HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 svi 2025, 23:09.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1750 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 70  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH"
PostPostano: 19 tra 2021, 01:29 

Karabaja je napisao/la:
elit star je napisao/la:
Ne znam gde su sad Mošnjak357,Bistrik i ostala muslim gologuzija da prokomentarišu ovo?
Tip im je sve rekao ono što im i mi govorimo sve vreme.
Bistrik,Baron,...,...,Larse jeli mi sad veruješ kad ti kažem da ste slinav kereći kurac? :D

Haha šta pričaš budaletino? Pa svaka drzava ima ovakve koji seru sami po sebi. Koliko ima njih koji kažu da su Srbija ili Hrvatska kerov kurac, pa hocemo njih slusat? Da slusamo srpsku opoziciju vi ste na nivou Etiopije. Ufatili se za jednog lika. Uhvatili se za jednog lika, amebe. Ima jos ovakvih svakako, ali to nista ne dokazuje. Uzdravlje i prste dalje od BiH, ko sto kaze gospodin Milanović.
Dragi repati četvoronožni komšija.Ovaj čovek gore sa snimka nije Bakirova opozicija nego novinar.
Bilo kako bilo.Samo vi svoj posao a mi ćemo svoj.Mi imamo svoj pravac. :D

Vrh

Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH"
PostPostano: 19 tra 2021, 01:32 

Karabaja je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:

Ima tu si u pravu.
Al vi niste imali ni jednog.
Ovo je prvi vaš čovjek koji vam je sasuo istinu u lice.

Začudio bi se koliko puno kritičara vlastitog naroda imamo među sobom. Usudio bih se reći i najviše u okruzenju. Al to mi između sebe, kao i svi ostali.
Senad vam nešto ubledeo.Pao mu šećer.Šta mu je?
Noćas je u Beogradu.Ne verujem da spava.
Ako sve nije kako mi kažemo i kako reče onaj tip.Čemu ovoliki strah,histerija i zapomaganje na sve strane?
Čemu odlazak kod Srbosaurusa u Beograd? :D

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 01:33 

elit star je napisao/la:
Karabaja je napisao/la:
Haha šta pričaš budaletino? Pa svaka drzava ima ovakve koji seru sami po sebi. Koliko ima njih koji kažu da su Srbija ili Hrvatska kerov kurac, pa hocemo njih slusat? Da slusamo srpsku opoziciju vi ste na nivou Etiopije. Ufatili se za jednog lika. Uhvatili se za jednog lika, amebe. Ima jos ovakvih svakako, ali to nista ne dokazuje. Uzdravlje i prste dalje od BiH, ko sto kaze gospodin Milanović.
Dragi repati četvoronožni komšija.Ovaj čovek gore sa snimka nije Bakirova opozicija nego novinar.

Svejedno,novinar ili ne, nista ne mjenja. Imamo i mi svoj pravac. Sve najbolje komšija i daleko ti kuća bila.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 01:36 

Karabaja je napisao/la:
elit star je napisao/la:

Svejedno,novinar ili ne, nista ne mjenja. Imamo i mi svoj pravac. Sve najbolje komšija i daleko ti kuća bila.
Takođe,četvoronogi.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 02:09 

bobanovski je napisao/la:

2:36:35

Merhametli Senad popizdio na kraju sve mu se smučilo i performans cijepanja BiH mu nije sjeo.
Navikavaj se Senade. :zivili

aaaaaaaaa ahahahha

šta je ovo? hahaha

Senad probrao 6 komentara glasa naroda, svih 6 ultranepismeni i vjerojatno dijasporci ali bitno je da udare kontra tezu da izbalansiraju. :zubati

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 02:59 

slika

Silajdžić: BiH je stara evropska država, ali to se očito ne uklapa u scenarij namijenjen Balkanu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/silajdz ... /210418079

Nekada beskompromisan, jastreb, a sada rezigniran i razocaran u Evropu. :D

Meni je prosto neverovatno da je njima zao da iz ovakve BiH predju u nesto sto je njihova mala drzava o kojoj bi sve sami odlucivali. Zar im je sada bolje nego sto bi im bilo u samostalnom Bosnjaistanu, pa im se cepa srce za ovim i zele da ocuvaju to ako je ikako moguce?!

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 04:34 

aleksije radicevic je napisao/la:
slika

Silajdžić: BiH je stara evropska država, ali to se očito ne uklapa u scenarij namijenjen Balkanu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/silajdz ... /210418079

Nekada beskompromisan, jastreb, a sada rezigniran i razocaran u Evropu. :D

Meni je prosto neverovatno da je njima zao da iz ovakve BiH predju u nesto sto je njihova mala drzava o kojoj bi sve sami odlucivali. Zar im je sada bolje nego sto bi im bilo u samostalnom Bosnjaistanu, pa im se cepa srce za ovim i zele da ocuvaju to ako je ikako moguce?!

Top komentar:

Nije stara država, nego je najstarija država u Evropi a šesta najstarija u svijetu sa kontinuitetom postojanja poslije Etiopije (Abesinija), Egipta, Japana, Indije i Irana (Perzije). Grčka nikada nije postojala, Hrvatska prvu nezavisnost dobila 1991 godine a Srbija nastala nasilnim pokrštavanjem Raške države, koju su uz pomoć Bizantije ukinuli.
↑ 840
↓ 401

=))

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 05:22 

Tko zna sto je njima u glavama. Vjerojatno ih 30 godina pumpali medijski da su sila, da je cijeli svijet uz njih, da su velik, mnogobrojan narod koji se podpuplava svakih 20 godina i da ce za 50 godina "poklopiti" teritoriji EU, a ne samo teritorij tamo nekakve BIH.

Jednostavno to je glup narod.
I konstantno se osvrcu oko sebe, usporedjuju se sa Hrvatima i Srbima, odnosno Hrvatskom i Srbijom. Valjda su zabrijali da su tu negdje u pet deka sa komsijama i susjedima.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 05:56 

weasel je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

BiH nema vojsku.
Kažem, Banovina je minimum (a u to ulazi i Bihać)
Opcija B je do Bobovca.

Muslimanska državica će biti sigurno protektorat, nesposobni su oni za neovisnost.

Ili će biti državica ili neće, protektorat nije realan niti nam takvo što treba imamo mi svojih briga.

Problem je što se radi glupih susjeda uvijek brineš

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 08:03 

Jefferson Davis je napisao/la:
A kako bi Nebula i Bakir podijelili Mostar? Granični prijelaz po sred Bulevara? Ne ide to jbg.

Nema govora o podjeli Mostara. Mostar će biti jedinstven grad. Pa vi bi po ovom planu dobili Bihać. To je za zapadni Mostar. To se valjda podrazumjeva.

Nebi se djelilo po etničkom principu (jer bi onda cijeli USK pripao Bošnjacima naravno). Djeli se da bude logično i funkcionalno. USK Hrvatima a Bošnjacima skoro cijeli HNK i cijeli SBK. Ako bi se djelilo po tome gdje ko živi nikada se nećemo podjeliti. Barem ne mirno.

Svakako nećemo pregovarati sa zapadnom hercegovinom već sa Zagrebom. Samo je Zagreb u poziciji da pregovara realno. A Zagrebu više treba USK nego enklave u SBK i pola Mostara. Da Bošnjaci nisu ovako jadni i sa ovako jadnim rukovodstvom realno bi bilo cijeli SBK i cijeli HNK Bošnjacima (minus Čitluk) jer cijeli USK je veći nego hrvatske enklave u Bosni i hrvatski dio HNK. Ali znam da smo jade jadne pa zato idem sa minimalističkom pričom.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 08:07 

Jeste li vidili vi ovo? :eek

Kod Senada Hadžicgjvhkvkvjća u udarnom terminu ​lik objašnjava Muslimanima da im je car go. Sve od A do Š. Ko da su bili ovdje na forumu.
Ja sam u šoku.
Pa ovo sam od njiha očekivao tek kad BiH nestane sa mape Evrope.
Muslimani ubrzano ruše tabue i psihički sami sebe spremaju za nestanak BiH. Moram priznati da sam impresioniran. Svaka čast Muslimani možda i bude nešto od vas. :palacgore2

Ovaj čovjek je desna ruka Fahrudina Radončića. Kad je Fahro bio u zatvoru ovaj mu je vodio Avaz i ostale poslove.

Njegov cilj ovdje kod Senada je bio da kaže kako sa SDA nemamo šanse. Vjerodostojan je koliko mu i šef. Dakle jako malo. Ali je u pravu da sa SDA nemamo šanse.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 08:09 

dudu je napisao/la:
Kako ćemo nagraditi Sloveniju? Ima li ideja?

Već su dobili 3 boda u kvalifikacijama za svjetsko.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 08:12 

saskia je napisao/la:
Čak je i Senada sjeba, mislio sam da je Senad zapravo realan čovjek

:zubati Senad realan? :zubati

Senad je na kokainu (to svi znaju u Sarajevu) a čitav život mu se sveo na to da sebe predstavi kao spasioca Bosne (jer je vodio onaj dnevnik kada je Alija uhapšen na aerodromu). On se iskreno nada ukidanju entiteta. Totalno ispran mozak.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 08:26 

3 su faktora za to:

1. 99% Bošnjaka je 100% uvjereno da Bošnjakistan ne može opstati jer će biti okružen i izolovan. Većina vjeruje da bi tada Srbija i Hrvatska zatvorile granice i/ili ucjenjivale zatvaranjem što bi dovelo do još veće bijede i propasti. Većina vjeruje da ni to ne bi bilo dovoljno Srbiji i Hrvatskoj i da bi nakon propasti Bošnjakistana i njega podjelili međusobno.

2. Ogroman broj Bošnjaka (praktično svi ateisti ili bar nepraktikanti religije) se boji ostati sam sa sobom jer vjeruje da bi se taj Bošnjakistan radikalizirao i postao šerijatska država.

3. OGROMAN broj Bošnjaka nije upoznat sa najnovijim demografskim podacima i ubijeđen je da Bošnjaci vremenom postaju sve veći procenat u BiH. To je donekle razumljivo jer demografski podaci za Bošnjake postaju gori tek objavljivanjem podataka za 2018-tu a ti podaci su objavljeni tek sredinom 2019-te. Nakon toga dolazi kovid i ljudi imaju druge brige. U razgovoru sa ljudima vidim da skoro niko ne zna šta se dešava i da zadnje 3 godine FBiH ovako pada sa rođenima. Što više ljudi budu svjesni ovoga vidjećeš da će se i stajalište o podjeli BiH mijenjati.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 08:28 

Karabaja je napisao/la:

Ima tu si u pravu.
Al vi niste imali ni jednog.
Ovo je prvi vaš čovjek koji vam je sasuo istinu u lice.

Začudio bi se koliko puno kritičara vlastitog naroda imamo među sobom. Usudio bih se reći i najviše u okruzenju. Al to mi između sebe, kao i svi ostali.

Imate vi kritičara po pitanju malina, vreća zlata i načina klanjanja.
Al što se tiče BiH tu nema diskusije među vama jer Alija vam je rekao da se ne smijete umoriti i to je to. Ovo je prvi koji vam otvoreno govori ono što svi oko vas vide. Car vam je go Mujo.

A da ne spominjem kako nemate autošovinista. Još nisam vidio Muslimana da kaže kako ste fašisti i islamski fanatici kao što nama govore razne Sonje Biserko. Soroš vas je mazio i još uvijek vas mazi. Kad vidim Muslimana koji će reći da ste ubice i teroristi otvaram šampanjac. :zivili

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 08:37 

Nebula je napisao/la:
Jefferson Davis je napisao/la:
A kako bi Nebula i Bakir podijelili Mostar? Granični prijelaz po sred Bulevara? Ne ide to jbg.

Nema govora o podjeli Mostara. Mostar će biti jedinstven grad. Pa vi bi po ovom planu dobili Bihać. To je za zapadni Mostar. To se valjda podrazumjeva.

Nebi se djelilo po etničkom principu (jer bi onda cijeli USK pripao Bošnjacima naravno). Djeli se da bude logično i funkcionalno. USK Hrvatima a Bošnjacima skoro cijeli HNK i cijeli SBK. Ako bi se djelilo po tome gdje ko živi nikada se nećemo podjeliti. Barem ne mirno.

Svakako nećemo pregovarati sa zapadnom hercegovinom već sa Zagrebom. Samo je Zagreb u poziciji da pregovara realno. A Zagrebu više treba USK nego enklave u SBK i pola Mostara. Da Bošnjaci nisu ovako jadni i sa ovako jadnim rukovodstvom realno bi bilo cijeli SBK i cijeli HNK Bošnjacima (minus Čitluk) jer cijeli USK je veći nego hrvatske enklave u Bosni i hrvatski dio HNK. Ali znam da smo jade jadne pa zato idem sa minimalističkom pričom.

Ne zapravo, Zagrebu je bitno zaleđe Dalmacije. Isto kao što po cijenu rata ne bi dali Drvar čak i ako bi mi pristali, Hrvatska ne bi dozvolila jer im je to zaleđe Splitu. Tako isto ima ravno 0% šanse da Hrvatska dozvoli trgovinu Stocem i haha koridor do mora. Ti si van stvarnosti ako misliš Hrvatska će u bilo kojim uvjetima ikome dopustiti dolazak na more. To je jednostavno zaleđe i kako rekoh Stolac možete dobiti samo ako pobijedite HV. Klek ne možete ni tad.

U stvari, Hrvatska ne bi dala Stolac vjerojatno ni u zamjenu da dobije sve komplet istočno od rijeke Bosne, a ne samo Bihać. To nema veze sa Herceg Bosnom. To je zaleđe Dubrovniku i tu svaka priča prestaje.

1201 of 2558 - 46.95%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 08:43 

Zagreb se jedva čeka odreć se najprosperitetnijeg dijela BiH, odreć se teritorija tamo gdje je perec najtanji i odreć se stolnog grada. :zubati

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 08:45 

Naša Kvačica je napisao/la:
Ne zapravo, Zagrebu je bitno zaleđe Dalmacije. Isto kao što po cijenu rata ne bi dali Drvar čak i ako bi mi pristali, Hrvatska ne bi dozvolila jer im je to zaleđe Splitu. Tako isto ima ravno 0% šanse da Hrvatska dozvoli trgovinu Stocem i haha koridor do mora. Ti si van stvarnosti ako misliš Hrvatska će u bilo kojim uvjetima ikome dopustiti dolazak na more. To je jednostavno zaleđe i kako rekoh Stolac možete dobiti samo ako pobijedite HV. Klek ne možete ni tad.

U stvari, Hrvatska ne bi dala Stolac vjerojatno ni u zamjenu da dobije sve komplet istočno od rijeke Bosne, a ne samo Bihać. To nema veze sa Herceg Bosnom. To je zaleđe Dubrovniku i tu svaka priča prestaje.

Moguće za Stolac i Neum da si u pravu. Ali enklave u SBK nisu nikavo zaleđe ničemu. Zapadni Mostar nije zaleđe ničemu. Prozor nije zaleđe ničemu. Ako bi se uspostavila prirodna granica po vrhovima planina Raduša, Ljubuša, Vran, Čvrsnica, Čabulja Hrvatska bi imala zaleđe Dalmaciji PLUS podebljanje kifle gdje je najtanja sa USK. Ja da sam na mjestu Zagreba sutra bi potpisao to.

A Bošnjaci mogu dobiti dio luke Ploče i željezničku prugu do Ploča na korištenje 100 godina kao što je i predlagano u OS planu.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 08:45 

Nebula je napisao/la:

3 su faktora za to:

1. 99% Bošnjaka je 100% uvjereno da Bošnjakistan ne može opstati jer će biti okružen i izolovan. Većina vjeruje da bi tada Srbija i Hrvatska zatvorile granice i/ili ucjenjivale zatvaranjem što bi dovelo do još veće bijede i propasti. Većina vjeruje da ni to ne bi bilo dovoljno Srbiji i Hrvatskoj i da bi nakon propasti Bošnjakistana i njega podjelili međusobno.

2. Ogroman broj Bošnjaka (praktično svi ateisti ili bar nepraktikanti religije) se boji ostati sam sa sobom jer vjeruje da bi se taj Bošnjakistan radikalizirao i postao šerijatska država.

3. OGROMAN broj Bošnjaka nije upoznat sa najnovijim demografskim podacima i ubijeđen je da Bošnjaci vremenom postaju sve veći procenat u BiH. To je donekle razumljivo jer demografski podaci za Bošnjake postaju gori tek objavljivanjem podataka za 2018-tu a ti podaci su objavljeni tek sredinom 2019-te. Nakon toga dolazi kovid i ljudi imaju druge brige. U razgovoru sa ljudima vidim da skoro niko ne zna šta se dešava i da zadnje 3 godine FBiH ovako pada sa rođenima. Što više ljudi budu svjesni ovoga vidjećeš da će se i stajalište o podjeli BiH mijenjati.

1. Ma ne bi Mujo šta vam je. Pa ko bi uništavao vlastite kupce? Sarađivali bi mi usklađeno ko Švicarski sat.
2. Pa sigurno bi se pojavila Stranka Demokratskih Islamofašita Republike Bosne i imala bi značajnu ulogu u vašoj Skupštini. Al nema čega da se bojite, to ste vi, jedan od vaših identiteta je islamski radikalizam. Kod nekog je manje a kod nekog više izražen.
3. Neće. Tvrdoglavi ste vi. Ne može vama ni kometa promjeniti kurs koji zacrtate. Jer...

4. Vas je sramota što ste u vodu bacili 30 godina života, uništili životni prostor, desetine hiljada mrtvih i stotine hiljada raseljenih. To je vaš navjeći problem. A što se tiče ovakve BiH i života sa Srbima i Hrvatima nema Muslimana koji bi za tim sranjem žalio ili strahovao šta će bez njega. Vama se mora pomoći i dovesti vas pred svršen čin. Da pred bogom i pred ljudima imate osjećaj da niste mogli uraditi više (ko fol). Da odahnete i mi i vi. Al sve to mirno, staloženo i postepeno.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 08:48 

HHerceg je napisao/la:
Zagreb se jedva čeka odreć se najprosperitetnijeg dijela BiH, odreć se teritorija tamo gdje je perec najtanji i odreć se stolnog grada. :zubati

Da, ono idemo prepoloviti državu, usrati sve ispod Ploča i za to u zamjenu dobiti Bihać. Kralj.

1201 of 2558 - 46.95%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 08:54 

Nebula piše kao da je u USK 500 000 odanih Fikretovaca RH koji sutra čekaju znak Vrhovnika da izbrišu Srbiju zapadno od Drine. :laugh
Nego Nebula šta bi vi uzeli od Srba?

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 08:56 

Nebula je napisao/la:
Moguće za Stolac i Neum da si u pravu. Ali enklave u SBK nisu nikavo zaleđe ničemu. Zapadni Mostar nije zaleđe ničemu. Prozor nije zaleđe ničemu. Ako bi se uspostavila prirodna granica po vrhovima planina Raduša, Ljubuša, Vran, Čvrsnica, Čabulja Hrvatska bi imala zaleđe Dalmaciji PLUS podebljanje kifle gdje je najtanja sa USK. Ja da sam na mjestu Zagreba sutra bi potpisao to.

Zašto ti dijeliš Mostar?

Jedisntveni Mostar je središte i srce Hercegovine. Po kojoj to logici bi to trebalo pripasti prostoru izvan Hercegovne?

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 08:57 

Naša Kvačica je napisao/la:
HHerceg je napisao/la:

Da, ono idemo prepoloviti državu, usrati sve ispod Ploča i za to u zamjenu dobiti Bihać. Kralj.

Od Dubrovnika turističkog bisera koji vrijedi kao cijela BiH napraviti enklavu okruženu islamskim teroristima za bezvrijedne vehabijske vukojebine tipa Cazin i Bužim.
Stvarno su odvaljeni od realnosti, totalno ludilo i pomračenje uma sarajevskim smogom.

Hrvatska se treba odveći najvećeg grada s hrvatskom većinom na svom jugu, kontrole južnog Jadrana i područja gdje Hrvatska najtanja i najugroženija.
Ukratko islamski luđaci misle da će HV dopustiti da izbiju na more i prepustiti im jug Hrvatske.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 08:59 

Bobovac je napisao/la:
Zašto ti dijeliš Mostar?

Jedisntveni Mostar je središte i srce Hercegovine. Po kojoj to logici bi to trebalo pripasti prostoru izvan Hercegovne?

Upravo ne dijelim Mostar. A treba ostati nama jer dajemo cijeli USK. Moramo nešto dobiti zauzvrat. SBK je svakako već naš realno.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 09:02 

Nebula je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:
Zašto ti dijeliš Mostar?

Upravo ne dijelim Mostar. A treba ostati nama jer dajemo cijeli USK. Moramo nešto dobiti zauzvrat. SBK je svakako već naš realno.

Ti se baš ufurao da Hrvatima uzmeš njihov Mostar a uvališ USK?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1750 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 70  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Usora 95 i 634 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: