|
|
Stranica: 7/20.
|
[ 496 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zrikavac
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 19:56 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: zrikavac je napisao/la: meni pucketa cuna takodjer sta ko misli o nama. ja ne zelim pdrzavati niti hocu ideju treceg ako ce treci biti skrojen po iskljucivom principu strogog Hrvatovanja i ukoliko ce hrvatsko u njemu biti iznad ljudskog i božijeg.
Prema tome Antu Nobila si nabij u neku stvar. Da su diletanti koji su vodili HRHB na vrijeme uskladili njen pravni sistem s medjunarodnim pravom mozda je mogla i opstati. Pitanje je zasto nije? Eto odlucile vise sile . najlkakse je tako reci. Nije jer nije zalsuzila. Sad cemo biti pametniji. Za pocetak takve poput tebe daleko odmaknuti od pregovarackog stola.
kao prvo zabij si ti Antu Nobila u neku stvar. To je tvoj pajdaš. Toliko o tome. što se tiče ostalog. Eno ugledaj se kako je RS uskladila pravni sistem sa međunarodnim pravom pa je opstala. Tvoje pranje ruku od HB je istovjetno Zegey-ovskom, sa istim idotskim "argumentima" tako da mi stvarno nije jasno koji kurac ti glumiš da si njima suprostavljen. Budući da ti sve znaš ajde mi onda objasni, meni i nobilu zašto nije opstala?  Oces da ti ja kazem zasto - Zato sto je Hrvatskoj EU zaprijetila sankcijama ne potpise li Washington?! Dakle pala je opet u interesu Zegeja. Sta da smo mi tada rekli kako danas kazu stanovnici Perecije jebe nam se za njiih. Oni ne placaju porez u HRHB i sta koji k se nas ticu njihove sankcije. NEdamo HRHB . Da je to netko i rekao docekala bi ga Vranina, Suskova ili Bobanova jedinica u nekom selu i procvikala bi mu mozak. A ti drži Franin avatar jado.
_________________ Sarajka Đevojka: " Želim reći da Komšić izgleda poput simpatičnog dječaka iz susjedstva"
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 19:57 |
|
|
zrikavac je napisao/la: Da su diletanti koji su vodili HRHB na vrijeme uskladili njen pravni sistem s medjunarodnim pravom mozda je mogla i opstati. Pitanje je zasto nije? Eto odlucile vise sile . najlkakse je tako reci. Nije jer nije zalsuzila. Sad cemo biti pametniji. Za pocetak takve poput tebe daleko odmaknuti od pregovarackog stola. "Gašenje" HB je prava slika bezmudosti hrvatskog vodstva i vrhunac onoga o čemu ova tema hoće pričati, a jedinu zaslugu će joj uvijek ostati dužni oni koje je uspjela obraniti i sačuvati im živote i imovinu, mnogima nažalost nije (mogla?). Usklađivanje zakona u sred rata!??!? ...dobra ova Zasluge su valjda nagrada za dugoročni rad, a HB je postojala nekoliko godina, nije čak ni imala šanse doživiti da napravi nešto "mirnodobsko", ali svejedno vidimo kako su nagrađeni "zaslužni" na ostalim stranama i njihovo ratno "usklađivanje zakona". Očekivati da se tada nešto napravi je apsurd, kada vidimo kako nam "komšiluk" pravi već 15ak godina pravnu državu u miru,...i opet, ništa. Sad je kao mir, pa ćemo vidjeti kako će to "mirotvorci", i koliko dugo usklađivati zakone i kakva će "tvorevina" nastati, neke možda nestati, a pregovori..., to sam uvijek shvatao kao primirje i zatišje, ali eto ima mlađih i pametnijih,...valjda. Welcome, Zry,... 
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 20:07 |
|
|
zrikavac je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: kao prvo zabij si ti Antu Nobila u neku stvar. To je tvoj pajdaš. Toliko o tome.
što se tiče ostalog. Eno ugledaj se kako je RS uskladila pravni sistem sa međunarodnim pravom pa je opstala.
Tvoje pranje ruku od HB je istovjetno Zegey-ovskom, sa istim idotskim "argumentima" tako da mi stvarno nije jasno koji kurac ti glumiš da si njima suprostavljen.
Budući da ti sve znaš ajde mi onda objasni, meni i nobilu zašto nije opstala?  Oces da ti ja kazem zasto - Zato sto je Hrvatskoj EU zaprijetila sankcijama ne potpise li Washington?! Dakle pala je opet u interesu Zegeja. Sta da smo mi tada rekli kako danas kazu stanovnici Perecije jebe nam se za njiih. Oni ne placaju porez u HRHB i sta koji k se nas ticu njihove sankcije. NEdamo HRHB . Da je to netko i rekao docekala bi ga Vranina, Suskova ili Bobanova jedinica u nekom selu i procvikala bi mu mozak. A ti drži Franin avatar jado. ja uopće nisam govorio o tome. Vidiš kako si plitak, kad ostaneš bez dogovora onda ideš na vrijeđanje i mijenjanje teme. moja je teroija, da je ponovim.. Zegey brigada kaže- HB je bila zločinačka i mi se nje sramimo zrikonja kaže- HB je bila zločinačka i ja se nje sramim Zegey brigada kaže- Hb nije mogla opstati jer nije uskladila nijedan zakon sa međunarodnim pravom zrikonja kaže- HB nije mogla opstati jer nije uskladila nijedan zakon sa međunarodnim pravom Zegey brigada kaže- Mate Boban je jedan besprizorni zločinac zrikonja kaže- Mate Boban je jedan besprizorni zločinac Zegey brigada ne zna objasniti kako je onda opstala RS koja nije imala nikakve veze sa međunarodnim pravom i pobjegne od rasprave zrikonja ne zna objasniti kako je onda opstala RS koja nije imala nikakve veze sa međunarodnim pravom i pobjegne od rasprave Anto Nobilo kaže- HB je bila fašistička jer je tamo vlast mogao obnašati samo Hrvat zrikonja kaže- HB je bila fašistička jer je tamo vlast mogao obnašati samo Hrvat naravoučenije. Zegey brigada, Anto Nobilo i zrikonja imaju iste stavove, isti svjetonazor i samo glume suprostavljenost
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 20:10 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38422 Lokacija: Gl. grad regije
|
Priključio se na vlakić, vidi ne pali stajat sa strane i nešto čekat...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 20:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62645 Lokacija: DAZP HQ
|
Inkvizitor je napisao/la: zrikavac je napisao/la: Budući da ti sve znaš ajde mi onda objasni, meni i nobilu zašto nije opstala?  Oces da ti ja kazem zasto - Zato sto je Hrvatskoj EU zaprijetila sankcijama ne potpise li Washington?! Dakle pala je opet u interesu Zegeja. Sta da smo mi tada rekli kako danas kazu stanovnici Perecije jebe nam se za njiih. Oni ne placaju porez u HRHB i sta koji k se nas ticu njihove sankcije. NEdamo HRHB . Da je to netko i rekao docekala bi ga Vranina, Suskova ili Bobanova jedinica u nekom selu i procvikala bi mu mozak. A ti drži Franin avatar jado. ja uopće nisam govorio o tome. Vidiš kako si plitak, kad ostaneš bez dogovora onda ideš na vrijeđanje i mijenjanje teme. moja je teroija, da je ponovim.. Zegey brigada kaže- HB je bila zločinačka i mi se nje sramimo zrikonja kaže- HB je bila zločinačka i ja se nje sramim Zegey brigada kaže- Hb nije mogla opstati jer nije uskladila nijedan zakon sa međunarodnim pravom zrikonja kaže- HB nije mogla opstati jer nije uskladila nijedan zakon sa međunarodnim pravom Zegey brigada kaže- Mate Boban je jedan besprizorni zločinac zrikonja kaže- Mate Boban je jedan besprizorni zločinac Zegey brigada ne zna objasniti kako je onda opstala RS koja nije imala nikakve veze sa međunarodnim pravom i pobjegne od rasprave zrikonja ne zna objasniti kako je onda opstala RS koja nije imala nikakve veze sa međunarodnim pravom i pobjegne od rasprave Anto Nobilo kaže- HB je bila fašistička jer je tamo vlast mogao obnašati samo Hrvat zrikonja kaže- HB je bila fašistička jer je tamo vlast mogao obnašati samo Hrvat naravoučenije. Zegey brigada, Anto Nobilo i zrikonja imaju iste stavove, isti svjetonazor i samo glume suprostavljenost ovo je zrelo za kolumnu, pa nek ju zakelji na Poskok 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
zrikavac
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 20:21 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: zrikavac je napisao/la: Budući da ti sve znaš ajde mi onda objasni, meni i nobilu zašto nije opstala?  Oces da ti ja kazem zasto - Zato sto je Hrvatskoj EU zaprijetila sankcijama ne potpise li Washington?! Dakle pala je opet u interesu Zegeja. Sta da smo mi tada rekli kako danas kazu stanovnici Perecije jebe nam se za njiih. Oni ne placaju porez u HRHB i sta koji k se nas ticu njihove sankcije. NEdamo HRHB . Da je to netko i rekao docekala bi ga Vranina, Suskova ili Bobanova jedinica u nekom selu i procvikala bi mu mozak. A ti drži Franin avatar jado. ja uopće nisam govorio o tome. Vidiš kako si plitak, kad ostaneš bez dogovora onda ideš na vrijeđanje i mijenjanje teme. moja je teroija, da je ponovim.. Zegey brigada kaže- HB je bila zločinačka i mi se nje sramimo zrikonja kaže- HB je bila zločinačka i ja se nje sramim Zegey brigada kaže- Hb nije mogla opstati jer nije uskladila nijedan zakon sa međunarodnim pravom zrikonja kaže- HB nije mogla opstati jer nije uskladila nijedan zakon sa međunarodnim pravom Zegey brigada kaže- Mate Boban je jedan besprizorni zločinac zrikonja kaže- Mate Boban je jedan besprizorni zločinac Zegey brigada ne zna objasniti kako je onda opstala RS koja nije imala nikakve veze sa međunarodnim pravom i pobjegne od rasprave zrikonja ne zna objasniti kako je onda opstala RS koja nije imala nikakve veze sa međunarodnim pravom i pobjegne od rasprave Anto Nobilo kaže- HB je bila fašistička jer je tamo vlast mogao obnašati samo Hrvat zrikonja kaže- HB je bila fašistička jer je tamo vlast mogao obnašati samo Hrvat naravoučenije. Zegey brigada, Anto Nobilo i zrikonja imaju iste stavove, isti svjetonazor i samo glume suprostavljenost simpatičan pokušaj. evo da ti popravim dojam. da hrhb je imala dodatnu smetnju opstanku kod legitimizacije vlastita postojanja upravu u činjenici da je bila takva kakva je bila. da je preživjela do daytona možda da bi i opstala. ali je pala kao zalog boljoj budućnosti Perecije. kuiš. i ja doista mislim da je mate boban bio papak
_________________ Sarajka Đevojka: " Želim reći da Komšić izgleda poput simpatičnog dječaka iz susjedstva"
|
|
Vrh |
|
 |
zrikavac
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 20:23 |
|
|
dudu je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: ja uopće nisam govorio o tome. Vidiš kako si plitak, kad ostaneš bez dogovora onda ideš na vrijeđanje i mijenjanje teme.
moja je teroija, da je ponovim..
Zegey brigada kaže- HB je bila zločinačka i mi se nje sramimo
zrikonja kaže- HB je bila zločinačka i ja se nje sramim Zegey brigada kaže- Hb nije mogla opstati jer nije uskladila nijedan zakon sa međunarodnim pravom
zrikonja kaže- HB nije mogla opstati jer nije uskladila nijedan zakon sa međunarodnim pravom
Zegey brigada kaže- Mate Boban je jedan besprizorni zločinac
zrikonja kaže- Mate Boban je jedan besprizorni zločinac
Zegey brigada ne zna objasniti kako je onda opstala RS koja nije imala nikakve veze sa međunarodnim pravom i pobjegne od rasprave
zrikonja ne zna objasniti kako je onda opstala RS koja nije imala nikakve veze sa međunarodnim pravom i pobjegne od rasprave
Anto Nobilo kaže- HB je bila fašistička jer je tamo vlast mogao obnašati samo Hrvat
zrikonja kaže- HB je bila fašistička jer je tamo vlast mogao obnašati samo Hrvat
naravoučenije. Zegey brigada, Anto Nobilo i zrikonja imaju iste stavove, isti svjetonazor i samo glume suprostavljenost
ovo je zrelo za kolumnu, pa nek ju zakelji na Poskok  samo si ti laskaj  ovo nije ni za sarajevo-x.com kad bi vam neko rekao da ovako priprostim i nadasve isključivim polemiziranjem sa Zrikijem potkopavate ideju Trećeg jer ćete Poskok okrenuti protiv trećeg biste li tada mozda zastali? Ima li ijedna ideja jača od vaše vlastite taštine za koju ste spremni stati? Šta ste spremni dati za Treći? baš ništa.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 20:27 |
|
|
zrikavac je napisao/la: samo si ti laskaj  ovo nije ni za sarajevo-x.com kad bi vam neko rekao da ovako priprostim i nadasve isključivim polemiziranjem sa Zrikijem potkopavate ideju Trećeg jer ćete Poskok okrenuti protiv trećeg biste li tada mozda zastali? Ima li ijedna ideja jača od vaše vlastite taštine za koju ste spremni stati? Šta ste spremni dati za Treći? baš ništa. postavio sam ti pitanje na koje još nisi dao odgovor...možda ga i nisi vidio. koja je tvoja vizija HB-a, Trećeg, kako hoćeš? čisto da znam na čemu sam s tobom, sve ovo ostalo mi je manje bitno. Poskok nek se razvija kakav mu je ćeif, ne znam kako moje stajalište utječe na to.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 20:31 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: zrikavac je napisao/la: Hrvate u BIH se gura u Federaciju pa u Dayton, karte im se u Daytonu kroje prema potrebama Zegeja.Hrvatski peredc se gleda zadebljati iza knina i dubrovnika. Potrebe BH hrvata iz Srednje Bosne se ne slušaju. Jesi li ikad pročitao Washingtonski sporazum? Statut za Travnik? Konfederaciju Federacije BiH i RH? Pa to nas i jeste zajebalo, kad smo u miru pustili ono (  ) što smo u ratu krvlju obranili. Statut za Travnik (3. hrv. 3. mus. općine), Konfederacija ništa od tog na kraju ne bi! 
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 20:32 |
|
|
Prešao je Zriki u mainstream. Ma sve u redu, trebamo neku osnovnu ideju iskristalizirat koja je prihvatljiva svima i Hrvatskoj i HB a i MZ. I to je to. Vijeće kantona, to mi se sviđa...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Vuco
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 20:34 |
|
|
zrikavac je napisao/la: samo si ti laskaj  ovo nije ni za sarajevo-x.com Pa šta sve ako i nije za sarajevo-x? Ako već na poskoku možemo (ili moramo) čitati hvalospjeve bivšoj Jugi, pljuvanje po "fašističkoj" HB, krokodilske suze za jadnim protjeranim hrvatskim Srbima... zašto ne biste imali nekoga tko će pisati za nas kojima je HB bila dobra? Pokažite se koliki ste liberali i demokrati... dajte lijepo Inkvizitoru pero u ruku, pa nek ožeže. Pa ta nismo Zegejevci isprani mozgovi, kaj ne?
_________________ Hercegbosnizacija budućeg većinskog hrvatskog entiteta u BIH osnovni je preduvjet nastanka Trećeg!
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 20:35 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Prešao je Zriki u mainstream. Ma sve u redu, trebamo neku osnovnu ideju iskristalizirat koja je prihvatljiva svima i Hrvatskoj i HB a i MZ. I to je to. Vijeće kantona, to mi se sviđa... ne treba nam uvijek revolucija i evolucija na duge staze daje rezultate 
|
|
Vrh |
|
 |
zrikavac
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 20:36 |
|
|
Utječe itekako. Jer sam danas doživio šok. Očekivao sam istomišljenike i da razvijamo nekakvu zajendičku strategiju a dobio sam veće napade nego i na jednom drugom portalu u regiji. Vezano za Zirdumske tekstove na mail su mi došli deseci mailova Zagrepčana koji se zahvaljuju. Kolumne na Poskoku su itekako čitane. Imajus voj utjecaj. posao koji smo ja i moja ekipa odradili zadnjih godina ne samo kroz Poskok je nemjerljiv i onda dodjem tu malo se ukljucim pozvan od nekih kulturnijih ljudi i shvatim da se godinama borim za Treći grupici kretena. Ako je vaša razina razmišljanja ovo ja sam definitivno protiv Trećeg. Ne dao Bog da ga takvi uređuju.
Moja vizija? Federacija etničkih teritorija - Posavina u naknadnoj fazi zamjenjena sa RS-om za drvar Grahovo i Glamoč. U hrvatskom sastavu oko 26 općina. 70% Hrvata živi u tom entitetu. 30% ostalih. Ostali imaju potpuno jednaka prava zajamčena ustavom. Imaju pozitivnu diskriminaciju po nekoliko pitanja. Isto kao Hrvati recimo u bošnjačkom entitetu. BIH država trieju naroda triju entiteta. Uzor u regiji. Nikakvo pripajanje RH ne dolazi u obzir.
Želja mi je dizanje tužbe proti Perecije zbog političke agresije 90-ih. Materijalnog izrabljivanja. Monetarnog udara itd.
Lijepi naš Treći u okviru Lijepe naše BIH. Treći kao primjer radišnog , gospodarski proaktivnog, prema ljudskim slobodama vodećeg primjera u regiji. MEdijiske slobode, politički pluralizam po hrvatskom modelu. Treći kao uzor regije.
U treći spadaju ove već poznate općine iz 4 većinske hr županije pola Srednje Bosne minus JAblanica i Konjic plus Žepče i usora. Proračun u startu oko 500 milijuna maraka.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 20:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24660 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
zrikavac je napisao/la:
simpatičan pokušaj. evo da ti popravim dojam. da hrhb je imala dodatnu smetnju opstanku kod legitimizacije vlastita postojanja upravu u činjenici da je bila takva kakva je bila. da je preživjela do daytona možda da bi i opstala. ali je pala kao zalog boljoj budućnosti Perecije.
kuiš. i ja doista mislim da je mate boban bio papak
To je bila čitava bulumenta beskičmenjaka iz HercegBosne devedesetih. Sva politika se smišljala u Zagrebu. To možda nije bilo loše s aspekta općehrvatske strategije, ali je evidentno sa vremenskim odmakom, da je bilo tragično za HB Hrvate.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 20:44 |
|
|
zrikavac je napisao/la: Utječe itekako. Jer sam danas doživio šok. Očekivao sam istomišljenike i da razvijamo nekakvu zajendičku strategiju a dobio sam veće napade nego i na jednom drugom portalu u regiji. Vezano za Zirdumske tekstove na mail su mi došli deseci mailova Zagrepčana koji se zahvaljuju. Kolumne na Poskoku su itekako čitane. Imajus voj utjecaj. posao koji smo ja i moja ekipa odradili zadnjih godina ne samo kroz Poskok je nemjerljiv i onda dodjem tu malo se ukljucim pozvan od nekih kulturnijih ljudi i shvatim da se godinama borim za Treći grupici kretena. Ako je vaša razina razmišljanja ovo ja sam definitivno protiv Trećeg. Ne dao Bog da ga takvi uređuju.
Moja vizija? Federacija etničkih teritorija - Posavina u naknadnoj fazi zamjenjena sa RS-om za drvar Grahovo i Glamoč. U hrvatskom sastavu oko 26 općina. 70% Hrvata živi u tom entitetu. 30% ostalih. Ostali imaju potpuno jednaka prava zajamčena ustavom. Imaju pozitivnu diskriminaciju po nekoliko pitanja. Isto kao Hrvati recimo u bošnjačkom entitetu. BIH država trieju naroda triju entiteta. Uzor u regiji. Nikakvo pripajanje RH ne dolazi u obzir.
Želja mi je dizanje tužbe proti Perecije zbog političke agresije 90-ih. Materijalnog izrabljivanja. Monetarnog udara itd.
Lijepi naš Treći u okviru Lijepe naše BIH. Treći kao primjer radišnog , gospodarski proaktivnog, prema ljudskim slobodama vodećeg primjera u regiji. MEdijiske slobode, politički pluralizam po hrvatskom modelu. Treći kao uzor regije.
U treći spadaju ove već poznate općine iz 4 većinske hr županije pola Srednje Bosne minus JAblanica i Konjic plus Žepče i usora. Proračun u startu oko 500 milijuna maraka. znači, u 99% želja/stavova se slažemo. možda ovo nije za javni forum, međutim nemam ništa protiv kolumni i kakve ti napraviš, ali nije nužno da budu iz čistog uvjerenja. zajeb je ako imaš čvrsto uvjerenje da je RH loša i da su Hrvati iz Hrvatske loši jer diraš u svetinje. kolumna, gdje peckaš ako treba i na takav način treba biti produkt promišljene politike koja ima nekakav cilj, da razdrma eter, da nas stavi u fokus zbivanja, ali na jednu takvu negativnu, odmah trebaš tri pozitivne koje afirmiraju dobre odnose. pa nisu ovo index-nightlife piskarije, nego ozbiljan projekt od vitalnog značaja za Hrvate u BIH, gdje treba imati puno takta i mudrosti kako doći do cilja. mene osobno ni najmanje ne hebe tko je i što je Mate Boban, ovaj, onaj, peti, šesti, niti im se klanjam, niti me zanimaju i što je najbitnije, nikakvu ulogu ne igraju za budućnost Hrvata u BIH. ovako ispada, eto nije borba crnih protiv crvenih, Hrvatima svojstvena 60 ljeta ima već, nego naći ćemo neku pizdariju i onda oko toga se krviti tko je za, a tko protiv. taktičnosti nam treba, energije kao što svi vidite imamo na pretek.  dajte usmjerite tu energiju u nešto pametno, osmišljeno, gdje će se i provocirati, i miriti, i svađati, ali nikad ne gubeći krajnji cilj iz vidika.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 20:48 |
|
|
Mene Zriki zanima kako doći do trećeg po tvojem opisu, takvog čekamo već godinama od Čovića.
Čiju podršku očekuješ osim Rusa i Srba iz RS? I je li nam to dovoljno?
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 20:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24660 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Ako netko radi određene doze zdrave samokritičnosti među ostalim iznese svoje mane, a netko drugi radi zluradosti iznosi ciljano izvan konteksta te iste mane, ne može se reći da su na istoj valnoj duljini.
|
|
Vrh |
|
 |
zrikavac
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 20:52 |
|
|
pa baš i nije taktično šefu poskoka govoriti da je kreten, pička. prijetiti mu , zvati ga na fajt, i to pazi di ja to nisam dozivio nigdje osim tu. samo zato jer sam rekao autonoman politika, sto dalje od RH, entitet ne smije biti nova HRHB jer ta strategija nije mudra. entitet moramo artikulirati na način da ga i bošnjaci krenu shvaćati kao najbolje rješenje a ne kao opasnost. silne godine su utrošene na artikulaciju ideje Trećeg. Pročitajte Status. Pozivate se na MArijana redovno pa pitajte njega što misli ima li HRHB šansu da zaživi pod tim imenom.
poskok možete mrzizi al neke zasluge mu se nemogu više osporiti i meni i nama za to ne treba pečat ni priznanica jer nam ga nema ko ni dat. ja to pokušavam gledati objektivno. da sam ja dragan čović ili neki lider u BIH ja bi davno bio na nekoliko sastanaka sa voditeljima portala. radi se o strategiji. o povezivanju s dijasporom. o guranju nekih ideja koje su neupitne. ali nema tog u nas. mi smo pred raspadajućim stanjem.mi smo nakupina taštine. sajam taštine. šta sajam. velesajam.
VI nemate respektsa prema ičemu. Tu leži razlog našeg redovnog poraza. Nema takta. Samo taština.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 20:54 |
|
|
I tebe nešto više nosi srce nego glava, a ima ih još takvih ovdje, pa što se čudiš...
|
|
Vrh |
|
 |
zrikavac
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 20:56 |
|
|
nosi naravno , samo kažem nigdje nisam napadan kao tu. pa ni u vlastitoj kući koja mi je najveća oporba.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 20:57 |
|
|
zrikavac je napisao/la: pa baš i nije taktično šefu poskoka govoriti da je kreten, pička. prijetiti mu , zvati ga na fajt, poskok možete mrzizi al neke zasluge mu se nemogu više osporiti i meni i nama za to ne treba pečat ni priznanica jer nam ga nema ko ni dat. ja to pokušavam gledati objektivno. da sam ja dragan čović ili neki lider u BIH ja bi davno bio na nekoliko sastanaka sa voditeljima portala. radi se o strategiji. o povezivanju s dijasporom. o guranju nekih ideja koje su neupitne. ali nema tog u nas. mi smo pred raspadajućim stanjem.mi smo nakupina taštine. sajam taštine. šta sajam. velesajam. ovo je prvo i osnovno otvoreni forum za javnost i postoje sve moguće grupacije i nacije s ovih prostora i ovdje nitko ne odgovara ni za kog, osim za sebe. moji stavovi ili stavovi nekog petog, šestog, nemaju veze s uređivačkom politikom portala i ne razumijem kako ti to dvoje dovodiš u korelaciju. pičkaranja i uvrede na tvoj račun, kao i tvoje uvrede prema tim istima su rezultat vaše nekulture, s obzirom da niste ni jedni ni drugi spremni na konstruktivnu i argumentiranu raspravu. iako, slažem se, ni neki muslimanski provokatori nisu se dočekali na nož od nekih, kao što si ti.  što bi trebalo značiti da ljudi ipak imaju očekivanja od Poskoka.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 21:00 |
|
|
Što se teme tiče, mislim da odnos mora biti sa čistim računima. Ako prosječan HercegBosanac nikad ne pomisli da su indexove, nacionalove, feralove ili Kuljiševe objede o Hercegovcima stav cijele Hrvatske, onda i prosječan Hrvat iz Hrvatske neće tako loše shvatiti literarnu slobodu poskoka, da prodrma hrvatsko javno mnijenje.
Uostalom prosječan stanovnik Hrvatske ne brine brigu šta će BH Hrvat pomisliti, pa ne bi trebao ni prosječan HercegBosanac.
|
|
Vrh |
|
 |
zrikavac
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 21:01 |
|
|
dudu je napisao/la: zrikavac je napisao/la: pa baš i nije taktično šefu poskoka govoriti da je kreten, pička. prijetiti mu , zvati ga na fajt, poskok možete mrzizi al neke zasluge mu se nemogu više osporiti i meni i nama za to ne treba pečat ni priznanica jer nam ga nema ko ni dat. ja to pokušavam gledati objektivno. da sam ja dragan čović ili neki lider u BIH ja bi davno bio na nekoliko sastanaka sa voditeljima portala. radi se o strategiji. o povezivanju s dijasporom. o guranju nekih ideja koje su neupitne. ali nema tog u nas. mi smo pred raspadajućim stanjem.mi smo nakupina taštine. sajam taštine. šta sajam. velesajam. ovo je prvo i osnovno otvoreni forum za javnost i postoje sve moguće grupacije i nacije s ovih prostora i ovdje nitko ne odgovara ni za kog, osim za sebe. moji stavovi ili stavovi nekog petog, šestog, nemaju veze s uređivačkom politikom portala i ne razumijem kako ti to dvoje dovodiš u korelaciju. pičkaranja i uvrede na tvoj račun, kao i tvoje uvrede prema tim istima su rezultat vaše nekulture, s obzirom da niste ni jedni ni drugi spremni na konstruktivnu i argumentiranu raspravu. iako, slažem se, ni neki muslimanski provokatori nisu se dočekali na nož od nekih, kao što si ti.  što bi trebalo značiti da ljudi ipak imaju očekivanja od Poskoka. imao sam i ja i očekivanja i planove s Poskokom i druge al kad vidim da to što godinama radim za kakav porofil ljudi radim poželim da im se vrati Otomanija. fala.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 21:02 |
|
|
lider30 je napisao/la: Što se teme tiče, mislim da odnos mora biti sa čistim računima. Ako prosječan HercegBosanac nikad ne pomisli da su indexove, nacionalove, feralove ili Kuljiševe objede o Hercegovcima stav cijele Hrvatske, onda i prosječan Hrvat iz Hrvatske neće tako loše shvatiti literarnu slobodu poskoka, da prodrma hrvatsko javno mnijenje.
Uostalom prosječan stanovnik Hrvatske ne brine takvu brigu, pa ne bi trebao ni prosječan HercegBosanac. nego kako nego čisti računi...i jednog dana spojene euroregije u EU, hercegovačke s dalmatinskim, a posavske sa slavonskim. neće se ni znati gdje počinje RH, a gdje BIH. 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 17 sij 2010, 21:03 |
|
|
zrikavac je napisao/la: dudu je napisao/la: ovo je prvo i osnovno otvoreni forum za javnost i postoje sve moguće grupacije i nacije s ovih prostora i ovdje nitko ne odgovara ni za kog, osim za sebe. moji stavovi ili stavovi nekog petog, šestog, nemaju veze s uređivačkom politikom portala i ne razumijem kako ti to dvoje dovodiš u korelaciju. pičkaranja i uvrede na tvoj račun, kao i tvoje uvrede prema tim istima su rezultat vaše nekulture, s obzirom da niste ni jedni ni drugi spremni na konstruktivnu i argumentiranu raspravu. iako, slažem se, ni neki muslimanski provokatori nisu se dočekali na nož od nekih, kao što si ti.  što bi trebalo značiti da ljudi ipak imaju očekivanja od Poskoka. imao sam i ja i očekivanja i planove s Poskokom i druge al kad vidim da to što godinama radim za kakav porofil ljudi radim poželim da im se vrati Otomanija. fala. ako živiš u HB i sam znaš da nama nedostaje učenog svijeta, prema tome, najprije ljude treba obrazovati, podignuti na viši nivo, pa ih šopati višom politikom.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|