|
|
Stranica: 52/83.
|
[ 2056 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Bošnjak...007
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 14:02 |
|
|
|
NT je gotov. Čestitke. Nadamo se napretku kompletne općine. Žepče se čeka zbog pošte. I Bugojno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gospon
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 14:42 |
|
|
|
Kakve su to fore sa nevažećim glasovima u većinom u hrvatskim izbornim jedinicama? U Neumu 17.25% nevažećih, u Posušju 20%, u Kupresu 39%??
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HVO-110
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 14:48 |
|
Pridružen/a: 08 sij 2010, 17:43 Postovi: 872 Lokacija: USORA! HRHB
|
Gospon je napisao/la: Kakve su to fore sa nevažećim glasovima u većinom u hrvatskim izbornim jedinicama? U Neumu 17.25% nevažećih, u Posušju 20%, u Kupresu 39%?? Nije bilo protukandidata za načelnika u tim općinama.
_________________ Oprošteno jest grješnima: Zulumćaru, ubojici, Oprošteno svima, svima, samo nije izdajici!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 14:56 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45336 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Vid protesta protiv tog kandidata. Sramota i za oporbu da tu barem nisu mogli ponuditi protukandidata.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:14 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22100 Lokacija: među zvijezdama
|
Čestitke HDZ-u i Čovketu! Ocekivala sam slabije rezultate. Fakat. Vama ovako zelim da 2050 pronadjete alternativu i stvorite oporbu. To je nadam se neki realno postavljen cilj?  26 godina? Nije fer da vi kao jedino E.U. narod nemate politicku alternativu.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:21 |
|
|
daramo je napisao/la: Vid protesta protiv tog kandidata. Sramota i za oporbu da tu barem nisu mogli ponuditi protukandidata. U Kupresu to čak nije niti oporba, HDZ ima samo 20% za općinsko vijeće i jedinog kandidata za načelnika, 36% ima nekakav HNP što god to bilo, 13% HDZ 1990, 13% neovisna lista i 6% republikanci. Posušje i Neum su relativno jake općine sa solidnim prihodima, oporba dobiva oko 40% za općinsko vijeće, ali ne ističe kandidata za načelnika. Niti ih ne zanima sudjelovanje u izvršnoj vlasti ili pokazuju biračkom tijelu kako su suglasni s tim da HDZ zauvijek vlada općinom? Kao izbori kod Lukašenka 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zet
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:22 |
|
|
|
Tema oporbe i politickog pluralizma u Hrvata BiH je vec nebrojeno puta obradjivana.
Dokle god se izborni sistem svodi na "ajmo ubaciti Hrvate i Bosnjake u isti lonac i onda vidjeti ko ce dobiti vise glasova" dotle pluralizma nece ni biti. Odnosno, biti ce ponekad i ponegdje ali nista vise od toga. Sto je steta za sve, jer pluralizam je bitan za demokratizaciju drustva.
Eh Belgijo, eh Svicarsko...
_________________ "...to work together to pursue local solutions that have the support of all constituent peoples." - Sincerely, Donald J. Trump.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:28 |
|
|
zet je napisao/la: Tema oporbe i politickog pluralizma u Hrvata BiH je vec nebrojeno puta obradjivana.
Dokle god se izborni sistem svodi na "ajmo ubaciti Hrvate i Bosnjake u isti lonac i onda vidjeti ko ce dobiti vise glasova" dotle pluralizma nece ni biti. Odnosno, biti ce ponekad i ponegdje ali nista vise od toga. Sto je steta za sve, jer pluralizam je bitan za demokratizaciju drustva.
Eh Belgijo, eh Svicarsko... Ja sam cestitku poslala na pravu adresu. HDZ-u. Nema mi smisla bilo kome drugom čestitati. Vi nemate nijedan kanton u kojem ste vecinski i ne morate zbijato redove da vas zle Bosnje ne podkopaju? Mozda 2050 se nesto promjeni. 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:28 |
|
|
zet je napisao/la: Tema oporbe i politickog pluralizma u Hrvata BiH je vec nebrojeno puta obradjivana.
Eh Belgijo, eh Svicarsko... Kakve to veze ima s Neumom i Posušjem? Tamo živi manje Bošnjaka nego u prosječnjoj švedskoj općini.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brigadir
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:34 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: daramo je napisao/la: Vid protesta protiv tog kandidata. Sramota i za oporbu da tu barem nisu mogli ponuditi protukandidata. U Kupresu to čak nije niti oporba, HDZ ima samo 20% za općinsko vijeće i jedinog kandidata za načelnika, 36% ima nekakav HNP što god to bilo, 13% HDZ 1990, 13% neovisna lista i 6% republikanci. Posušje i Neum su relativno jake općine sa solidnim prihodima, oporba dobiva oko 40% za općinsko vijeće, ali ne ističe kandidata za načelnika. Niti ih ne zanima sudjelovanje u izvršnoj vlasti ili pokazuju biračkom tijelu kako su suglasni s tim da HDZ zauvijek vlada općinom? Kao izbori kod Lukašenka  Stvar s Kupresom je zanimljiva. HNP kao stranka je nastala kad je Ivan Vukadin iz Tg-a izašaobiz HDZ-a BiH, osnovao svoju stranku i izbacio HDZ iz vlasti u HBŽ. Tada je povukao s Kupresa Ivana Ivića koji je Bog na Kupresu oduvijek, čak i prije rats je bio predsjednik općine, a nakon rata prvotno župan, kasnije u DN FBiH više puta, predsjednik kupreškog HDZ-a i sl. Stvar je u tome da je Ivan Ivić napustio HDZ, prešao u HNP ali je u općinskom odboru HDZ-a BiH ostavio svoje ljude te je on kontrolirao procese, trebao je biti drugi kandidat za načelnika ispred HDZ-a kojeg bi izabrao Ivić, nadao se da će tako nastaviti dobivati sredstva iz FBiH. I onda na dan kad su se liste predavale u SIP, Borjana i Dragan Konta su promijenile svu listu za OV i kandidata za načelnika. Promijenili su i sav odbor, ova ekipa što je ostala u HDZ-u, a Ivić ih je kontrolirao su izbačeni/napustili HDZ i pretpostavljam da će uskoro u HNP ili u Devedesetku. Kako čujem da u vijeću HNP i Devedesetka će pravit većinu s jednim srpskim zastupnikom i da će ići opoziv načelnika kad se za to stvore uvjeti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NekoIme
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:36 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: zet je napisao/la: Tema oporbe i politickog pluralizma u Hrvata BiH je vec nebrojeno puta obradjivana.
Eh Belgijo, eh Svicarsko... Ja sam cestitku poslala na pravu adresu. HDZ-u. Nema mi smisla bilo kome drugom čestitati. Vi nemate nijedan kanton u kojem ste vecinski i ne morate zbijato redove da vas zle Bosnje ne podkopaju? Mozda 2050 se nesto promjeni.  Čekaj, jesi li ti ono tvrdila da nas na ovim izborima poklapate u Mostaru?
_________________ Turski bezobrazluk:
- "Srbi vas očistili iz 20 općina, zašto se mirite s njima?"
- "Sami ste sebe očistili iz 20 općina pod gradžanskom alahuekber Armijom"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:38 |
|
|
NekoIme je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Ja sam cestitku poslala na pravu adresu. HDZ-u. Nema mi smisla bilo kome drugom čestitati. Vi nemate nijedan kanton u kojem ste vecinski i ne morate zbijato redove da vas zle Bosnje ne podkopaju? Mozda 2050 se nesto promjeni.  Čekaj, jesi li ti ono tvrdila da nas na ovim izborima poklapate u Mostaru? Babadevojka trola na ovoj temi, umjesto da na mostarskoj temi objasni đe je ba zapelo u glavnom gradu južne Bosne, te o tome kako je buduća nacionalna manjina uspjela uzeti vlast?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:40 |
|
|
NekoIme je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Ja sam cestitku poslala na pravu adresu. HDZ-u. Nema mi smisla bilo kome drugom čestitati. Vi nemate nijedan kanton u kojem ste vecinski i ne morate zbijato redove da vas zle Bosnje ne podkopaju? Mozda 2050 se nesto promjeni.  Čekaj, jesi li ti ono tvrdila da nas na ovim izborima poklapate u Mostaru? Mislis HDZ da poklapamo? Razlika izmedju vas i nas je u tome sto vi glasate iskljucivo za stpzernika i stozernu stranku. A sto mi i u sredinama gdje bi mogli poklopiti izadjemo i glasamo za razne politicke alternative. Jer to je bit izbora. Da one koje ne rade u interesu naroda se kazni. Kod vas HDZ ne radi od 1998 u vasem interesu, Ali oh ne kaznjavate. Ni gdje mozete. Sto je totalno tuzno.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:42 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: NekoIme je napisao/la: Čekaj, jesi li ti ono tvrdila da nas na ovim izborima poklapate u Mostaru?
Babadevojka trola na ovoj temi, umjesto da na mostarskoj temi objasni đe je ba zapelo u glavnom gradu južne Bosne, te o tome kako je buduća nacionalna manjina uspjela uzeti vlast? Objasnila sam ti u postu iznad. Bit izbora je da stvorite alternative i KAZNITE politicke opcije koje ne pridonose boljitku naroda. A vi i u Neumu i u Posusju glasate za HDZ. I tu ste ugrozeni? 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:44 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45336 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Ti kažeš da izađete na izbore jer imate više opcija, Nebula kaže da ne izlazite jer ste razočarani politikom, dogovorite se u takiji kako je 40% glasova na lokalnim izborima u BiH za srpske stranke.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:46 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 7639 Lokacija: Herceg-Bosna
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Objasnila sam ti u postu iznad. Bit izbora je da stvorite alternative i KAZNITE politicke opcije koje ne pridonose boljitku naroda. A vi i u Neumu i u Posusju glasate za HDZ. I tu ste ugrozeni?  Nije bit izbora da se smijeni vlast po svaku cijenu, pa makar i gorim izborom, zato jer prethodnik nije bio savršen. HDZ evo vlada i Hrvatskom, i puno je lakše dobiti donacije iz Hrvatske kada je HDZ kod nas također jak, a o tome dosta ovise projekti jer protektorat ne funkcionira kako treba. Da smo mi imali SDA i mi bi ga zamijenili. Iako nije savršen, opet je HDZ, u ovakvim okvirima, najrealnija opcija.
_________________ ESLJP: Konvencija ne jamči jednaku težinu svakog glasa na izborima - Aplikacija je pokušaj promjene ustavne strukture - Nije individualno pravo (toč. 10. i 15. Odluke ESLJP, aplikacija br. 34891/21)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:47 |
|
|
daramo je napisao/la: Ti kažeš da izađete na izbore jer imate više opcija, Nebula kaže da ne izlazite jer ste razočarani politikom, dogovorite se u takiji kako je 40% glasova na lokalnim izborima u BiH za sroske stranke. Pa pogle liste i SDA recimo kako je prosao. I Sta je osvojio. Dakle u KS? TK? Znaci Bit izbora je da oni koji izadji da glasuju, kazne one koji ne rade u interesu naroda. Vi cete HDZ birati do 2100. ti ljudi vas hebu u „ mijesanim sredinama“. A vi se h““““ samo i u stedinama gdje bi ste ih mogli kazniti. Bezidejno i grozno.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NekoIme
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:48 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: NekoIme je napisao/la: Čekaj, jesi li ti ono tvrdila da nas na ovim izborima poklapate u Mostaru?
Mislis HDZ da poklapamo? Razlika izmedju vas i nas je u tome sto vi glasate iskljucivo za stpzernika i stozernu stranku. A sto mi i u sredinama gdje bi mogli poklopiti izadjemo i glasamo za razne politicke alternative. Jer to je bit izbora. Da one koje ne rade u interesu naroda se kazni. Kod vas HDZ ne radi od 1998 u vasem interesu, Ali oh ne kaznjavate. Ni gdje mozete. Sto je totalno tuzno. Nit ste poklopili HDZ niti nas kao narod u Mostaru, dapače, legendarno ste popušili i dokazali da vas dolje nema ni 45%. A isto ste vršili kalkulacije i inžinjering kao i mi. I sad naravno ide takija kako Mostar nije bitan, izbori nisu bitni, muslimani u Mostaru drže većinu stanova u nekoj zgradi, Stolac i Vitez ne postoje itd. Autističan narod.
_________________ Turski bezobrazluk:
- "Srbi vas očistili iz 20 općina, zašto se mirite s njima?"
- "Sami ste sebe očistili iz 20 općina pod gradžanskom alahuekber Armijom"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:50 |
|
|
potocnj je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Objasnila sam ti u postu iznad. Bit izbora je da stvorite alternative i KAZNITE politicke opcije koje ne pridonose boljitku naroda. A vi i u Neumu i u Posusju glasate za HDZ. I tu ste ugrozeni?  Nije bit izbora da se smijeni vlast po svaku cijenu, pa makar i gorim izborom, zato jer prethodnik nije bio savršen. HDZ evo vlada i Hrvatskom, i puno je lakše dobiti donacije iz Hrvatske kada je HDZ kod nas također jak, a o tome dosta ovise projekti jer protektorat ne funkcionira kako treba. Da smo mi imali SDA i mi bi ga zamijenili. Iako nije savršen, opet je HDZ, u ovakvim okvirima, najrealnija opcija. Ajde? Vi vasu SDA ne mozete da smijenite u Posusju. Jer HDZ BiH = SDA
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:51 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: NekoIme je napisao/la: Čekaj, jesi li ti ono tvrdila da nas na ovim izborima poklapate u Mostaru?
Mislis HDZ da poklapamo? Razlika izmedju vas i nas je u tome sto vi glasate iskljucivo za stpzernika i stozernu stranku. A sto mi i u sredinama gdje bi mogli poklopiti izadjemo i glasamo za razne politicke alternative. Jer to je bit izbora. Da one koje ne rade u interesu naroda se kazni. Kod vas HDZ ne radi od 1998 u vasem interesu, Ali oh ne kaznjavate. Ni gdje mozete. Sto je totalno tuzno. Zbroji sve glasove bošnjačkih i "građanskih" stranaka za gradsko vijeće mostara i dobit ćeš 44.94%. Znači da vi ni teoretski nemate više kapaciteta za poklapanje u Mostaru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:53 |
|
|
NekoIme je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Mislis HDZ da poklapamo? Razlika izmedju vas i nas je u tome sto vi glasate iskljucivo za stpzernika i stozernu stranku. A sto mi i u sredinama gdje bi mogli poklopiti izadjemo i glasamo za razne politicke alternative. Jer to je bit izbora. Da one koje ne rade u interesu naroda se kazni.
Kod vas HDZ ne radi od 1998 u vasem interesu, Ali oh ne kaznjavate. Ni gdje mozete. Sto je totalno tuzno.
Nit ste poklopili HDZ niti nas kao narod u Mostaru, dapače, legendarno ste popušili i dokazali da vas dolje nema ni 45%. A isto ste vršili kalkulacije i inžinjering kao i mi. I sad naravno ide takija kako Mostar nije bitan, izbori nisu bitni, muslimani u Mostaru drže većinu stanova u nekoj zgradi, Stolac i Vitez ne postoje itd. Autističan narod. Mostar je najbitniji. Kad Mostar „padne“, a hoce, sve drugo je izlisno. Kao sto rekoh vi glasate bez politicke alternative. Mi komforno. U svpjoj drzavi. 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:55 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 7639 Lokacija: Herceg-Bosna
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ajde? Vi vasu SDA ne mozete da smijenite u Posusju. Jer HDZ BiH = SDA
Mi SDA ne zamjenjujemo jer mi SDA ni nemamo na vlasti. HDZ je izbor hrvatskog naroda u Hrvatskoj i u BiH, i da mi biramo nekakve alternativce to bi tek bilo čudno. Upravo dokazujemo jedinstvo hrvatskog naroda na ovaj način, nama sabirni Sabor ni ne treba, kao srbima, jedinstvo hrvatskog naroda se eto i politički podrazumijeva kroz sve ove godine. HDZ je ugledna europska stranka i s tim renomeom hoćemo u EU Bošnjaci ugledne stranke nemaju, njima se za pare stranih ambasda skrajaju nekakve Naše stranke, prave projekti da se razvodni radikalizam, ali je činjenica da je najveća bošnjačka stranka pod ruku s iranskim režimom. Kao što je vodeća srpska stranka u BiH pod ruku s Putinom. Zbilja, jedini problem BiH je što ima premalo hrvata.
_________________ ESLJP: Konvencija ne jamči jednaku težinu svakog glasa na izborima - Aplikacija je pokušaj promjene ustavne strukture - Nije individualno pravo (toč. 10. i 15. Odluke ESLJP, aplikacija br. 34891/21)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:56 |
|
|
|
Zato smo vam i poklopili najbitniji grad u "vašoj" državi, tako ste i 93. mislili da će pasti pa poslije kmeka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:56 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Mislis HDZ da poklapamo? Razlika izmedju vas i nas je u tome sto vi glasate iskljucivo za stpzernika i stozernu stranku. A sto mi i u sredinama gdje bi mogli poklopiti izadjemo i glasamo za razne politicke alternative. Jer to je bit izbora. Da one koje ne rade u interesu naroda se kazni.
Kod vas HDZ ne radi od 1998 u vasem interesu, Ali oh ne kaznjavate. Ni gdje mozete. Sto je totalno tuzno.
Zbroji sve glasove bošnjačkih i "građanskih" stranaka za gradsko vijeće mostara i dobit ćeš 44.94%. Znači da vi ni teoretski nemate više kapaciteta za poklapanje u Mostaru. Svjestan si da mi imamo Sarajevo, Tuzlu i Zenicu. Vi pola Mostara? I da su vam svi kapaciteti usmjereni iskljucivo na Mostar kao centar. Dok nasi? Nisu. Kontas razliku i @gdje ustvari dobijate?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:58 |
|
|
daramo je napisao/la: Zato smo vam i poklopili najbitniji grad u "vašoj" državi, tako ste i 93. mislili da će pasti pa poslije kmeka. Koji? Stolac? I zelenu transfezalu? Nego, uzivajte u pobjedi. 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|