|
|
Stranica: 53/83.
|
[ 2056 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 15:59 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: NekoIme je napisao/la: Nit ste poklopili HDZ niti nas kao narod u Mostaru, dapače, legendarno ste popušili i dokazali da vas dolje nema ni 45%.
A isto ste vršili kalkulacije i inžinjering kao i mi.
I sad naravno ide takija kako Mostar nije bitan, izbori nisu bitni, muslimani u Mostaru drže većinu stanova u nekoj zgradi, Stolac i Vitez ne postoje itd.
Autističan narod.
Mostar je najbitniji. Kad Mostar „padne“, a hoce, sve drugo je izlisno. Kao sto rekoh vi glasate bez politicke alternative. Mi komforno. U svpjoj drzavi.  52,3% : 44,9% : 2,8% Kako je jednom davno rekla Vesna Pusić: Bok, manjino!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 16:04 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Čestitke HDZ-u i Čovketu! 
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NekoIme
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 16:08 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: NekoIme je napisao/la: Nit ste poklopili HDZ niti nas kao narod u Mostaru, dapače, legendarno ste popušili i dokazali da vas dolje nema ni 45%.
A isto ste vršili kalkulacije i inžinjering kao i mi.
I sad naravno ide takija kako Mostar nije bitan, izbori nisu bitni, muslimani u Mostaru drže većinu stanova u nekoj zgradi, Stolac i Vitez ne postoje itd.
Autističan narod.
Mostar je najbitniji. Kad Mostar „padne“, a hoce, sve drugo je izlisno. Kao sto rekoh vi glasate bez politicke alternative. Mi komforno. U svpjoj drzavi.  Diskurs na razini četverogodišnjeg djeteta. "Ipak se ispostavilo da sam u krivu pa se bacam na pod, urlam, valjam se i šizofreno vičem o nekoj desetoj temi". Općenito trenutno muslimansko raspoloženje. Vi ste komedija, čovjek vas ne može shvatiti ozbiljno ni da hoće.
_________________ Turski bezobrazluk:
- "Srbi vas očistili iz 20 općina, zašto se mirite s njima?"
- "Sami ste sebe očistili iz 20 općina pod gradžanskom alahuekber Armijom"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 16:11 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45199 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Rezultate u njenoj Republici Srpskoj bolje da ne spominjemo, BL samo što nije pala bez ijednog probosanskog vijećnika.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NekoIme
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 16:11 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Čestitke HDZ-u i Čovketu!  Da su nekim allahovim čudom pobijedili u Mostaru, pričali bi o tome idućih 20 godina. Ne bi mogao ni vremensku prognozu pogledati bez da čuješ o "poklapanju katolika u mostaru" Totalno su ispušili i sad se dure kao mala djeca. Tuga i žalost od (polu)naroda.
_________________ Turski bezobrazluk:
- "Srbi vas očistili iz 20 općina, zašto se mirite s njima?"
- "Sami ste sebe očistili iz 20 općina pod gradžanskom alahuekber Armijom"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 16:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88720 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Zbroji sve glasove bošnjačkih i "građanskih" stranaka za gradsko vijeće mostara i dobit ćeš 44.94%. Znači da vi ni teoretski nemate više kapaciteta za poklapanje u Mostaru. Svjestan si da mi imamo Sarajevo, Tuzlu i Zenicu. Vi pola Mostara? I da su vam svi kapaciteti usmjereni iskljucivo na Mostar kao centar. Dok nasi? Nisu. Kontas razliku i @gdje ustvari dobijate? Koliko Čovića, Robbija itd. daju Tuzla i Zenica? Ne čuju se nikuda. U Federaciji su samo dvije “ćaršije”. Jedna hrvatska i jedna bošnjačka, koje kao dvije prosvijećene sredine upravljaju entitetom.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 16:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88720 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Kad Kasumovićeva stranka bude jaka kao HDZ, kad Tuzla bude dovoljno jaka da sebi dovuče sjedište Elektroprivrede BiH, onda će se Zenica i Tuzla moći politički i društveno uspoređivat s Mostarom.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 16:16 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45199 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Sarajevo ima Peđa, Zenicu Kasumović, njen SDFA ima Živinice.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 16:17 |
|
|
|
Bitniji su Laktaši od Zenice i Tuzle
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 16:21 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22100 Lokacija: među zvijezdama
|
Robbie MO je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Svjestan si da mi imamo Sarajevo, Tuzlu i Zenicu. Vi pola Mostara? I da su vam svi kapaciteti usmjereni iskljucivo na Mostar kao centar. Dok nasi? Nisu. Kontas razliku i @gdje ustvari dobijate?
Koliko Čovića, Robbija itd. daju Tuzla i Zenica? Ne čuju se nikuda. U Federaciji su samo dvije “ćaršije”. Jedna hrvatska i jedna bošnjačka, koje kao dvije prosvijećene sredine upravljaju entitetom. Ja tebe iz mrtvila dignem Ti uvjek insistiras na kantonalnih podjeli Federacije. Zar ne? Pa me stoga čudi da su Tuzla i Zenica beznačajne? A nisu. Središta su kantonalne vlasti. Mi u tim sredinama šta radimo? Koristimo glasačko pravo. Mijenjamo i alternative namjestamo. To je bit. Ja ne shvacam da vi u Neumu ne možete to napraviti? Ne shvacam.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 16:23 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Kad Kasumovićeva stranka bude jaka kao HDZ, kad Tuzla bude dovoljno jaka da sebi dovuče sjedište Elektroprivrede BiH, onda će se Zenica i Tuzla moći politički i društveno uspoređivat s Mostarom. Sa pola vašeg Mostara? Teritorijalno. I jedinim političkim centrom Hrvata u BiH? Da raščlanimo 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 16:25 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Mostar je najbitniji. Kad Mostar „padne“, a hoce, sve drugo je izlisno. Kao sto rekoh vi glasate bez politicke alternative. Mi komforno. U svpjoj drzavi.  52,3% : 44,9% : 2,8% Kako je jednom davno rekla Vesna Pusić: Bok, manjino! Čuj manjino. Koja je to “manjina”. @Apsolutna ili relativna? Lol živote pokvareni dzojstiku!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 16:26 |
|
|
|
I pola vašeg Sarajeva? Teritorijalno. I jedinim političkim centrom svih Bošnjaka. Mi imamo Zagreb, šta vi imate pored pola Sarajeva?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 16:27 |
|
|
Zapadni je napisao/la: Bitniji su Laktaši od Zenice i Tuzle Vama jesu. To je jedini “ svjetski centar” gdje Milanče bio u posjeti nekom “ državniku”. Dok Rumenko ide u USA recimo!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 16:28 |
|
|
daramo je napisao/la: I pola vašeg Sarajeva? Teritorijalno. I jedinim političkim centrom svih Bošnjaka. Mi imamo Zagreb, šta vi imate pored pola Sarajeva? Sarajevo je teritorijalno NAŠE. Njive i proplancima koje sumnjaci su proglasili IS nisu nikakva polovina. Raščlani to! Zegej to je u drugoj državi bolan!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 16:29 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: 52,3% : 44,9% : 2,8%
Kako je jednom davno rekla Vesna Pusić: Bok, manjino!
Čuj manjino. Koja je to “manjina”. @Apsolutna ili relativna? Lol živote pokvareni dzojstiku! Jadna pa ti i ne znaš šta je apsolutna, a šta relativna većina. Sve iznad 50% je apsolutna većina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 16:30 |
|
|
daramo je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Čuj manjino. Koja je to “manjina”. @Apsolutna ili relativna? Lol živote pokvareni dzojstiku!
Jadna pa ti i ne znaš šta je apsolutna, a šta relativna većina. Sve iznad 50% je apsolutna većina. Znam ja. Nego pitam vas. Koja smo manjina od tih 2% lol Jedini centar gradski gdje vas ima 52%. 52%!!!! Lol
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zet
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 16:30 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: zet je napisao/la: Tema oporbe i politickog pluralizma u Hrvata BiH je vec nebrojeno puta obradjivana.
Dokle god se izborni sistem svodi na "ajmo ubaciti Hrvate i Bosnjake u isti lonac i onda vidjeti ko ce dobiti vise glasova" dotle pluralizma nece ni biti. Odnosno, biti ce ponekad i ponegdje ali nista vise od toga. Sto je steta za sve, jer pluralizam je bitan za demokratizaciju drustva.
Eh Belgijo, eh Svicarsko... Kakve to veze ima s Neumom i Posušjem? Tamo živi manje Bošnjaka nego u prosječnjoj švedskoj općini. Nema nikakve. Pricam o mjesanim kantonima i opcinama. Tu ima puno veze. Sva veza jenu tome. Osim kada stvar pukne, kao u Zepcu ove godine.
_________________ "...to work together to pursue local solutions that have the support of all constituent peoples." - Sincerely, Donald J. Trump.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 16:37 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: daramo je napisao/la: Jadna pa ti i ne znaš šta je apsolutna, a šta relativna većina. Sve iznad 50% je apsolutna većina.
Znam ja. Nego pitam vas. Koja smo manjina od tih 2% lol Jedini centar gradski gdje vas ima 52%. 52%!!!! Lol Kako sad 2%? To je neka matematoka iz medrese? 52% - 45% = 7% Ne znam kome pribrojiti 3% dodikovih birača, jesu li oni na probosanskoj strani? Ako jesu, onda je razlika 4% Ako nisu, onda je razlika 10%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 16:40 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Znam ja. Nego pitam vas. Koja smo manjina od tih 2% lol
Jedini centar gradski gdje vas ima 52%.
52%!!!! Lol
Kako sad 2%? To je neka matematoka iz medrese? 52% - 45% = 7% Ne znam kome pribrojiti 3% dodikovih birača, jesu li oni na probosanskoj strani? Ako jesu, onda je razlika 4% Ako nisu, onda je razlika 10% Kakva medresa? Ja sam privatnu katoličku školu zavrsila! Sto se tiče procenata vi biste u Mostaru za ovo godina, da ostanete politički i demografski čimbenik trebali nabiti cifru od preko 60%. Minimalno. Sve drugo je pad. No i pad je let! AL jbg ne kužim vas optimizam. Globalni.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 16:54 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Kako sad 2%? To je neka matematoka iz medrese?
52% - 45% = 7%
Ne znam kome pribrojiti 3% dodikovih birača, jesu li oni na probosanskoj strani? Ako jesu, onda je razlika 4% Ako nisu, onda je razlika 10% Kakva medresa? Ja sam privatnu katoličku školu zavrsila! Sto se tiče procenata vi biste u Mostaru za ovo godina, da ostanete politički i demografski čimbenik trebali nabiti cifru od preko 60%. Minimalno. Sve drugo je pad. No i pad je let! AL jbg ne kužim vas optimizam. Globalni. Znači, nije neuspjeh što vi uskoro padate ispod 40%, nego je neuspjeh što još nismo dohvatili 60%?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kozul
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 16:57 |
|
|
|
60% ce biti do 2030 ili ranije kako stvari stoje
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 17:00 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Kakva medresa? Ja sam privatnu katoličku školu zavrsila! Sto se tiče procenata vi biste u Mostaru za ovo godina, da ostanete politički i demografski čimbenik trebali nabiti cifru od preko 60%. Minimalno. Sve drugo je pad. No i pad je let!
AL jbg ne kužim vas optimizam. Globalni.
Znači, nije neuspjeh što vi uskoro padate ispod 40%, nego je neuspjeh što još nismo dohvatili 60%? Vas neuspjeh u Mostaru i nas “neuspjeh” nisu u istoj kategoriji “neuspjeha”. Vama je Mostar jedini politički, kulturni i demografski centar. Dok je nama koji? Kužiš bit? Ma ne kužiš. Da kuzite, ne bi u Posušju pobijedio HDZ. Nego bi ih pomjerili i stvorili neku alternativu.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 17:03 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Vas neuspjeh u Mostaru i nas “neuspjeh” nisu u istoj kategoriji “neuspjeha”. Vama je Mostar jedini politički, kulturni i demografski centar. Dok je nama koji?
Mostar nije ni u top 10 hrvatskih kulturnih i demografskih centara. Vi imate 3 grada. Sarajevo , Tuzlu, Zenicu. To je to. Ostalo su sve kasabe. Možda se Bihać mogao nazvat gradom nekad ali od kad ima manje rođenih od Širokog Brijega, ne može više.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 lis 2024, 17:07 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Vas neuspjeh u Mostaru i nas “neuspjeh” nisu u istoj kategoriji “neuspjeha”. Vama je Mostar jedini politički, kulturni i demografski centar. Dok je nama koji?
Mostar nije ni u top 10 hrvatskih kulturnih i demografskih centara. Vi imate 3 grada. Sarajevo , Tuzlu, Zenicu. To je to. Ostalo su sve kasabe. Možda se Bihać mogao nazvat gradom nekad ali od kad ima manje rođenih od Širokog Brijega, ne može više. U BiH je jedini. I za vas gubitak Mostara u ekonomskom, demografskom, kulturnom i političkom pogledu je? Propast. Totalna.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|