|
|
Stranica: 4/14.
|
[ 345 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 20:59 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Metemma je napisao/la: Opštine? Izborne jedinice? Nema potrebe za tim u RS, kod nas je sve savršeno. Nije. Ima desetak mini opština koje iz etničkih i finansijskih razloga treba utopiti u susednu opštinu. A RS ako bude jedna izborna jedinica onda je rešila problem sa Sejdić-Finci, zar ne? (to je lakši deo, teži je kako uraditi isto u fBiH) Što se tiče općina točno, recimo što će vam općina Kupres(RS) sa 3 sela , spojite je sa Šipovom, slično i općina Istočni Mostar, spojite je sa Nevesinjem i gotovo.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 21:10 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Što se tiče općina točno, recimo što će vam općina Kupres(RS) sa 3 sela , spojite je sa Šipovom, slično i općina Istočni Mostar, spojite je sa Nevesinjem i gotovo. Pa kažem. Ima ih desetak. Spojiš Ribnik, I.Drvar i Petrovac. Kupres sa Šipovom. Jezero podeliš između Šipova i Mrkonjić Grada. Krupa Novom. Oštra Luka podeljena između Prijedora i BL. Petrovo Doboju, Vukosavlje Modriči, Pelagićevo i Žabar Šamcu, Osmake podeliš između Zvornika i Šekovića, N.Goražde između Čajniča i Rogatice, Deo Trnova Kalinoviku, drugi deo spojiš sa još tri mini opštine i napraviš jednu normalnu i nazoveš je npr Lukavica, I.Mostar Nevesinju, Ljubinje i Berkovići zajedno. Mislim verovatno sam na par mesta lupio, treba to fino proučiti gde šta može, ali nešto u ovom smislu treba uraditi. Opštine sa 500 stanovnika, 2-3000 stanovika ili slično su besmislene i nemaju potreban kapacitet. A negde ima i Bošnjačke populacije koju treba razdeliti po većim srpskim opštinama, za svaki slučaj.
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 23:01 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ništa bez srednje Bosne.
"Sve ispod Prozora" je odbijeno 95. , a savršeno jednako vrijedi i danas. Care to share? Hoćeš da kažeš da je Alija nudio istočni dio Mostara i sve hidroelektrane na Neretvi za srednju Bosnu u kojoj je svakako imao opkoljene Hrvatske enklave? Nešto ne mogu da vjerujem u to ali ko zna sve je moguće.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 23:14 |
|
|
Icebreaker je napisao/la: Zanima me mislite li da bi Bošnjaci -danas- pristali na formiranje hrvatskog entiteta u sklopu te 4 županije, minus recimo Jablanica i Konjic? Isto pitanje i za Bošnjake na forumu. Jer sudeći po nekim njihovim stajalištima oni ni na to ne bi pristali, bez tog famoznog izlaza na more, a neki ne bi nikako. Dakle htio bih utvrditi nekakavu polaznu točku, realnu procjenu bi li ključni političari a i bošnjački narod općenito prihvatio takvu soluciju? Ja bih naravno prihvatio. Ali ogromna većina Bošnjaka uključujući i političare nikad neće prihvatiti nikakav treći čak i ako bi se on sastojao od 7 opština za koje Bošnjaci nemaju nikakav interes (Čitluk, Grude, Ljubuški, Široki Brijeg, Posušje, Tomislavgrad, Orašje). Sama priča o nekim novim podjelama je za Bošnjake neprihvatljiva.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
Icebreaker
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 23:23 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 23:34 |
|
|
Zato jer su Mujo i Haso primjer mudrosti i promišljenosti pa su takvi i kad postanu ekstremni.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 23:35 |
|
|
Icebreaker je napisao/la: Zbilja? Zašto? Zato što oni BiH vide kao jednu državu u kojoj su samo silom prilika TRENUTNO nekakvi entiteti i kantoni ali koja će jednog dana ukinuti sve te podjele. Srbe i Hrvate koji ne dijele to mišljenje smatraju strancima u ovoj zemlji i uopšte ne uzimaju u obzir njihovo mišljenje. Njima je država svetinja i nepromjenjiva a kome se ne sviđa može komotno da ide. Nekidan sam na jednoj temi na klixu pročitao jedan bezobrazno prepotentan bošnjački prijedlog koji praktično dijeli BiH između Srba i Bošnjaka pri čemu Bošnjacima pripadne nekih 60%. Dočekan je na nož sa komentarima tipa "dijeli ono što ti je čača ostavio pi**a ti materina"
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 23:42 |
|
|
Nebula je napisao/la: Nekidan sam na jednoj temi na klixu pročitao jedan bezobrazno prepotentan bošnjački prijedlog koji praktično dijeli BiH između Srba i Bošnjaka pri čemu Bošnjacima pripadne nekih 60%. Nije loša ideja ako je u pitanju pravih 40% za poor Srbeke.  (davaj link)
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 23:43 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Nebula je napisao/la: Nekidan sam na jednoj temi na klixu pročitao jedan bezobrazno prepotentan bošnjački prijedlog koji praktično dijeli BiH između Srba i Bošnjaka pri čemu Bošnjacima pripadne nekih 60%. Nije loša ideja ako je u pitanju pravih 40% za poor Srbeke.  (davaj link) No love for poor Srbeki! Jebi se. 
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 23:44 |
|
|
doc je napisao/la: No love for poor Srbeki! Jebi se.  Ma daj frende, lukavi ste vi latini. Ako mi ostavimo braći bošnjačkoj 60%, vi bi im pokupili 61% i još ih optužili za hagresiju. 
|
|
Vrh |
|
 |
Icebreaker
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 23:46 |
|
|
Mislim, tj nadam se, da je to mišljenje nekolicine, jer nije utemeljeno na realnosti niti je korisno. Ne znam na koju način Srbi mogu odustati od RS, koja je stabilan entitet napučen s milijun i kusur Srba. Također, u slučaju Srbije, odnosno Kosova, RS jedino može bit pripojena Srbiji kao neka vrsta kompenzacije za Kosovo, a nikako ukinuta.
Hrvati, iako u manjem broju imaju dosta velik dio etnički homogenog teritorija. Bošnjaci čak nemaju preko 50 % stanovništva u cijeloj BiH, ili je taj broj tu negdje. Ne znam na temelju čega se baziraju takvi stavovi. Čak i da uzmemo da je demografija kod sva tri naroda više manje u sličnom stanju (iako su se Bošnjaci odupirali popisu stanovništva za razliku od druga dva naroda) ne može se reći ni da vrijeme radi za Bošnjake.
Ekonomija je priča za sebe, na to ne treba trošiti riječi. Jednostavno teško mi je povjerovati da je to stav većine Bošnjaka, jer su onda ludi. Činjenice su činjenice i treba biti realan.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 23:46 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38381 Lokacija: Gl. grad regije
|
Nebula je napisao/la: Icebreaker je napisao/la: Zbilja? Zašto? Zato što oni BiH vide kao jednu državu u kojoj su samo silom prilika TRENUTNO nekakvi entiteti i kantoni ali koja će jednog dana ukinuti sve te podjele. Srbe i Hrvate koji ne dijele to mišljenje smatraju strancima u ovoj zemlji i uopšte ne uzimaju u obzir njihovo mišljenje. Njima je država svetinja i nepromjenjiva a kome se ne sviđa može komotno da ide.
Nekidan sam na jednoj temi na klixu pročitao jedan bezobrazno prepotentan bošnjački prijedlog koji praktično dijeli BiH između Srba i Bošnjaka pri čemu Bošnjacima pripadne nekih 60%. Dočekan je na nož sa komentarima tipa "dijeli ono što ti je čača ostavio pi**a ti materina" Sjajno sažeto. I tu većina koja vas ne poznaje, a takvi su većina ovdje, ne kuže što treba činit kako bi se Bošnjacima promijenilo mišljenje koje im je kroz medije umetnuto i nametnuto u vezi toga. Bošnjaci su protiv raspada BiH i dijeljenja dok god osjećaju BiH kao svoju. No, kad bi svi navalili na BiH koja je zadan okvir od MZ, i kad bi se oni osjećali kao trećina, kako bi stvarno i trebalo, e tek tada bi moglo doći do inicijativa s njihove strane. Pisao sam o tome, jednom davno, no kolumna nije nikad objavljena.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 23:49 |
|
Pridružen/a: 05 ožu 2012, 22:55 Postovi: 643 Lokacija: dijaspora
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Što se tiče općina točno, recimo što će vam općina Kupres(RS) sa 3 sela , spojite je sa Šipovom, slično i općina Istočni Mostar, spojite je sa Nevesinjem i gotovo. Pa kažem. Ima ih desetak. Spojiš Ribnik, I.Drvar i Petrovac. Kupres sa Šipovom. Jezero podeliš između Šipova i Mrkonjić Grada. Krupa Novom. Oštra Luka podeljena između Prijedora i BL. Petrovo Doboju, Vukosavlje Modriči, Pelagićevo i Žabar Šamcu, Osmake podeliš između Zvornika i Šekovića, N.Goražde između Čajniča i Rogatice, Deo Trnova Kalinoviku, drugi deo spojiš sa još tri mini opštine i napraviš jednu normalnu i nazoveš je npr Lukavica, I.Mostar Nevesinju, Ljubinje i Berkovići zajedno. Mislim verovatno sam na par mesta lupio, treba to fino proučiti gde šta može, ali nešto u ovom smislu treba uraditi. Opštine sa 500 stanovnika, 2-3000 stanovika ili slično su besmislene i nemaju potreban kapacitet. A negde ima i Bošnjačke populacije koju treba razdeliti po većim srpskim opštinama, za svaki slučaj. Ne znam kakvih dodirnih tocaka ima Ostra Luka s BL?Sa BL si mislio na Banja Luku pretpostavljam a Ostra Luka je izmedju Prijedora i Sanskog Mosta!
_________________ Za svako rjesenje postoji problem
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 23:51 |
|
|
Konačno da nam vrate naš dio Sarajeva, Tuzle, Mostara, Bihatja... 40% Sarajeva nije uopšte loše recimo...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 23:52 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Nebula je napisao/la: Nekidan sam na jednoj temi na klixu pročitao jedan bezobrazno prepotentan bošnjački prijedlog koji praktično dijeli BiH između Srba i Bošnjaka pri čemu Bošnjacima pripadne nekih 60%. Nije loša ideja ako je u pitanju pravih 40% za poor Srbeke.  (davaj link) http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... tart=27575Petnaesti post na toj stranici a slike su ispod. Ukratko ovo je prijedlog:  A ovo reakcije: Citat: Da se ja pitam, svi ovi kartografi bi za nagradu dobili po par mjeseci u Zenici ili Foči Pička ti materina, izađi malo iz kuće među svijet... povratnike recimo, pa im uživo objasni koliko kvadratnih metara mu sljeduje po tvojoj računici i u koje mjesto bi ga "humano preselio" Citat: Preciznim proracunom dosao sam do zakljucka da 34% autorove babovine pripada meni. Ako je fukara, onda ne bi trebao pisati o zemljistu. itd.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 23:58 |
|
|
Nebula je napisao/la: Zato što oni BiH vide kao jednu državu u kojoj su samo silom prilika TRENUTNO nekakvi entiteti i kantoni ali koja će jednog dana ukinuti sve te podjele. Srbe i Hrvate koji ne dijele to mišljenje smatraju strancima u ovoj zemlji i uopšte ne uzimaju u obzir njihovo mišljenje. Njima je država svetinja i nepromjenjiva a kome se ne sviđa može komotno da ide. Bošnjake razumijem potpuno jer isto ovako ja gledam na Veliku Srbiju. E sad, da li je ignorisanje volje drugih naroda baš najbolji put da se s njima pravi zajednička država? I, kako neko da poštuje to što ti je svetinja tuđa zemlja? Zamisli sad nekog Ramiza iz Kaknja kome su Pale ili Sokolac svetinja, a ja treba da mu se uklonim? To nešto kao što je Nijemcima Staljingrad bio svetinja? Junuz Djipalo je napisao/la: Sjajno sažeto. Da, mi dosad nismo znali da Bošnjaci hoće cijelu Bosnu i Hercegovinu, ako ikako može bez 60% Bosanaca i Hercegovaca koji tu zemlju nastanjuju, da ne kažem napučuju. Citat: I tu većina koja vas ne poznaje, a takvi su većina ovdje, ne kuže što treba činit kako bi se Bošnjacima promijenilo mišljenje koje im je kroz medije umetnuto i nametnuto u vezi toga. Mislim da je nešto slično izvedeno posle 45. u Njemačkoj, zove se denacifikacija. Citat: Bošnjaci su protiv raspada BiH i dijeljenja dok god osjećaju BiH kao svoju.
No, kad bi svi navalili na BiH koja je zadan okvir od MZ, i kad bi se oni osjećali kao trećina, kako bi stvarno i trebalo, e tek tada bi moglo doći do inicijativa s njihove strane. Pa i ja sam protiv raspada BiH. Ja mislim da je cela Bosna srpska.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 23:58 |
|
|
lirik je napisao/la: Ne znam kakvih dodirnih tocaka ima Ostra Luka s BL?Sa BL si mislio na Banja Luku pretpostavljam a Ostra Luka je izmedju Prijedora i Sanskog Mosta! Opština je razvučena kao rub bivšeg Sanskog mosta. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... lities.svg
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: doc je napisao/la: No love for poor Srbeki! Jebi se.  Ma daj frende, lukavi ste vi latini. Ako mi ostavimo braći bošnjačkoj 60%, vi bi im pokupili 61% i još ih optužili za hagresiju.  Ja to kažem s pozicije od dobri Bošnjani. I love love love bosanski Srbeki. We used to chant in stadium "Bosanski Srbi". Nego šta kažeš na prijedlog karte? Dobro su vam ponudili. Kao i 91'. Samo su prefarbali ostatak našeg u vaše. I dalje ti se sviđa? 
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 00:01 |
|
|
Icebreaker je napisao/la: Mislim, tj nadam se, da je to mišljenje nekolicine, jer nije utemeljeno na realnosti niti je korisno. Ne znam na koju način Srbi mogu odustati od RS, koja je stabilan entitet napučen s milijun i kusur Srba. Također, u slučaju Srbije, odnosno Kosova, RS jedino može bit pripojena Srbiji kao neka vrsta kompenzacije za Kosovo, a nikako ukinuta.
Hrvati, iako u manjem broju imaju dosta velik dio etnički homogenog teritorija. Bošnjaci čak nemaju preko 50 % stanovništva u cijeloj BiH, ili je taj broj tu negdje. Ne znam na temelju čega se baziraju takvi stavovi. Na temelju toga što smatraju trenutne granice svetinjom. Sve drugo se može promjeniti ali granice BiH ne po njihovom mišljenju. I da radi se apsolutnoj većini Bošnjaka. Vođa raje na klixu (Skijaš) je definisao i šta je minimum ispod kojeg se ne može ići: 1. decentralizovana BiH čije su granice neupitne 2. stepen funkcionalnosti potreban za članstvo u EU 3. poštivanje državnih zakona Ali cilj je jedna država u ovim granicam i bez ikakvih podjela kadli tadli.
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 00:08 |
|
|
Metemma je napisao/la: I, kako neko da poštuje to što ti je svetinja tuđa zemlja? Zamisli sad nekog Ramiza iz Kaknja kome su Pale ili Sokolac svetinja, a ja treba da mu se uklonim? To nešto kao što je Nijemcima Staljingrad bio svetinja? E pa vidiš u tome je kvaka. Oni svaki kvadratni metar BiH smatraju i Srpskim i Hrvatskim i Bošnjačkim. Pri tome se pozivaju na zavnobih I guess. Malo je drugačija situacija sa Staljingradom jer Rusi nikad nisu potpisali neki papir na kojem je pisalo da je Staljingrad i Njemački. Zavnobih je proizveo papir na kojem piše da je svaki dio BiH i Srpski i Hrvatski i Muslimanski. Jebiga.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 00:11 |
|
|
Nebula je napisao/la: E pa vidiš u tome je kvaka. Oni svaki kvadratni metar BiH smatraju i Srpskim i Hrvatskim i Bošnjačkim. Smatraju al kad bi se zajebavali. Pogledajmo procenat nemuslimana u opštinskim upravama po Federaciji, posebno Srba, pa ćemo vidjeti koliko smatraju recimo Teočak srpskim i hrvatskim. Citat: Pri tome se pozivaju na zavnobih I guess. Malo je drugačija situacija sa Staljingradom jer Rusi nikad nisu potpisali neki papir na kojem je pisalo da je Staljingrad i Njemački. Zavnobih je proizveo papir na kojem piše da je svaki dio BiH i Srpski i Hrvatski i Muslimanski. Jebiga.
Potpuno je nebitno na šta se poziva neko ko poseže za tuđom zemljom. A ovo i srpska i hrvatska i muslimanska koriste samo da ne bi priznali da je bilo šta u BiH srpsko ili hrvatsko. Pa eto, bošnjačko Nevesinje...
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 00:15 |
|
|
doc je napisao/la: Ja to kažem s pozicije od dobri Bošnjani. I love love love bosanski Srbeki. We used to chant in stadium "Bosanski Srbi". A ovi srbijanski i ujkanski Srbi ništa? doc je napisao/la: Nego šta kažeš na prijedlog karte? Dobro su vam ponudili. Kao i 91'. Samo su prefarbali ostatak našeg u vaše. I dalje ti se sviđa?  Nije lepa. Nude ono što je tuđe. Čoveče, ni Sloba nije hteo zapadno-ercegovce, a Bošnjaci bi nama da ih uvale. Ali ovi ludi koridorčići su mi genijalni. 
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 00:17 |
|
|
Metemma je napisao/la: Smatraju al kad bi se zajebavali. Pogledajmo procenat nemuslimana u opštinskim upravama po Federaciji, posebno Srba, pa ćemo vidjeti koliko smatraju recimo Teočak srpskim i hrvatskim. Pa Srbi i ne žive u Teočaku. Kako onda da budu u upravi opštine? Srbi su otišli iz federacije uglavnom svojom voljom. To što neko ne želi da živi sa tobom ne znači da ti ne želiš da živiš sa njim. Možda i ne želiš ali to sigurno nećemo shvatiti iz činjenice da je on otišao jer ne želi da živi sa tobom. Metemma je napisao/la: Potpuno je nebitno na šta se poziva neko ko poseže za tuđom zemljom. A ovo i srpska i hrvatska i muslimanska koriste samo da ne bi priznali da je bilo šta u BiH srpsko ili hrvatsko. Pa eto, bošnjačko Nevesinje... Po ZAVNOBIHU Nevesinje jeste i Bošnjačko i Srpsko i Hrvatsko. Pa i po Daytonu jeste jer su sva tri naroda konstitutivna i u Federaciji ali i u RS-u. To je ono što su predstavnici sva tri naroda dogovorili i potpisali i u Mrkonjić Gradu i u Daytonu. Dok ne potpišu šta drugo ostaje nam da poštujemo to što je potpisano.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 00:23 |
|
|
Nebula je napisao/la: Pa Srbi i ne žive u Teočaku. Kako onda da budu u upravi opštine? Hoćeš da kažeš da je Teočak manje srpski samo zato što Srbi ne žive u Teočaku? A ZAVNOBiH? Citat: Srbi su otišli iz federacije uglavnom svojom voljom. Čudo je kako nož pod grlom mijenja nečiju volju. Citat: To što neko ne želi da živi sa tobom ne znači da ti ne želiš da živiš sa njim. Možda i ne želiš ali to sigurno nećemo shvatiti iz činjenice da je on otišao jer ne želi da živi sa tobom. Htjedoh reći da samo onaj ko je proveo u frižideru poslednjih 20 godina ne zna koliko muslimani žele da drugi narodi žive ravnopravno s njima. Citat: Po ZAVNOBIHU Nevesinje jeste i Bošnjačko i Srpsko i Hrvatsko. Pa i po Daytonu jeste jer su sva tri naroda konstitutivna i u Federaciji ali i u RS-u. To je ono što su predstavnici sva tri naroda dogovorili i potpisali i u Mrkonjić Gradu i u Daytonu. Dok ne potpišu šta drugo ostaje nam da poštujemo to što je potpisano. Odluku o konstitutivnosti donijele su bošnjačke i strane sudije. Evo, damo vam 33% Nevesinja i radnih mjesta u opštinskoj upravi Nevesinja za 33% Sarajeva i radnih mjesta u opštinskim upravama Sarajeva. Žemo? Navedi mi član Dejtonskog sporazuma ili Ustava BiH koji pominje ZAVNOBIH kao nešto što još uvijek važi.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 00:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62625 Lokacija: DAZP HQ
|
nema dijeljenja BIH bez mene, pa vi dijelite koliko god hoćete.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 20 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|