|
|
Stranica: 37/70.
|
[ 1750 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 14:21 |
|
Pridružen/a: 18 ožu 2021, 15:54 Postovi: 1987 Lokacija: Ustrojbeno mjesto
|
Naravno da u slučaju rata svi mi koji bi došli u Herceg-Bosnu bi glumili Herceg-Bosance u HVO odorama Ne bi RH s tim imala nikakve veze i službeni Zagreb bi javno pozivao na: "prestanak sukoba i mirno rješenje krize". 
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 14:21 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Sateliti ne vide kamione koji po noći prebacuju naoružanje.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
|
|
elit star je napisao/la: Nema veze sa temom ali čisto moje mišljenje u vezi stanovništva,ljudi na ovim našim prostorima. Ja ne sumnjam da bi Hrvatskoj odgovaralo da se sada vrati neki broj Srba u RSK ne bitno,5-10 čak i 50 hiljada ljudi.Na svoja imanja.Da ponovo pokrenu nekakvu poljoprivrednu proizvodnju.Automatski sve druge delatnosti bi oživele.Ali to nije moguće.Ko će sada nekoga vratiti iz Novog Sada,Beograda,Srbije u neku u tri pripizdine materinu 20km od prve vukojebine u selo da uzgaja ovce i koze?Još ako je uzeo iz Srbije hrvatsku putovnicu pa sdimio u EU.Tu je tek potpun kraj. Nama ne bi smetalo da hoće Hrvati 3-4-5-10 hiljada da dođu u Republiku Srpsku da žive.Ali ajde ga sad vrati iz Zagreba,Nemačke.Čime? I tu Srebrenicu smo oživeli bukvalno.To je bila mrtvačnica za vreme muslimanske vladavine.Malo po malo i narod će se navići tamo.Lećiće sve na svoje.A ako ih zatremo biće to samo još jedan mrtvi prostor. Gledam kako pojedini pišu kako nema dovoljno prostora.da bi se podelio između tri naroda.Kakvog prostora nema?Muslimani koji imaju najkompaktniji prostor najviše ih ima na najmanjem prostoru pa im je teritorija polu naseljena ili ne naseljena.Ono što se smatra pod HB je živa pustoš bez igde ikog najvećim delom. Republika Srpska takođe. Treba raditi na sačuvanju života.Eto možda ja grešim. Ko god misli drugačije.Ja ću ga rado odvesti kod mene na selo.Neka zanoći.Ako usred noći sme da ode sam bez puške do kapije dvorišta koja je 100 metara od kuće,svaka mu čast pogotovu zimi.Divlje svinje rove po jarači na 200 metara od kuće zimi po danu.Možeš da pucaš sa terase sve pijući kafu.Sad bi ja trebao da pored Beograda i urbanog primorskog mesta u Hrvatskoj kažem ajte deco živite na selu okle vam je ćaća i đed.Bla bla..Oterali bi me u pičku materinu. Etničkog čišćenja je bilo svuda sa svačije strane.Proces se oteo kontroli.To što je preostalo naroda treba čuvati. Kako god. Izvinjavam se na off-u. Ti baš nisi čist. Da RH želi nekog naseliti u neki park prirode, napravila bi infrastrukturu tamo. Što će državi neki penzići koji uzgajaju svinje i rade rakiju za sebe? Nema od toga kruha.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 14:25 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: elit star je napisao/la: Nema veze sa temom ali čisto moje mišljenje u vezi stanovništva,ljudi na ovim našim prostorima. Ja ne sumnjam da bi Hrvatskoj odgovaralo da se sada vrati neki broj Srba u RSK ne bitno,5-10 čak i 50 hiljada ljudi.Na svoja imanja.Da ponovo pokrenu nekakvu poljoprivrednu proizvodnju.Automatski sve druge delatnosti bi oživele.Ali to nije moguće.Ko će sada nekoga vratiti iz Novog Sada,Beograda,Srbije u neku u tri pripizdine materinu 20km od prve vukojebine u selo da uzgaja ovce i koze?Još ako je uzeo iz Srbije hrvatsku putovnicu pa sdimio u EU.Tu je tek potpun kraj. Nama ne bi smetalo da hoće Hrvati 3-4-5-10 hiljada da dođu u Republiku Srpsku da žive.Ali ajde ga sad vrati iz Zagreba,Nemačke.Čime? I tu Srebrenicu smo oživeli bukvalno.To je bila mrtvačnica za vreme muslimanske vladavine.Malo po malo i narod će se navići tamo.Lećiće sve na svoje.A ako ih zatremo biće to samo još jedan mrtvi prostor. Gledam kako pojedini pišu kako nema dovoljno prostora.da bi se podelio između tri naroda.Kakvog prostora nema?Muslimani koji imaju najkompaktniji prostor najviše ih ima na najmanjem prostoru pa im je teritorija polu naseljena ili ne naseljena.Ono što se smatra pod HB je živa pustoš bez igde ikog najvećim delom. Republika Srpska takođe. Treba raditi na sačuvanju života.Eto možda ja grešim. Ko god misli drugačije.Ja ću ga rado odvesti kod mene na selo.Neka zanoći.Ako usred noći sme da ode sam bez puške do kapije dvorišta koja je 100 metara od kuće,svaka mu čast pogotovu zimi.Divlje svinje rove po jarači na 200 metara od kuće zimi po danu.Možeš da pucaš sa terase sve pijući kafu.Sad bi ja trebao da pored Beograda i urbanog primorskog mesta u Hrvatskoj kažem ajte deco živite na selu okle vam je ćaća i đed.Bla bla..Oterali bi me u pičku materinu. Etničkog čišćenja je bilo svuda sa svačije strane.Proces se oteo kontroli.To što je preostalo naroda treba čuvati. Kako god. Izvinjavam se na off-u. Gle. Prostor tkz. SAO krajine bi se ispraznio i da nije bilo rata. Rat je to samo ubrzao i skratio vam muke. I u bivšoj državi taj prostor je stalno gubio pučanstvo unatoč privilegiranosti Srba. Taj prostor izuzev par iznimaka jednostavno nema perspektive. selendre
|
|
Vrh |
|
 |
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 14:26 |
|
|
A kako bi Nebula i Bakir podijelili Mostar? Granični prijelaz po sred Bulevara? Ne ide to jbg. Možda Neretvom, ali i to je teško. Zato je Mostar po svim planovima prije Daytona trebao biti distrikt. Fala Bogu da nije. Pošto vidim da Nebula spominje Stolac i koridor do Kleka. Vama treba puno dulji koridor do Neuma (i granični prijelaz u sred Grada Mostara), nego nama do Lašvanske doline. I kažeš da bi naš potencijalni koridor do Lašve bio neodrživ, a vaš do Kleka bio održiv? To je neistina.
Uostalom, mislim da je muslimanska elita u velikoj mjeri odustala od Neuma nakon Pelješkog mosta. A 1993. su se nadali da će se spojiti s Turskom tuda. Za mene osobno bi bio vizionarski potez pokloniti Muslimanima Neum 1993. za par ustupaka u SB. I onda bi 1996. Tuđman proglasio gradnju Pelješkog mosta kao imperativ hrv. politike i definitivno ograđivanje Muslimana u enklavu i spajanje svih hrvatskih dijelova kopnom.
Nego, zaista ne znam što je Nebuli toliko bitan Klek.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 14:26 |
|
|
Elit Star prvo poziva da se DGG moraju odcijepit od HBŽ jer žive Srbi tamo a onda se čudi da zašto ne ulažemo tamo i ne pomažemo njihovom opstanku, e pa zbog takvih kao ti nećemo, i zbog onog načelnika Drvara . Da su lojalni HBŽ bi im se pomagalo.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 14:28 |
|
|
DŽorDŽ je napisao/la: Naravno da u slučaju rata svi mi koji bi došli u Herceg-Bosnu bi glumili Herceg-Bosance u HVO odorama Ne bi RH s tim imala nikakve veze i službeni Zagreb bi javno pozivao na: "prestanak sukoba i mirno rješenje krize".  Donirati obrambeno naoružanje narodu koji je žrtva agresije je moralan čin u skladu s međunarodnim pravom...
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 14:29 |
|
|
Jefferson Davis je napisao/la: A kako bi Nebula i Bakir podijelili Mostar? Granični prijelaz po sred Bulevara? Ne ide to jbg. Možda Neretvom, ali i to je teško. Zato je Mostar po svim planovima prije Daytona trebao biti distrikt. Fala Bogu da nije. Pošto vidim da Nebula spominje Stolac i koridor do Kleka. Vama treba puno dulji koridor do Neuma (i granični prijelaz u sred Grada Mostara), nego nama do Lašvanske doline. I kažeš da bi naš potencijalni koridor do Lašve bio neodrživ, a vaš do Kleka bio održiv? To je neistina.
Uostalom, mislim da je muslimanska elita u velikoj mjeri odustala od Neuma nakon Pelješkog mosta. A 1993. su se nadali da će se spojiti s Turskom tuda. Za mene osobno bi bio vizionarski potez pokloniti Muslimanima Neum 1993. za par ustupaka u SB. I onda bi 1996. Tuđman proglasio gradnju Pelješkog mosta kao imperativ hrv. politike i definitivno ograđivanje Muslimana u enklavu i spajanje svih hrvatskih dijelova kopnom.
Nego, zaista ne znam što je Nebuli toliko bitan Klek. Odustali su kad su općinske vlasti u Neumu zabranili uplovljavaje turskim ratnim brodovima. Tako jednostavno, demokratski. Jednim potpisom. Tad se ohladili kao da ih leden tuš zalio.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 14:29 |
|
|
Jefferson Davis je napisao/la: Nego, zaista ne znam što je Nebuli toliko bitan Klek. Spominje i 2 školja koja su privatno zemljište jednog Hrvata iz Neuma 
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Anti-Zlobnjak
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 14:38 |
|
|
Održiv koridor do Kleka preko Mostara i Stoca, a neodrživ do Lašve, na kojem je muslimanska metropola sjeverno Uskoplje. 
|
|
Vrh |
|
 |
Dutch01
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 14:40 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Jefferson Davis je napisao/la: Nego, zaista ne znam što je Nebuli toliko bitan Klek. Spominje i 2 školja koja su privatno zemljište jednog Hrvata iz Neuma  Ni meni nije jasno zašto nebula hoće Klek? Cijeli taj muslimanski koridor do neumskog područja nema smisla. Gdje muslimani vide u tom smisao meni nije jasno. Pod broj 1 tamo se ne može graditi luka. Pod broj 2 neumsko primorje je sa svih strana okruženo hrvatskim teritorijalnim morem. Pod broj 3 imaju pristup luci u Pločama.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 14:48 |
|
|
Nebula je napisao/la: Mislim da ništa neće biti barem idućih 5 godina a ako i kad i bude prije će biti 3 entiteta nego diranje vanjskih granica. Ali evo da malo pričamo ako ipak nisam u pravu:
Ako je cilj riješiti probleme za budućnost onda sigurno niko neće djeliti BIH sa nekim enklavama i koridorima. Puno će biti zaokruživanja.
Realno je da Bošnjaci imaju USK da razmjenjuju za enklave i sitnice na drugim mjestima. Jer USK je daleko od Sarajeva i svako povezivanje nekim korodorom pravi neodržive stvari. Isto je sa hrvatskim enklavama u Bosni.
Srbi pak nemaju nikakve koristi od istočnog Sarajeva u slučaju podjele. Istočno Sarajevo i sada dobrim dijelom radi u državnim institucijama u Sarajevu ali i u firmama u Sarajevu. U slučaju konačne podjele to bi bio granični gradić bez ikakve perspektive. Potpuno nebitan Srbima kao narodu a jako bitan Bošnjacima jer graniči sa glavnim gradom a čak sa nekoliko lokacija i gleda na glavni grad. Slično je i sa planinom Ozren koja Srbima u slučaju podjele ništa ne znači (slijepo crijevo slabo naseljeno) a Bošnjacima značajno popravlja izgled i komunikacije u tom dijelu.
U slučaju te konačne podjele (u koju ja i dalje ne vjerujem) jedino bi logično bilo da Bošnjaci mijenjaju dio USK (Sanski Most, Ključ, Grmeč) za istočno Sarajevo (ist. stari grad, ist. novo Sarajevo, ist. Ilidža, ist. Trnovo) i Ozren (Doboj ostaje Srbima naravno).
Ostatak USK dobijaju Hrvati a zauzvrat Bošnjaci dobijaju cijeli SBK, Stolac i naravno koridor do poluostrva Klek (gradić Neum može ostati Hrvatskoj a nama treba Klek, 2 školja i koridor do njih).
Ostaje još da se nađe neko rješenje za Brčko distrikt. Recimo južni dio opštine Bošnjacima, zapadni i istočni Srbima a grad pola pola (po etničkom rasporedu što znači zapadni manji dio Bošnjacima a istočni Srbima). Ispod grada jedna zona kvadratnog oblika dimenzija 2 kilometra sa 2 kilometra koja nije puno naseljena (postoji taj prostor gledao sam na karti) koja ne bi pripadala ni Bosni ni Srbiji i kroz koju je slobodan prolaz.  Pa na čemu si ti? Sarajevo vrijedi pola Bosne. A ti bi ga mijenjao za vukojebine Ključa i Sanskog Mosta? Škoji su dio Hrvatske, kao i punta (vrh) Kleka. Sigurno nećete dobiti išta južno od Mostara, kao ni kanjoni Drežnica, Jablanice i Konjica. Od Hercegovine nećete dobiti ništa, toga se još Alija odrekao. U srednjoj Bosni držite prostor oko Vranice, ispod Vlašića i maleni džep oko Donjeg Vakufa. Ostatak je naš. Kao i Žepče, Usora, Vareš, Sutjeska... To je još SDP (vaš) htio mijenjati za središnju Bosnu. Mislim da ima i Tuđmanovo razmišljanje u transkriptima o toj razmjeni. No jbg. Jajce je naš kraljevski grad (kao i Bihać i Ključ), a za Vitez se ginulo, po vama bi on bio BNTE3. Računaj si da ste dobro prošli ako vam ostavimo banovinsku granicu, odnosno Bobovac, Sutjesku, Žepče i Usoru. A veće su šanse da izgubite Zenicu.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 14:51 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Eventualna razmjena može bit Žepče za Bihać i slično. Pod uvjetom da se Žepčani slože. Tužno bi bilo predat Žepče i Usoru ali stvarno bi ih teško bilo teritorijalno povezat s HB ali bez njihovog pristanka ništa. Status kvo nama paše. Vrijeme je na našoj strani. Morate nam nudit više u trgovinama da na išta pristanemo. Ne možete proć lišo za zadnjih 25 god terora Na sjeveru Zenice su 2 pusta sela koja su do rata bila srpska i koja su bila dio općine Teslić. Zeznuto je napraviti cesti (ide uz Vlašić), ali nije nemoguće. Usora je malo zeznutija za povezat, no da se i to.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 14:53 |
|
|
Ceha je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Eventualna razmjena može bit Žepče za Bihać i slično. Pod uvjetom da se Žepčani slože. Tužno bi bilo predat Žepče i Usoru ali stvarno bi ih teško bilo teritorijalno povezat s HB ali bez njihovog pristanka ništa. Status kvo nama paše. Vrijeme je na našoj strani. Morate nam nudit više u trgovinama da na išta pristanemo. Ne možete proć lišo za zadnjih 25 god terora Na sjeveru Zenice su 2 pusta sela koja su do rata bila srpska i koja su bila dio općine Teslić. Zeznuto je napraviti cesti (ide uz Vlašić), ali nije nemoguće. Usora je malo zeznutija za povezat, no da se i to. Ma samo da uzmemo koridor do tamo pa makar i bez kozjih staza. Izgradit ćemo ceste, tunele, što god treba. Bitno dobit zemlju do tamo
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 15:00 |
|
|
dudu je napisao/la: ovo će se na kraju rješavati de facto stanjem, kao nekad granice Jugoslavije, HV će morati ući i stati tamo gdje mislimo da je naše i ne mrdati. Opcija; a) uzimamo 6 županija, banovinske granice kod Konjica i Ttavnika b) uzimamo 7 županija, granica preko rijeke Bosne i hrvatdki Bovovac, oko Olova i sličnih prašuma se modificiraju granice da bi se omogućile komunikacije... Ovaj protektorat Tuzla-Sarajevo dogovoriti sa Srbima, eventualno još negdje modificirati granice, kote...
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 15:04 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: DŽorDŽ je napisao/la: Naravno da rata neće biti 99% posto. Napisao sam u prethodnom komentaru da je ova opcija, analiza u slučaju onih 1%. Kako misliš da Muslimani nemaju gdje ići? Prošli rat u potpunosti demantira tvoju tvrdnju. Hrvatska ih je primila više od 500.000 te ih kasnije većinu proslijedila dalje na zapad. I u slučaju novog rata opet bi primili novih 300.000 muslimana jer nam to strateški i medijski odgovara i onda ih proslijedili Bidenu u St. Louis i drugdje. Slažem se s tobom da bi Muslimani svoje ratne ciljeve morali ostvariti brzo jer nemaju resursa za dugotrajno ratovanje i nadodao bih još da bi već kod prvih teških poraza moral splasnuo te bi linije bile stabilne do konačnih pregovora o razgraničenju.
Jako je upitno da li bi Hrvatska primila muslimanske izbjeglice čak i nakratko. Slažem se da bi postojao određeni međunarodni pritisak, no izbjeglice bi bili veliki trošak za Hrvatsku, a osim toga turisti ne vole ljetovati tamo gdje ima izbjeglica. Naravno pitanje je da bi ih opet mogli proslijediti na Zapad jer sad je Zapad prepun "izbjeglica", a pitanje da li bi ih Biden primio Ranih devedesetih je bila drukčija situacija, turista zbog rata ionako nije bilo, a muslimani su napadnuti od istog neprijatelja kao i mi. Sjeti se slavlja pada Bugojna u Makarskoj 93. Netko bi im mogao ovaj puta napraviti sranje, takve stvari se znaju. Nije im baš sigurno tu, a nisu baš ni pretjerano inteligentni.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 15:07 |
|
|
Anti-Zlobnjak je napisao/la: Održiv koridor do Kleka preko Mostara i Stoca, a neodrživ do Lašve, na kojem je muslimanska metropola sjeverno Uskoplje.  Gradić Uskoplje ima hr većinu. Postoji i neprekinuti niz hr sela. Samo nema ceste.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 15:08 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Ceha je napisao/la: Na sjeveru Zenice su 2 pusta sela koja su do rata bila srpska i koja su bila dio općine Teslić. Zeznuto je napraviti cesti (ide uz Vlašić), ali nije nemoguće.
Usora je malo zeznutija za povezat, no da se i to. Ma samo da uzmemo koridor do tamo pa makar i bez kozjih staza. Izgradit ćemo ceste, tunele, što god treba. Bitno dobit zemlju do tamo Nije problem, tamo nitko ni ne živi, pusta su sela.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 15:10 |
|
|
Gledajte, muje jesu šaka jada ali nećemo mi moći crtati sami sebi granice to tako ne ide budite realni. Samostalno crtanje granica je sport kad neprijatelju tenkom upadneš u glavni grad i nabodeš mu svoju zastavu na sabor, kao recimo Rusi Nijemcima.
Mi možemo saburat i čekati da se ona moja etnička karta ostvari, gdje se plavi skoro čitava SBK pa zatim u povoljnom trenutku tražiti raspad, tu bi granice bile čudnovate s više enklava ili možemo igrati duuuugu sabur igru i čekati da muje propadnu skroz na stado od 500k ljudi i onda uzeti čitavu federaciju.
A neke protektorate sa Srbima, krakove do Žepča i Usore, ljudi to se neće dogoditi.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 15:21 |
|
|
weasel je napisao/la: Gledajte, muje jesu šaka jada ali nećemo mi moći crtati sami sebi granice to tako ne ide budite realni. Samostalno crtanje granica je sport kad neprijatelju tenkom upadneš u glavni grad i nabodeš mu svoju zastavu na sabor, kao recimo Rusi Nijemcima.
Mi možemo saburat i čekati da se ona moja etnička karta ostvari, gdje se plavi skoro čitava SBK pa zatim u povoljnom trenutku tražiti raspad, tu bi granice bile čudnovate s više enklava ili možemo igrati duuuugu sabur igru i čekati da muje propadnu skroz na stado od 500k ljudi i onda uzeti čitavu federaciju.
A neke protektorate sa Srbima, krakove do Žepča i Usore, ljudi to se neće dogoditi. BiH nema vojsku. Kažem, Banovina je minimum (a u to ulazi i Bihać) Opcija B je do Bobovca. Muslimanska državica će biti sigurno protektorat, nesposobni su oni za neovisnost.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 15:25 |
|
|
Ceha je napisao/la:
BiH nema vojsku. Kažem, Banovina je minimum (a u to ulazi i Bihać) Opcija B je do Bobovca.
Muslimanska državica će biti sigurno protektorat, nesposobni su oni za neovisnost. Ili će biti državica ili neće, protektorat nije realan niti nam takvo što treba imamo mi svojih briga.
|
|
Vrh |
|
 |
elit star
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 16:28 |
|
|
weasel je napisao/la: Ceha je napisao/la:
BiH nema vojsku. Kažem, Banovina je minimum (a u to ulazi i Bihać) Opcija B je do Bobovca.
Muslimanska državica će biti sigurno protektorat, nesposobni su oni za neovisnost. Ili će biti državica ili neće, protektorat nije realan niti nam takvo što treba imamo mi svojih briga. Baš tako.Vi ne umete ni sa samom Hrvatskom da upravljate a kamo li sa još protektoratom.Sami sebi ste već briga samo vam i protektorat fali.
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 17:17 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ostatak USK dobijaju Hrvati a zauzvrat Bošnjaci dobijaju cijeli SBK, Stolac i naravno koridor do poluostrva Klek (gradić Neum može ostati Hrvatskoj a nama treba Klek, 2 školja i koridor do njih).
Treba i nama Klek, a jedini scenarij u kom možete dobiti Stolac je ako pobijedite HV.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1164 of 2558 - 45.5%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
elit star
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 17:38 |
|
|
Samo polako.I nama treba Klek. Šta god da je hoćemo i mi.
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 17:38 |
|
|
Čuj Stolac. U njemu ćemo nakon 300 godina slaviti veliku pobjedu nad Begom Kaplanom.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Patriota i 64 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|