HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 vel 2026, 21:22.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 8088 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181 ... 324  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 20 svi 2016, 14:15 

Tel je nije ipod.

Dragi Karmelo, živo mi se hebe za mišljenje poludjikana poput tebe ili ljaksobera iz Teočaka poput amidže i vašeg poštovanja. Nisam ja srpkinja pa da se u tor zbijam i nemam samokriticnosti.

I emitirala sam post :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 20 svi 2016, 14:18 

E, ako si "emitirala", onda se izvinjavam. :D

Vrh

PostPostano: 20 svi 2016, 14:24 

Poludjikane, jesam titami i partije.

Kako ti tepam nisi djikan nego polu, samo. Sad na temu izvoli o spašavanju vojnika Mileta milijardama dinara iz Srbije. LOLA. Ekstra si mi simpa poludjikan, čim na tvoja lupetanja blagonaklono reagiram. S tel još :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 20 svi 2016, 14:35 

Cenim što mi tepaš. idem sada da se malo odmorim, leći ću da spavam razmisljajući o tvom avataru.

Vrh

PostPostano: 20 svi 2016, 14:46 

Carmello Šešelj je napisao/la:
E, ako si "emitirala", onda se izvinjavam. :D

:zubati

Vrh

PostPostano: 20 svi 2016, 14:59 

Moram vam ostaviti makar grešku u tipkanju, da se zakačite :D

Pa to emitirala nisam ni ispravila :D

Nego, Vujo djikane, ljutiš se još? Nisam trebala onako, ali znaš mene.

Jesi na " haparatima" rad popisa? Vlado jeste. Neki link iz 2014 izbacuje ....

Uglavnom, Brčko smo uzeli za par milja. Utalili se s Hrvatima. No vi ste donji. :D

Rekla sam vam ja prije. TK stoji iza koridora. Žile kukavice ops kukavice rs. :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 20 svi 2016, 15:11 

SarajkaDjevojka je napisao/la:

Uglavnom, Brčko smo uzeli za par milja. Utalili se s Hrvatima. No vi ste donji. :D

Rekla sam vam ja prije. TK stoji iza koridora. Žile kukavice ops kukavice rs. :D

Sam grad Brcko ima srpsku vecinu, kao i sva naselja uz Savu na koridoru.

Fali tebi jedan djokan da te dobro protrese. :yes

Vrh

PostPostano: 20 svi 2016, 15:42 

Vidim tko će Saru da potrese. Sama mu se natura i nudi da je .......Vlado potrošen.
Nije dramski ali je korisno. Može na uranak Srebrenickog vašara ići sa zarucnikom.
Sve za pomirbu makar i sa figom u džepu. Podržavam multietnicki brak uz uzimanje pravoslavlja.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 20 svi 2016, 16:14 

Kum Bečo je napisao/la:
Citat:
TOKIĆ PORUČIO DODIKU: NEĆEŠ DUGO!

Objavljeno: 12. May 2015. 19:05:48

Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta povodom izjave M.Dodika : "Ne plašim se Dodikovih prijetnji niti njegove očito privatne policijske satrukture... Legalno i legitimno pravo svakog patriote BiH je da uzdizanjem sadašnje državne zastave i one iz 1992. proslavi godišnjicu prijema države BiH u punopravno članstvo UN... Ja razumijem da bi taj veliki dan pobjede BiH i poraza srpsko-četničkog agresora Dodik najradije zaboravio ili izbrisao...Tipično "srpski", ljepše je živjeti u lažima i sa lažima....Jer zabranom proslave Dana prijema BiH u UN 22.05.1992. pokušava se zabraniti i istina da je naša država BiH međunarodno priznata sa Ustavom RBiH u kojoj nema nikakvih entiteta...I ovom nervoznom ishitrenom reakcijom M.Dodik pomaže Bošnjacima i svim patriotima u legitimnom pravu da što prije ukinu genocidom nastalu RS...

Što se tiče zastave BiH sa ljiljanima ona će se sve više vijoriti na svakom pedlju naše države BiH....A ti Mile hapsi znaš i sam da će ti to doći vrlo brzo glave....Sjeti se Miloševića kojim si bio fasciniran pa si vrlo brzo i sam učestvovao i presudno doprinio njegovoj političkoj likvidaciji... Samo naprijed M. Dodik, nećeš dugo...

E ako on kaže onda sigurno neće. :zubati

Vrh

PostPostano: 20 svi 2016, 16:27 

Ništa mu nisu uzeli, Brčko mu još "njegovo". :D

Nije neki link već zvanični statistički podaci. Koje si ti to podatke pročitala, ja ne znam, nisam dalekovid. :zubati

P.S. Lijepo ti stoji novi avatar.

slika

:wub

Vrh

PostPostano: 20 svi 2016, 16:40 

Nas bez Hrvata većina Vladek od 42% a Hrvata 20%. Obzirom da smo u Posavini prirodni saveznici, to se zove kako? :D

Dominantna većina. Novi naziv. :D

Stanemo nogom i prerežemo žilu kucavicu RS :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 20 svi 2016, 16:55 

Gdje kupiš te podatke da mi je znati.

Krivi podaci najrealniji naziv. :D

Kad niste mogli u ratu kako ćete moći u miru gospođice Sarajka. :D

P.S. Javite mi ako vam treba neko da vam razmrsi tu haljinu odtpozadi. :whistling

Vrh

PostPostano: 21 svi 2016, 20:37 

Nas bez Hrvata većina Vladek od 42% a Hrvata 20%. Obzirom da smo u Posavini prirodni saveznici, to se zove kako? :D

Dominantna većina. Novi naziv. :D

Stanemo nogom i prerežemo žilu kucavicu RS :D

To vam nije uspelo ni kada je u brckom bilo 10 posto Srba.Uostalom sto ne presecete srbe odmah,sta cekate,da rusija pokupuje pola bih?

mnoge li si majke ojadilo!
Ljudske su te kosti zatrpale,
ljudskom si se krvlju opjanilo

Vrh

PostPostano: 23 svi 2016, 17:56 

Citat:
Dodikov kum dobio emisiju na RTRS

Mato Đaković, urednik i voditelj veoma gledane emisije „Telering“, odlazi s OBN-a i od 31. maja je član RTRS.

slika

"Tačno je, idem na RTRS 31. maja i prenosim „Telering“, jer imam autorsko pravo na emisiju. Zahvaljujem na saradnji svima na OBN televiji", kazao je Đaković za „Dnevni avaz“, koji je na OBN proveo 20 godina.

Emisija se emituje srijedom u 21 sat. Prvo izdanje „Teleringa“ na RTRS-u je 1. juna, a gost je Mladen Ivanić.

Đaković je inače lični prijatelj sa Miloradom Dodikom, i redovni gost na krsnoj slavi predsjednika SNSD.

Inače, Đaković je učestvovao u kampanji Ponosni na domovinu, gdje je govorio koliko voli Bosnu i Hercegovinu. Ovo je prilično u suprotnosti sa Dodikovom politikom "ne volim Bosnu, volim samo Srbiju" kojom je udarao i na "probosansku" opoziciju u Srpskoj.

Ovo je već drugi put da se na račun RTRS i budžetskih obveznika Srpske udomljavaju potrošeni Dodikovi poslušnici iz Efbiha, a prvi je slučaj bojovnika Veselina Gatala. Biće interesantno da li će Matović, poput Gatala, postati srpski.

Izvor: Frontal.rs

Izvor: http://www.rtvbn.com/3818791/Dodikov-kum-dobio-emisiju-na-RTRS

Vrh

PostPostano: 24 svi 2016, 07:58 

Dodik porucio muslimanima da idu u Tursku i da nece dobiti ni komad BIH :sega

Vrh

PostPostano: 24 svi 2016, 11:25 

Dobar je Mato,fina emisija.BL i treba da bude centar desavanja u BIH.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2016, 18:19 

Citat:
Dodik traži kandidata za gradonačelnika

Sukobi u banjalučkom SNSD-u su do te mjere eskalirali da je potpuno neizvjesno ko će iz te stranke izaći na crtu Draganu Čaviću u trci za gradonačelnika Banjaluke.

slika

Ako je nešto ipak izvjesno onda je to činjenica da je "mladi i perspektivni" Radojičić, koji je samo prije nekoliko sedmica važio za favorita, sve dalje od kandidature. U trci je Dodikov tajkun Draško Ilić, ali sve češće se, kao kompromis među zavađenim klanovima pominje i Željka Cvijanović.

O raskolu u banjalučkom SNSD-u govori i uvođenje u igru "udruženja građana" koja javno daju podršku pojedinim kandidatima.

Tako je udruženja građana "Grad", izdalo Saopštenje podrške Igoru Radojičiću.

Riječ je o fantomskom udruženje iza kojeg stoji Željko Kopanja vlasnik "Nezavisnih novina" i interesna grupa koju on okuplja. Sjedište Udruženja koje nema ni vlastitu internet prezentaciju, niti su godinama javno zabilježene njegove aktivnosti, nalazi se u Kopanjinom ugostiteljskom objektu "Ring". Saopštenjem koje je bez potpisa (samo s pečatom), upućeno medijima, Kopanja saopštava koga bi on i njegov klan voljeli vidjeti kao kandidata, odnosno gradonačelnika Banjaluke.

Apsurdno je da Radojičića, koji ima podršku većine mjesnih odbora SNSD-a u Banjaluci, prije podrži jedno fantomsko udruženje nego što stranka obznani njegovu kandidaturu. Nekada su ovakva pisma podrške pisana po narudžbi, pa bi se mogao steći utisak i da je ćutljivi Radojičić ipak razgovarao s Kopanjom i dogovorio podršku!?

U svakom slučaju ovakva podrška mu ne treba i samo govori o njegovoj nemoći. Donedavno, navodni, favorit, ovako sve više liči na autsajdera.

Do preokreta je definitvno došlo nakon Dodikovog "kontramitinga" 14. maja u Banjaluci, od kojeg se Radojičić nije distancirao, ali ga nije ni podržao. On na mitingu nije govorio, pa nije čak bio ni u prvim redovima.

Dodikov repertoar je slušao sa pristojne udaljenost negdje iz mase. Uz to, banjalučki gradski odbor SNSD-a na čijem je čelu, je prema mnogim pokazateljima totalno podbacio u "mobilizaciji" pristalica za Dodikov miting. To jeste partijski grijeh koji se ne oprašta, međutim, u poziciji u kakvoj sada jeste, Dodik bi to možda i oprostio.

On je svjestan da mu je kakav takav Igor Radojičić korisniji kao saveznik nego kao neprijatelj. Međutim, tako ne misle Radojičićevi protivnici u Banjalučkom SNSD-u okupljeni oko Draška Ilića, tajkuna iz Krupe na Vrbasu.

Radojičićeva krivica za fijasko režimskog mitinga poslužila im je kao teško oboriv argument protiv njegove kandidature za gradonačelnika koji su predočili Dodiku. Ilićev tajkunski klan jedan je u nizu Dodikovih Frankeštajna, kojima on sve teže može reći "Ne".

Dodik se praktično nalazi između interesa dvije jake grupacije i kojoj god da udovolji on i SNSD će gotovo sigurno biti gubitnici.

Eventualna podrška kandidaturi Igora Radojičića, značila bi sukob sa moćnom frakcijom Draška Ilića, bez čije podrške ni jedan kandidat SNSD-a, nema ozbiljne šanse u trci za gradonačelnika. Ishod bi najvjerovatnije bio isti i u obrnutoj situaciji – da se Dodik prikloni Ilićevoj struji, što bi značilo izostanak podrške, i tihu sabotažu klana koji podržava Igora Radojičića.

Ako se odnos snaga dvije frakcije posmatra na terenu onda je uočljivo da su Ilićeve pristalice u ruralnim područjima, dok Radojičića podržava urbaniji dio pristalica SNSD-a.

Na to i aludira famozno Kopanjino udruženje koje "mladog i perspektivnog" Radojičića promoviše kao "staru gradsku raju". Ta priča ipak ne može imati jače efekte, obzirom da SNSD odavno gubi podršku među urbanim stanovništvom, kao i zbog činjenice da se Radojičić nikada nije distancirao od Dodikovog primitivizma. Nije se distancirao ni od Dodikovog kriminala, već ga je što prećutno, što "držeći merdevine" odobravao i podržavao.

Svjestan je toga i Kopanja, ali nema mnogo izbora. Od Radojičića bi imao koristi bar u predizbornoj kampanji, od štampanja predizbornih materijala. U slučaju pobjede u koju ni sam ne vjeruje, s njim bi bilo lakše poslovati (čitaj: lakše bi ga bilo kontrolisati). Od finansijski premoćnog Draška Ilića, Kopanja ne bi imao koristi ni prije ni poslije izbora.

Za razliku od predsjednika drugih političkih stranaka, Milorad Dodik ima eksplicitno pravo da odlučuje o kandidatima na izborima bez obzira na volju lokalnih partijskih odbora. Svjestan da klanove u Banjaluci može jedino djelimično približiti oko trećeg kandidata, sve češće se govori o aktuelnoj premijerki Željki Cvijanović u toj ulozi.

I Radojičić i Ilić i Dodik su svjesni da je za njih na čelu Banjaluke bolji bilo ko iz SNSD-a, nego Dragan Čavić kandidat Saveza za promjene.

Zato bi se lako mogli dogovoriti oko Željkine kandiudature. Iako bi kampanju tada mogli voditi pod sloganom "Kud puklo, da puklo", svjesni u kakav rizik ulaze, SNSD u Banjaluci jednostavno nema mnogo izbora i to je najveći problem ove stranke. To je najveći problem i Milorada Dodika, koji zna da će mu gubitak Banjaluke biti konačan poraz.

Izvor: Impuls

Autor: Miljan Kovač

Izvor: http://www.rtvbn.com/3819609/dodik-trazi-kandidata-za-gradonacelnika

Vrh

PostPostano: 01 lip 2016, 19:35 

Citat:
Dodik prvi put u Ivanićevom kabinetu

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodika sastaće se sutra u Ivanićevom kabinetu u Banjaluci.

slika

Razgovaraće se o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, a “Nezavisne” prenose da će glavna tema biti popis stanovništva.

Sastanak će uslijediti dva dana nakon njihovog odvojenog susreta u Beogradu sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem.

Izvor: EuroBlic/ Nezavisne

Izvor: http://www.rtvbn.com/3819978/dodik-prvi-put-u-ivanicevom-kabinetu

Vrh

PostPostano: 03 lip 2016, 18:29 

Citat:
Sastanak Dodika i "velikih biznismena"!?

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Koncerna "Svislajon Takovo" Rodoljub Drašković dogovorili su danas u Trebinju da se javno-privatnim partnerstvom rehabilituje Tjentište, koje se nalazi u sastavu nacionalnog parka Sutjeska, kako bi parirao najeminentnijim nacionalnim parkovima u svijetu.

slika

Nakon razgovora sa Draškovićem, Dodik je rekao novinarima da je cilj oživljavanje Tjentišta, da mu se, uz nove sadržaje, vrati nekadašnji sjaj, ali i da bude samoodrživo u smislu radnih mjesta i sadržaja koji će tamo biti.

"Veoma je važno da Tjentište osmislimo, da mu damo novu snagu", ocijenio je Dodik i naglasio da je putna komunikacija od Beograda, preko Višegrada, Tjentišta, Trebinja i dalje prema moru jedan od najvažnijih pravaca iz Srbije i da je veoma važno na tom putu imati jedno uređeno mjesto kao što bi bilo Tjentište.

Predsjednik Srpske je rekao da podržava Draškovićeve ambicije na održavanju privrednog i industrijskog života u Hercegovini i njegovu želju da ulaže ne samo u Trebinje i Nevesinje, već i u Ljubinju.

"Drašković ne samo da investira u svoje kompanije, već i održava zaposlenost na ovom području i to govori da je riječ o čovjeku koga treba podržati", istakao je Dodik.

Drašković je rekao da su njegove ambicije velike i da će se maksimalno založiti za razvoj turizma i ugostiteljstva, ali da to ne znači da će se odreći industrije.

slika

Za Tjentište kaže da nigdje u svijetu nema takve prirode, a da je prašuma Perućica duša i pluća Evrope, te da takvo mjesto mora da oživi.

"Republika Srpska se brani ekonomskim i privrednim razvojem. Odlučan sam da učinim sve na razvoju privrednog i ekonomskog propsperiteta ne samo Hercegovine, već i Republike Srpske, ali i cijele BiH", poručio je Drašković i najavio da neće izostati investicije ni u Srbiji i Makedoniji.

On je podsjetio da projekat "Grad sunca" koji gradi u blizini Trebinja teče predviđenom dinamikom i da će njegovim završetkom biti zaposleno oko 1.500 ljudi.

"Moja želja, kao Hercegovca, je da ljudi sa ovih prostora ne odlaze, već da se ovdje vraća mladost, intelektualci, da ovdje nalaze smisao, perspektivu i budućnost svog života", istakao je Drašković.

On je najavio da će u naredne tri godine graditi nove fabrike za organsku hranu u Hercegovini, naglašavajući da je Popovo Polje rezervat prirodnih bogatstava za razvoj organske hrane.

Sastanku Dodika i Draškovića prisustvovali su i biznismen, Nedeljko Elek, vladika Grigorije, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Luka Petrović i generalni direktor "Elektroprivrede Repubike Srpske" Željko Kovačević.

Izvor: RTRS

Izvor: http://www.rtvbn.com/3820229/sastanak-dodika-i-velikih-biznismena

Vrh

PostPostano: 06 lip 2016, 15:52 

Citat:
Dodik na dan izbora sprema referendum

Milorad Dodik & Režim donijeli su odluku da se Referendum o datumu Dana Republike održi istovremeno sa lokalnim izborima.

slika

Dodik je o tome već obavijestio neke od opozicionih lidera, pojašnjavajući da je to najjednostavniji i najefikasniji način za održavanje ovog Referenduma, jer će vlasti Republike Srpske imati sve biračke spiskove na raspolaganju.

Odluku o datumu održavanja Referenduma, Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi da donese na jednom od narednih zasjedanja.

"Da li podržavate da 9. januar bude Dan Republike”, bilo bi referendumsko pitanje.

Ne postoji saglasnost o datumu održavanju Referenduma između Režima i Opozicije: Režim je ranije tražio da se Referendum održi prije izbora, a Opozicija da se prvo iskoriste sve pravne mogućnosti za obaranje Odluke Ustavnog suda BiH o ukidanju datuma Dana Republike (Deveti januar).

Dodik je kao “kompromisno” rješenje ponudio datum održavanja lokalnih izbora.

Ne radi se ni o kakvom kompromisu, već Dodik pokušava na ovaj način da ojača pozicije sopstvene stranke na izborima, ali i da prisili Opoziciju da odustane od pravnih mogućnosti i da politički stanu uz njega.

Ustavni sud BiH donio je, 26.11.2015. Odluku kojom je neustavnim proglasio datum Dana Republike. Preciznije, odlučeno je da se 9. januar ukine kao Dan Republike.

Prema pravilima Ustavnog suda BiH može se podnijeti Zahtjev za preispitivanje koji obustavlja izvršenje presude. Zahtjev se podnosi u roku od šest mjeseci (a najduže godinu dana) od dana dostavljanja Odluke.

Iz Narodne skupštine Republike Srpske ranije je rečeno da će Zahtjev za preispitivanje Odluke Ustavnom sudu BiH biti upućen do 25. juna ove godine.

Blog Slobodan Vasković

Izvor: http://www.rtvbn.com/3820487/dodik-na-dan-izbora-sprema-referendum

Vrh

PostPostano: 06 lip 2016, 15:55 

Citat:
I.N. Sarajevo: Od Dodikovog načelnika priznanje za Dodika!?

Povelja opštine Istočno Novo Sarajevo, povodom krsne slave Spasovdana, biće dodijeljena predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku za zasluge u pomaganju razvoju ove lokalne zajednice, odlučila je Skupština opštine na današnjoj svečanoj sjednici.

slika

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić istakao je da je između dvije slave u ovoj opštini urađeno mnogo, te da su ove godine započeti ili planirani mnogi infrastrukturni projekti.

On je nakon sjednice Skupštine opštine rekao novinarima da je ovo jedna od sredina u Republici Srpskoj koja i u ovim teškim vremenima ide dobrim i snažnim koracima naprijed.

"Opština će u ovoj godini za realizaciju projekata izdvojiti više od 2,5 miliona KM", naveo je Ćosić i dodao da su završeni radovi na dječijem obdaništu površine 700 metara kvadratnih i kapaciteta 80 djece predškolskog uzrasta i 20 jasličkog.

"Završeni su unutrašnji radovi i ovih dana treba da počnu radovi na spoljašnjem uređenju koji bi trebalo da budu okončani do kraja juna. Uskoro će biti raspisan i tender za opremanje obdaništa kako bismo išli u izbor pravnog oblika dječijeg obdaništa i počeli sa radom oko 15. septembra", pojasnio je Ćosić.

Ćosić je naglasio da je Istočno Novo Sarajevo rijedak primjer opština koja bilježi rast broja stanovnika.

Povodom krsne slave opštine Istočno Novo Sarajevo - Spasovdana, u srijedu, 8. juna, biće održana svečana Spasovdanska akademija na kojoj će biti uručena opštinska priznanja. Na Spasovdan, 9. juna, u Crkvi Svetog Đorđa biće služena Sveta liturgija, a nakon toga položeni vijenci i otkriven rekonstruisani Centralni spomenik, te obilježen Dan formiranja Prve sarajevske mehanizovane brigade.

Lomljenje slavskog kolača biće obavljeno u restoranu "Aurora", a u večernjim časovima ulicama opštine proći će slavska litija.

U 20.00 časova biće održan koncert Kulturno-umjetničkog društva "Slavija".

U petak, 10. juna, planirano je otvaranje igrališta i turnir u basketu, kao i muzički program "Dani izvorne pjesme", te koncert Etno grupe "Trag".

Izvor: Srna

Izvor: http://www.rtvbn.com/3820491/in-sarajevo-od-dodikovog-nacelnika-priznanje-za-dodika

Vrh

PostPostano: 06 lip 2016, 16:09 

Vladimir RUS je napisao/la:
Citat:
Dodik na dan izbora sprema referendum

Milorad Dodik & Režim donijeli su odluku da se Referendum o datumu Dana Republike održi istovremeno sa lokalnim izborima.

slika

Dodik je o tome već obavijestio neke od opozicionih lidera, pojašnjavajući da je to najjednostavniji i najefikasniji način za održavanje ovog Referenduma, jer će vlasti Republike Srpske imati sve biračke spiskove na raspolaganju.

Odluku o datumu održavanja Referenduma, Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi da donese na jednom od narednih zasjedanja.

"Da li podržavate da 9. januar bude Dan Republike”, bilo bi referendumsko pitanje.

Ne postoji saglasnost o datumu održavanju Referenduma između Režima i Opozicije: Režim je ranije tražio da se Referendum održi prije izbora, a Opozicija da se prvo iskoriste sve pravne mogućnosti za obaranje Odluke Ustavnog suda BiH o ukidanju datuma Dana Republike (Deveti januar).

Dodik je kao “kompromisno” rješenje ponudio datum održavanja lokalnih izbora.

Ne radi se ni o kakvom kompromisu, već Dodik pokušava na ovaj način da ojača pozicije sopstvene stranke na izborima, ali i da prisili Opoziciju da odustane od pravnih mogućnosti i da politički stanu uz njega.

Ustavni sud BiH donio je, 26.11.2015. Odluku kojom je neustavnim proglasio datum Dana Republike. Preciznije, odlučeno je da se 9. januar ukine kao Dan Republike.

Prema pravilima Ustavnog suda BiH može se podnijeti Zahtjev za preispitivanje koji obustavlja izvršenje presude. Zahtjev se podnosi u roku od šest mjeseci (a najduže godinu dana) od dana dostavljanja Odluke.

Iz Narodne skupštine Republike Srpske ranije je rečeno da će Zahtjev za preispitivanje Odluke Ustavnom sudu BiH biti upućen do 25. juna ove godine.

Blog Slobodan Vasković

Izvor: http://www.rtvbn.com/3820487/dodik-na-dan-izbora-sprema-referendum

Pa naravno, nogom u glavu, opozicija u nokautu.Dodik je za njih strateg i baja na kvadrat.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2016, 17:10 

Citat:
Dodik slučajno ili namjerno zamijenio Igokeu sa školom u Aleksandrovcu!?

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar zdravlja Dragan Bogdanić posjetili su danas Bolnicu Istočno Sarajevo i najavili skori početak izgradnje nove bolnice.

slika

Ako sve bude onako kako je predsjednik obećao, kamen temeljac za novu bolnicu možemo očekivati tokom predizborne kampanje za ovogodišnje lokalne izbore, a planirano otvaranje obećane bolnice poklapa se sa predizbornom kampanjom za opšte izbore 2018. godine.

Tender za izgradnju nove bolnice u Istočnom Sarajevu je raspisan. Svi zainteresovani za izgradnju i opremanje bolnice površine 10 hiljada metara kvadratnih na raspolaganju imaju još 42 dana, nakon čega će biti izabran najbolji ponuđač, potpisan ugovor, te početi izgradnja koja treba da se završi za 18 mjeseci.

"Finansiranje će ići po modelu da izvođač finansira izgradnju, a onda u narednih sedam godina kroz rate, počevši od 1. januara 2017. godine, Vlada Republike Srpske će izvršiti plaćanje. Orjenaciona cijena je oko 50 miliona maraka", kaže Dragan Bogdanić, ministar zdravlja u Vladi Republike Srpske.

Uz iskrenu nadu da će se nova bolnica u Istočnom Sarajevu nakon 20 godina lažnih obećanja konačno izgraditi, nismo mogli a da ne pitamo kako to da je samo prije nekoliko godina Vlada Republike Srpske predstavila projekat iste vrijednosti, dakle 50 miliona maraka, ali za izgradnju ne 10, već 22 hiljade kvadrata?

"To je bila ranija incijativa da se gradi objekat za potrebe 200 stanovnika. Ovdje nema toliko ljudi i to bi bilo bespotrebno trošenje", tvrdi Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

O tome zašto se na ovoj regiji u protekloj deceniji smanjio broj stanovnika i ko je za to odgovoran nismo raspravljali, ali smo pitali o kakvom bespotrebnom trošenju predsjednik priča kada je suma novca ostala ista, ali je više nego duplo smanjen broj kvadrata bolnice koji će biti na raspolaganju pacijentima ove regije?

Ako već vodi računa da se budžetski novac ne rasipa, predsjednik bi trebalo da objasni zašto je Vlada Republike Srpske potrošila 30 milona maraka na objekat za smještaj funkcionera, koji je za manje od godinu dana izgrađen na lokaciji udaljenoj tek kilometar od oronule bolnice.

"Godinama ovdje dolazim i uvijek čujem istu priču da treba da se napravi neki objekat. Kada ga napravite, onda vas napadnu zašto pravite. U svakom slučaju to ostaje ovdje za dobrobit svih ljudi", objašnjava predsjednik Republike Srpske.

Predsjednik je dobro čuo, ali očigledno nije razumio.

Mi u Istočnom Sarajevu tražimo nove objekte, ali školske, kulturne, sportske i zdravstvene, a ne objekte za funkcionere koji ponekad gostuju u našem gradu. Ako je taj objekat, kao što predsjednik kaže, za dobrobit ovdašnjih ljudi, možemo li onda pacijente iz bolnice premjestiti u luksuzne funkcionerske apartmane, bar privremeno dok ne bude gotova nova bolnica?

Ili da ih preselimo u sportsku dvoranu u Aleksandrovcu, jer je pare iz donacije grčke Vlade za Bolnicu "Kasindol", sadašnji predsjednik, a tadašnji premijer iskoristio za izgradnju dvorane Košarkaškog kluba "Igokea".

"To je laž. Nemojte da lažete. Apsolutno lažete", odgovorio je predsjednik i dodao da je škola u Aleksandrovcu napravljena 1998-1999. godine, te da tada nikakva sredstva iz donacija nisu bila predviđena za ovu bolnicu.

Kako je izgrađena škola koju predsjednik pominje ne znamo, ali očigledno nas ponovo ne razumije, jer mi pričamo o izgradnji sportske dvorane u Aleksandrovcu. U svakom slučaju predsjednik je obećao da će bolnica biti izgrađena i to sredstvima Vlade, a ne na teret Bolnice Istočno Sarajevo.

Međutim, bolnica za koju se iskreno nadamo da će biti završena u obećanom roku, gradiće se na teret poreskih obveznika kao i sve u Republici Srpskoj, a što se tiče bolnice, ona već na leđima ima teret duga koji je gotovo jednak sumi koja je potrebna za izgradnju nove bolnice.

Na tu konstataciju direktor bolnice Goran Todorović odgovara: "Mislim da ovo nije trenutak da o tome pričamo, pričaćemo drugi put."

Držimo direktora za riječ, pa ćemo drugi put pričati o milionskim dugovanjima, višegodišnjim neuplaćenim doprinosima i slično.

Izvor: http://www.rtvbn.com/3820890/dodik-slucajno-ili-namjerno-zamijenio-igokeu-sa-skolom-u-aleksandrovcu

Vrh

PostPostano: 09 lip 2016, 18:02 

Ovi iz bn su odvratniji 10 puta nego turci u sarajevu, nije im lak zivot.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2016, 15:38 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Jedini pravi pobjednik lokalnih izbora u BiH.

Dominacija, kakva se odavno nije vidjela u BiH.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8088 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181 ... 324  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Marko80, Patriota, ReadOnly555, sejdo.komsoglu i 74 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: