Eto što su vam muslimani, ne može bolji primjer. Izgaraju od mržnje prema Hrvatima.
Izgaram ko zgrada HDZ-a
Malo si zamijenio uloge. Vi izgarate od mržnje i molili ste Boga da Bošnjaci s istočne krenu na zapadnu da linčuju vječno ugrožene Hrvate. A ovo govno od portala laže i huška Hrvate na nas, potiče sukobe. Eno ih pale samo Hr zgrade, eto ih idu da vas pobiju, a nema policije, ustajte Hrvati, branite se, jer kad vas sravne krenuće na zapadnu Hercegovinu. I šta se desilo? Nije vam se ispunila želja. Bošnjaci nisu krenuli na vas. A što se tiče spaljenih zgrada, dvije na istoku, dvije na zapadu, jedna na liniji razdvajanja. Pošteno, jelte. Ovim ste samo pokazali da se bojite Bošnjaka a dotad ste se razmetali kako je Mostar hrvatski grad, kako Bošnjaci ne smiju pisnuti itd. Mirno spavajte dečki.
HDZ se blamira sa priopćenjima, neka obrišu guzicu sa tim, pičkice su pobjegle na vrijeme što nisu ostali braniti svoju zgradu u kojoj rade ako im je stalo. Vidi se da su postali debili jebu se međusobno.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
Dio Arhiva Bosne i Hercegovine koji se nalazi u zgradi Predsjedništva BiH danas je izgorio. Nestala je najvrijednija i neprocjenjiva arhivska građa, kazao je Feni direktor ove institucije Andrej Rodinis.
- Koliko smo mogli da vidimo, izgorio je najmanje jedan depo - naglasio je.
U tom depou nalazila se najvrijednija arhivska građa iz austro-ugarskog perioda, personalni dosjei i spisi, arhivska građa iz perioda između dva svjetska rata te određeni orijentalni dokumenti.
- Ono što je večeras izgorilo je neprocjenjive vrijednosti - zaključio je.
Demonstranti su danas oko 16.30 sati zapalili zgradu Predsjedništva BiH.
Huligani koji su učestvovali na demonstracijama u Sarajevu zapalili su zgradu Predsjedništva i Općine Centar, odnosno Vlade Kantona Sarajevo. Nažalost, izgorjelo je i kulturno i historijsko blago čija vrijednost se ne može procijeniti. Direktor Arhiva BiH Šaban Zahirović za Klix.ba je kazao da će se pravi razmjeri štete znati tek u narednim danima, ali da već sada može saopćiti da vijesti nisu dobre. "Zapaljen je jedan od depoa Arhiva BiH. U njemu je nažalost smještena najvrijednija građa i najvrijedniji fondovi s kojima je Arhiv raspolagao. Sad po sjećanju mogu reći da su to: Zbirka poklona i otkupa, Zbirka personalnih dosjea, novopreuzeti fond Doma za ljudska prava BiH u kojem je 40.000 dosjea, zatim mikrofilmovi iz raznih arhiva, kopije iz bečkih arhiva, dokumentacija Komisije za utvrđivanje ratnih zločina iz Drugog svjetskog rata, arhiv koji se odnosi na Višu sudačko-šerijatsku školu u BiH... To je dio kojeg se trenutno mogu sjetiti da je u tom depou", kaže Zahirović. Veći dio ovog fonda je potpuno izgorio, a za nešto od ovoga se u Arhivu nadaju da će možda moći spasiti konzervacijama. Nemoguće je od dima još uvijek tačno vidjeti šta se eventualno može spasiti. "Ta građa koja nije stradala u tri rata, u Prvom i Drugom svjetskom, te u ovom posljednjem, izgorjela je evo danas. Jedino što u ovom trenutku mogu reći je da je ovo ogromna kulturna sramota. Kada arhivi gore to je kulturna sramota jednog društva. Ne može se utvrditi vrijednost te arhivske građe", kazao nam je Zahirović.
RS je uređeno društvo - Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović podržava pravo građana da izraze svoj stav, ali ne podržava aktivnosti koje bi trebalo da posluže za prelivanje krize iz Federacije BiH u RS. Ona je objasnila da je BiH ''apsolutno nesređena sredina, dok je RS uređeno društvo.
Pridružen/a: 13 sij 2013, 16:27 Postovi: 1660 Lokacija: Srbija Beograd
Kum Bečo je napisao/la:
Šta ovaj trabunja, ''ako u Evropi i ovde pobedi desnica, postoji neka levica u Evropi i ovde pa ćemo se boriti do kraja''. Kad u Evropi pobedi desnica, poslednje što budu hteli je da neguju neku velikoislamsku BiH.
Eto što su vam muslimani, ne može bolji primjer. Izgaraju od mržnje prema Hrvatima.
Izgaram ko zgrada HDZ-a
Malo si zamijenio uloge. Vi izgarate od mržnje i molili ste Boga da Bošnjaci s istočne krenu na zapadnu da linčuju vječno ugrožene Hrvate. A ovo govno od portala laže i huška Hrvate na nas, potiče sukobe. Eno ih pale samo Hr zgrade, eto ih idu da vas pobiju, a nema policije, ustajte Hrvati, branite se, jer kad vas sravne krenuće na zapadnu Hercegovinu. I šta se desilo? Nije vam se ispunila želja. Bošnjaci nisu krenuli na vas. A što se tiče spaljenih zgrada, dvije na istoku, dvije na zapadu, jedna na liniji razdvajanja. Pošteno, jelte. Ovim ste samo pokazali da se bojite Bošnjaka a dotad ste se razmetali kako je Mostar hrvatski grad, kako Bošnjaci ne smiju pisnuti itd. Mirno spavajte dečki.
rata nece biti...ako sta bude,bjezim tebi na dubrave
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
Možda se sutra nastave u Bihaću, Lipovača ne da fotelje. I Mostaru, ako se u MUP-u budu ponašali krkanski kao danas. Ne znam za Sarajevo, tamo nije bilo ostavki. Nevezano što stoji iza prosvjeda treba im izgovor.
Možda Brčko i još koji manji grad. Ovo u Tuzli i Zenici je odrađeno i završeno, ali nikad ne znaš. Ovo sam očekivao krajem godine i manjeg intenziteta.
Imam osjećaj da je Zlaja slušao šaputanje nekog stranog "savjetnika". Pa malo krivu osobu izabrao.
Koji jadni patečni debil.
I ko je nama vodja jedne od glavnih političkih stranaka.
Majmun Tihić, debil Zlaja i onaj Bakir on je već na granici retardacije
Nijedan kod vas ne može biti dobar jer vi kao narod od njih tražite da su radikalni i neke 100% gluposti prije kvalitete života. Nemojte se zanositi, potrajat će ta vaša agonija još dugo.
"Evo vam Treći, mi ćemo ostati u spaljenom drugom entitetu"
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
BBC je napisao/la:
:laugh
Citat:
RS je uređeno društvo - Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović podržava pravo građana da izraze svoj stav, ali ne podržava aktivnosti koje bi trebalo da posluže za prelivanje krize iz Federacije BiH u RS. Ona je objasnila da je BiH ''apsolutno nesređena sredina, dok je RS uređeno društvo.
Pa u pravu je.
Za sada se čine kao uređeniji entitet.
Agathonikos je napisao/la:
POL_GASOL je napisao/la:
što se i vidi po reakcijama.
A one su nikakve ili sam ja nešto propustio. Uglavnom, iznenadila me je pasivnost zap. Mostaraca, barem onih iz navijačkih grupa koje se inače kao vole busati u prsa i pominjati nekakva kućna pravila tamo gdje dominiraju a ono šiš, ni mukajeta.
Mislim da nije strašljivost u pitanju nego nešto drugo ali isto ozbiljno. Oni to promatraju očima zainteresiranih promatrača, kao njih se to ne tiče...
Kod Zlatka sve po starom. Sami svoje pale, krivci su Hrvati.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.