|
|
Stranica: 27/31.
|
[ 765 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 01:28 |
|
|
zalutala je napisao/la: macola je napisao/la: Jel toliko teško shvatit da je Hrvat u Njemačkoj bolja opcija nego Hrvatica koja u Sarajevu rodi dijete muslimanu?
Samo nek se muslimane brani, nije nitko kriv gdje je rođen kriv je za ono sto uradi od života a svaki Hrvat koji dozvoli da mu djeca odrastaju u muslimanskoj sredini i završi mu sa muslimanom kao one dvije u Bugojnu male 2004. godište je bolje mrtav ili van BiH nego u Sarajevu ili Bugojnu, ili bilo gdje gdje su Hrvati statistička greška sa tendencijom izumiranja koje je nepopravljivo.
Ti ne bi polomila kćeri svaku kost da hoće da se uzme s muslimanom, to su civilizacijske razlike među nama, mi to spriječimo u startu izoliranjem od njihovih sredina, škola, kafića, gradova i dijelova mahala, time smanjimo rizik sramote i izdaje.
Al tebi je to sve ok i onih 60% sto se udaju za muslimane, bitno da ti je na statistici da tako žive Hrvati nebitno kako i sto će bit sa njima kroz generaciju i hoće li izrodit još jednog Komšića.
Afirmiram svaki opis koji sam ti pridodao koji smatraš uvredom.
Nisi li u jednom upisu napisao da imaš detaljne podatke otkud dobivate glasove i gdje ih tražite. Običan smrtnik to ne može znati. Ili si na nekoj funkciji ili si blizak nekome na nekoj funkciji. Pa ovako, cijenjeni gospodine macola. Umjesto da ovdje prosipaš svojusvoju nekulturu, jer dvije rečenice ne možeš napisati bez uvrede ili psovke, izvoli se bavi ili savjetuj onoga kome si blizak demografskom obnovom Hrvata u Središnjoj Bosni. Ja svoj stav imam, za mene je bolja opcija Hrvat u Sarajevu nego Hrvat u Njemačkoj, bolje mi je Hrvat u Banja Luci nego Hrvat u Njemačkoj i od njega ne odustajem. Za mene je Hrvat Hrvat i amen. Niti je moj stav doveo do demografske situacije kakva je niti će promjena mog stava poboljšati demografsku situaciju, a niti nisam na funkciji(a po onome što si prije napisao rekla bih da ti jesi ili si blizak nekome tko jest) da bih mogla donositi bilo kakve mjere u tom smjeru. Potpuno je nebitno tko sam, podatke imam kao i sto ih imaju drugi na ovom forumu, vidimo da mjesta gdje Hrvati čine minornu manju od par postotaka stvaraju ambijent masovne udaje Hrvatica za Muslimane sto je genetsko i kulturalno brisanje unutar jedne generacije, jedini način borbe protiv toga jest izdvajanje Hrvata poticajima iz takvih sredina ne bi li se sačuvalo bar malo demografskog materijala sto je u njima ostalo. 60% Hrvatica Mostara prošle godine odlučilo je roditi i odgojiti muslimansku djecu. Psovat ću ti sve sto to podržavaš a borit ćemo se i Nastavit se borit protiv takvih etno-nacionalnih izdajnika kao ti i protiv našeg političko /demografsko /kulturalnog neprijatelja Islamskih Srba zvanih Bošnjaci. Opstat ćemo u našoj slobodnoj teritoriji a ti kukaj za 60% novih muslimanki i o Srbima koji vise nisu problem.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 01:33 |
|
|
macola je napisao/la: zalutala je napisao/la: Žive li Hrvati općine Travnik isključivo na teritoriju koji si naveo? Govorim o općini Travnik
Da, 90%+, imam i detaljnije podatke ali bez da se doxam samo ću reci da znamo od kud glasove dobijamo i gdje ih tražimo kad su izbori, pogotovo lokalni na području lasvanske doline.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 01:40 |
|
|
macola, označeno u upisu koji sam citirala obični smrtnici ne mogu znati. Bavi se onim čime bi se trebao baviti. Moj stav nećeš promijeniti, uzalud gubiš vrijeme, za mene je Hrvat Hrvat ma gdje bio i amen.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 06:18 |
|
|
macola je napisao/la: 60% Hrvatica Mostara prošle godine odlučilo je roditi i odgojiti muslimansku djecu.
De ti mali ne laj. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1347 of 2558 - 52.66%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 07:42 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6896 Lokacija: Izvan sebe
|
Naša Kvačica je napisao/la: macola je napisao/la: 60% Hrvatica Mostara prošle godine odlučilo je roditi i odgojiti muslimansku djecu.
De ti mali ne laj.  To je grozno. Ni u sarajevu nije tako. Ja sam znao da mostar ne moze biti stolni grad. Ja sam za livno, duvno ili travnik. Nadam se cda bi robimo za pocetak trebao da registrira jedan klon sa robbLi.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 07:51 |
|
|
macola je napisao/la: Nerođen Hrvat je bolji od dijeteta Muslimana i Hrvatice. Kod nas se u sarajvu govorilo: pametan ko tokmak = macola. Mjesto da trazis druga rjesenja ti i vid se zalazete za najgluplja.Kako su zidovi prezivili i zadrzali svoj identitet u sredinama gdje su bili apsolutna manjina. Uradite vas dvojica i oni koji vas podrzavaju domaci zadatak i rijesite problem na drugi nacin. Ovaj je idiotski. I jos nesto kvacice taj podatak za mostar je velika "sramota" za vas i ogromna nezahvalnost prema HVO sarajeva koji je 4 godine drzao vezanih 200 000 srba, da vas ne pregaze. Mislite samo na njezna dudina osjecanja, ako napustimo te sredine za sta ce mu onda rafali i rakete. Ja predlazem da se mi ne selimo, dosta je sto se hrvati iz hrvatske, sele. Nego hrvatska vlada treba da nam finansira dobre betonske podrume, da se mozemo skloniti, kada krenu rafali.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 08:16 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: macola je napisao/la: Nerođen Hrvat je bolji od dijeteta Muslimana i Hrvatice. Kod nas se u sarajvu govorilo: pametan ko tokmak = macola. Mjesto da trazis druga rjesenja ti i vid se zalazete za najgluplja.Kako su zidovi prezivili i zadrzali svoj identitet u sredinama gdje su bili apsolutna manjina. Uradite vas dvojica i oni koji vas podrzavaju domaci zadatak i rijesite problem na drugi nacin. Ovaj je idiotski. I jos nesto kvacice taj podatak za mostar je velika "sramota" za vas i ogromna nezahvalnost prema HVO sarajeva koji je 4 godine drzao vezanih 200 000 srba, da vas ne pregaze. Mislite samo na njezna dudina osjecanja, ako napustimo te sredine za sta ce mu onda rafali i rakete. Ja predlazem da se mi ne selimo, dosta je sto se hrvati iz hrvatske, sele. Nego hrvatska vlada treba da nam finansira dobre betonske podrume, da se mozemo skloniti, kada krenu rafali. To nije podatak nego je Zalutala izbacila Macolu iz takta. Žene imaju dar za to. 
1347 of 2558 - 52.66%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 08:27 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27592 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ja sam macolu razumio da je, kada je spomenuo ovih 60% hrvatica Mostara da se to odnosi na omjer u Sarajevu glede Hrvatica koje eto, 60% rađaju muslimansku djecu. Mostar je spomenut u smislu - eto zamislite da je tako u Mostaru pa ćete shvatiti koje su razmjere toga i kako to izgleda.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 09:15 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ja sam macolu razumio da je, kada je spomenuo ovih 60% hrvatica Mostara da se to odnosi na omjer u Sarajevu glede Hrvatica koje eto, 60% rađaju muslimansku djecu. Mostar je spomenut u smislu - eto zamislite da je tako u Mostaru pa ćete shvatiti koje su razmjere toga i kako to izgleda. Ja ne pokusavam da odgonetnem "Sta je pisac htjeo da kaze?" nego komentiram sta je napisano. Nazalost ono sto je napisano ostaje, Za 50 godina niko nece znati "Sta je pisac htjeo da kaze?"
|
|
Vrh |
|
 |
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 11:13 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: macola je napisao/la: 60% Hrvatica Mostara prošle godine odlučilo je roditi i odgojiti muslimansku djecu.
De ti mali ne laj.  Nit sam mali nit lajem kolega, tipfeler od bezobrazluka, mislio sam na Sarajevo.
|
|
Vrh |
|
 |
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 11:14 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: De ti mali ne laj.  To je grozno. Ni u sarajevu nije tako. Ja sam znao da mostar ne moze biti stolni grad. Ja sam za livno, duvno ili travnik. Nadam se cda bi robimo za pocetak trebao da registrira jedan klon sa robbLi. Mislio sam ja Sarajevo, tipfeler.
|
|
Vrh |
|
 |
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 11:19 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: macola je napisao/la: Nerođen Hrvat je bolji od dijeteta Muslimana i Hrvatice. Kod nas se u sarajvu govorilo: pametan ko tokmak = macola. Mjesto da trazis druga rjesenja ti i vid se zalazete za najgluplja.Kako su zidovi prezivili i zadrzali svoj identitet u sredinama gdje su bili apsolutna manjina. Uradite vas dvojica i oni koji vas podrzavaju domaci zadatak i rijesite problem na drugi nacin. Ovaj je idiotski. I jos nesto kvacice taj podatak za mostar je velika "sramota" za vas i ogromna nezahvalnost prema HVO sarajeva koji je 4 godine drzao vezanih 200 000 srba, da vas ne pregaze. Mislite samo na njezna dudina osjecanja, ako napustimo te sredine za sta ce mu onda rafali i rakete. Ja predlazem da se mi ne selimo, dosta je sto se hrvati iz hrvatske, sele. Nego hrvatska vlada treba da nam finansira dobre betonske podrume, da se mozemo skloniti, kada krenu rafali. Imamo rodnost veću od muslimana, ali manju od 2.1. U toj situaciji preživljavanje se događa odabranom našeg teritorija a ne uzaludnim financiranjem demografski i politički neobranjivog. Lepenica je naša, bilo sto istočno od nje nije. I BTW kao netko iz lasvanske doline srpsko Sarajevo bi mi bilo draže nego “obranjeno” bošnjačko, ipak su ti opkoljeni jedni Bošnjaci koje su naši sunarodnjaci herojski branili imali dovoljno slobode da dođu u krizancevo selo i pokolju sve živo i nesmetano se vrate u to jadno opkoljeno Sarajevo. Jebo ti tu opsadu.
|
|
Vrh |
|
 |
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 11:23 |
|
|
zalutala je napisao/la: macola, označeno u upisu koji sam citirala obični smrtnici ne mogu znati. Bavi se onim čime bi se trebao baviti. Moj stav nećeš promijeniti, uzalud gubiš vrijeme, za mene je Hrvat Hrvat ma gdje bio i amen. Jesu za tebe Hrvati muslimancad koja će se rodit iz 60% brakova sklopljenih prošle godine u Sarajevu? Jesu li za tebe djeca one dvije mlađe Bugojanske Hrvatice koje su trenutno trudne sa muslimanima Hrvati? Za ni jednog pravog Hrvata kod nas nisu, jer ako jesu onda je i Komšic i njemu slični. Radi se na izbornoj jedinici ako ne i trećem entitetu, on sigurno neće uključivati nikakav teritorij istočno od Lepenice tako da Hrvat je Hrvat, dok ne da kćer muslimanu, onda je izdajnik.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 11:28 |
|
|
macola je napisao/la: Old Fridolin je napisao/la: Kod nas se u sarajvu govorilo: pametan ko tokmak = macola. Mjesto da trazis druga rjesenja ti i vid se zalazete za najgluplja.Kako su zidovi prezivili i zadrzali svoj identitet u sredinama gdje su bili apsolutna manjina. Uradite vas dvojica i oni koji vas podrzavaju domaci zadatak i rijesite problem na drugi nacin. Ovaj je idiotski. I jos nesto kvacice taj podatak za mostar je velika "sramota" za vas i ogromna nezahvalnost prema HVO sarajeva koji je 4 godine drzao vezanih 200 000 srba, da vas ne pregaze. Mislite samo na njezna dudina osjecanja, ako napustimo te sredine za sta ce mu onda rafali i rakete. Ja predlazem da se mi ne selimo, dosta je sto se hrvati iz hrvatske, sele. Nego hrvatska vlada treba da nam finansira dobre betonske podrume, da se mozemo skloniti, kada krenu rafali. Imamo rodnost veću od muslimana, ali manju od 2.1. U toj situaciji preživljavanje se događa odabranom našeg teritorija a ne uzaludnim financiranjem demografski i politički neobranjivog. Lepenica je naša, bilo sto istočno od nje nije. I BTW kao netko iz lasvanske doline srpsko Sarajevo bi mi bilo draže nego “obranjeno” bošnjačko, ipak su ti opkoljeni jedni Bošnjaci koje su naši sunarodnjaci herojski branili imali dovoljno slobode da dođu u krizancevo selo i pokolju sve živo i nesmetano se vrate u to jadno opkoljeno Sarajevo. Jebo ti tu opsadu. Dragan Vikić-Hrvat čiji su specijalci odgovorni za pokolj u Buhinim kućama. Iz miješanog braka je, a usput je i razoružavao Hvo u Sarajevu. U Grabovici među abih je bio i jedan Hrvat, ako ne zna u Grabovici je bio možda i jedini pravi genocid u BiH. Pobili sve hrvatsko, nema žive duše više tamo, a preko 10 tijela i danas traže. Na obdukciji je utvrđeno da je bilo i ritualnih ubojstava I silovanja. Među tom specijalnom jedinicom je bio i Hrvat. ON nije sudjelovao u tom nego je pokušao spriječiti pa su ga njegova braća muslimani bacili u HE i dan, danas nije pronađen. Eto kako su se zahvaljivali Muslimani ili kako su mješanci bili krvoločni prema našima iz prvog slučaja. A takvih je bilo xy. Bilo je i Hrvata koji su iz Zenice jurišali na srednju Bosnu. I to mi trebamo zvati Hrvatima? Za takve jedino metak među rogove. Evo i primjeri i iz 90-ih i iz nekih srpskih sela gdje su Hrvati bili manjina. Pripadnici "Vukova s Vučijaka". Ako ne zna tko su oni, googla. I kakve vajde od takvih Hrvata koji oslobađaju naša sela od "Ustaša". Možda je propaganda, ali Srbi tvrde u komentarima da su Hrvati. Jedan je preživio, a drugi ubijen u nerazjašnjenim okolnostima. Eto ti dva primjera kako se braća Srbi ili Muslimani na kraju zahvale svojim suborcima i braći, a zapravo jedino što jesu i kako ih ispravno treba zvati, krvnici svog naroda. 2:30
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 12:10 |
|
|
macola je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: De ti mali ne laj.  Nit sam mali nit lajem kolega, tipfeler od bezobrazluka, mislio sam na Sarajevo. Bezveze se živciraš. Sasvim jasno je objašnjeno, ako nije do sada razumjela i neće ili ne može, svejedno. Hrvati u Sarajevu su u stanju poluraspada. Poput recimo Kobalt-60 elementa koji se koristi u medicini zbog svog zračenja. Kobalt-60 se tijekom otprilike 5.27 godina prepoloviti i pretvoriti u Nikal-60 element. Da nacrtam, Kobalt-60 su sarajevski Hrvati, a Nikal-60 su sarajevski muslimani. Ako imamo 10kg Kobalta-60, u ovim uvjetima ćemo za 5.27 godina imati samo 5kg Kobalta, a ostalih 5kg će postati Nikal. Za otprilike 10 i pol godina, imat ćemo samo 2.5kg Kobalta i 7.5kg Nikla itd. Jasno je da ćemo nakon nekog vremena ostati bez kobalta i cijeli će se pretvoriti u nikal. Kome to može biti nejasno. To je osnovni princip složene kamate ili računa potencija. Ali evo može. 
1347 of 2558 - 52.66%
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 12:20 |
|
|
zalutala je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Po čemu to zaključuješ, da nađe posao u Labinu i sredi nekretninu živio bi u raju na zemlji ko bubreg u loju naspram zagađenog Sarajeva okružen Hamasovcima.
Nije bolje ako će taj Hrvat u Sarajevu rađat male Muslimane i sudjelovat u muslimanskoj ekonomiji poticat njihov ostanak u Sarajevu. Bolje da je u Njemačkoj
Rika da mi razgovaramo o nekom vitalnijem gradu u Istri ne bi ti riječ rekla. gdje će naći posao u Labinu? Jedino za što sam čula je Cimos a i on je zatvoren/preseljen: Tužne vijesti dolaze sa Štrmca, točnije iz tamošnjeg pogona Cimosa. Direktor tvrtke Tadej Stanič potvrdio je kako se pogon ‘gasi’ na ovoj poziciji 15. siječnja te da će se radnici prerasporediti. No, pitanje je koliko će radnika, od njih 110, prihvatiti nove uvjete i odlazak na posao u Roč i Buzet. Razlog odlaska je bizaran, prema navodima iz tvrtke, potrebno im je 130 radnika, a ne mogu naći zaposlenike, vjerojatno zbog smjenskog rada i niskih prihoda koje osiguravaju istima.Međutim, prema navodima iz sindikata, većina radnika će prihvatiti smještaj. Kažu kako bi 80% radnika otići prema Buzetu, a ostalih 20% u Roč. Jedina dobra vijest u cijeloj priči je to što plaće u Cimosu stižu redovito. https://labinskakomuna.eu/labin/cimos-o ... ta-i-roca/Eto kakva je situacija kada su radnici pristali otići na smještaj i to za niske prihode. Rabac je samo sezonski, Raša je na izdisaju(govorim o bližoj okolini). Da nađe posao u; Rijeci, Puli, Pazinu i slično, to je dnevno najmanje 80km putovanja s posla i na posao. Mislim trebali bi korektno govoriti kako je a ne lupati parole Čekaj malo, jel ti to nas zajebavaš? Daješ primjer iz 2020 za pogon koji se zatvorio zato što nisu mogli pronaći dovoljno radnika? Kako uopće možeš uspoređivati to prljavo bliskoistočno Sarajevo puno bula i bradonja s Labinom? Da imaš dijete, bi li mu željela odrastanje u Sarajevu ili u Labinu?
|
|
Vrh |
|
 |
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 12:24 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: macola je napisao/la: Nit sam mali nit lajem kolega, tipfeler od bezobrazluka, mislio sam na Sarajevo.
Bezveze se živciraš. Sasvim jasno je objašnjeno, ako nije do sada razumjela i neće ili ne može, svejedno. Hrvati u Sarajevu su u stanju poluraspada. Poput recimo Kobalt-60 elementa koji se koristi u medicini zbog svog zračenja. Kobalt-60 se tijekom otprilike 5.27 godina prepoloviti i pretvoriti u Nikal-60 element. Da nacrtam, Kobalt-60 su sarajevski Hrvati, a Nikal-60 su sarajevski muslimani. Ako imamo 10kg Kobalta-60, u ovim uvjetima ćemo za 5.27 godina imati samo 5kg Kobalta, a ostalih 5kg će postati Nikal. Za otprilike 10 i pol godina, imat ćemo samo 2.5kg Kobalta i 7.5kg Nikla itd. Jasno je da ćemo nakon nekog vremena ostati bez kobalta i cijeli će se pretvoriti u nikal. Kome to može biti nejasno. To je osnovni princip složene kamate ili računa potencija. Ali evo može.  Odlično objašnjeno i taj proces je nezaustavljiv. Na ovom forumu sam od naših ljudi inače navikao na pragmatizam i realno posmatranje situacije, Nacional-autizam je inače praksa koji Srbi i njihova poturčena braća prakticiraju pa mi je teško shvatiti kako nekome lubanja može biti toliko tvrda da jasne informacije ne mogu prodrijeti do nje usprkos svakom trudu. Još govori “duradi” nešto oko nestanka Hrvata sa neobranjenih prostora, šta sad treba 300 000 nas u slobodnom teritoriju spašavat 10 000 staraca i mladosti koja se masovno udaje za muslimane samo radi estetike? Bezobrazluk, dodrinastvo, pravaštvo, arogancija, nepismenost. “Najveća stvar sto zamjerim ženi je ista koju zamjerim i muškarcu, a to je prepotencija bez pokrića i ambicija bez talenta”- Ante Prkačin.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 15:06 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: macola je napisao/la: Nerođen Hrvat je bolji od d[size=200]ijeteta Muslimana[/size] i Hrvatice. Kod nas se u sarajvu govorilo: pametan ko tokmak = macola. Mjesto da trazis druga rjesenja ti i vid se zalazete za najgluplja.Kako su zidovi prezivili i zadrzali svoj identitet u sredinama gdje su bili apsolutna manjina. Uradite vas dvojica i oni koji vas podrzavaju domaci zadatak i rijesite problem na drugi nacin. Ovaj je idiotski. I jos nesto kvacice taj podatak za mostar je velika "sramota" za vas i ogromna nezahvalnost prema HVO sarajeva koji je 4 godine drzao vezanih 200 000 srba, da vas ne pregaze. Mislite samo na njezna dudina osjecanja, ako napustimo te sredine za sta ce mu onda rafali i rakete. Ja predlazem da se mi ne selimo, dosta je sto se hrvati iz hrvatske, sele. Nego hrvatska vlada treba da nam finansira dobre betonske podrume, da se mozemo skloniti, kada krenu rafali. Označeno sam tek sad uočila. I onda me ovdje napadaju kada kažem da su institucije važne za opstanak jednog naroda. Čovjek nije savladao ni osnove jezika naroda(vjerujem da nije do institucije(prosvjeta) nego je jednostavno na satima hrvatskog sjedio na ušima) o čijoj sudbini bi trebao donositi odluke. Macola, ko Boga te molim nemoj u javnost izlaziti s bilo kakvim priopćenjima ili slično koje si sam pisao. Nađi si tajnicu, plati je suhim zlatom ako treba i neka ona piše bilo kakva priopćenja za javnost. Ako ti budeš pisao, jao si ga nama
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 15:14 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: macola je napisao/la: Nit sam mali nit lajem kolega, tipfeler od bezobrazluka, mislio sam na Sarajevo.
Bezveze se živciraš. Sasvim jasno je objašnjeno, ako nije do sada razumjela i neće ili ne može, svejedno. Hrvati u Sarajevu su u stanju poluraspada. Poput recimo Kobalt-60 elementa koji se koristi u medicini zbog svog zračenja. Kobalt-60 se tijekom otprilike 5.27 godina prepoloviti i pretvoriti u Nikal-60 element. Da nacrtam, Kobalt-60 su sarajevski Hrvati, a Nikal-60 su sarajevski muslimani. Ako imamo 10kg Kobalta-60, u ovim uvjetima ćemo za 5.27 godina imati samo 5kg Kobalta, a ostalih 5kg će postati Nikal. Za otprilike 10 i pol godina, imat ćemo samo 2.5kg Kobalta i 7.5kg Nikla itd. Jasno je da ćemo nakon nekog vremena ostati bez kobalta i cijeli će se pretvoriti u nikal. Kome to može biti nejasno. To je osnovni princip složene kamate ili računa potencija. Ali evo može.  U ovoj priči sam ja najmanji problem. Niti sam na nekoj funkciji niti bliska nekome na funkciji tko donosi bilo kakve odluke vezane za demografiju hrvatskog naroda. Macola je taj koji je. Napisao si da sam ga izbacila iz takta pa je pogriješio. Ako sam ga ja uspjela izbaciti iz takta da u pisanju!!! a ne govoru napravi takvu grešku onda se zapitaj jel veći problem moj stav(koji ni na koji način ne može utjecati na pogoršanje ili poboljšanje demografske slike Hrvata) ili je veći problem nešto drugo. Nadalje, već sam u prethodnom upisu napisala, čovjek nije savladao osnove hrvatskog jezika a on bi odlučivao o izmještanju Vrhbosanske nadbiskupije i drugih hrvatskih institucija u Sarajevu. Ne daj Bože da te institucije njemu dođu u ruke.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 15:24 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: zalutala je napisao/la: Rika da mi razgovaramo o nekom vitalnijem gradu u Istri ne bi ti riječ rekla. gdje će naći posao u Labinu? Jedino za što sam čula je Cimos a i on je zatvoren/preseljen: Tužne vijesti dolaze sa Štrmca, točnije iz tamošnjeg pogona Cimosa. Direktor tvrtke Tadej Stanič potvrdio je kako se pogon ‘gasi’ na ovoj poziciji 15. siječnja te da će se radnici prerasporediti. No, pitanje je koliko će radnika, od njih 110, prihvatiti nove uvjete i odlazak na posao u Roč i Buzet. Razlog odlaska je bizaran, prema navodima iz tvrtke, potrebno im je 130 radnika, a ne mogu naći zaposlenike, vjerojatno zbog smjenskog rada i niskih prihoda koje osiguravaju istima.Međutim, prema navodima iz sindikata, većina radnika će prihvatiti smještaj. Kažu kako bi 80% radnika otići prema Buzetu, a ostalih 20% u Roč. Jedina dobra vijest u cijeloj priči je to što plaće u Cimosu stižu redovito. https://labinskakomuna.eu/labin/cimos-o ... ta-i-roca/Eto kakva je situacija kada su radnici pristali otići na smještaj i to za niske prihode. Rabac je samo sezonski, Raša je na izdisaju(govorim o bližoj okolini). Da nađe posao u; Rijeci, Puli, Pazinu i slično, to je dnevno najmanje 80km putovanja s posla i na posao. Mislim trebali bi korektno govoriti kako je a ne lupati parole Čekaj malo, jel ti to nas zajebavaš? Daješ primjer iz 2020 za pogon koji se zatvorio zato što nisu mogli pronaći dovoljno radnika? Kako uopće možeš uspoređivati to prljavo bliskoistočno Sarajevo puno bula i bradonja s Labinom? Da imaš dijete, bi li mu željela odrastanje u Sarajevu ili u Labinu? Jasno sam napisala da je Cimos jedino za što sam čula u Labinu. Ako Rika ili ti(možeš slobodno pretražiti) znate nešto više slobodni ste iznijeti i demantirati me. U članku piše da su radnici pristali otići na smješta, mada je riječ o malim prihodima(tada nije bilo), ako se u međuvremenu promijenilo, izvolite i navedite što se promijenilo. Nadalje, Rika bi, koji toliku brigu brine da se sarajevski Hrvati(zbog muslimanske većine) ne asimiliraju u neki drugi identitet, trebao malo baciti i pogled priko Učke i malo voditi brigu i onome što se događa u njegovom dvorištu, odnosno u gradu sa većinskim hrvatskim stanovništvom. Lako bi se moglo dogoditi, ako ne povede brige, da u nekoj budućnosti njegovi praunuci traže preseljavanje Hrvata Labina kao što on sada traži preseljenje Hrvata Sarajeva. Popis iz 2011., ne uspijevam naći iz 2021.: Prema popisu stanovništva iz 2011., na području Grada Labina živjelo je 11.642 stanovnika. Najviše je bilo Hrvata (62,5 %), zatim regionalno opredijeljenih (17,6 %), Bošnjaka (7,8 %), Talijana (2,4 %) i Srba (2,5 %). Svih ostalih zajedno je bilo 7,2 %.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 15:25 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3422 Lokacija: Dridska Župa
|
zalutala je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Čekaj malo, jel ti to nas zajebavaš? Daješ primjer iz 2020 za pogon koji se zatvorio zato što nisu mogli pronaći dovoljno radnika?
Kako uopće možeš uspoređivati to prljavo bliskoistočno Sarajevo puno bula i bradonja s Labinom? Da imaš dijete, bi li mu željela odrastanje u Sarajevu ili u Labinu? Jasno sam napisala da je Cimos jedino za što sam čula u Labinu. Ako Rika ili ti(možeš slobodno pretražiti) znate nešto više slobodni ste iznijeti i demantirati me. U članku piše da su radnici pristali otići na smješta, mada je riječ o malim prihodima(tada nije bilo), ako se u međuvremenu promijenilo, izvolite i navedite što se promijenilo. Nadalje, Rika bi, koji toliku brigu brine da se sarajevski Hrvati(zbog muslimanske većine) ne asimiliraju u neki drugi identitet, trebao malo baciti i pogled priko Učke i malo voditi brigu i onome što se događa u njegovom dvorištu, odnosno u gradu sa većinskim hrvatskim stanovništvom. Lako bi se moglo dogoditi, ako ne povede brige, da u nekoj budućnosti njegovi praunuci traže preseljavanje Hrvata Labina kao što on sada traži preseljenje Hrvata Sarajeva. Popis iz 2011., ne uspijevam naći iz 2021.: Prema popisu stanovništva iz 2011., na području Grada Labina živjelo je 11.642 stanovnika. Najviše je bilo Hrvata (62,5 %), zatim regionalno opredijeljenih (17,6 %), Bošnjaka (7,8 %), Talijana (2,4 %) i Srba (2,5 %). Svih ostalih zajedno je bilo 7,2 %. Udio Hrvata u Istri i pad Istrijana ide od popisa do popisa
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 15:48 |
|
|
zalutala je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Čekaj malo, jel ti to nas zajebavaš? Daješ primjer iz 2020 za pogon koji se zatvorio zato što nisu mogli pronaći dovoljno radnika?
Kako uopće možeš uspoređivati to prljavo bliskoistočno Sarajevo puno bula i bradonja s Labinom? Da imaš dijete, bi li mu željela odrastanje u Sarajevu ili u Labinu? Jasno sam napisala da je Cimos jedino za što sam čula u Labinu. Ako Rika ili ti(možeš slobodno pretražiti) znate nešto više slobodni ste iznijeti i demantirati me. U članku piše da su radnici pristali otići na smješta, mada je riječ o malim prihodima(tada nije bilo), ako se u međuvremenu promijenilo, izvolite i navedite što se promijenilo. Nadalje, Rika bi, koji toliku brigu brine da se sarajevski Hrvati(zbog muslimanske većine) ne asimiliraju u neki drugi identitet, trebao malo baciti i pogled priko Učke i malo voditi brigu i onome što se događa u njegovom dvorištu, odnosno u gradu sa većinskim hrvatskim stanovništvom. Lako bi se moglo dogoditi, ako ne povede brige, da u nekoj budućnosti njegovi praunuci traže preseljavanje Hrvata Labina kao što on sada traži preseljenje Hrvata Sarajeva. Popis iz 2011., ne uspijevam naći iz 2021.: Prema popisu stanovništva iz 2011., na području Grada Labina živjelo je 11.642 stanovnika. Najviše je bilo Hrvata (62,5 %), zatim regionalno opredijeljenih (17,6 %), Bošnjaka (7,8 %), Talijana (2,4 %) i Srba (2,5 %). Svih ostalih zajedno je bilo 7,2 %. Cimos nije iz Labina, nego iz Buzeta. Eto koliko si upućena. Hrvata i regionalno opredijeljenih (čakavaca katolika) ima 80%, nije mi jasno tko bi tu imao demografski potencijal učiniti nešto? Pred 80 godina su Talijani imali skoro pola stanovništva i ozbiljnu europsku silu iza sebe, pa su neutralizirani.
|
|
Vrh |
|
 |
Neznam
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 16:18 |
|
|
zalutala je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Bezveze se živciraš. Sasvim jasno je objašnjeno, ako nije do sada razumjela i neće ili ne može, svejedno. Hrvati u Sarajevu su u stanju poluraspada. Poput recimo Kobalt-60 elementa koji se koristi u medicini zbog svog zračenja. Kobalt-60 se tijekom otprilike 5.27 godina prepoloviti i pretvoriti u Nikal-60 element. Da nacrtam, Kobalt-60 su sarajevski Hrvati, a Nikal-60 su sarajevski muslimani. Ako imamo 10kg Kobalta-60, u ovim uvjetima ćemo za 5.27 godina imati samo 5kg Kobalta, a ostalih 5kg će postati Nikal. Za otprilike 10 i pol godina, imat ćemo samo 2.5kg Kobalta i 7.5kg Nikla itd. Jasno je da ćemo nakon nekog vremena ostati bez kobalta i cijeli će se pretvoriti u nikal. Kome to može biti nejasno. To je osnovni princip složene kamate ili računa potencija. Ali evo može.  U ovoj priči sam ja najmanji problem. Niti sam na nekoj funkciji niti bliska nekome na funkciji tko donosi bilo kakve odluke vezane za demografiju hrvatskog naroda. Macola je taj koji je. Napisao si da sam ga izbacila iz takta pa je pogriješio. Ako sam ga ja uspjela izbaciti iz takta da u pisanju!!! a ne govoru napravi takvu grešku onda se zapitaj jel veći problem moj stav(koji ni na koji način ne može utjecati na pogoršanje ili poboljšanje demografske slike Hrvata) ili je veći problem nešto drugo. Nadalje, već sam u prethodnom upisu napisala, čovjek nije savladao osnove hrvatskog jezika a on bi odlučivao o izmještanju Vrhbosanske nadbiskupije i drugih hrvatskih institucija u Sarajevu. Ne daj Bože da te institucije njemu dođu u ruke. Otkad su katoličke nadbiskupije nacionalne institucije?
|
|
Vrh |
|
 |
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 16:28 |
|
|
macola je napisao/la: zalutala je napisao/la: macola, označeno u upisu koji sam citirala obični smrtnici ne mogu znati. Bavi se onim čime bi se trebao baviti. Moj stav nećeš promijeniti, uzalud gubiš vrijeme, za mene je Hrvat Hrvat ma gdje bio i amen. Jesu za tebe Hrvati muslimancad koja će se rodit iz 60% brakova sklopljenih prošle godine u Sarajevu? Jesu li za tebe djeca one dvije mlađe Bugojanske Hrvatice koje su trenutno trudne sa muslimanima Hrvati? Za ni jednog pravog Hrvata kod nas nisu, jer ako jesu onda je i Komšic i njemu slični. Radi se na izbornoj jedinici ako ne i trećem entitetu, on sigurno neće uključivati nikakav teritorij istočno od Lepenice tako da Hrvat je Hrvat, dok ne da kćer muslimanu, onda je izdajnik. Zene li Hrvati Bosnjakinje? Ima li gde podatak o mesanim brakovima…?
|
|
Vrh |
|
 |
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 16:35 |
|
|
zalutala je napisao/la: Old Fridolin je napisao/la: Kod nas se u sarajvu govorilo: pametan ko tokmak = macola. Mjesto da trazis druga rjesenja ti i vid se zalazete za najgluplja.Kako su zidovi prezivili i zadrzali svoj identitet u sredinama gdje su bili apsolutna manjina. Uradite vas dvojica i oni koji vas podrzavaju domaci zadatak i rijesite problem na drugi nacin. Ovaj je idiotski. I jos nesto kvacice taj podatak za mostar je velika "sramota" za vas i ogromna nezahvalnost prema HVO sarajeva koji je 4 godine drzao vezanih 200 000 srba, da vas ne pregaze. Mislite samo na njezna dudina osjecanja, ako napustimo te sredine za sta ce mu onda rafali i rakete. Ja predlazem da se mi ne selimo, dosta je sto se hrvati iz hrvatske, sele. Nego hrvatska vlada treba da nam finansira dobre betonske podrume, da se mozemo skloniti, kada krenu rafali. Označeno sam tek sad uočila. I onda me ovdje napadaju kada kažem da su institucije važne za opstanak jednog naroda. Čovjek nije savladao ni osnove jezika naroda(vjerujem da nije do institucije(prosvjeta) nego je jednostavno na satima hrvatskog sjedio na ušima) o čijoj sudbini bi trebao donositi odluke. Macola, ko Boga te molim nemoj u javnost izlaziti s bilo kakvim priopćenjima ili slično koje si sam pisao. Nađi si tajnicu, plati je suhim zlatom ako treba i neka ona piše bilo kakva priopćenja za javnost. Ako ti budeš pisao, jao si ga nama Mala, na moj tipfeler za Mostar umjesto Sarajevo navila si se, Sarajko, provaljena si, odjebi, objašnjeno ti je fino, onda efikasno.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|