HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 sij 2025, 00:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 18377 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 736  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona...
PostPostano: 31 lis 2021, 12:00 

Predsjedništvo će biti riješeno, DN neće.
To je osigurač koji ćemo morati osvojiti da vi više ne blokirate Vladu FBiH.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 12:01 

elit star je napisao/la:
Možda je ovo pitanje za novu temu.Ako ko smatra da jeste neka je otvori.
Mene zanima sledeće.Ko je dovoljno kredibilan da Muslimanima kaže u lice da od njihovog viđenja BiH nema ništa i da od BiH nema ništa i da to oni prihvate kao činjenicu i realnost?

Znaju oni to bolje od ikoga, ali im je to još uvijek manevarski prostor za takijanje da se pravi cilj zamagli, a on je Federacija BiH kao graDŽanski entitet.
To je još od Daytona cilj, a RS njih praktično ne zanima još od pada Aprilskog paketa.

Uostalom, vidjet će se uskoro da će RS vratiti skoro sve nadležnosti, doslovno se odcjepiti, a haustor-patriJote neće repom mahnuti, dočim za IZ u FBiH će arlaukati tekbir i organizirati paljevine, prijetiti ratom i ostali jihadistički folklor uključujući nažalost i ubojstva hrvatskh civila povratnika, atentate na hrvatska službena lica, samoraznošenja i ostalo što krasi gradžansku politiku u Federaciji nakon rata. Terorizam mod će im se opet uključiti.

Dakle, samo vi po svom i po gasu, a nama prepustite ovaj posao.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 12:40 

hoblatopla je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Na našu sreću i ovu američku ponudu će odbiti kao i travanjski paket ustavnih promjena.

Jedino je ostalo vidjeti kako ce se HNS postaviti kada propadnu pregovori. Rekli su bez promjena nema izbora i kao ostali su u stalnom zasjedanju. Karamatic kad je gostovao u emisiji na RTVHB-u (https://www.youtube.com/watch?v=zdkRrO8QGeU) rekao je da nemaju nista pripremljeno ako pregovori ne uspiju i da bez obzira ako dođe do neuspjeha (on misli da nema sanse da pregovori uspiju i da je Covic optimist bez ikakvog razloga) nemaju izbora nego izaći na izbore. Možda laže, možda ne. Tko će znati. Znači, ostalo je samo vidjeti hoće li Čović "braniti ustav" (pretpostavljam da će tako biti formulirano ako do toga dođe) tako da odbije (financiranje) nelegitimnih izbora ili eto samo jos ovaj put!!! I nikada vise!!!

Kako nemaju izbora?

Znaju što se sprema i izlazak na izbore je ništa drugo nego dragovoljno odlazak na vješanje.

Ako nema dogovora, nema ni održavanja izbora, zablokiramo državni proračun i prebacimo lopticu na Bakira da objašnjava

svojim botovima zašto nemaju za plaće.

Mi nemamo nikakvog mehanizama za sprječavanje treće platforme ako izbori prođu, znamo svi nije ugodno da nas prozivaju za blokiranje

demokratskog procesa, tu će nas i hameri napasti ali nema druge, ovo je crvena linija.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 12:54 

neznani_junak je napisao/la:

Ne smijete kapitulirati. Allah za to šalje direktno u pakao.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 13:03 

"PA, ŠTA AKO ČOVIĆ NE IZAĐE NA IZBORE; ZVAO SAM SILAJDŽIĆA; IMAM INFORMACIJU DA ĆE JEDAN PREGOVARAČ BITI SMIJENJEN...": Šta je sve Nikšić najavio gostujući kod Hadžifejzovića!?

-Ljudi koji vode ove pregovore su bili na Kosovu i predlagali etničku podjelu Kosova! Imam informaciju da će jedan od dva pregovarača međunarodne zajednice uskoro biti zamijenjen!

Ne smijemo reagovati na ispade Dodika! Očekujem reakciju Washingtona i Brisela! Ovi pregovarači ne štite naše interese! Imat ćemo kvalitetniju i stabilniju reakciju SAD-a i EU ako se produži mandat EUFOR-u! U pregovorima zastupam interese građana! Zašto ne možemo biti građanska zemlja uz zaštitu vitalnih nacionalnih interesa?! U Ustavu ne stoji da članovi Predsjedništva moraju biti iz SDA i HDZ-a!?

Zvao sam Silajdžića, jer nisam pokupio svu pamet svijeta! Razgovarao sam i s Mirkom Pejanovićem! Razgovaram s ljudima koji imaju iskustva u pregovorima! Međunarodna zajednica stalno govori: "Dogovorite se!" Mi da smo se mogli dogovoriti ne bi nam trebali pregovarači! Ne treba potcjenjivati Dodikovo lobiranje! Dodik je spiskao na lobiranje koliko mi na pogrešne respiratore!

Bh. strana ne žuri! Procesi se otvaraju i moramo učestvovati u njima! Došli smo do toga da Čoviću moramo napraviti neki ustupak! To je zbog Dodikove galame! Međunarodna zajednica se plaši da ne dobije još jednog Dodika! Šta ako dođemo do Izbornog zakona koji je neprihvatljiv?! Spremni smo da idemo na elektronske izbore s trenutnim zakonom ako sve stranke prije izbora potpišu izjavu da će donijeti sve potrebne reforme u roku godinu dana! Pa šta ako Čović neće izaći na izbore?! Nije ni opozicija u Srbiji učestvovala, pa je Vučić dobio izbore! Čović neće da ide na izbore zato što ih ne može pokrasti i sigurno pobijediti! Palmer nema veze sa Escobarom! Palmer je Trumpov!

Ako se ne dogovorimo, nastavlja se po starom: imamo Ustav, imamo i Izborni zakon! Trenutnim prijedlogom se prefiks ukida formalno, suštinski ostaje i dijelimo FBiH na dva dijela! Da budemo iskreni, taj prijedlog nije pao na plodno tlo ni kod Dodika ni kod Čovića! Čović i Dodik imaju taktiku! Postavili su maksimalne uslove kako bi mogli odustati od nečega! Vidjet ćemo ko je spreman na trule kompromise! Problem je ako SDA kaže moramo zbog SNSD-a i HDZ-a! Što je SDA dala HDZ-u i SNSD-u po četiri delegata?! U pozadini je vlast! HDZ ne bi mogao da ucjenjuje da im nisu dali četvrtog delegata! Molio sam Izetbegovića da to ne radi! Trenutna situacija se ne može završiti drugačije nego sankcijama! U pregovorima iza kulisa Dodik je bio svađalački nastrojen! Rekao je da skontaju šta će, a on će u međuvremenu donositi odluke!

Ovo je Balkan i ovdje ljudi priznaju samo sankcije! Nije problem da smijenimo kompletnu garnituru političara, možemo smijeniti i mene! Neka odgovaramo svi koji smo na političkim funkcijama, ali nema sankcija ni za one koje treba, a kamoli za one koje ne treba! Nismo ozbiljno razgovarali o kandidatu za Predsjedništvo! Ovo što sad imamo na stolu je udovoljavanje Čoviću! Imam nešto privatno da kažem Reisu! Saradnja stranaka sa Islamskom zajednicom ide na ruku SNSD-u i HDZ-u! Ne možemo ništa potpisivati ni sa jednom vjerskom zajednicom! Reis meni šalje poruke da branimo građanske principe, kazao je između ostalog Nermin Nikšić.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/22 ... ovica.html

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 13:06 

Sve je OK po NIkšiću. Vratit će se Srbi sa odmora, izbori će biti održani, Varta jaka, Čović je nebitan. Dodik malo više bitan ali opet nebitan.
Muslimani mogu mirno spavati.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 13:06 

Negiranje načela federalizma i konstitutivnosti vodi BiH ka ciparskom scenariju…“

U emisiji "Fokus" TV Herceg Bosne gostovao je Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH.

Ljubić je rekao kako međunarodna zajednica pokušava stabilizirati prilike u BiH posebno s obzirom na to da je BiH trenutno u ogromnoj institucionalnoj krizi. Rekao je kako ne misli da će brzo doći do konkretnih rješenja za izmjenom Izbornog zakona.

Izjavio je i kako su se "u međuvremenu demaskirale pozicije bošnjačkih stranaka prema izmjenama Izbornoga zakona".

“Potpuno je jasno kako u BiH u političkom smislu postoje samo tri nacionalna bloka”, rekao je Ljubić.

Bivši saborski zastupnik Božo Ljubić iskoristio je priliku kako bi još jednom zaprijetio podjelom države.

„Negiranje načela federalizma i konstitutivnosti vodi BiH ka ciparskom scenariju“, kazao je Ljubić.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/22 ... ariju.html

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 13:07 

Vrlo jasne pozicije. Muslimani misle održati izbore i bez Hrvata, a Ljubić govori o ciprizaciji. Ide se na razlaz

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 13:07 

Nisam znao. Uzrok rata na Cipru je bilo ukidanje njihovog ekvivalenta "Doma naroda".

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 13:11 

weasel je napisao/la:
hoblatopla je napisao/la:
Jedino je ostalo vidjeti kako ce se HNS postaviti kada propadnu pregovori. Rekli su bez promjena nema izbora i kao ostali su u stalnom zasjedanju. Karamatic kad je gostovao u emisiji na RTVHB-u (https://www.youtube.com/watch?v=zdkRrO8QGeU) rekao je da nemaju nista pripremljeno ako pregovori ne uspiju i da bez obzira ako dođe do neuspjeha (on misli da nema sanse da pregovori uspiju i da je Covic optimist bez ikakvog razloga) nemaju izbora nego izaći na izbore. Možda laže, možda ne. Tko će znati. Znači, ostalo je samo vidjeti hoće li Čović "braniti ustav" (pretpostavljam da će tako biti formulirano ako do toga dođe) tako da odbije (financiranje) nelegitimnih izbora ili eto samo jos ovaj put!!! I nikada vise!!!

Kako nemaju izbora?

Znaju što se sprema i izlazak na izbore je ništa drugo nego dragovoljno odlazak na vješanje.

Ako nema dogovora, nema ni održavanja izbora, zablokiramo državni proračun i prebacimo lopticu na Bakira da objašnjava

svojim botovima zašto nemaju za plaće.

Mi nemamo nikakvog mehanizama za sprječavanje treće platforme ako izbori prođu, znamo svi nije ugodno da nas prozivaju za blokiranje

demokratskog procesa, tu će nas i hameri napasti ali nema druge, ovo je crvena linija.

Slazem se s tobom ali clan HNS-a je rekao sto je rekao 24:20 -> https://www.youtube.com/watch?v=zdkRrO8QGeU

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 13:25 

Famozni zapad ili namjerno radi gresku ili su glupi pa ne vide, oni "gradjanima" nude ukidanje nacionalnih prefiksa a "gradjane" to ne interesira, jer gradjani ne postoje, "gradjane" interesira samo da muslimani biraju hrvatskog clana predsjednistva + da muslimani biraju i hrvatske predstavnike po zastupnickim domovima.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 13:30 

Koji član HNS-a?
Vi mislite da se Karamatić nešto pita i da vrh HDZ-a njemu iznosi planove?

Ja sam odmah govorio da od pregovora nema ništa i da će Muslimani samo odugovlačiti do izbora i onda se nadaju da će iste MZ podržati uz logiku bolje ikakvi izbori nego nikakvi.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 13:36 

Karamtic ovdje kritizira, ne zakljucuje, ovo je njegov nacin da kaze ja sam govorio oni me nisu slusali.

Malo sebi dize cijenu, sa objektivnim zakljuckom da strategija ne postoji, svi mi znamo da HDZ nema nikakvu strategiju. Koja je strategija HDZ u svezi Mostara? i nakon skoro uspjesne muslimanske prevare u svezi Mostara, HDZ je uradio sto? sta je strategija za naredne izbore u Mostaru? nema je.

HDZ se uljuljkao u situaciji, da se ne lazemo njima u jednu ruku i odgovara sve ovo, dok nema izbornog zakona nema ni pluralizma kod Hrvata. HDZ ce opet dobijati hrvatske glasove, jer Hrvati nemaju izbora. Tu lezi i najveci strah, bar po mom misljenju, da je HDZ spreman i izgubiti dom naroda, ali ce tako dobiti plebiscitarnu podrsku Hrvata. I mogu nastaviti sa svojom bljutavom politikom koju vode vec godinama.

Najveci strah HDZ-a je gubitak hrvatskih glasaca, zasto HDZ botovi imaju nemjerljivo vecu agresiju prema bilo kakvoj HDZ alternativi nego prema bilo kakvoj antihrvatskoj politici u HR i HB. Tu nacionalne politike i strategije nema koliko crnog ispod nokta, pa i na ovim pregovorima Covicu je staylo do fotelje u predsjednistvu, mogucnost da muslimani preuzmu dom naroda i tako naprave desetostruko vecu stetu nego je preuzimanje hrvatske fotelje u predsjednistvu, za HDZ i Covica je manji problem.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 13:41 

Šta će im hrvatski glasovi kad će biti vječno u oporbi i daleko od proračuna, državnih fotelja i pozicija za uhljebljivanje svog podmlatka?
Ako su se uljuljali prvo će biti skuhani oni i njihova djeca.
Ovo nije više nacionalna borba nego se ovdje radi o njihovoj egzistenciji.

Meni izgleda da sve vuče Zagreb, polako treba hladne glave, zakon je na našoj strani.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 13:48 

Ostaju im zupanije i opcine, u "zajednickim institucijama" u Sarajevu ionako radi minimalan broj Hrvata.

Jedino sto HDZovci gube su ministarske fotelje. Ali bez kruha ostati nece, dok je zupanija, ako im i to muslimani ne ukinu. Jer pored inertne nakupine HDZ uhljeba i to je moguce.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 13:49 

Inace, zakon, ja se ne bi u to pouzdao. Muslimane zakon pravo ili pravda ne interesiraju, oni namjeravaju kao i njihovi osmanski preci, sve raditi na silu.

Dok Covic trabunja o dogovoru, muslimani rade svoje, od HDZ-a ocekujem da imaju odgovor na muslimansku silu i gazenje svih zakona. Nije puno za ocekivati, zar ne.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 13:56 

crni_bombarder je napisao/la:
Ostaju im zupanije i opcine, u "zajednickim institucijama" u Sarajevu ionako radi minimalan broj Hrvata.

Jedino sto HDZovci gube su ministarske fotelje. Ali bez kruha ostati nece, dok je zupanija, ako im i to muslimani ne ukinu. Jer pored inertne nakupine HDZ uhljeba i to je moguce.

Nemojte se uopće pitati što bi sada bilo kad bi muje skupili 2/3 većinu.

Napravili bi centraiziranu federaciju, mijenjali zakone, napravili bi kopiju RS-a do zadnjeg zareza.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 14:02 

To nema sumnje, oni već i javno govore da žele simetriju sa Srpskom.

Sve važnije državne firme za HDZ u koje zapošljavaju svoj podmladak su u federalnom vlasništvu, od ep hzhb do eroneta.
Kako misliš da će to kontrolirati sa županijske razine?
Ako puste federalnu razinu puštaju i to Muslimanima.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 14:06 

Ovde posao zavrsavaju muda, a hrvatska muda su se nesto skupila.

mnoge li si majke ojadilo!
Ljudske su te kosti zatrpale,
ljudskom si se krvlju opjanilo

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 14:11 

Ako još ima Hrvata i Srba koji glasaju za ovu džamijsku stranku mogu komotno odmah u džamiju.

Nikšić (SDP BiH): Reis Kavazović mi šalje poruke da branimo građanske principe

https://www.dnevnik.ba/vijesti/niksic-s ... pe-2619867

Nikšić jasno objasnio za kakve se to građanske principe po mjeri Islamske zajednice zalaže SDP.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 14:12 

Crni je previše pesimističan.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 14:15 

Reisov zastupnik političkog islama Nermin Nikšić priželjkuje da HNS ne izađe na izbore.

HDZ nema više šta pregovarati, ako ova tura pregovora pripadne odmah u blokadu s Dodikom.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 14:51 

Bicu pesimistican sve dok ne vidim nesto konkretno, ovdje se kao dogovaraju a svi vidimno da muslimani kupuju vrijeme, znamo kako razmislja MZ i da ce oni slegnuti ramenima u slucaju da muslimanski SIP raspise izbore po sadasnjem zakonu, ne vidim da hrvatska strana planira bilo kakvu blokadu izbora ako se ne usvoji IZ, mislim na rijecima i spomenu ali sta je strategija, cekati da muslimani isele u Njemacku?

Zar nije jasno i zadnjem analfabetu, jebes predsjednistvo mislim nije jebes ali manje bitno, ako oni preuzmu Dom Naroda, Hrvati vise ne postoje kao faktor u BiH. Federacija postaje islamski entitet, ja ne znam ima li alarmantnije situacije i vremena za radikalne akcije.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 15:22 

BBC je napisao/la:
neznani_junak je napisao/la:

Ne smijete kapitulirati. Allah za to šalje direktno u pakao.

A vas u Beč, Minhen.

Elem, dva "vaša" kantona i dio HNK vam nudimo. To je sad i nikad više.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 15:33 

Ja vama nudim Srebrenicu v2.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 18377 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 736  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Hagresor, Li Zongren, micko52 i 50 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: