HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 vel 2025, 05:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 11568 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 463  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi
PostPostano: 27 stu 2011, 15:32 

joe enter je napisao/la:

Neimaština je problem ali on zavisi od onih koji nisu rešeni , a to je nacionalno pitanje i konačno po meni obavezno razdvajanje.
1990 godine su narodi u Jugoslaviji živeli najbolje ikad u svojoj istoriji ali su se ipak poklali , jer jednostavno nije rešeno nacionalno pitanje.
Zato to treba konačno odraditi da bi mogli na pravi način rešiti neimaštinu i podići nivo kulture naroda.

Pogledaj šta rade ti multietničari iz Sarajeva?! , oni misle da će ako još više padne standard u RS-u i kod Rvata u Ercegovoni oni odmah reći "E jebem ti RS i HB pa mi nemamo šta jsti idemo odmah sa Sarajevom i Bošnjacima tako ćemo sigurno napredovati i obogatiti se".
Međutim to svi znaju da se nikad neće desiti , i Bošnjaci to znaju ali naravno radi inat i ne odustaju od mulitiklulti.

Mora se to rešiti pre bilo čega drugog , to je glavni uslov , jer sam uveren kad se to odradi da će krenuti neverovatnom brzinom sve , a ova vrsta priče i ovakve teme će biti svedene na minimum.

Slazem se da je preuslov resavanje nacionalnog pitanja...ali to je tek mali segment na pocetku, jer mi ustvari uopste ne znamo koji su nam to nacionalni ciljevi, i sa cim bi bili zadovoljni... uvek je nekom tesno, i dovoljno da nastupi neka kriza, pa da nekom porastu apetiti...
Ono sto je konstanta na ovim prostorima sto ni jednim granicama nece svi biti zadovoljni...naprotiv, bar jedan ce se osecati dojaja zakinutim, i onda ce iz svoje kuhinje bacati hejt dok ovi drugi ne popizde, i opet dodje do sibanja.

Zato mislim da je iznad svega obrazovanje i prosvecenost ljudi, da nas ne truju vise laznim mitomanskim istorijama kako smo samo mi dobri a ostali bulje... svaki narod je ovde narcisoidno zaljubljen u sebe, a tako malo postuje komsiju...a ustvari sve "u 5 deka".

Evo i ovde na forumu, od 10 tema, 9 prekopavaju po djubristu istorije, a da postavimo temu sta cemo dalje, gde smo za 5, 10 godina...muk, "ajde brate zajebi ti to...nego da se vratimo na 1557. godinu, tamo je bilo zanimljivo..."

U toj osnovi mi gresimo, a sve posle su samo manifestacije te anomalije u BIOS-u...

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:33 

Mar-kan je napisao/la:
seherzada je napisao/la:
Nego, da preskocim par ovih pacijenata koji koriste forum za lijecenje svojih komplexa, i posvetim se onom sto me interesira.

Zasto mislis da je materijalisticki sustav vrijednosti los i kako nas je to doveo pred zid?

Ja mislim totalno suprotno od toga...

Pa vidiš situaciju-jel to nešto dobro i čemu težimo?Ide li nabolje?

Pa ne ide nabolje zato sto mi zivimo u duhovnom sustavu vrijednosti, palimo na price o apstraktnim kategorijama kao sto su hrvatstvo, bosnjastvo, islam, krscanstvo, nacija itd itd, umjesto na price o tome na sta se trose nase pare, porezi, koje dajemo ljudima koji bi trebali biti u sluzbi nas koji ih placamo a ne kontra, mi u njihovoj sluzbi.

:neznam

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:33 

Svarog je napisao/la:
Ne bih ja to nazvao strahom , bar ne onako kako ga ti pretstavljas..Prije bih to nazvao savim opravdanom ljutnjom i bjesom.

Otprilike, u jednoj recenici ...' Pa, zar ovi misevi od ba-lija da nam kapu kroje ?'

Ta recenica i dan danas vazi .

To je pametna politika.Krv traži krv,do zadnjeg.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:35 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Glava je napisao/la:
Mozda ti to iz vaseg ugla postavljanja ka drugom izgleda tako, ali nije. "Mera" u ovom slucaju je procena sadasnjeg stanja.

Našla Glava drugu Glavu... :sega

Pitao sam se kad ćete se spojit. Sreten i Fazlija, različiti amblemi i natpisi, suština ista.[/Krenulo te, ubadas samo tako danas :001_rolleyes

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:35 

Svarog je napisao/la:
Ne bih ja to nazvao strahom , bar ne onako kako ga ti pretstavljas..Prije bih to nazvao sasvim opravdanom ljutnjom i bjesom.

Otprilike, u jednoj recenici ...' Pa, zar ovi misevi od ba-lija da nam kapu kroje !?'

Ima i besa i ljutnje...ali kasnije...

Ja verujem da ste se vi pitali - cekaj, od onolike Juge, jel moguce da cemo ostati u maloj Alijinoj BiH... e onda je uzeta puska...

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:36 

Glava je napisao/la:
Citat:
JEBEM LI TI PLEME, FAMILIJU I MAJKU DEBILSKO-RETARDIRANU
MAMICU TI JEBEM U USTA

debilsko-retardiranu.... =))

=)) =))

I meni je ta složenica upala u oko , i još plus crtica! :sega

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:36 

DzoniBG je napisao/la:

Realno, da se samo Bosnjaci pitaju, i da imaju vojsku kao JNA iza sebe...garantujem ti da bi se nasao demagog poput Milosevica koji bi krenuo na RS...

Ti ces to negirati, ali duboko u sebi ja to osecam, jer se na ovom nivou svesti tako rasplicu stvari...da ne kazem da i danas imate mnogobrojne pozive na takvu soluciju, ali u nedostaku realne sile to je kao ujed krezave osobe...

I ja se slazem da ima i takvih budala. Ja sam vec prije rekao da kako god postoje Srbi kojima je RS sve, Hrvati koji zele, HB postoje i Bosnjaci koji zele BiH bez Srba i Hrvata ili kakvu fildzan drzavicu. Meni su neprihvatljive sve 4 opcije, ali sam se spreman drzati Daytona, ugovora koji smo svi potpisali iako mislim da to ne moze dugorocno donijeti stabilnost i prosperitet.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:37 

DzoniBG je napisao/la:

Ja verujem da ste se vi pitali - cekaj, od onolike Juge, jel moguce da cemo ostati u maloj Alijinoj BiH... e onda je uzeta puska...

I opet su ostali u Bosni i Hercegovini.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:39 

dudu napisao "imamo Držića, Marulića, Menčetića, Zajca, Klovića i masu velikih umjetnika starog i modernog vremena."

Zaboravio andrica.

Vrh

seherzada je napisao/la:
Pa ne ide nabolje zato sto mi zivimo u duhovnom sustavu vrijednosti, palimo na price o apstraktnim kategorijama kao sto su hrvatstvo, bosnjastvo, islam, krscanstvo, nacija itd itd, umjesto na price o tome na sta se trose nase pare, porezi, koje dajemo ljudima koji bi trebali biti u sluzbi nas koji ih placamo a ne kontra, mi u njihovoj sluzbi.

:neznam

Ne.Ne živimo.Duhovni sustav ne poznaje te podjele osim na dobro i zlo,ili poštuješ moralne zakone ili ne.Ako sam Hrvat ne znači apriori i da sam dobar čovjek ili loš čovjek.To će odrediti moji postupci i način života.
Problem danas jeste i tzv situaciona etika-danas je nešto nemoralno,sutra već nije.Očigledna u npr. visokoj politici,i naravno u svakodnevnom životu među običnim pukom.

Vrh

Glava je napisao/la:
Citat:
JEBEM LI TI PLEME, FAMILIJU I MAJKU DEBILSKO-RETARDIRANU
MAMICU TI JEBEM U USTA

debilsko-retardiranu.... =))

Od koga je ova frojdovska misao?

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:40 

Glava je napisao/la:
Bilo je hiljade ciljeva, Zelene beretke su bile svuda, i ne neki od tih ciljeva nisu bili legitimni.
A i stanovnistvo je moglo izaci. Zeleni ni u snu ne dozvoljavaju.
Ukratko, Zeleni i vasa "Help Bosnia" strategija koje se u principu nije izmenila ni danas.

Sustina u genezi je ipak islamizacija ovih prostora i vase okretanje protiv brace.

ma ja, slovenija, hrvatska, crna gora, makedonija... sve drzave zeljne islamizacije.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:40 

DzoniBG je napisao/la:
Svarog je napisao/la:
Ne bih ja to nazvao strahom , bar ne onako kako ga ti pretstavljas..Prije bih to nazvao sasvim opravdanom ljutnjom i bjesom.

Otprilike, u jednoj recenici ...' Pa, zar ovi misevi od ba-lija da nam kapu kroje !?'

Pa to je tzv.kolektivno kapiranje stvarnosti.

To je tipa :"Oni hoće da odvoje BiH , i to upravo oni koji je nisu stvarali , mi koji smo se vekovima borili i izborili protiv tuđina da se spojimo sa braćom jednoplemenicima , odjednom se nađoše izdajnici svoga roda i tuđinska milicija koja je drala kožu sopstvenom narodu da preko naših kostiju iz 2.sv.rata ostvare nezavisnost , e pa ako je tako sad će biti veselo"!!

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:42 

Bosnensis je napisao/la:

Da, ali ne u Alijinoj...i za to je placena krvava cena...

Ajde sad posle ovog iskustva neko da se drzne da napravi resenje gde ne pita jedan citav narod sta misli... zato se ne igrajte toga u Federaciji...

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:43 

totem je napisao/la:

Od koga je ova frojovska misao?

Da ne bude da te izbegavam, dvaput me pitas ko je taj lik u avu, kad nisam bio online...

Ne znam?

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:44 

DzoniBG je napisao/la:
Da, ali ne u Alijinoj...i za to je placena krvava cena...

Ajde sad posle ovog iskustva neko da se drzne da napravi resenje gde ne pita jedan citav narod sta misli... zato se ne igrajte toga u Federaciji...

Evo u RSu se slomise uvazavajuci druge.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:45 

DzoniBG je napisao/la:
totem je napisao/la:

Od koga je ova frojovska misao?

Da ne bude da te izbegavam, dvaput me pitas ko je taj lik u avu, kad nisam bio online...

Ne znam?

Nema veze, ako ne znas nije ni fora...

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:46 

DzoniBG je napisao/la:
Svarog je napisao/la:

Bili smo iznenadjeni muslimanskim bezobrazlukom (Tito nam je poprilicno oprao mozak) . Mislim da je Kutiljero bio prihvacen ,gdje je bio ispostovan minimum minimuma nasih interesa ,da rata ipak ne bi bilo, bez obzira na zelje Hrvatske da ga ovdje prenesu.
No Alija je zalio sve, ili gotovo sve ...BiH,u kojoj bi muslimani uz pomoc par Bogica i Komsica u Sarajevu , lagano vladali..
Naravno da se na to nije moglo pristati . A ko bi?
Zanimljivo mi da se slicne stvari upravo odigravaju Hrvatima u FBiH...
Vidjet cemo rasplet.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:48 

joe enter je napisao/la:

Pa to je tzv.kolektivno kapiranje stvarnosti.

To je tipa :"Oni hoće da odvoje BiH , i to upravo oni koji je nisu stvarali , mi koji smo se vekovima borili i izborili protiv tuđina da se spojimo sa braćom jednoplemenicima , odjednom se nađoše izdajnici svoga roda i tuđinska milicija koja je drala kožu sopstvenom narodu da preko naših kostiju iz 2.sv.rata ostvare nezavisnost , e pa ako je tako sad će biti veselo"!!

Malo arhaicno, ali u sustini tacno... ideologija u glavama ljudi je bila vezana za neka davna vremena, i zato je bilo toliko opasno povlaciti jednostrane poteze...i uvek cu reci, nisu samo odluke Muslimana i Hrvata u Bosni krive, to je najveca greska u koju mozemo da skrenemo...kriv je i taj kulturno-istorijski obrazac kojim smo se vodili, to stalno nase kurcenje i junacenje...gde je bila pamet da se predvidi takav razvoj i preupredi promisljenim politickim akcijama...ne, odmah puske i topovi, i ono sto dobijes time uvek ima najskuplju cenu...

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:49 

Bosnensis je napisao/la:
Evo u RSu se slomise uvazavajuci druge.

To nije nikakav izgovor da se i vi tako ponasate...cak i da prihvatimo pokusaje da se izjednace Komsic i Vlajki, to vam opet ne daje alibi...jer ste onda isti kao oni koje prozivate...

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:50 

Bosnensis je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:

Voljom MZ . No nije bilo dzaba , ipak unutar nje dobili smo svoju drzavu...

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:51 

Svarog je napisao/la:
Voljom MZ . No nije bilo dzaba , ipak unutar nje dobili smo svoju drzavu...

Cemu onda ovoiko nezadovoljstvo sa Bosnom i Hercegovinom. Imate mozda najvecu autonomoju u evropi.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:52 

DzoniBG je napisao/la:
To nije nikakav izgovor da se i vi tako ponasate...cak i da prihvatimo pokusaje da se izjednace Komsic i Vlajki, to vam opet ne daje alibi...jer ste onda isti kao oni koje prozivate...

Nien izgovor, nego mi nije OK nekome neto prigovarati a to isto raditi. Ne kazem da nismo isto jer ja uvazavam izborni rezultat i Vlajkija i Komsica odnosno uvazavam izborni rezultat svih stranaka i pojedinaca.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:52 

joe enter je napisao/la:
seherzada je napisao/la:
Aaaaaa po cemu se nacionalni olos razlikuje od religijskog olosa???

:001_rolleyes

Oni su spojeni i zajedno dišu , dopunjavaju se i to je jedna od velikih perverzija ikada.

Kad se odbaci religija tj,skloni na stranu i da joj se mesto kao nečem davnog i primitivnog iz istorije , nacionalizam će postati sasvvim drugačiji tj.neće ga biti u ovakvoj zloj formi jer do sada svaka ljubav prema narodu je bila ucenjena od religije , nisi mogao da voliš svoj narod kao pojedinac već samo kao deo stada koji je obojen religijom koja određuje intezitet emocija i razvrstava ga.

A po cemu mislis da postoji razlika izmedju religijskog i nacionalnog kada su to oboje top-down mehanizmi kontrole stanovnistva, jedan stariji mehanizam iz 4. i 7. stoljeca, a jedan mladji iz 18. i 19. stoljeca?

I jedan i drugi mehanizam se koristi da bi oni koji vladaju stanovnistvo stavili u svoju sluzbu, u svoj tor, ovce koje sluze tebi, hranis ih religionizmom, nacionalizmom, i miran si kao vladar. Nece se nikada sjetiti pitati te gdje su moji porezi s kojima te kao vladara financiram, vec ce samo funkcionirati u funkciji odbrane nacije, religije, itd itd., a ustvari vladara koji upravlja bilo religijskim, bilo nacionalnim.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2011, 15:53 

Svarog je napisao/la:

Bili smo iznenadjeni muslimanskim bezobrazlukom (Tito nam je poprilicno oprao mozak) . Mislim da je Kutiljero bio prihvacen ,gdje je bio ispostovan minimum minimuma nasih interesa ,da rata ipak ne bi bilo, bez obzira na zelje Hrvatske da ga ovdje prenesu.
No Alija je zalio sve, ili gotovo sve ...BiH,u kojoj bi muslimani uz pomoc par Bogica i Komsica u Sarajevu , lagano vladali..
Naravno da se na to nije moglo pristati . A ko bi?
Zanimljivo mi da se slicne stvari upravo odigravaju Hrvatima u FBiH...
Vidjet cemo rasplet.

Ne bi ja tu Srbima u Bosni nista prebacivao... sve su kuvalo ovde, kako smo popili tu komunjarsko-nacionalisticku navlakusu Milosevica...ima i za to dobrih razloga, ali ne bi sad kopao po tome...

Bilo je tu mnogo boljih resenja i trezvenije politike, ali kad se vec doslo do toga da SDA prevagne u muslimanskoj populaciji, onda prosto nije bilo nazad, sve se posle odmotavalo kao na traci...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11568 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 463  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Junak i 27 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: