja sam iz Popova Polja malog dijela Hercegovine gdje 70% hrvatskih mladića nije preživjelo drugi svjetski rat. Gdje je u nekim selima iza 1945 bio zabranjivan povratak preživjelima kao u Dubljanima gdje je 1941 živjelo 450 Hrvata a 1948 na popisu 2 Hrvata. Živiš li u Popovom ili Dubrovniku? U Dubrovniku.
|
|
Vrh |
|
 |
saskia
|
|
|
oslobodilismograhovo je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Ali opet si u svom gradu. I opet te nešto veže za taj grad i samo si se preselio kao što će i tvoja djeca možda samo u drugi kvart. Već te ništa ne veže za Stolac, a ne neka druga mjesta. Da ti je netko rekao možeš u Livnu, misliš da bi izbor bio Livno ili Split? Jer isto te veže i za Livno i Split, a DGG neću uopće spominjati kao mjesto gdje bi netko htio živjeti.
Itekako bi živjeli i u DGG. Kada bi postojala ozbiljna država da pomogne u egzistencijalnom opstanku. Natalitet u Hrvata nema veze sa financijama
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:00 |
|
|
POPOVO_POLJE je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Živiš li u Popovom ili Dubrovniku?
U Dubrovniku. Onda si i ti ,,pobjegulja'' samo je tebi pukom srećom Hrvatska puno bliže. Ne kažem ovo da bi vriđa razumljivo je, samo nemoj onda drugog napadat.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:01 |
|
|
oslobodilismograhovo je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Ali opet si u svom gradu. I opet te nešto veže za taj grad i samo si se preselio kao što će i tvoja djeca možda samo u drugi kvart. Već te ništa ne veže za Stolac, a ne neka druga mjesta. Da ti je netko rekao možeš u Livnu, misliš da bi izbor bio Livno ili Split? Jer isto te veže i za Livno i Split, a DGG neću uopće spominjati kao mjesto gdje bi netko htio živjeti.
Itekako bi živjeli i u DGG. Kada bi postojala ozbiljna država da pomogne u egzistencijalnom opstanku. Rekoh ti Hrvat ne želi više živjeti u Kutini ili Sisku 40-45 min od Zagreba. Pa moderno je doba i svaki mladi čovjek kao i uvijek teži za nečim, a RH, a pogotovo BiH ne mogu ponuditi mladom čovjeku ono što on traži kao tipa Beč, Graz ili Munchen. Zbog tog novog nazovimo to "lifestyle" mladi i bježe, a ne zbog tog što ne mogu imati šta za jesti i piti.
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
|
|
Umisto da seremo Hrvatima iz Zagreba ako se opće više mogu nazvat hrvati , hrvatskoj generaciji nakon rođeni nakon 90-te u Srednjoj Bosni di su sjebali sve šta se moglo sjebat mi seremo jedni po drugima .
|
|
Vrh |
|
 |
saskia
|
|
|
oslobodilismograhovo je napisao/la: saskia je napisao/la: Zato što sam Hrvat Hercegovac u ratu branio i napravio svoju djecu u Hercegovini, odradio svoju dužnost. Ovdje se radi o čovjeku koji iz Dalmacije vrijeđa Hrvate Bosne, a kao što sam lijepo objasnio, kolektivno smo zakazali.
A slobodno mi se javi kad dođeš u Hercegovinu da ti se mamlaz u usta popiša
Poput muslimana i dvorišnih kerova mnogo lajete al ne grizete. Pa lijepo sam ti ostavio mogućnost da dokažemo obojica naše tvrdnje
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:02 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43554 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
saskia je napisao/la: oslobodilismograhovo je napisao/la: Itekako bi živjeli i u DGG. Kada bi postojala ozbiljna država da pomogne u egzistencijalnom opstanku. Natalitet u Hrvata nema veze sa financijama Ima, zato ZHŽ ima najmanje iseljavanje. Nije Hrvate u BiH uništio nizak natalitet nego visoko iseljavanje iz financijskih razloga.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:03 |
|
|
Noname01 je napisao/la: oslobodilismograhovo je napisao/la: Itekako bi živjeli i u DGG. Kada bi postojala ozbiljna država da pomogne u egzistencijalnom opstanku. Rekoh ti Hrvat ne želi više živjeti u Kutini ili Sisku 40-45 min od Zagreba. Pa moderno je doba i svaki mladi čovjek kao i uvijek teži za nečim, a RH, a pogotovo BiH ne mogu ponuditi mladom čovjeku ono što on traži kao tipa Beč, Graz ili Munchen. Zbog tog novog nazovimo to "lifestyle" mladi i bježe, a ne zbog tog što ne mogu imati šta za jesti i piti. Nije više 2016-a malo tko bježi iz Hrvatske, i definitvno je razlog najvećim dilom ekonomski zašto je puno manje ljudi napustilo Dalmaciju nego Slavoniju? Iz moje općine je otišlo možda 100 ljudi vani od 4500 i to sam puno reka, a negdje je i po 1/4.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 35 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|