HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 vel 2026, 09:19.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 333 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Sljedeća

Kako se to SDA zamjerila SAD?
Anketa je završila: 09 svi 2023, 09:06.
1. Bakir se doista pripremao za rat 14%  14%  [ 5 ]
2. Veze sa Iranom 14%  14%  [ 5 ]
3. Veze sa Turskom 5%  5%  [ 2 ]
4. Osmica i AID pratili ili prisluškivali američke diplomate 11%  11%  [ 4 ]
5. Priznanje da je varao tijekom pregovora 43%  43%  [ 16 ]
6. Korupcija i bogatstvo je višestruko veće nego što se može zamisliti 14%  14%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 37
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti?
PostPostano: 09 tra 2023, 13:27 

Nebula je napisao/la:
SarajkaDjevojka je napisao/la:
Treba 6 bosnja skinuti gace da ih naguze 2 Hrvata za opstanak? Begaj Nebula!

Ne znam za gace ali postovati potpisane sporazume sigurno treba. Bez toga nema BiH

Sve sto je Schmidt uradio je da vrati Dom Naroda FBiH na pocetne postavke. Da se ne moze napraviti vlast u FBiH bez stranaka koje imaju vecinsku podrsku Hrvata. Thats all.

Po ovom podpisanom sporazumu (do nametanja VP) jarane HDZ je sjedio u vlasti koliko puta? I Čović u presjedništvu?

Hoćeš reci da je demokratski dozvoliti kolonijalnom upravitelju da “nametne” promjene tog sporazuma i nazvati to nametanje, s naglaskom na nametanje demokratskim procesom vraćanja na prvobitne postavke? Ne seri Nebula.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 13:28 

daramo je napisao/la:
Čuj šovinjarke na Uskrs, kad Hrvata bude 50 000 u BiH HDZ će biti u vlasti.
Za ovakve samo toljaga pomaže, kome smeta da se Hrvati pitaju u državi koju su izglasali nek se priključe tebi u Austriji.

Komšić je i dalje član Predsjedništva ali bez ikakva utjecaja i bez mogućnosti veta, kad SDA preglasaju Bećirović i Cvijanović tvoj precjednik može samo zavijati na mjesec i prodavati vam patrijotizam.
Komšić se u Predsjedništvu pita koliko i SDA na državnoj razini.[/quote

Upravo tako. “Većinski HDZ kantoni” će davati koliko HDZ-ovaca u DN? Većinu. Koliko po popisu iz 2013. Ajde reci. I Ajde mi malo gangaj o demokraciji koju ste dobili “nametanjem” IZ. I o vlasti čije će rješenje “nametnuti” Svabo.

Prihvati Daytonsko uređenje države!
Prihvati Hrvate kao ravnopravni i konstitutivni narod!
Prihvati Bosnu i Hercegovinu!.. Prihvati život

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 13:31 

DzonBG je napisao/la:

Dino ima nadimak Kifla, a Nermin trenirka. Toliko o tom mentalnom sklopu. Sto se tice MZ, nametanjem IZ ne radi se o opstanka ni BiH bi FBIH. Hrvati kao najslabija karika nemaju snage pokrenuti bilo kakav cin raspada. Zato ja ne vidim svrhu ni udovoljavanja MU i VP. Hladno sve se nametnuto ne „moze“ sprovesti. Na bosanskoj strani ne postoji strana koja bi legalizirala zelje HDZ i kolonijalnog upravitelja. I sta sada? Mogu izraziti zabrinutost i pozvati na dijalog. Sigurno nece dignuti svijaciju za odbijanje. Zelimo biti dijelom demokratskih procesa u nasoj zemlji. Kako neko moze tupiti o demokraciji a nesto nam „nametati“ gospodine nametnite mami u Njemackoj. I sta nam moze MZ i EU. Destabilizirati BiH i razjebati? Stvoriti tenzije? Riskirati da postane trokut turska interesna zona? Koju kaznu mogu uvesti?

Dino radi sad ono za sta je tu i postavljen...

Otisao je u Zagreb i Beograd, davao normalne izjave, nije se kurcio i pretio kao Komsa. Nije to njegov mentalni izum, bukvalno je izabran od ambasade da se tako ponasa... privatno bi verovatno hebo mater cetnicima i ustasama, ali razumeo je svoj zadatak.

Kmeka, ovo je izdaja... izdaja cega?! Jeste izdaja ako vam je naum da se baskonacno glodjete sa susedima i slavno propadate. Postoji baja nad bajama, centri moci koji oblikuju ovaj svet... tesko je sranje u Ukrajini, duel najvecih sila. Procena Zapada da u svemu tome im treba miran Balkan, i svako ko pravi nered, bice resen... SDA je umetnoscu princa Bakira markirana kao najveci podstrekac sranja, i nad time se dobro zamislite.

Zvaka o demokratskim procedurama...to ne pije vodu ni u mnogo ozbiljnijim drzavama. Ako sanjate neku BiH gde cete se jedini pitati, to nikad nece doci, svedite svoje ciljeve na razumne mere, odlaze vam mladi ljudi, caruje stranacko zaposljavanje, jedete sami sebe iznutra.

Zadnje vam treba sukob sa jacim komsijama, i necete iz toga izaci na zelenu granu. To da neko hoce da vas unisti, i da zato treba da glasate za kockaste glooove iz SDA, jer je to ta patriotska linija... to je psihodelicna droga koju vam preko klixa valjaju svaki dan.

Dzoni, ako već trubite vi i Hrvati o demokraciji i islamistička da se izbjegnu u vlasti u BiH, daj malo dosljednosti onda. Zar ne bi Dino u toj priči trebao biti predstavnik “većine” i pokretač “demokratskih procesa”?

Da se glupi Bosanac makar ne dosjeti da su ga izabrale AMBASADE i da nije demokratski bošnjačkoj većini u federaciji nametati neki retardirani IZ. Znate vi osnove postulata demokracije? Sam čin “izbora” ambasada i “nametanje” IZ poništavaju tu žvaku.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 13:39 

DzonBG je napisao/la:

Nermin je tip koga komotno vidim sa druge strane tezge na pijaci kako valja paprike...ili cuvar skladista u Zivinicama koji posle ponoci pusti Zadrugu... Zlaja je mnogo namazaniji lik, ali sustina je ista.

Ne shvatate da vam je Amerika i EU gazda... nema nezavisne drzave, to je protektorat, glavni baja je gubernator, i strane sudije sede u ustavnom sudu. Ako ste ocekivali da vam oni guraju vase interese doveka, nece... dugo ste imali gubernatore koji su vam povladjivali, mozda bi se to i nastavilo, da Hrvatima niste bezobrazno uguravali Komsu, i pokusavali izbornim inzinjeringom da ih odstranite iz vlasti.

Kad ste tu stali u govno, poziv na budjenje je - cekaj, SDA nas je uvalila u ovo sranje, daj da sad se umilimo gospodaru... po onome sto ti pises, izlaz je izgleda u vracanju SDA na vlast, jer su oni ipak vece patriote koje ne bi dale ovo.

Nije moje da vas treznim, pokusavam ukratko da ti docaram sliku u kakvoj ste poziciji... Jedini izlaz vam je kompletna destrukcija SDA sektasa, i prihvatanje neke opcije koja nece u sukobima samo profitirati...

Koliko je to realno u sadasnjim okolnostima... ne vidim ni naznake takvog rezona...

Dino ima nadimak Kifla, a Nermin trenirka. Toliko o tom mentalnom sklopu. Sto se tice MZ, nametanjem IZ ne radi se o opstanka ni BiH bi FBIH. Hrvati kao najslabija karika nemaju snage pokrenuti bilo kakav cin raspada. Zato ja ne vidim svrhu ni udovoljavanja MU i VP. Hladno sve se nametnuto ne „moze“ sprovesti. Na bosanskoj strani ne postoji strana koja bi legalizirala zelje HDZ i kolonijalnog upravitelja. I sta sada? Mogu izraziti zabrinutost i pozvati na dijalog. Sigurno nece dignuti svijaciju za odbijanje. Zelimo biti dijelom demokratskih procesa u nasoj zemlji. Kako neko moze tupiti o demokraciji a nesto nam „nametati“ gospodine nametnite mami u Njemackoj. I sta nam moze MZ i EU. Destabilizirati BiH i razjebati? Stvoriti tenzije? Riskirati da postane trokut turska interesna zona? Koju kaznu mogu uvesti?

Pa mogu npr. pustiti Dodika i Ćovića da rade na daljem rasturanju BiH.
Moj Mile i onako non stop ispituje granice do kojih može ići.
Već je daleko dogurao.

I šta ćete vi? Kome ćete kmečati a znate kako ste navikli kmečati?

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 13:41 

Da ne ulazim dalje u polemiku, Daramenko kuka da sam “neljubazna” na Uskrs. Meni demokratski proces nikad neće biti neki čin nametanja silom kolonijalnih upravitelja. Shodno tome, uživajte u današnjem danu.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 13:41 

Dzoni, ako već trubite vi i Hrvati o demokraciji i islamistička da se izbjegnu u vlasti u BiH, daj malo dosljednosti onda. Zar ne bi Dino u toj priči trebao biti predstavnik “većine” i pokretač “demokratskih procesa”?

Da se glupi Bosanac makar ne dosjeti da su ga izabrale AMBSADE i da nije demokratski bošnjačkoj većini u federaciji nametati neki retardirani IZ. Znate vi osnove postulata demokracije? Sam čin “izbora” ambasada i “nametanje” IZ poništavaju tu žvaku.

Ja ti napisah da je demokratija suplja zvaka... to moze da prodje u nekoj Svici, ovde kod nas, to je izlizana fraza, qrcu ne sluzi.

Becir i Dino su dobili glasove jer su imali medijsku podrsku preko N1, FACE i raznih NGO koji su tu instalirani da se medijski instalira zeljena opcija. Nije to bio bas lak zahvat, ali su uradili sve da ljudima ogade SDA, koji je na istorijskom minimumu.

Ko je bas sad Sebiju medijski masakrirao... sam to Senad izgurao...jok, to je navodjena bomba da ih do kraja kompromituju. To je ukljucivalo citavu paukovu mrezu, od burgijanja u Zagrebu, preko proverenih ljudi u senatu univerziteta. I tu je Bakir u pravu, to je politicki proces... narodski receno, odlucili su budaletinu da raskrinkaju do kraja. Fadil je dosao kao slag na tortu.

Citajte te poruke pravilno, pred nosom vam kazu - ako i dalje gurate SDA, bicemo jos ostriji...

Ako zelite da se direktno sukobite sa Amerima i dalje gurate svoje, slobodno... mi dobro znamo kako to zavrsava, ali eto vam... posle jedino ostaje kmeka...

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 13:53 

Nebula je napisao/la:

Ne znam za gace ali postovati potpisane sporazume sigurno treba. Bez toga nema BiH

Sve sto je Schmidt uradio je da vrati Dom Naroda FBiH na pocetne postavke. Da se ne moze napraviti vlast u FBiH bez stranaka koje imaju vecinsku podrsku Hrvata. Thats all.

Po ovom podpisanom sporazumu (do nametanja VP) jarane HDZ je sjedio u vlasti koliko puta? I Čović u presjedništvu?

Hoćeš reci da je demokratski dozvoliti kolonijalnom upravitelju da “nametne” promjene tog sporazuma i nazvati to nametanje, s naglaskom na nametanje demokratskim procesom vraćanja na prvobitne postavke? Ne seri Nebula.

Hoćete sa da se dogovorite sa Srbima pa da uhapsimo njemačkog turistu i metnemo ga u azil za strance? :neznam

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 15:06 

Ronaldinho je napisao/la:

Trojka nije napravila nikakav ustupak koji SDFA nije napravila ranije. S čim Trojka ili SDA može uvjetovati HDZ i MZ? S čim vi možete uvjetovati ulazak u NATO, potreban je konsenzus 30 članica kao i dozvola od RS, dok vi nemate nijedno od toga.
Koliko je Bakiru stalo do države vidi se po tome šta je vlast na državnoj razini formirana odma, dok su na federalnoj razini postali prvaci legitimnog predstavljanja do kojeg su došli kupovinom poslanika.

Zadnjih nekoliko mjeseci pao je Osmica, Sebiji je oduzeta diploma, Fadil je osuđen. Sječa begova je tek počela, to što SDA preko svojih satelita stvara histeriju da se država raspada je sve samo u obrani vlastitih privilegija i pozicija.

Bakir bi pristao na sve Čovićeve uslove kao i Trojka samo da ostane u vlasti, međutim Amerika neda.

Kako nije napravila ustupak? Troika ce legalizirati svojim ucescem u vlasti nametnuti IZ. A SDA ce ispasti stranka koja se tome protivila. Pri tome ce se gurati prica da se SDA protivila jer stitila bosnjacke nacionalne interese. A ne svoje osobno. Tako da sve ovo ce SDA samo ojacati u buducnosti. A podkapscitirenu ljevicu sahraniti. U politickom smislu. Bukvalno.
Trojka ne radi nista, sto SDA nije radili u proslosti. Dakle, ti mozes ovdje trubiti kako su kompromisni u pronalazenju rjesenja. Za mene su klovnovi i korisni idioti HDZ i SDA.
Trebali su nastupiti iz pozicije da nesto uvjetuju svojim ucescem u vlasti. Time bi sebi dali na vaznosti i kod MZ. A i narod bi to drugacije gledao. Ovako Dino i Nerko su bošnjački Zubani i Lijani.

SDA će ispasti stranka koja je nastradala. Možete eventualno pjevati ilahije o herojskoj SDA. :zubati

1468 of 2558 - 57.39%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 15:08 

..sami pali sami se ubili...koliko puta sam naglašava da bi njihov najbolji potez bio da su inzistirali na promjeni zakona izbornog al jebiga sadistička krv proradila..

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 15:22 

Koliko je moguča teza da su Hrvati BiH preko dobri veza sa Izrazelom i Zidovima dosta toga izlobirali ?
Misljenja sam da se ta veza „Mostar - Tel Aviv“ podcjenjuje.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 15:25 

VUKsaJUGA je napisao/la:
Koliko je moguča teza da su Hrvati BiH preko dobri veza sa Izrazelom i Zidovima dosta toga izlobirali ?

...kakav mostar prvi put čujem..jedino veze s hercegovinom je primorac hr političar koji je jak kod židova.. :neznam

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 16:15 

DzonBG je napisao/la:

Dino radi sad ono za sta je tu i postavljen...

Otisao je u Zagreb i Beograd, davao normalne izjave, nije se kurcio i pretio kao Komsa. Nije to njegov mentalni izum, bukvalno je izabran od ambasade da se tako ponasa... privatno bi verovatno hebo mater cetnicima i ustasama, ali razumeo je svoj zadatak.

Kmeka, ovo je izdaja... izdaja cega?! Jeste izdaja ako vam je naum da se baskonacno glodjete sa susedima i slavno propadate. Postoji baja nad bajama, centri moci koji oblikuju ovaj svet... tesko je sranje u Ukrajini, duel najvecih sila. Procena Zapada da u svemu tome im treba miran Balkan, i svako ko pravi nered, bice resen... SDA je umetnoscu princa Bakira markirana kao najveci podstrekac sranja, i nad time se dobro zamislite.

Zvaka o demokratskim procedurama...to ne pije vodu ni u mnogo ozbiljnijim drzavama. Ako sanjate neku BiH gde cete se jedini pitati, to nikad nece doci, svedite svoje ciljeve na razumne mere, odlaze vam mladi ljudi, caruje stranacko zaposljavanje, jedete sami sebe iznutra.

Zadnje vam treba sukob sa jacim komsijama, i necete iz toga izaci na zelenu granu. To da neko hoce da vas unisti, i da zato treba da glasate za kockaste glooove iz SDA, jer je to ta patriotska linija... to je psihodelicna droga koju vam preko klixa valjaju svaki dan.

Da se glupi Bosanac makar ne dosjeti da su ga izabrale AMBASADE i da nije demokratski bošnjačkoj većini u federaciji nametati neki retardirani IZ. Znate vi osnove postulata demokracije? Sam čin “izbora” ambasada i “nametanje” IZ poništavaju tu žvaku.

Federacija je ako ,je federacija, savez.Nema većine ni manjine nego su komponente koje je čine ravnopravne a koliko su te komponente brojne ili mnogoljudne nema značaja.
Ebiga Sarajevka,htjeli ste pod nekim firmama građanštine da zavladate cijelom Bejha a sad vam stranJci umeću.
Morate doći tobe.Nema druge.Ha ja

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 16:28 

laganini je napisao/la:
VUKsaJUGA je napisao/la:

...kakav mostar prvi put čujem..jedino veze s hercegovinom je primorac hr političar koji je jak kod židova.. :neznam

To sto neznaš ili nisi cuo, neznaci da ne postoji.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 17:25 

Rekao bih 2,3 i 4. Za rat se možda pripremao ali to ne može bez 2 i 3.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 18:13 

VUKsaJUGA je napisao/la:
laganini je napisao/la:

To sto neznaš ili nisi cuo, neznaci da ne postoji.

Normalno da nije čuo da je ovogodišnja zemlja domaćin mostarskog sajma gospodarstva Izrael.
Čak se spominjao dolazak Natanyahua u Mostar.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 18:23 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
3. i 6. nemaju smisla, jer ne trebaju nikakvi obavjestajni podaci za to. To je opcepoznata i odavno poznata stvar.

Odgovor je, po meni, najvise na tragu 5., ali u smislu da je Izetbegovic i ekipa koja vlada SDA na vrh glave ekipi iz SAD-a koja je zaduzena za BiH. Bakir nonstop laze i nepouzdan je, sto je za zapadnjacki stil biznisa i politike neoprostivo. Pogotovo, kada im i potpisano nije svetinja (Jos je javno priznao, da nas je sve skupa sprdao, da je se samo odugovlacio).
Poklopilo se i par svjetskih zbivanja, kao i cinjenica da je Plenkovic na celu Hrvatske, koji jako dobro kotira u EU i kod Amerikanaca. Nesto se opasno sprema na svjetskom planu (vjerojatno hladni rat s pokojim lokalnim ratom istoka i zapada) i Amerikanci tako nepouzdanog Bakira jednostavno ne zele na ovom prostoru.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 18:34 

Po meni je prost odgovor, amerikanci nisu glupi i od pocetka znaju da su muslimani takijasi, ali kako je americka politika daaaaaleko od nekakvog postenja, transparentnosti, dostojanstva, integriteta, tako su i podrzavali takijase godinama.

Sad, u svjetlu novog preslagivanja na svjetskoj sceni, citaj Rusija, Hrvati su vazniji i jaci podanik od muslimana. Faktor, Hrvati su faktor na politickoj sceni, makar kao podanici ali faktor. Muslimani su svoju sadaku dobili, a sad je vrijeme za ozbiljnu politiku. Uljuljkali su se u dzenosajd ulozi zrtve, uvjereni da im zapad stotinu godina mora "vracati dugove" pa ih realnost spucala u glavu.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 19:31 

Da ne ulazim dalje u polemiku, Daramenko kuka da sam “neljubazna” na Uskrs. Meni demokratski proces nikad neće biti neki čin nametanja silom kolonijalnih upravitelja. Shodno tome, uživajte u današnjem danu.

Pretpostavljam da je tebi "demokratski proces" nametanje Komsica Hrvatima. Takodjer plan i realizacija kako unistiti bh Hrvate, odnosno istrijebiti ih ko Indijance u njihovoj vlastitoj drzavi. To bi bili "demokratski procesi" na islamisticki nacin?

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 19:41 

Dobro neki forumas kaze. Pa jel znaju Muslimani sto znaci "Federacija"?
Jesu li potpisali Federaciju u Vosingtonu i Daytonu? Jel i sami hrvatsko-muslimansku federaciju oslovljavaju sa FBIH?

Mujina logika je: "potpisat cemo federaciju, ali u njoj nece vaziti federalna nacela, nego cemo mi partnera obespraviti i preglasavati".
"U ratu smo bili slabi i potpisali kapitulaciju u Daytonu, ali zajebat cemo mi MZ i Hrvate i ostvariti u miru ono sto nismo mogli u ratu". Proci ce nesto vremena pa ce svi sudionici Daytona zaboraviti da je isti uopce potpisan.

Potpisali Dayton, odnosno kapitulaciju i sad govore da treba ukinuti Dayton i od BIH napraviti muslimanski drzavu. Misle da ce im to svijet dati. :D Svijet, MZ i Hrvati ce to mirno gledati?

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 19:42 

Mislim da je stvar puno jednostavnije prirode. Ključ je u novcu kod Amera. Amera ne zanima ideologija, vjera, političko opredjeljenje, rasa, spolna, seksualna orijentacija, baš ništa osim novca.

Onog trena kad smo Amerima omogućili kontinuiranu veliku zaradu preko LNG-a na Krku, dobili smo veliki utjecaj u Protektoratu u skladu s potpisanim Daytonskim sporazumom.
Osim izgradnje LNG-a na Krku i skorašnje dogradnje kapaciteta, jako nam je pomoglo i dizanje u zrak Nord Stream plinovoda, tako da je Europa sada ovisna o američkom plinu za jedno duže vrijeme.

HDZ je Amerima samo uperio prstom, ovog, ovog i ovog treba maknuti jer ne žele dogovor s nama, a s ovima budemo pokušali i tako je na kraju i bilo.

P.S.
Sretan Uskrs! (svima koji slave)

Muslimana 21,42%

RH i Protektorat BiH 2022:
Hrvata 62,23 %
Muslimana 19,74 %
Prečana 14,18 %
Ostalih 3,85 %

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 20:07 

DŽorDŽ je napisao/la:
Mislim da je stvar puno jednostavnije prirode. Ključ je u novcu kod Amera. Amera ne zanima ideologija, vjera, političko opredjeljenje, rasa, spolna, seksualna orijentacija, baš ništa osim novca.

Onog trena kad smo Amerima omogućili kontinuiranu veliku zaradu preko LNG-a na Krku, dobili smo veliki utjecaj u Protektoratu u skladu s potpisanim Daytonskim sporazumom.
Osim izgradnje LNG-a na Krku i skorašnje dogradnje kapaciteta, jako nam je pomoglo i dizanje u zrak Nord Stream plinovoda, tako da je Europa sada ovisna o američkom plinu za jedno duže vrijeme.

HDZ je Amerima samo uperio prstom, ovog, ovog i ovog treba maknuti jer ne žele dogovor s nama, a s ovima budemo pokušali i tako je na kraju i bilo.

P.S.
Sretan Uskrs! (svima koji slave)

Manje od 2% ukupnog uvoza LNG-a u Europu ide preko Hrvatske. Kad se proširi terminal i završi plinovod to će opet biti svega 4%.

Nije zanemarivo, to su veliki novci. No možda ipak pridaješ preveliku važnost Krku.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 20:19 

A možda su ih jednostavno tijekom vremena upoznali.

Na primjer i Milanović ih je podržavao, pa je kasnije sam priznao kako je bio budala. Ti likovi zaista znaju izbaciti čovjeka iz takta. Na prvi pogled izgledaju normalni, ali što ih duže znaš to više vidiš da te spodobe jednostavno nisu normalne. Nenormalne nakaze.

1468 of 2558 - 57.39%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 20:44 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
U potencijalnom sukobu NATO vs Rusija-Kina, nije sigurno da ce Turska stati na NATO stranu. Nece igrati ni na suprotnoj, vec ce gledati da izvuce sto vise za svoj interes i postaviti se neutralno.
Amerikanci su svjesni toga, da ne mogu na njih racunati dugorocno. Bakiru i to nije dobra karta u ovoj igri.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 20:50 

Ronaldinho je napisao/la:

Trojka nije napravila nikakav ustupak koji SDFA nije napravila ranije. S čim Trojka ili SDA može uvjetovati HDZ i MZ? S čim vi možete uvjetovati ulazak u NATO, potreban je konsenzus 30 članica kao i dozvola od RS, dok vi nemate nijedno od toga.
Koliko je Bakiru stalo do države vidi se po tome šta je vlast na državnoj razini formirana odma, dok su na federalnoj razini postali prvaci legitimnog predstavljanja do kojeg su došli kupovinom poslanika.

Zadnjih nekoliko mjeseci pao je Osmica, Sebiji je oduzeta diploma, Fadil je osuđen. Sječa begova je tek počela, to što SDA preko svojih satelita stvara histeriju da se država raspada je sve samo u obrani vlastitih privilegija i pozicija.

Bakir bi pristao na sve Čovićeve uslove kao i Trojka samo da ostane u vlasti, međutim Amerika neda.

Kako nije napravila ustupak? Troika ce legalizirati svojim ucescem u vlasti nametnuti IZ. A SDA ce ispasti stranka koja se tome protivila. Pri tome ce se gurati prica da se SDA protivila jer stitila bosnjacke nacionalne interese. A ne svoje osobno. Tako da sve ovo ce SDA samo ojacati u buducnosti. A podkapscitirenu ljevicu sahraniti. U politickom smislu. Bukvalno.
Trojka ne radi nista, sto SDA nije radili u proslosti. Dakle, ti mozes ovdje trubiti kako su kompromisni u pronalazenju rjesenja. Za mene su klovnovi i korisni idioti HDZ i SDA.
Trebali su nastupiti iz pozicije da nesto uvjetuju svojim ucescem u vlasti. Time bi sebi dali na vaznosti i kod MZ. A i narod bi to drugacije gledao. Ovako Dino i Nerko su bošnjački Zubani i Lijani.

:sega

1. Izmjene izbornog zakona nemaju veze s izborom Vlade. Odnose se samo na izbor potpredsjednika i predsjednika Federacije
2. SDA je izabrala svog potpredsjednika po novim pravilima. Skupila, dapace platila, 11 potpisa, koliko se tražilo. Nisu skupili 6 i poslali, to bi bio čin nepoštivanja novog IZ. :thumbup

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 21:04 

Naša Kvačica je napisao/la:
A možda su ih jednostavno tijekom vremena upoznali.

Na primjer i Milanović ih je podržavao, pa je kasnije sam priznao kako je bio budala. Ti likovi zaista znaju izbaciti čovjeka iz takta. Na prvi pogled izgledaju normalni, ali što ih duže znaš to više vidiš da te spodobe jednostavno nisu normalne. Nenormalne nakaze.

Tesko, Milanovic jos i moze proci kao naivko jer ga niti nisu interesirali, ali amerikanci znaju sve.

Amerikanci su prosto oportunisti, prilagode se po njih dobroj situaciji. Uostalom americka vanjska politika je takva, nemaju oni nikakav problem podrzavati i najgore zlo, ako je to u njihovom interesu. Zarad svog interesa pola planete su otjerali u pakao na zemlji, i nemaju nikakav problem sa tim.

Uostalom ko jos vjeruje da je Amerikancima stalo do napretka i boljitka BiH, pa su kao zato podrzavali "integraliste" iz sarajlabada. Mozes misliti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 333 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: OAI-SearchBot, Teuton i 66 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: