|
|
Stranica: 17/103.
|
[ 2572 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 11:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43701 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Nebula, pa ti imaš 1-2 nova prijedloga svakog tjedna, bez ikakve promjene u ulaznim parametrima. Što se to promijenilo?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 12:29 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ibar je napisao/la: Dakle Bosanci će umanjit političku moć Bošnjaka a opet bit nedovoljno brojni da ih se uvaži ko neki subjekt (u rangu tri konstitutivna naroda) Bosanci u SB? Jest jest sve sa bradama i kratkim tolama Nas bosanaca će biti u Sarajevu i u Tuzli. Ovo ostalo dabogda i 1% A sad ozbiljno. Ovo bi bilo najpoštenije rješenje preustroja Federacije:  5 kantona od toga 2 bošnjačka, 2 hrvatska i jedan mješoviti. Žepče i Usora? Zapad Konjica? Vidim da si maknuo Čitluk, a nisi ni Široki dodao. Nije dobra karta. Ibar je napisao/la: Pa ova karta što ti nudiš Nebula je ok. Što se Bosanaca tiče nemoj ih podcijenit. U općinama u kojim će se razlika između Hrvata i Bošnjaka mjeriti u stotinama ili čak desetinama to bi moglo imati ključnu ulogu. Fale neke stvari. Ibar je napisao/la: E da dobro me sjeti PCM zapadnu polovicu konjičke općine nama i mirna Bosna  Žepče, Usora, još par hrvatskih općina da se malo sredi balans. PCM je napisao/la: Ajd da i ja koju o prekrajanju rečem:
NAčelno kao i Nebula mislim da bi neki "međuprijelaz" bio moguć spajanjem HNŽ i SBŽ u jedan kanton. HBŽ+ZHŽ+PŽ - Hrvatski kanton Ostatak FBIH bez "HR kantona" i HNŽ+SBŽ bi bio "Bošnjački kanton". Dakle 3 kantona u FBIH 2 nacionalna i jedan miješani. Taj miješani bi bio ključ za "etnički ravnotežu". Vlastu miješanom kantonu nebi mogla biti formirana bez hrvatskih odnosno bošnjačkih stranki (legitimnih) da se razmemo. Glavni grad - Mostar jasno i to sa Statutom kao i svi drugi gradovi. Glavni grad, ma kakvi Mostar, pa da nam se doseli masa muslića u njega. Mostar treba biti obična općina. Žepče i Usora u mješanu županiju, možda još koji dio ZHŽa da se "popravi prosjek". Osigurati hrv. prava u Varešu i Sutjesci. U mješanoj županiji poseban termin. Tako nešto bi možda i moglo proći. Ali veliko možda, vjerojatno je sada dobrim djelom već kasno. Ministry of Sound je napisao/la: Nebula, pa ti imaš 1-2 nova prijedloga svakog tjedna, bez ikakve promjene u ulaznim parametrima. Što se to promijenilo? Dosadno mu je ?  Ali samo primjer pregovaranja. Prvo se naleti s najjačim prijedlogom, a onda se popušta. Jednostavno umjeće 
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 13:34 |
|
|
Nebulin prijedlog je dobar jer nedira županijske granice i priznaje važnost i značaj sadašnjih županija ( što nam ruši strahove o potapljanju SBŽ-a). Slažem se s tobom Ceha to sam zaboravio svakako bi od ove Zapadne hrvatske županije trebalo uzet na jugu što više da nas bude više u toj novoj županiji.. Al generalno gledano ideja je super a jednostavna.. Miješane županije together  Ove ostale u kojima jedan narod ima većinu to ide u jednu odnosno dvije :) E sad Žepče i Usora su u ZDŽ i pitanje je bili nam Muslimani htjeli pustit da uđu u ovu mješovitu možda prije u Hrvatsku ;) Isto tako treba biti objektivan pa reći ako mi tražimo nekakvu autonomiju ili prava u Varešu, Zavidovićima i tim tamo općinama Ceha ti ćeš znat bolje trebali bismo istom mjerom uzvratiti Muslimanima u Livnu il Stolcu neznam uglavnom reciprocitet. Nisam za to da se prevari Muslimane odnosno izigra. Pošteno samo svakom svoje a zajedničko ostavit kao zajedničko 
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 13:37 |
|
|
I dečki al najozbiljnije.. Konjic( il barem njegov Zapadni dio) u ovu mješovitu treba. Iako bi povećao se tako broj Muslimana dugoročno to ulazi u Mostarsku zonu i to će se poklapat prije ili kasnije. Pola zemljišta tamo je u našem vlasništvu. Konjička općina je imala nekoliko stotina sela prije rata to sve propada. Konjic je kasaba. Za 20ak godina bit će nam ko na pladnju za naselit i vratit 
|
|
Vrh |
|
 |
Kovach
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 13:54 |
|
Pridružen/a: 10 lis 2012, 10:36 Postovi: 608 Lokacija: Bošnjački institut
|
Ceha je napisao/la: Nebula je napisao/la: Bosanci u SB? Jest jest sve sa bradama i kratkim tolama Nas bosanaca će biti u Sarajevu i u Tuzli. Ovo ostalo dabogda i 1% A sad ozbiljno. Ovo bi bilo najpoštenije rješenje preustroja Federacije:  5 kantona od toga 2 bošnjačka, 2 hrvatska i jedan mješoviti. Žepče i Usora? Zapad Konjica? Vidim da si maknuo Čitluk, a nisi ni Široki dodao. Nije dobra karta. Ibar je napisao/la: Pa ova karta što ti nudiš Nebula je ok. Što se Bosanaca tiče nemoj ih podcijenit. U općinama u kojim će se razlika između Hrvata i Bošnjaka mjeriti u stotinama ili čak desetinama to bi moglo imati ključnu ulogu. Fale neke stvari. Ibar je napisao/la: E da dobro me sjeti PCM zapadnu polovicu konjičke općine nama i mirna Bosna  Žepče, Usora, još par hrvatskih općina da se malo sredi balans. PCM je napisao/la: Ajd da i ja koju o prekrajanju rečem:
NAčelno kao i Nebula mislim da bi neki "međuprijelaz" bio moguć spajanjem HNŽ i SBŽ u jedan kanton. HBŽ+ZHŽ+PŽ - Hrvatski kanton Ostatak FBIH bez "HR kantona" i HNŽ+SBŽ bi bio "Bošnjački kanton". Dakle 3 kantona u FBIH 2 nacionalna i jedan miješani. Taj miješani bi bio ključ za "etnički ravnotežu". Vlastu miješanom kantonu nebi mogla biti formirana bez hrvatskih odnosno bošnjačkih stranki (legitimnih) da se razmemo. Glavni grad - Mostar jasno i to sa Statutom kao i svi drugi gradovi. Glavni grad, ma kakvi Mostar, pa da nam se doseli masa muslića u njega. Mostar treba biti obična općina. Žepče i Usora u mješanu županiju, možda još koji dio ZHŽa da se "popravi prosjek". Osigurati hrv. prava u Varešu i Sutjesci. U mješanoj županiji poseban termin. Tako nešto bi možda i moglo proći. Ali veliko možda, vjerojatno je sada dobrim djelom već kasno. Ministry of Sound je napisao/la: Nebula, pa ti imaš 1-2 nova prijedloga svakog tjedna, bez ikakve promjene u ulaznim parametrima. Što se to promijenilo? Dosadno mu je ?  Ali samo primjer pregovaranja. Prvo se naleti s najjačim prijedlogom, a onda se popušta. Jednostavno umjeće  Ma daj molim te, kartografski jebivjetre. Tebi ne valja ni jedna karta u kojoj cijela srednja Bosna plus cijela mostarska opcina te Jablanica i Konjic nisu ukljuceni u hrvatski kanton.
_________________ ˝Ovdje leži div, hb.org-in stid i sram, što bijaše kriv, jer bijaše Bošnjak"
|
|
Vrh |
|
 |
Jajce10
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 14:11 |
|
|
Nema smisla ovakva podjela. Ako se vec povezuju hrvatska podrucja, ne moze se izostavljati Mostar. Ovime bi se citavoj HNZ na ledja stavile kasabe poput Bugojna i Donjeg Vakufa. Uostalom, Neum i Donji Vakuf u istoj zupaniji?!
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 14:25 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Nebula, pa ti imaš 1-2 nova prijedloga svakog tjedna, bez ikakve promjene u ulaznim parametrima. Što se to promijenilo? Nije se ništa promjenilo. Radi se o alternativnim prijedlozima. Nekad stavim šta očekujem da će se desiti a nekada šta bi bilo pošteno da se desi. Ovaj zadnji je po meni najpošteniji prijedlog. Ali to je opcija ako se želi ostaviti jedan mješoviti kanton. Ako se pak bude išlo u drugom pravcu i eliminiranju mješovitih kantona onda će nužno biti nekih preklapanja/razmjena. Dakle taj osnovni ulazni parametar (šta je cilj rekonstrukcije) nemamo pa možemo samo pogađati šta bi bilo kad bi bilo. Budemo vidjeli ne.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 14:33 |
|
|
Nema problema ako hoćete da se opština Konjic uključi u mješovitu županiju. Ja sam je izbacio da malo izjednačim omjer H-B. Ali ako vi želite da vas je u toj mješovitoj županiji manje nema nikakvih problema. Vodio sam se načelom da tamo gdje jednih nema više od 10% (Konjic, Čitluk) nema smisla da bude u zajedničkoj. Tako da Čitluk i slične egzibizicije nemaju smisla u zajedničkoj. Ali ako vi na svoju štetu hoćete da Konjic bude unutra onda ok.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
Glazbenik
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 14:42 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 6175 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Nebula je napisao/la: Nema problema ako hoćete da se opština Konjic uključi u mješovitu županiju. Ja sam je izbacio da malo izjednačim omjer H-B. Ali ako vi želite da vas je u toj mješovitoj županiji manje nema nikakvih problema. Vodio sam se načelom da tamo gdje jednih nema više od 10% (Konjic, Čitluk) nema smisla da bude u zajedničkoj. Tako da Čitluk i slične egzibizicije nemaju smisla u zajedničkoj. Ali ako vi na svoju štetu hoćete da Konjic bude unutra onda ok. Zašto po istom načelu nisi isključio općine Neum i Ravno? Teritorijalni diskontinuitet ima presedana i na tvojoj karti (hint: Posavska županija).
|
|
Vrh |
|
 |
Icebreaker
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 14:44 |
|
|
Mislim da Nebula ima zanimljive prijedloge i neka logična razmišljanja. Svi znamo što mi hoćemo, zato je dobro vidjeti muslimanske prijedloge.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 15:33 |
|
|
Ibar je napisao/la: Nebulin prijedlog je dobar jer nedira županijske granice i priznaje važnost i značaj sadašnjih županija ( što nam ruši strahove o potapljanju SBŽ-a). Slažem se s tobom Ceha to sam zaboravio svakako bi od ove Zapadne hrvatske županije trebalo uzet na jugu što više da nas bude više u toj novoj županiji.. Al generalno gledano ideja je super a jednostavna.. Miješane županije together  Ove ostale u kojima jedan narod ima većinu to ide u jednu odnosno dvije :) E sad Žepče i Usora su u ZDŽ i pitanje je bili nam Muslimani htjeli pustit da uđu u ovu mješovitu možda prije u Hrvatsku ;) Isto tako treba biti objektivan pa reći ako mi tražimo nekakvu autonomiju ili prava u Varešu, Zavidovićima i tim tamo općinama Ceha ti ćeš znat bolje trebali bismo istom mjerom uzvratiti Muslimanima u Livnu il Stolcu neznam uglavnom reciprocitet. Nisam za to da se prevari Muslimane odnosno izigra. Pošteno samo svakom svoje a zajedničko ostavit kao zajedničko  Nebulin prijedlog dira u današnje granice županija. Konjic je pripojio muslimanskoj županiji, a Čitluk hrvatskoj. To ti je (od oka) 20 tisuća naših i 20 tisuća njihovih manje u mješanoj županiji. U SBŽu je stanje 150:90 za njih. U HNŽu je stanje oko 150:90 za nas. Dakle bili bi negdje podjednaki, odnosno 220:220. Iako je ovo odokativno i njih bi vjerojatno bilo više za par tisuća. Što se tiče, Žepča i Usore, ok oni su u ZDŽ. U Usori ima oko 5 tisuća naših. A u Žepču od 20ak tisuća naši su negdje na 2/3. Dakle pripajanje Žepča i Usori bi mi dobili neku blagu većinu (mislim, nisam siguran). I to bi bilo ok. Ostaje problem našeg grunta i hrvatske manjine u Konjicu. Iako bi bilo još bolje da se federacija razbije na 2 entiteta i jedan distrikt. Većina hrvatskih zavidovićkih sela je danas u općini Žepče. Mijenjanje granica općine Vareš ne bi trebao biti nikakav problem. Muslimani u Stocu ili Livnu ne mogu dobiti svoju općinu iz čisto objektivnih razloga. Ne postoji ekonomski održiv teritorij na kojem bi takvo što bilo moguće. Priča s Varešom (i sutjeskom) ionako ima više emocionalnu nego ekonomsku dimenziju. Čak i hrvatska sela oko Tuzle (Soli) imaju više ekonomskog smisla od muslimanske općine u 2 kvarta livna ili u 2 sela Stoca. To što se neke hrvatske općine nalaze u muslimanskom kantonu ne bi trebalo biti prepreka ni za što. Kao što je već netko rekao, Žepče je povezanije s drugim entitetom nego s Zenicom, a u konačnici bitno je zadovoljiti lokalno pučanstvo. Ovo što sam pričao za ZHŽ isto ima smisla. Pazi, u mostarskoj općini se nalazi jedna Drežnica, a predgrađa grada su u širokobriješkoj općini. Čista ekonomija za neke stvari. U mješanoj županiji/distriktu treba nas biti malo više od njih (kao jamstvo malobrojnosti Hrvata), ali mogu biti nacionalna kvote. I što je još bitno, ako bude mješane županije/distrikta i Mostar bude u njoj, u Mostaru bi trebalo biti središte i hrvatske županije. Nešto kao Bruxelles u Belgiji. Poseban, ali i flamanski. Tek toliko. Ibar je napisao/la: I dečki al najozbiljnije.. Konjic( il barem njegov Zapadni dio) u ovu mješovitu treba. Iako bi povećao se tako broj Muslimana dugoročno to ulazi u Mostarsku zonu i to će se poklapat prije ili kasnije. Pola zemljišta tamo je u našem vlasništvu. Konjička općina je imala nekoliko stotina sela prije rata to sve propada. Konjic je kasaba. Za 20ak godina bit će nam ko na pladnju za naselit i vratit  Slažem se. Iako je problem odrediti točne granice zapadnog Konjica. Hrvati su skoro do kraja rata držali enklavu Zabrđe pored samog gradića. Većina stanovnika (i većina današnjih muslimana tog nacionalnog parka) bi živjela u tom djelu, a na istoku bi ostale samo neke zabiti prema Kalinoviku.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 15:38 |
|
|
Kovach je napisao/la: Ceha je napisao/la: Žepče i Usora? Zapad Konjica? Vidim da si maknuo Čitluk, a nisi ni Široki dodao. Nije dobra karta. Fale neke stvari. Žepče, Usora, još par hrvatskih općina da se malo sredi balans. Glavni grad, ma kakvi Mostar, pa da nam se doseli masa muslića u njega. Mostar treba biti obična općina. Žepče i Usora u mješanu županiju, možda još koji dio ZHŽa da se "popravi prosjek". Osigurati hrv. prava u Varešu i Sutjesci. U mješanoj županiji poseban termin. Tako nešto bi možda i moglo proći. Ali veliko možda, vjerojatno je sada dobrim djelom već kasno. Dosadno mu je ?  Ali samo primjer pregovaranja. Prvo se naleti s najjačim prijedlogom, a onda se popušta. Jednostavno umjeće  Ma daj molim te, kartografski jebivjetre. Tebi ne valja ni jedna karta u kojoj cijela srednja Bosna plus cijela mostarska opcina te Jablanica i Konjic nisu ukljuceni u hrvatski kanton. Daj si popij malo ovog pića s reklame, il bi mogao na malo duži odmor radi psovanja po jednom uglednom forumu. Mostar je hrvatski, kao i djelovi Jablanice i Konjica. U djelovima u kojima sada nisu hrvati u većini (a to je skoro cijela sadašnja konjička općina) je ili pusto hrvatsko vlasništvo ili muslimanska sirotinja. Slične stvari vrijede i za SBŽ. Načelno, mi bi pristali da se rješimo vaših kasaba (tko će plaćat socijalu za to sve?  ) al vama niti to ne bi bilo dosta.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 15:42 |
|
|
Jajce10 je napisao/la: Nema smisla ovakva podjela. Ako se vec povezuju hrvatska podrucja, ne moze se izostavljati Mostar. Ovime bi se citavoj HNZ na ledja stavile kasabe poput Bugojna i Donjeg Vakufa. Uostalom, Neum i Donji Vakuf u istoj zupaniji?! Preimenovat u Praljkovo i potaknut zbližavanja s mjestima gdje ima više posla, a gdje se neće morat mučit na socijali. Demokracija prije svega  Inače, karta je loša, da. Mostar može biti izvan hrv. entiteta, odnosno u distrikt, ali bez obzira na to tamo MORA biti sjedište hrv. entiteta. Icebreaker je napisao/la: Mislim da Nebula ima zanimljive prijedloge i neka logična razmišljanja. Svi znamo što mi hoćemo, zato je dobro vidjeti muslimanske prijedloge. Nebuli je dosadno. Jesi vidio prve prijedloge? Kasnije su se malo popravili, ali opet. Kažem, mješoviti distrikt/županija s blagom hrvatskom većinom je ok riješenje. Ako postoji volja za dogovorom s druge strane, dogovorit ćemo se.
|
|
Vrh |
|
 |
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 15:43 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1704 Lokacija: ...................
|
Ceha ideje ti nisu loše ali su totalno ne realne, muslimani nisu baš toliki retardusi da bi dopustili prekrajanje opcina u kojima cine debelu vecinu, znaci oni bi trebli pristat da odvajanje nekih hrvatskih dijelova u pojedinim opcinama a zauzvrat ne bi dobili nista, tako da nista od toga...
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 15:53 |
|
|
TG-B.B.B je napisao/la: Ceha ideje ti nisu loše ali su totalno ne realne, muslimani nisu baš toliki retardusi da bi dopustili prekrajanje opcina u kojima cine debelu vecinu, znaci oni bi trebli pristat da odvajanje nekih hrvatskih dijelova u pojedinim opcinama a zauzvrat ne bi dobili nista, tako da nista od toga... Bad blue boy, jesi li vidio početnu kartu? Bolje da razmišljaju o hrvatskoj općini u Varešu nego da kuju karte utapanja SBŽa pod Zenicom. I nije da ne bi išta dobili. Vareš će nažalost vrlo vjerojatno ostati u muslimanskoj županiji. Sutjeska i Soli također. Hrvatski Vareš u njihovoj županiji (a Hrvata i hrvatskih ruševina još ima u većem djelu općine) bi im donio neki novac, neku ekonomiju, nešto da im djeca ne pocrkaju od gladi. Ako u hrvatskom entitetu postoji Drvar sa srpskom većinom, zašto u muslimanskom ne bi postojao Vareš s hrvatskom. Bilo, kako bilo nakon stvaranja hrvatskog entiteta/županije mi se nećemo odreći Hrvata izvan njega, već poraditi na tome da im se osiguraju barem temeljna ljudska prava. U konačnici, to odgovara i muslimanima i srbima. Postoji i neka jednadžba između naših sunarodnjaka u njihovim entitetima i njihovih u našem. Pa će svi razmišljati unaprijed. p.s. Hrvatski interesi su jasni. Želimo entitet/županiju na područjima u kojima smo većina. Ako to nije moguće, pristat ćemo i na mješano područje (a la Brčko Distrikt) s time da dobijemo jasne garancije budućnosti tamo. Previše smo dali u prošlosti da ne bi učili na prošlim greškama. Neka nadoknada prijašnjeg vremena je isto ok. Nećemo se lagati ni razmišljati previše o suncokretima, njihovoj volji i ostalim stvarima. Ipak smo slobodni ljudi, a ne nečiji robovi  Ako Srbi mogu imati entitet, zašto ne bi i mi i muslimani?
|
|
Vrh |
|
 |
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 16:01 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1704 Lokacija: ...................
|
Nisam ja rekao da se ne slažem sa tobom, štoviše super bi bilo kad bi naši politicari izvojevali bar jedno od tvoji riješenja ali bojim poznavajuci nase retarduse iz oba HDZ-a da od toga nece biti nista, tj. da nasi nemaju hrabrosti predloziti takva rijesenja
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 16:14 |
|
|
TG-B.B.B je napisao/la: Nisam ja rekao da se ne slažem sa tobom, štoviše super bi bilo kad bi naši politicari izvojevali bar jedno od tvoji riješenja ali bojim poznavajuci nase retarduse iz oba HDZ-a da od toga nece biti nista, tj. da nasi nemaju hrabrosti predloziti takva rijesenja Zato i pričam na takav način. To su stavovi koji bi trebali biti što rašireniji među nama. A ako političari čuju dovoljno glasova, možda im nešto i uđe u te glupe glave. Ako ništa drugo, da mogu prepričavat stavove iz novina, a ne ona velikobošnjačka rješenja. S time da su za sada dobro nadigrali SDP, tu im skidam kapu.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 16:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62830 Lokacija: DAZP HQ
|
Ceha, odnos Hrvata i Bosnjaka u HNZ-u je 120:90, a ne 150:90. takav mjesoviti kanton od HNZ-a i SBZ- a mogao bi imati priblizan broj Hrvata i Bosnjaka samo ako bi se Konjic odvojio, ali ne i Citluk.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 16:24 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Ceha je napisao/la: TG-B.B.B je napisao/la: Nisam ja rekao da se ne slažem sa tobom, štoviše super bi bilo kad bi naši politicari izvojevali bar jedno od tvoji riješenja ali bojim poznavajuci nase retarduse iz oba HDZ-a da od toga nece biti nista, tj. da nasi nemaju hrabrosti predloziti takva rijesenja Zato i pričam na takav način. To su stavovi koji bi trebali biti što rašireniji među nama. A ako političari čuju dovoljno glasova, možda im nešto i uđe u te glupe glave. Ako ništa drugo, da mogu prepričavat stavove iz novina, a ne ona velikobošnjačka rješenja. S time da su za sada dobro nadigrali SDP, tu im skidam kapu. Da, samo s takvim stavom možeš dobiti ponavljanje sindroma jedne druge regije u BiH, gdje se svaka varijanta, po kojoj bilo koje selo koje je nekada imalo hrvatsku većinu ne bi bilo u hrvatskoj jedinici, odmah proglašava veleizdajom.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 16:25 |
|
|
dudu je napisao/la: Ceha, odnos Hrvata i Bosnjaka u HNZ-u je 120:90, a ne 150:90. takav mjesoviti kanton od HNZ-a i SBZ- a mogao bi imati priblizan broj Hrvata i Bosnjaka samo ako bi se Konjic odvojio, ali ne i Citluk. Mea culpa. Dakle, onda bi HNŽu trebali pripojiti Široki da ostane i Konjic unutra.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 16:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62830 Lokacija: DAZP HQ
|
tako je, ili Siroki unutra ili Konjic van.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Kovach
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 16:30 |
|
|
SDB je napisao/la: Ceha je napisao/la: Zato i pričam na takav način. To su stavovi koji bi trebali biti što rašireniji među nama. A ako političari čuju dovoljno glasova, možda im nešto i uđe u te glupe glave. Ako ništa drugo, da mogu prepričavat stavove iz novina, a ne ona velikobošnjačka rješenja. S time da su za sada dobro nadigrali SDP, tu im skidam kapu. Da, samo s takvim stavom možeš dobiti ponavljanje sindroma jedne druge regije u BiH, gdje se svaka varijanta, po kojoj bilo koje selo koje je nekada imalo hrvatsku većinu ne bi bilo u hrvatskoj jedinici, odmah proglašava veleizdajom. To bi bio jedini prihvatljivi pristup prema teritorijalnom preustroju, dakle federalne jedinice s discontinuity, svako bosnjacko selo/hrvatsko/srpsko selo/naselje mora biti pod upravom svoje federalne jedinice respectively. Tada bi postignuli pravo sarenilo i multietnicnost. 
_________________ ˝Ovdje leži div, hb.org-in stid i sram, što bijaše kriv, jer bijaše Bošnjak"
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 16:30 |
|
|
SDB je napisao/la: Ceha je napisao/la: Zato i pričam na takav način. To su stavovi koji bi trebali biti što rašireniji među nama. A ako političari čuju dovoljno glasova, možda im nešto i uđe u te glupe glave. Ako ništa drugo, da mogu prepričavat stavove iz novina, a ne ona velikobošnjačka rješenja. S time da su za sada dobro nadigrali SDP, tu im skidam kapu. Da, samo s takvim stavom možeš dobiti ponavljanje sindroma jedne druge regije u BiH, gdje se svaka varijanta, po kojoj bilo koje selo koje je nekada imalo hrvatsku većinu ne bi bilo u hrvatskoj jedinici, odmah proglašava veleizdajom. Kao što je rekao ministar, hrvatski entitet bez 90-ak posto BiH Hrvata nema smisla. Ne mora ući svako selo, ali svako selo koje ne uđe mora znat da će biti zaštićeno. Ukratko. Priče o ostavljanju Žepča i Usore pod muslimanima su u svakom slučaju promašene.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 16:31 |
|
|
dudu je napisao/la: tako je, ili Siroki unutra ili Konjic van. S time da ekonomski Široki ima više smisla  Gledajući ekonomiju, lako se zahvati i malo više ZHŽa.
|
|
Vrh |
|
 |
Kovach
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 23 stu 2012, 16:31 |
|
|
Ceha je napisao/la: Kovach je napisao/la: Ma daj molim te, kartografski jebivjetre. Tebi ne valja ni jedna karta u kojoj cijela srednja Bosna plus cijela mostarska opcina te Jablanica i Konjic nisu ukljuceni u hrvatski kanton. Daj si popij malo ovog pića s reklame, il bi mogao na malo duži odmor radi psovanja po jednom uglednom forumu. Mostar je hrvatski, kao i djelovi Jablanice i Konjica. U djelovima u kojima sada nisu hrvati u većini (a to je skoro cijela sadašnja konjička općina) je ili pusto hrvatsko vlasništvo ili muslimanska sirotinja. Slične stvari vrijede i za SBŽ. Načelno, mi bi pristali da se rješimo vaših kasaba (tko će plaćat socijalu za to sve?  ) al vama niti to ne bi bilo dosta. Vec te pratim dulje vrijeme, i mogu samo potvrditi da si teska debilcina kojoj ove karte smirivaju komplekse spram Bosnjacima. Moras biti lud da bi mislio da bi neko pristao na tvoje bulaznjenje.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|