|
|
Stranica: 55/57.
|
[ 1411 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 15:03 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26 Postovi: 17914 Lokacija: Drina je na granici!
|
Anušić najavio potpisivanje ugovora za sustav protuzračne obrane srednjeg dometa do kraja 2025.https://vlada.gov.hr/vijesti/anusic-naj ... 2025/44114Citat: Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, u gostovanju u emisiji „A sada Vlada“ najavio je nakon povratka iz službenog posjeta Francuskoj potpisivanje ugovora za samohodne haubice Caesar i sustave protuzračne obrane srednjeg dometa do kraja godine, kada bi trebao biti isporučen i kompletan sustav protuzračne obrane kratkog dometa. Dodao je kako se nastavlja s modernizacijom i opremanjem eskadrile Rafalea koja će biti kompletirana u travnju. SAMP/T.
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Salivator
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 15:17 |
|
|
MiB je napisao/la: Trebaju nam Crovatari. :) Sjediš iza bojišnice i mislima upravljas stotinama robota. A sučim ćemo robote rokati? :)
_________________ -Poljska-Češka-Slovačka-Mađarska-Slovenija-Hrvatska-HercegBosna-
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 15:50 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ne znam za vas dečki ali to neko licitiranje sa desecima topničkih cijevi meni koji sam naviknut na red veličina od tisuće topničkih cijevi izgleda koa zahebancija. Iduća generacija će se vjerojatno diviti i manjem broju cijevi, npr "Kupili smo još dvije haubice, sad naša vojska ima ukupno 5!!!! Nepobjedivi smo!!"
Srbija ima preko 1000 haubica. Jedna BiH ima skoro toliko. A mi se bakćemo sa 10-20-30. Na tako mizerne količine činjenica da je hrvatsko oružje novije i modernije i nije neki veliki plus. Pogledaj kolika je Rusija a kolika Hrvatska . Rusija je veća 35 puta stanovništvom logično je da će imat 35 puta više haubica od 30 . Točnije 1000 . Pogledaj šta naši neprijatelji imaju . Srbija i muslimani u bosni .
_________________ OSRH Preko rijeke od mora Izrael se širit mora !
צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 15:53 |
|
|
Srednji Prst je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Ne znam za vas dečki ali to neko licitiranje sa desecima topničkih cijevi meni koji sam naviknut na red veličina od tisuće topničkih cijevi izgleda koa zahebancija. Iduća generacija će se vjerojatno diviti i manjem broju cijevi, npr "Kupili smo još dvije haubice, sad naša vojska ima ukupno 5!!!! Nepobjedivi smo!!"
Srbija ima preko 1000 haubica. Jedna BiH ima skoro toliko. A mi se bakćemo sa 10-20-30. Na tako mizerne količine činjenica da je hrvatsko oružje novije i modernije i nije neki veliki plus. Pogledaj kolika je Rusija a kolika Hrvatska . Rusija je veća 35 puta stanovništvom logično je da će imat 35 puta više haubica od 30 . Točnije 1000 . Pogledaj šta naši neprijatelji imaju . Srbija i muslimani u bosni . Koliko znam i Srbi i Bošnje prave svoje haubice
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 15:55 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Srednji Prst je napisao/la: Pogledaj kolika je Rusija a kolika Hrvatska . Rusija je veća 35 puta stanovništvom logično je da će imat 35 puta više haubica od 30 . Točnije 1000 . Pogledaj šta naši neprijatelji imaju . Srbija i muslimani u bosni . Koliko znam i Srbi i Bošnje prave svoje haubice Di su bošnjama haubice :-) Daj nemoj me nasmijavat i stavljat isti koš d-20 na kamionu i Cezar MK2 sa preciznosti u 3 metra na 40 km molim te
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 15:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60766 Lokacija: DAZP HQ
|
BIH ne proizvodi, bila je samo ideja niti BIH ima išta moderno ili kalibra 155 mm.
Srbi imaju 18 Nora i 8 u narudžbi, dakle značajno manje od naših Pantzerhaubitza i ovog broja Cesara.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 16:08 |
|
|
Francuzi su naši strateški partneri , 30 cezara , 12 Rafala , Mistral , SAMPT ... milijarde eura ćemo spičkat na francusko oružje .
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 16:08 |
|
|
Ne bi me iznenadilo da proizvođači na mimohod 2025 pošalju ono što MORH kupuje.
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 16:21 |
|
|
MiB je napisao/la: Ne bi me iznenadilo da proizvođači na mimohod 2025 pošalju ono što MORH kupuje. Vjerovatno će sudjelovat Leopardi 2a4 , Cezari , 1 Himars , Barjaktar , Bradly ...
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 16:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60766 Lokacija: DAZP HQ
|
Francuzi su povjesno najveći vojnički narod, nije loše malo odj Nijemce za promjenu iako naravno kupujemo i od njih. Treba vidjeti što će biti kad se vrati CDU.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 19:17 |
|
|
Anušić na HRT
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 19:43 |
|
|
Dakle, sutra da netko napadne Hrvatsku, Hrvatska bi se branila sa "doci ce cezari a doci ce i jos pancerhaubica za tri godine". Cijela vojska ima 30 D haubica i 12 pancerhaubica. e da, T55 moze biti haubica  Gdje nestadose sve nase haubice, to se valjda konzervira i drzi u skladistima. Samo konjusarija sve pokloni, samo jos zivo meso posaljite Zelenskom.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 19:50 |
|
|
Sutra da neko napadne Hrvatsku istrošene cijevi tih haubica kao i u Ukrajini izdržale bi par stotina projektila i to je to. Bez ikakve strateške dobiti.
Što su cijevi više istrošene to se troši više granata za korekciju paljbe.
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 19:59 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Dakle, sutra da netko napadne Hrvatsku, Hrvatska bi se branila sa "doci ce cezari a doci ce i jos pancerhaubica za tri godine". Cijela vojska ima 30 D haubica i 12 pancerhaubica. e da, T55 moze biti haubica  Gdje nestadose sve nase haubice, to se valjda konzervira i drzi u skladistima. Samo konjusarija sve pokloni, samo jos zivo meso posaljite Zelenskom. Naši "partneri" su nam savjetovali da ih proslijedimo nezahvalnom kijevskom kepecu.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 20:03 |
|
|
Hajde zatrolaj i ovu temu rusko-ukrajinskim ratom.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 20:08 |
|
|
NEMA TKO DA RADI REMONT HAUBICA https://www.vijesti.me/vijesti/2327/nem ... ske-vojskeNadam se kako će kolega prestati cmizdriti za muzejskim eksponatima koji poslije desetak uzastopno ispaljenih projektila toliko podbace da čine rizik za isturene snage vlastite vojske.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 20:30 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 26313 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Srednji Prst je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Ne znam za vas dečki ali to neko licitiranje sa desecima topničkih cijevi meni koji sam naviknut na red veličina od tisuće topničkih cijevi izgleda koa zahebancija. Iduća generacija će se vjerojatno diviti i manjem broju cijevi, npr "Kupili smo još dvije haubice, sad naša vojska ima ukupno 5!!!! Nepobjedivi smo!!"
Srbija ima preko 1000 haubica. Jedna BiH ima skoro toliko. A mi se bakćemo sa 10-20-30. Na tako mizerne količine činjenica da je hrvatsko oružje novije i modernije i nije neki veliki plus. Pogledaj kolika je Rusija a kolika Hrvatska . Rusija je veća 35 puta stanovništvom logično je da će imat 35 puta više haubica od 30 . Točnije 1000 . Pogledaj šta naši neprijatelji imaju . Srbija i muslimani u bosni . Ja se ispričavam, jeste li vi pročitali moj skromni post?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 21:09 |
|
|
Pa bolje imati ikakvu, nego nikakvu, haubicu.
Meni je fascinantno da mi vise nemamo nijednu, osim ovih 30 D30
Valjda imamo minobacaca, ili je i to poslano ukrajini. Jer "ne zadovoljava NATO standarde".
Inace Srbija nema 1000 haubica vec nekakvih 150 otprilike, bez pokretnih Nora.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 21:24 |
|
|
Ono što je najbolje očuvano, to je zadržano u HR. Zadnjih desetak godina sve se rjeđe pucalo iz njih kako bi se maksimalno produžio životni vijek uz nadu da će neko u inozemstvu uraditi remont.
Ko bi to napao RH da mu ta starudija predstavlja problem? Kada si prinuđen ispaliti više granata da bi pogodio cilj, onda si više i izložen protunapadu i pogibelji, pogotovo ako je to vučna haubica slabijeg dometa.
Jedino je dobra za neselektivno gađanje gradova.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 21:25 |
|
|
Citat: Ministarstvo obrane otvorilo je natječaj za vojne pilote. Mogu se javiti svi sa završenim najmanje prijediplomskim studijem koji će do kraja ove godine navršiti 27 godina, a nakon obuke mogu postati i piloti Rafalea!
Traži se ukupno deset kandidata, a osim završenog prijediplomskog ili stručnog studija, potrebno je ispunjavati opće uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske koji su propisani člankom 34. Zakona o službi u Oružanim snagama RH te ne mogu biti primljene osobe za čiji prijam postoje zapreke iz članka 35. Zakona.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 22:09 |
|
|
Ministar Anušić na tribini "Može li se Hrvatska sutra obraniti?"
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 27 ožu 2025, 11:32 |
|
|
Evo još jedne postrojbe koju treba adekvatno opremiti.
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 27 ožu 2025, 11:34 |
|
|
Kakva je ono drvenarija unutra?
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 27 ožu 2025, 15:56 |
|
|
Orahovina.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 27 ožu 2025, 20:18 |
|
|
 žalosno.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|