|
|
Stranica: 175/736.
|
[ 18377 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Nebula
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 13:44 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8162 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
novem je napisao/la: Vi prijetite a nemate čim prijetiti. To znaju i Srbi, zato se s vama zajebavaju gdje god stignu. Da imate svoju vlastitu vojsku drugačije bi se postavili. Ovako vas nitko više ne uzima za ozbiljno. Odgovarate vi itekako na provokacije, to je jedino što možete. Da nije instrukcija sa zapada ovdje bi se već provodila mobilizacija ili barem organizovanje u neke patriotske lige kao 91-ve. Toga nema a to bi bila reakcija da nije sa zapada rečeno da budemo mirni. A to čime imamo prijetit nema veze sa ovom pričom. Svako na ovoj planeti bi na pitanje "hoćete li se braniti" odgovorio da hoće. Osim mazohista možda.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 13:45 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Nebula je napisao/la: Tankosic je napisao/la: Pa povratkom svih nadleznosti koje po Ustavu BiH pripada Republici Srpskoj, nama ni ne treba nezavisnost, to bi bilo dovoljno da se strasti smire, problem je sto vasi povratak na Ustav BiH nazivaju rusenjem Dejtona i odmah prete ratovima, municijama, i zivotima, kako to nije umnobolna logika ja ne znam. Kao prvo SDA bagra nisu moji. Kao drugo nadležnosti se misle vraćati jednostrano što je kršenje Ustava jer Ustav ne daje mogućnost vraćanja jednom prenesenih nadležnosti. Treće jedino čime bi trebali prijetiti je sankcijama. Barem kada se radi o antiustavnom vraćanju nadležnosti. Ako se priča o odcjepljenju onda je rat legalna prijetnja. Da li je prenošenje nadležnosti putem Bonskih ovlasti bilo po Ustavu? https://www.gojil.eu/issues/62/62_article_banning.pdfOzbiljan rad, objavljen u Goettingen Journal of International Law. Varali ste tolike godine, sad ste raskriveni.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 13:46 |
|
|
Nebula je napisao/la: novem je napisao/la: Vi prijetite a nemate čim prijetiti. To znaju i Srbi, zato se s vama zajebavaju gdje god stignu. Da imate svoju vlastitu vojsku drugačije bi se postavili. Ovako vas nitko više ne uzima za ozbiljno. Odgovarate vi itekako na provokacije, to je jedino što možete. Da nije instrukcija sa zapada ovdje bi se već provodila mobilizacija ili barem organizovanje u neke patriotske lige kao 91-ve. Toga nema a to bi bila reakcija da nije sa zapada rečeno da budemo mirni. A to čime imamo prijetit nema veze sa ovom pričom. Svako na ovoj planeti bi na pitanje "hoćete li se braniti" odgovorio da hoće. Osim mazohista možda. Hoćete li braniti RS od Srba?
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 13:48 |
|
|
Nebula je napisao/la: novem je napisao/la: Vi prijetite a nemate čim prijetiti. To znaju i Srbi, zato se s vama zajebavaju gdje god stignu. Da imate svoju vlastitu vojsku drugačije bi se postavili. Ovako vas nitko više ne uzima za ozbiljno. Odgovarate vi itekako na provokacije, to je jedino što možete. Da nije instrukcija sa zapada ovdje bi se već provodila mobilizacija ili barem organizovanje u neke patriotske lige kao 91-ve. Toga nema a to bi bila reakcija da nije sa zapada rečeno da budemo mirni. A to čime imamo prijetit nema veze sa ovom pričom. Svako na ovoj planeti bi na pitanje "hoćete li se braniti" odgovorio da hoće. Osim mazohista možda. Brani se nešto svoje A ne Banja Luka, Zvornik, Zapadni Mostar... Kao da ja pokušavam branit Jeniffer Lopez iako nikakve veze s njom nemam Baš ste obolili kolektivno
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 13:49 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8316 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Nebula je napisao/la: novem je napisao/la: Vi prijetite a nemate čim prijetiti. To znaju i Srbi, zato se s vama zajebavaju gdje god stignu. Da imate svoju vlastitu vojsku drugačije bi se postavili. Ovako vas nitko više ne uzima za ozbiljno. Odgovarate vi itekako na provokacije, to je jedino što možete. Da nije instrukcija sa zapada ovdje bi se već provodila mobilizacija ili barem organizovanje u neke patriotske lige kao 91-ve. Toga nema a to bi bila reakcija da nije sa zapada rečeno da budemo mirni. A to čime imamo prijetit nema veze sa ovom pričom. Svako na ovoj planeti bi na pitanje "hoćete li se braniti" odgovorio da hoće. Osim mazohista možda. Nije mi jasno od čega se vi branite? Realno?
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 13:49 |
|
|
Nebula je napisao/la: Tankosic je napisao/la: Pa povratkom svih nadleznosti koje po Ustavu BiH pripada Republici Srpskoj, nama ni ne treba nezavisnost, to bi bilo dovoljno da se strasti smire, problem je sto vasi povratak na Ustav BiH nazivaju rusenjem Dejtona i odmah prete ratovima, municijama, i zivotima, kako to nije umnobolna logika ja ne znam. Kao prvo SDA bagra nisu moji. Kao drugo nadležnosti se misle vraćati jednostrano što je kršenje Ustava jer Ustav ne daje mogućnost vraćanja jednom prenesenih nadležnosti. Treće jedino čime bi trebali prijetiti je sankcijama. Barem kada se radi o antiustavnom vraćanju nadležnosti. Ako se priča o odcjepljenju onda je rat legalna prijetnja. Nije krsenje nista sto ne pise da je zabranjeno, kako u zakonima tako i u Ustavima, to je samo takija za vasu raju. Ne moze povratak antiustavno oduzete nadleznosti na osnovu ustava, da bude antiustavno, to je pravni nonsens. Povlacenje iz ugovora je uvek moguce, kao i povlacenje odobrenja, mi za razliku od vasa kada to radimo, ne takijamo pa na kvarno otimamo prava, vec zvanicno vracamo ono sto su nasa prava po ustavu.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 13:50 |
|
|
Točno se vidi kako su nastali od Srba. Ovako su i oni vaktile branili Zadar,Dubrovnik, Sibenik i ostale gradove gdje ih baš i nije bilo.
Potpuno isti mentalitet...
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 13:50 |
|
|
Nebula je napisao/la: Da nije instrukcija sa zapada ovdje bi se već provodila mobilizacija
pa i provodi se, pred stranim ambasadam, za zbjeg. i što vi mislite, da vi provodite mobilizaciju, da drugi ne bi? da bi čekali mirno da ih vi napadnete? daj se saberi, vama kompletna bi muška populacija izginula da zauzmete Kiseljak, a kamoli šta drugo.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 13:55 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8162 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
Legionnaire je napisao/la: Da li je prenošenje nadležnosti putem Bonskih ovlasti bilo po Ustavu?
To vidi sa visokim predstavnicima. Oružane snage, SIPA, OSA, VSTV, UIO, Sud, Tužilaštvo itd su uspostavljeni zakonima donesenim u Parlamentarnoj skupštini BiH. Da bi se to desilo morala je da postoji entitetska većina (jer postoji entitetski veto). Dakle, predstavnici RS-a u Parlamentarnoj skupštini su odobrili prenos nadležnosti. TO JESTE PO USTAVU jer ustav je predvidio mogućnost da se tako prenose nadležnosti na državni nivo. E sad, da li se na srpke predstavnike vršio pritisak i ucjene da to urade? Sigurno. I na Bošnjake se vršio pritisak i ucjene da prihvate Dayton i podjelu zemlje. Prije toga i Washington. Svi smo na neke stvari pristajali pod pritiscima. U Dodikovom slučaju možda nisu ni pritisci već obećanja "ti kradi koliko hoćeš, niko ti ništa neće ali prenesi nadležnosti". I sada kada se nakrao sada bi da nelegalno vrati nadležnosti. Ja da sam na mjestu Bošnjačkih političara sjeo bih sa Dodikom i dogovorio amandman na Ustav BiH kojim bi se nekolliko najvažnijih nadležnosti (po procjeni Bošnaka) prebacile na BiH u Ustavu a zauzvrat bi se dodala rečenica da RS ima pravo povući svoju saglasnost na prenos nadležnosti koje nisu na BiH u Ustavu. Ali ja bih svašta drugačije radio od ovih idiota koji kao predstavljaju Bošnjake.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 13:56 |
|
|
Diablo je napisao/la: Brani se nešto svoje A ne Banja Luka, Zvornik, Zapadni Mostar...
Brčko je i naše
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 13:58 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Povlacenje iz ugovora je uvek moguce, kao i povlacenje odobrenja Ne radi se o ugovorima niti o odobrenjima. U pitanju su zakoni koji su doneseni na državnom parlamentu i samo se tamo mogu mijenjati.
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:00 |
|
|
Nebula je napisao/la: Tankosic je napisao/la: Povlacenje iz ugovora je uvek moguce, kao i povlacenje odobrenja Ne radi se o ugovorima niti o odobrenjima. U pitanju su zakoni koji su doneseni na državnom parlamentu i samo se tamo mogu mijenjati. Ne, to ne pise u Ustavu BiH, u Ustavu BiH ne postoji "drzavni parlament", kamoli preduslov da on mora nesto da odobri.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:04 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Nebula je napisao/la: Ne radi se o ugovorima niti o odobrenjima. U pitanju su zakoni koji su doneseni na državnom parlamentu i samo se tamo mogu mijenjati.
Ne, to ne pise u Ustavu BiH, u Ustavu BiH ne postoji "drzavni parlament", kamoli preduslov da on mora nesto da odobri. Ok. U pitanju su zakoni koji su doneseni u Parlamentarnoj skupštini BiH i samo se tamo mogu mijenjati.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:05 |
|
|
Muslimani mjesecima prijete ratom, verbalno. Jer navodno im na "zapadu" "daju intrukcije" da "budu mirni". Inat Mujo odjednom kao počeo da misli glavom i ne da se isprovocirati. Malo harmonika zasvira i sve ode u k. Onda opet instrukcije i sve tako u krug.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Th1950
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:05 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 5678 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Nebula je napisao/la: carles je napisao/la: Pa evo ti si sam napisao da nema ništa od novog IZ, onda je Srbin napisao ide razlaz i ti se ne slažeš. Pa sam te ja logično upitao šta ti misliš onda koji još može biti ishod ako su varijante promjene IZ (što bi stabiliziralo donekle stvari) i raspad isključene?? Dayton naravno. Zna se šta je potpisano u Daytonu. Srbi se žele vratiti na potpisano iz Daytona. Ja sam za. A u Daytonu je potpisano i da je u predsjedništvu pripadnik Hrvatskog naroda a ne predstavnik Hrvatskog naroda. I US 2000-te presudio da su članovi predsjedništva predstavnici svih građana a ne konstitutivnih naroda. Dakle, ostaje Dayton kao ponos United States of America. Divan sporazum indeed. carles je napisao/la: A ovo za mirno čekanje se odnosi na nas Hrvate, ne očekuješ valjda da mi mirno stojimo i čekamo izbore dogodine bez promjene IZ???
Pa šta ćete uraditi? Bojkotovati izbore? Ako nema dogovora onda ostaje kako jeste. Logično. Vratio se šime ! Di je bia ?
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:08 |
|
|
Nebula je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ako nema izbornog zakona slijedi ciprizacija, Ljubić je lijepo objasnio. Cipar je na 2 dijela. Jel to Ljubić objasnio? Ili bi Ljubić da bude ko Cipar ali na 11 dijelova? Ne vidim problem i 11 dijelova. Poanta Cipra je zamrznuti sukob, a ne broj dijelova. Ako ti smeta izraz ciprizacija, onda predlažem mostarizacija. Evo vidjeli smo na primjeru Mostara kako taj pristup pomaže rješavanju problema. 3-4 izborna ciklusa preskočimo i onda kad se malo ohlade glave ponovo pokušamo dogovoriti.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1029 of 2558 - 40.23%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:09 |
|
|
Diablo je napisao/la: Točno se vidi kako su nastali od Srba. Ovako su i oni vaktile branili Zadar,Dubrovnik, Sibenik i ostale gradove gdje ih baš i nije bilo.
Potpuno isti mentalitet... Ako ces objektivno, Srbi i njihova teritorija se poklapa u 90%+ slucajeva sa njihovom etnickom teritorijom, nisu imali razmisljanja o Rijeci, Istri, Splitu, itd, a kao sto je slucaj sa Bosnjama koji hoce apsolutno sve do Save i Drine.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:09 |
|
|
Uglavnom, da se dalje ne raspravljamo, to je odgovor na pitanje "šta bi branili".
|
|
Vrh |
|
|
Th1950
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:10 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 5678 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Nebula je napisao/la: novem je napisao/la: Bakir, Sejdo i Džafer-beg mjesecima prijete ratom. Od pojave non-papera ne prođe ni tjedan da iz vašeg lagera ne dođe neka izjava s takvim izravnim ili ne izravnim sadržajem. Svaki Amerikanac će prijetiti ratom ako mu neko postavi hipotetičko pitanje "šta će biti ako vam neko napadne državu". Svaki Njemac, Francuz, Hrvat, Srbin itd isto tako. Ako novinar postavi hipotetičko pitanje "hoćete li braniti svoju zemlju" šta trebaju reći? Nećemo? Reakcije na Dodikove provokacije su sablasno blage i nepostojeće. Takva instrukcija sa zapada. Tvoja zemlja je čobane je trokutistan . Vaše razmišljanje je ovo . "Evo znači ovako vi ćete živjet u BIH u kojoj ćemo mi upravljat , vi se nećete pitat za ništa , negirat ćemo vam kostitutivnost , jebavat ćemo vas kako mi hoćemo , BIH će bit centralizirana , a vi ako se pobunite na to ili ako bilo što kažete protiv nas , vi rušite i napadate Bosnu i Hercegovinu "
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:10 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: 3-4 izborna ciklusa preskočimo i onda kad se malo ohlade glave ponovo pokušamo dogovoriti. nije problem. Svakako isti pobjeđuju. Fadil do daljnjeg.
|
|
Vrh |
|
|
alh84001
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:11 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Nije mi jasno od čega se vi branite? Realno? Od samih sebe. Zamisli uzasa u njihovim glavama, kada jednom ostanu sami sa sobom.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:13 |
|
|
Th1950 je napisao/la: Vaše razmišljanje je ovo .
"Evo znači ovako vi ćete živjet u BIH u kojoj ćemo mi upravljat , vi se nećete pitat za ništa , negirat ćemo vam kostitutivnost , jebavat ćemo vas kako mi hoćemo , BIH će bit centralizirana , a vi ako se pobunite na to ili ako bilo što kažete protiv nas , vi rušite i napadate Bosnu i Hercegovinu " Ne. Naše razmišljanje je ovo: "Svi ćemo živjeti u BiH koja će biti onakva kako smo se dogovoili u Daytonu. To praktično znači da ćemo mi imati puno manje vlasti nego što nas ima u procentu stanovništva ali šta da se radi. To je cjena jedinstvene BiH"
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:14 |
|
|
Nebula je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: 3-4 izborna ciklusa preskočimo i onda kad se malo ohlade glave ponovo pokušamo dogovoriti. nije problem. Svakako isti pobjeđuju. Fadil do daljnjeg. Pa da, to sam i ja uvijek govorio kad nije bilo izbora u Mostaru. Kakva je priša, polako kad se ide svugdje se dođe. Svi kukali ajme majko nema izbora, a kad su napokon bili izbori, opet pobijedili HDZ i SDA, sve isto kao i prije. E baš su im falili izbori.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1029 of 2558 - 40.23%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:17 |
|
|
Jedino je mesar izgubio.
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 03 stu 2021, 14:20 |
|
|
To nije vase razmisljanje od trenutka kada ste potpisali Dejton, sve suprotno od 1995te do danas, pa cak i po cenu sopstvenog egzodusa, inace ne bi bilo svega ovoga. A "Paramentarna skupstina" moze samo ovo: Citat: Parlamentarna skupstina je nadlezna za: a) Donosenje zakona koji su potrebni za provodjenje odluka Predsjednistva ili za vrsenje funkcija Skupstine po ovom Ustavu. b) Odlucivanje o izvorima i iznosu sredstava za rad institucija Bosne i Hercegovine i za medjunarodne obaveze Bosne i Hercegovine. c) Odobravanje budzeta za institucije Bosne i Hercegovine. d) Odlucivanje o saglasnosti za ratifikaciju ugovora. [b]e) Ostala pitanja koja su potrebna da se provedu njene duznosti, ili koja su joj dodijeljena zajednickim sporazumom entiteta.
Dakle sporazumom, a iz sporazuma kao sto si sam potvrdio, moze da se jednostarno povuci, ne moze da se krsi sporazum a da se ne povlaci iz njega kao sto Sarajevo radi, to je protiv pravno sve ove godine.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|