HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 lis 2025, 14:12.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 765 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 31  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima
PostPostano: 28 srp 2025, 00:08 

Noname01 je napisao/la:
Li Zongren je napisao/la:
Mi trebamo kako znamo i umijemo Busovaču vratiti pod našu političku kontrolu, zadnjih godina Muslimani gore padaju od nas tamo pa nije nemoguće, pogotovo kada bi se malo truda uložilo.

Jedno po jedno. Ojačaj Kiseljak i odmah ti je Kreševo sigurno, a Muslimani su između Kiseljaka i Busovače. Stvoriti će to samo po sebi pritisak na muslimane što može imati pozitivan utjecaj i na Busovaču.

Ma dobro, Kreševo je svakako sigurno, jest da je katastrofa demografski, ali nema tamo dovoljno Muslimana, naravno da treba i Kiseljak jačati, ali u Busovači leži konačna sudbina Hrvata Srednje Bosne.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 00:11 

Rika sv Vida je napisao/la:
Labin je beverly hills za Sarajevo. Ne znam o čemu pričaš.

Hrvat koji ima osiguranu egzistenciju(stambeno pitanje, posao) u Sarajevu preseli u Labin. Gdje će zaposliti? Koliko firmi posluje u Labinu?

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 00:13 

Zapeli ste za taj Labin, nije poanta Labin poanta je da demografski za nas više znaci Hrvat bilo gdje u RH nego u Sarajevu, a pogotovo u Hrvatskim prostorima BiH

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 00:15 

Crkavice crkavice a u Sarajevu zato rade za masne plaće haha. Eno pol Labina pokušava preselit u Sarajevo nać posao.
Može bilo koji Hrvat iz Sarajeva nać posao u Hrvatskoj u skoro svakoj struci. Možda ne u Labinu svaki ali negdje u sličnom mjestu može.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 00:17 

Rekoh vam ja da je masa njih prije svega "raja", "bosanci" pa tek onda Hrvati. Ne kažem svi, ali po društvenim mrežama sam stekao takav utisak.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 00:30 

Li Zongren je napisao/la:

Ma dobro, Kreševo je svakako sigurno, jest da je katastrofa demografski, ali nema tamo dovoljno Muslimana, naravno da treba i Kiseljak jačati, ali u Busovači leži konačna sudbina Hrvata Srednje Bosne.

Busovaća je demografska rupa za nas nažalost
Prije nekoliko godina imali smo 19% rođenih, a sad se to popelo na 26%

Trebali bi bit puno ozbiljniji brojevi u Busovaći za nas

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 00:35 

Crkavice crkavice a u Sarajevu zato rade za masne plaće haha. Eno pol Labina pokušava preselit u Sarajevo nać posao.
Može bilo koji Hrvat iz Sarajeva nać posao u Hrvatskoj u skoro svakoj struci. Možda ne u Labinu svaki ali negdje u sličnom mjestu može.

Ajd dobro, Labin gradić s desetak tisuća stanovnika je beverly Hills za Sarajevo.
Preporučujem sarajevskim Hrvatima da u Sarajevu napuste poslove, presele se u Labin. Labin im pruža neviđene mogućnosti :palacgore1

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 00:45 

Zato je Sarajevo ugodan gradić gdje ima 100 džamija i gdje ti više puta dnevno arlauču ovi, a zamotanih kao u priči.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 01:16 

zalutala je napisao/la:

Ajd dobro, Labin gradić s desetak tisuća stanovnika je beverly Hills za Sarajevo.
Preporučujem sarajevskim Hrvatima da u Sarajevu napuste poslove, presele se u Labin. Labin im pruža neviđene mogućnosti :palacgore1

Labin je zakon, nekretnine su jeftinije nego u razvikanijim istarskim gradovima, ako ih uhvati nostalgija za rodnim krajem imaju tamo dosta svojih paesana koji su (ili njihovi preci) nekad davno došli raditi u rudnik:

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 01:17 

zalutala je napisao/la:

Ja tebe ne razumijem
Koja ti je motivacija za ovu raspravu?

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 07:58 

zalutala je napisao/la:
Može li mi netko odgovoriti na par pitanja?
1. Jel BiH zemlja hrvatskog, srpskog i bošnjačkog naroda?
2. Jesu li Hrvati konstutivan narod na teritoriju cijele BiH?
3. Imaju li Hrvati pravo živjeti bilo gdje na teritoriju BiH?

1. BiH je Nakarada.
2. Hrvati u BiH su neravnopravni u odnosu na druga dva naroda.
3. Teoretski lijepo zvuči. Malčice je drukčije u praksi.

1353 of 2558 - 52.89%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 08:14 

Inače ovo što @Zalutala promovira kao "Srbi i muslimani se šire, a mi se skupljamo" nije točno.

Guraju sitnice, možemo i mi imati poneki KŠC i slično, ali ne glavne institucije. S druge strane Srbi su sarajevkog mitropolita izmjestili iz Sarajeva na Sokolac. Svi znamo nakon rata za iseljavanje sa Grbavice.

Dakle, Srbi su svoje poglavare, vjerske i političke, i većinu naroda izmjestili na svoj teritorij. Odrekli se podređene uloge u Sarajevu i umjesto toga imaju čvrsto Istočno Sarajevo koje je srpsko. Muslimani isto tako, već imaju reisa u Sarajevu koje je njihovo, kao i stranke koje čine "političko Sarajevo".

A mi nešto glumimo i držimo kardinala kao dragovoljnog taoca i darujemo hrvatsku djecu da ih čaršija indoktrinira u janjičare. Žrtvujemo sami sebe da bi unitaristička sarajevska politika bolje izgledala iz vana.

1353 of 2558 - 52.89%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 08:44 

Naša Kvačica je napisao/la:
Inače ovo što @Zalutala promovira kao "Srbi i muslimani se šire, a mi se skupljamo" nije točno.

Guraju sitnice, možemo i mi imati poneki KŠC i slično, ali ne glavne institucije. S druge strane Srbi su sarajevkog mitropolita izmjestili iz Sarajeva na Sokolac. Svi znamo nakon rata za iseljavanje sa Grbavice.

Dakle, Srbi su svoje poglavare, vjerske i političke, i većinu naroda izmjestili na svoj teritorij. Odrekli se podređene uloge u Sarajevu i umjesto toga imaju čvrsto Istočno Sarajevo koje je srpsko. Muslimani isto tako, već imaju reisa u Sarajevu koje je njihovo, kao i stranke koje čine "političko Sarajevo".

A mi nešto glumimo i držimo kardinala kao dragovoljnog taoca i darujemo hrvatsku djecu da ih čaršija indoktrinira u janjičare. Žrtvujemo sami sebe da bi unitaristička sarajevska politika bolje izgledala iz vana.

Sve već objašnjeno bezbroj puta na iz također bezbroj načina.

Međutim

Nije @zalutala do stvarnog odgovora na pitanja koja postavlja već želi “zaključiti” sa već pripremljenom izmišljotinom pravljena po datom obrascu.

Sve zna onome što ne zna, i pametuje li pametuje.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 08:46 

Interes sarajevskih Srba je kao što se vidi bio drugačiji, htjeli su ostati ali ne pod muslimanima.

https://www.rtvbn.com/378056/Nije-bilo-politickog-sluha-za-ostanak-Srba-u-Sarajevu

Citat:
"Bio je cijeli odbor koji je zastupao mišljenje i borio se da Srbi ostanu u Sarajevu i sa međunarodnom zajednicom vodio razgovore pod kojim uslovima Srbi mogu da ostanu u Sarajevu. Nisu to bili nikakvi ucjenjivački i neostvarivi uslovi. Tražili su da bude samo provedeno ono što je bilo dogovoreno u Dejtonu", napominje Krajišnik.

Prema njegovim riječima, u Dejtonu je prije potpisivanja Dejtonskog sporazuma bio napravljen sporazum da se u Sarajevu napravi poseban distrikt u kojem bi umjesto postojećih 10 bilo 20-30 opština u kojima bi svaka nacionalna zajednica imala svoju vlast."To se moglo ostvariti i, da je to ostvareno, to bio možda bio najveći dobitak za BiH", smatra Krajišnik.

Iz nekog razloga se BiH može dijeliti a Sarajevo ne.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 09:20 

Praktičan prijedlog: zašto se Kiseljak ne preimenuje u "Vrhbosna", onda nema više zapreka za preseljenje nadbiskupije i satelitskih institucija.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 11:54 

zalutala je napisao/la:

Samo Sarajka, dodrinaši/pravaši bi branili kasabistan ovoliko.

Doduše možda RH Hrvati nisu svjesni da Sarajevo mrzimo vise od Banjaluke ovih desetljeća pa nisu stigli da se prilagode.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 12:44 

estoyAqui je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Ja tebe ne razumijem
Koja ti je motivacija za ovu raspravu?

Počelo je sa natjecanjem u pljuvanju pojedinih forumaša na franjevce za vrijeme turske okupacije pa se evo nastavilo.
Ovdje se zbilja svašta piše.
Primjer s Labinom. Rika zna dobro kao i ja da se Hrvat koji ima osiguranu egzistenciju u Sarajevu neće usrećiti preseljenjem u Labin. Da to napravi, brzo bi digao sidro i otišao npr u Njemačku. Rezultat bi bio iseljavanje Hrvata iz BiH u Njemačku. Bolje Hrvat u Sarajevu nego Hrvat u Njemačkoj. Od silne želje da se Hrvate makne iz muslimanskog okruženja samo bi ga preselio u Njemačku u kojoj koliko znam također muslimana ne nedostaje.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 12:59 

A da mi malo budemo pošteni i pogledamo istini u oči.
Tko je kriv za trenutnu demografsku situaciju Hrvata u BiH?
Znam priču iz svoje obitelji. Hrvat poslodavac cijedi zaposlenika Hrvata, prava nikakvih, i da ne nabrajam, kada Hrvat zaposlenik zatraži nešto od svojih prava Hrvat poslodavac mu kaže ako nećeš ti sigurno 5 muslimana čeka na tvoje mjesto. Hrvat zaposlenik pokupi ženu i djecu i ode trbuhom za kruhom.
Jesmo li krivi mi(Hrvati) sa svojom pohlepom ili Vrhbosanska nadbiskupija, sarajevski Hrvati, muslimani, komunisti, masoni ovi oni?
Ovdje sam navela slučaj svoje obitelji, koliko je samo takvih slučajeva sam Bog zna.
I sad ovdje pojedinci demoniziraju sarajevske Hrvate, neki upisi su toliko degutantni da ih je mučno za čitati, čak ih se otpisuje, pa se na koncu traži da se presele u Kiseljak i spase demografiju Kiseljaka. Prvo bi se pojedinci trebali dogovoriti sami sa sobom. Ne možeš ljude u jednom upisu popljuvati a u drugom tražiti da se presele kod tebe
Što se tiče Vrhbosanske nadbiskupije, već sam napisala, Vatikan je do sada nije izmjestio i sigurna sam da imaju dobre razloge za to.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 13:11 

Ma svi su krivi samo su muslimani fini, oni daju rahat lokum uz kavu.

1353 of 2558 - 52.89%

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 14:08 

zalutala je napisao/la:

Znam priču iz svoje obitelji. Hrvat poslodavac cijedi zaposlenika Hrvata, prava nikakvih, i da ne nabrajam, kada Hrvat zaposlenik zatraži nešto od svojih prava Hrvat poslodavac mu kaže ako nećeš ti sigurno 5 muslimana čeka na tvoje mjesto. Hrvat zaposlenik pokupi ženu i djecu i ode trbuhom za kruhom.
Jesmo li krivi mi(Hrvati) sa svojom pohlepom ili Vrhbosanska nadbiskupija, sarajevski Hrvati, muslimani, komunisti, masoni ovi oni?
Ovdje sam navela slučaj svoje obitelji, koliko je samo takvih slučajeva sam Bog zna.
I sad ovdje pojedinci demoniziraju sarajevske Hrvate, neki upisi su toliko degutantni da ih je mučno za čitati, čak ih se otpisuje, pa se na koncu traži da se presele u Kiseljak i spase demografiju Kiseljaka. Prvo bi se pojedinci trebali dogovoriti sami sa sobom. Ne možeš ljude u jednom upisu popljuvati a u drugom tražiti da se presele kod tebe
Što se tiče Vrhbosanske nadbiskupije, već sam napisala, Vatikan je do sada nije izmjestio i sigurna sam da imaju dobre razloge za to.

Jel toliko teško shvatit da je Hrvat u Njemačkoj bolja opcija nego Hrvatica koja u Sarajevu rodi dijete muslimanu?

Samo nek se muslimane brani, nije nitko kriv gdje je rođen kriv je za ono sto uradi od života a svaki Hrvat koji dozvoli da mu djeca odrastaju u muslimanskoj sredini i završi mu sa muslimanom kao one dvije u Bugojnu male 2004. godište je bolje mrtav ili van BiH nego u Sarajevu ili Bugojnu, ili bilo gdje gdje su Hrvati statistička greška sa tendencijom izumiranja koje je nepopravljivo.

Ti ne bi polomila kćeri svaku kost da hoće da se uzme s muslimanom, to su civilizacijske razlike među nama, mi to spriječimo u startu izoliranjem od njihovih sredina, škola, kafića, gradova i dijelova mahala, time smanjimo rizik sramote i izdaje.

Al tebi je to sve ok i onih 60% sto se udaju za muslimane, bitno da ti je na statistici da tako žive Hrvati nebitno kako i sto će bit sa njima kroz generaciju i hoće li izrodit još jednog Komšića.

Afirmiram svaki opis koji sam ti pridodao koji smatraš uvredom.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 14:08 

Nerođen Hrvat je bolji od dijeteta Muslimana i Hrvatice.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 14:11 

zalutala je napisao/la:
.
Primjer s Labinom. Rika zna dobro kao i ja da se Hrvat koji ima osiguranu egzistenciju u Sarajevu neće usrećiti preseljenjem u Labin. Da to napravi, brzo bi digao sidro i otišao npr u Njemačku.

Po čemu to zaključuješ, da nađe posao u Labinu i sredi nekretninu živio bi u raju na zemlji ko bubreg u loju naspram zagađenog Sarajeva okružen Hamasovcima.

zalutala je napisao/la:
. Bolje Hrvat u Sarajevu nego Hrvat u Njemačkoj.

Nije bolje ako će taj Hrvat u Sarajevu rađat male Muslimane i sudjelovat u muslimanskoj ekonomiji poticat njihov ostanak u Sarajevu. Bolje da je u Njemačkoj

Vrh

PostPostano: 28 srp 2025, 16:33 

Zalutala se opet mentalno "valja" u svojoj gluposti poput krmače u blatu. :sega

Vrh

PostPostano: 29 srp 2025, 01:13 

macola je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Jel toliko teško shvatit da je Hrvat u Njemačkoj bolja opcija nego Hrvatica koja u Sarajevu rodi dijete muslimanu?

Samo nek se muslimane brani, nije nitko kriv gdje je rođen kriv je za ono sto uradi od života a svaki Hrvat koji dozvoli da mu djeca odrastaju u muslimanskoj sredini i završi mu sa muslimanom kao one dvije u Bugojnu male 2004. godište je bolje mrtav ili van BiH nego u Sarajevu ili Bugojnu, ili bilo gdje gdje su Hrvati statistička greška sa tendencijom izumiranja koje je nepopravljivo.

Ti ne bi polomila kćeri svaku kost da hoće da se uzme s muslimanom, to su civilizacijske razlike među nama, mi to spriječimo u startu izoliranjem od njihovih sredina, škola, kafića, gradova i dijelova mahala, time smanjimo rizik sramote i izdaje.

Al tebi je to sve ok i onih 60% sto se udaju za muslimane, bitno da ti je na statistici da tako žive Hrvati nebitno kako i sto će bit sa njima kroz generaciju i hoće li izrodit još jednog Komšića.

Afirmiram svaki opis koji sam ti pridodao koji smatraš uvredom.

Nisi li u jednom upisu napisao da imaš detaljne podatke otkud dobivate glasove i gdje ih tražite.
Običan smrtnik to ne može znati. Ili si na nekoj funkciji ili si blizak nekome na nekoj funkciji.
Pa ovako, cijenjeni gospodine macola. Umjesto da ovdje prosipaš svojusvoju nekulturu, jer dvije rečenice ne možeš napisati bez uvrede ili psovke, izvoli se bavi ili savjetuj onoga kome si blizak demografskom obnovom Hrvata u Središnjoj Bosni. Ja svoj stav imam, za mene je bolja opcija Hrvat u Sarajevu nego Hrvat u Njemačkoj, bolje mi je Hrvat u Banja Luci nego Hrvat u Njemačkoj i od njega ne odustajem. Za mene je Hrvat Hrvat i amen. Niti je moj stav doveo do demografske situacije kakva je niti će promjena mog stava poboljšati demografsku situaciju, a niti nisam na funkciji(a po onome što si prije napisao rekla bih da ti jesi ili si blizak nekome tko jest) da bih mogla donositi bilo kakve mjere u tom smjeru.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2025, 01:24 

zalutala je napisao/la:
.
Primjer s Labinom. Rika zna dobro kao i ja da se Hrvat koji ima osiguranu egzistenciju u Sarajevu neće usrećiti preseljenjem u Labin. Da to napravi, brzo bi digao sidro i otišao npr u Njemačku.

Po čemu to zaključuješ, da nađe posao u Labinu i sredi nekretninu živio bi u raju na zemlji ko bubreg u loju naspram zagađenog Sarajeva okružen Hamasovcima.

zalutala je napisao/la:
. Bolje Hrvat u Sarajevu nego Hrvat u Njemačkoj.

Nije bolje ako će taj Hrvat u Sarajevu rađat male Muslimane i sudjelovat u muslimanskoj ekonomiji poticat njihov ostanak u Sarajevu. Bolje da je u Njemačkoj

Rika da mi razgovaramo o nekom vitalnijem gradu u Istri ne bi ti riječ rekla.
gdje će naći posao u Labinu?
Jedino za što sam čula je Cimos a i on je zatvoren/preseljen:
Tužne vijesti dolaze sa Štrmca, točnije iz tamošnjeg pogona Cimosa. Direktor tvrtke Tadej Stanič potvrdio je kako se pogon ‘gasi’ na ovoj poziciji 15. siječnja te da će se radnici prerasporediti.

No, pitanje je koliko će radnika, od njih 110, prihvatiti nove uvjete i odlazak na posao u Roč i Buzet. Razlog odlaska je bizaran, prema navodima iz tvrtke, potrebno im je 130 radnika, a ne mogu naći zaposlenike, vjerojatno zbog smjenskog rada i niskih prihoda koje osiguravaju istima.

Međutim, prema navodima iz sindikata, većina radnika će prihvatiti smještaj. Kažu kako bi 80% radnika otići prema Buzetu, a ostalih 20% u Roč. Jedina dobra vijest u cijeloj priči je to što plaće u Cimosu stižu redovito.
https://labinskakomuna.eu/labin/cimos-o ... ta-i-roca/
Eto kakva je situacija kada su radnici pristali otići na smještaj i to za niske prihode.
Rabac je samo sezonski, Raša je na izdisaju(govorim o bližoj okolini).
Da nađe posao u; Rijeci, Puli, Pazinu i slično, to je dnevno najmanje 80km putovanja s posla i na posao.
Mislim trebali bi korektno govoriti kako je a ne lupati parole

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 765 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 31  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Gavra Kačanski, iprodano, Mostarski Gavran, Srpsčanin i 56 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: