|
|
Stranica: 7/16.
|
[ 393 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 14:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88456 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Gradonačelnik Brčkog nije gradonačelnik, nego premijer.
Mandatar je koji postavlja ministre iz 3 naroda.
Kuriozitet je da se bira na lokalnim izborima, iako je riječ o federalnoj jedinici.
Vlast kantona nije lokalna, zato su kantonalni izbori skupa s parlamentarnim (plus delegiranjem popunjavaju gornje domove).
Županije u Hrvatskoj su lokalna vlast.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak...007
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 15:10 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Bošnjak...007 je napisao/la: Novi update. Srbin ipak. Obavljen razgovor sa supervizorom. Hrvati istrgovali dobar kolac. Nezvanicno trazeno da u buduće Hrvat bude šef policije BD a ne kao do sada Srbin. Ako se ispostavi tačnim velika pobjeda HDZ. Trenutni sef policije je VD odlukom supervizora od neki dan. Zašto je šef policije toliko bitna pozicija tamo. A gdje sef policije nije bitan. Pa Srbi to ne daju vec godinama. Msm nije da ne daju ali uvijek istrguju da njima ide to a Bosnjacima glavni tužioc tuzilastva BD.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 15:15 |
|
|
|
Kapitulirat od principa konstutivnosti radi mista šefa pandurije je baš retardirano, baš maloumništvo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 15:18 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 7476 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Imota je napisao/la: Kapitulirat od principa konstutivnosti radi mista šefa pandurije je baš retardirano, baš maloumništvo. Slažem se. I odličan srpski potez. Gledaj, gradonačelnik Brčko Distrikta u vrijeme kada ide Trump, a ni šef policije nije musliman 
_________________ Možeš kroz šumu Avdo, kroz šumu kao sirijci, nitko ba ne gleda!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak...007
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 15:29 |
|
|
potocnj je napisao/la: Imota je napisao/la: Kapitulirat od principa konstutivnosti radi mista šefa pandurije je baš retardirano, baš maloumništvo. Slažem se. I odličan srpski potez. Gledaj, gradonačelnik Brčko Distrikta u vrijeme kada ide Trump, a ni šef policije nije musliman  Nije samo to. Govori se da ce HDZ uzet dvije zamjenicke i par minitarstava. Sef policije je nezvanicno kao bonus zahtjev.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 15:32 |
|
|
Bošnjak...007 je napisao/la: Nije samo to. Govori se da ce HDZ uzet dvije zamjenicke i par minitarstava. Sef policije je nezvanicno kao bonus zahtjev. Eto zašto srbi nisu pokupili te "važne" funkcije, nego hoće onu koja se zove u slučaju krize i odcjepljenja RS-a? Nitko neće pitati šefa policije i "par ministara" što je stav Distrikta.
_________________ Možeš kroz šumu Avdo, kroz šumu kao sirijci, nitko ba ne gleda!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 15:33 |
|
|
|
Onda to potvrđuje ovo što piše u statut da se gradonačelnik ne može izglasati bez ruku Hrvata, inače ne bi niti trgovali toliko s Hrvatima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zet
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 15:34 |
|
|
|
Ove teze oko Trumpa i cijepanja BiH su, po meni, naivne.
Male su sanse da ce se nesto promijeniti u statusu RS ili BiH u sljedece 4 godine, a ponajmanje to ovisi o tome tko je gradonacelnik Brckog.
Nama Hrvatima je glavna borba trenutno osigurati jebenu ravnopravnost. Da smo na svim nivoima zastupljeni i da imamo politicku snagu koja odgovara konstitutivnoj matematici od 1/3. To je nasa borba i cilj.
Ne vidim kako nam neki policajac u Brckom pomaze u tome, i zato mi se cini da je ovo, ako je istinito, daleko od idealnog. Ocito smo izigrani i ocito na lokalnoj razini u Brckom nemamo snage za vise. Zato treba, kao sto sam ranije rekao, pamtiti. I dici igru na visi nivo.
Dzentelmenski dogovor my ass.
_________________ "...to work together to pursue local solutions that have the support of all constituent peoples." - Sincerely, Donald J. Trump.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak...007
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 15:36 |
|
|
potocnj je napisao/la: Bošnjak...007 je napisao/la: Nije samo to. Govori se da ce HDZ uzet dvije zamjenicke i par minitarstava. Sef policije je nezvanicno kao bonus zahtjev. Eto zašto srbi nisu pokupili te "važne" funkcije, nego hoće onu koja se zove u slučaju krize i odcjepljenja RS-a? Nitko neće pitati šefa policije i "par ministara" što je stav Distrikta. Ma ko ce pitati gradonacelnika? Moras vojno uspostavit vlast da bi imao neki teritorij. Uz svu mogucu silu i dobrovoljce oni su jedva par km od Save bili prosli rat. Ne ide to tako. Valja doci i poginut. A dns je malo takvih na sve tri strane.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Revizija
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 15:39 |
|
|
saskia je napisao/la: Sviđa mi se Robin prijedlog, četnicima dat srednji prst, od sad samo zeleni gradonačelnik. U HBŽ-u ih totalno ugušiti. Za jedno hrvatsko mjesto oduzimamo 100 srpskih Šta bi silni ujo sve radio. Da pitaš Šmita prvo. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 15:43 |
|
|
|
Žrtvovati princip radi trgovine pozicijama je kapitulacija.
Šta se onda borimo za člana predsjedništva, ej dobit ćemo za to par uhljebničkih pozicija više.
Šta će nam gradonačelnik Mostara, moremo dobit šefa policija.
Šta će nam Hrvatski plinovod, dobit ćemo par mista u muslimanskom BH gasu.
Nastavite niz...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 15:47 |
|
|
zet je napisao/la: Ove teze oko Trumpa i cijepanja BiH su, po meni, naivne.
Male su sanse da ce se nesto promijeniti u statusu RS ili BiH u sljedece 4 godine, a ponajmanje to ovisi o tome tko je gradonacelnik Brckog.
Nama Hrvatima je glavna borba trenutno osigurati jebenu ravnopravnost. Da smo na svim nivoima zastupljeni i da imamo politicku snagu koja odgovara konstitutivnoj matematici od 1/3. To je nasa borba i cilj.
Ne vidim kako nam neki policajac u Brckom pomaze u tome, i zato mi se cini da je ovo, ako je istinito, daleko od idealnog. Ocito smo izigrani i ocito na lokalnoj razini u Brckom nemamo snage za vise. Zato treba, kao sto sam ranije rekao, pamtiti. I dici igru na visi nivo.
Dzentelmenski dogovor my ass. Ako nam se priprema halalizacija Brčko Distrikta, ili srbizacija, ili oboje kroz lažno izjašnjavanje, onda nam "jednakost" tamo kao što imamo "jednakost" u Predsjedništvu BiH, ne znači mnogo. Srbima ovo znači nešto, najprije zbog principa kojeg uvode, a to je da demografija podrazumijeva i veća prava. Sutra, ako budu demografski jači u Distriktu od muslimana, tražit će isto i od njih. Bošnjaci su zapravo predali jedan veliki argument kontra toga da jednog dana najbrojniji srbi zavladaju (ako budu najbrojniji, a ide ka tome).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Revizija
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 15:50 |
|
|
potocnj je napisao/la: zet je napisao/la: Ove teze oko Trumpa i cijepanja BiH su, po meni, naivne.
Dzentelmenski dogovor my ass. Ako nam se priprema halalizacija Brčko Distrikta, ili srbizacija, ili oboje kroz lažno izjašnjavanje, onda nam "jednakost" tamo kao što imamo "jednakost" u Predsjedništvu BiH, ne znači mnogo. Srbima ovo znači nešto, najprije zbog principa kojeg uvode, a to je da demografija podrazumijeva i veća prava. Sutra, ako budu demografski jači u Distriktu od muslimana, tražit će isto i od njih. Bošnjaci su zapravo predali jedan veliki argument kontra toga da jednog dana najbrojniji srbi zavladaju (ako budu najbrojniji, a ide ka tome). To je i najpoštenije . Srbi na seveznom nivou fiksirani na1/3 ,a ima ih više .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 15:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63569 Lokacija: DAZP HQ
|
Lone Wolf je napisao/la: Lone Wolf je napisao/la: Brcko distrikt izbori 2024.
Muslimani,Romi, gradjaneri: 16 300 glasova 40.5%
Srbi: 17 000 42.5%
Hrvati: 4600 11.5%
A popis 2013. kaze: B 42,36%, S 34.5% i H 20,5%
Dakle, Srbi poklopili ne samo grad, nego ceo distrikt. Izbori 2020. B - 14 600 S - 14 800 H - 3000 verovatno zbog korone smanjena izlaznost. Ako uzmemo 50% izlaznost za 2024. Muslimana ima oko 32 000 (mozda 1000-2000 roma u ovoj brojci), Srba 34 000, Hrvata oko 9000,u celom distriktu. Srbi su definitivno 50%+ u samom gradu. Autoput Banja Luka - Brcko, Bijeljina - Beograd (4B umesto 4S) ovaj grad drzi finansijski i totalno okrenuto ekonomski ka Srpskim gradovima, Srbiji. Radi se u punom kapacitetu. O vaj auto-put je nacionalni prioritet, dajemo sve kapacitete kako bi što pre povezali Banjaluku i Beograd. To će značiti za sve segmente društva, ali i jačati privredu. Dnevno uradimo preko 8.000 kubika rastresitog materijala, i sve ide predviđenom dinamikom. Ova deonica biće puštena u 2026. godini", rekao je Ćorić. https://www.b92.net/biz/region/vesti/72 ... gotov/vestmoguce da pozicija gradonacelnika ima veze sa ovim auto-putem, namestanje tendera za podizvodjace i slicno.   Ne damo ti koridora metra Za autocestu srpskog kralja Petra
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 16:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88456 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Meni se čini da se bez 1/3 ruku Hrvata ne može izglasati gradonačelnik?
Ako je to točno, objašnjava zašto se supervizor uključio.
Ako svi imaju veto, onda je nebitno koliko tko ima vijećnika, i onda je paritet jedino stanje ravnoteže.
Čini se da su Srbi zaustavili izbor gradonačelnika i vrše pritisak na Hrvate da se napravi alternativna trgovina.
Opet postavljam pitanje, zašto je Srbima odjednom toliko bitna ta pozicija ? Odmah i sada, da ju imaju u periodu 2024-2028, i ne mogu čekati 4 godine. Odjednom baš sada žele rušiti princip rotacije, čak riskirajući odnose s Hrvatima, odnose koji su izoliranom Dodiku sada vrijedniji nego Čoviću. To govori koliko je iznenadna i pojačana želja da 2024-2028 drže tu poziciju.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 16:28 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 16:30 |
|
|
zet je napisao/la: Ove teze oko Trumpa i cijepanja BiH su, po meni, naivne.
Naivno je bilo šta prvo oko BiH, a onda oko Trumpa, govoriti sa sigurnošću. Kao i u svakoj trusnoj zoni, i u BiH se sve vrti oko šansi, vjerojatnosti i pozicioniranja kod mogućih budućih događaja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 16:33 |
|
|
|
Po meni, trebamo uključiti Hrvatsku i Zagreb za mišljenje oko ovoga.
Jer mi prije svega držimo Brčko za račun Hrvatske, kao geostrateški ventil.
Brčko je za same Hrvate BiH nebitno, bitno je samo Hrvatima koju su u Brčkom. Te je bitno Hrvatskoj kao geostrateška točka i ventil. Bitno je i nama, ali ne u kontekstu BiH, nego u kontekstu sigurnosti kompletne hrvatske nacije od Slovenije do Dubrovnika i Iloka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 16:33 |
|
|
|
Odustajanjem od načela konstutivnosti stvara se presedan da je posve ok da nema hrvatskog člana predsjedništva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 16:36 |
|
|
|
Brčko je za Srbe, Bošnjake i Hrvatsku kao Sueski kanal.
Po meni, Zagreb treba odlučit, na temelju obavještajnih informacija.
A mi ćemo to provesti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 16:43 |
|
|
Imota je napisao/la: Odustajanjem od načela konstutivnosti stvara se presedan da je posve ok da nema hrvatskog člana predsjedništva. Nije to isto. Iza srpskog gradonačelnika u Brckom stoje Rafali, Migovi, Nore, Lazari, Šumadija, Pancir, M84 itd., a iza Komsica stoji zukanov dron. Ovdje ste podvili rep, gurat cete gdje je mekše. Pade Posavina ko 93
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 16:43 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 15:42 Postovi: 2783 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Imota je napisao/la: Odustajanjem od načela konstutivnosti stvara se presedan da je posve ok da nema hrvatskog člana predsjedništva. Ajde da se i ja složim s tobom jednom. Ja ne vidim na koji način može biti povoljan gubitak gradonačelničke pozicije, taman da nam je obećano čitavo Brčko u budućnosti
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
|
|
|
Ako ima bilokakav sigurnosni aspekt ovoga, umiješat će se i Zagreb i Amerika.
Ako je tek lokalna podjela plijena, onda vidim da je trgovina moguća ali mi se ne sviđa, posebno ako imamo pravo veta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 16:45 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 15:42 Postovi: 2783 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Revizija je napisao/la: saskia je napisao/la: Sviđa mi se Robin prijedlog, četnicima dat srednji prst, od sad samo zeleni gradonačelnik. U HBŽ-u ih totalno ugušiti. Za jedno hrvatsko mjesto oduzimamo 100 srpskih Šta bi silni ujo sve radio. Da pitaš Šmita prvo.  Želiš mi reći da se čudiš što bi te palicom u glavu nakon što me ošamariš?
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Srbi kradu gradonačelnika Hrvatima? Bošnjaci moraju presjeći! Postano: 28 stu 2024, 16:45 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Meni se čini da se bez 1/3 ruku Hrvata ne može izglasati gradonačelnik?
Ako je to točno, objašnjava zašto se supervizor uključio.
Ako svi imaju veto, onda je nebitno koliko tko ima vijećnika, i onda je paritet jedino stanje ravnoteže.
Čini se da su Srbi zaustavili izbor gradonačelnika i vrše pritisak na Hrvate da se napravi alternativna trgovina. Eh, pa onda je lako. Ne damo gradonačelnika i završena priča. Šef policije lol. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1455 of 2558 - 56.88%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|