HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 kol 2026, 17:35.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 333 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sljedeća

Kako se to SDA zamjerila SAD?
Anketa je završila: 09 svi 2023, 10:06.
1. Bakir se doista pripremao za rat 14%  14%  [ 5 ]
2. Veze sa Iranom 14%  14%  [ 5 ]
3. Veze sa Turskom 5%  5%  [ 2 ]
4. Osmica i AID pratili ili prisluškivali američke diplomate 11%  11%  [ 4 ]
5. Priznanje da je varao tijekom pregovora 43%  43%  [ 16 ]
6. Korupcija i bogatstvo je višestruko veće nego što se može zamisliti 14%  14%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 37
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zašto SAD žele po svaku cijenu istjerati SDA iz svih razina vlasti?
PostPostano: 09 tra 2023, 12:16 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Sam ulazak u pregovore nakon nametanja IZ je čin izdaje. A servilnost od strane Nerke i Dine, bez ikakvog uvjetovanja HDZ-u i MZ je krajnja propast. Ni najveci antiSDA fanovi nece im zaboraviti taj nedostatak patriotizma. Izgledaju debilno obojca. Poput klauna koje HDZ „politicki guzi“.

Da su pametni Kao sto nisu, trazili bi prije bilo kakvih pregovora oko formiranja vlasti sa HDZ-om nesto strateski vazno. Bjanko pristupnicu NATO paktu recimo. Ovako ispada da rade isto ono sto je i SDA radila godinama. Koaliraju s strankom koja je milion puta zabila prst u oko nam.

To se debelo kaznjava. Zato ce Dini i Nerki ove fotelje (Ako ih dobiju) biti zadnje 100%. Pa neka gustaju.

Trojka nije napravila nikakav ustupak koji SDFA nije napravila ranije. S čim Trojka ili SDA može uvjetovati HDZ i MZ? S čim vi možete uvjetovati ulazak u NATO, potreban je konsenzus 30 članica kao i dozvola od RS, dok vi nemate nijedno od toga.
Koliko je Bakiru stalo do države vidi se po tome šta je vlast na državnoj razini formirana odma, dok su na federalnoj razini postali prvaci legitimnog predstavljanja do kojeg su došli kupovinom poslanika.

Zadnjih nekoliko mjeseci pao je Osmica, Sebiji je oduzeta diploma, Fadil je osuđen. Sječa begova je tek počela, to što SDA preko svojih satelita stvara histeriju da se država raspada je sve samo u obrani vlastitih privilegija i pozicija.

Bakir bi pristao na sve Čovićeve uslove kao i Trojka samo da ostane u vlasti, međutim Amerika neda.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:20 

Tema nije oporba, ni Nermin ni Dino, nego SDA i njihov odnos sa SAD.
SDAlije misle da mogu uvjetovati SAD :smijeh
To na klixu razglabajte o izdaji i sličnim spinovima SDAlija ili si otvorite posebnu temu.
Pametnije bi vam bilo da razmislite čime ste naljutili SAD.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:23 

Ronaldinho je napisao/la:
Sam ulazak u pregovore nakon nametanja IZ je čin izdaje. A servilnost od strane Nerke i Dine, bez ikakvog uvjetovanja HDZ-u i MZ je krajnja propast. Ni najveci antiSDA fanovi nece im zaboraviti taj nedostatak patriotizma. Izgledaju debilno obojca. Poput klauna koje HDZ „politicki guzi“.

Da su pametni Kao sto nisu, trazili bi prije bilo kakvih pregovora oko formiranja vlasti sa HDZ-om nesto strateski vazno. Bjanko pristupnicu NATO paktu recimo. Ovako ispada da rade isto ono sto je i SDA radila godinama. Koaliraju s strankom koja je milion puta zabila prst u oko nam.

To se debelo kaznjava. Zato ce Dini i Nerki ove fotelje (Ako ih dobiju) biti zadnje 100%. Pa neka gustaju.

Trojka nije napravila nikakav ustupak koji SDFA nije napravila ranije. S čim Trojka ili SDA može uvjetovati HDZ i MZ? S čim vi možete uvjetovati ulazak u NATO, potreban je konsenzus 30 članica kao i dozvola od RS, dok vi nemate nijedno od toga.
Koliko je Bakiru stalo do države vidi se po tome šta je vlast na državnoj razini formirana odma, dok su na federalnoj razini postali prvaci legitimnog predstavljanja do kojeg su došli kupovinom poslanika.

Zadnjih nekoliko mjeseci pao je Osmica, Sebiji je oduzeta diploma, Fadil je osuđen. Sječa begova je tek počela, to što SDA preko svojih satelita stvara histeriju da se država raspada je sve samo u obrani vlastitih privilegija i pozicija.

Bakir bi pristao na sve Čovićeve uslove kao i Trojka samo da ostane u vlasti, međutim Amerika neda.

Kako nije napravila ustupak? Troika ce legalizirati svojim ucescem u vlasti nametnuti IZ. A SDA ce ispasti stranka koja se tome protivila. Pri tome ce se gurati prica da se SDA protivila jer stitila bosnjacke nacionalne interese. A ne svoje osobno. Tako da sve ovo ce SDA samo ojacati u buducnosti. A podkapscitirenu ljevicu sahraniti. U politickom smislu. Bukvalno.
Trojka ne radi nista, sto SDA nije radili u proslosti. Dakle, ti mozes ovdje trubiti kako su kompromisni u pronalazenju rjesenja. Za mene su klovnovi i korisni idioti HDZ i SDA.
Trebali su nastupiti iz pozicije da nesto uvjetuju svojim ucescem u vlasti. Time bi sebi dali na vaznosti i kod MZ. A i narod bi to drugacije gledao. Ovako Dino i Nerko su bošnjački Zubani i Lijani.

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:23 

I još jedna stvar, dosta forumaša piše kako je BiH nakarada koja se mora raspasti, kako je ovo nemoguće stanje itd... MIslim da su potpuno u krivu. Po meni je ovo iz zapadne perpsektive odlično stanje.

Rata nema, nekih ozbiljnih incidenata ima rijetko. Čak i u općinama Srednje Bosne je relativno mirno. Zadnji veći incident je valjda napravio onaj grafit-majstor iz Austrije u Uskoplju.

Opada broj rođenih? Pa to je dobro, a ne loše. Što veći broj mladih, to veća mogućnost sukoba i nemira.

Padaju najviše Bošnjaci, što je osobito važno za stabilnost BiH jer već 30 godina prijete demografijom i na temelju demografije grade imperijalističke planove.

Siromaštvo se rješava iseljavanjem na Zapad. Ne živi se sjajno, ali ono... ništa pretjerano loše, ako se uspoređuje s nekim sličnim zemljama u regiji tipa Makedonija. Msm nerealno je očekivati da BiH bude na nivou Hrvatske, ne postoji nikakva geografska pretpostavka za takvo što.

Općenito je u BiH i Sarajevu stvoren neki nerealan pojam o veličini, a sve na temelju industrijskog i demografskog rasta u SFRJ koji je bio financiran od strane Hrvatske i Slovenije.

Stanje je stabilno i sasvim u redu. Kome ne paše, može u Njemačku.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:24 

Nijedan od ponuđenih odgovora.

Ameri uvijek i svugdje traže nekog ko će im biti kooperativniji, to im je Trojka u svakom slučaju.

Isto tako bi podržali i opoziciju SNSDu i HDZ-u ali ona je slaba u prvom slučaju a ne postoji u drugom slučaju.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:26 

Cijela priča oko „deinstaliranja“ SDA „smrdi“. Ne vidim uopće koju svrhu će polučiti izbacivanje samo SDA iz vlasti, dok joj braća po materi SNSD i HDZ ostaju. I to HDZ pojačan sa dobitkom IZ. Ovaj IZ cementira vladavinu HDZ i ujedno izbacuje iz jednadzbe mogucnost stvaranja bilo kakve oporbe kod Hrvata. U dogledno vrijeme. Demokratski procesi u Šumskoj su misaona imenica. Dodik pokrade izbore i prije odrzavanja. Ako je MZ zeljela bilo sto pozitivno napraviti u BiH trebalo je da dozvole da se prvo „neutralizira HDZ“ na ovim izborima. A ne uvoditi dodatni mehanizam zastite kriminalnoj hrvatskoj hobotnici.
Da li je MZ sagledale sve manjkavosti svojih skorašnjih poteza pitanje je za milion KM. Ja prosto ne vjerujem da USA bilo sto radi na svoju ruku. Niti vjerujem da neko u Hrvatskoj vidi nekakvog političkog ili strateškog partnera. Meni cijeli ovaj proces oko nametanja lici na neki probni balon. Plenković je MZ vjerovatno dao neke garancije. Koketiranje sa ruskom stranom u ratu u Ukrajini je svejedno na Minimum. Čak se ni ludi Milanović vise ne oglasava po tim pitanjima.

Ako je MZ zeljela uvesti zbilja neke pozitivne demokratske procese trebala je skinuti sve tri kriminalne hobotnice. I bošnjacku, i srpsku i hrvatsku. Ovako je dodatno otezavajuca okolnost uvedena u politicke procese, jer su interesi SDA zbog nametanja IZ ujedno postali i interesi bošnjačkog naroda. Ko tvrdi drugacije mora biti lud. Pa shodno tome ja zbilja ne vidim da MZ odmaze Bakiru i SDA. Naprotiv! Čak i anti SDA-ovci se slazu u procjenama da IZ ide na dugoročnu štetu Bošnjaka u FBiH. Dino i Nermin su politicki mrtvi nakon ovog izbornog ciklusa. Shodno tome SDA moze samo jacati. Pa ako to MZ nije proracunala, onda su totalne budale.

Dakle i SDA i HDZ će iz ove ujdurme izaci kao pobjednici. Dozvoliti da interesi kriminalne hobotnice SDA poklope se sa interesima bošnjačkog naroda je medvjedji usupak. I to u rangu ustupka HDZ-u za IZ.

Pa meni ovo izgleda da MZ pozicionira i HDZ i SDA kao nezaobilazne politicke čimbenike u buducnosti. :neznam

Ti misliš da oni u “nesda” nisu u svojoj kriminalnoj hobotnici? Pripadnici KP u srbih bili nekoruptivni, tj “pošteni”? U stanove preko reda, vikendice u neum, upis u više školstvo, dobivanje kredita s fiksnom otplatnom kamatom od 2% dok je inflacija 1000% itd nije bilo pravilo već iznimka? Pa su današ bijeli golubovi poštenja?
Lagumđija?
I svi njegovi tenisači združeni u reketu?
Helez po krčmama?
Željkudin sa obrazom?
Nermin i njegov brat po cestama?

“Koji su bili partizani? Dobri fini i pošteni ljudi” rečeno je u audiciji i prije rata.

Inače, kako će se kao omogućiti oporba kod Hrvata kada gosp Sara smatra da em nije protiv Hrvata kao narod - poštenih Hrvata naravno - već je protiv HDZ (a HDZ nisu Hrvati) ali bilo koja oporba su ili HDZ (1990) ili gori od HDZ (HRS), što vodi do očitog zaključka da nema “poštenih Hrvata” ako nisu van bilo koje stranke koja počinje sa slovom H. A tih je ogroman broj: Komšić, Gojer i ?

Ti polaziš od pojma istine a ne od pojma činjenjce.
Koja je razlika? Primjer:
Pa par tisuća godina istina je bila da se sunce okretalo oko zemlje, dok činjenice nisu dokazale drugo.

Fini pošteni ljudi je nekima - često politički korektnim, wokeistima, blm-istima itd - istina dok činjenice kažu drugo.

Ovo je jedna od suštinskih vrijednosti zapadne civilizacije, kritička misao koja istražuje “istine” kao i istine gdje činjenice razvrstavaju “istinu” od istine.

Sve to što ti ne radiš, vidiš a ne vidiš i čuješ a ne čuješ.

Počelo po samostanima u tamnim vremnima prije tisuću godina, stvorilo Skolastiku, i ostalo je zapadna hegemonija proizlazeći iz znanja. Gdje vjera i znanje nužno se ne isključuju, dapače.

Ti smatraš da je sloboda gdje su svi isti bez različitosti i raznolikosti u vrijednosnim pitanjima, a pravda kada je svima jednako loše. Osim onih malo ravnopravnijih od ostalih ravnopravnih.

Zbog toga sve ravnopravne treba skinuti a ostaviti one ravnopravnije.

Tvoje su vrijednosti sci/fi -rječnikom Mordor, etička tama i anticivilizacijska nazada.

SDA pada zbog činjenice da su dno dna u urinoaru.

A ti i tvoji ravnopravniji nisu tu misliš? Jesu jesu, i dolaze na red.
Yihaaaaaa - da citiram John Wayne.
Može i “feel lucky, punk?” - Dirty Harry.

Na smetlište pravac, gđce Zara.

Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:26 

Ovdje se ne radi o koperativnosti Dine i Nerke, nego o podkapacitirenosti. Cak i u odnosu na truli SDA.

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:28 

Vjerojatno su i globalne prilike utjecale, rat u Europi nakon desetljeća mira uzrokovali da SAD žestoko nagazi sve one koji su javno prijetili ratom i otvaranjem novog fronta u Europi.
U takvim vremenima je opasno čačkati balans koji je donio desetljeća mira u BiH.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:28 

Kako nije napravila ustupak? Troika ce legalizirati svojim ucescem u vlasti nametnuti IZ. A SDA ce ispasti stranka koja se tome protivila. Pri tome ce se gurati prica da se SDA protivila jer stitila bosnjacke nacionalne interese. A ne svoje osobno. Tako da sve ovo ce SDA samo ojacati u buducnosti. A podkapscitirenu ljevicu sahraniti. U politickom smislu. Bukvalno.
Trojka ne radi nista, sto SDA nije radili u proslosti. Dakle, ti mozes ovdje trubiti kako su kompromisni u pronalazenju rjesenja. Za mene su klovnovi i korisni idioti HDZ i SDA.
Trebali su nastupiti iz pozicije da nesto uvjetuju svojim ucescem u vlasti. Time bi sebi dali na vaznosti i kod MZ. A i narod bi to drugacije gledao. Ovako Dino i Nerko su bošnjački Zubani i Lijani.

Kako mogu legalizirati nešto što je legalno? OHR je vrhovni tumač Daytona i određuju što je legalno. Uostalom zašto onda SDA poziva da ih se primi u vlast kao legitimne predstavnike? Zašto ne pozovu Trojku u bojkot institucija?

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:31 

Ovdje se ne radi o koperativnosti Dine i Nerke, nego o podkapacitirenosti. Cak i u odnosu na truli SDA.

Podkapacitiranost njiha dvojice proizilazi iz slabosti naroda kojeg vode a ne od majke prirode. Vas da povede Ajnštajn i on bi izgledao ko budala.

A sa druge strane imaš npr. jednog kompletnog debila i imbecila Bajdena koji vodi Hameriku al i takav retard je sila kad ima 9.000 nukleanih projektila.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:31 

Kako mogu legalizirati nešto što je legalno? OHR je vrhovni tumač Daytona i određuju što je legalno. Uostalom zašto onda SDA poziva da ih se primi u vlast kao legitimne predstavnike? Zašto ne pozovu Trojku u bojkot institucija?

Ja ti kazem kako se ulazak bez ikakvih uvjeta od strane Dine i Nerke sa HDZ-om (dojucerasnjim SDApartnerom) gleda u „oku promatraca“.
Dakle SDA, se vidi kao zastitnik koji eskivirao ulazak od Mostara do Neuma a SDP i NiP kao korisni Lijani i Zubari.

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:33 

novovrijeme je napisao/la:

Podkapacitiranost njiha dvojice proizilazi iz slabosti naroda kojeg vode a ne od majke prirode. Vas da povede Ajnštajn i on bi izgledao ko budala.

A sa druge strane imaš npr. jednog kompletnog debila i imbecila Bajdena koji vodi Hameriku al i takav retard je sila kad ima 9.000 nukleanih projektila.

Ne jedi govna ceto. Pogledaj Obrenku gačansku snašu i ŠOU vas debila podkapatirenih.

https://srpskacafe.com/2023/03/sou-obre ... ska-video/

Debilkuša četaljska. Sposoba.
Citat:
Tri dana do izlaska iz izolacije meni gospođa revizorka nije dozvolila ta tri dana… Znači, to je smrtno opasna bolest od koje je ona, naravno, umrla poslije toga. Ja se izvinjavam kao vjernik, ja nisam gospod bog i ne mogu reći da je ja žalim. Neko je izvršio kaznu – rekla je Slijepčevićeva popirlično nonšalantno.

– A oko toga ko je politički podoban… Broj telefona koji je moj od 1998. godine se sada hakeriše. Kad rikne krava u vašoj Hercegovini moj telefon zvoni…

– Ja sam vas zvala na kafu na dođete da pričamo o mom izvještaju. Prema tome, malo sad langsam, da i ja kažem. Malo langsam, gospodine Vukanovića. Ja sam Slijepčevićka, snaša gračanska…

Poslanik liste Za pravdu i red, Nebojša Vukanović, podsjetio je Slijepčevićevu da joj se cijela sala smije.

– Meni je žao to reći. Koliko puta na vas apelujem da gospođu Slijepčević negdje zaposlite da bude u nekoj administraciji, komisiji, da bude negdje pravnik, ali nemojte da nas bruka i sramoti. Cijeni nam se svijet i region smije – predložio je Vukanović.

Teško je povjerovati da će njegov dobronamjerni savjet neko u vlasti poslušati jer je Slijepčevićeva u imenovanom mandatu. A, osim toga, njeno ponašanje je identično svaki put.

I šta ćemo sad?

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:38 

Ja ti kazem kako se ulazak bez ikakvih uvjeta od strane Dine i Nerke sa HDZ-om (dojucerasnjim SDApartnerom) gleda u „oku promatraca“.
Dakle SDA, se vidi kao zastitnik koji eskivirao ulazak od Mostara do Neuma a SDP i NiP kao korisni Lijani i Zubari.

To "oko" je samo propagandna histerija SDA podguznih muha u vidu DF-a, Reufa, Avde i sličnih. Podilaženje Trojke nema nikakvog uporišta u stvarnosti.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:39 

novovrijeme je napisao/la:

Ne jedi govna ceto. Pogledaj Obrenku gačansku snašu i ŠOU vas debila podkapatirenih.

https://srpskacafe.com/2023/03/sou-obre ... ska-video/

Debilkuša četaljska. Sposoba.
Citat:
Tri dana do izlaska iz izolacije meni gospođa revizorka nije dozvolila ta tri dana… Znači, to je smrtno opasna bolest od koje je ona, naravno, umrla poslije toga. Ja se izvinjavam kao vjernik, ja nisam gospod bog i ne mogu reći da je ja žalim. Neko je izvršio kaznu – rekla je Slijepčevićeva popirlično nonšalantno.

– A oko toga ko je politički podoban… Broj telefona koji je moj od 1998. godine se sada hakeriše. Kad rikne krava u vašoj Hercegovini moj telefon zvoni…

– Ja sam vas zvala na kafu na dođete da pričamo o mom izvještaju. Prema tome, malo sad langsam, da i ja kažem. Malo langsam, gospodine Vukanovića. Ja sam Slijepčevićka, snaša gračanska…

Poslanik liste Za pravdu i red, Nebojša Vukanović, podsjetio je Slijepčevićevu da joj se cijela sala smije.

– Meni je žao to reći. Koliko puta na vas apelujem da gospođu Slijepčević negdje zaposlite da bude u nekoj administraciji, komisiji, da bude negdje pravnik, ali nemojte da nas bruka i sramoti. Cijeni nam se svijet i region smije – predložio je Vukanović.

Teško je povjerovati da će njegov dobronamjerni savjet neko u vlasti poslušati jer je Slijepčevićeva u imenovanom mandatu. A, osim toga, njeno ponašanje je identično svaki put.

I šta ćemo sad?

Ja nemam pojma ni ko je to, neka hopozicionarka budala, neki funkcionerčić negdje al kao što vidiš kad imaš jak narod kao što su Srbi onda je potpuno nebitno što na nekom pozicimama imaš debile.

Šta vama znači da izaberete nekog genijalca kad ste okovani u haparthejdu? Na stranu što vi nemate kvalitetnog kadra uopšte, ne postoje. Vi ni na kantonalim novoima gdje nema Srba i Hrvate ne znate ništa napraviti. Pa vama je Kurtćehajić proesor na fakultetu političkih nauka i on vam stvara buduće političare. =))

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:40 

Je li ova spodoba srpkinja? LOL

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:42 

To "oko" je samo propagandna histerija SDA podguznih muha u vidu DF-a, Reufa, Avde i sličnih. Podilaženje Trojke nema nikakvog uporišta u stvarnosti.

Nije tacno. Nametanje IZ dugorocno je štetno po vitalni bošnjacki interes. I izbacivati SDA iz vlasti sada kad je interes SDA = bošnjackom nacionalnom interesu je glupost na n-tu.

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:48 

Nije tacno. Nametanje IZ dugorocno je štetno po vitalni bošnjacki interes. I izbacivati SDA iz vlasti sada kad je interes SDA = bošnjackom nacionalnom interesu je glupost na n-tu.

Politika nametanja predstavnika Hrvatima vas je i dovela do ovoga, ali samo naprijed sigurno će betonski zid puknuti prije vaše glave. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:49 

1. U toku je 3 svjetski rat a kao i u prethodna 2 postoje samo 2 strane/koalicije. Zato nema prostora za 3 strane ni u BiH. Originalno (kontakt grupa 94-te) BiH i jeste podjeljenea 51% zapadu a 49% Rusiji. Preduslov da ovo 51% bude zapadno jeste da Hrvati barem djelomicno kontrolisu FBIH.

2. SDA svojim djelovanjem (uz pomoc DF-a naravno) zeli izbaciti predstavnike Hrvata iz vlasti FBIH. Dolaze kauboji (Palmer, Eskobar) i kazu "alo, Dayton je nase cedo. Hrvate ne mozete dirat. Sa njima ste zajedno i vas zajednicki entitet je naš, zapadni. Preko BH Hrvata Hrvatska ima kontrolu nad FBIH a Hrvatska je u NATO pa preko nje i mi imamo kontrolu. U toku je 3 svjetski rat. ili ste sa nama ili protiv nas"

3. Bakir ne popusta. Radije bi sukob sa Hrvatima i stvaranje 3 entiteta nego da opet dijeli FBIH sa Hrvatima. Vjerovatno svjestan demografske situacije zeli konacan obracun dok jos ima ljudi. Spreman je na rat sa Hrvatima i konacnu podjelu BIH.

4. USA ne zeli sukob Bosnjaka i Hrvata vec zajednicki front prema prorusima. USA nalazi Bosnjaka koji prihvata taj plan. Ime mu je Elmedin a prezime Konakovic.

5. USA izbacuje SDA i stavlja NIP

Samo je pitanje sta se desava sa Bakirom. On zna da ne moze pobjediti protiv USA. Da li mu je ona zenturaca toliko pomutila um? da li zeli za zivota zavrsiti babin posao podjele BiH? Ali opet bi morao znati da mu USA to nece dopustit. Bosnjaci NIKAD nece imat samo svoju drzavu. Bit ce pod kontrolom Zagreba i NATO dok postoje. I on bi to morao znati. Najprije ce biti da zeli ostati upamcen kao mucenik. Zrtva bjelosvjetske zavjere.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:51 

Politika nametanja predstavnika Hrvatima vas je i dovela do ovoga, ali samo naprijed sigurno će betonski zid puknuti prije vaše glave. :palacgore1

Pa sto se HDZ nije borio onda da osigura „legitimno predstavljanje“?
A ne da cementira Dom naroda. :sega

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:52 

Nebula je napisao/la:
1. U toku je 3 svjetski rat a kao i u prethodna 2 postoje samo 2 strane/koalicije. Zato nema prostora za 3 strane ni u BiH. Originalno (kontakt grupa 94-te) BiH i jeste podjeljenea 51% zapadu a 49% Rusiji. Preduslov da ovo 51% bude zapadno jeste da Hrvati barem djelomicno kontrolisu FBIH.

2. SDA svojim djelovanjem (uz pomoc DF-a naravno) zeli izbaciti predstavnike Hrvata iz vlasti FBIH. Dolaze kauboji (Palmer, Eskobar) i kazu "alo, Dayton je nase cedo. Hrvate ne mozete dirat. Sa njima ste zajedno i vas zajednicki entitet je naš, zapadni. Preko BH Hrvata Hrvatska ima kontrolu nad FBIH a Hrvatska je u NATO pa preko nje i mi imamo kontrolu. U toku je 3 svjetski rat. ili ste sa nama ili protiv nas"

3. Bakir ne popusta. Radije bi sukob sa Hrvatima i stvaranje 3 entiteta nego da opet dijeli FBIH sa Hrvatima. Vjerovatno svjestan demografske situacije zeli konacan obracun dok jos ima ljudi. Spreman je na rat sa Hrvatima i konacnu podjelu BIH.

4. USA ne zeli sukob Bosnjaka i Hrvata vec zajednicki front prema prirusima. USA nalazi Bosnjaka koji prihvata taj plan. Ime mu je Elmedin a prezime Konakovic.

5. USA izbacuje SDA i stavlja NIP

Samo je pitanje sta se desava sa Bakirom. On zna da ne moze pobjediti protiv USA. Da li mu je ona zenturaca toliko pomutila um? da li zeli za zivota zavrsiti babin posao podjele BiH? Ali opet bi morao znati da mu USA to nece dopustit. Bosnjaci NIKAD nece imat samo svoju drzavu. Bit ce pod kontrolom Zagreba i NATO dok postoje. I on bi to mirao znati. Najprije ce biti da zeli ostati upamcen kao mucenik. Zrtva bjelosvjetske zavjere.

Bakir spreman za rat? Lik koji je opsadu presjedio u trezoru? Grohotom se smijem.

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:57 

MZ ih pročitala da im je važnije izbaciti Hrvate nego SDA iz vlasti pa sad kmeka o izdaji.
Skidaju se sve maske.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:57 

Pa sto se HDZ nije borio onda da osigura „legitimno predstavljanje“?
A ne da cementira Dom naroda. :sega

A šta je cementiranje hrvatskog Doma naroda nego legitimno predstavljanje? :neznam

Vrh

PostPostano: 09 tra 2023, 12:59 

Pomiri se da će islamisti biti zgaženi kao bubašvabe svim sredstvima, deislamizacija BIH je konačna stvar.

Vrh

Mislim da je tu vise stvari integrisano...

SDA kao retrogradna stranka sa bagazom gadnih kriminalnih afera i 30 godina devastiranja institucija nepotizmom i ljutim lopovlukom. To je prva slika kad se pogleda visedecenijski CV.

Sa time bi se mozda i provukli, da nisu stalji na zulj medjunarodnom faktoru sa nespremnoscu da igde naprave neki kompromis i otkoce stvari. Boga pitaj sta su pricali iza zatvorenih vrata, sta obecavali pa posle izneverili, ali ocigledno su nekom vaznom gadno stali na zulj tim ponasanjem.

Sledeca stvar je pojacana militarizacija, pretnje ratom, najavljeno naoruzavanje... zadnja stvar koja ikome treba u sadasnjoj zajebanoj situaciji na globusu je neki nekontrolisani rat opet na Balkanu.

Da to ne bude sve, pobrinula se dzamija, koja preko mere tolerancije gura zelenu agendu, sindrom zrtve, sudbinu Palestinaca... veze sa Erdoganom, Irancima i raznim pustinjskim prevarantima je kap koja je prelila casu, da su samo rekli - E sklonicemo ove budale po svaku cenu.

Tacno se vidi intervencija Amera i EU, prvo su okupili medije pred izbore, naredili svima u opoziciji da se ujedine, pocela je ostra kampanja protiv SDA, pa intervencija Smita... a onda su poceli da iznutra rasturaju to leglo.

Udar na Sebiju, i osuda Fadilu su tacno projektovani kao gaznje ranjene zveri, ne samo da ih treba izbaciti iz vlasti, nego i razbucati to dzamijsko leglo koje decenijama parazitira na kultu zrtve i helpanju.

Vrh

daramo je napisao/la:
Vjerojatno su i globalne prilike utjecale, rat u Europi nakon desetljeća mira uzrokovali da SAD žestoko nagazi sve one koji su javno prijetili ratom i otvaranjem novog fronta u Europi.
U takvim vremenima je opasno čačkati balans koji je donio desetljeća mira u BiH.

Sta je Milanović valjao gluposti, nakon agresije Rusije na Ukrajinu, trebali su onda nagaziti logicno HR. Ili misliš da su vam dali IZ da vas „smire@ i vaseg vrhovnog komandanta. Zemlja koja NATO clanica onakve nebuloze dozvoliti, nije cackanje. Nego ugrozavanje stabilnosti Balkana.

Samo mene pratile

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 333 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: SamoSDA, Tomba17 i 102 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: