|
|
Stranica: 65/103.
|
[ 2572 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Metemma
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 15 pro 2012, 22:57 |
|
|
Ljudi, svaka tema se svela na 45 mapa po stranici... teško za pratit...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 15 pro 2012, 23:00 |
|
|
Nego kad ćemo postaviti realnu i verovatnu kartu?
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 15 pro 2012, 23:01 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Nego kad ćemo postaviti realnu i verovatnu kartu? Kad zapad izgubi zainteresiranost za to čudo i OHR ode. Ničija nije do zore.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Čika Božo
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 15 pro 2012, 23:02 |
|
|
Ceha je napisao/la: Da, ne mogu nać. To je ona karta s hrvatima u tamnoplavoj i srbima u tamnocrvenoj.
Ja koristim ovu kao početni template područja koja su realno pod našom većinom, uz dodatak da Mostar treba odmah cijeli u plavo (jedino je malo glupo što kod bojanja moraš posebno bojati zatvorena slova poput o,a,e,b) 
|
|
Vrh |
|
 |
s@lko dinamita$
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 15 pro 2012, 23:41 |
|
|
Ima li ijedna karta oko koje su se složile bošnjačka i hrvatska strana na forumu da ne prolazim kroz temu sad?  il će se granice korigirati za neko vrijeme nastavkom rata kao što mislim da će bit? 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 15 pro 2012, 23:59 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Maloprije mi dopadne u ruke list "Naša ognjišta", kad u njemu Cehina karta...  Pa je li vam dosadilo bojadisanje? Volio bih vidjet i kakvu drugu kartu, BDP, ili stupanj zaduženosti po stanovniku i sl. mogli bi malo i druge kriterije uključit u bojadisanje. Moje karte su se znale razvuć uzduž i poprijeko. Mislim da je jedna čak u Times ušla 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 16 pro 2012, 00:00 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Nego kad ćemo postaviti realnu i verovatnu kartu? Bez ogromnih pretenzija? Kad muslimani dođu sebi, a ne bu prekasno za njih. Dakle, nikad ? 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 16 pro 2012, 00:03 |
|
|
Čika Božo je napisao/la: Ceha je napisao/la: Da, ne mogu nać. To je ona karta s hrvatima u tamnoplavoj i srbima u tamnocrvenoj.
Ja koristim ovu kao početni template područja koja su realno pod našom većinom, uz dodatak da Mostar treba odmah cijeli u plavo (jedino je malo glupo što kod bojanja moraš posebno bojati zatvorena slova poput o,a,e,b)  Ovako?  Ma ima na ovim stranicama jedna karta koja se da super farbati (prikazuje samo BiH), plavo-crvena, al ju ne mogu nać. Prošli su davno moji slavni kartografski dani, ali ta karta je u principu najbolja za editiranje. Nema slova i sličnih gluposti.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 16 pro 2012, 00:05 |
|
|
s@lko dinamita$ je napisao/la: Ima li ijedna karta oko koje su se složile bošnjačka i hrvatska strana na forumu da ne prolazim kroz temu sad?  il će se granice korigirati za neko vrijeme nastavkom rata kao što mislim da će bit?  Nema. Oni se u načelu odriču HNŽa (za djelove Konjica i Jablanice još uvijek grizu), ali bi SBŽ, Žepče i Usoru, a s vremena na vrijeme se polakome i na DGG i PŽ. Mi ih šaljemo u rodno mjesto, kamo im je već natalitet i otišao 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 16 pro 2012, 00:24 |
|
|
Našao sam. Ovo je karta popisa iz 91, po današnjim općinskim granicama: http://i47.tinypic.com/30le4r5.pngInače, ovo je vjerojatno hrvatski minimum (sa Srbima za Posavinu i granična sela ćemo se kasnije dogovoriti): 
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 16 pro 2012, 00:35 |
|
|
Al' vam je minimum... 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 16 pro 2012, 00:39 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Al' vam je minimum...  Hrvatska sela oko Tuzle, Vareša, Sutjeske, Konjica, Bugojna, Ravne-Brčko i Tramošnica (današnje općine Srebrenik i Gradačac) su izvan hrvatskog područja. I to u entitetu naroda koji si ni ime ne zna. S obzirom da ste vi u RS riješili te probleme, pa neSrba ima od 46 (prije rata) do 9 % (poslije rata) rekao bi da smo još prepopustljivi. p.s. Zaboravio sam zapad Drvara. S obzirom na planine, mogli bi im dati još jednu na istoku Uskoplja i Kaćune, ali realno, zašto ? 
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 16 pro 2012, 00:41 |
|
|
Aj' si obeleži (svetlo plavim) na tom minimumu nezavisno od opštinskih granica, prostore gde Hrvati nisu većina.
Koliko tu ima Hrvata, koliko Bošnjaka, koliko Srba?
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 16 pro 2012, 00:51 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Aj' si obeleži (svetlo plavim) na tom minimumu nezavisno od opštinskih granica, prostore gde Hrvati nisu većina. Koliko tu ima Hrvata, koliko Bošnjaka, koliko Srba? Jako malo. Imaš oko 7? tisuća Srba u DGGu, par tisuća muslimana u HBŽu, ZHŽu i PŽu 40ak tisuća muslimana na istoku Mostara, te gradsku manjinu u Stocu i nešto još malo u par sela. U SBŽu imaš muslimana na ovom potezu od Kaćuna do istoka Uskoplja, nešto u središtu novotravničke općine i u Fojnici. Jug Bugojna je manje više pust. Ima ih i nešto oko Novog Šeera. Ne znam, možda 60ak tisuća muslimana? 430 tisuća Hrvata, 60ak tisuća muslića i 10 Srba? To ti je 86%. Kao što rekoh, minimum minimuma. Edit, evo ti i po zemlji (da ne pričamo samo napamet). http://i46.tinypic.com/2aooz7.pngMislim da nešto hrvatskih naselja još ima i oko Kotor Varoša, međutim Ivanjska je manje-više gotova priča. Muslimane i Srbe nisam gledao.
|
|
Vrh |
|
 |
zec
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 16 pro 2012, 01:29 |
|
Pridružen/a: 15 ruj 2012, 00:31 Postovi: 1373 Lokacija: Hercegovina
|
Bez diranja u granice županija 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 16 pro 2012, 01:35 |
|
|
zec je napisao/la: Bez diranja u granice županija  S diranjem u njihove granice Žepče i Usora još idu nama
|
|
Vrh |
|
 |
Icebreaker
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 16 pro 2012, 01:48 |
|
|
Koliki je maksimalni broj/postotak Hrvata koji bi se mogao obuhvatiti trećim entitetom? (mada ovi opet pričaju (Moon) da od toga neće bit ništa).
Tu pod pretpostavku možemo uzeti da se neće dirati u RS (mada nas tamo nema ni 10 tak tisuća, ali budimo precizni), da nas ima oko 450,000 - 500,000 u BiH i da nema prekrajanja općinskih granica, dakle samo većinski hrvatske općine idu u entitet, + DGG naravno.
Koliko bi tu bilo ostalih (Srba i Muslimana)?
|
|
Vrh |
|
 |
Zenicanin
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 16 pro 2012, 01:51 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2011, 02:39 Postovi: 1187 Lokacija: Bosna i Hercegovina (Herceg Bosna)
|
zec je napisao/la: Bez diranja u granice županija  Ja kad bi se pitao odma bi podpisao ovo.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 16 pro 2012, 02:14 |
|
|
Icebreaker je napisao/la: Koliki je maksimalni broj/postotak Hrvata koji bi se mogao obuhvatiti trećim entitetom? (mada ovi opet pričaju (Moon) da od toga neće bit ništa). Tu pod pretpostavku možemo uzeti da se neće dirati u RS (mada nas tamo nema ni 10 tak tisuća, ali budimo precizni), da nas ima oko 450,000 - 500,000 u BiH i da nema prekrajanja općinskih granica, dakle samo većinski hrvatske općine idu u entitet, + DGG naravno. Koliko bi tu bilo ostalih (Srba i Muslimana)? Hrvata u BiH ima između 430-450 tisuća, u RS-u ih ima oko 1%, u SA i TK po 2%, i recimo u ZDKu izvan Žepča i Usore još 1%. U USKu nas ima malo, možda pola posto. Dakle 90ak (94?) posto u naših 5 županija sa Žepčem i Usorom. U PŽu nas je cca 7% U ZHŽu nas je 20%, u SBŽu 20+% U HBŽu nas je 12ak%, u HNŽu 30ak, a u Žepču i Usori cca 4%. Općine su loš način određivanja, tko je većina u Busovači, NTravniku i Jajcu? U Travniku nas je negdje 3%, što bi ostalo izvan ako bi se gledale općinske granice. U Konjicu i Jablanici nema nešto puno Hrvata, manje od 1%. U Bugojnu nas je recimo 1% U Uskoplju vjerojatno više od 1% U Fojnici negdje oko pola% Dakle, SBŽ u općinama gdje nemamo većinu cca 6% U Jajcu je negdje 3% U NTravniku 3% U Busovači 2% Dakle u mješanim općinama 8% U Vitezu +3. Dobretići ispod postotka Kiseljak +3. Kreševo cca1. Dakle u općinama gdje smo većina nas ima oko+7 Dakle, 94 u naših 5 županija s Žepčem i Usorom. Minus Konjic i Jablanica 93. Minus općine gdje smo manjina u SBŽu 87. A kad bi izgubili i mješane općine 79. Ali onda nema ni smisla raditi entitet. Napomena svi postoci se odnose na odnos od ukupnog broja Hrvata. Dakle +3 u Vitezu znači da u tom mjestu živi više od 3% od svih BiH Hrvata
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 16 pro 2012, 02:15 |
|
|
Zenicanin je napisao/la: zec je napisao/la: Bez diranja u granice županija  Ja kad bi se pitao odma bi podpisao ovo. Naravno, utopili Žepče i Usoru, a u ostatku jači od Hrvata. Baš me zanima kakvo će stanje biti poslije popisa u USKu. Koliko će biti babinih 
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 22 pro 2012, 07:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Evo konačno i mi dospjeli na naslovnicu hrvatskog izdanja Večernjaka. Kasapovićka analizira onaj prijedlog muslimanskog "Pravnog instituta BiH" o rekonstrukciji Federacije. 
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
epikur27
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 22 pro 2012, 09:20 |
|
|
Baš sam ranije otišao po kruh da kupim i Večernji.
Kasapovićka je odlično (kao i uvijek) analizirala stvar i nazvala pravim imenom "američko nasrtanje na najmanju - hrvatsku zajednicu"
Očekuje da će ovo Hrvati u BiH glatko odbiti ali isto tako očekuje da će Zagreb po tko zna koji put zajedno s Amerima pritiskati Hrvate u BiH na pristanak i satviti se u služnu američke regionalne politike.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 22 pro 2012, 11:27 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38606 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ona je definitivno "naš" najjači igrač u RH. Kad je ona Zlaju razvalila, nakon toga su mu kola krenula nizbrdo, i danas je pitomi labrador umjesto razjarenog pit-bulla. Bar prema Hrvatima. A ovaj put je suptilno, ženski, šuknula i Amerima koje je u biti otvoreno optužila za otvorenu i direktnu podršku ex Muslimanima, kojima vraćaju neke dugove ali preko leđa Hrvata a ne Srba. Ujedno je na isti način uputila poziv i RH da se uključi aktivno a ne da bude puki promatrač. Ovo mi se čini nije bez osnove, RH fali sad neka uspješna vanjskopolitička akcija. Ameri očito slušaju prijedloge na terenu, jer očito pojma nemaju inače se ovakav prijedlog nikad ne bi pojavio. Tako da očekujem neki prijedlog i od strane RH, sličan ovome ali ipak povoljniji. Što bi rekla Kasapovića: Jesmo li lideri regije ili nismo? 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Jajce10
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 22 pro 2012, 12:44 |
|
|
Može li se igdje na netu pročitati tekst od Kasapovićke, na stranicama Večernjeg ga još nema...
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 22 pro 2012, 12:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62723 Lokacija: DAZP HQ
|
o kojem se prijedlogu uopće radi?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|