|
|
Stranica: 1005/1361.
|
[ 34004 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hagresor
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 18 tra 2022, 19:34 |
|
|
Jesu muslimani krenuli preuzimati imovinu u RS-u sad kad im je Šmit rekao da je to “državno”. Jel dolaze sa “papirima”? 
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 18 tra 2022, 19:36 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 22030 Lokacija: među zvijezdama
|
Hagresor je napisao/la: Jesu muslimani krenuli preuzimati imovinu u RS-u sad kad im je Šmit rekao da je to “državno”. Jel dolaze sa “papirima”?  Tebi je teze nego ijednom Srbinu. Što je Bajazid prisiljen oralno zadovoljiti švabskog namjesnika. 
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Hagresor
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 18 tra 2022, 19:47 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Hagresor je napisao/la: Jesu muslimani krenuli preuzimati imovinu u RS-u sad kad im je Šmit rekao da je to “državno”. Jel dolaze sa “papirima”?  Tebi je teze nego ijednom Srbinu. Što je Bajazid prisiljen oralno zadovoljiti švabskog namjesnika.  Nije mi teško, smiješno mi je gledati kako se islamska štraca potpleće pod noge debatirajući tko dolazi na mjesto ulagača u RS. Priča se o Nijemcima, Kinezima i Srbima, a nigdje ne vidim muslimane pa me to čudi kad je to sad sve “državno”. Dakle, lujko gdje su jebeni alahovi robovi u svemu ovom da si se ovako upalila ko kutnjak?
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 18 tra 2022, 19:53 |
|
|
Hagresor je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Tebi je teze nego ijednom Srbinu. Što je Bajazid prisiljen oralno zadovoljiti švabskog namjesnika.  Nije mi teško, smiješno mi je gledati kako se islamska štraca potpleće pod noge debatirajući tko dolazi na mjesto ulagača u RS. Priča se o Nijemcima, Kinezima i Srbima, a nigdje ne vidim muslimane pa me to čudi kad je to sad sve “državno”. Dakle, lujko gdje su jebeni alahovi robovi u svemu ovom da si se ovako upalila ko kutnjak? Štraca ti je gospodja. Ili najbliza zenska srodnica. A hebali te retardu i robovi. Kad si nepismen i nesposoban za komunikaciji normalnu. Sad ides na ignore.  Citat: Ovaj post je postao/la Hagresor, koji/a je na tvojoj Listi ignoriranih; ukoliko želiš pročitati post, klikni ovdje.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Hagresor
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 18 tra 2022, 19:59 |
|
|
Islamska štraca me stavila na ignore. Malo je reć da sam počašćen. No dobro, idemo dalje. Možda neki od ostalih muslimana na sajtu može odgovoriti na prvotno pitanje. Jel išao tko od Mukija tamo u RS sa “papirima”? Pitanje nije teško.
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 18 tra 2022, 20:48 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Hagresor je napisao/la: Islamska štraca me stavila na ignore. Malo je reć da sam počašćen. No dobro, idemo dalje. Možda neki od ostalih muslimana na sajtu može odgovoriti na prvotno pitanje. Jel išao tko od Mukija tamo u RS sa “papirima”? Pitanje nije teško. I mene je. I tako ce svakog ko ume da joj odgovori.  Dečki ispalila vas djevojka, nema potrebe za muškom sujetom 
_________________ Right-wing lives don't matter
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 18 tra 2022, 20:51 |
|
|
Karabaja je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: I mene je. I tako ce svakog ko ume da joj odgovori.  Dečki ispalila vas djevojka, nema potrebe za muškom sujetom  Karabajac, ne budi seksista. Svaki forumas je isti, musko zensko, svejedno... Ja se cak i ne zanima ko je kojeg pola. Po meni, ti imas pravo da se uvredis, ako ja prejudiciram da si musko, zensko, transdzender, sta god... 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
 |
Tankosic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 18 tra 2022, 20:51 |
|
|
Ko o cemu gospodja o pusenju Svabama.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 18 tra 2022, 20:54 |
|
|
Pa ako ovo nije pušenje, ja ne znam što jeste? I gdje griješim? Uvrijeđeni ste sto vam lider to radi? Ne kontam. Nebitno. Vratimo se temi. Njemačka traži da poništimo zaključke koje smo o tome donijeli, a odnose se na suspendovanje ingerencija BiH kao što su vojska, indirektni porezi jer znaju da je postojanje tog dokumenta za nas obaveza, koju ćemo mi sprovesti. Logika nalaže da zbog novih okolnosti te poslove prolongiramo za još šest mjeseci. Citat: Milorad Dodik, lider SNSD-a u intervjuu za beogradski list "Politika" govorio je i o potezima koji su se ranije najavljivali u Narodnoj skupštini RS, a to su vraćanje nadležnosti sa nivoa Bosne i Hercegovine na nivo entiteta RS.
Njemačka traži da poništimo zaključke koje smo o tome donijeli, a odnose se na suspendovanje ingerencija BiH kao što su vojska, indirektni porezi jer znaju da je postojanje tog dokumenta za nas obaveza, koju ćemo mi sprovesti. Logika nalaže da zbog novih okolnosti te poslove prolongiramo za još šest mjeseci. Ne jurišamo nigdje, ali mogu da kažem da su svi dokumenti urađeni i spremni. Čeka se procedura, ali trenutak za to ćemo mi da odredimo. Zbog konstelacije odnosa bilo bi glupo da nekome bodemo oči. Okolnosti za našu borbu bile su povoljnije do ove situacije u svijetu. Oni sada ubrzavaju priču protiv RS, računajući da su za vreme sukoba u Ukrajini za njih veoma povoljne okolnosti. Naša procjena je da s nekim pitanjima treba malo sačekati, mada nas zbog toga prozivaju oni koji nisu smijeli ni učestvovati u donošenju djelimično sprovedenih zaključaka”, izjavio je Milorad Dodik za Politiku.
Izjavio je da će Nijemcima biti dat rok od šest mjeseci za odluku o projektu Vjetroparka "Hrgud", a ako ne budu htjeli da ga nastave, taj projekat će biti dat Kinezima.
Njemačka je zabranila svojoj firmi da gradi Vjetropark ‘Hrgud’ u Republici Srpskoj. Znate li koliki red zemalja koje traže da grade vjetroparkove ili su spremne da ih kreditiraju? Izgubićemo kredite iz Njemačke, naći ćemo ih u Kini, zemlji koja je spremna na ekspanziju", rekao je Dodik.
Odgovarajući na pitanje da li očekuje sankcije od Njemačke, nakon Amerike i Velike Britanije, koja ga optužuje da je u dosluhu sa Moskvom, Dodik je rekao da služi isključivo Republici Srpskoj i srpskom narodu, te da bi bio protiv kada bi Moskva nešto preduzela ili tražila od Srpske bilo šta protiv srpskih interesa.
Dodik je rekao da će suspendovati sve britanske i njemačke projekte u Republici Srpskoj.
"Neka u Berlinu razmisle šta znači to što se parcijalno odnose prema entitetima. Možda nas baš oni takvom politikom dodatno dijele", rekao je Dodik.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 18 tra 2022, 21:01 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Ko o cemu gospodja o pusenju Svabama. 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 18 tra 2022, 21:04 |
|
|
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-j ... /220418112Dodik :) Citat: Dodik je nekada aplaudirao korištenju bonskih ovlasti i zagovarao smjenu zvaničnika Republike Srpske Citat: Visoki predstavnik Carlos Westendorp je prije 23 godine smijenio Nikolu Poplašena sa funkcije predsjednika Republike Srpske. Tih nekoliko martovskih dana 1999. godine je pokazalo čvrstu vezu Milorada Dodika i Zapada te njegovo zagovaranje upotrebe bonskih ovlasti i poštivanja odluka visokog predstavnika
Prije 23 godine Dodik je bio "svježi povjetarac na Balkanu" i miljenik predstavnika međunarodne zajednice, a simpatisanje je bilo dvosmjerna jer im je Dodik davao punu podršku. Današnji član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a lobirao je za uvođenje sankcija i smjenu vladajućeg režima kako bi njegova stranka dobila te poluge, a on započeo svoj put ka vrhu političke moći.
Nikola Poplašen je u jednom intervju prije nekoliko godina izjavio kako je Milorad Dodik molio visokog predstavnika da ga smjeni te da je lider SNSD-a prenio najveći broj nadležnosti s nivoa entiteta na nivo BiH.
"Pravo je visokog predstavnika da posegne za tom odlukom, koje je dobio po Dejtonskom sporazumu, u kojem je sadržana klauzula da je on iznad Ustava BiH i ustava entiteta. Nije Westendorp diskvalifikovao Poplašena već se Poplašen sam diskvalifikovao u proteklih pet mjeseci, vršeći funkciju na samo njemu svojstven način. On je ugrožavao demokratski razvoj Republike Srpske, i u tom pogledu joj je nanio mnogo štete. Dobro je što je otišao", izjavio je
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 08:30 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Šta je sa povratom nadležnosti? Baja prolongirao opet 6 mjeseci Kako lik Srbeke pravi degenima. Do nivoa retardacije. Ha krme te ubolo jesmol prije par dana vratili imovinu? Ti već zaboravila? Takva ti je politika ture. Dva koraka naprijed jedan korak nazad. Ko kod vas klanjanje samo što vi ne mrdate a mi idemo naprijed. 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 08:38 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: https://ba.n1info.com/vijesti/njemacka-obustavlja-projekte-u-rs-vrijedne-105-miliona-eura/ Citat: Njemačka obustavlja četiri projekta koja su trebala biti realizovana na području Republike Srpske, a koja su "teška" 105 miliona eura, potvrđeno je za N1. Riječ je o projektima rehabilitacije HE Trebinje, Vjetropark Hrgud i Opskrba otpadne vode Gradiška. Citat: Podsjetimo, i u Bundetsagu je tokom skore rasprave najavljeno je da će Njemačka odustati od projekata ukoliko zvaničnici bh. entiteta Republika Srpska nastave sa podrivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH. Ministrica Svenja Schulze kazala je kako zajedno sa EU trebaju uvesti sankcije, odnosno obustaviti pomoć za RS dok ne bude promjene. Kakvo područje RS? Pa zar nije to imovina BiH? Fato Fato...  Aj kuhaj rahat lokum ne seiri kad ne znaš. 
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 08:40 |
|
|
Pa jest imovina BiH. Obustavljeno za entitet. Šta ti nije jasno? Ne možete se ponašati kao kabadahija. Mrkva je sklonjena, sad ide batina. Ima da igrate ko cirkuska mečka.
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 08:44 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Nema te vi muda za secesiju. Cilj bi vama bio. No treba stisnuti i krenuti. A više nego jasno je da Dodik nema muda krenuti. Jer da ima ne bi pušio Švabi. Nastavio bi sa najavljenim antiustavnim djelovanjem povrata nadležnosti. Trideset godina pokušavate državu obesmisliti. I dokle ste? Do sankcija od USA, UK i njemačkih od 105 miliona. Cekamo da vas udare i Nizozemci.
Dakle?
Vi ste ispuhani kurton.
Mi smo muda pokazali 1992-95. Muda su odradila svoje. Sad je do mozga. A tu smo bez konkurencije. Mujo i Fata jedino što znaju ja da seire pa onda kmeče kako su bili glupi što hin je zajebao Dodik, Stanivuković a sutra bog zna ko. Neću vam reći da ste 1990. i za Radovana glasali.  Vi ste tad pokazali koliko mrzite i da ste se spremali cijelo vrijeme u Jugi za pokolj. Jedino u čemu ste bez konkurencije je pjevanje pod šatorom. Jest da je malo gore od revanja magaraca, al šta da se radi, ako vas to usrećuje, ko smo mi da se bunimo. Sve ostalo vam je šuplje ko stari lonac. Jesu li našli golove sa igrališta u Trebinju? Niste to u stanju da ne bude cirkus, a pričate o nekakvim ozbiljnim poslovima. Nema para sirotinjo i neće ih biti za vas dok se ne opametite.
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 08:45 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Šta je sa povratom nadležnosti? Baja prolongirao opet 6 mjeseci Kako lik Srbeke pravi degenima. Do nivoa retardacije. Ha krme te ubolo jesmol prije par dana vratili imovinu? Ti već zaboravila? Takva ti je politika ture. Dva koraka naprijed jedan korak nazad. Ko kod vas klanjanje samo što vi ne mrdate a mi idemo naprijed.  Koliko znam 12. je stariji datum od 14. Imaš objavljeno i u Službenom listu BiH. Dakle sve je jasno. Ako planirate državni udar, nije problem. Samo budite spremni na posljedice.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 08:45 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Pa jest imovina BiH. Obustavljeno za entitet. Šta ti nije jasno? Ne možete se ponašati kao kabadahija. Mrkva je sklonjena, sad ide batina. Ima da igrate ko cirkuska mečka. Ništa u RS nije obustavljeno. Zakon objavljen u Sl. glasniku. Šmitovo sranje nije. I vi tu ne možete ništa. 
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 08:48 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Pa jest imovina BiH. Obustavljeno za entitet. Šta ti nije jasno? Ne možete se ponašati kao kabadahija. Mrkva je sklonjena, sad ide batina. Ima da igrate ko cirkuska mečka. Ništa u RS nije obustavljeno. Zakon objavljen u Sl. glasniku. Šmitovo sranje nije. I vi tu ne možete ništa.  Citat: Odluke visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Kristijana Šmita (Christian Schmidt), koje se odnose na državnu imovinu, objavljene su 15. aprila u Službenom listu Bosne i Hercegovine. U Službenom listu je navedeno da je 12. aprila na snagu stupila odluka o obustavljanju primjene Zakona o nepokretnoj imovini RS, koji je NSRS usvojila 10. februara ove godine.
Ta odluka stupila je na snagu isti dan kada je i donijeta.
U Službenom listu je objavljena i odluka visokog predstavnika o donošenju izmjena i dopuna Zakona o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom Bosne i Hercegovine.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 08:51 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ništa u RS nije obustavljeno. Zakon objavljen u Sl. glasniku. Šmitovo sranje nije. I vi tu ne možete ništa.  Citat: Odluke visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Kristijana Šmita (Christian Schmidt), koje se odnose na državnu imovinu, objavljene su 15. aprila u Službenom listu Bosne i Hercegovine. U Službenom listu je navedeno da je 12. aprila na snagu stupila odluka o obustavljanju primjene Zakona o nepokretnoj imovini RS, koji je NSRS usvojila 10. februara ove godine.
Ta odluka stupila je na snagu isti dan kada je i donijeta.
U Službenom listu je objavljena i odluka visokog predstavnika o donošenju izmjena i dopuna Zakona o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom Bosne i Hercegovine. Ja, i? RS obavezuje Sl. glasnik RS. Vi sa tim svojim možete obrisati guzicu. Mi smo država. 
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 08:55 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la:
Ja, i? RS obavezuje Sl. glasnik RS. Vi sa tim svojim možete obrisati guzicu. Mi smo država.  Niste, a to ćeš i vidjeti na terenu. Objavili u Sl. glasniku RS odluku donesenu protivno Ustavu BiH? Istom onom Ustavu kojeg su puna usta Miletu? Može. Nego, što se prolongira ovo ostalo za 6 mjeseci? Dosta za ovu izbornu kampanju? Meni se čini da ste vi mujo iz vica u ovom, al eto, da ne kvarim raspoloženje. Ionako je ovih dana haos pokvareno, sve neke loše vijesti i naopako Biće bolje, samo dok Mile prenese još 185 nadležnosti i eto ga 
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 09:00 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ja, i? RS obavezuje Sl. glasnik RS. Vi sa tim svojim možete obrisati guzicu. Mi smo država.  Niste, a to ćeš i vidjeti na terenu. Objavili u Sl. glasniku RS odluku donesenu protivno Ustavu BiH? Istom onom Ustavu kojeg su puna usta Miletu? Može. Nego, što se prolongira ovo ostalo za 6 mjeseci? Dosta za ovu izbornu kampanju? Meni se čini da ste vi mujo iz vica u ovom, al eto, da ne kvarim raspoloženje. Ionako je ovih dana haos pokvareno, sve neke loše vijesti i naopako Biće bolje, samo dok Mile prenese još 185 nadležnosti i eto ga  Na terenu i dalje sve srpsko. Pola Bosne srpsko ba. Kad dođe Bosna i Muslimani u RS i kažu "Ova njiva i šuma su bosanske" ja ću ti reći da si bio u pravu. Dakle teraj se u džamiju. 
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 09:05 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Niste, a to ćeš i vidjeti na terenu. Objavili u Sl. glasniku RS odluku donesenu protivno Ustavu BiH? Istom onom Ustavu kojeg su puna usta Miletu? Može. Nego, što se prolongira ovo ostalo za 6 mjeseci? Dosta za ovu izbornu kampanju? Meni se čini da ste vi mujo iz vica u ovom, al eto, da ne kvarim raspoloženje. Ionako je ovih dana haos pokvareno, sve neke loše vijesti i naopako Biće bolje, samo dok Mile prenese još 185 nadležnosti i eto ga  Na terenu i dalje sve srpsko. Pola Bosne srpsko ba. Kad dođe Bosna i Muslimani u RS i kažu "Ova njiva i šuma su bosanske" ja ću ti reći da si bio u pravu. Dakle teraj se u džamiju. 
|
|
Vrh |
|
 |
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 09:18 |
|
|
Jel to Dodo odgodio tzv. povrat nadležnosti. Kakvo iznenađenje 
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 09:24 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Jel to Dodo odgodio tzv. povrat nadležnosti. Kakvo iznenađenje  Nije sam smislio. To ga je Vučko savjetovao 
|
|
Vrh |
|
 |
Tankosic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 10:56 |
|
|
Odgodio je vojsku i poreze kojima vas i vuce za nos sve vreme a sto i jeste pricao sve vreme da ide na kraju, a kao sto svi vidimo potpuno je legalizovao pitanje imovine bez ikakvih posledica, a to je jedino i bilo bitno.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: ChatGPT i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|