|
|
Stranica: 1006/1361.
|
[ 34004 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 11:42 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Odgodio je vojsku i poreze kojima vas i vuce za nos sve vreme a sto i jeste pricao sve vreme da ide na kraju, a kao sto svi vidimo potpuno je legalizovao pitanje imovine bez ikakvih posledica, a to je jedino i bilo bitno. Kako vuče za nos? Pa eto uzmi vojsku, na koji način će to prenijeti? Šta, dođe jedan dan u onu neku kasarnu na Manjači i kaže hajmo razlaz, od danas je ovdje VRS? Jel vi jedete neke lude gljive pa vjerujete da je ovo moguće tek tako? Stvorio je privid da je legalizovao, čitaj bacio je dimnu bombu da bi mu prošlo ovo odgađanje prenosa koje nije moguće ni lažirati, a ne i zaista provesti. O prenosu nadležnosti imovine, odnosno konzumaciji zakona možemo pričati kad se i u praksi počne primjenjivati. Dotad je to mrtvo slovo na papiru kao i ona objava u SL. glasniku RS. A objavljeno je i Šmitovo u Sl. glasniku BiH i stupilo dva dana ranije na snagu. Da li će biti posljedica to ćemo tek vidjeti. Uostalom, čemu protesti za nešto što se ne priznaje i što ne postoji?
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 11:47 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Tankosic je napisao/la: Odgodio je vojsku i poreze kojima vas i vuce za nos sve vreme a sto i jeste pricao sve vreme da ide na kraju, a kao sto svi vidimo potpuno je legalizovao pitanje imovine bez ikakvih posledica, a to je jedino i bilo bitno. Kako vuče za nos? Pa eto uzmi vojsku, na koji način će to prenijeti?Šta, dođe jedan dan u onu neku kasarnu na Manjači i kaže hajmo razlaz, od danas je ovdje VRS? Jel vi jedete neke lude gljive pa vjerujete da je ovo moguće tek tako? Stvorio je privid da je legalizovao, čitaj bacio je dimnu bombu da bi mu prošlo ovo odgađanje prenosa koje nije moguće ni lažirati, a ne i zaista provesti. O prenosu nadležnosti imovine, odnosno konzumaciji zakona možemo pričati kad se i u praksi počne primjenjivati. Dotad je to mrtvo slovo na papiru kao i ona objava u SL. glasniku RS. A objavljeno je i Šmitovo u Sl. glasniku BiH i stupilo dva dana ranije na snagu. Da li će biti posljedica to ćemo tek vidjeti. Uostalom, čemu protesti za nešto što se ne priznaje i što ne postoji? Vrlo jednostavno. Ne produži privremeno finansiranje. Nema plate = nema vojske. Pitanje je samo momenta za potezanje tog instrumenta za uništenje zajedničkih institucija BiH.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 11:55 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Tankosic je napisao/la: Pa da, ali ovo je bila najbitnija nadleznost koja je morala da se potvrdi, bitnija i od poreza i od vojske i od svega, sada mogu jos vise investicije i gradnja da se pokrene, autoputevi i ostalo.
Samim tim dok se oni gasi u Filldzanu ekonomski, Srpska ce stagnirati i napredovati (posto ce sigurno brze graditi autoputeve i ostalo od njih).
Do 2026-7 kada se izgradi sve sto treba, to ce biti bombonica.
Slažem se da je izuzetno bitna za onog ko je na vlasti u RS, jer je jedan od preostalih načina da se zadužuješ. Međutim, niko živ ti neće dati pare kad zna kako stoje stvari.Pa vi vidite šta se gradi i čije je, al kad treba, e onda ljudi kažu pa ne može, nemamo mi garancije da ćemo moći to sutra zaplijeniti. Buk Bijela mi se čini poput tunela Hranjen, samo što je to još gore, dovezeni bageri i nešto zakopano i stoji. Ništa se tu ne radi osim što se priča o tome. Kako će Srpska stagnirati i napredovati? Zar to nije kontra jedno drugom? Inače ne vidim na čemu gradite optimizam. U FBiH ne cvjetaju ruže, al kad vidim da se zarad politike odbacuju vrlo bitne investicije i reže grana na kojoj se sjedi, onda stvarno ne znam šta bih rekao. A možda hoće. Šta ako nastavimo po starom krčmiti "vašu" imovinu? Čemu ćete se onda nadati? 
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 12:03 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Slažem se da je izuzetno bitna za onog ko je na vlasti u RS, jer je jedan od preostalih načina da se zadužuješ. Međutim, niko živ ti neće dati pare kad zna kako stoje stvari. Pa vi vidite šta se gradi i čije je, al kad treba, e onda ljudi kažu pa ne može, nemamo mi garancije da ćemo moći to sutra zaplijeniti.
Buk Bijela mi se čini poput tunela Hranjen, samo što je to još gore, dovezeni bageri i nešto zakopano i stoji. Ništa se tu ne radi osim što se priča o tome.
Kako će Srpska stagnirati i napredovati? Zar to nije kontra jedno drugom? Inače ne vidim na čemu gradite optimizam. U FBiH ne cvjetaju ruže, al kad vidim da se zarad politike odbacuju vrlo bitne investicije i reže grana na kojoj se sjedi, onda stvarno ne znam šta bih rekao.
A možda hoće. Šta ako nastavimo po starom krčmiti "vašu" imovinu? Čemu ćete se onda nadati?  Ne znam onda što vam je trebalo sve ovo, prije ovog ste i mogli krčmiti, sad ste ozvaničili da ne možete. Ne možda, nego sigurno neće. Čak ni britanski zelenaši.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 12:07 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: A možda hoće. Šta ako nastavimo po starom krčmiti "vašu" imovinu? Čemu ćete se onda nadati?  Ne znam onda što vam je trebalo sve ovo, prije ovog ste i mogli krčmiti, sad ste ozvaničili da ne možete. Ne možda, nego sigurno neće. Čak ni britanski zelenaši. Sigurno? Aj vidićemo. Nije nama ništa trebalo. Vi ste čačkali mečku preko tzv. Ustavnog suda BiH i iščačkali govno.
|
|
Vrh |
|
 |
Tankosic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 12:56 |
|
|
Najveca gradjanvinska kineska firma na svetu upravo imala razgovore sa rukovodstvom Republike Srpske za maltene sve epohalne autoputeve i brze ceste koje fale u Republici Srpskoj (Banja Luka-Mrkonjic, Bljeljina-Trebinje, Visegrad-Sarajevo), a on prica kako niko nece investirati. 
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 13:00 |
|
|
Ma vi s Kinezima samo pričate, ali Kinezi nisu budale i ne vjeruju u vaše priče. Koliko su dosad sveukupno uložili u RS, 10 miliona eura?
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 13:02 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Semso je napisao/la: Sva drzavana imovina na teritoriji RS je uknjzina kao imovina Republike Srpske RS ima svoju upravu koja vodi evidenciju nad vlasnistvom BIH je labava unija dve drzave RS i F BIH sa svega 10 zajednickih nadleznosti to je definisano dejtonskim ustavom
Moram priznati da nisam bas nesto pratio to pitanje "drzavne imovine" tako da mi nije sasvim jasno sta stranci i Muslimani ustvari hoce i koja je imovina u pitanju
Ako hoce kao sto kaze ovajh Musliman gore da sva drzavna imovina pripadne zajednickim institucijama BIH to je onda konacni udar na Dejton i de jure ukidanje RS Ovim se mjenja pravna priroda BIH od drzavne zajednice definisane Dejtonom do unitarne drzave
Hoćeš reći da Dodik laže i petlja sa ovim prenosima nadležnosti? Radi se o tome da se ne može na bubanj nešto što je prije svega vlasništvo države BiH, pa tek onda entiteta. Zna se šta je iznad i starije. Zajednica je jedino entiteta, to s dvije države nigdje nema. Srpska je entitet kao i Federacija, jedina država tu je BiH. Mora se žaštititi državna imovina kako je ne bi korumpirani političari prodali za interese i malo para. Pa zaštitite. Pušku u ruke i zabranite Ćetnicima da grade na zemlji "bosanskoj". Inače ništa. Možete nam duvati kitu. Niko nigdje nije olovkom poništio ono za šta se narod krvlju izborio.
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 13:05 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Hoćeš reći da Dodik laže i petlja sa ovim prenosima nadležnosti? Radi se o tome da se ne može na bubanj nešto što je prije svega vlasništvo države BiH, pa tek onda entiteta. Zna se šta je iznad i starije. Zajednica je jedino entiteta, to s dvije države nigdje nema. Srpska je entitet kao i Federacija, jedina država tu je BiH. Mora se žaštititi državna imovina kako je ne bi korumpirani političari prodali za interese i malo para.
Pa zaštitite. Pušku u ruke i zabranite Ćetnicima da grade na zemlji "bosanskoj". Inače ništa. Možete nam duvati kitu. Niko nigdje nije olovkom poništio ono za šta se narod krvlju izborio. Prošla su vremena kad se puškom međa branila, moj međede. E, tako recite kad budete htjeli prodati obveznice. Kad budu pitali, a ovo, onaj šupak Šmit, šta s njim...ma nek duva kitu. Olovkom? Pa čudna su vam shvatanja. Prenijeli brdo nadležnosti sa entiteta na državu (olovkom!), sad bi samovoljom vratili.
|
|
Vrh |
|
 |
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 13:08 |
|
|
Klix je najjači sa pričom da Švabe neće više investirati, pogode točno na dan kad je objavljeno da prave firmu u Laktašima.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 13:11 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Pa zaštitite. Pušku u ruke i zabranite Ćetnicima da grade na zemlji "bosanskoj". Inače ništa. Možete nam duvati kitu. Niko nigdje nije olovkom poništio ono za šta se narod krvlju izborio. Prošla su vremena kad se puškom međa branila, moj međede.E, tako recite kad budete htjeli prodati obveznice. Kad budu pitali, a ovo, onaj šupak Šmit, šta s njim...ma nek duva kitu. Olovkom? Pa čudna su vam shvatanja. Prenijeli brdo nadležnosti sa entiteta na državu (olovkom!), sad bi samovoljom vratili. E ko ti je to rekao taj te zajebo. Međa se desetinama hiljada godina branila puškom i braniće i u narednim desetinama milenijuma. Neka stvari se ne mjenjaju merhametli budalo moja. Kad ste imali 60.000 pušaka u RS mi smo potpisivali. Kad nemate 60.000 pušaka u RS možete da nam duvate, i vi i taj vaš njemački turista.
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 13:16 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Prošla su vremena kad se puškom međa branila, moj međede. E, tako recite kad budete htjeli prodati obveznice. Kad budu pitali, a ovo, onaj šupak Šmit, šta s njim...ma nek duva kitu. Olovkom? Pa čudna su vam shvatanja. Prenijeli brdo nadležnosti sa entiteta na državu (olovkom!), sad bi samovoljom vratili.
E ko ti je to rekao taj te zajebo. Međa se desetinama hiljada godina branila puškom i braniće i u narednim desetinama milenijuma. Neka stvari se ne mjenjaju merhametli budalo moja. Kad ste imali 60.000 pušaka u RS mi smo potpisivali. Kad nemate 60.000 pušaka u RS možete da nam duvate, i vi i taj vaš njemački turista. Pa začas dođe tih 60 k puški, ne sikiraj se. Poslali su izvidnicu da vas pitaju za zdravlje. Ne čačkajte mečku bezveze. Koju vi to među trenutno branite puškama?
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 13:25 |
|
|
Citat: Rusija: Obustavili smo učešće u finansiranju OHR-a jer smo isključeni iz donošenja odluka Rusi se samoisključili 
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 13:28 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: E ko ti je to rekao taj te zajebo. Međa se desetinama hiljada godina branila puškom i braniće i u narednim desetinama milenijuma. Neka stvari se ne mjenjaju merhametli budalo moja. Kad ste imali 60.000 pušaka u RS mi smo potpisivali. Kad nemate 60.000 pušaka u RS možete da nam duvate, i vi i taj vaš njemački turista.
Pa začas dođe tih 60 k puški, ne sikiraj se. Poslali su izvidnicu da vas pitaju za zdravlje. Ne čačkajte mečku bezveze. Koju vi to među trenutno branite puškama? E ako dođe 60.000 puški onda ćemo izabrati Draška, gurnuti dildo u guzicu i primiriti se opet na 10 godina. A do tad duvaj ga Turčine sa Šmitom. 
|
|
Vrh |
|
 |
Lutorčina
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 13:32 |
|
|
Zviezda Granda je napisao/la: Klix je najjači sa pričom da Švabe neće više investirati, pogode točno na dan kad je objavljeno da prave firmu u Laktašima. Mahle elektrik radi u Laktašima već nekoliko godina u zakupljenom prostoru,ovo sad samo prave svoj objekat. Mubea za koju se priča da će doći,ona zapravo neće doći ili su veoma male šanse da dođe,zahvaljujući Šmitu.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 13:34 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Citat: Rusija: Obustavili smo učešće u finansiranju OHR-a jer smo isključeni iz donošenja odluka Rusi se samoisključili  Koji OHR? 
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 13:43 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Dok ćete vi odnosno Srbi u RS jesti slamu i korjenje i onda ostaje sve njima? Genijalan plan.
Nego, dokle je ovo sa kidnapovanjem, zna li se šta, jesu još uvijek despoti na Miletovom imanju? Novovrijeme, jel pišeš iz Miletovog atomskog bunkera u Bakincima?
Srpska kuhinja u BiH je najbogatija. Restorani u Republici Srpskoj su uvijek puni gostiju iz FBiH. Odakle vam to da nemamo šta jesti ? Oko 50% stanovništva u RS živi na selu,tu svako ima komad zemlje za posijati,par ovaca,kravu... Najjača mljekara u BiH nalazi se u Republici Srpskoj,a vaš Milkos polovinu mlijeka odkupi sa teritorije večne i prelepe Srpske  . Pričali smo o potencijalnom scenariju - sve blokirano. To preživljavanje na plemenskom nivou....a onda imaš i druge konsekvence. Mislim bio je i rat, pa je bilo tako, imaš komad zemlje, pa posiješ, pa imaš nešto...al to je vandredna situacija. Nećeš život provesti u vandrednoj situaciji.
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 13:57 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Kojim ba Kinezima? Njih ne zanima ovaj kutak svijeta. Rusi su se banovali sami iz svega. Nizašta se neće pitati na kraju.
Poptisano https://www.slobodnaevropa.orghttps://www.slobodnaevropa.org › k... Kinezi ulažu 50 miliona eura za izgradnju fabrike na sjeveroistoku BiH Ova njihova kompanija već radi i izvozi iz Dervente http://tvk3.info › derventa-prva-proi... Prva proizvodna kineska kompanija počela sa radom, u novembru ostarila ... Kineske kompanije prave auto put Prijedor Banja Luka https://www.atvbl.com › svecanost-p... Počinju radovi na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor - ATV Kineska kompanije pravi hidrocentralu Dabar https://www.klix.ba › privreda › vla... Vlast RS-a potpisala ugovor s Kinezima o izgradnji HE Dabar vrijedan 190 miliona ... Iskreno se nadam da se bar pola od ovog realizuje. Koliko se priča o Kinezima, konkretno za Srbiju nisu ni blizu investirali. Ovo što se navodi u člancima koje si zakačio (svaka čast  ) zvuči dobro. Ne mlatiš praznu slamu kao ova družina iz Srbije na čelu sa arambašom novovrijeme.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 14:01 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Poptisano https://www.slobodnaevropa.orghttps://www.slobodnaevropa.org › k... Kinezi ulažu 50 miliona eura za izgradnju fabrike na sjeveroistoku BiH Ova njihova kompanija već radi i izvozi iz Dervente http://tvk3.info › derventa-prva-proi... Prva proizvodna kineska kompanija počela sa radom, u novembru ostarila ... Kineske kompanije prave auto put Prijedor Banja Luka https://www.atvbl.com › svecanost-p... Počinju radovi na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor - ATV Kineska kompanije pravi hidrocentralu Dabar https://www.klix.ba › privreda › vla... Vlast RS-a potpisala ugovor s Kinezima o izgradnji HE Dabar vrijedan 190 miliona ... Iskreno se nadam da se bar pola od ovog realizuje. Koliko se priča o Kinezima, konkretno za Srbiju nisu ni blizu investirali. Ovo što se navodi u člancima koje si zakačio (svaka čast  ) zvuči dobro. Ne mlatiš praznu slamu kao ova družina iz Srbije na čelu sa arambašom novovrijeme. Iskreno lažeš ko Turčin.
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 14:02 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Pisma? E ako šalju, onda...a ono vi ismijavate pisma koja šalju Bošnjaci? Pa kako je to sad drugačije? A da, šalje Kina. Ako otjeraju EUFOR, eto NATO kontigenta. Birajte.
Biramo NATO. Ako NATO dođe da nas okupira, prodaćemo se za ozbiljne pare. Ako NATO ne dođe, ode BiH ukurac. Ha jeltako  Ako NATO ne dođe, eto Rusa i vi pobjedili. Hm, ako dođe ne znam kolike su šanse da će vam vjerovati. Znaš, kad se toliko trudiš da pokažeš kako ti je Rusija i otac i majka, nekako je teško povjerovati da si se preko noći promijenio.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 14:07 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Biramo NATO. Ako NATO dođe da nas okupira, prodaćemo se za ozbiljne pare. Ako NATO ne dođe, ode BiH ukurac. Ha jeltako  Ako NATO ne dođe, eto Rusa i vi pobjedili. Hm, ako dođe ne znam kolike su šanse da će vam vjerovati. Znaš, kad se toliko trudiš da pokažeš kako ti je Rusija i otac i majka, nekako je teško povjerovati da si se preko noći promijenio. Ma nije Mujo. Instaliramo Draška, Borenovića, Šarovića i to je to. Vučića takijaša znaš, da ti ne objašnjavam. Mi postanemo miljenici zapada a vi malo seirite i to je to. Za mjesec dana opet sve po starom. Kad imaš državu može i ovako i onako. 
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 14:15 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Ako NATO ne dođe, eto Rusa i vi pobjedili. Hm, ako dođe ne znam kolike su šanse da će vam vjerovati. Znaš, kad se toliko trudiš da pokažeš kako ti je Rusija i otac i majka, nekako je teško povjerovati da si se preko noći promijenio.
Ma nije Mujo. Instaliramo Draška, Borenovića, Šarovića i to je to. Vučića takijaša znaš, da ti ne objašnjavam. Mi postanemo miljenici zapada a vi malo seirite i to je to. Za mjesec dana opet sve po starom. Kad imaš državu može i ovako i onako.  Rahmetli Šarovića? E ako ste na to spali...onda mi vas je baš žao. Čuj za mjesec, pa 30 godina niste makli milimetar, a za mjesec bi nešto promijenili. Pazi, ako se ovi uvale, onda nema više zajebancija i sranja koje ste dosad radili. Onda ti je sve BiH pa izvoli. Igranje države vam se obustavlja. Ko djetetu zvečku kad uzmeš.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 14:18 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ma nije Mujo. Instaliramo Draška, Borenovića, Šarovića i to je to. Vučića takijaša znaš, da ti ne objašnjavam. Mi postanemo miljenici zapada a vi malo seirite i to je to. Za mjesec dana opet sve po starom. Kad imaš državu može i ovako i onako.  Rahmetli Šarovića? E ako ste na to spali...onda mi vas je baš žao. Čuj za mjesec, pa 30 godina niste makli milimetar, a za mjesec bi nešto promijenili. Pazi, ako se ovi uvale, onda nema više zajebancija i sranja koje ste dosad radili. Onda ti je sve BiH pa izvoli. Igranje države vam se obustavlja. Ko djetetu zvečku kad uzmeš. Ma pregurali smo igore. Vrijedno je rizika složićeš se. Znamo mi biti i šupci, smiriti se na par godina dok ne prođe sranje. Ali... zamisli da nam uspije... Zamisli samo BiH bez strane vojne čizme? Otišao EUFOR... NATO ne može da dođe jer Orban ne dozvoljava... Čemu bi se nadali? 
|
|
Vrh |
|
 |
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 14:21 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Rahmetli Šarovića? E ako ste na to spali...onda mi vas je baš žao. Čuj za mjesec, pa 30 godina niste makli milimetar, a za mjesec bi nešto promijenili. Pazi, ako se ovi uvale, onda nema više zajebancija i sranja koje ste dosad radili. Onda ti je sve BiH pa izvoli. Igranje države vam se obustavlja. Ko djetetu zvečku kad uzmeš.
Ma pregurali smo igore. Vrijedno je rizika složićeš se. Znamo mi biti i šupci, smiriti se na par godina dok ne prođe sranje. Ali... zamisli da nam uspije... Zamisli samo BiH bez strane vojne čizme? Otišao EUFOR... NATO ne može da dođe jer Orban ne dozvoljava... Čemu bi se nadali?  BiH je previše mala i ono što je jasno, biće uvijek pod uticajem neke velike sile. Ako ne NATO, onda Rusije ili ko već bude preuzeo od Amerike. Potenciram i vašu opciju, u skorijoj budućnosti malo vjerovatnu. Vi nemate šanse (mislim na maticu Srbiju) da budete tolika sila da možete sami donijeti odluku o kontroli teritorija BiH. Jedno je jasno, neko će uvijek biti nesretan ovdje sad hoćete li vi ili mi, to ostaje da se vidi. Pa kako taj Orban ne zabrani NATO u CG? Ili na Kosovu?
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 19 tra 2022, 14:25 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ma pregurali smo igore. Vrijedno je rizika složićeš se. Znamo mi biti i šupci, smiriti se na par godina dok ne prođe sranje. Ali... zamisli da nam uspije... Zamisli samo BiH bez strane vojne čizme? Otišao EUFOR... NATO ne može da dođe jer Orban ne dozvoljava... Čemu bi se nadali?  BiH je previše mala i ono što je jasno, biće uvijek pod uticajem neke velike sile. Ako ne NATO, onda Rusije ili ko već bude preuzeo od Amerike. Potenciram i vašu opciju, u skorijoj budućnosti malo vjerovatnu. Vi nemate šanse (mislim na maticu Srbiju) da budete tolika sila da možete sami donijeti odluku o kontroli teritorija BiH. Jedno je jasno, neko će uvijek biti nesretan ovdje sad hoćete li vi ili mi, to ostaje da se vidi. Pa kako taj Orban ne zabrani NATO u CG? Ili na Kosovu? Vi ćete biti nesrećni. Ne može se živiti sa neprijateljima i biti srećan. To je Mujo nelogično i nemoguće. Kad BiH bude rasparčana na 3 dijela tek tad možete očekivati nešto pozitivno.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|