HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 sij 2025, 13:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 3652 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 147  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog
PostPostano: 08 ožu 2010, 10:10 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Nema druge Capo nego da i Zrikija vodiš na kavicu...

ili na pivo.
s moje strane nikad nije bilo upitno ali kako zriki pati od neracionalnog straha da će mu se nešto dogoditi....
na raspolaganju sam svakome pa makar me i ne volio.
ima li tko išta protiv mene, neka mi kaže u lice i bog pero.
uvijek sam poštovao one koji imaju stav i ne boje ga se uzreći.
pa jebote kad bi se tukao sa svakim s kim imam nesporazume načelne naravi ne bi imao vremena ni za doručak.
neki ljudi ne to ne kuže pa tako i zriki bulazni o nekim prijetnjama.
ali nema veze. vidim da se radi o čovjeku koji osim svog ega ne poštuje ništa i nikoga.
neću se više uopće ni uzbuđivati ni obazirati.
zabavnije će biti sa strane gledat kako neuspješno pokušava nametatoi svoje modalitete političke borbe.
a mogli smi biti jeben par.
ja bi njemu davao pravne savjete a on bi meni mjenjao kočnice i amortizere.

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 10:23 

caporegime je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
Nema druge Capo nego da i Zrikija vodiš na kavicu...

a mogli smi biti jeben par.
ja bi njemu davao pravne savjete a on bi meni mjenjao kočnice i amortizere.

:smijeh :smijeh :smijeh =)) =))
ovo je vrhunac, koji start u tjedan

U mojoj me sahranite zemlji

Samo u njoj počivat ću u miru.
Samo u njoj počivat ću mirno...

Isus će mi postelju prostrijeti
Isus će mi prostrijet odar smrti.

U susret mi Spasitelju dođi
Dođe mi u susret na pol puta
Ogrne me brižno svojim plaštom

Želim Bože da u času smrti
Ni jedno oko ne zasuzi za mnom
A jedino što ja tebe molim
Kada umrem da mi dadeš kutak... neba

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 15:03 

http://www.index.hr/vijesti/clanak/prov ... 79678.aspx

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 15:32 

Inače nastojte opet ne usrat topic sa ovim prepucavanjima ... Bar pokušajte .

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 15:41 
PCM je napisao/la:
Inače nastojte opet ne usrat topic sa ovim prepucavanjima ... Bar pokušajte .

tko? zašto tek sad ovo pišeš?

glede kolumne, mogu reći da bih ju potpisala skoro od a do ž. naročito ovo:

A fenomen "hercegovačkog primitivizma" u hrvatskom društvu godinama unatrag prvi su ozakonili upravo takvi primjerci, koji se licemjerno i u svakoj prilici pozivaju na tradicionalnost ognjišta s kojeg su ponikli, svetost vjere i skromnost kao glavnu odrednicu njihovih života, a istovremeno su u tolikoj kontradiktornosti sami sa sobom i svojim korijenima

ovo sam izdvojila jer je uzorak koji je poslužio za puno širu temu koja je dijelom obrađena u kolumni. zašto, zapitat će se ljubitelji nogometnih ikona. zato jer je gola istina koja ovog puta precizno nišani, a ne piša uz vitar i pri tom "šara udavom"...

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 15:50 

Meni je najbolje što je napala Hercegovački primitivizam, napadom na Bosance...

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 15:53 

Ma capo i zriki. Ne treba im ovo sranje tu na forumu .
Prije svega zato jer sebi rade medvjeđu uslugu sa ovim pizdarijama. Bespotrebno. Govorio sam i prije al me se ne sluša :D

Što se tiče kolumne , ok je.
Premda mi je nejasno koji se to *** u Hrvatskoj itko ima zgražat nad primitivizmom ... Nek se malo okrenu oko sebe i prestanu glumit bečku školu ... Do prije 100 godina preko pola stanovništva jedva da je znalo slova (ako i to) a danas imamo poplavu "aristokracije" i kojekakvih umišljenih "kulturnjaka" ...

Sve to me neopisivo iritira ... Te spike , narodnjaci bljak fuj , brđani seljačine , Vlaji Hercegovci ... Jel netko nekog možda prisiljava da ide na cajke ? Koliko je meni poznato - Ne.
Jel netko nekog prisiljava da se druži sa čobanima ili akademicima - Ne.
Svak sebi bira i krug ljudi i gdje izlazi i šta sluša i kako se oblači i s kim hoda i blablabla .
Moralizirat nešto oko toga mi je bezveze. Ako se ljudima slušaju narodnjaci neki idu na njih . Ako "baja" oće nosit "kilo žutog oko vrata" nek nosi , šta to mene dira ?

Evo meni najiskrenije ne smetaju ni Kerum ni Mamić ni narodnjaci ni seljaci ni ovo ni ono ... Ništa od toga me nešto ne dira previše tj ne dira me uopće ... Mislim da je puno više licemjerja u onih koji ih napadaju nego u navedenih...

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 15:55 
tko je bosanac? ako nisi primjetio, hercegovački primitivizam je pod navodnim znacima. nemoj bogareti da ti sad crtam... nema alata na forumu za to.
naime, pod hercegovački primitivizam pod navodnicima se trpa i mamić i pašalić, kao i braća begić u pussychkinom predizbornom spotu ili one već legendarne bijele čarape u livanjskom autobusu "čistog zagreba".

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 16:03 
PCM je napisao/la:
Ma capo i zriki. Ne treba im ovo sranje tu na forumu .
Prije svega zato jer sebi rade medvjeđu uslugu sa ovim pizdarijama. Bespotrebno. Govorio sam i prije al me se ne sluša :D

Što se tiče kolumne , ok je.
Premda mi je nejasno koji se to *** u Hrvatskoj itko ima zgražat nad primitivizmom ... Nek se malo okrenu oko sebe i prestanu glumit bečku školu ... Do prije 100 godina preko pola stanovništva jedva da je znalo slova (ako i to) a danas imamo poplavu "aristokracije" i kojekakvih umišljenih "kulturnjaka" ...

Sve to me neopisivo iritira ... Te spike , narodnjaci bljak fuj , brđani seljačine , Vlaji Hercegovci ... Jel netko nekog možda prisiljava da ide na cajke ? Koliko je meni poznato - Ne.
Jel netko nekog prisiljava da se druži sa čobanima ili akademicima - Ne.
Svak sebi bira i krug ljudi i gdje izlazi i šta sluša i kako se oblači i s kim hoda i blablabla .
Moralizirat nešto oko toga mi je bezveze. Ako se ljudima slušaju narodnjaci neki idu na njih . Ako "baja" oće nosit "kilo žutog oko vrata" nek nosi , šta to mene dira ?

Evo meni najiskrenije ne smetaju ni Kerum ni Mamić ni narodnjaci ni seljaci ni ovo ni ono ... Ništa od toga me nešto ne dira previše tj ne dira me uopće ... Mislim da je puno više licemjerja u onih koji ih napadaju nego u navedenih...

slažem se, svatko ima svoj izbor. ali neki dan je odjeknula ova vijest o anici u miniću kako vrtlja guzom u narodnjačkom klubu, a kmetovi se zgražali... mislim da je to bio povod kolumni.

osobno, nikad nisam smatrala da ljudi koji pohode narodnjake i vole tu vrstu glazbe su primitivni, ali one koji vlastitu "urbanost" svako malo pokazuju brojeći thompsonove zube i one koji vole njegove pjesme, proglašavaju primitivnim nacionalistima, ne cijenim previše. pače, pomalo ih prezirem.

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 16:32 

Za napomenuti je možda i to da zagrebačke gospode koja bi baštinila višekoljensku tradiciju buržoazije više nema ili ih se mogu izbrojati na prste.
naime, ustaše su tijekom 2. sv. rata pomeli gglavninu židova koji su činili velik postotak zagrebačke buržoazije dok su partizani pomeli hrvatski građanski sloj od 45 nadalje koji je ugčlavnom bio za NDH.
osim novopridošlih "purgera" sa kozare, grmeča i petrove gore, višegeneracisjki zagrepčani uglavnom pripadaju sloju lumpenproleterijata koji je obitavao na području trešnjevke, trnja i sličnih okolnih naselja koji su živjeli u potpuno drukčijim uvjetima nego zagrepčani preko pruge a koji su mahom podržavali partizanski pokret uvjereni da će doći vrijeme da dijele na jednake dijelove vrijednost u koju nisu ništa uložili.
zapravo to bi se moglo karakterizirati i prvi, u neku ruku, sukob "raje" (građana) i "papaka" koji su tako neuspješno pokušali progurati sarajlije u vrijeme kad je jedini kriterij zaraćenih strana bila pripadnost drugom narodu.

većina zagrebačke gospode su doeljenici koji su u kulturološkom smislu vrlo dostojno zamijenili nestalu generaciju (npr. igor zidić, željko olujić, pok. tomislav ladan, slobodan novak i tisuće mnogih, kao i oni isinovi podobnih dslojeva koji su svoju svjest o niskom porijeklu pokušali zamijeniti inzistiranjem na sforsiranom zagrepčanstvu kao otklonu od onih koji se ne srame reći odakle su došli. u primjer ovih drugih bi spomenuo npr. silvija degena

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 16:40 

Neka vrti Anica guzicom na narodnjake , Bogu hvala i treba da vrti , a u glazbeni ukus njen kao ni ičiji drugi ulaziti neću. Jel se zabavlja žena - jeste . U čemu je onda problem ?
U dežurnim moralistima koji valjda dobiju osip kad vide da je netko zgodan , provodi se i zabavlja , ima love , kvalitetno živi, a još je iz "onih krajeva" ...

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 16:45 

http://www.index.hr/vijesti/clanak/prov ... 79678.aspx

opet kolumna...pa kaj je ovo, hiperprodukcija? šta se ima toliko za pisat. :zubati

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 16:52 

Nije loša kolumna,al je sviranje kurcu..
Jer nemos ti ograničenom indexovom posjetitelji otvoriti oci..ljudi čak i kada procitaju činjenice koje ne potkrepljujj njihove sheme,prilagodjavaju te činjenice već formiranim stavovima..

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 16:57 
PCM je napisao/la:
Neka vrti Anica guzicom na narodnjake , Bogu hvala i treba da vrti , a u glazbeni ukus njen kao ni ičiji drugi ulaziti neću. Jel se zabavlja žena - jeste . U čemu je onda problem ?
U dežurnim moralistima koji valjda dobiju osip kad vide da je netko zgodan , provodi se i zabavlja , ima love , kvalitetno živi, a još je iz "onih krajeva" ...

...mene mama rotila u njemacka, ali ja folim hersegofina... mene mama ucila da trepa cufati hrvacka obcaje i kultura... ja se fjencala u crkva u hersegofina... ja folim ceca i narotnjake... sfi se fino opustimo... ja folim gole sise kat cure plesu... moj ropert dopije jaka erak.. ereka.. kakoseonokase... ereksija.. i onda ropert plati zena sto je pokasala sise...
i onda dođe onaj jutros uhićeni pedofil u zagrebu, jedan od mnogih u zagrebačkoj i istarskoj županiji, i kaže da nam je to u genima.

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 17:01 

Anica je seljača nevezano uz cajke.

Uz napomenu da ona više nema čim vrtiti a najmanje guj'com.

za par godina to je čangrizava duvanjska baba.. :ucelo

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 17:03 

Inkvizitor je napisao/la:

a jesi čuo kako došlo do velike ljubavi?..zanimljiva priča:d

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 17:07 

patriot je napisao/la:

ne..znam da je Robert bio oženjen s nekom Srbijankom..

to se pričalo pošto su obadvoje iz naših gastarbajterskih krugova Berlinskih..gdje je sve goli Livnjak i Duvnjak..

njezin otac..to je posebna priča..

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 17:08 

patriot je napisao/la:

Maybe tjeraču i smeta to, jerbo oni su "od isti kuća" što se kaže :zubati :zubati, zašto je Anica seljakuša?

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 17:12 

Ja nisam čuo da bio ozenjen,al pred brakom..kad odjednom,eto ljubavi:d..
Al može biti da ljudi svašta govore,neću dušu grijesiti

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 17:13 

pricalo se da je na nekom izboru za mis u selu bila neka peta ili sesta

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 17:16 

PCM je napisao/la:
dežurnim moralistima koji valjda dobiju osip kad vide da je netko zgodan , provodi se i zabavlja , ima love , kvalitetno živi, a još je iz "onih krajeva" ...

Slažem se. :palacgore1

Što se tiče Sopte, podržavam i ovu kolumnu, kao i svaku (bez obzira na temu, pa taman i da je o donjem rublju) kroz koju provuče i plasira barem jednu drugačiju tezu o Hercegovini. (prve kolumne su joj bile za proboj, čak joj ne zamjeram)
Nek polagano ulazi ljudima u uši, nek se povećava interes za Hercegovinu, neka ljudi žele saznati nešto više o tom kraju i ljudima; medijska slika se ne može promijeniti preko noći ili jednom kolumnom u kojoj će Sopta ili netko treći otvorit dušu, takav patetičan pristup nikad -od kad je ljudske vrste -nije davao rezultate.
Slika o Hercegovini se može promijeniti samo na onaj isti način kako je i nastala: postupnim, strpljivim i dugogodišnjim medijskim bombardiranjem informacijama u mozgove gledatelja/čitatelja. Strpljivim trudom. Mic po mic.
Da bi se uopće počela razbijat takva slika Hercegovine, o Hercegovini se najprije mora počet uopće pričat, razglabat i razmišljat, i vjerujem da je to bila funkcija prve 3 Soptine kolumne. (pa taman i da su prve tri potpuno negativne; ako su privukle pozornost na pripovjedača to je inteligentan manevar. Čovjek kad trči 100 m prvo umakne unazad, prije nego počne trčat naprijed)

Ništa ne ide preko noći. To stalno treba držat na umu.

četvrta kolumna Oldskulice je napisao/la:
Mazohizam je narastao čak do te mjere da čovjek Hercegovac danas, slavi pametnog i elokventnog Hercegovca među sobom kao rijetki dijamant koji mu pomaže u vlastitom samo-ostvarivanju i potvrđivanju, jer je taj isti pametan i elokventan Hercegovac u žabokrečini ovdašnje stvarnosti postao toliki mit, kao da se radi o troglavoj žirafi koja žonglira lubenicama i priča francuski u pauzama između kukičanja.

A ovaj dio kao da je pisao caporegime. :sega

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 17:19 

patriot je napisao/la:

Mislim da nije bio vjenčan u crkvi sa Katarinom..mislim da se tako zvala ..al su sudski bili vjenčani..

pričalo se tada po Berlinu..baš tada sam se zatekao..kad se Robert pročuo..tad je bio u điru Niko..al kao, ima mlađi, bolji nogometaš od njega, samo je bećar..

A Anica..Anica je furala sa moji sapaćenikom iz ,Kupresa 92-ge..tko je iz Duvna zna o kom se radi.

I čim je bila izbor za miss i devojče stavila kruna na glafu..šade..nogirala ona momče duvanjsko..jer nije iz atraktifno....jel..

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 17:24 

patriot je napisao/la:

Mislim da nije bio vjenčan u crkvi sa Katarinom..mislim da se tako zvala ..al su sudski bili vjenčani..

pričalo se tada po Berlinu..baš tada sam se zatekao..kad se Robert pročuo..tad je bio u điru Niko..al kao, ima mlađi, bolji od njega, samo je bećar..

A Anica..Anica je furala sa moji sapaćenikom iz ,Kupresa 92-ge..tko je iz Duvna zna o kom se radi.

I čim je bila izbor za miss i devojče stavila kruna na glafu..šade..nogirala ona momče duvanjsko..jer nije iz atraktifno....jel..

Bio je ozenjen, al ne ckrveno, to je tocno.

Ona se godinama sepurila da je posuska nevista. Na kraju puska!

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 17:25 

mara je napisao/la:

pričalo se tada po Berlinu..baš tada sam se zatekao..kad se Robert pročuo..tad je bio u điru Niko..al kao, ima mlađi, bolji od njega, samo je bećar..

posuška..zar nije Robert iz Livna..

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2010, 17:26 

mara je napisao/la:

posuška..zar nije Robert iz Livna..

To je bilo prije nego se udala za njega! Trebala se udat u Posusje!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 3652 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 147  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, ChatGPT, Patriota i 28 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: