|
|
Stranica: 4/30.
|
[ 730 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 05 svi 2015, 19:52 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Eto jedne stvari zbog koja je bila pozitivna u komunizmu. Dje su se sjetili komunjare gradile sto im je ceif. Danas mi se cini kako su sve ove eko udruge samo reketari.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 05 svi 2015, 19:55 |
|
|
Oko VE Mesihovina ima izgleda svašta. To je trabalo davno biti gotovo. Čak je bio odobren i kredit njemačke banke. Najbolje bi bilo da pri privatizaciji Elektroprivrede HZ HB, to kupi HEP, što bi bilo u obostranom interesu a da se pri tome revidira ono bijedno plaćanje dvima općinama za Buško jezero.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 05 svi 2015, 20:05 |
|
|
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 05 svi 2015, 20:09 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15067 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Kao Bosnski patriota teška srca ću ovaj put morati da odbijem susjede sa Zapadne strane Bosne i Hercegovine sa kojima imamo dobre odnose.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 05 svi 2015, 20:09 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Eto jedne stvari zbog koja je bila pozitivna u komunizmu. Dje su se sjetili komunjare gradile sto im je ceif. Danas mi se cini kako su sve ove eko udruge samo reketari. Samo što su oni tada reketarili s otkupom zemljišta. Nedavno sam imamo u ruci Rješenje od jednog poznanika za kanal iz 1983. i baš me zanimalo kolika je bila cijena po m². Kad ono pretvoreno 0,68 DM (tadašnjih).
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 06 svi 2015, 00:31 |
|
|
koji će nam uopće k TE kad u HBŽ ionako bura puše valjda 300 dana u godini. silujete te nazadne elektrane a HBŽ je baš idealna za vjetroparkove
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 06 svi 2015, 00:32 |
|
|
mada nije mi ni njih drago vidit al u svakom slučaju prije vjetar nego ugalj
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 06 svi 2015, 00:35 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Vjetroelektrane i općenito alternativni izvori energije su neisplativi bez državnih potpora, a nuklearke su isplative. Tu je sva mudrost.
Inače, smiješno je da isti oni koji kukaju kako nam je propala tzv. Yugo industrija obično u idućoj rečenici osipaju drvlje i kamenje na termocentrale i nuklearke.
Uglavnom, svi bi kod nas samo prodavali more i Sunce. Zato smo tu gdje jesmo
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 06 svi 2015, 00:43 |
|
|
Treba sve i plin i nafta u jadranu i nuklearka i TE u Plocama. Onaj kome se samo od turizma zivi ima obale i otoka koliko hoce. A more i na havaje ako mu smeta plin i nafta kod nas.
Srbi na temi - LOL
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 06 svi 2015, 00:43 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Nijemci su ugasili NE jer guraju i razvijaju svoju tehnologiju za solare, vjetar, biomasu... pogledaj sto guraju EU fondovi i vidjeces da je najlakse dobit pare bas za to i za prociscavace otpadnih voda. Sve svapska tehnologija se kupuje. I Fukushime, s tim da je Njemačka najsigurnija zemlja od potresa na svijetu, uz Skandinaviju. Zapravo, poanta je u tome što je KGB u doba Hladnog rata stvorio antinuklearni pokret u Zapadnoj Njemačkoj koji se kasnije samostalno razvio u čudovište.
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 06 svi 2015, 00:44 |
|
|
džaba sve kad ja odbijam povjerovat da nema isplative alternative TE i NE, mora bit nešto da osigura opstanak i prosperitet našim krajevima sem ta dva zla
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 06 svi 2015, 00:47 |
|
|
Pantagana je napisao/la: džaba sve kad ja odbijam povjerovat da nema isplative alternative TE i NE, mora bit nešto da osigura opstanak i prosperitet našim krajevima sem ta dva zla Kakva zla pobogu pa Istra ima TE... I brandirana je kao najzelenija, ekoloska regija u Hrvatskoj...
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 06 svi 2015, 00:50 |
|
|
E ali hoće biti još zeleniji.
Istra - petsto nijansi zeleniji...
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 06 svi 2015, 00:51 |
|
|
gospodin bobovac je kačio kakav je kakanjski snijeg kilometrima oko elektrane, crn ko nafta, te slike mi nikad nećete izbit iz glave gospodine pcm
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 06 svi 2015, 00:54 |
|
|
Gospodin Bobovac ce ti najbolje objasniti koja se tehnologija koristi u navedenim TE, takodjer koliko je navedena TE u Kaknju stara, te jeli tehnologija donijela poboljsanja u toj sferi. Ja sam uvjere da "vrag" nije crn ko sto izgleda.
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 06 svi 2015, 00:55 |
|
|
doc je napisao/la: E ali hoće biti još zeleniji.
Istra - petsto nijansi zeleniji... šta mogu, mene da se pita postajala bi samo poljoprivreda ali isto koristim sva industrijska dobra, i ne znam šta bi bez njih što dovodi do zaključka da sam licemjerni gad al opet ko bi gledo to čudo u dvorištu da mi crni snijeg, ne dam i gotovo nije da se mene pita al et, čisto da se zna
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 06 svi 2015, 00:58 |
|
|
Pantagana je napisao/la: što dovodi do zaključka da sam licemjerni gad Tako nekako ali kažeš to tako simpatično da ti je oprošteno. Što ne znači da baš tebi ovakvome ne bi valjalo uvaliti neku mini elektranu u dvorište, čisto da se slomi otpor Nimby-jevaca. Ali u moje dvorište, nedam.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 06 svi 2015, 01:01 |
|
|
Blago Europi kad nema drugih prioriteta. http://www.euractiv.com/sections/energy ... aid-309137Citat: Report: In EU, renewable energy is the first recipient of state aid
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 06 svi 2015, 01:03 |
|
|
SDB je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Nijemci su ugasili NE jer guraju i razvijaju svoju tehnologiju za solare, vjetar, biomasu... pogledaj sto guraju EU fondovi i vidjeces da je najlakse dobit pare bas za to i za prociscavace otpadnih voda. Sve svapska tehnologija se kupuje. I Fukushime, s tim da je Njemačka najsigurnija zemlja od potresa na svijetu, uz Skandinaviju. Zapravo, poanta je u tome što je KGB u doba Hladnog rata stvorio antinuklearni pokret u Zapadnoj Njemačkoj koji se kasnije samostalno razvio u čudovište. To je zanimljivo. Kao i da je u Hrvatskoj ušlo u standardnu upotrebu: Zeleni - a oni su protiv svega. Održivi razvoj...Hrvatske...e da...
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 06 svi 2015, 01:05 |
|
|
@doc dopuštam samo ako budu djelili garancije da će razmontirat elektranu bude li mi zrak smrdljiv i snijeg crn, poštenije s moje strane nemere
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 06 svi 2015, 01:29 |
|
|
Pantagana je napisao/la: koji će nam uopće k TE kad u HBŽ ionako bura puše valjda 300 dana u godini. silujete te nazadne elektrane a HBŽ je baš idealna za vjetroparkove Evo aktualne liste Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije: Privitak: hbz.jpg
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 06 svi 2015, 01:57 |
|
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 06 svi 2015, 02:22 |
|
|
novem je napisao/la: Pantagana je napisao/la: koji će nam uopće k TE kad u HBŽ ionako bura puše valjda 300 dana u godini. silujete te nazadne elektrane a HBŽ je baš idealna za vjetroparkove Evo aktualne liste Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije: Privitak: hbz.jpg Ovih 5 VP sa snagom od 241 MW, bi činilo 71% što je HR na mreži do 31.12.2014. imala (339 MW). download/file.php?id=5644&mode=view
|
|
Vrh |
|
|
protein
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 06 svi 2015, 12:09 |
|
|
Obnovljivi izvori energije su za sada neisplativi. Treba čekati da ta tehnologija razvije uslijed ogromnih subvencija velikih zemalja i onda ako se razvije i pojeftini dovoljno upuštati se u to. Do tada, rokaj nuklearke, a ne ulupavat novce u zelena preseravanja koja ja kraju plati porezni obveznik. Ako je zelenima do ekologije, neka skupljaju donacije i grade vjetroparkove, a ne gurat drugima ruku u džep. Ima bitnijih i potrebnijih stvari.
_________________ The only true national autonomy is the freedom of the individual against the state and society.
Mises
|
|
Vrh |
|
|
useless
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 06 svi 2015, 12:22 |
|
|
Nije samo stvar u tome što su neisplativi bez državnih poticaja, problem je što ti izvori ne spadaju i ne mogu spadat u baznu skupinu proizvođača u elektroenergetskom sustavu. Naiđe oblak, vitar se smiri, eto problema, pa ti objašnjavaj ljudima zašto nema struje. Zelene udruge nameću lažnu dilemu nuklearno-obnovljivo. Dileme nema jer tu nema konkurencije. Nijemci će gašenje NE nadomjestiti izgradnjom modernih TE ili novih sigurnijih NE, obnovljivi nisu nadomjestak za NE. Strah od NE vam je nešto kao strah od leta avionom koji je sigurniji način prijevoza od svega ostalog. Citat: Ovih 5 VP sa snagom od 241 MW, bi činilo 71% što je HR na mreži do 31.12.2014. imala (339 MW). To jest njihova instalirana snaga, međutim te vjetrenjače rade samo 25-30% vremena kroz godinu. Bolja informacija bi bila koliko je GWh ukupno utrošeno u godini i koliko tih GWh bi mogle pokriti te vjetroelektrane radeć koliko mogu kroz godinu. I netko je spomenuo buru. Na jakoj buri se vjetrenjače isključuju jer ne mogu podnijeti opterećenja pri brzinama vjetra većim od 25m/s.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|