|
|
Stranica: 3774/3859.
|
[ 96455 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
POPOVO_POLJE
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:03 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: POPOVO_POLJE je napisao/la: U Dubrovniku.
Onda si i ti ,,pobjegulja'' samo je tebi pukom srećom Hrvatska puno bliže. Nisam pobjegulja jer sam ja rođen u Dubrovnik i otac i majka su mi rođeni u Dubrovniku i jedan djed i jedna baka su mi rođeni u Dubrovniku. Ja njemu nisam srao što živi u Splitu nego što sere Hrvatima iz srednje Bosne a živi u Splitu. Ja ne serem Hrvatima iz srednje Bosne niti nekim drugim Hrvatima kao on.
_________________ Inzko izrazio duboku zabrinutost
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:05 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2630 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Srednji Prst je napisao/la: saskia je napisao/la: Zato što sam Hrvat Hercegovac u ratu branio i napravio svoju djecu u Hercegovini, odradio svoju dužnost. Ovdje se radi o čovjeku koji iz Dalmacije vrijeđa Hrvate Bosne, a kao što sam lijepo objasnio, kolektivno smo zakazali.
A slobodno mi se javi kad dođeš u Hercegovinu da ti se mamlaz u usta popiša
Lako je tebi iz širokog srat kad ti grad rata nije vidia i ima 99 posto hrvata pita bi te da je 70 posto muslića i 30 posto hrvata kako bi bia i dalje tu . Ti si napravia svoju dužnost a moji nisu imali dužnost nego prisilu , turska sablja nad vratom , spaljena zemlja opustošeno sve . Ne znam zašto se uključuješ u diskusiju mene i ovoga pičkonje. Ja ne zamjeram nikome što je otišao iz Kaknja u Split. Zamjeram posebno današnjim generacijama odlazak u Njemačke i Austrije. A što se tiče rata, moje je moje, balia mi nije susjed ali mi nije ni daleko. U ratu sam zdravlje izgubio kao i mnogi iz Širokog Brijega, to što sam Široki branio u Uskoplju Rami i Mostaru ne znači da Široki nije vidio rata.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srednji Prst
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:06 |
|
|
POPOVO_POLJE je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Onda si i ti ,,pobjegulja'' samo je tebi pukom srećom Hrvatska puno bliže.
Nisam pobjegulja jer sam ja rođen u Dubrovnik i otac i majka su mi rođeni u Dubrovniku i jedan djed i jedna baka su mi rođeni u Dubrovniku. Ja njemu nisam srao što živi u Splitu nego što sere Hrvatima iz srednje Bosne a živi u Splitu. Ja ne serem Hrvatima iz srednje Bosne niti nekim drugim Hrvatima kao on. Cigane ti nemaš pravo pisnit . Moji su dali žrtvu ogromnu za Srednju Bosnu i iman pravo srat kolko god oću jesi čuo papčino mala . Ti si čisti dubrovčanin , za razliku od tebe moji i mater i ćaća su iz SB a ja sam rođen u drvaru cigane mali .
_________________ DAJ POLETI SOKOLE KROZ BRDA I DOLINE KRŠNE HERCEGOVINE , SREDNJE BOSNE PONOSNE PONESI NA KRILIMA PORUKU DEBILIMA OVO JE ZEMLJA HRVATSKA !
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:06 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Rekoh ti Hrvat ne želi više živjeti u Kutini ili Sisku 40-45 min od Zagreba. Pa moderno je doba i svaki mladi čovjek kao i uvijek teži za nečim, a RH, a pogotovo BiH ne mogu ponuditi mladom čovjeku ono što on traži kao tipa Beč, Graz ili Munchen. Zbog tog novog nazovimo to "lifestyle" mladi i bježe, a ne zbog tog što ne mogu imati šta za jesti i piti.
Nije više 2016-a malo tko bježi iz Hrvatske, i definitvno je razlog najvećim dilom ekonomski zašto je puno manje ljudi napustilo Dalmaciju nego Slavoniju? Je prvih par godina, ali sve poslije ti je samo povođenje trendom. Dalmatinska zagora, zaleđe obale? I opet dosta veliki padovi za nazovimo to razvijenu regiju. Pa moja majka je iz Dalmatinske zagore i svake godine sam tamo bar 2 puta. Tek sada se počelo malo popravljati i ljudi malo bježati iz Splita i graditi kuće van tog urbanog centra.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:07 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2630 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
daramo je napisao/la: saskia je napisao/la: Natalitet u Hrvata nema veze sa financijama
Ima, zato ZHŽ ima najmanje iseljavanje. Nije Hrvate u BiH uništio nizak natalitet nego visoko iseljavanje iz financijskih razloga. Inače, prošlih stoljeća smo baš živili u izobilju pa imali po 10ero dice. Bilo je nešto i tih ali najveći dio ljudi je otišao da se more uslikat u restoranu i novom audiju.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srednji Prst
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:08 |
|
|
saskia je napisao/la: Srednji Prst je napisao/la: Lako je tebi iz širokog srat kad ti grad rata nije vidia i ima 99 posto hrvata pita bi te da je 70 posto muslića i 30 posto hrvata kako bi bia i dalje tu . Ti si napravia svoju dužnost a moji nisu imali dužnost nego prisilu , turska sablja nad vratom , spaljena zemlja opustošeno sve . Ne znam zašto se uključuješ u diskusiju mene i ovoga pičkonje. Ja ne zamjeram nikome što je otišao iz Kaknja u Split. Zamjeram posebno današnjim generacijama odlazak u Njemačke i Austrije. A što se tiče rata, moje je moje, balia mi nije susjed ali mi nije ni daleko. U ratu sam zdravlje izgubio kao i mnogi iz Širokog Brijega, to što sam Široki branio u Uskoplju Rami i Mostaru ne znači da Široki nije vidio rata. Uvik san poštova Hercegovce . Jedini kvalitetni HR narod danas da živi je područje Hercegovine , Imotski , Sinj , Otok . Ostalo je sve
_________________ DAJ POLETI SOKOLE KROZ BRDA I DOLINE KRŠNE HERCEGOVINE , SREDNJE BOSNE PONOSNE PONESI NA KRILIMA PORUKU DEBILIMA OVO JE ZEMLJA HRVATSKA !
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:08 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3667 Lokacija: Dridska Župa
|
Noname01 je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Nije više 2016-a malo tko bježi iz Hrvatske, i definitvno je razlog najvećim dilom ekonomski zašto je puno manje ljudi napustilo Dalmaciju nego Slavoniju?
Je prvih par godina, ali sve poslije ti je samo povođenje trendom. Dalmatinska zagora, zaleđe obale? I opet dosta veliki padovi za nazovimo to razvijenu regiju. Pa moja majka je iz Dalmatinske zagore i svake godine sam tamo bar 2 puta. Tek sada se počelo malo popravljati i ljudi malo bježati iz Splita i graditi kuće van Pogledaj padove po županijama sve će ti bit jasno, a i Zagora je relativno slaba ekonomski bila, danas je to druga priča naravno i veliki su pomaci napravljeni, ne kažem ja to da bi uzdiza sebe, mi ovdi imamo more i turizam i to nas je spasilo jbga. Ima i toga radi trenda al takvih je najviše 20-30 posto.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:09 |
|
|
Srednji Prst je napisao/la: Umisto da seremo Hrvatima iz Zagreba ako se opće više mogu nazvat hrvati , hrvatskoj generaciji nakon rođeni nakon 90-te u Srednjoj Bosni di su sjebali sve šta se moglo sjebat mi seremo jedni po drugima . Neću ja izdvajat nikoga. Zakazali smo kao narod i to je jedina istina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
|
|
Srednji Prst je napisao/la: saskia je napisao/la: Ne znam zašto se uključuješ u diskusiju mene i ovoga pičkonje.
Ja ne zamjeram nikome što je otišao iz Kaknja u Split. Zamjeram posebno današnjim generacijama odlazak u Njemačke i Austrije.
A što se tiče rata, moje je moje, balia mi nije susjed ali mi nije ni daleko. U ratu sam zdravlje izgubio kao i mnogi iz Širokog Brijega, to što sam Široki branio u Uskoplju Rami i Mostaru ne znači da Široki nije vidio rata.
Uvik san poštova Hercegovce . Jedini kvalitetni HR narod danas da živi je područje Hercegovine , Imotski , Sinj , Otok . Ostalo je sve Jebalo te mjerenje Hrvatstva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POPOVO_POLJE
|
|
|
Srednji Prst je napisao/la: POPOVO_POLJE je napisao/la: Nisam pobjegulja jer sam ja rođen u Dubrovnik i otac i majka su mi rođeni u Dubrovniku i jedan djed i jedna baka su mi rođeni u Dubrovniku. Ja njemu nisam srao što živi u Splitu nego što sere Hrvatima iz srednje Bosne a živi u Splitu. Ja ne serem Hrvatima iz srednje Bosne niti nekim drugim Hrvatima kao on.
Cigane ti nemaš pravo pisnit . Moji su dali žrtvu ogromnu za Srednju Bosnu i iman pravo srat kolko god oću jesi čuo papčino mala . Ti si čisti dubrovčanin , za razliku od tebe moji i mater i ćaća su iz SB a ja sam rođen u drvaru cigane mali . Ti nisi dao ništa za srednju Bosnu tvoj otac je dao žrtvu a ti nisi dao ništa srednjoj Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oslobodilismograhovo
|
|
|
Noname01 je napisao/la: oslobodilismograhovo je napisao/la: Itekako bi živjeli i u DGG. Kada bi postojala ozbiljna država da pomogne u egzistencijalnom opstanku. Rekoh ti Hrvat ne želi više živjeti u Kutini ili Sisku 40-45 min od Zagreba. Pa moderno je doba i svaki mladi čovjek kao i uvijek teži za nečim, a RH, a pogotovo BiH ne mogu ponuditi mladom čovjeku ono što on traži kao tipa Beč, Graz ili Munchen. Zbog tog novog nazovimo to "lifestyle" mladi i bježe, a ne zbog tog što ne mogu imati šta za jesti i piti. Naravno da veći gradovi nude više izbora i mogućnosti. Nađu neki interesa i ima svoje prednosti živjeti i u vukojebinama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:10 |
|
|
Onda si i ti ,,pobjegulja'' samo je tebi pukom srećom Hrvatska puno bliže.
Nisam pobjegulja jer sam ja rođen u Dubrovnik i otac i majka su mi rođeni u Dubrovniku i jedan djed i jedna baka su mi rođeni u Dubrovniku. Ja njemu nisam srao što živi u Splitu nego što sere Hrvatima iz srednje Bosne a živi u Splitu. Ja ne serem Hrvatima iz srednje Bosne niti nekim drugim Hrvatima kao on. Onda si veći Dubrovčanin od većine današnjih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srednji Prst
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:11 |
|
|
POPOVO_POLJE je napisao/la: Srednji Prst je napisao/la: Cigane ti nemaš pravo pisnit . Moji su dali žrtvu ogromnu za Srednju Bosnu i iman pravo srat kolko god oću jesi čuo papčino mala . Ti si čisti dubrovčanin , za razliku od tebe moji i mater i ćaća su iz SB a ja sam rođen u drvaru cigane mali . Ti nisi dao ništa za srednju Bosnu tvoj otac je dao žrtvu a ti nisi dao ništa srednjoj Bosni. Ja nisan da ništa al moji jesu i iman pravo srat kolko god oću . Ti ni tvoji preci niste dali ništa za srednju bosni i ima da šutiš jel ti jasno .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:12 |
|
|
@Kvačice, de snizi im vladanje, ode ovo daleko 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srednji Prst
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:13 |
|
|
|
Moja je krv se prolivala da bi majmuni rođeni od 90tih na ovamo izdali sve u 10 godina padovi od 130 rođenih na 50 . Izdaja , ja nudin još sebe 10 godina na raspolaganju san obučen ako oće iko vraćat dok totano ne postanu vukojebine .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srednji Prst
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:14 |
|
|
saskia je napisao/la: @Kvačice, de snizi im vladanje, ode ovo daleko  Ja san komentira katastrofu i izdaju hrvata rođenih od 90-te na ovamo u SB i onda su me dubrovčani počeli napadat . 320 rođenih u SB sramota to se jedino sukobom može vratit .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srednji Prst
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:17 |
|
|
|
Umisto da Kiseljak i Vitez skupa imaju 300 rođenih .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POPOVO_POLJE
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:19 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: POPOVO_POLJE je napisao/la: Nisam pobjegulja jer sam ja rođen u Dubrovnik i otac i majka su mi rođeni u Dubrovniku i jedan djed i jedna baka su mi rođeni u Dubrovniku. Ja njemu nisam srao što živi u Splitu nego što sere Hrvatima iz srednje Bosne a živi u Splitu. Ja ne serem Hrvatima iz srednje Bosne niti nekim drugim Hrvatima kao on.
Onda si veći Dubrovčanin od većine današnjih. Pa jesam, ali uvijek kažem da sam dijelom Hercegovac svaki sam mjesec u Hercegovini kod djeda. Imam rodbine i po Neumu. U Dubrovniku nema neke mržnje prema Hercegovcima što je čudno jer Dubrovnik ima veći % Hercegovaca nego Zagreb,Split,Osijek,Rijeka... pa se tamo ne samo hercegovci nego svi došljaci ne vole od domaćih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srednji Prst
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:22 |
|
|
Onda si veći Dubrovčanin od većine današnjih.
Pa jesam, ali uvijek kažem da sam dijelom Hercegovac svaki sam mjesec u Hercegovini kod djeda. Imam rodbine i po Neumu. U Dubrovniku nema neke mržnje prema Hercegovcima što je čudno jer Dubrovnik ima veći % Hercegovaca nego Zagreb,Split,Osijek,Rijeka... pa se tamo ne samo hercegovci nego svi došljaci ne vole od domaćih. Kako si djelom hercegovac kad ti ni mater ni ćaća rodili se u dubrovniku ? Sebi daješ za pravo a meni nedaš a oba roditelja iz SB i još rođen u drvaru di san živia 3 godine ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POPOVO_POLJE
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:24 |
|
|
Srednji Prst je napisao/la: Umisto da Kiseljak i Vitez skupa imaju 300 rođenih . Vitez i Kiseljak po popisu iz 2013 imaju 25 000 Hrvata danas sigurno manje. Mostar ima po 400 rođenih Hrvata a ti očekuješ od Viteza i Kiseljaka 300.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POPOVO_POLJE
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:26 |
|
|
Srednji Prst je napisao/la: POPOVO_POLJE je napisao/la: Pa jesam, ali uvijek kažem da sam dijelom Hercegovac svaki sam mjesec u Hercegovini kod djeda. Imam rodbine i po Neumu. U Dubrovniku nema neke mržnje prema Hercegovcima što je čudno jer Dubrovnik ima veći % Hercegovaca nego Zagreb,Split,Osijek,Rijeka... pa se tamo ne samo hercegovci nego svi došljaci ne vole od domaćih.
Kako si djelom hercegovac kad ti ni mater ni ćaća rodili se u dubrovniku ? Sebi daješ za pravo a meni nedaš a oba roditelja iz SB i još rođen u drvaru di san živia 3 godine ? Ja tebi nisam branio da budeš Hrvat iz Bosne nego da kao netko tko živi u Splitu nebi trebao vrijeđat Hrvate srednje Bosne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Fredericktown
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:29 |
|
Pridružen/a: 09 ruj 2023, 13:46 Postovi: 377 Lokacija: Red ispred hambasade
|
Odgovor jednog lika sa tiktoka Citat: Bok. Musko 15 godina sam al se selim iz Zenice tacnije, al sam iz Viteza ali poslije rata u Zenici je velik kriminal i prevelik je broj muslimanskih ekstremista pa ćemo u Čapljinu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:32 |
|
|
Fredericktown je napisao/la: Odgovor jednog lika sa tiktoka Citat: Bok. Musko 15 godina sam al se selim iz Zenice tacnije, al sam iz Viteza ali poslije rata u Zenici je velik kriminal i prevelik je broj muslimanskih ekstremista pa ćemo u Čapljinu Musliman? Ili je naš
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:33 |
|
|
saskia je napisao/la: @Kvačice, de snizi im vladanje, ode ovo daleko  Lijepo se razgovarajte, ne znam što se odjednom dogodilo. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1372 of 2558 - 53.64%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2025. Demografska Santa Barbara Postano: 24 kol 2025, 16:35 |
|
|
Srednji Prst je napisao/la: saskia je napisao/la: @Kvačice, de snizi im vladanje, ode ovo daleko  Ja san komentira katastrofu i izdaju hrvata rođenih od 90-te na ovamo u SB i onda su me dubrovčani počeli napadat . 320 rođenih u SB sramota to se jedino sukobom može vratit . Dobro bola, nisu djeca kriva. Valjda su nešto krivi i roditelji koji ih nisu naučili vrijednostima.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1372 of 2558 - 53.64%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|