|
|
Stranica: 9/34.
|
[ 840 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
emt
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 15:18 |
|
|
|
Joe i vrh bosna, mozete vi shvatiti da na zapadu te skole nisu nicim obojene.
Ne znam u BiH koju povijest uce, ali po zapadnom sistemu povijest kao predmet nisu bitni. Jezik, matematika, strani jezik pored njemackog, engleski ili francuski. I nema crkvenih sluzbenika osim na religiji.A to vam je tako i po gradskim skolama.
Zamjenice ravnatelja ili sekretarijati u sluzbi su casnih sestara, none se ovdje kazu. I to je sve .
Krizevi u crkvenom dijelu ako ga ima.
Ne kontam vas.
Plus cijena i strucni kadar, koji su za svaku pohvalu.Nastavnici koji posvecuju paznju ucenicima, rad u malim grupama i sl.
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 15:21 |
|
|
|
nekontam ja tebe zašto si ti ko bošnjakinja i muslimanka išla u katoličku školu? pa svak će reći da je to degutantno i besmisleno zašto je antegovno pavelić išao u islamsku medresu ?
_________________ Ja sam rođen đe Ostalih nema Benjaminu mrzim odmalena
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 15:22 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
joe enter je napisao/la: Nisam znao da postoje i osnovne katoličke škole?! Krkane ne uči se teologija u tim školama.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
emt
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 15:29 |
|
|
Vrbosna HR je napisao/la: nekontam ja tebe zašto si ti ko bošnjakinja i muslimanka išla u katoličku školu? pa svak će reći da je to degutantno i besmisleno zašto je antegovno pavelić išao u islamsku medresu ? Zato sto nisam znala jezik, da ga usavrsim u Tim manjim skolskim grupama, zato sto nastavnici imaju vremena za ucenike, tezi plan i program, obimniji i dobra osnova za buducnost i daljnje skolovanje.Ekstra strucni kadar, ljubazni i usavrseni u svom poslu. Cijena pristupacna, i topla preporuka svima u vezi tih skola.Nisam postala katolkinja, a ni mnoga druga djeca koja su izasla iz nje. Znaci vjera nema veze sa kompletnim skolovanjem. Djeca ateista katolika takodje nisu pohadjala religiju, par indijaca ciji ocevi su bili zaposleni u konzulatu i sl.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 15:37 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 6194 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 15:38 |
|
|
emt je napisao/la: Joe i vrh bosna, mozete vi shvatiti da na zapadu te skole nisu nicim obojene.
Ne znam u BiH koju povijest uce, ali po zapadnom sistemu povijest kao predmet nisu bitni. Jezik, matematika, strani jezik pored njemackog, engleski ili francuski. I nema crkvenih sluzbenika osim na religiji.A to vam je tako i po gradskim skolama.
Zamjenice ravnatelja ili sekretarijati u sluzbi su casnih sestara, none se ovdje kazu. I to je sve .
Krizevi u crkvenom dijelu ako ga ima.
Ne kontam vas.
Plus cijena i strucni kadar, koji su za svaku pohvalu.Nastavnici koji posvecuju paznju ucenicima, rad u malim grupama i sl. Ja tebe kontam u potpunosti , ti kao Bošnjakinja slušaš Tupsona i on ti je sasvim OK , tako da katoličke škole je sasvim logično da si ih pohađala i da ti je to normalno. Na zapadu su drugačije prilike i može se čak i reći da katoličke škole nisu u službi samo indktrinacije dece , ali samo postojanje njihovo je u osnovi takvo , jer da popovima je stalo do obrazovanja dece oni bi novac koji imaju dali državnim školama koje kubure od nedostataka novca , ali eto neće već ih baš nazivaju KATOLIČKIM ŠKOLAMA , a vamo se prave kako je sve čisto i nema nametanja. I velioko pitanje je odakle njima pare da osnivaju škole i koji su im motivi za takvo šta , s'obzirom da su osnivači katolici i da škole koje osnivaju nazivaju katoličkim. Pare nisu sigurno zaradili već dobili od nekoga koji hoće katoličku "promidžbu" i da se baš osnuju katolčke škole što direktno znači da je poenta u indirektnoj i prikrivenjoj indoktrinaciji dece koja će biti zahvalni katolici kad poresut obrazujući se tamo. Na ovim prostorima je jasno jedan kroz jedan da su škole katoličke ustaške , pravoslavne četničke i islamske(kako god da ih nazoveš , balijske). I svako palamuđenje da nije tako je glupost.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
| Vrh |
|
 |
|
emt
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 15:41 |
|
|
|
Znate sta, Djole bi vama dvojci rekao samo "Putuj Evropo i nemoj vise cekati na nas".
Pa eto i od mene poruka.
Pozz
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PilotInstruktor
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 17:39 |
|
Pridružen/a: 16 pro 2010, 00:03 Postovi: 571 Lokacija: Kičmanovićevo rodno selo
|
|
Katoličke škole su u prosjeku najbolje obrazovne institucije na svijetu. A de ne govorim kako je KC izmislila sveučilišno školovanje. Sveučilišta kao što su Oxford i Cambridge su osnovana od strane Pape, a i dan danas ih vode religijska ustanova; pod jurisdikcijom su Engleske protestanske Crkve. Što se tiće muslimanskih i pravoslavnih škola, o njima nikad ništa nisam čuo, pa neću ni suditi.
_________________ Izlizani ideali i misali po hrvatskin stranputican sokolaške procesije pričešćene demonstracije od vinotočnica do vinotočnica svjetlošću krv časna vijekom navikli trpeć nasljeđivat pogrda balkana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 18:05 |
|
|
emt je napisao/la: Cijena pristupacna, i topla preporuka svima u vezi tih skola.Nisam postala katolkinja, a ni mnoga druga djeca koja su izasla iz nje. .
Nikad nije kasno, možda te kakav bosanski katolik zavede i povede ;)
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 18:07 |
|
|
Nema mi smisla da se svetovne skole nazivaju po imenu religije... Drzava treba da regulise osnovno obrazovanje, koje je svugde obavezno, i ono mora biti van bilo cijeg uticaja... privatne mogu da budu srednje skole i fakulteti, ali ne i osnovna skola. Posebne su ustanove gde deca mogu da se obrazuju o religiji, muslimani imaju medrese, hriscani mogu u okviru svojih organizacija, ali to mora biti dobrovoljno, van klasicnog obrazovanja. Zato sam protiv veronauke u osnovnoj skoli, cemu to  Moze u okviru istorije da se napravi poglavlje, ili semestar o svim religijama, da se to proucava fenomenoloski, a ne da kroz drzavne skole pravis "dobre hriscane, muslimane..." Veronauka u praksi nije nauka o veri, to je alat pomocu koga se vrsi segregacija i podela dece u uzrastu u kome ona nisu ni svesna sta to znaci.
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RuKa RuCi
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 18:14 |
|
|
emt je napisao/la: Necemo se lagati. Srebrenica je poslijedica guslanja djedova i dahijskog zuluma.Zar ne Ruka Ruci ?
Kakav rahmetlija.Da je on ima viziju ne bi se nama to dogodilo.
Nego, danas imamo Internet, pa kako su djedovi vasi guslali, a velikani aka Njegos pisali mi cemo informirati.
Da ne bude Srebrenice ! Za mene je Srebrenica gradić u Istočnoj RS, naseljeno mjesto kao i npr.Ljubija u njenom zapadnom dijelu, i ništa više.Mitomanija iz Sarajeva me apsolutno ne interesuje, to je moj stav, dopuštam da neko u njoj vidi nešto drugo i ja mu tu ne mogu pomoći.Jedino imam zamjerku na rad vlade RS-a, jer ne zna da iskoristi turistički potencijal opštine sa svim njenim prirodnim ljepotama.Dahije i zulum mi ne znače ništa, mada priznajem da je moj bivši vojskovođa malo pretjerao, ali radilo se u trenutku ushićenja, koje je potaknuto uspjehom vojne operacije u tom regionu. Djevojčice, pa sadržaj "Gorskog vijenca" je uvijek bio dostupan svima, i u njemu nema ništa tajanstveno kao što ti misliš U SFRJ je bio lektira, a ako je ko imao sreće pa imao za profesora crnogorca, onda je još dublje mogao da pronikne u njegov sadržaj. Znači, transparetno bilo od kad je napisan, tako da se provaljuješ sa ovim glupostima oko interneta i objavljivanjem sadržaja do kojeg muslimani nikada nisu mogli da dođu 
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=pey29CLID3I
|
|
| Vrh |
|
 |
|
emt
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 18:51 |
|
|
@Ruka Ruci Citat: Djevojčice, pa sadržaj "Gorskog vijenca" je uvijek bio dostupan svima, i u njemu nema ništa tajanstveno kao što ti misliš  U SFRJ je bio lektira, a ako je ko imao sreće pa imao za profesora crnogorca, onda je još dublje mogao da pronikne u njegov sadržaj. Znači, transparetno bilo od kad je napisan, tako da se provaljuješ sa ovim glupostima oko interneta i objavljivanjem sadržaja do kojeg muslimani nikada nisu mogli da dođu Evo malo pojasnjenje o guslama i guslanju.Dakle time ne mislim na Njegosevo djelo, koje je bilo skriveno od ociju javnosti, niti sam to igdje trvdila..Naprotiv, ja sam Gorski vijenac procitala, da se igramo citata ?:) Citat: GUSLE SU KRIVE ZA SVE !!!
Gusle su krive za sve. Hoću time da kažem da su gusle krive za rat. Tj. gusle su odigrale ključnu ulogu u propagandi pogrešnih vrijednosti. Mnogo je Srba koji su ubijeđeni da se ovo današnje vrijeme ne razlikuje mnogo od Srednjeg vijeka. Za to je djelimično kriva i neškolovanost i siromaštvo. Da mi je neko prije koji dan, kad sam okrivio gusle za propast, dao gusle u ruke, spalio bih ih sigurno. Bacio bih ih na zemlju, pa bih ih uzeo i udarao njima dok se ne raspadnu, a onda bih ih polio benzinom i zapalio. To mi je došlo da uradim prije neki dan dok sam davao čas iz matematike u dnevnoj sobi u kojoj je moj otac istovremeno igrao šah i slušao gusle. Ječao je guslar o nekom klanju, a otac je pojačavao na trenutke. One su napričale ljudima priče koje, dok ih čitaš u knjigama ne izgledaju nešto naročito u odnosu na ostalu literaturu, ali dok slušaš gusle, krv se ledi u žilama i dlake na koži se ježe od intezivnih osjećaja, užasa, straha, hrabrosti, junaštva, čojstva i tome slično. Ne, ne gusle su zlo. One ne daju ništa što bi moglo da bude vrijedno. Previše su jednostavne da bi mogle da daju nekakvu drugačiju korist osim ratne propagande. Slušajući gusle u čovjeku se budi osjećaj da pravda nije zadovoljena. Gusle su i započele karijeru u doba dok nije bilo pravednog suda. One su pjevale o nepravdi, pamtile i žalile kako bi dale barem nekakvu satisfakciju žrtvama, a svojim tonom su pokretale u čovjeku žeđ za osvetom. Slušaoca su stavljale na krila nepobjedivosti, bajkovitog junaštva, gdje jedan pobije trista u sekundi. Sad da neko uzme gusle i da svira nešto što nije vezano za neku bitku ne vrijedi. Kao što ne vrijedi poštovati pozdrav “Za dom spremni” koji u sebi nema ništa ružno ali je ružan i odbojan zbog toga što su ga koristile ustaše. Kao što je i grb Srbije upropašten jer su ga koristili četnici. Hajmo ljudi dalje, kažem. Ne moramo da se vraćamo na staro. To znaju svi, ali se vraćaju na staro upravo da podvuku onaj negativni kontekst koji simbol nosi sa sobom. Moj otac je pravio gusle, moj djed je guslao. Sjećam se da sam jednom sa ocem išao da usječem drvo za gusle. Otac mi je objašnjavao koje drvo se bira i zašto. Sjećam se da sam se poslije dugo dvoumio da li se ono bira najtvrđe ili najmekše drvo i zbog čega. Poznajem taj instrument i žao mi ga je, ali samo kad se podsjetim ko ga danas sve koristi i za šta se upotrebljavao sigurno je da kad bih se dočepao jednog komada da bih ga načisto rasturio. Čak mi je padalo na pamet da obećam sebi da kad budem imao para da kupim jedne kako bih zadovoljio potrebu. Ali znam da time ništa neću riješiti. Evo ovih dana guslari političati najavljuju da će da ukinu sud. Možda će guslama da ga zamijene. Teško nama s guslama i s guslarima na vlasti. Nepravde je trista milionaaa, a ja junaaaaak glasajteeee za meeeeneeee! http://zokaimile.hostzi.com/gusle-su-krive-za-sve-3/Citat: Mitomanija iz Sarajeva me apsolutno ne interesuje, to je moj stav, dopuštam da neko u njoj vidi nešto drugo i ja mu tu ne mogu pomoći.Jedino imam zamjerku na rad vlade RS-a, jer ne zna da iskoristi turistički potencijal opštine sa svim njenim prirodnim ljepotama.Dahije i zulum mi ne znače ništa, mada priznajem da je moj bivši vojskovođa malo pretjerao, ali radilo se u trenutku ushićenja, koje je potaknuto uspjehom vojne operacije u tom regionu.
Za mene je ovo Srebrenica !!!A tu pricu o "zanesenosti" vaseg djenerala prodajite svi skupa u Juzno Africkoj republici.Ili Zimbabveu.Upravo zbog ovoga je nedopustivo da djeca u skolama uce iskrivljenu povijest i montirane velikosrpske lazi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 20:32 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
|
Draga emt, bez ikakve namjere da osporavam niti čak izjednačavam zločine na području Srebrenice, nisu se ni vaši tamo baš proslavili. Početkom rata su vaši pod Naserom Orićem tamo pobili dosta Srba, to su bili dotad možda i najveći zločini u ratu. Davno sam gledao podatke, ali mislim da su vaši u istočnoj Bosni pobili više srpskih civila nego što je stradalo od Hrvata u čitavom ratu, nisam siguran, ali mislim da je tako.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 20:51 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Da su Bošnjacima bitni Bošnjaci Srebrenice danas bi Srebrenica umjesto Širokog Brijega osvajala košarkaške turnire. Case closed.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 20:53 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2925 Lokacija: predvorje dzeneta
|
pozitivac je napisao/la: Draga emt, bez ikakve namjere da osporavam niti čak izjednačavam zločine na području Srebrenice, nisu se ni vaši tamo baš proslavili. Početkom rata su vaši pod Naserom Orićem tamo pobili dosta Srba, to su bili dotad možda i najveći zločini u ratu. Davno sam gledao podatke, ali mislim da su vaši u istočnoj Bosni pobili više srpskih civila nego što je stradalo od Hrvata u čitavom ratu, nisam siguran, ali mislim da je tako. Nije bas tacno to sto zboris ,Srba oko Srebrenice je zijanilo 3500 ,a Hrvata u cijelom ratu bosansko-hercegovachkom sve djuture i civili i vojnici nesto oko 5500...
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 21:00 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: pozitivac je napisao/la: Draga emt, bez ikakve namjere da osporavam niti čak izjednačavam zločine na području Srebrenice, nisu se ni vaši tamo baš proslavili. Početkom rata su vaši pod Naserom Orićem tamo pobili dosta Srba, to su bili dotad možda i najveći zločini u ratu. Davno sam gledao podatke, ali mislim da su vaši u istočnoj Bosni pobili više srpskih civila nego što je stradalo od Hrvata u čitavom ratu, nisam siguran, ali mislim da je tako. Nije bas tacno to sto zboris ,Srba oko Srebrenice je zijanilo 3500 ,a Hrvata u cijelom ratu bosansko-hercegovachkom sve djuture i civili i vojnici nesto oko 5500... 8500 ljiljane kolko je stradalo bošnjaka prema tvojim procjenama?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 21:00 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Nije bas tacno to sto zboris ,Srba oko Srebrenice je zijanilo 3500 ,a Hrvata u cijelom ratu bosansko-hercegovachkom sve djuture i civili i vojnici nesto oko 5500... Nisam mislio to, nego da su bošnjačke snage samo u istočnoj Bosni pobile više srpskih civila, nego što su ih hrvatske snage pobile posvuda u čitavom ratu. Ti podaci za Srebrenicu što si stavio isto nisu samo civilne žrtve nego sve zajedno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 21:01 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2925 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Vrbosna HR je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la:
Nije bas tacno to sto zboris ,Srba oko Srebrenice je zijanilo 3500 ,a Hrvata u cijelom ratu bosansko-hercegovachkom sve djuture i civili i vojnici nesto oko 5500... 8500 ljiljane kolko je stradalo bošnjaka prema tvojim procjenama? 65 000 sve ukupno i civila i vojske 
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 21:10 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Nema mi smisla da se svetovne skole nazivaju po imenu religije... Drzava treba da regulise osnovno obrazovanje, koje je svugde obavezno, i ono mora biti van bilo cijeg uticaja... privatne mogu da budu srednje skole i fakulteti, ali ne i osnovna skola. Posebne su ustanove gde deca mogu da se obrazuju o religiji, muslimani imaju medrese, hriscani mogu u okviru svojih organizacija, ali to mora biti dobrovoljno, van klasicnog obrazovanja. Zato sam protiv veronauke u osnovnoj skoli, cemu to  Moze u okviru istorije da se napravi poglavlje, ili semestar o svim religijama, da se to proucava fenomenoloski, a ne da kroz drzavne skole pravis "dobre hriscane, muslimane..." Veronauka u praksi nije nauka o veri, to je alat pomocu koga se vrsi segregacija i podela dece u uzrastu u kome ona nisu ni svesna sta to znaci. nisam vjernik ali podržavam ovakav tip školstva, pogotovo zato što nije obvezan, naime ne mora dijete ići u katoličku školu, to je izbor roditelja. bio bih protiv kad bi to bila jedina opcija. iako u katoličkim školama koliko ja znam religija nije primarna, dapače ni obvezna....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RuKa RuCi
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 21:15 |
|
|
Može li nešto bolje od bloga nekog Mileta, čiji tekst ima vrijednost kao i ovaj film u svijetu filma(tu negdje je i Anđin  ) Dakle, nisu gusle, no svemirci su krivi za sve.. Nekom rastrojenom homiću se ogadilo što mu matori sluša guslanje, i ti još to postala kao dokaz br.232 u predmetu- emt protiv RS-a  .Dokaz se odbija jer je svjedok diskvalifikovan zbog nesposobnosti u rasuđivanju, a i sud uvažava gusle kao instrument važan srpskom biću u određenim regijama gdje isti žive Stvarno se pitam, jel ti razmišljaš o onome što postiraš  , jedini plus koji ćes dobiti je ovaj za čitanje "Gorskog vijenca"  , ali mislim da Njegoš još nije pronikao u tebe, trebala bi to još bar jedared Velim, meni Srebrenica nije ništa drugo sem geografski pojam.Mjesto gdje su muslimanske snage pretrpjele velike gubitke, što po vrletima u pokušaju proboja, što kao ratni zarobljenici i u tom dijelu jeste bilo elemenata zločina i to niko ne spori.Sad što Sarajevo to želi predstaviti kao pokolj u rangu onima u Africi je njihov problem, i problem onih koji vjeruju u to, moj sigurno nije. Ljubac..
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=pey29CLID3I
|
|
| Vrh |
|
 |
|
emt
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 21:20 |
|
|
RuKa RuCi je napisao/la: Može li nešto bolje od bloga nekog Mileta, čiji tekst ima vrijednost kao i ovaj film u svijetu filma(tu negdje je i Anđin  ) Dakle, nisu gusle, no svemirci su krivi za sve.. Nekom rastrojenom homiću se ogadilo što mu matori sluša guslanje, i ti još to postala kao dokaz br.232 u predmetu- emt protiv RS-a  .Dokaz se odbija jer je svjedok diskvalifikovan zbog nesposobnosti u rasuđivanju, a i sud uvažava gusle kao instrument važan srpskom biću u određenim regijama gdje isti žive Stvarno se pitam, jel ti razmišljaš o onome što postiraš  , jedini plus koji ćes dobiti je ovaj za čitanje "Gorskog vijenca"  , ali mislim da Njegoš još nije pronikao u tebe, trebala bi to još bar jedared Velim, meni Srebrenica nije ništa drugo sem geografski pojam.Mjesto gdje su muslimanske snage pretrpjele velike gubitke, što po vrletima u pokušaju proboja, što kao ratni zarobljenici i u tom dijelu jeste bilo elemenata zločina i to niko ne spori.Sad što Sarajevo to želi predstaviti kao pokolj u rangu onima u Africi je njihov problem, i problem onih koji vjeruju u to, moj sigurno nije. Ljubac.. Cedo je za vas drogeras jer je RS nazvao genocidnom tvorevinom, homic je onaj ko osudi guslanje i poistovjecivanje Bosnjaka sa Turcima... Srebrenica je za vas, gradic koji bi zbog okoline mogao razviti odlican turizam.Muslimanske snage su samo prtrpjele gubitke?? To sto je citav svijet okarakterizirao kao genocid, ustvari je vatikansko-vehabijska zavjera itd itd ? Slikovito da vam docaram sto mislim o takvim poput vas. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 21:25 |
|
|
emt je napisao/la: Cedo je za vas drogeras jer je RS nazvao genocidnom tvorevinom, homic je onaj ko osudi guslanje i poistovjecivanje Bosnjaka sa Turcima... Srebrenica je za vas, gradic koji bi zbog okoline mogao razviti odlican turizam.Muslimanske snage su samo prtrpjele gubitke?? To sto je citav svijet okarakterizirao kao genocid, ustvari je vatikansko-vehabijska zavjera itd itd ?Slikovito da vam docaram sto mislim o takvim poput vas.  ne pretjeruj, čuo sam da se rusi baš i ne slažu s tim, a i oni su dobar dio svijeta, a našlo bi se još ekipe....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 21:31 |
|
|
Citat: Cedo je za vas drogeras jer je RS nazvao genocidnom tvorevinom, homic je onaj ko osudi guslanje i poistovjecivanje Bosnjaka sa Turcima... čedo je drogaš nesumnjaj u to a šta se tiće njegoša i guslanja on nikad nije spomenuo bošnjake već o turcima govori, nije njegova krivica što se pojedini bošnjaci poistovjećuju sa turcima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 21:32 |
|
|
osa je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Nema mi smisla da se svetovne skole nazivaju po imenu religije... Drzava treba da regulise osnovno obrazovanje, koje je svugde obavezno, i ono mora biti van bilo cijeg uticaja... privatne mogu da budu srednje skole i fakulteti, ali ne i osnovna skola. Posebne su ustanove gde deca mogu da se obrazuju o religiji, muslimani imaju medrese, hriscani mogu u okviru svojih organizacija, ali to mora biti dobrovoljno, van klasicnog obrazovanja. Zato sam protiv veronauke u osnovnoj skoli, cemu to  Moze u okviru istorije da se napravi poglavlje, ili semestar o svim religijama, da se to proucava fenomenoloski, a ne da kroz drzavne skole pravis "dobre hriscane, muslimane..." Veronauka u praksi nije nauka o veri, to je alat pomocu koga se vrsi segregacija i podela dece u uzrastu u kome ona nisu ni svesna sta to znaci. nisam vjernik ali podržavam ovakav tip školstva, pogotovo zato što nije obvezan, naime ne mora dijete ići u katoličku školu, to je izbor roditelja. bio bih protiv kad bi to bila jedina opcija. iako u katoličkim školama koliko ja znam religija nije primarna, dapače ni obvezna.... Obvezan je vjeronauk za katolike, drugi predmet imaju Bošnjaci. Tako da umjesto predmeta o vjeri, moraš uzeti nešto drugo. Nikako ništa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Bošnjaci traže dvije škole pod jednim krovom u Srebrenici Postano: 26 vel 2012, 21:33 |
|
|
Vrbosna HR je napisao/la: Citat: Cedo je za vas drogeras jer je RS nazvao genocidnom tvorevinom, homic je onaj ko osudi guslanje i poistovjecivanje Bosnjaka sa Turcima... čedo je drogaš nesumnjaj u to a šta se tiće njegoša i guslanja on nikad nije spomenuo bošnjake već o turcima govori, nije njegova krivica što se pojedini bošnjaci poistovjećuju sa turcima. baš, nevjerojatno je kako se ljudi nađu u toj priči....
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 37 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|