|
|
Stranica: 178/760.
|
[ 18994 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Tankosic
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:09 |
|
|
Diablo je napisao/la: Točno se vidi kako su nastali od Srba. Ovako su i oni vaktile branili Zadar,Dubrovnik, Sibenik i ostale gradove gdje ih baš i nije bilo.
Potpuno isti mentalitet... Ako ces objektivno, Srbi i njihova teritorija se poklapa u 90%+ slucajeva sa njihovom etnickom teritorijom, nisu imali razmisljanja o Rijeci, Istri, Splitu, itd, a kao sto je slucaj sa Bosnjama koji hoce apsolutno sve do Save i Drine.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:09 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8224 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
Uglavnom, da se dalje ne raspravljamo, to je odgovor na pitanje "šta bi branili".
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:10 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 15343 Lokacija: Serbian World
|
I nije čak ni pola muslimansko, nego je zajedničko vlasništvo entitetaDakle, pola je srpsko, a drugu polovinu delite sa Hrvatima..
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
Th1950
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:10 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 6131 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Nebula je napisao/la: novem je napisao/la: Bakir, Sejdo i Džafer-beg mjesecima prijete ratom. Od pojave non-papera ne prođe ni tjedan da iz vašeg lagera ne dođe neka izjava s takvim izravnim ili ne izravnim sadržajem. Svaki Amerikanac će prijetiti ratom ako mu neko postavi hipotetičko pitanje "šta će biti ako vam neko napadne državu". Svaki Njemac, Francuz, Hrvat, Srbin itd isto tako. Ako novinar postavi hipotetičko pitanje "hoćete li braniti svoju zemlju" šta trebaju reći? Nećemo? Reakcije na Dodikove provokacije su sablasno blage i nepostojeće. Takva instrukcija sa zapada. Tvoja zemlja je čobane je trokutistan . Vaše razmišljanje je ovo . "Evo znači ovako vi ćete živjet u BIH u kojoj ćemo mi upravljat , vi se nećete pitat za ništa , negirat ćemo vam kostitutivnost , jebavat ćemo vas kako mi hoćemo , BIH će bit centralizirana , a vi ako se pobunite na to ili ako bilo što kažete protiv nas , vi rušite i napadate Bosnu i Hercegovinu "
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8224 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
Naša Kvačica je napisao/la: 3-4 izborna ciklusa preskočimo i onda kad se malo ohlade glave ponovo pokušamo dogovoriti. nije problem. Svakako isti pobjeđuju. Fadil do daljnjeg.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
alh84001
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:11 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Nije mi jasno od čega se vi branite? Realno? Od samih sebe. Zamisli uzasa u njihovim glavama, kada jednom ostanu sami sa sobom.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:12 |
|
|
Nebula je napisao/la: Grobar je napisao/la: A zajedničko vlasništvo je pola-pola. Ako se vlasnici dogovore kako da prepolove. Ako se ne dogovore onda je sve zajedničko. Dok se ne dogovore. Nema šta da se dogovaramo. To je arbitar trebao da "dogovara" To mu je bio sav mandat, iz čijih je okvira izašao. S obzirom da nije, mi prilikom secesije uzimamo svoju polovinu. A vi dodjite da nas sprečite..
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:13 |
|
|
Th1950 je napisao/la: Vaše razmišljanje je ovo .
"Evo znači ovako vi ćete živjet u BIH u kojoj ćemo mi upravljat , vi se nećete pitat za ništa , negirat ćemo vam kostitutivnost , jebavat ćemo vas kako mi hoćemo , BIH će bit centralizirana , a vi ako se pobunite na to ili ako bilo što kažete protiv nas , vi rušite i napadate Bosnu i Hercegovinu " Ne. Naše razmišljanje je ovo: "Svi ćemo živjeti u BiH koja će biti onakva kako smo se dogovoili u Daytonu. To praktično znači da ćemo mi imati puno manje vlasti nego što nas ima u procentu stanovništva ali šta da se radi. To je cjena jedinstvene BiH"
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:14 |
|
|
Nebula je napisao/la: Grobar je napisao/la: A zajedničko vlasništvo je pola-pola. Ako se vlasnici dogovore kako da prepolove. Ako se ne dogovore onda je sve zajedničko. Dok se ne dogovore. Ako se ne dogovore i jedna strana kaže "hoćemo naš dio", hoćete li vi onda u rat da bi zadržali to formalno zajedničko (u praksi pola) s velikim rizikom da se i to izgubi?
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:14 |
|
|
Nebula je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: 3-4 izborna ciklusa preskočimo i onda kad se malo ohlade glave ponovo pokušamo dogovoriti. nije problem. Svakako isti pobjeđuju. Fadil do daljnjeg. Pa da, to sam i ja uvijek govorio kad nije bilo izbora u Mostaru. Kakva je priša, polako kad se ide svugdje se dođe. Svi kukali ajme majko nema izbora, a kad su napokon bili izbori, opet pobijedili HDZ i SDA, sve isto kao i prije. E baš su im falili izbori.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1013 of 2558 - 39.6%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:17 |
|
|
Jedino je mesar izgubio.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:20 |
|
|
To nije vase razmisljanje od trenutka kada ste potpisali Dejton, sve suprotno od 1995te do danas, pa cak i po cenu sopstvenog egzodusa, inace ne bi bilo svega ovoga. A "Paramentarna skupstina" moze samo ovo: Citat: Parlamentarna skupstina je nadlezna za: a) Donosenje zakona koji su potrebni za provodjenje odluka Predsjednistva ili za vrsenje funkcija Skupstine po ovom Ustavu. b) Odlucivanje o izvorima i iznosu sredstava za rad institucija Bosne i Hercegovine i za medjunarodne obaveze Bosne i Hercegovine. c) Odobravanje budzeta za institucije Bosne i Hercegovine. d) Odlucivanje o saglasnosti za ratifikaciju ugovora. [b]e) Ostala pitanja koja su potrebna da se provedu njene duznosti, ili koja su joj dodijeljena zajednickim sporazumom entiteta.
Dakle sporazumom, a iz sporazuma kao sto si sam potvrdio, moze da se jednostarno povuci, ne moze da se krsi sporazum a da se ne povlaci iz njega kao sto Sarajevo radi, to je protiv pravno sve ove godine.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:21 |
|
|
Nebula je napisao/la: Oružane snage, SIPA, OSA, VSTV, UIO, Sud, Tužilaštvo itd su uspostavljeni zakonima donesenim u Parlamentarnoj skupštini BiH. Da bi se to desilo morala je da postoji entitetska većina (jer postoji entitetski veto). Dakle, predstavnici RS-a u Parlamentarnoj skupštini su odobrili prenos nadležnosti. TO JESTE PO USTAVU jer ustav je predvidio mogućnost da se tako prenose nadležnosti na državni nivo. Spin sa vase strane, a to mnogi ne primecuju, je u tome sto sve svodite na 1. valjanost procedure donisenja zakona i 2. ovlascenja donosioca zakona! Recimo da se slazemo, da su procedure ispostovane. Glasao Parlament, i Srbi podrzali itd. Parlament je ovlascen. Cak recimo da je OHR ovlascen da donosi zakone. Sve je u redu. ALI! I dalje ostaje problem neuskladjenosti tih zakona sa Ustavom. Ako taj, ispravnom procedurom i od ovlascenog donosioca donesen Zakon kaze jedno (uspostavjaju se OS BIH npr.) a Ustav kaze drugo (postoji VRS) - onda se pred pravne subjekte (npr. RS) na koje se te ustavne i zakonske norme odnose, postavlja pitanje: koje norme da postuju, ustavne i li zakonske? Ne moze se postovati i Ustav i njemu suprotan Zakon. Onaj ko trazi postovanje Zakona neuskladjenog s Ustavom, taj trazi nepostovanje Ustava - a to su uglavnom Bosnjaci. Bosnjaci se bore da se postuje zakon neuskladjen sa Ustavom, Srbi traze postovanje Ustava. RS kao pravni subjekt koji iznad sebe ima Ustav ima sva prava da Zakon koji je materijalno suprotan Ustavu smatra nevazecim. Zapravo obaveza je sa se takav zakon ne postuje, pa i obaveza Federacije. Dodik ne zna to tako da kaze - Vi u Sarajevu postujuci zakone koji se materijalno kose sa Ustavom krsite Ustav i isto to trazito od nas Srba. Onda bi bosnjacki strucnjaci rekli: Ali taj zakon je doneo Parlament, OHR, oni imaju pravo, bla bla... Onda Dodik treba da kaze: Sve je OK, eto neka imaju pravo, ali mi i RS i dalje imamo pred sobom dva papira, na jednom je Ustav na drugoj zakon, i dalje Ustav kaze jedno, a zakon drugo. Mi smatramo da je ustavna norma obaveznija od zakonske.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:22 |
|
|
Od hapsićemo Srbe zbog negiranja djenocajda, došli su do - ne damo Brčko.. :)
Muslimančiči, da možete da vratite vreme, bi ste li batalili onaj zakon o geniranju negocida..? :)
Kako vam se svet srušio zbog alavosti.. :)
|
|
Vrh |
|
|
Th1950
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:23 |
|
|
Nebula je napisao/la: Th1950 je napisao/la: Vaše razmišljanje je ovo .
"Evo znači ovako vi ćete živjet u BIH u kojoj ćemo mi upravljat , vi se nećete pitat za ništa , negirat ćemo vam kostitutivnost , jebavat ćemo vas kako mi hoćemo , BIH će bit centralizirana , a vi ako se pobunite na to ili ako bilo što kažete protiv nas , vi rušite i napadate Bosnu i Hercegovinu " Ne. Naše razmišljanje je ovo: "Svi ćemo živjeti u BiH koja će biti onakva kako smo se dogovoili u Daytonu. To praktično znači da ćemo mi imati puno manje vlasti nego što nas ima u procentu stanovništva ali šta da se radi. To je cjena jedinstvene BiH" Vi u potpunosti drukčije radite evo već 25 godina , 3 puta ste nametnuli komšića ! DN želite i hoćete pretvorit u NSRS , non stop govorite kako smo manjina i kako neće bit konsitutivnih naroda jer "toga nema nigdje " - sve su to stvari potpisane u dejtonu čega se vi ne držite i šta bi mi trebali sad ako se vi toga ne držite ? Dejton je MIROVNI SPORAZUM koji je zaustavio rat , vi čačkate i kršite MIROVNI SPORAZUM te tako izazvite loše stanje u prije svega Federaciji . Ako se raspadne vi ćete prvi bit odgovorni za to !
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:23 |
|
|
daxt je napisao/la: Nebula je napisao/la: Potpuna smo većina u dijelu grada zapadno od mosta. Bukvalno možeš povući pravu liniju koja ide preko mosta i nastavlja se pravolinijski. Dio grada zapadno od te linije je bošnjački. Od Save do Broda
Od Srbije do distrikta imas 5 km.Mislim da vas pokrivamo ruskim pancirima bez problema.Pusti ti brcko to je lep srpski gradic. Oko Brčkog nema rasprave. Pola je naše. Ko se bude protivio, biće rešen za dva sata.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:25 |
|
|
Zna se koji teritorij je RS unjela u Distrikt Brčko. Taj teritorij se i vraća njima. Sam grad je tu. Ne znam u čemu je problem. To je već sve dogovoreno i riješeno.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:25 |
|
|
Napisao sam vec na ovoj temi pa izbrisao a sada me tera.
Oni u pregovorima da su pametni, mogu dobiti 3/4 Distrikta, aerodrom, zeleznicku mrezu, i izlaz na Savu kroz kanal, novi grad u toj celini, kao i najbitnije a to je mreza izgradjenih kanala i poljoprivredna zemlja koju inace nemaju, ali njima je draze da izgube sve, tjs 3/4, nego da Srbima ostane 1/4 necega sto su Srbi u ratu dobili.
A pri tom ih uopste ne interesuje USK. Posle Hrvati ludaci sto ga merkaju, bukvalno imaju prava kada vi necete.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:26 |
|
|
Ne znaš tko je luđi, Srbi sa svojim ne može nam nitko ništa, jurišamo na Brčko ili mujguri sa mobilizacijama i razbijanjem lanaca.
Pored Hrvata u toj državi stvarno nema zrna razuma.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Th1950
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:27 |
|
|
weasel je napisao/la: Ne znaš tko je luđi, Srbi sa svojim ne može nam nitko ništa, jurišamo na Brčko ili mujguri sa mobilizacijama i razbijanjem lanaca.
Pored Hrvata u toj državi stvarno nema zrna razuma. Hrvati su jedini prijatelji BIH , i to niko ne može poreći , svaki mirovni sporazum smo prihvaćali , u miru smo šutjeli 25 godina mislili smo ajde neka promjenit će se shvatiti će ...
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:28 |
|
|
Tankosic je napisao/la: A "Paramentarna skupstina" moze samo ovo:
Parlamentarna skupstina je nadlezna za: a) Donosenje zakona koji su potrebni za provodjenje odluka Predsjednistva ili za vrsenje funkcija Skupstine po ovom Ustavu. b) Odlucivanje o izvorima i iznosu sredstava za rad institucija Bosne i Hercegovine i za medjunarodne obaveze Bosne i Hercegovine. c) Odobravanje budzeta za institucije Bosne i Hercegovine. d) Odlucivanje o saglasnosti za ratifikaciju ugovora. e) Ostala pitanja koja su potrebna da se provedu njene duznosti, [size=150]ili koja su joj dodijeljena zajednickim sporazumom entiteta.
A ne vidiš ovo pod a)??? [b]Donošenje zakona koji su potrebni za vršenje funkcija Skupštine po ovom Ustavu pa kaže u članu III-5 Bosna i Hercegovina će preuzeti nadležnost u onim stvarima u kojima se o tome postigne saglasnost entiteta; stvarima koje su predviđene u Aneksima 5 - 8 Opšteg okvirnog sporazuma; ili koje su potrebne za očuvanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta, političke nezavisnosti i međunarodnog subjektiviteta Bosne i Hercegovine, u skladu sa podjelom nadležnosti među institucijama Bosne i Hercegovine. Dodatne institucije mogu biti uspostavljene prema potrebi za vršenje ovih nadležnosti. Recimo u preambuli Zakona o Odbrani stoji: Na osnovu Člana III. 5. a) i IV.4. a) Ustava Bosne i Hercegovine, Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine na sjednici Predstavničkog doma, održanoj 28. septembra 2005. godine, i na sjednici Doma naroda, održanoj 5. oktobra 2005. godine, usvojila je ZAKON O ODBRANI BOSNE I HERCEGOVINE Član III.5 je gore a član IV.4 si ti stavio a ja boldirao dio koji se odnosi na ovo.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:28 |
|
|
I još jedan previd Nebulobe takije...Ako je Brčko zajedničko vlasništvo, i ne bude bilo dogovora oko podele, ono ne samo da ne može postati deo neke buduće nezavisne Republike Srpske, nego ne može postati ni deo neke buduće nezavisne Federacije.. :) A s obzirom da je i dalje zajedničko vlasništvo, mi opet možemo da koristimo svoje vlasništvo i opet imamo koridor... :) Kako kod da se okrene, muslimani puše..
|
|
Vrh |
|
|
Th1950
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:29 |
|
|
I sad zagovaramo to jest politika Hrvatska zagovara BIH , znači samo nam vrate ono što smo potpisali i mi i oni , ali oni NEĆE !
Muslimani grobari BIH , Hrvati najveći prijatelji BIH !
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:32 |
|
|
Grobar je napisao/la: I još jedan previd Nebulobe takije...Ako je Brčko zajedničko vlasništvo, i ne bude bilo dogovora oko podele, ono ne samo da ne može postati deo neke buduće nezavisne Republike Srpske, nego ne može postati ni deo neke buduće nezavisne Federacije.. :) A s obzirom da je i dalje zajedničko vlasništvo, mi opet možemo da koristimo svoje vlasništvo i opet imamo koridor... :) Kako kod da se okrene, muslimani puše.. Samo umesto pola, imamo pravo korišćenja na celo.. Aaaaaaa.... nebuuuullaaaaaaa.. :)
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:32 |
|
|
Zna Nebula, ali nije na odmet podsetiti:
Arbitraza je donela odluku da je Brcko vlasnistvo 50% Republika Srpska, 50 % Federacija.
Onda je Visoki Predstavnik za Brcko u jednom trenutku, otkucao na svom kompjuter tekst, i stavio potpis kako je to sada "zajednicka imovina".
Po Arbitrazi to nije zajednicka imovina nikakva vec cisto i jasno suvlasnistvo, a za odluku nekog nebitnog batice ce nas interesovati kao Incko i Smit danas.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|