|
|
Stranica: 64/1361.
|
[ 34005 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 sij 2013, 22:18 |
|
|
|
Samo da napomenem da se tu naravno slave svijetle tradicije, a ne neke negativnosti.
Kao kad Englezi slave pobjedu nad fašizmom, tu ne slave i recimo bombardovanje Drezdena.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kobac
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 sij 2013, 22:34 |
|
|
Metemma je napisao/la: Besmisleno je porediti srpske rodoljube sa vehabijama. Isti je to penis. Jedni su fanatici na svoj način,drugi na svoj.Jedni bi bezalkohlno pivo,drugi se ubijaju teretnim. Smijurija i jedni i drugi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 sij 2013, 22:40 |
|
|
|
Hajte molim Vas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kobac
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 sij 2013, 22:46 |
|
|
|
Pogledaš li ti pametko nekad face u Guči Gori,u Maoči.Kao da ih je isti kurac pravio.I jedni i drugi se mogu okupljati po brvnarama,po planinskim pašnjacima,daleko od civilizacije.Jer u normalnom svijetu nisu niti poželjni niti zanimljivi. Čuj četnici i godišta 1937-1938 uz tek poneki mladi zalutali izdanak.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 sij 2013, 22:56 |
|
|
|
Dole urbani šovinizam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 sij 2013, 23:00 |
|
|
Metemma je napisao/la: Dole urbani šovinizam. Sad si me podsjetio na ovog mog jarana kada su mu ukrali biciklo. Prvo što je rekao bilo je "hebo bic. Nikad ga nisam ni volio" 
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Popisnova
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 sij 2013, 23:06 |
|
|
Metemma je napisao/la: Samo da napomenem da se tu naravno slave svijetle tradicije, a ne neke negativnosti.
Kao kad Englezi slave pobjedu nad fašizmom, tu ne slave i recimo bombardovanje Drezdena. Opa, opet priča o slavnoj antifašističkoj prošlosti četnika? Još da Nedića uklopiš u svijetlu antifašističku prošlost i nužne okolnosti pa da zalijemo. Stvarno koljački vic.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 sij 2013, 23:06 |
|
|
Metemma je napisao/la: Samo da napomenem da se tu naravno slave svijetle tradicije, a ne neke negativnosti.
Kao kad Englezi slave pobjedu nad fašizmom, tu ne slave i recimo bombardovanje Drezdena. A koje su to svijetle tradicije, spašavanje pilota koji su ranije ubijali djecu po radničkim četvrta Zagreba, Zadra i Broda na Savi?? Četnici su bili vojno slabi, nisu se baš pretrgli protiv nijemaca, a uz to su napravili gro zločina i bili dosta uspješni u etničkom čišćenju...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 sij 2013, 23:25 |
|
|
|
Jebiga, sad im se i spašavanje savezničkih pilota uzima za zlo... ko će vama ugodit.
Tako, tradicije, cirkanje rakijice, pita sa sirom aka gibanica, folkor, narodne nošnje... sve miroljubivo i multietnično.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 sij 2013, 23:29 |
|
|
Popisnova je napisao/la: Metemma je napisao/la: Samo da napomenem da se tu naravno slave svijetle tradicije, a ne neke negativnosti.
Kao kad Englezi slave pobjedu nad fašizmom, tu ne slave i recimo bombardovanje Drezdena. Opa, opet priča o slavnoj antifašističkoj prošlosti četnika? Još da Nedića uklopiš u svijetlu antifašističku prošlost i nužne okolnosti pa da zalijemo. Stvarno koljački vic. Nedić nema nikakve veze sa četnicima. Prvo pročitaj nešto iz istorije, pa onda dođi da pišeš ovakve mudre i dubokoumne postove.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 sij 2013, 23:30 |
|
|
Metemma je napisao/la: Jebiga, sad im se i spašavanje savezničkih pilota uzima za zlo... ko će vama ugodit.
Tako, tradicije, cirkanje rakijice, pita sa sirom aka gibanica, folkor, narodne nošnje... sve miroljubivo i multietnično. Saveznički piloti su uglavnom bili ratni zločinci...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 sij 2013, 23:30 |
|
|
kobac je napisao/la: Ravnogorsko okupljanje u Bosanskoj Gradišci
U Gradišci, gospodine Kobac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 sij 2013, 23:32 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Agathonikos je napisao/la: kobac je napisao/la: Ravnogorsko okupljanje u Bosanskoj Gradišci
U Gradišci, gospodine Kobac. Ne sumnjam da se i vaš slavujski glas orio nad ovnijeh zemljama  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 sij 2013, 23:33 |
|
|
volvoks je napisao/la: Metemma je napisao/la: Jebiga, sad im se i spašavanje savezničkih pilota uzima za zlo... ko će vama ugodit.
Tako, tradicije, cirkanje rakijice, pita sa sirom aka gibanica, folkor, narodne nošnje... sve miroljubivo i multietnično. Saveznički piloti su uglavnom bili ratni zločinci... Eto objašnjenja zašto su se slagali s četnicima. A šta bi ti sa savezničkim avijatičarima, nož pa pod grlo, po kratkom postupku?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hinterland
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 sij 2013, 23:36 |
|
|
Pričajte malo o ekonomskom slomu RS-a. 
_________________ Sve će prekriti snijegovi, ružmarin i šaš...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
|
|
volvoks je napisao/la: Saveznički piloti su uglavnom bili ratni zločinci... Pa bili bi da je osovina dobila rat, ovako su heroji.... A da su Hirošima, Nagasaki, Drezden i Lajpcig ratni zločini, jesu. I to odvratni ratni zločini. Ali opet, daleko manji nego što su vaši saveznici Nemci, ideal čovečanstva, pravili za vreme WW2.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: U Gradišci, gospodine Kobac. Ne sumnjam da se i vaš slavujski glas orio nad ovnijeh zemljama  . Gospodine Zadar, pročitah da ste bili DJ za Novu... Je li se nešto 'vakoga zaorilo? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 sij 2013, 23:37 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ne sumnjam da se i vaš slavujski glas orio nad ovnijeh zemljama  . Više sam za guslarsku ili rock verziju istog glazbenog broja, gospodine Zadar 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 sij 2013, 23:37 |
|
|
Metemma je napisao/la: volvoks je napisao/la: Saveznički piloti su uglavnom bili ratni zločinci... Eto objašnjenja zašto su se slagali s četnicima. A šta bi ti sa savezničkim avijatičarima, nož pa pod grlo, po kratkom postupku? Najrađe bi, ja zbog njih svaki dan riskiram život...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 sij 2013, 23:45 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ne sumnjam da se i vaš slavujski glas orio nad ovnijeh zemljama  . Više sam za guslarsku ili rock verziju istog glazbenog broja, gospodine Zadar  Kada je ono krsna slava arhiđakona Stefana ? Pada na Dan Republike Srpske ako se ne varam?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 sij 2013, 23:46 |
|
|
volvoks je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ne sumnjam da se i vaš slavujski glas orio nad ovnijeh zemljama  . Gospodine Zadar, pročitah da ste bili DJ za Novu... Je li se nešto 'vakoga zaorilo?  A ne, ne ovo, ali hrvatske protuteže istima jesu  .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 sij 2013, 23:52 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Kada je ono krsna slava arhiđakona Stefana ? Pada na Dan Republike Srpske ako se ne varam?
9. siječnja, gospodine Zadar To je krsna slava Srpske a i porodična krsna slava mnogih Srba.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 sij 2013, 23:59 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Kada je ono krsna slava arhiđakona Stefana ? Pada na Dan Republike Srpske ako se ne varam?
9. siječnja, gospodine Zadar To je krsna slava Srpske a i porodična krsna slava mnogih Srba. Da znao sam da je sada uskoro, sjećanje od prošle godine. Vjerujem da će se taj dan dostojno, na europski način, proslaviti u Banja Luci i svijem krajevima RSa  .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Popisnova
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 sij 2013, 00:00 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Popisnova je napisao/la: Opa, opet priča o slavnoj antifašističkoj prošlosti četnika? Još da Nedića uklopiš u svijetlu antifašističku prošlost i nužne okolnosti pa da zalijemo. Stvarno koljački vic. Nedić nema nikakve veze sa četnicima. Prvo pročitaj nešto iz istorije, pa onda dođi da pišeš ovakve mudre i dubokoumne postove. Ima ima, novootkriveno povijesno dostignuće na RTS-u zvano Ravnogorska čitanka (inače omiljeno štivo ušminkanih srbijanskih nacionalista) u više navrata ističe da je Nedić svojski pomagao vojsku u otadžbini za dobrobit srpskog naroda. Također, svojski se ističe da je i Nedić, kao i Draža, bio srpski patriota koji je u nesretnim okolnosti samo želio dobro svome narodu, te su obojica skončali neshvaćeno.  Analogijom, dolazimo do zaključka da frizirana srpska povijest sada i jednog i drugog tumače kao svece i spasitelje, kojima je kolaboracionistička uloga bila subverzivni pokušaj načinjanja opakog okupatora. Osobno, nemam toliki problem sa četničkim poljupcima sa nacistima (mislim imam, ali to je općepoznati), koliko sa činjenicom da su za njima ostajala krvava sela i gradovi, da su bili nekontrolirani ološ koji je mahom impulsivno borbu tumačio kao koljačku zabavu i koji su u konačnici jedinog neprijatelja za oslobođenje otadžbine vidjeli u onima koji nisu Srbi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 sij 2013, 00:11 |
|
|
Popisnova je napisao/la: Ima ima, novootkriveno povijesno dostignuće na RTS-u zvano Ravnogorska čitanka (inače omiljeno štivo ušminkanih srbijanskih nacionalista) u više navrata ističe da je Nedić svojski pomagao vojsku u otadžbini za dobrobit srpskog naroda. Također, svojski se ističe da je i Nedić, kao i Draža, bio srpski patriota koji je u nesretnim okolnosti samo želio dobro svome narodu, te su obojica skončali neshvaćeno.  Analogijom, dolazimo do zaključka da frizirana srpska povijest sada i jednog i drugog tumače kao svece i spasitelje, kojima je kolaboracionistička uloga bila subverzivni pokušaj načinjanja opakog okupatora. Osobno, nemam toliki problem sa četničkim poljupcima sa nacistima (mislim imam, ali to je općepoznati), koliko sa činjenicom da su za njima ostajala krvava sela i gradovi, da su bili nekontrolirani ološ koji je mahom impulsivno borbu tumačio kao koljačku zabavu i koji su u konačnici jedinog neprijatelja za oslobođenje otadžbine vidjeli u onima koji nisu Srbi. A ti si ubijeđen da je đeneral Nedić bio germanofil koji je želio zlo svom narodu? Postoje dokumenti o Nedićevim pokušajima da pomogne srpskom narodu, recimo u BiH, izbjeglicama... i šta ćemo sad? A ovaj opis četnika, drug Tito bi bio ponosan. Jel to iz nekog Tolkina?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|